Forum » Operacijski sistemi » [ Windows Vista ] Vprašanja in težave
[ Windows Vista ] Vprašanja in težave
BendeR ::
EWEER: fifa 07 dela v visti, problem je verjetno v gonilnikih za grafično. Tudi za toco nisem najdo nobenih reportov o problemih. TMN je ista zgodba ... gonilniki. Probaj pa če bo to pomagalo :
Oh one other thing - it doesnt run via the launcher, you have to run TmNationsESWC.exe direct from C:\Program Files\TrackMania Nations ESWC
Enim pomaga, drugim spet ne. Bo potrebno počakat na konkretne gonilnike od atija. Večina uporabnikov, ki jim zadeva dela imajo novejše radeone. Probaj. :)
Uporabniki nvidia kartic imamo manj težav, a so zadnji RC2 driverji isti šoder, kot ati driverji za linux (če ne še večji). Skoraj noben špil ne dela brez artefaktov oz. cukanja. RTM driverji, ki so v sami visti so 96.86 (nekaj bug fixov), a dost bolj uporabni, kot tisti na nvidia pageu.
mikko: delal bo, a z določenimi omejitvami. Moreš se zavedat, da je 512 minimum na visti (pod tem se sploh inštalira ne). Prednost pri starejši integrirani kartici je, da ti ne bo delal aero (oz bo brez glass efektov) in bo s tem sistem razbremenjen. Pač delalo bo, odvisno od tebe pa je, če ti bo nivo dela ustrezal.
Oh one other thing - it doesnt run via the launcher, you have to run TmNationsESWC.exe direct from C:\Program Files\TrackMania Nations ESWC
Enim pomaga, drugim spet ne. Bo potrebno počakat na konkretne gonilnike od atija. Večina uporabnikov, ki jim zadeva dela imajo novejše radeone. Probaj. :)
Uporabniki nvidia kartic imamo manj težav, a so zadnji RC2 driverji isti šoder, kot ati driverji za linux (če ne še večji). Skoraj noben špil ne dela brez artefaktov oz. cukanja. RTM driverji, ki so v sami visti so 96.86 (nekaj bug fixov), a dost bolj uporabni, kot tisti na nvidia pageu.
mikko: delal bo, a z določenimi omejitvami. Moreš se zavedat, da je 512 minimum na visti (pod tem se sploh inštalira ne). Prednost pri starejši integrirani kartici je, da ti ne bo delal aero (oz bo brez glass efektov) in bo s tem sistem razbremenjen. Pač delalo bo, odvisno od tebe pa je, če ti bo nivo dela ustrezal.
:=)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BendeR ()
majstore_199 ::
mene zanima zakaj ko zvocno testiram(v visti) mi 5.1 zvok deluje ampak ko muziko poslusam pa ne?
mikko ::
Na laptopu jaz rabim samo word,excel,msn in outlook.Upam,da nokia PC suite dela gor:)
Aja, pa winamp sem pozabil :D
Jah , ni druge, bomo spravili na laptopa visto pa poročali :D
Aja, pa winamp sem pozabil :D
Jah , ni druge, bomo spravili na laptopa visto pa poročali :D
aljaz-selmer: a oni driverji v visto so za kaj za ne dx9 kartice ?
Zgodovina sprememb…
ne, vsa muzika ki jo poslusam ne dela v 5.1 nacinu,ampak ko testiram zvok mi pa dela
a ma kdo realtekove drivere za zvocno za visto,sem probo dol potegnit na njihivi strani, a mi napise med downloadanjem nek error
luli ::
So isti kot beta2 (realtekovi driverji). Imel sem isto težavo. Na tej strani jih najdeš na hitrem serverju!
