» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
56 / 79
»»

bluefish ::

@Volta: za tovrstno izkoriščanje RAM-a je zadolžen Superfetch, ki ga ob zagonu napolni z programi, ki jih najpogosteje uporabljaš. Stvar lahko izklopiš.

@luky: oglej si tole. Če boš nastavil na to, kar je v tabeli označeno s Safe nimaš nič za falit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Volta ::

@luky

Evo TALE lik bo tapravi. Tudi jaz sem uporabil ta navodila in moram rečt, da je razlika v odzivnosti Viste res opazna.

// Tnx blueFish. Mislim, da je to to.

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Volta ()

Torej imam pa še eno vprašanje glede messengerja. V XP-jih je delal brez problemov, tukaj v Visti pa se noče povezati, čeprav je s povezavo vse vredu - to napiše tudi program, ko skušam popraviti povezavo. Kakšna ideja?

Koda napake je: 81000378

LP

google ponuja na to vprašanje kar nekaj odgovorov.

Sem iskal z googlom, vendar do zdaj še nič konkretnega. Bom poskušal še naprej.

LP

luky ::

Fantje hvala lepa za pomoč.

lp.

wooted ::

volta- zadne cajte na veliko zajebava msn. ne se čudit če kdaj ne bo delal

blabla1 ::

presaltal bi iz win xp na visto pa me zanima katero verzijo si naj kupim?
vista ultimate 64 ali 32bitno? SP1 ze obstaja? Se dobijo vsi programcki za vistico?

krneki0001 ::

Če imaš več kot 3Gb rama, potem 64 bitno, programi pa vsi delajo. Zaenkrat še nisem našel programa, da na visti nebi delal.

frudi ::

programi pa vsi delajo

Vsi pa nikakor ne... VMWare Server recimo gladko ne dela, ker mu Vista ne pusti inštalirati nepodpisanih gonilnikov. Sicer ni program, temveč (nekoliko starejša) igra, ki pa se mi je ravno te dni zaluštala - Heroes of Might and Magic 4 pravtako ne dela, ker nepravilno uporablja nek sistemski dll. To sta samo dva primera, ki sem ju našel v zadnjih par dneh - obe zadevi sem nato brez problema inštaliral in zagnal na x64 XP-jih.
Mimogrede, govorim seveda o 64-bitni verziji Viste, ki je tudi edina, ki jo je smiselno kupovati. Že sedaj ne priporočam Viste nikomur, ki nima vsaj 4GB rama, do konca leta pa bo to tudi povsem standardna količina rama.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Zheegec ::

Že sedaj ne priporočam Viste nikomur, ki nima vsaj 4GB rama, do konca leta pa bo to tudi povsem standardna količina rama.

Vista že na 2GB RAM deluje super, na 1GB pa je pametno izključiti kakšno zadevico v ozadju (defrag, indeksacija, system restore,...). SP1 je že zunaj za angleško verzijo, ni pa neke velike spremembe (zakaj bi sploh bila?), edino kopiranje fajlov je bistveno hitrejše, pa ne corrupta več NTFS formatiranih ključkov itd...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

krneki0001 ::

Frudi ne nalagaj VMWare server uporabljam in imam poleg viste še win2008 server inštaliran v VMWare na isti mašini, pa vse čist normalno deluje od mreže, grafike do diskovja (je win2008 server na svojem disku inštaliran, samo zaženem ga iz VMware)

Buggy ::

Instalirano imam VISTO X64 z bundlanim SP1. Cipset je Intel P35 in zvocna Audigy. Menjano vec razlicnih driverjev vendar problem se vedno prisoten.
Problem pa je, da v zvocnikih ko se predvaja zvok vsake toliko casa malo popoka, zvok pa se za delcek sekunde popaci/obstoji. Je kdo naletel na podoben problem in ga resil? To pokanje je prisotno tako v igrah kot pri divX-ih in google talku. Pokanje je prisotno brez kodekov in z kodeki.
Problem je definitivno SW ker v dual-boot XPsp2 z vsem istim dela stvar OK in ja konektor v zvocni je do konca vstavljen.

Nekaj v tem smislu

frudi ::

nebivedu - a to imaš 64-bitno Visto? Če ja, bi bil zelo hvaležen, če mi poveš, kako si uspel inštalirati VMWare Server? Meni med inštalacijo Vista zajamra, da želi inštalirati nepodpisan gonilnik in če potem nadaljujem z inštalacijo, se na koncu (po resetu) ne zažene - ravno zato, ker manjkajo nekateri (blokirani) gonilniki.
Preizkušeno z verzijo VMWare Serverja 1.0.4 in ravno včeraj še z zadnjim 1.0.5. Sem preletel dokumentacijo in Vista sploh ni med podprtimi host OS-i za VMWare Server.

