Forum » Operacijski sistemi » [ Windows Vista ] Vprašanja in težave
[ Windows Vista ] Vprašanja in težave
Mr.B ::
Vista se naj bi že dala DL-jati. Build number 6000.16386.061101-2205.
Kot pravijo dobiti pri lokalnem komunistu..
Kot pravijo dobiti pri lokalnem komunistu..
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
ank ::
CCfly tako je prav ja. Če je z visto kaj narobe je treba to čimoblj prikriti, da ne bi bil slučajno kakšen windows fanboy prizadet.
No pa da ne bo offtopic: če začnemo pri instalaciji, za 6 GB se pri drugih sistemih dobi bistveno več, kolešček na miški za scrollanje strani pri instalaciji ne dela. Po instalaciji ne dela zvok, dokler ne "posodobiš" gonilnika (ni kakšna eksotična zvočna, navadna onboard). Ko priklopiš novi trdi disk z podatki (seveda pri vgasnjenem računalniku) je potrebno ko vista zazna novi trdi disk računalnik resetirati. In potem seveda "zaščita" pred neprevidnimi uporabniki: če sem "root" (administrator) se pričakuje, da vem kaj delam ne pa da moram za vsako resnejšo delo klikati na miljon opozoril, in vprašanj, če res želim narediti to kaj sem se namenil. In pa kot "root" ne morem uporabljati datotek od "roota" v xp-jih dokler si ne podelim lastništva. Mislim wtf. Je*eš takšnega administratorja, ki ne more delati s sistemom kaj hoče in ga sistem omejuje na vsakem koraku. To bi lahko boljše rešili. Najbolješe da tako, kot je pri ostalih sistemih: za vsakdanjo uporabo bi se naj že pri instalaciji naredilo navadni "omejeni" uporabniški račun in pa za upravljanje sistema administratorski sistem. Ne pa da se administratorja omejuje.
No pa da ne bo offtopic: če začnemo pri instalaciji, za 6 GB se pri drugih sistemih dobi bistveno več, kolešček na miški za scrollanje strani pri instalaciji ne dela. Po instalaciji ne dela zvok, dokler ne "posodobiš" gonilnika (ni kakšna eksotična zvočna, navadna onboard). Ko priklopiš novi trdi disk z podatki (seveda pri vgasnjenem računalniku) je potrebno ko vista zazna novi trdi disk računalnik resetirati. In potem seveda "zaščita" pred neprevidnimi uporabniki: če sem "root" (administrator) se pričakuje, da vem kaj delam ne pa da moram za vsako resnejšo delo klikati na miljon opozoril, in vprašanj, če res želim narediti to kaj sem se namenil. In pa kot "root" ne morem uporabljati datotek od "roota" v xp-jih dokler si ne podelim lastništva. Mislim wtf. Je*eš takšnega administratorja, ki ne more delati s sistemom kaj hoče in ga sistem omejuje na vsakem koraku. To bi lahko boljše rešili. Najbolješe da tako, kot je pri ostalih sistemih: za vsakdanjo uporabo bi se naj že pri instalaciji naredilo navadni "omejeni" uporabniški račun in pa za upravljanje sistema administratorski sistem. Ne pa da se administratorja omejuje.
pviran3 ::
Build 6000 funkcionirt sehr gut
Edin nvidio bo treba počakat, da da ven driverje, k za zdej so samo RC2
Edin nvidio bo treba počakat, da da ven driverje, k za zdej so samo RC2
random ::
ank: Start>Control Panel>User Accounts>Turn User Account Control on and off
Ce te moti da nisi pravi admin.
SuperStipe: Naceloma je mozno instalirati z diska, vendar nekateri porocajo o tezavah, da pride do errorja pri instalaciji, medtem ko z DVDja dela vredu.
Ce te moti da nisi pravi admin.