http://wolfis.mine.nu/wdm/ (6183_vista_apo)
http://wolfis.mine.nu/wdm/ (6183_vista_apo)
Ja bravo, 3rd. party skin. Saj maš za visto tudi ta crap. :P
Zgodovina sprememb…
jurre ::
a vam normalno zazno ATi graficno kartico? jaz mam gonilnike za visto iz atijeve strani pa notri sploh ne zazna nobene kartice. V lastnostih displaya pise default monitor on (prazno). V upravitelju naprav jo ni notri, tam ocena za graficno je 1.0.
mpetel7 ::
Zdravo!
mam en problemček.Ko začnem inštalirat windows visto rc1 oziroma rc2 mi dela vse ok dokler ne pride do zaključevanja inštalacije kjer mi dvakrat ekran ugasne in prižge pol mi pa spet ugasne in zmrzne.In to je to.Drugače mam pa notebooka toshiba z coreduo 2.0, 1gb ddr2 in 120 diska ter grafiko od intela do 128mb.Tko da mislim da bi mi mogl delat.To sicer nočm da je moj primarni sistem zato to delam na drugem disku.Ker pr enmu prjatlu mu je pa brez težav delal na notebooka z celeron procesorjem pa tud grafiko z 64mb od intela.
Ali ima kdo kakšno rešitev?
Hvala Lp Miha
mam en problemček.Ko začnem inštalirat windows visto rc1 oziroma rc2 mi dela vse ok dokler ne pride do zaključevanja inštalacije kjer mi dvakrat ekran ugasne in prižge pol mi pa spet ugasne in zmrzne.In to je to.Drugače mam pa notebooka toshiba z coreduo 2.0, 1gb ddr2 in 120 diska ter grafiko od intela do 128mb.Tko da mislim da bi mi mogl delat.To sicer nočm da je moj primarni sistem zato to delam na drugem disku.Ker pr enmu prjatlu mu je pa brez težav delal na notebooka z celeron procesorjem pa tud grafiko z 64mb od intela.
Ali ima kdo kakšno rešitev?
Hvala Lp Miha
Miha
T-Majo ::
Inštaliral sem Visto, in rad bi iz c diska (win xp) uporabljav datoteke v mojih dokumentig- gre se za tke ownership. poskusil sem večkrat in mi napiše error. Pa zanima me če R9600 podpira Aero.
jurre ::
ok, sem ze odkril tezavo, v device manager je bil agp port disablan zdaj je ok, prepozna graficno, rating imam 5,9 za graphics in 4,6 za gaming graphics. In zdaj seveda ne steka vec vse skupaj, kakor je prej
bluefish ::
to je bilo samo za tiste, ki so sodelovali v Preview programu preko MSDN,... in so sporočili vsaj en bug. Preberi si novico na prvi strani.
rap3r ::
Jz sm si pa naložil visto, naložil driverje za nvidion in imam rating samo 2.0.
Sem pregledal dxdiag in so use grafične stvari enabled, tudi v display settings je troubleshooting na full.
System je AMD 64 @ 2,5Gh 1Gb rama in Geforce FX 5950 ultra.
A se samo meni zdi ali bi mogu dobit mal višji raiting? Ostalo mam med 4 pa 5, grafiko pa 2. Kakšna ideja?
Sem pregledal dxdiag in so use grafične stvari enabled, tudi v display settings je troubleshooting na full.
System je AMD 64 @ 2,5Gh 1Gb rama in Geforce FX 5950 ultra.
A se samo meni zdi ali bi mogu dobit mal višji raiting? Ostalo mam med 4 pa 5, grafiko pa 2. Kakšna ideja?
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
rap3r ::
Zdele mam gor 96.85 (zadni k sm jih na strani najdu), obstajajo še kkšni novejši?
Čudn mi je recimo to da ko minimiziram okno mi kr šteka slika, recimo na laptopu k ma pa dost slabšo grafično pa ne in dobim isti index 2 za grafično...nvidia očitno še ni nardila lih driverjev...
Čudn mi je recimo to da ko minimiziram okno mi kr šteka slika, recimo na laptopu k ma pa dost slabšo grafično pa ne in dobim isti index 2 za grafično...nvidia očitno še ni nardila lih driverjev...