Vista že na 2GB RAM deluje super

Se strinjam - Vista sama dela brez problema na 2GB rama... ampak računalnika nimam zato, da bom na njem uporabljal (samo) Visto >:D. Imam ga za delo in igranje (čeprav slednjega vedno manj) in oboje je na Visti z 2GB rama bistveno večja muka, kot s 4GB.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Vlady ::

@Buggy, jaz imam na primarnem računalu Audigy Platinum. Na začetku ko je prišla ven vista, sem inštaliral gor "official" driver iz creativove strani, in mi je resetiral sistem po 10 minutah uporabe. No, potem sem pač špilal zadevo brez driverja, dokler nisem nekje prebral, da je dal creative nov driver ven. Tistega sem inštaliral in sedaj mi zadeva deluje BP. Drugače pa moraš pri creativovih boljših karticah včasih v visti nastaviti tudi buffer length. To najdeš pa na kontrolni plošči od screative-a. Malo pobrskaj po control panel. Meni sedaj zvočna dela, prav tako daljinec.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Bramac ^^ ::

To help ensure a positive update experience, Windows Update will temporarily not offer Windows Vista SP1 to systems that have the following device drivers. In some cases, these device drivers are problematic on Windows Vista-based computers when you update to Windows Vista SP1. By installing updated device drivers, you will resolve the issue and enable Windows Update to offer Windows Vista SP1.

Se pravi sp1 še ne deluje najbolje z nekaterimi driverji, med njimi tudi:

Creative Audigy
• For x86-based and x64-based computers: Ctaud2k.sys - version 6.0.1.1242 or earlier
• For x86-based computers: P17.sys – all versions (This was originally a Windows XP-based driver.)

Glede na to, da maš sp1 že intergriran moraš pač počakat da creative izda driverje. Če bi sp1 hotel naložiti naknadno, ga tko ne bi mogu ker ti ga windows update ne bi ponudil, razen če bi šel na windows downloads spletno stran in ga iz tam dal dol. Ampak to pomeni, da bi bila napaka pri tebi ker nisi hotel počakati. Vseeno pa ti ne preostane drugega kot da čakaš na driverje.

Hvala lepa obema...mi je ze malo zivce nacelo to pikanje. Saj bom za nekaj casa res Visto se pustil na stranskem tiru, ceprav me je v nekaterih pogledih prav prijetno in pozitivno presenetila.
Do takrat ko pridejo novi Creative driverji (ceprav sem ze sedaj probal z nekimi unofficial, ki so od septembra pa je isto) pa upam, da bodo porihtali tudi wireless driverje Realtek 8187, ki imajo tudi svoje finte samo pod Visto x64.

sleser ::

Koliko pa zasede inštalacija viste 32 in pa 64 bitne verzije?

mat5 ::

Pozdrav:)

Imam problem z Shut Down in Sleep funkcijo v Visti Ultimate( 32bitna ). Vsakič ko shutdownam oz. sleepam se računalnik lepo ugasne oz. gre spat. Ko pa ga ponovno prižgem(power btn) oz. zbudim iz spanja(katerikoli tipka na tipkovnici) pa ne dobim signala slike na monitorju; pc se zažene in vključijo se vsi ventilatorji, signala pa ni. Do signala pridem edino tako, da pritisnem reset tipko, kar povzroči da se pc resetira in šele potem pride signal na monitor.
Edino, kar mi je prišlo na pamet je, da ga mogoče moti to, ker moram vsakič po resetu pritisniti tipko F1(v BIOSU je namreč nastavljeno, da opozori na napake - matična ne prepozna pravilno procesorja Q9300) in mogoče ga to kj moti. Mogoče kakšen s podobnim problemom ali ve rešitev???

Konfiguracija pc-ja pa je naslednja:
-ASUS P5KC
-proc Q9300
-ram Kingston KHX8500 2*1GB
-8800GT Winfast Zalman
-WD 5000AACS 500 GB

sicer rešitve za tvoj problem ne poznam, vendar pa namesti najnovejši firmware za tvojo plato, potem ga (procesor) bo mogoče prepoznalo.

Hardstyle ::

Nevem zakaj nekateri jamrate, da je vista slaba ker ne delujejo driverji za xy strojno opremo/periferije? Krivi so samo proizvajalci te opreme kateri izdajajo slabe driverje kljub temu, da so visto dobili dosti prej kot pa je prišla na trg.

afroman555 ::

Mam en blem z Visto Ultimate... Sm ze eneparkat formatiru in na sveze nalozu Visto in je delal vse lepo in prav dokler ne ugasnem racunalnika. Ko ga potem spet prizgem mi pride do unga "loading" screena in mi reboota comp. To se ponavla skos in skos. Kdo ve v cem bi biu problem? Po vseh pravilih logike bi mi mogla laufat na mojem sistem ceprav je ze star k zemla..

