Forum » Operacijski sistemi » [ Windows Vista ] Vprašanja in težave
[ Windows Vista ] Vprašanja in težave
luky ::
Pa kaj se dobi že final RTM verzija Viste SP1 ??????, ker pravijo, da še je ni do 18.2......
creative ::
ne wem če moram ravno visto krivit za to pa vendar. Doma mam mrežo v kateri sta 2 PC oba vista. med njima valda da je ruter Level one fbr-1418tx, potem pa modem od t-2 neki smart com. no mam blazne probleme da mi večkrat na dan ruter neha povezovati na net, mreža še dela, na net ne poveže. kriv je ruter, ga odklopim iz ele. napajanja za 15sec vkloopim nazaj vista poveže vse nazaj skupaj in net spet dela. firmware sm updajtal. kaj drugega pa ne vem narest. ip je statičen, linija je 4/1 mbit pa veliko hodim na travnik :D veste kaj mislim
bluefish ::
očitno se ti router sesuva zaradi prevelikega števila povezav preko njega. Kriv je seveda promet mravelj čez travnik. Omeji hitrost ali pa imej pognan le en prenos. Če težave izginejo bo potrebno iti po nakupih.
Bramac ^^ ::
Creative probi izklopit UPnP na rutarju..
več kot 10GB za paging file? kolikor vem imam neki čez 2gb nastavljeno. kam pa izgine ostali prostor pa se mi ne sanja. se pri vas tak primer tudi pojavlja?
več kot 10GB za paging file? kolikor vem imam neki čez 2gb nastavljeno. kam pa izgine ostali prostor pa se mi ne sanja. se pri vas tak primer tudi pojavlja?
tilinho20 ::
Eno vprašanje imam. Ker bom kmalu kupil nov računalnik me zanima kakšno verzijo Viste naj dam gor?
Specifikacije računalnika:
E8400
4 GB
8800 GT
....
Specifikacije računalnika:
E8400
4 GB
8800 GT
....
ker jo boš verjetno snel s travnika je vseeno. Tukaj pa imaš primerjavo med posameznimi edicijami. Home Premium je za večino ljudi dovolj.
tilinho20 ::
sverjetno snel s travnika
dober si napisu. snel s travnika hehehe
Kaj pa je bolš za igre? Ali ni tako, da če imaš 4 GB rama rabiš 64-bitni OS?
dober si napisu. snel s travnika hehehe
Kaj pa je bolš za igre? Ali ni tako, da če imaš 4 GB rama rabiš 64-bitni OS?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tilinho20 ()
da, če želiš izkoristiti 4GB, potem rabiš 64-biten OS, v nasprotnem primeru pa bo na voljo okoli 3,25GB.
Tilen ::
Včeraj sem naložil final (RTM) verzijo SP1, sicer nisem še veliko sprobal, samo se mi zdi da deluje bolje, sploh shut-down je blazno hitrejši.
Haha, hitrejši shutdown, ne me j****. Vrjetno zato, da lahk potem čimprej prešaltaš na drugi OS, ki ga imaš nameščen.
Nisem se mogel zadržat ;D
Haha, hitrejši shutdown, ne me j****. Vrjetno zato, da lahk potem čimprej prešaltaš na drugi OS, ki ga imaš nameščen.
Nisem se mogel zadržat ;D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
krneki0001 ::
Hmm, a vi mašine še ugašate? Jst jo imam non stop prklopljeno, pa vista dela gor že kr nekaj časa, pa do sedaj še nobenega blue screena.
Ne ugašam mašine in ne uporabljam Viste. Samo precej zanimivo se mi zdi v kateri smeri njeni uporabniki najbolj opazijo izboljšave.
Kekec ::
@Tilen, ta tema je namenjena uporabnikom Viste, torej ker je nimaš in ne rabimo tvojih neumesnih komentarjom se prestavi v kakšno drugo temo.
rzidar1 ::
zdravo
ponovno imam eno težavo...
v raziskovalcu sem nekako zaprla tisto spodnjo vrstico, kjer so podatki... sedaj pa ne vem, kako jo naj spravim nazaj...
kako se že reče? detail task ali nekaj podobnega?
hvala
ponovno imam eno težavo...
v raziskovalcu sem nekako zaprla tisto spodnjo vrstico, kjer so podatki... sedaj pa ne vem, kako jo naj spravim nazaj...
kako se že reče? detail task ali nekaj podobnega?
hvala
Lp
Rosvita Zidar - RoZi
Rosvita Zidar - RoZi
e-marko ::
Kaj moram storiti, da ne bom potreboval vsakič ko poženem določeni program klikati na Allow ali Deny? To se dogaja samo pri določenih programih, npr. Telefonski imenik in še nekaj podobnih. Ne bi pa rad čisto izklopil UAC. Hvala.
