Forum » Operacijski sistemi » [ Windows Vista ] Vprašanja in težave
[ Windows Vista ] Vprašanja in težave
Wox ::
@BendeR: Hehe... Preprosto ga izključi, pa maš en problem manj.
@blueFish: Zmrznjeni pixli? Sem nekaj guglal pa nič o tem. Edino na Wikipediji sem našel nekaj uporabnega:
@blueFish: Zmrznjeni pixli? Sem nekaj guglal pa nič o tem. Edino na Wikipediji sem našel nekaj uporabnega:
LCD computer monitors, including the display panels used in laptop computers, are not susceptible to burn-in because the image is not directly produced by phosphors (although they can suffer from a less extreme and usually non-permanent form of image persistence). For these reasons, screensavers today are primarily decorative or for entertainment, and usually feature moving images or patterns and sometimes sound effects.
Additionally, using a screensaver with a flat panel or LCD screen instead of powering down the screen can actually reduce the lifetime of the display, since the fluorescent backlight remains lit and ages faster than it would if the screen was turned off completely.
Commodore 64
Hardstyle ::
Tudi bitdefender deluje na Visti in sicer verzija 10.01. Link sem dobil na Live Assistance :)
DL:
http://download.bitdefender.com/windows...
Še vedno pa nisem uredil problema z utripajočim oknom za WLM
DL:
http://download.bitdefender.com/windows...
Še vedno pa nisem uredil problema z utripajočim oknom za WLM
Muzo ::
Je kdo testiral kaj remote desktop na Visti? Meni namreč ne dela normalno, zmrzne po vsake toliko, v MS Outlooku 2007 se ne vidi miške in podobno.. (mogoče celo Outlook problem).
Res moteče torej.. klient je bil XP, oddaljena mašina pa Vista. Pri vas normalno deluje?
lp
Res moteče torej.. klient je bil XP, oddaljena mašina pa Vista. Pri vas normalno deluje?
lp
luky ::
Jaz imam tudi gor BDIS_10.1, vendar sem ugotovil, da mi pošte ne skenira, pa ne vem zakaj, v nastavitvah pa ima to že po defaultu.
sirotka ::
smash...sj jo mam že aktivirano:) Mi lepo piše microsoft genuine software Pa še sami so ti poslal original kodo
Dumber ::
Naloženo imam visto 64 bitno verzijo tisto final. Pa ne najdem flash playera in avtomatsko ga ne naloži se je kdo kaj že pozabaval s tem ?
Lp
Lp
jurre ::
je mel kdo tezave pri instalaciji?
Jaz izberem tam install now (pred tem sem nastavil jezik) in potem napise da ne najde driverja za cd/dvd. Ce ga imam na disku, cdju, usb kljucku da naj ga vstavim....in ce dam ok napise da ne najde gonilnkov. Tudi ce umaknem kljukco naj skrije gonilnik, ki niso kompatibilni jih ni. Lahko pa brskam po disku...vendar pojma nimam kaksne driverje hoce? Kje naj jih dobim za cd/dvd?
Diska imam 2, oba IDE.
Jaz izberem tam install now (pred tem sem nastavil jezik) in potem napise da ne najde driverja za cd/dvd. Ce ga imam na disku, cdju, usb kljucku da naj ga vstavim....in ce dam ok napise da ne najde gonilnkov. Tudi ce umaknem kljukco naj skrije gonilnik, ki niso kompatibilni jih ni. Lahko pa brskam po disku...vendar pojma nimam kaksne driverje hoce? Kje naj jih dobim za cd/dvd?
Diska imam 2, oba IDE.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jurre ()
BendeR ::
http://labs.adobe.com/technologies/flas...
Sem te napoti page od adobea (ni final). Sicer pa je meni IE sam gor dal in vse lepo špila.
Sem te napoti page od adobea (ni final). Sicer pa je meni IE sam gor dal in vse lepo špila.
:=)
m0LN4r ::
em kak dolgo bo treba čakat za popravke viste ki bo izšla janurja.
recimo za service pack 2 vista?
kot vem je windows xpjev tudi malo morje sam sem imel verzijo 2001 2002 pa millenium xp.
Vsak je imel svoje stvari popravljene. Trenutno mam 2003 z included sp2 pa še popravki.
A se bo enaka zadeva zgodila z visto?
Torej ko bo izšla v trgovine. Bomo za 1 leto ugledali visto z popravljenimi zadevami?
cena sevedase pa ne spremeni.
recimo za service pack 2 vista?
kot vem je windows xpjev tudi malo morje sam sem imel verzijo 2001 2002 pa millenium xp.
Vsak je imel svoje stvari popravljene. Trenutno mam 2003 z included sp2 pa še popravki.
A se bo enaka zadeva zgodila z visto?
Torej ko bo izšla v trgovine. Bomo za 1 leto ugledali visto z popravljenimi zadevami?
cena sevedase pa ne spremeni.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Hardstyle ::
Bender v IE tudi meni vse deluje tak kot treba... v operi pa ne in sicer, ko grem na neko stran z flashem me vpraša, če hočem shranit datoteko (nekaj.swf).