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
aljaz-selmer ::
aljaz-selmer: a oni driverji v visto so za kaj za ne dx9 kartice ?
BendeR kaj si hotel povedati?
BendeR kaj si hotel povedati?
zee ::
razmišljam o namestitivi tega čuda, pa me zanima, kako bi zadeva delovala na 1.5GHz Pentiumu-M s 512MB rama in 7200rpm diskom.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
zbogi ::
a je kdo pogruntal že kako pripraviti F.E.A.R. do delovanja
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/
http://www.oc-lab.si/
aljaz-selmer: malo čudno sem napisal. Samo sem pol vido, da naj bi bil radeon 9550 dx9 kartica (tak da zgornji post mirno pozabi). Čudno, da ni na spisku podprtih v gonilnikih - mogoče spada v razred 9600 (se komu sanja?).
rap3r: so eni leakani driverji. Bolje pa je počakat na uradne od nvidie.
EWEER: OS se sam prilagodi količini pomninika. Pač bo swap večji in temu primerno sistem počasnejši. Skoz bo po disku škrtal.
zbogi: fear v visti dela, ampak brez patchov. Potem čudežno začne štrajkat.
Če dela v 64 bitnem OSu, bi mogo tudi v 32 bitnem. Žal ne vem, katero grafično kartico je človek mel, ki je to sprobal. Če imaš nvidia kartico probaj s temi gonilniki. So pa se eni igrali tudi tako, da so prvo inštalirali RC2 driverje (ki podpirajo open gl), potem pa updejtali driverje s temi v linku (tak so obšli manjkajočo open gl podpora pri leakanih driverjih). O stabilnosti zadeve pa niso poročali.
rap3r: so eni leakani driverji. Bolje pa je počakat na uradne od nvidie.
EWEER: OS se sam prilagodi količini pomninika. Pač bo swap večji in temu primerno sistem počasnejši. Skoz bo po disku škrtal.
zbogi: fear v visti dela, ampak brez patchov. Potem čudežno začne štrajkat.
F.E.A.R. (64-bit) version 1.0.0 works great but after i updated to version 1.0.7, the game wouldn't start anymore. I had to reinstall and not update it
Če dela v 64 bitnem OSu, bi mogo tudi v 32 bitnem. Žal ne vem, katero grafično kartico je človek mel, ki je to sprobal. Če imaš nvidia kartico probaj s temi gonilniki. So pa se eni igrali tudi tako, da so prvo inštalirali RC2 driverje (ki podpirajo open gl), potem pa updejtali driverje s temi v linku (tak so obšli manjkajočo open gl podpora pri leakanih driverjih). O stabilnosti zadeve pa niso poročali.
Zgodovina sprememb…
T-Majo ::
Js vas ne razumem, men dela Vista na p4 3ghz, 512rama, z r9600 in vklopljenjim Aerom (sm ugotovu da dela) zelo hiter, mogoč 10% počasnej od xpjev, več nebi reku.
deejay2 ::
V cem je razlika, ce imas Aero vkloplen? Meni ga namrec noce...vedno spremeni nazaj na nastavitev brez njega.
WhiteWolf ::
Kakšne so kaj vaše izkušnje 32 vs. 64 bitov?
Se splača naložiti 64 bitno Visto gor? Bodo potem dejansko gonilniki za TV tunerje, tiskalnike.
Sam se bolj nagibam k instalaciji 32 bitnega sistema.
Se splača naložiti 64 bitno Visto gor? Bodo potem dejansko gonilniki za TV tunerje, tiskalnike.
Sam se bolj nagibam k instalaciji 32 bitnega sistema.
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"
Izi ::
Sem se tudi jaz pozabaval z Visto čez vikend in občutki so kar vredu.
Instaliral se končno verzijo RTM, kjer so na enem DVDju vse verzije 32 in 64 bitne.
Bistvo je, da ključa sploh ne rabiš (do aktivacije).