LP
LP
...somebody, somewhere...
mevden ::
Prosim za pomoč:
torej, pred ene 14 dnevi smo na prenosnik posnel visto ultimate.
nismo nikamor vpisovali kode in je brez opozoril delalo do danes. danes pa pri v stopu v visto zahteva kodo, drugače ne pusti naprej.ali se je to komu že zgodilo? na compu so nekateri pomembi podatki ki bi jih rabili, ali je to možno nekako dobiti, potem pa bomo formatirali in dali xpje raj gor, za katere vem da bodo delali. torej, kako vstopiti v visto, vsaj za par min nazaj in potegniti podatke?imamo 2 particiji če to kaj pomaga.sem posnel razne kodo za visto z neta a nobena ne prime. prosim za pomoč, nujno-zaradi podatkov ki jih potrebujemo v naslednjih dneh.
torej, pred ene 14 dnevi smo na prenosnik posnel visto ultimate.
nismo nikamor vpisovali kode in je brez opozoril delalo do danes. danes pa pri v stopu v visto zahteva kodo, drugače ne pusti naprej.ali se je to komu že zgodilo? na compu so nekateri pomembi podatki ki bi jih rabili, ali je to možno nekako dobiti, potem pa bomo formatirali in dali xpje raj gor, za katere vem da bodo delali. torej, kako vstopiti v visto, vsaj za par min nazaj in potegniti podatke?imamo 2 particiji če to kaj pomaga.sem posnel razne kodo za visto z neta a nobena ne prime. prosim za pomoč, nujno-zaradi podatkov ki jih potrebujemo v naslednjih dneh.
energetik ::
Ilegalna verzija Viste? Verjetno piše da moraš aktivirati pred nadaljno uporabo.
Namesti XPje na drugo particijo in maš lepo svoje podatke dostopne. Naprej pa kakor želiš.
Namesti XPje na drugo particijo in maš lepo svoje podatke dostopne. Naprej pa kakor želiš.
borča ::
Imam prenosnik Prestigio Avanti 1770W. Ko hočem inštalirat x64 Visto mi napiše, da računalnik ne podpira x64. Procesor je x64 za ostalo pa ne vem. V procesorju ni problem ostalo pa nimam pojma.
chucki ::
Imam visto ultimate 64bit. Problem je wireless network,ruter je linksys wrt54gl. Problem je, da se mi noče povezat na ruter,če se pa mu pa da limited, se pravi mreža dela ampak na internet ne moreš. Tudi,če se mi je uspelo povezati je po parih minutah internet nehu delat.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Vlady ::
Danes inštaliral SP1 in lahko rečem samo eno: HUDO!!! Inštalacija resda traja na veke, ampak potem ko se pa zbudi po inštalaciji pa vse dela za 70-100% hitreje. WTF so naredili? Anyway, I like it.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"
Ziga Dolhar ::
Dodatek k e-markotu:
če ne vidiš zgornje menijske vrstice - pritisni (desni) ALT + V
če ne vidiš zgornje menijske vrstice - pritisni (desni) ALT + V
https://dolhar.si/
Vlady ::
Ne vem točno katera verzija je, vem samo da mi pod info ne piše v0.xxx ampak samo service pack 1. Pomoje da je RTM. Anyway, vsem toplo priporočam, rabte samo registry changer, ki vam v registru popravi, da vidite service pack med posodobitvami. Potem potegne dol ene 80-90MB in potem inštalira v treh korakih. Traja precej dolgo, samo potem ko se vse naloži nazaj dela pa kot urca. Registry popravek pa dobite na Štamcarjevi strani oz. gor je link.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"
boset ::
LP, da ne načnem nove teme o visti, bom kr tule uprašal:
Gre za VISTO RTM Final version, ki je ne moram več posneti na PC.
-imam XP primarni sistem, ampak želim imeti še visto.
Tukaj potem nastane problem:
-Vstavim DVD, počakam na boot kjer se z loada, nato vse zmrzne.
(ne vem kje je problem)
- Pred enim letom sem imel oba sistema delujoča na istem PC-ju.
