Forum » Operacijski sistemi » [ Windows Vista ] Vprašanja in težave
[ Windows Vista ] Vprašanja in težave
bluefish ::
če se je to zgodilo prvič in se problem ni pojavil ob nadaljnjih zagonih, poem se ti ni treba sekirati. Pač, vsake toliko časa ima skorajda vsak program, OS kakšne misteriozne prebliske.
Vlady ::
Meni na slovenski bussiness verziji dela BP. Zakaj pa nebi?
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"
luky ::
Pa ima kdo podatek, kdaj bo mogoče iz M$ strani download SP1 za Visto. Ker tu po medmrežju, vsak drugače piše, eni prisegajo da imajo že RTM verzijo, drugi pravijo da je to še RC R2 in potem ne veš kaj je pravo.
maXo ::
Če smem to napisat ali ne, pol bodo že pobrisali post.
no v glavnem dol potegneš eno "xxx.cmd" datoteko, ja zaženeš kot skrbnik računalnika, greš pod windows update okno, tam pa pol osvežuješ update tako dolgo dokler ti ga ne najde. na namiznem računalniku sem osvežil 2-3 krat , na prenosniku pa kar eno 8 krat .
Obe Visti imam Ultimate verziji v slovenskem jeziku, ena je x86 druga pa x64, se pravi preizkušeno deluje na obeh verzijah.
Najbolj se pozna (vsaj pri meni) na požrešnosti rama, kar nekaj datotek SP1 zbriše, tagda ko se je vse namestilo, je bilo kar dosti več prostora na disku, kot prej. Po moje se vsekakor splača, kajti zato je tudi narejen popravek.
LP!
ps: če imate morda že prej naložen SP1 RC ga morate izbrisat, preden naložite finalno (rtm) verzijo.
no v glavnem dol potegneš eno "xxx.cmd" datoteko, ja zaženeš kot skrbnik računalnika, greš pod windows update okno, tam pa pol osvežuješ update tako dolgo dokler ti ga ne najde. na namiznem računalniku sem osvežil 2-3 krat , na prenosniku pa kar eno 8 krat .
Obe Visti imam Ultimate verziji v slovenskem jeziku, ena je x86 druga pa x64, se pravi preizkušeno deluje na obeh verzijah.
Najbolj se pozna (vsaj pri meni) na požrešnosti rama, kar nekaj datotek SP1 zbriše, tagda ko se je vse namestilo, je bilo kar dosti več prostora na disku, kot prej. Po moje se vsekakor splača, kajti zato je tudi narejen popravek.
LP!
ps: če imate morda že prej naložen SP1 RC ga morate izbrisat, preden naložite finalno (rtm) verzijo.
ja, namesti RTM verzijo. Tisti xxx.cmd je le program, ki prepriča Win Update, da je sp1 že na voljo za prenos. Uradno pa bo nekje v polovici marca.
creative ::
mojstri eno vprašanje za vas. uporabljam visto bussines x64 pa sm ravno danes dobil grafično sapphire ati radeon hd 3870. problem je v tem da nikakor ne morem prepričat PC-ja da TV je priklopljen in je na s-videu prkloplen, pred pol urce je na 8600GT še vse delalo
jackorsen88 ::
jaz sem dobo na laptopu nemško visto home premium z licenčno kodo. zanima pa me če lahko uporabim to kodo na visti home premium, ki jo bom downloadal?
Ko je neho Brad Pitt, je začel Pete Sampras!!
----> http://vurcer.ath.cx/ <------
----> http://vurcer.ath.cx/ <------
mtosev ::
Mam OEM DELLovo Visto Home Premium 32bit in me zanima ce lahko namestim 64bitno razlicico?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
mimogrede, sodeč po forumu na Neowin je SP1 že na voljo preko win update. O tem poroča večje številu uporabnikov.
Sba ::
Živijo!
Mene pa zanima kako bi Visto 32-bit prepričal, da mi pokaže 4GB rama. Slišal sem, da se da.
Pa ne mi rečt naj raje 64-bit namestim.
Hvala in lep pozdrav
Mene pa zanima kako bi Visto 32-bit prepričal, da mi pokaže 4GB rama. Slišal sem, da se da.
Pa ne mi rečt naj raje 64-bit namestim.
Hvala in lep pozdrav
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!
Fantje Download Viste SP1 preko update je ustavljen s strani M$, poročajo v članku Monitorja, zaradi nekih napak z antivirusniki.
Sprostili bodo v sredini marca.....
lp.
Sprostili bodo v sredini marca.....
lp.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: luky ()
Khorny ::
hm. bluefish, našel sem delno-celotno rešitev.