Ko ti takoj na začetku ponudi vpis ključa greš lahko mirno naprej brez, da bi karkoli vpisal.
Brez ključa lahko instaliraš prav vsako verzijo in nato brez omejitev uporabljaš OS 30 dni.
Nainstaliral sem 32-bitno Ultimate verzijo in zadeva se nainstalira hitreje kot Windows XP.
Manj kot pol ure in že sem lahko delal v nameščenem OS.
Vista je popolnoma stabilna, ni mi jo uspelo sesuti, čeprav sem poskušal vse mogoče.
Večino gonilnikov je že priloženih. Našlo mi je vse razen zvočne kartice Audigy 2, katere (beta) driverje sem potegnil iz Creativove strani.
Delovalo mi je čisto vse pa ima kar precej bolj ali manj eksotičnih stvari priklopljenih.
Celo TV kartica je delovala takoj brez problema.
Za nekateres stvari sem uporabil kar Windows XP driverje in vse je delovalo vredu.
Razen za zvok in grafiko se mi zdi, da bi morali vsi stari driverji iz XP-jev normalno delovati, ker se Vista zelo malo razlikuje od XP-jev.
Ko se poglobiš globoko v drobovje Viste sledi malenkostno razočaranje, ker je Vista praktično povsem enaka XP-jem.
Mogoče pa to ni ravno slabo, ker zadevo, ki deluje skoraj popolno je brez veze pisati povsem nanovo in XP so brez dvoma dobro spisani.
Torej jedro OS-a je praktično enako XP-jem, je pa cel GUI pisan popolnoma na novo in tudi vsi dodani programi so napisani čisto na novo.
Rabi se kakšno urico, da se najde vse nastavitve, ki smo jih navajeni iz XP-jev. Vse nastavitve za sistem so popolnoima iste z razliko, da so lahko na precej drugih mestih in potlačili so jih še par stopenj globje v menije, da je težje dostopati do njih.
Zanimivo je, da so vgradili še par benchmark programov, ki imajo namen, da ti stestirajo celoten sistem po posameznih komponentah (grafika, diski, procesor, ...) in glede na rezultate se vključujejo in izključujejo posamezne komponente GUi-ja.
Tako bo Vista delovala prav na vsakem računalniku enako hitro samo različno število grafičnih in ostalih bombončkov se bo uoprabljalo. To oceno mogljivosti računalnika ti tudi prikaže. Jaz sem dosegel polnih 6 točk, kar je menda kar precej visoko.
Programi delujejo čisto vsi, kar je tudi logično, saj je v osnovi vse enako. Je pa precej bolj poostrena varnost, zaradi česar se zgodi, da kateremu programčku enostavno ne dovoli zagona.
Na 32-bitnoi verziji že vedno delujejo Čisto vsi DOS programi in stari 16-bitni programi za Windows 95 in 98.
Tukaj se bo verjetno zgodilo, da marsikatera igra ne bo delovala, ne zaradi igre same ampak zaradi zaščite, ki vse preveč posegajo v samo jedro OS in Vista tega ne dovoli.
Rezultat bo, da bodo morali založniki iger precej omiliti in spremeniti svoje zaščite za igre, da bodo le te delovale v Visti.
Če uporabite scrackane piratske verzije iger, ki nimajo zaščit bodo le te delovale večinoma vse brez problema.
Nujnega rezloga, da bi iz XP prešel na Visto sicer ni, je pa vsekakor bolj enostavna za začetnike in precej lepša od XP.
Edini smisel in precej velik preskok pa je 64-bitna Vista. To pa je čisto nov OS za katerega rabite tudi čisto druge driverje.
DOS in ostali 16-bitni programi sploh ne delujejo več, kar zna biti problem tudi pri marsikateremu 32-bitnemu programu, ki še vedno uporablja 16-bitni installer in ga torej nikakor ne boste mogli instalirati.
Če imate 64-bitni procesor potem je vsekakor edino smiselno preiti na 64-bitno Visto, ampak počakati je potrebno, da pridejo vsi driverji zanjo, kar pa zna trajati še vsaj pol leta.