P4 2.4 ghz
1.5 gb ddr2
ATI Radeon x1650 Pro (AGP 8x)

kotnikd3 ::

mat5
posodobi bios na plati

Firebat ::

Imam problem, namrec v windows Vista mi dolocene strani sploh noce odpret, npr www.najdi.si in polhno skledo microsoftovih strani kot so help desk in gadget... Kaksen nasvet bi bil dobrodosel kaj storiti. Uporabljam Opero in isto se pojavlja pri IE.

Da koncam moj del prispevka v tej temi.
Problem z zatikanjem zvoka v Visti X64 SP1 sem zaenkrat odpravil . Problem pa ni bil v samih driverjih (vsaj upam) vendar po vsej verjetnosti v Jmicron Raid kontrolerju, ki je integriran na sami plosci (Asus P5k-E). Odinstalacija tega kontrolerja v device managerju je pomagala pri tem da so se koncale spice pri programu DPC latency checker, ki nakazuje na probleme/konflikte na sistemu in se odrazaju med drugim (najbolj) na zvoku. na 10sekund sem imel namrec spice ki so osegale tudi 300.000 microsekund...sedaj je bil po mucenju max 1200 microsekund, normalno pa je okoli 55 -130 microsekund.
Zakaj ne govorim z gotovostjo kdo je bil krivec? Enostavno zato ker sem v tistem trenutku (pred rebootom) naredil vec stvari najbolj pomembni pa sta se mi zdeli ravno odinstalacija Jmicron kontrolerja (v sistemu imam se drugi RAID na PCI kartici) ter istocasno se deinstalacija audio devica iz device managerja (vkljucno z opcijo da brise driverje)

P.S: Za Audigy serijo zvocnih kartic obstajajo unofficial 64bit driverji za Visto, verzija 6.0.1.1303, bundle pa se imenuje SBXF_PCDVT_LB_2_15_0004 - te uporabljam sedaj in za moje potrebe krasno sploh sedaj ko ni vec pokanja/preskakovanja/zaustajanja zvoka

c00L3r ::

Jaz sem dal pred 2 tednoma spet gor Visto x86. Prvo kaj sem naredil je da sem inštaliral sp1, potem pa vse gonilnike in programe. Visto sem imel že 1x nameščeno pred približno 1 letom in sem jo nato odstranil zaradi "nedodelanosti". Zdaj mi je s sp1 kar všeč. Se pa pojavljata 2 težavi. Včasih ko zbudim prenosnika iz hibernate, se naloži kurzor od miške, ozadje pa je črno. Ali pa pride do login screena pa ne gre več nič. Ne preostane mi drugega kot reset. Zdaj pa nevem ali naj krivim sp1 ali celo morda novejšo verzijo BIOS-a (imam najnovejšo različico BIOS-a).

Ker pred 1 letom teh težav nisem imel. Takrat sem mel bolj težave s počasnim kopiranjem, dolgimi časi zaganjanja, splošnim slabšim delovanjem (sem imel samo 1gb rama) in določene nekompatibilnosti s strojni in programsko opremo.

luky ::

c00L3r povej mi če se ti je na osnovno instalacijo Viste lepo naložil SP1. Jaz namreč mislim tudi na novo naložiti Visto, brez vsega in takoj SP1, šele nato gonilnike in ostalo...

Hvala in LP.

pravzaprav je na ta način še najbolje namestiti sp1. Seveda je še boljši, če servisni paket integriraš v vistin DVD. Je pa menda ta postopek veliko težji, kot pa pri xp.

c00L3r ::

luky meni in še 1 kolegu (popolnima drugačna konfiguracija) je šla taka inštalacija gladko skozi. Sicer traja 1 čas da se tisti 3-je ogromni updajti inštalirajo, pa vmes se PC par krat ponovno zažene. Meni je zdaj ful všeč Vista, največ tak pripomore ram 3gb :D Mam pa zgoraj opisane probleme, ki jih prej nisem mel. Se pa to zgodi tak v 1 od 10 poskusov, tak da ni take panike.