Zdaj pa ne dela več WTF
Gre za VISTO RTM Final version, ki je ne moram več posneti na PC.
-imam XP primarni sistem, ampak želim imeti še visto.
Tukaj potem nastane problem:
-Vstavim DVD, počakam na boot kjer se z loada, nato vse zmrzne.
(ne vem kje je problem)
- Pred enim letom sem imel oba sistema delujoča na istem PC-ju.
Zdaj pa ne dela več WTF
Elyon ::
Pozdrav
Tudi jaz imam težave in bi bil res hvaležen, če bi kdo vedel kaj je narobe. Men nekako ne uspe pogruntat, stvar je pa sledeča. Nameščena imam 2 operacijska sistema; Win XP in Win Vista Bussines. V XP, dela in internet in mreža in vsi programi ki pac potrebujejo internet, v Visti je pa tako; Kaže mi da je povezava uspešno narejena oz. da sem povezan na internet, da zadeva nekako deluje mi pove tudi Nod32 ali ostali antivirusni programi, ker mi pokaže da se je sistem update-al in dejansko ima zadnje posodobitve, ampak ce pa odprem IE, ali firefoxa, mi pa pokaže belo stran...če vpišem kakršni kol URL, indikator spodej kaže da nalaga in ko napiše končano, odpre belo stran-tko dela v firefoxu, v IE pa samo napise:
Internet Explorer cannot display the webpage
Most likely causes:
You are not connected to the Internet.
The website is encountering problems.
There might be a typing error in the address.
What you can try:
Diagnose Connection Problems
More information
...ko das Diagnose Connection Problems, zadeva neki casa melje, na koncu pa pove, da je vse v najlepšem redu.
Sistem je bil pregledan z vsemogočimi ad-ware in male-ware, pa antivirusnim programom, vendar zadeva se vedno ne dela. Se je pa to zacel dogajat 2 dneva nazaj, ko je sistem naznanil da so nove posodobitve za Windows. Seveda sem dal da naj posodobi, ugasnil comp. in sel spat. Naslednji dan je bilo pa to kar sem napisal zgoraj. Probal sem tudi odinštalirati zadnje posodobitve, vendar določenih ne morem, pa tudi sicer ni nič pomagalo, ker še vedno isto kaže. Namščenega nimam nobenega dodatnega firewall-a razen tistega ki ga uporablja Windows...tako da sam res nimam več idej kaj je narobe in bi prosil za pomoč, ker formatiranje ne pride v poštev. Hvala za naprej.
LP
Tudi jaz imam težave in bi bil res hvaležen, če bi kdo vedel kaj je narobe. Men nekako ne uspe pogruntat, stvar je pa sledeča. Nameščena imam 2 operacijska sistema; Win XP in Win Vista Bussines. V XP, dela in internet in mreža in vsi programi ki pac potrebujejo internet, v Visti je pa tako; Kaže mi da je povezava uspešno narejena oz. da sem povezan na internet, da zadeva nekako deluje mi pove tudi Nod32 ali ostali antivirusni programi, ker mi pokaže da se je sistem update-al in dejansko ima zadnje posodobitve, ampak ce pa odprem IE, ali firefoxa, mi pa pokaže belo stran...če vpišem kakršni kol URL, indikator spodej kaže da nalaga in ko napiše končano, odpre belo stran-tko dela v firefoxu, v IE pa samo napise:
Internet Explorer cannot display the webpage
Most likely causes:
You are not connected to the Internet.
The website is encountering problems.
There might be a typing error in the address.
What you can try:
Diagnose Connection Problems
More information
...ko das Diagnose Connection Problems, zadeva neki casa melje, na koncu pa pove, da je vse v najlepšem redu.
Sistem je bil pregledan z vsemogočimi ad-ware in male-ware, pa antivirusnim programom, vendar zadeva se vedno ne dela. Se je pa to zacel dogajat 2 dneva nazaj, ko je sistem naznanil da so nove posodobitve za Windows. Seveda sem dal da naj posodobi, ugasnil comp. in sel spat. Naslednji dan je bilo pa to kar sem napisal zgoraj. Probal sem tudi odinštalirati zadnje posodobitve, vendar določenih ne morem, pa tudi sicer ni nič pomagalo, ker še vedno isto kaže. Namščenega nimam nobenega dodatnega firewall-a razen tistega ki ga uporablja Windows...tako da sam res nimam več idej kaj je narobe in bi prosil za pomoč, ker formatiranje ne pride v poštev. Hvala za naprej.