SuperStipe: Naceloma je mozno instalirati z diska, vendar nekateri porocajo o tezavah, da pride do errorja pri instalaciji, medtem ko z DVDja dela vredu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: random ()
venetu ::
preverjeno pride do napake (Error: 0x80070241) pri inštalaciji z diska, raje bootaj ;)
venetu
Ima kdo kakšne izkušnje z wlanom na Visti? Namreč, imam notebook Acer Aspire 5024wlmi in mi po inštalaciji winsov ne dela wlan.
bluefish ::
meni takoj. Samo vnesem geslo. V Win XP pa sem moral najprej nameščati programsko opremo, ki je bila priložena kartici,...
Bolj natančno opiši svoje težave.
Bolj natančno opiši svoje težave.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
luli ::
venetu : Acer-si so imeli problem z WLAN zato, ker se je RADIO signal izklapljal preko software-a, ki je bil priložen. Zaj...l sem cel dan, preden sem ugotovil, da je treba namestiti šaro (Neki program imenovan ACER control ...), da zadevo lahko vklopiš!
Tisti program je mislim, da Launch Menager in ne pomaga. V XP-jih je vse delalo dokaj normalno (wlan se ni dalo vklopit z tipko), na Visti pa ne dela. Probal sem inštalirat gonilnike z Acer-jeve strani, pa tudi to ne pomaga.
venetu
kanzyani ::
mene pa zanima kako je z sata raid driverji? a je tko ku pr xp-ji ko si lahko dau disketo not in jih naložu? a jih že samo zazna in inštalira??
kanzyani: za nforce 2 (abit nf7-s) je treba sata driverje nalozit kot v xp (disketa etc.), za ostale pa zal ne vem.
aljaz-selmer ::
BlueFish od katere firme imaš Wireless kartico?
A si jo kaj ven dal preden si naložil Visto?
A si jo kaj ven dal preden si naložil Visto?
kanzyani ::
hvala random to sm nucu vedet k mam lih abit nf7-s :D
sam u Windows Vista Upgrade Advisor mi je reklo de ni nobenih problemov z tem in jst sm si razlagu de pol ni treba sam nalagat.
jst to hočem naložit na moj sata disk mam pa še enga na ide in bom tistga vn uzeu de se mi ki slučajno ne sfuka. a pol ko bom tega na ide dau nazaj mi bo botalo s katerega diska? al bom lahko zbiral? in če ne bom mogu kako nrdit dual bot?
sam u Windows Vista Upgrade Advisor mi je reklo de ni nobenih problemov z tem in jst sm si razlagu de pol ni treba sam nalagat.
jst to hočem naložit na moj sata disk mam pa še enga na ide in bom tistga vn uzeu de se mi ki slučajno ne sfuka. a pol ko bom tega na ide dau nazaj mi bo botalo s katerega diska? al bom lahko zbiral? in če ne bom mogu kako nrdit dual bot?
sirotka ::
oi!
A je komu ratalo nastavit ac3 in dts pass? V xpjih mi je prek spidfa lepo predvajalo dolby digital musko in dts pri dvdjih, zdj pa ne morm pass nardit ac3 ne nardi razlike, ffd pa sploh ne odpre audio astavitev:(
A je komu ratalo nastavit ac3 in dts pass? V xpjih mi je prek spidfa lepo predvajalo dolby digital musko in dts pri dvdjih, zdj pa ne morm pass nardit ac3 ne nardi razlike, ffd pa sploh ne odpre audio astavitev:(
_Sajmon_ ::
vista rc2 + HIS Radeon 9600xt - driverji za grafično ne delajo (ne tisti zraven, ne ATI-jevi za RC2). Ima še kdo težave z grafično?
aljaz-selmer: kartica je Belkin (poceni stvar). Nisem pa je nič izklapljal. Po namestitvi Viste sem enostavno vnesel gesla, ki so potrebna za dostop do routerja in to je to. Ni mi bilo treba niti driverjev za kartico namestit (tistih, ki so priloženi).
