» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
55 / 79
»»

Mohic ::

Tako je . Startni knof ja

Klemzz ::

Zamenji temo, drgač ne gre :) .

St@jler ::

Jaz imam pa sledeč problem: Imam visto bussines 32bit in mi ne prikazuje previewja v thumbnailih. če hočem videti sliko, moram kliknit nanjo. nekaj sem se igral, samo nevem kaj se ušpičil :D če ima kdo kakšno idejo...

bluefish ::

imaš View pravilno nastavljen?

jp, dam na Large icons, medium icons,....karkoli, ne pokaže, samo tista default ikona, da gre pač za sliko. Fora je v tem, ker nevem, kje sem to nastavljal.

Ok rešitev problema:

problem je bil v nastavitvi 'Always show icons, never thumbnails', ki se jo najde pod Tools -> Folder options -> View in potem prec prva kljukica. To odkljukajte (kljukico stran) in bo delalo. :8) :D

PhotoBlaz ::

Res noben ne ve kako originalno slovensko verzijo Viste Business spremeniti v angleško? (preko windows updata mi ne ponudi nobenega language pack-a)

alesek86 ::

A mogoče kdo ve, če je še možno dobiti Vista Service Pack 1 RTM preko Update-a? Meni nikakor ne najde več SP1.

Lp

preko MS Update sp1 ni več na voljo. Lahko pa obe verziji (32 in 64-bit) dobiš v deželi piratskega zaliva.

@PhotoBlaz, s travnika potegn angleško verzijo pa uporab serijsko od tvoje viste.

@blueFish To je res, da dobiš na travniku, kar sem že našel, ampak ni za SLO verzijo Viste. Maš mogoče kak link do SP1 za SLO verzije Viste. Ker imam doma original Visto, ne bi rad vlekel piratskih...

Lp

wooted ::

važn je da maš ti original serijsko. ti sam bussines visto dol potegn, pa svojo serijsko upiš:D

edit: ups že prehitel

Zgodovina sprememb…

• spremenil: wooted ()

A to, da je v drugem jeziku, nima veze? kaj pa, če hočem met nazaj SLO? a je kak pack al kako je s tem?

LP

SuZaNcA ::

Lep pozdravček

Kot ponavadi me spet pestijo določena vprašanja glede naše ljubljene Viste. Po dolgem času sem vklopila funkcijo Disk Defragmenter. Pa me zanima če se da kje videti koliko odstotkov diska je že pregledanega (ker v starejših sistemih je to bilo razvidno-vsaj zdi se mi tako :))

Hvala lepa za odgovor

LP
Suzi

luky ::

Ta bo pa težka. Jaz sem že to tudi iskal pa nisem nič našel.

lp :\

Vlady ::

Nič se ne vidi. Priporočam kak drug program za defragmentacijo. Ker tud tale v visti nekako ne da vidnih rezultatov. :\
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

SuZaNcA ::

Aha, hvala za odgovor. Mi mogoče lahko poveš ker programček bi še bil za takšno opravilo? Priznam da nisem ravno strokovnjakinja za računalnike, ampak se pa učim :)

LP
Suzi

tale ne da prevelikega rezultata zaradi tega, ker defragmentira le datoteke manjše od 64MB. Zato priporočam, da greš Start > Run > cmd > defrag -w -v

@alesek: če greš na angleško visto, je še vedno mogoče naložiti SLO pack:D

@suzanca: O&O Defrag je zelo dober defragmenter. imaš na voljo da ti vse zloži po imenu, na način za boljšo zgomljivost ali pa zloži, da je več sektorjev praznih (stealth, place, name, date modified, access) pa veliko sreče:D

T-Majo ::

Mene zanima sledeče;

Imam en fizični disk razdeljen na 2 particiji.

na d: disku sem skoz poganjal Windows XP pro SP3, včeraj sem pa na disc c: namestil Visto Ultimate. Zadeva dela normalno, dokler v boot menuju ne izberem XP. Takrat mi pa piše da je datoteka winload.exe poškodovana. To se mi ni nrdil prvič. Tudi na drugem PCju se mi je nrdil enako, pa ni pomagalo, čeprav sem dal noter cd od xp pa dal riper.

Zdaj imam dostop samo do Viste, vse datoteke itd. imam pa na xpjih, ki jih tud hočem met za primarni OS. Niti nočem se obadat z administratorskimi pravicami, da bi datoteke lahko odpiral v Visti.

Kaj naj rečem....HELP!

???

to se je tud men že dostkrat nardil. sem probaval vse živo. format particije z xp-jem verjetno ne uide. potem pa particija z visto ne bo uporabna (vsaj ne za boot viste)

se pravi da ne smem zdaj niti d: formatirat?

verjetno bi šlo če bi d: formateru. ostal bi boot screen, ki se ga da izklopiti.

če maš "srečo" in je na disku kšn bootmgr fajl za visto, ti tud vista ne bo delala

patron ::

tako kot pravi wooted, če si mel (maš) xpje na aktivni particiji je vista nardila neke fajle tut na tej particiji... pravjo da če pobrišeš sedaj to particijo kjer maš xpje se ti vista ne bo bootala...

js sm pa boot file zbrisu na c:

Tak sm tud enkrat prej naredu sam je vseen ostal. V glavnem, če particijo z xp formatiram, bo vista normaln delala?

ravno to je vprašanje

povej kaj je blo prej naložen..vista al xp

xp

če boš formateru d: tud v visto ne boš pršu (pomoje).

al pa če dobr pomislm, je bil bootmgr na c: particiji če praviš da sedaj v xp-je ne prideš.