1. Asusove XP driverje za zvočno, je zadnjo verzijo sprejel
2. ko nastaviš v visti 5.1 zvok, moraš še v properties obkljukat ''speaker fill in''
Uglavnem še vedno upam da bo asus dal vn driverje za zvok za visto, k mi je res smešn da nima one konzole k je bila v XP, se pravi za zvočno je bil program, kjer si vidu in nastavlju zvok, zdej se napol zgubim.
Hvala vseeno
1. Asusove XP driverje za zvočno, je zadnjo verzijo sprejel
2. ko nastaviš v visti 5.1 zvok, moraš še v properties obkljukat ''speaker fill in''
Uglavnem še vedno upam da bo asus dal vn driverje za zvok za visto, k mi je res smešn da nima one konzole k je bila v XP, se pravi za zvočno je bil program, kjer si vidu in nastavlju zvok, zdej se napol zgubim.
Hvala vseeno
energetik ::
mojstri eno vprašanje za vas. uporabljam visto bussines x64 pa sm ravno danes dobil grafično sapphire ati radeon hd 3870. problem je v tem da nikakor ne morem prepričat PC-ja da TV je priklopljen in je na s-videu prkloplen, pred pol urce je na 8600GT še vse delalo
Probi monitor priklopit na drug izhod. Sam sem šele po parih letih pogruntal, da sta S-video in analogni isti izhod - ko pa sem monitor priklopil na drugi, DVI izhod, je TV čudežno začela delovati...
creative ::
hehe, zadeva se res čuje banalno, ampak sm upošteval nasvet ker zgubit nimam nič. in kdo bi si mislu, DELUJE. najlepša ti hvala energetik
Luks15 ::
Uporabljam win vista business in imam težavo z mrežo (file sharing) in s printerjem, ki je v skupni rabi (printer sharing). Printer je priključen na drug računalnik in ima win XP. Na tem računalniku imam visto in mi printerja ne zazna. Net mi dela normalno.
Ne vem kako naj uspostavim mrežo med dvema računalnikoma, ki imata različne win. Na računalniku z XP-ji mi računalnik z visto zazna, vendar ko kliknem na ikono mi napiše da nimam dovoljenja. Na računalniku z visto mi drugih računalnikov sploh ne zazna, prav tako kot tudi ne printerja. Mreža medračunalniki z XP-ji dela normalno.
Za rešitev sem že gledal na http://windowshelp.microsoft.com/Window... in spraševal na drugih formih, vendar brez rešitve. Zato prosim za pomoč.
Ne vem kako naj uspostavim mrežo med dvema računalnikoma, ki imata različne win. Na računalniku z XP-ji mi računalnik z visto zazna, vendar ko kliknem na ikono mi napiše da nimam dovoljenja. Na računalniku z visto mi drugih računalnikov sploh ne zazna, prav tako kot tudi ne printerja. Mreža medračunalniki z XP-ji dela normalno.
Za rešitev sem že gledal na http://windowshelp.microsoft.com/Window... in spraševal na drugih formih, vendar brez rešitve. Zato prosim za pomoč.
Bramac ^^ ::
Mam en problem s predvajanjem enega mp3ja, napiše mi da manjka kodek Microsoft MPEG-1 (50). sm že brsku po googlu, pa ni nobenih rešitev. Uporablam pa kodek ffdshow audio decoder.
sm že probal z ac3 filtrom pa isto ni delal. Zgleda da je to en problem WMP11 na Visti. Na XPjih naj bi na isti mp3ji na WMP11 delali.
sm že probal z ac3 filtrom pa isto ni delal. Zgleda da je to en problem WMP11 na Visti. Na XPjih naj bi na isti mp3ji na WMP11 delali.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bramac ^^ ()
pozna kdo kakšen program za mountanje .iso datotek, ki bi deloval tudi na 64-bitni Visti? Sem preizkusil DaemonTools, vendar mi ni ravno všeč. Potreboval bi kaj bolj enostavnega, saj ne potrebujem vseh tistih emulacij zaščite,... - samo mount in nič drugega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Andy9 ::
Težava ni v SP1, ampak v popravku za namestitev. Ta naj bi namreč omogočal namestitev in odstranitev SP1.
Pri namestitvi popravka KB937287, so se sesuvali rač. Neki problemi okoli antivirusnikov.
Sam sem opazil, da se mi je omenjeni popravek naložil 13.2.2008 in z njim nimam težav.
Pri namestitvi popravka KB937287, so se sesuvali rač. Neki problemi okoli antivirusnikov.
Sam sem opazil, da se mi je omenjeni popravek naložil 13.2.2008 in z njim nimam težav.
frudi ::
Potreboval bi kaj bolj enostavnega, saj ne potrebujem vseh tistih emulacij zaščite,... - samo mount in nič drugega.
Saj ne rabiš uporabljati emulacije in ostalih opcij. Kaj je lahko bolj enostavnega, kot da klikneš na ikonco v taskbaru, izbereš pogon in izbereš .iso datoteko?