32-bitna Vista je pa samo močno nališpani XP, ki ga lahko začnete uporabljati brez problema takoj ampak nakup pa ni smiseln.
Instaliral se končno verzijo RTM, kjer so na enem DVDju vse verzije 32 in 64 bitne.
Bistvo je, da ključa sploh ne rabiš (do aktivacije).
Ko ti takoj na začetku ponudi vpis ključa greš lahko mirno naprej brez, da bi karkoli vpisal.
Brez ključa lahko instaliraš prav vsako verzijo in nato brez omejitev uporabljaš OS 30 dni.
Nainstaliral sem 32-bitno Ultimate verzijo in zadeva se nainstalira hitreje kot Windows XP.
Manj kot pol ure in že sem lahko delal v nameščenem OS.
Vista je popolnoma stabilna, ni mi jo uspelo sesuti, čeprav sem poskušal vse mogoče.
Večino gonilnikov je že priloženih. Našlo mi je vse razen zvočne kartice Audigy 2, katere (beta) driverje sem potegnil iz Creativove strani.
Delovalo mi je čisto vse pa ima kar precej bolj ali manj eksotičnih stvari priklopljenih.
Celo TV kartica je delovala takoj brez problema.
Za nekateres stvari sem uporabil kar Windows XP driverje in vse je delovalo vredu.
Razen za zvok in grafiko se mi zdi, da bi morali vsi stari driverji iz XP-jev normalno delovati, ker se Vista zelo malo razlikuje od XP-jev.
Ko se poglobiš globoko v drobovje Viste sledi malenkostno razočaranje, ker je Vista praktično povsem enaka XP-jem.
Mogoče pa to ni ravno slabo, ker zadevo, ki deluje skoraj popolno je brez veze pisati povsem nanovo in XP so brez dvoma dobro spisani.
Torej jedro OS-a je praktično enako XP-jem, je pa cel GUI pisan popolnoma na novo in tudi vsi dodani programi so napisani čisto na novo.
Rabi se kakšno urico, da se najde vse nastavitve, ki smo jih navajeni iz XP-jev. Vse nastavitve za sistem so popolnoima iste z razliko, da so lahko na precej drugih mestih in potlačili so jih še par stopenj globje v menije, da je težje dostopati do njih.
Zanimivo je, da so vgradili še par benchmark programov, ki imajo namen, da ti stestirajo celoten sistem po posameznih komponentah (grafika, diski, procesor, ...) in glede na rezultate se vključujejo in izključujejo posamezne komponente GUi-ja.
Tako bo Vista delovala prav na vsakem računalniku enako hitro samo različno število grafičnih in ostalih bombončkov se bo uoprabljalo. To oceno mogljivosti računalnika ti tudi prikaže. Jaz sem dosegel polnih 6 točk, kar je menda kar precej visoko.
Programi delujejo čisto vsi, kar je tudi logično, saj je v osnovi vse enako. Je pa precej bolj poostrena varnost, zaradi česar se zgodi, da kateremu programčku enostavno ne dovoli zagona.
Na 32-bitnoi verziji že vedno delujejo Čisto vsi DOS programi in stari 16-bitni programi za Windows 95 in 98.
Tukaj se bo verjetno zgodilo, da marsikatera igra ne bo delovala, ne zaradi igre same ampak zaradi zaščite, ki vse preveč posegajo v samo jedro OS in Vista tega ne dovoli.
Rezultat bo, da bodo morali založniki iger precej omiliti in spremeniti svoje zaščite za igre, da bodo le te delovale v Visti.
Če uporabite scrackane piratske verzije iger, ki nimajo zaščit bodo le te delovale večinoma vse brez problema.
Nujnega rezloga, da bi iz XP prešel na Visto sicer ni, je pa vsekakor bolj enostavna za začetnike in precej lepša od XP.