Zgodovina sprememb…

vista nimam nobenga sis fajla na d:

Tak da nevem po čem so sklepaš. Drugač se mi pa zdi da sm že to naredu, sam nism ziher. Men se zdi da sm pa da je delal. Naj nekdo rajš potrdi.

al pa če dobr pomislm, je bil bootmgr na c: particiji če praviš da sedaj v xp-je ne prideš.

lej že sam razpored particij mi je nelogičen

edit: vedno so podatki o zagonu na eni particiji, pa čeprav ni sistemska

Zgodovina sprememb…

C: Vista
D: XP (čeprav je bil naložen pred visto, ampak vseen je D:)

ti si formateru C: preden si naložil visto gor?

Nisem. Gor sm mel samo par datotek iso. Nič sistemskega.

potem pa čudno, da ti sedaj noče v xp-je. brisal nisi nič.

če boš naredil repair xp-ja, ti vista ne bo več delala. niti repair ji ne bo pomagal.

je pa možnost na namestitvenem cd-ju od xp-ja da popravljaš z ukazi. uporabi ukaz: fixboot

edit: še vedno ne garantiram da bo vista delala

Zgodovina sprememb…

Zakaj pa nebi vista dela? Če zdle pišem iz nje? Js sprašujem za XPje.

Joj smo zakompliciral =D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: T-Majo ()

vstavi cd od xp in pojdi v repair oz. recovery console. Vnesi fixboot in fixmbr. Sedaj boš lahko dostopal do xp-ja. Namesti orodje VistaBoot in uredi zagonsko datoteko. Pri tem pa bodi previden in v primeru, da ti kaj ni jasno, vprašaj tukaj. Če se kaj zmotiš boš verjetno moral ponoviti postopek.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

tole orodje to bo verjetno pomagalo. škoda da se nisem že sam domislil tega. vso srečo!:D

Torej grem v bios, 1st boot CD, dam Win XP notri, potem mi pa kr vsili inštalacijo? kak pridem do ripear? In kje dobim VistaBoot tool?

Volta ::

No, imam dve vprašanji glede Viste. Včeraj sem jo naložil, zaprl nepotrebne service in podobno, tako da sem z njo glede hitrosti kar zadovoljen. Moti pa me čudno velika poraba, namreč sistem mi ko se naloži in brez odprtih programov "poje" kar 1GB rama, kar se mi zdi preveč. Če ima kdo kakšno idejo, kako porabo zmanjšati, oz. zakaj je poraba tako velika, je dobrodošel da rešitev deli z mano.

Moti pa me še ena stvar. Ko odprem kakšno mapo, v kateri je večja količina videev, slik, programov, sistem rabi kar nekaj časa, da osveži vse ikone, kar pa zna biti nadležno. Kakšna ideja, kako se tega rešim?

LP :)

Vlady ::

Rama žre 1GB, in zelo težko boš spravil porabo na manj. Je pa tako, da ko boš zaganl nek program, ki bo rabil RAM, se bo poraba zmanjšala oz. vista se umakne ven. Meni je uspelo spraviti visto na 512MB porabe, vendar potem ko začneš spet delat gor, ti zleze nazaj na 1GB.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

No stvar je taka, da mi na čase porabi le 680MB, potem pa poraba spet naraste na okoli 1GB. Verjetno je to to, o čemer si govoril ti.

Morda kaka ideja za drugo težavo ?

LP

To ni težava oz. zakaj maš ram u PCju?

Ne gre se za ram v računalniku, ampak kako je ta ram uporabljen. A bi ti bil zadovoljen s sistemom, ki bi ti "pojedel" 2GB rama, od tega 1GB popolnoma za brezveze. To je tako kot kakšna igra, ki je zelo slabo optimirana glede na to kaj ponuja.

Tisto o skoku porabe iz 680MB na 1GB pa je dejanski problem oz. me stvar čudi, saj ne odprem nobenega programa, paging file je disablan, poraba pa se spušča in raste, čeprav ne delam popolnoma nič. Sistem je že naložen, tako da ni tu morebitni vzrok.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Volta ()

Ziga Dolhar ::

Ti si bolj zadovoljen s praznim ramom?

(Ja, maš prav. Gre za to, kako je "ta ram uporabljen". Prazen je čist neuporabljen :))
https://dolhar.si/

Glejte, vprašal sem zakaj poraba nenadoma zraste, čeprav se računalnika niti ne dotaknem, drugo me ne zanima. Če ne mislite odgovoriti oz. pojasniti zadeve, se ne trudite z nepotrebnimi in posmehljivimi komentarji. :|

Ima kdo morda rešitev za 2. problem?

LP

Ja če ti nč ne pipaš še ne pomen da računalnik ne melje stvari...

Trinitron ::

Večjo porabo rama sproži Windows Update.

luky ::

Fantje prosim povejte oz. napišite link, katere servise lahko zaprem in potem ne vplivajo na delovanje Viste.

Hvala in lp.
««
55 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16612995 (9227) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12314700 (9421) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813582 (9060) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15810833 (7303) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192627 (2212) IVo

Več podobnih tem