Vem pa za primere, ko so naknadno inštalirali sp1 na Visto... nekateri več niti niso mogli pognat sistema. PC se je v neskončnost resetiral.

creative ::

hm. jaz recimo nisem imel nobenih problemov z SP1, pa sm že uporabljal RC1 verzijo. mogoče krivo da imam x64 bussines verzijo, nwm. kar je meni glavno da zadeva dela, in to izredno hitro. res pa da sem nekaj tweekanja delal s programom TuneUp Utilities 2008.

Vlady ::

Jap SP1 je zelo pohitril zadeve. Meni pa se dogaja naslednje: na prenosniku mi dostikrat rač. butne ven blue screen ob hibernaciji sistema. Prav tako mi ni jasno, zakaj ne morem niti iz prenosnika pingat računalnikov v mreži (niti se povezat z njimi). Na drugih mašinah laufa XP SP2. Fora pa je, da lahko iz drugih kompov pridem do prenosnika BP, le pri kopiranju včasih traja na začetku da začne kopirat. Ampak pingi letijo < 1ms. Mreža je postavljena preko ruterja, samo ne verjamem da je tu problem, ker med XP mašinami mreža dela BP. Ima še kdo tak podoben problem???
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

PhotoBlaz ::

Ima kdo rešitev za prikazovanje šumnikov v Windows mail-u?
Zdi se mi da po SP1 ne prikazuje več črke Š in Ž. Č prikazuje normalno v Subject-u in besedilu.
Opažam da se to dogaja samo v inbox folderju.

maXo ::

že brez sp1 jih ni prikazovalo :| .

PhotoBlaz ::

Hehe, zanimivo da do zdaj tega nisem opazil... A rešitve pa (še) ni?

teac ::

Nisem bral celotne teme, tako da je mogoče že bilo to vprašanje.
Kako naj v explorerju pod particijami prikazujem še porabo (torej koliko prostora še je na tej particiji). Včasih se je prikazovala modra črta (rdeča, če je bilo bolj malo prostora prostega), včeraj pa je čudežno izginila.

Ziga Dolhar ::

Views -> Tiles.
https://dolhar.si/

bucket ::

Kako naj v explorerju odstranim "Priljubljene povezave" ki so levo nad seznamom?
In kakšna je razlika med ulitmate in business različico viste?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bucket ()

Highlag ::

Sam sem na prenosniku opazil, da se Vista zbuja iz spanja sama a se ob zbujanju ne postavi pravilno, saj moram PC resetirat, ker je slika samo ni pa odziva :O. To se dogaja le če imam prenosnika priključenega na mrežo Z UTP kablom. Zato sedaj raje delam prek Wifija, kjer teh težav nisem opazil. To še pred SP1.
Never trust a computer you can't throw out a window

še eden, ki se rad le razkazuje.

Kebab11 ::

stari... za 1000€ dobiš to, donc nč posebnega

sicer pa hvala za odgovor

Kenpachi ::

Ne. Vista bo tekla bolj slabo.

Recimo že pri pasjansi, če bo veliko kart odkritih, bodo opazni padci slik na sekundo.

Pa tudi v firefoxu, če boš hotel odpret zraven prvega taba še enega, bo trajalo ene 3 minute, tako da je priporočljivo it vmes na kavo. Če boš pa odprl zraven še My Computer, pa bo znalo vse skupaj zaštekat, ker je dokaj švoh procesor.
Zaraki Kenpachi.

No, pa ti odgovorim, Vista bo delovala normalno.
Ob instalaciji moraš vedeti le serijsko od Viste. SP1 pa se ti bo avtomatsko prenesel po namestitvi preko Windows Updates.

najleša ti hvala

namestil sem sp1 na visto ultimate x64 angleško verzijo. zdaj je nemorem poslovenit, zato me zanima če mogoče ve kdo za kakšen trik kako jo poslovenit, ali pa kdaj pride sp1 za slo?

LP!

SP1 bo za ostale jezike predvidoma na voljo okoli sredine aprila.

m0LN4r ::

A ve kdo kolko je fixov v tem SP1? In ali če kupim rač. dobim zraven staro visto al z inregriranim sp1?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

SP1 bo za ostale jezike predvidoma na voljo okoli sredine aprila.

kaj bo potrebno ta sp izbrisati po ponovno naložiti sp za svoj jezik, ali boš lahko samo dodatno naložil jezik??
če mybe kdo ve...

wooted ::

naj bi blo tko... še zmer je blo:D

crush ::

eh, mene pa se SP1 noce instalirat :(
sem sel na MS stran, z moznimi resitvami, pa mi nobena ni pomagala..

bomo pocakali, da vidmo kaj pove windows update cez kak teden ;)

lp
««
56 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16612995 (9227) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12314702 (9423) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813582 (9060) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15810833 (7303) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192627 (2212) IVo

Več podobnih tem