kanzyani: Jaz imam tudi nf7-s, Visto pa sem instaliru na ide disk (na sata imam win xp). V biosu samo izberi first boot device cd, na second pa dej sata, oz hdd0. Vsaj tako mam jst narejen "dual boot" pa mi vse lepo dela. Za sata sem jaz uporabil te driverje(ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/driver2/sli3112/v10050.zip)
Sajmon: Ne spomnim se za rc2, vendar v final (rtm) ati 9600 xt lepo dela, ga imam sam. (uporabil sem driverje z ati.com, ampak je delalo tudi z default)
Sajmon: Ne spomnim se za rc2, vendar v final (rtm) ati 9600 xt lepo dela, ga imam sam. (uporabil sem driverje z ati.com, ampak je delalo tudi z default)
_Sajmon_ ::
Random, skoraj bi dvomil, da bo grafična v RTM verziji delala... Čisto možno je, da so težave pri konkretnem modelu kartice.
Sajmon ne spomnim se tocno, ampak zdi se mi da sem tudi jaz imel tezave pri rc2, medtem ko je rc1 delala bp, si probal rc1 in tudi tam ni slo? Sicer pa kot si rekel, mozno da je problem v HIS modelu.
PIII850 ::
Kako naredim, da ko hocem sneti z neta neko datoteko, da jo lahko shranim v poljubno mesto. Ker kod administrator kao nimam teh pravic?
lp
lp
ja tu skus zafrkava..nimate pravic bla bla...pa sm edini user in admin A se da kje sklopit tisto potrjevanje...kaj hočeš odpret pa tu?
iMark ::
Res je, vem iz lastnih izkušenj, nimam anitivirusnega že dosti mescov (ga sploh še nism mew) In prow neč ni neč de bi blo kj narobe vse štima. Zdj bom povedu en primer: neki dni nazaj se je po msnju pač nek virus ne in se je prenašal nek link od osebe do osebe, in pol sm dobu tud js to in kliknem zanalašč de testiram, prenesem dol program (virus), si instaliram, neko okno odprlo pa sm daw alow (al neki tazga) in ni blo nič, kot da ne bi kliknil, uni v xp-jih pa tm jih je dol vrglo z msnja, pa malo so se kajlali winsi, zanimivo da je tudi linux nasedel temu virusu, tko da čestitam M$-u za tako zaščito
Wox ::
Antivirus ki preizkušeno deluje: NOD32 2.70.12 RC.
Za tiste, ki jih teženje viste moti je dobro za začetek izklopit UAC.
Burning programi, ki delajo: ImgBurn 2.1.0.0, Ashampoo Burning Studio 6
Nero ne dela oz. povzroča čudne težave.
Ugotovil sem tudi, da Firefox 2.0 dela brez težav.
Za tiste, ki jih teženje viste moti je dobro za začetek izklopit UAC.
Burning programi, ki delajo: ImgBurn 2.1.0.0, Ashampoo Burning Studio 6
Nero ne dela oz. povzroča čudne težave.
Ugotovil sem tudi, da Firefox 2.0 dela brez težav.
Commodore 64
ff dela bp, skor vse dela bp. kje se UAC sklop
um... user account control sm si že sklopu...zdj je bolše;)
um... user account control sm si že sklopu...zdj je bolše;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sirotka ()
Muzo ::
No, še jst opišem izkušnjo.
Naredim s PM 18Gb particijo in začnem inštalacijo z DVDja. Mašina je nx8220, v poštev pride x86 inštalacija. Inštalacija gre normalno skoz, seveda izberem Vista Ultimate :) Ko se zadeva končno naloži, je pred mano že Vista. Wireless mi takoj zazna, audio ne dela. Prodam nekaj Windows update, inštalira tudi driverje za audio, morda sem bil preveč nepotrpežljiv in še ni dokončal namestitve ali pa jih je res potegnil z web-a. Meni je vseeno. Edina stvar, pri kateri je klicaj je nek Mass Storage Controller, ampak zaenkrat stvari delujejo normalno.