Edini smisel in precej velik preskok pa je 64-bitna Vista. To pa je čisto nov OS za katerega rabite tudi čisto druge driverje.
DOS in ostali 16-bitni programi sploh ne delujejo več, kar zna biti problem tudi pri marsikateremu 32-bitnemu programu, ki še vedno uporablja 16-bitni installer in ga torej nikakor ne boste mogli instalirati.
Če imate 64-bitni procesor potem je vsekakor edino smiselno preiti na 64-bitno Visto, ampak počakati je potrebno, da pridejo vsi driverji zanjo, kar pa zna trajati še vsaj pol leta.
32-bitna Vista je pa samo močno nališpani XP, ki ga lahko začnete uporabljati brez problema takoj ampak nakup pa ni smiseln.
Tr0n ::
In to je vredu, ker je 2003 jedro baje nasplosno boljse od NT.
Pa ta performance rating, ki ga izvede Vista se bo uporabljal tudi pri Games for Windows specifikaciji. Namesto, da bo pisalo kaksno strojno opremo rabis za dolocen spil, bo naveden tudi Vista performance rating. Uporabno.
Pa ta performance rating, ki ga izvede Vista se bo uporabljal tudi pri Games for Windows specifikaciji. Namesto, da bo pisalo kaksno strojno opremo rabis za dolocen spil, bo naveden tudi Vista performance rating. Uporabno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()
mikko ::
Ok , Nod32 ne deluje na visti!
Ko zaženem exe filetek mi ga noče installat,kao da ni kompatibilno z visto...
Kaj pa sedaj ? Je kje kakšen trik ?
Ko zaženem exe filetek mi ga noče installat,kao da ni kompatibilno z visto...
Kaj pa sedaj ? Je kje kakšen trik ?
Izi ::
Oba se motita
NT ver. RTM Build
NT 3.1 - 528 - Windows NT 3.1 - July 27, 1993
NT 3.5 - 807 - Windows NT 3.5 - September 21, 1994
NT 3.51 - 1057 - Windows NT 3.51 - May 30, 1995
NT 4.0 - 1381 - Windows NT 4.0 - July 29, 1996
NT 5.0 - 2195 - Windows 2000 - February 17, 2000
NT 5.1 - 2600 - Windows XP - October 25, 2001
NT 5.2 - 3790 - Windows Server 2003 - April 24, 2003
NT 5.2 - 3790 - Windows XP (x64) - April 25, 2005
NT 6.0 - 6000 - Windows Vista - November 30, 2006 (Januar 30, 2007)
Torej 64-bitni XP ima isti motor kot 2003. Vista pa ima že novo verzijo.
Tako trdijo na Wikipediji
So pa razlike med verzijami dokaj majhne. Gre bolj za stabilnost in malenkostne izboljšave. Verjetno ni vsaka verzija pisana na novo ( to je samo moje mnenje ).
Edit:
mikko, NOD 32 preverjeno deluje brez najmanjšega problema na Visti celo obe verziji 32 in 64-bitna podpora je v njem.
Mogoče imaš kakšno staro verzijo, ampak tudi ta bi morala delovati.
Jaz sem namestil NOD32 v2.70.16 in deluje povsem enako kot na XP, skratka odlično.
NT ver. RTM Build
NT 3.1 - 528 - Windows NT 3.1 - July 27, 1993
NT 3.5 - 807 - Windows NT 3.5 - September 21, 1994
NT 3.51 - 1057 - Windows NT 3.51 - May 30, 1995
NT 4.0 - 1381 - Windows NT 4.0 - July 29, 1996
NT 5.0 - 2195 - Windows 2000 - February 17, 2000
NT 5.1 - 2600 - Windows XP - October 25, 2001
NT 5.2 - 3790 - Windows Server 2003 - April 24, 2003
NT 5.2 - 3790 - Windows XP (x64) - April 25, 2005
NT 6.0 - 6000 - Windows Vista - November 30, 2006 (Januar 30, 2007)
So pa razlike med verzijami dokaj majhne. Gre bolj za stabilnost in malenkostne izboljšave. Verjetno ni vsaka verzija pisana na novo ( to je samo moje mnenje ).