LP
če se problem pojavlja od posodobitev naprej, potem so morda krive le te. Poskusi jih odstraniti v SafeMode načinu. Pa pri IE predtem mimogrede še poglej, če deluje v Offline načinu, podobno tudi v Firefox.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
System restore ni resil nobenih zadev, ravno tako tudi ne brisanje update-ov v safe mode nacinu. A obstajajo v visti kaksne nastavitve, kjer bi lahko namerno ali nenamerno oznacil kaksno kljukico, da potem to ne dela tako kot bi moglo....ce me razumete. Ali obstaja nacin, da imas povezavo in da ti kljub tej povezavi browser ne dela?? A se to sploh da regulerat, ker mi res nc druzga ne pade na pamet. Sem tud firefox-a pa IE dol dal pa nazaj na novo gor, pa se vedno isto. Se kaksne ideje morda???
LP
LP
nejcek74 ::
Še prej poskusi tole:
pojdi na start > run (zaženi), vtipkaj cmd, pritisni enter
v okno vpiši: netsh winsock reset, pritisni enter (mogoče moraš potem še rebootat, ne vem)
Meni se je že nekajkart dogodilo pdobno, potem sem delal system restore, včasih je pomagalo, včasih pa sem moral roll back ponoviti večkrat, točke ki so prvič rešile problem, ga drugič niso ipd. Tole sem našel nekje na netu (v zvezi s tem in podobnimi težavami) ter mi je prvič delalo.
Moram pa priznat, da nimam pojma, kaj to sploh pomeni (ja, približno sem štekal iz opisa, celote pa ne), mogoče se ni je samo usralo. V obupu poskusiš pač vse.
pojdi na start > run (zaženi), vtipkaj cmd, pritisni enter
v okno vpiši: netsh winsock reset, pritisni enter (mogoče moraš potem še rebootat, ne vem)
Meni se je že nekajkart dogodilo pdobno, potem sem delal system restore, včasih je pomagalo, včasih pa sem moral roll back ponoviti večkrat, točke ki so prvič rešile problem, ga drugič niso ipd. Tole sem našel nekje na netu (v zvezi s tem in podobnimi težavami) ter mi je prvič delalo.
Moram pa priznat, da nimam pojma, kaj to sploh pomeni (ja, približno sem štekal iz opisa, celote pa ne), mogoče se ni je samo usralo. V obupu poskusiš pač vse.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejcek74 ()
nejcek74
Najlepsa ti hvala za tole ker sem res obupaval. Sej sem ze sam googlov, pa nekak nisem nasel, zato sem se obrnil tule na vas. Torej zadeva sedaj dela, povej mi samo se nekaj...ali se ti je po tem ko si naredil tole v cmd, se kdaj zadeva ponovila, ali ne. Hvala ti seenkrat in tudi drugim za pomoc.
LP
Najlepsa ti hvala za tole ker sem res obupaval. Sej sem ze sam googlov, pa nekak nisem nasel, zato sem se obrnil tule na vas. Torej zadeva sedaj dela, povej mi samo se nekaj...ali se ti je po tem ko si naredil tole v cmd, se kdaj zadeva ponovila, ali ne. Hvala ti seenkrat in tudi drugim za pomoc.
LP
nejcek74 ::
Glej, jaz sem samo amater, ki ob problemih veliko časa zapravi na googlu, tako da ti ne znam veliko razložiti, upam da bo o tem kaj več povedal kdo drug, ali pa da bo SP1 rešil zadeve.
Tam kjer sem našel to rešitev je bila povezana z DOE trojance in SmitfraudFix, čeprav jaz nisem imel nobenih problemov s trojanci ipd.
Drugače se je meni to dosedaj zgodilo ene trikrat, v bistvu kot posledica enih drugih problemov. Če te slučajno zanima:
autocad mi vsake toliko časa popolnoma sesuje mrežo ker nas več dela na istih datotekah. Autocad ima baje zelo zapleten sistem kako save-a datoteke, vista je ekstremno počasna pri delu preko mreže (ker se to dogaja samo z računalniki, ki imajo visto), potem pa se dva računalnika stepeta, kateri ima v resnici pravico do datoteke, kateri pa ima samo read only dostop in potem gre vse v k...
Tako da verjetno tudi tebi kakšna zadeva preobremenjuje mrežo?