Je že zraven morda kakšen MSN Live? Jst sem kar inštaliral 8.1 beto, tudi lepo dela. Naložim še ATI Catalyst driverje za zaslon, čeprav je bilo že prej vse OK, ampak uradni driverji morajo biti. Berem nekaj glede antivirusa, ker sem nagnjen k NOD32u ga zaradi težav ne inštaliram. Nero 7.5.7. se normalno inštalira, pekel nisem še nič. IE7 z zavihki zadosti mojim potrebam, ne vidim razloga za install firefoxa. Printer.. Samsung ML-1520, priključen na wireless router preko USB porta Nastavim TCP/IP port, med podprtimi modeli ne najdem tiskalnika. Si rečem, za hec bom probal z installom z uradne strani, ki podpira w98, 2k, XP. inštaliram in printer na moje veselje normalno deluje :)
Hja, sedaj bi pa še office 2007. Poiščem daemon tools, 32 bitno verzijo, inštaliram in že lahko mountam office image, tudi office install gre normalno čez. Zaenkrat ob enostavni uporabi nisem imel nobenih težav, razen tečnega UAC, ki pa ga še kar nisem izklopil. Aero tudi dela, vmesnik je res lep in grafično se mi zdi dovršen, bistvene razlike v funkcionalnosti pa nisem opazil. Edino kar me moti je, da se računalnik segreva precej bolj kot pod XPji, morda je razlog tudi v tem, da manjkajo kakšni HP programi. Kar se specifike notebooka tiče, manjka še program za vklop/izklop bluetooth in wirelessa, morda bom poizkusil kar s tistim za XP. Dela celo ambient light senzor, ki prilagaja svetlobo zaslona okolici, čeprav nisem inštaliran nobenega posebnega programa. Tudi card reader naj bi deloval, vsaj driverji so se inštalirali.
Zaenkrat zelo pozitivno torej, nekaj pa moram še pogruntati glede segrevanja...
Naredim s PM 18Gb particijo in začnem inštalacijo z DVDja. Mašina je nx8220, v poštev pride x86 inštalacija. Inštalacija gre normalno skoz, seveda izberem Vista Ultimate :) Ko se zadeva končno naloži, je pred mano že Vista. Wireless mi takoj zazna, audio ne dela. Prodam nekaj Windows update, inštalira tudi driverje za audio, morda sem bil preveč nepotrpežljiv in še ni dokončal namestitve ali pa jih je res potegnil z web-a. Meni je vseeno. Edina stvar, pri kateri je klicaj je nek Mass Storage Controller, ampak zaenkrat stvari delujejo normalno.
Je že zraven morda kakšen MSN Live? Jst sem kar inštaliral 8.1 beto, tudi lepo dela. Naložim še ATI Catalyst driverje za zaslon, čeprav je bilo že prej vse OK, ampak uradni driverji morajo biti. Berem nekaj glede antivirusa, ker sem nagnjen k NOD32u ga zaradi težav ne inštaliram. Nero 7.5.7. se normalno inštalira, pekel nisem še nič. IE7 z zavihki zadosti mojim potrebam, ne vidim razloga za install firefoxa. Printer.. Samsung ML-1520, priključen na wireless router preko USB porta Nastavim TCP/IP port, med podprtimi modeli ne najdem tiskalnika. Si rečem, za hec bom probal z installom z uradne strani, ki podpira w98, 2k, XP. inštaliram in printer na moje veselje normalno deluje :)
Hja, sedaj bi pa še office 2007. Poiščem daemon tools, 32 bitno verzijo, inštaliram in že lahko mountam office image, tudi office install gre normalno čez. Zaenkrat ob enostavni uporabi nisem imel nobenih težav, razen tečnega UAC, ki pa ga še kar nisem izklopil. Aero tudi dela, vmesnik je res lep in grafično se mi zdi dovršen, bistvene razlike v funkcionalnosti pa nisem opazil. Edino kar me moti je, da se računalnik segreva precej bolj kot pod XPji, morda je razlog tudi v tem, da manjkajo kakšni HP programi. Kar se specifike notebooka tiče, manjka še program za vklop/izklop bluetooth in wirelessa, morda bom poizkusil kar s tistim za XP. Dela celo ambient light senzor, ki prilagaja svetlobo zaslona okolici, čeprav nisem inštaliran nobenega posebnega programa. Tudi card reader naj bi deloval, vsaj driverji so se inštalirali.