Edit:
mikko, NOD 32 preverjeno deluje brez najmanjšega problema na Visti celo obe verziji 32 in 64-bitna podpora je v njem.
Mogoče imaš kakšno staro verzijo, ampak tudi ta bi morala delovati.
Jaz sem namestil NOD32 v2.70.16 in deluje povsem enako kot na XP, skratka odlično.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
OmegaBlue ::
mikko, nod32 2.7 deluje.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
dx10 ;)
Kdo pa je reko, da ima ista isti "motor" kot 2003? Reko sem, da temeljijo na 2003 sp1. Torej je bila osnova tole jedro. Prvo pa je Microsoft Visto delal na osnovi XPjev, a se je zaradi varnosti odločil za nt 5.2 in ga pošteno nadgradil. Boljše zdaj?
Kdo pa je reko, da ima ista isti "motor" kot 2003? Reko sem, da temeljijo na 2003 sp1. Torej je bila osnova tole jedro. Prvo pa je Microsoft Visto delal na osnovi XPjev, a se je zaradi varnosti odločil za nt 5.2 in ga pošteno nadgradil. Boljše zdaj?
Zgodovina sprememb…
Buggy ::
Malo smesno vprasanje pa vseeno. Ali je ta dx10 v VISTI za nazaj kompatibilen?
Namrec, ko sem zelel zagnati Gothic3 se mi je pojavil tipicni error, ki se je na XP-jih pokazal, ce nisi imel instaliranega avgustovskega dx9c (prilozen na DVD-ju).
Kako je s tem. Probal sem zaganati tudi v "XP kompatibilnem" nacinu, pa je bil rezultat isti....
...je morda potrebno navkljub dx10 instalirati se dx9c?
Namrec, ko sem zelel zagnati Gothic3 se mi je pojavil tipicni error, ki se je na XP-jih pokazal, ce nisi imel instaliranega avgustovskega dx9c (prilozen na DVD-ju).
Kako je s tem. Probal sem zaganati tudi v "XP kompatibilnem" nacinu, pa je bil rezultat isti....
...je morda potrebno navkljub dx10 instalirati se dx9c?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
Hardstyle ::
Kje pa bi dobil driverje za logitech mx500 miško? Sem gledal na njihovi strani pa nisem nič kaj našel!
Urajmal ::
Presenečenje za vse, ki posedujete plate z nForce2 čipovjem: Nvidia cuts Vista support for Nforce2 chipset
Sedaj me pa zanima, tisti ki imate visto naloženo na nf7-s, ali dela zvok in mreža, in če ste nalagali kakšne dodatne gonilnike za plato?
Sedaj me pa zanima, tisti ki imate visto naloženo na nf7-s, ali dela zvok in mreža, in če ste nalagali kakšne dodatne gonilnike za plato?
Jaz mam mx500 in dela super s temi driverji od viste - edino oni zgornji gumb je zdaj brez funkcije (drugi vse delajo).
Hardstyle ::
Kje si ti v Device Menegerju vklopil AGP ?
Ne, ko skušam zagnati driverje za XPje mi napiše, da kao ta verzija ne deluje na teh windowsih. To mi napišejo driverji ne pa windowsi!
Bender, miš deluje ampak jaz bi rad imel driverje, da si tipke nastavim po lastni volji in to vse :)
Ne, ko skušam zagnati driverje za XPje mi napiše, da kao ta verzija ne deluje na teh windowsih. To mi napišejo driverji ne pa windowsi!
Bender, miš deluje ampak jaz bi rad imel driverje, da si tipke nastavim po lastni volji in to vse :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Hardstyle ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13158 (9390) | Icematxyz |
» | Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14834 (9555) | Lawler_ |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13755 (9233) | Tr0n |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10969 (7439) | ___ |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2669 (2254) | IVo |