Aja še tole: preveri če ti zdaj firewall in AntiVirus program delata normalno, jaz sem moral v NOD32 ponovno zagnati IMON servis.
Tam kjer sem našel to rešitev je bila povezana z DOE trojance in SmitfraudFix, čeprav jaz nisem imel nobenih problemov s trojanci ipd.
Drugače se je meni to dosedaj zgodilo ene trikrat, v bistvu kot posledica enih drugih problemov. Če te slučajno zanima:
autocad mi vsake toliko časa popolnoma sesuje mrežo ker nas več dela na istih datotekah. Autocad ima baje zelo zapleten sistem kako save-a datoteke, vista je ekstremno počasna pri delu preko mreže (ker se to dogaja samo z računalniki, ki imajo visto), potem pa se dva računalnika stepeta, kateri ima v resnici pravico do datoteke, kateri pa ima samo read only dostop in potem gre vse v k...
Tako da verjetno tudi tebi kakšna zadeva preobremenjuje mrežo?
Aja še tole: preveri če ti zdaj firewall in AntiVirus program delata normalno, jaz sem moral v NOD32 ponovno zagnati IMON servis.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejcek74 ()
krho ::
Na tule imate še eno M$ cvetko. I'm wondering what the hell they were thinking.
The localized versions of Windows Vista use localized folders for things like "C:\Users" and "C:\Program Files". These localized folders ("C:\Benutzer" and "C:\Programme") do not really exists. On disk the English folder exist but Windows Explorer shows only the localized names in its default configuration. So far no problem. But when it comes to other applications the mess starts to begin.
A German user who knows his "C:\Benutzer\MyName\Bilder" folder from the Windows Explorer will start to ask himself what idiots wrote the application he currently uses and that shows C:\Users\MyName\Pictures in the directory edit. He never saw this directory and he can't find it in Windows Explorer or the open/save dialog. As a result he replaces the text in the directory edit by his localized path and presses the OK button. But then suddenly the application tells him that this directory does not exist. But he can navigate to it within the Windows Explorer. So what happend.
The user's application does not convert the localized path in the directory edit to a physical path that can be used in CreateFile/GetFileAttributes/FindFirstFile/... calls. Because none of these function do the conversion it is the responsibility of the programmer to convert all paths that come from user input. This includes edit controls, config files, command line parameters, ...
As a developer you would think that's no problem. Just call a WinAPI function or call a System.IO method that does the conversion. But not this time. Microsoft hasn't implemented such an API. There is the SHGetLocalizedName function but it doesn't convert a whole path. It is restricted to the default paths and every sub directory like the "Pictures" folder can't be localized with it. And even if somebody manages to implement a physical to localized path algorithm with this API, it doesn't help us because we need a bidirectional mapping.
XPji imajo lepo obe mapi fizično na disku v lokalizirani obliki.
The localized versions of Windows Vista use localized folders for things like "C:\Users" and "C:\Program Files". These localized folders ("C:\Benutzer" and "C:\Programme") do not really exists. On disk the English folder exist but Windows Explorer shows only the localized names in its default configuration. So far no problem. But when it comes to other applications the mess starts to begin.
A German user who knows his "C:\Benutzer\MyName\Bilder" folder from the Windows Explorer will start to ask himself what idiots wrote the application he currently uses and that shows C:\Users\MyName\Pictures in the directory edit. He never saw this directory and he can't find it in Windows Explorer or the open/save dialog. As a result he replaces the text in the directory edit by his localized path and presses the OK button. But then suddenly the application tells him that this directory does not exist. But he can navigate to it within the Windows Explorer. So what happend.
The user's application does not convert the localized path in the directory edit to a physical path that can be used in CreateFile/GetFileAttributes/FindFirstFile/... calls. Because none of these function do the conversion it is the responsibility of the programmer to convert all paths that come from user input. This includes edit controls, config files, command line parameters, ...
As a developer you would think that's no problem. Just call a WinAPI function or call a System.IO method that does the conversion. But not this time. Microsoft hasn't implemented such an API. There is the SHGetLocalizedName function but it doesn't convert a whole path. It is restricted to the default paths and every sub directory like the "Pictures" folder can't be localized with it. And even if somebody manages to implement a physical to localized path algorithm with this API, it doesn't help us because we need a bidirectional mapping.