Zaenkrat zelo pozitivno torej, nekaj pa moram še pogruntati glede segrevanja...
Hardstyle ::
Deluje tudi nero in sicer verzija 7.5.7.0 Premium! DL si trial verzijo iz www.nero.com potem pa uporabite kakšno serijsko za polno verzijo
BendeR ::
Moje Vista izkušnje od RC1 dalje.
Nero/Lite ... oba delata od 7.5.70 dalje lepo na Visti. AVP nod32 2.7rc1, avast 4.7 (menda je to zadnja verzija),AVG ...
Problemi so zdaj še z driverjami za grafične. Nvidia še ni izdala uradnih za RTM (z raznimi RC1,RC2 variantami se mi ni za jajčkat... vsaj zdaj ko mam rtm). Problem je tudi pri kodekih (vsaj nekaterih). Divx še ne deluje kot bi moral na Visti (6.4) ... ob brskanju v mapi s filmi se občasno sesuva, ffdshow sicer dela, a nekaterim na random sfali zvok (večini dela ql), xvid dela normalno (1.2), ac3 filter tudi.
Igre po večini delajo (pri tem je všteto žongliranje s compatibility mode). Office 2003/2007 delujeta brezhibno. Winamp, quick alternative, real alternative delujejo normalno. BSPlayer mi sicer deluje, ampak pri vsakem zagonu ga morem na novo registrirat ( bad crack ? ), xchat deluje (no, nek error sicer vrže ven, a potem normalno dela), deamon tools dela super (sicer včasih pri install vrže ven, da se program ni prav inštaliral, ampak dela bp (očitno nek bug)). TIS 2006/07 delata. Zdaj kak je s vsakim programom ne vem, vem pa, da jih ogromno že dela na Visti (tudi, če je uradno ne podpirajo). Če štrajka pa prvo probaš cm (do zdaj še ni blo potrebno).
Zadeve brez katerih mi več živeti ni: search v start meniju, novi explorer (oz rokovanje z mapani nasplošno), media center , quick tabs v IE7 (ok, to lahko maš tudi v xpjih), side bar (edino vreme mi ne dela ), reliability and performance monitor (upam, da sem prav napisal ) ... ko pride do problema (sesutja .. bilo kaj) se točno vidi kaj je blo krivo .. driver, sw sam ... skratka super zadeva .... itd.
Glede UAC. Zadeve se hitro navadiš.
Nero/Lite ... oba delata od 7.5.70 dalje lepo na Visti. AVP nod32 2.7rc1, avast 4.7 (menda je to zadnja verzija),AVG ...
Problemi so zdaj še z driverjami za grafične. Nvidia še ni izdala uradnih za RTM (z raznimi RC1,RC2 variantami se mi ni za jajčkat... vsaj zdaj ko mam rtm). Problem je tudi pri kodekih (vsaj nekaterih). Divx še ne deluje kot bi moral na Visti (6.4) ... ob brskanju v mapi s filmi se občasno sesuva, ffdshow sicer dela, a nekaterim na random sfali zvok (večini dela ql), xvid dela normalno (1.2), ac3 filter tudi.
Igre po večini delajo (pri tem je všteto žongliranje s compatibility mode). Office 2003/2007 delujeta brezhibno. Winamp, quick alternative, real alternative delujejo normalno. BSPlayer mi sicer deluje, ampak pri vsakem zagonu ga morem na novo registrirat ( bad crack ? ), xchat deluje (no, nek error sicer vrže ven, a potem normalno dela), deamon tools dela super (sicer včasih pri install vrže ven, da se program ni prav inštaliral, ampak dela bp (očitno nek bug)). TIS 2006/07 delata. Zdaj kak je s vsakim programom ne vem, vem pa, da jih ogromno že dela na Visti (tudi, če je uradno ne podpirajo). Če štrajka pa prvo probaš cm (do zdaj še ni blo potrebno).