Hardstyle: my bad. Mi je IE7 čist ql. Prej uporabljal FF od verzije 0.3 dalje (še v časih pheonixa).
sirotka ::
jst sm vednu kot admin prjavlen..k se mi ne lub menavat med userji...se pač mau potrudš pri zaščiti in nimaš pol nbenih problemouv...vsaj nisem jih mel...tok tok
Xp@yn3 ::
use lepo in prav ta final release dela super sm kar se pa igrc tiče je pa porazno saj pr men teli beta driverji pa use to je čudno k hucič najbolš bo kr počakat da pride vista u evropo da bojo saj driverji final in delal normalno kukr mora
RTM driverje od nvidie se laho pričakuje tekom naslednjega tedna (nekje sem zadevo prebral pa se ne spomnim kje), ati je že izdal rc2/rtm driverje, ki pa so šoder (open gl sploh ne dela ... baje). Čeprav bodo gonilniki imeli oznako vista rtm vzadaj bo trajalo še kak mesec ali dva, da se bo zadeva normalnizirala oz. optimirala vsaj na neko človeško raven. Do takrat pa beta test da shit.
jurre ::
ok, tistih tezav z instalacijo nimam vec (je potem kar delalo).
Je pa tko, da notri v windowsih nekako steka vse, kot da bil procesor ful obremenjen. Se se komu to dogaja? Tudi ko scrollas po straneh dol, se kar po delckih premika, ne lepo tekoce... Ko miniras program, se v parih delih zapre...namesto cel naenkrat lepo. Konfiguracija spodaj v podpisu (ceprav imam trenutno 512mb ram, ker je ena palcka zanic).
Je pa tko, da notri v windowsih nekako steka vse, kot da bil procesor ful obremenjen. Se se komu to dogaja? Tudi ko scrollas po straneh dol, se kar po delckih premika, ne lepo tekoce... Ko miniras program, se v parih delih zapre...namesto cel naenkrat lepo. Konfiguracija spodaj v podpisu (ceprav imam trenutno 512mb ram, ker je ena palcka zanic).
;-) ::
Ok. Naložu Visto, driverje itd. Vse dela lepo...
Samo ne najdem tiste možnosti ko so lahko okna tako postrani kot na slikci:
SLIKA
Samo ne najdem tiste možnosti ko so lahko okna tako postrani kot na slikci:
SLIKA
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ;-) ()
Raw ::
Spodi v quick launch meniju - druga ikonca z leve. Oziroma windows tipka pa tab, pa pol wheel na miski al pa smerne tipke.
I am what I am and I do what I can
OMG to je popolnoma neuporabna funkcija Jaz sem mislil da bom lahko okno prijel za enega od kotov in poljubno zasukal...večal in manjšal
Na kaki predstavitvi zgleda fancy, veliko uporabniko nima le par odptih programov in tole je bolj uporabno kot pa klicanje na blef, ker vidiš samo začetne črke programa.
Isto je s quick tabs v IE7.
Isto je s quick tabs v IE7.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BendeR ()
aljaz-selmer ::
Meni pa slika na monitorju utripa. V nastavitvah za grafično in monitor ne morem nikjer naštimat osveževanje, ker imam default driverje.
Imam r9550
Nekateri so rekli, da so namestili kar driverje za XPje. Samo meni jih Vista ne dovoli.
A se, da to kje drugje naštimat?
Ko hočem naložiti driverje za XP, se mi pokaže opozorilo:
Setup was unable to complete the installation. Try to setup your display adapter with a standard VGA driver before running setup.
Imam r9550
Nekateri so rekli, da so namestili kar driverje za XPje. Samo meni jih Vista ne dovoli.
A se, da to kje drugje naštimat?
Ko hočem naložiti driverje za XP, se mi pokaže opozorilo:
Setup was unable to complete the installation. Try to setup your display adapter with a standard VGA driver before running setup.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: aljaz-selmer ()
Naloži driverje za visto. Ati ima dobro podporo, jaz sem za r9600 takoj našel, videl sem tudi za 9550.
AmokRun ::
A ma še kdo probleme z resolucijo? Jz namreč lahko nastavim največ na 1024*768. Mam pa Radeon x800 in ati driverje za visto.
Ne, resolucija gre do max. monitorja.
Za vse lastnike nvidia kartic. Leakala je nova verzija (ne vem če bo tale tudi uradna), ki pa je brez control panela. Forceware 97.19
Popravljeni so problemi pri prenekaterem špilu , podprta je resolucija 1440x900 (baje je ta delala probleme). Bojda je zaznati vidno povišanje FPS v igrah kot so prey. No, bomo vidli, kaj bo čas povedal.
Za vse lastnike nvidia kartic. Leakala je nova verzija (ne vem če bo tale tudi uradna), ki pa je brez control panela. Forceware 97.19
Popravljeni so problemi pri prenekaterem špilu , podprta je resolucija 1440x900 (baje je ta delala probleme). Bojda je zaznati vidno povišanje FPS v igrah kot so prey. No, bomo vidli, kaj bo čas povedal.
Zgodovina sprememb…
WTF?
Men noben špil nedela v visti...tud po tem k sm formatiru...