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
bastadu ::
Se strinjam, kaj bolj enostavnega in uporabnega kot Daemon-Tools boš težko našel in seveda brezhibno delujejo v Visti x64...
e-marko ::
Včeraj naložil Microsoft.Windows.Vista.SP1.Update.32Bit.RTM.Build.6001.18000.Read.NFO-nDn in izboljšanje je kar vidno. Počasi sem namreč že razmišljal o ponovni namestitvi Viste ali morda celo XP-jev, ker je že vse nekaj štekalo, ampak je sedaj toliko bolje, da to ni potrebno. Seveda še ni super ampak predvsem se mi zdi, da je odzivnost boljša. Pa še okoli 1 GB več placa imam na C disku kot pred popravkom. :)
LP
LP
...somebody, somewhere...
EXam ::
oprostite vam moji nevednosti...
zanima me samo na hitro nekaj stvari in sicer:
nism ravno ful zahteven uporabnik.
- A ma kdo izkušnje že z reason programom na Visti?;
- Kakšna je razlika med Visto 32-bit in 64-bit v praksi;
mal sem zmeden ker je tolk teh vist zuni...
katere vista naj si dobim s to konf.??
sistem:
Intel Core 2 Duo 2.20
HD 2600pro 512MB
2 Gb ram
Imam Linxisov WRT54GL
ima ta routar probleme z visto oz vista z njim???
hvala lepa v naprej za odgovor
Lp
zanima me samo na hitro nekaj stvari in sicer:
nism ravno ful zahteven uporabnik.
- A ma kdo izkušnje že z reason programom na Visti?;
- Kakšna je razlika med Visto 32-bit in 64-bit v praksi;
mal sem zmeden ker je tolk teh vist zuni...
katere vista naj si dobim s to konf.??
sistem:
Intel Core 2 Duo 2.20
HD 2600pro 512MB
2 Gb ram
Imam Linxisov WRT54GL
ima ta routar probleme z visto oz vista z njim???
hvala lepa v naprej za odgovor
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenila: EXam ()
Glede routerja nebi smel imeti problema z Visto, jaz imam isti router pa mi preko njega dela tudi prenosnik super.
Samo dobro ti je da si posodobil FirmWare...
lp.
Samo dobro ti je da si posodobil FirmWare...
lp.
EXam ::
mene sam še to zanima...
če jst KUPIM naprimer Vista Biznis a je ta key prenosliv npr. v ultimate??
če jst KUPIM naprimer Vista Biznis a je ta key prenosliv npr. v ultimate??
Jackass ::
Mislm, da morš nadgradit (beri doplačat) za Ultimate. Kr pomen, da verjetno dobiš nov ključ.
jAcKaSS
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jackass ()
gregor ::
pozdravljeni
ali vista omogoca nastavitev DPI SCALING-a za vsakega uporabnika posebej
torej en uporabnik 96 dpi, drugi pa 120 dpi
v googlu nisem nic nasel na to temo
hvala
lp
ali vista omogoca nastavitev DPI SCALING-a za vsakega uporabnika posebej
torej en uporabnik 96 dpi, drugi pa 120 dpi
v googlu nisem nic nasel na to temo
hvala
lp
celk ::
Lep pozdrav, ali ima kdo mogoče problem ki ga opisuje: ta povezava?
Gre za Localy access only problem, ki ni omejen zgolj na brezžično temveč tudi žično povezavo. Prepričam sem, da nisem storil nobenih banalnih napak saj se z vzdrževanjem informacijskih okolij ukvarjam že kar lepo št. let.
V firmi smo kupili 5 notesnikov in dva od petih sta razvila ta problem.
Tukaj preverjam, kako razširjen je ta problem.
Hvala za odgovore.
Gre za Localy access only problem, ki ni omejen zgolj na brezžično temveč tudi žično povezavo. Prepričam sem, da nisem storil nobenih banalnih napak saj se z vzdrževanjem informacijskih okolij ukvarjam že kar lepo št. let.
V firmi smo kupili 5 notesnikov in dva od petih sta razvila ta problem.
Tukaj preverjam, kako razširjen je ta problem.
Hvala za odgovore.
r0b3rt ::
LP, imam problem in sicer vedno, ko brišem posamezne file v explorer-ju mi javi, da je prišlo do napake in mi ponudi možnosti za restart explorerja... help pleas!
PhotoBlaz ::
Mene pa zanima ali je mogoče iz kupljene slovenske verzije Viste naštimat na angleško verzijo Viste?
Hvala!!
Hvala!!
Mohic ::
Ali lahko spremeniš ta gumb, ki je čsito spodaj levo zaženi v drugega?
Zgodovina sprememb…
- polepsal: OmegaBlue ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12995 (9227) | Icematxyz |
» | Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14697 (9418) | Lawler_ |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13581 (9059) | Tr0n |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10833 (7303) | ___ |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2627 (2212) | IVo |