Zadeve brez katerih mi več živeti ni: search v start meniju, novi explorer (oz rokovanje z mapani nasplošno), media center , quick tabs v IE7 (ok, to lahko maš tudi v xpjih), side bar (edino vreme mi ne dela ), reliability and performance monitor (upam, da sem prav napisal ) ... ko pride do problema (sesutja .. bilo kaj) se točno vidi kaj je blo krivo .. driver, sw sam ... skratka super zadeva .... itd.
Glede UAC. Zadeve se hitro navadiš.
:=)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BendeR ()
Ne. Pač WMP se zapre oz. se divx na novo zažene v ozadju. Taka sesutja. BSOD se pri meni še ni pokazal.
Glede Nera. Sesutje procesa se zgodi, če so izpolnjeni naslednji pogoji. na disku ali kateremkoli pomnilnem meduju imamo večpredstavne datoteke tipa avi, mpg, vob ipd. Z Windows Explorerjem odpremo mesto teh datotek. View mora biti naštiman na Small, Medium, Large ali Extra Large Icons (na list ali details se temu izognemo). Tako dobimo sesutje procesa "windows host process (Rundll32) has stopped working" in "COM Surrogate has stopped working". Je pa fajn, da se ne sesuje explorer, tako kot je to praksa v XPjih. Več o tem: http://help.lockergnome.com/vista/Problems-Nero-ftopict18823.html.
Commodore 64
Hm, meni nero in vse kar pač poleg spada dela normalno. 'COM Surrogate has stopped working' pa se je pri meni pojavljal pri divx codecu, ki še ne podpira viste. Mogoče je problem v tem, da se poleg nerota naloži tudi predvajalnik video vsebine in ahead codec ( vem da ma ahead nek crappy codec)?
Osebno pa imam nameščen Nero 5.5.70 in xvid codec + ac3 only ... pa dela kot mora. Nič se ne sesuva, vse dela ... np here.
Osebno pa imam nameščen Nero 5.5.70 in xvid codec + ac3 only ... pa dela kot mora. Nič se ne sesuva, vse dela ... np here.
PIII850 ::
a tega mi res ne ve kdo pomagat?
Kako naredim, da ko hocem sneti z neta neko datoteko, da jo lahko shranim v poljubno mesto. Ker kod administrator kao nimam teh pravic?
lp
lp
UAC ti to prepreči. Tukaj se vidi, da zadeva ni samo analna zloraba s popup okni, ampak dejansko nekaj koristnega počne. Izklopi UAC in shranjevanje bi moglo delat.
Zgodovina sprememb…
deejay2 ::
Jest bi se pa rad lotu instalacije Viste, a me prej se par stvari zanima. Imam dva diska, eden je notranji s 37gb, na katerem so nalozeni XP-ji, drugi pa je zunanji 320gb s priklopom na USB2. Sedaj me pa najprej zanima, ali bi Windowsi Vista lepo tekli na tem zunanjem disku? Problem je namrec v tem, ker je USB2 priklop in posledicno je malce pocasnejsi, tako da ne vem, kako bi to vplivalo na delovanje Viste. Sem gledal kaksen sistem rabis za Visto in je pri disku omenjena samo velikost, ki mora biti 40 gb.
Potem me pa zanima se tole. Xp-je bi pustil na 37 gb notranjem disku, Visto pa bi nalozil ali na ta notrani ali pa na zunanji disk. Kaj bi moral storit, ko bi zelel npr. en operacijski sistem zbrisat? Ce bi mi Vista delala vredu, potem bi zbrisal XP-je, ce mi ne bi, bi potem letela dol Vista.
Ali bi v primeru, da bi imel Visto na zunanjem disku, moral preprosto samo formatirati notranji disk in tako mi ne bi vec ob vsakem zagonu javljalo izbiro operacijskega sistema, ampak bi preprosto vedno pognalo Visto?
Kaj bi pa moral storit, da bi se znebil samo enega operacijskega sistema, ce bi imel oba nalozena na istem disku? To je pa se vecji problem...
Hvala za pomoc!
Potem me pa zanima se tole. Xp-je bi pustil na 37 gb notranjem disku, Visto pa bi nalozil ali na ta notrani ali pa na zunanji disk. Kaj bi moral storit, ko bi zelel npr. en operacijski sistem zbrisat? Ce bi mi Vista delala vredu, potem bi zbrisal XP-je, ce mi ne bi, bi potem letela dol Vista.