Pri NFS Carbon se mi pojavi fullscreen potem pa neka napaka...
Men noben špil nedela v visti...tud po tem k sm formatiru...
Pri NFS Carbon se mi pojavi fullscreen potem pa neka napaka...
mikko ::
Sem pognal Windows Vista Upgrade Advisor RC na desktop PCju pa je OK.
Na laptopu mi pa kar ene script errorje ven meče, pa sploh noče pognat :s
Mislite, da bi Vista delala na Fujitsu Siemens Amilo L1300?
Na laptopu mi pa kar ene script errorje ven meče, pa sploh noče pognat :s
Mislite, da bi Vista delala na Fujitsu Siemens Amilo L1300?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mikko ()
deejay2 ::
Kolk vam kej oceno hardvarea da? Men da za graficno 3.6, za procesor in rame 3.9 in za disk 5.2. Samo ce primerjam samo delovanje z XP-ji je Vistap recej pocasnejsa! Bo treba se kaj dokupit. Do kolk pa gredo te ocene sploh? Malo cudno je, ker mi je disk ocenil z 5.2, particija z nalozeno Visto pa je velika samo 27gb.
Urajmal ::
Bed no. A bar un spodaj je res tako debel ... to je tko gnilo ... a je kdo pogledu če se da nastavt na tanjšega ?
EWEER: za carbon sem ti povedal, kaj je treba naredit.
Napiši konfiguracijo in KATERI špili NE delajo (ne samo noben ne dela, ker pol si taki opis lahko v rit vtakneš). Meni so do zdaj delali vsi razen gothic 3 (pa sem jih probal preko 20).
mikko: napiši kaki sistem je tole. Mi ni za googlat. Pravilo velja, da naj bi mel PC vsaj 1GB rama.
deejay2: pri disku ti gleda na hitrost prenosa in ne na velikost particije (to je blo v beti, ko je bilo važno samo kolk je GB). Povej kak sistem maš.
Tad3j: taskbar je popolnoma enako "debel", kot tisti v XPjih. Zdaj ne vem ali imaš previde, ali pa imaš namizje na 800x600.
Napiši konfiguracijo in KATERI špili NE delajo (ne samo noben ne dela, ker pol si taki opis lahko v rit vtakneš). Meni so do zdaj delali vsi razen gothic 3 (pa sem jih probal preko 20).
mikko: napiši kaki sistem je tole. Mi ni za googlat. Pravilo velja, da naj bi mel PC vsaj 1GB rama.
deejay2: pri disku ti gleda na hitrost prenosa in ne na velikost particije (to je blo v beti, ko je bilo važno samo kolk je GB). Povej kak sistem maš.
Tad3j: taskbar je popolnoma enako "debel", kot tisti v XPjih. Zdaj ne vem ali imaš previde, ali pa imaš namizje na 800x600.
Zgodovina sprememb…
schejk ::
imam samo en problem z visto in sicer v brskalniku (ie ali ff) mi noče predvajati filmčkov za katere je potreben windows media player! ff mi javi pri iskanju plugina da ne najde ustreznega dodatka application/x-mplayer2!
BendeR kje si mi povedal?
Drugače pa imam Semprona 3100+
1GB ram
80,160,200 GB diske (excel stor, maxtor, hitachi)
r9600 pro (256MB)
GA-K8NS vsaj mislim tako
Slikco napake vam prilepim potem...mislim pa da napiše ACCRASHED ali nekaj takega. In ja. To dela pri vsaki igri.
Drugače pa imam Semprona 3100+
1GB ram
80,160,200 GB diske (excel stor, maxtor, hitachi)
r9600 pro (256MB)
GA-K8NS vsaj mislim tako
Slikco napake vam prilepim potem...mislim pa da napiše ACCRASHED ali nekaj takega. In ja. To dela pri vsaki igri.
EWEER: Igro zaženeš v compatibility mode za win 98 in zadeva normalno dela.
ATi gonilnki so znani po tem, da še ne podpirajo open ql. Tak da povej kere igre si probal.
Edit: Za tiste, ki vas zanima. Izšel je nod32 2.7.
ATi gonilnki so znani po tem, da še ne podpirajo open ql. Tak da povej kere igre si probal.
Edit: Za tiste, ki vas zanima. Izšel je nod32 2.7.
Zgodovina sprememb…
Aja. Hvala! Jao jaz sm pa format delal zarad tega
Tocca Race Driver 03, TMN (tu mi nič ni javlo le zgodilo se ni nič), Fifa 07, NFS Carbon...Druga pa mislim da še nisem.
EDIT: Pri TMN ju lahko nastavlam združljivost z čim hočem pa mi nedela
Tocca Race Driver 03, TMN (tu mi nič ni javlo le zgodilo se ni nič), Fifa 07, NFS Carbon...Druga pa mislim da še nisem.
EDIT: Pri TMN ju lahko nastavlam združljivost z čim hočem pa mi nedela
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ;-) ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13158 (9390) | Icematxyz |
» | Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14834 (9555) | Lawler_ |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13754 (9232) | Tr0n |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10969 (7439) | ___ |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2668 (2253) | IVo |