XPji imajo lepo obe mapi fizično na disku v lokalizirani obliki.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
kotnikd3 ::
lohka pomagate plis
vem da majo tut nekateri ta problem, vendar nisem še najdu rešitve:
na mojem prenosniku mam Visto Ultimate 32-bit, pa mi skuz kaže 100% zaseden procesor!!! (core 2 duo 2.0ghz, 2gb,8600gt)!
vem da majo tut nekateri ta problem, vendar nisem še najdu rešitve:
na mojem prenosniku mam Visto Ultimate 32-bit, pa mi skuz kaže 100% zaseden procesor!!! (core 2 duo 2.0ghz, 2gb,8600gt)!
cukl ::
v upravitelju opravil pod procesi poglej kaj ti žere cpu. najborž bo pa kak messenger
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cukl ()
rzidar1 ::
e-marko, Bramac^^ in Ziga Dolhar... hvala vsem. vse mi je prišlo prav
Lp
Rosvita Zidar - RoZi
Rosvita Zidar - RoZi
SynTax64 ::
Mene pa zanima, če recimo ENG verzijo Viste aktiviraš npr. z enim ključem, če potem lahko s tem istim ključem ponovno daš gor slovensko verzijo. Vem da je o tem bilo že govora, ampak me zanima ker mam win-se preko fax-a, ne dolgo nazaj pa je bila na MSDNAA dodana SLO verzija win-sov dobil sem pa spet drug ključ.
@Tilen, ta tema je namenjena uporabnikom Viste, torej ker je nimaš in ne rabimo tvojih neumesnih komentarjom se prestavi v kakšno drugo temo.
Samo smejim se lahko, upravičeno, da na 7 let starem OS delajo stvari, ki na Visti ne. Ali še bolje. Delajo stvari bolje, kot na sistemu nove generacije.
Saj to je super, da ima MS testerje sistemov. Podpiram, podpiram.
Samo smejim se lahko, upravičeno, da na 7 let starem OS delajo stvari, ki na Visti ne. Ali še bolje. Delajo stvari bolje, kot na sistemu nove generacije.
Saj to je super, da ima MS testerje sistemov. Podpiram, podpiram.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Khorny ::
Super. Pa upam da se nisem zmotu ampak da mi boste tle znal pomagat. Nekaj dni nazaj sem na 2 računalnika inštaliral Visto Ultimate. Sistema sta skoraj identična, vendar se bolj osredtočam na Zvočno, ki je integrirana na MOBO. Uglavnem zadeva je taka da zvočna podpira 5.1 zvok, z pravimi driverji ( preverjeno na XP), na visti pa sem poizkusil že kar nekaj varian tudi takih ki jih je predlagal M$, vendar ne dobim 5.1 zvoka. Uspelo mi je dobiti verzijo programa (driverja) ki mi celo da na voljo da izberem 5.1 zvok, iz zvočnikov pa nič, že med samim preizkusom. Uglavnem MOBO je ASUS M2NPV-VM z integrirano zvočno. gre pa za 2 računalnika.
Seveda če ne dela razen prek SPFID umesnika potem se vam zahvaljujem, vendar bi pa vseeno rad da se poveže zvočnikški sistem preko navadnih ''jackov''!
Lp Khorny
Seveda če ne dela razen prek SPFID umesnika potem se vam zahvaljujem, vendar bi pa vseeno rad da se poveže zvočnikški sistem preko navadnih ''jackov''!
Lp Khorny
maXo ::
Pozdravljeni!
Včeraj sem z nerotom kopiral iz računalnika na dvd z obema dvd enotama (z vsako enoto drugi film).
Danes zjutraj ugotovim da mi v mojem računalniku in ostalih programih (nero...) kaže samo eno dvd enoto .
Ponovno zaženem računalnik in spet sta obe enoti. Kaj bi lahko bilo krivo za to? Zgodilo se je prvič.
Vista Ultimate x64 SP1
Prosim za odogovor, LP!
Včeraj sem z nerotom kopiral iz računalnika na dvd z obema dvd enotama (z vsako enoto drugi film).
Danes zjutraj ugotovim da mi v mojem računalniku in ostalih programih (nero...) kaže samo eno dvd enoto .
Ponovno zaženem računalnik in spet sta obe enoti. Kaj bi lahko bilo krivo za to? Zgodilo se je prvič.
Vista Ultimate x64 SP1
Prosim za odogovor, LP!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12995 (9227) | Icematxyz |
» | Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14699 (9420) | Lawler_ |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13581 (9059) | Tr0n |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10833 (7303) | ___ |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2627 (2212) | IVo |