Ali bi v primeru, da bi imel Visto na zunanjem disku, moral preprosto samo formatirati notranji disk in tako mi ne bi vec ob vsakem zagonu javljalo izbiro operacijskega sistema, ampak bi preprosto vedno pognalo Visto?
Kaj bi pa moral storit, da bi se znebil samo enega operacijskega sistema, ce bi imel oba nalozena na istem disku? To je pa se vecji problem...
Hvala za pomoc!
Nero 5? Mi ne zazna moje super-duper najnovejše pečice. Neuporabno.
PIII850, a ti si prijavljen v sistem kot uporabnik brez administratorskih pravic? Ali kako?
deejay2, še najboljša varianta je namestitev na novo particijo, na drugem fizičnen disku. Seveda notranji disk, na zunanji disk ne priporočam, ker je precej uporabnikov poročalo o čudnih pojavih. OS pa izbereš kar v BIOSu z vrstnim redom bootanja diskov.
PIII850, a ti si prijavljen v sistem kot uporabnik brez administratorskih pravic? Ali kako?
deejay2, še najboljša varianta je namestitev na novo particijo, na drugem fizičnen disku. Seveda notranji disk, na zunanji disk ne priporočam, ker je precej uporabnikov poročalo o čudnih pojavih. OS pa izbereš kar v BIOSu z vrstnim redom bootanja diskov.
Commodore 64
Tudi če si admin ti UAC laufa in ne pusti shranit v drugo mapo. Moreš UAC izklopit oz. mogoče bi šlo kaj v admin tools ... samo mi ni za iskat. Sem pa UAC pusto, ker mene osebno zadeva ne moti. Povedal sem samo eno od možnih rešitev.
Mam eno vprašanje na problem, v katerega se še nisem poglobil. Gledam film in mi začne po monitorju jajcat screensaver. Zdaj zasilna rešitev je podalšanje dobe, kdaj se ss pokaže. Je kaka bolj humana rešitev, da se ss pri filmih ne pokaže?
Mam eno vprašanje na problem, v katerega se še nisem poglobil. Gledam film in mi začne po monitorju jajcat screensaver. Zdaj zasilna rešitev je podalšanje dobe, kdaj se ss pokaže. Je kaka bolj humana rešitev, da se ss pri filmih ne pokaže?
Zgodovina sprememb…
Ja odvisno s katerim programom gledaš film. Ker program je tisti, ki onemogoči zagon ss. Po vsej verjetnosi moraš uporablat vista ready program, ki pa jih še ni. Do takrat pa izklopi ss. Sicer pa, če imaš LCD je uporaba ss-ja brezveze.
Commodore 64
WMP11 mislim, da je "Vista ready" program. No, sicer pa mi v media centru ne dela tega in kot kaže me MC vedno bolj k sebi vleče.
Pač čudna stvar je. Sem včeraj izklopo screensaver ... samo žre me, v čem je fora.
Pač čudna stvar je. Sem včeraj izklopo screensaver ... samo žre me, v čem je fora.
Zgodovina sprememb…
tudi če imaš LCD, je uporaba screensaverja priporočljiva, saj lahko na zaslonu, ki je prižgan dalj časa (nekja ur) in prikazuje le mirujočo sliko, nastanejo zmrznjeni pixli.
Hardstyle ::
Imam problem... namreč ko mi na WLM (WIndows Live Messenger) kdo piše mi ikona v opravilni vrstici ne utripa tako kot mi je na XPjih. Ima še kdo to težavo?
edit*
Pravkar sem inštaliral Photoshop CS2 9.0 in deluje brez težav!
edit*
Pravkar sem inštaliral Photoshop CS2 9.0 in deluje brez težav!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Hardstyle ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13158 (9390) | Icematxyz |
» | Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14833 (9554) | Lawler_ |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13754 (9232) | Tr0n |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10969 (7439) | ___ |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2668 (2253) | IVo |