» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
52 / 79
»»

bluefish ::

ni nič narobe, vsaj dokler sta na različnih particijah ali diskih :D .

gregyk ::

Pozdravljeni!

Eno vprašanje: nameravam kupiti prenosnika, ki ima prednaloženo angleško visto home premium. Z neta sem pobral slovensko verzijo te viste. Zdaj me pa zanima ali lahko slovensko verzijo na novo inštaliram s ključem od angleške verzije priložene prenosniku? (na Microsoftu so mi rekli da moram pač kupiti za slo verzijo novo licenco, pa jim nekako ne verjamem, zato vprašujem še tukaj)

Hvala za odgovor

Zheegec ::

gregyk: To je bilo povedano že velikrat, ampak vseeno - da, deluje brez težav.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

luky ::

Ti instaliraj SLO verzijo z ključem ki ga imaš. Ker aktivirati se ne bo hotela ( imel sem popolnoma isto zadevo ), samo pokliči na MS Slovenija - aktivacije in povej, da ti naj aktivirajo Visto, ker si jo pač moral na novo naložiti. Zadevo ti bodo naredili takoj brez vsakega problema, samo preverijo tisti key, ki jim ga sporočiš.

Ne pa razlagat, da si imel ang.verzijo in sedaj imaš SLO pa prosiš za aktivacijo.

lp.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: luky ()

gregyk ::

Ok, luky, hvala ti za hiter odgovor.

venetu ::

Zadnjih par dni se mi internetne strani z Firefoxom in IE7 nenormalno dolgo nalagajo (cca. 10min), medtem ko MSN in uTorrent delata normalno. Na začetku vse dela kot OK. Probal sem z skenslanjem IPv6 v Firefoxu, z zmanjšanjem števila možnih torrent povezav in pa seveda vse vrste antivirusnih programov. Kakšna pomoč bi prišla prav, drugače Vista Ultimate x64 leti stran!

lp, Klemen
venetu

m.i.h.a. ::

Eno vprašanje glede windows expirience index base score oz vistina ocena zmogljivosti računalnika.
Po končanem testiranju dobim:
CPU......................5,9 (Q6600)
Memory.................5,0 (2×1GB OCZ CL5 5-5-15 800MHz)
graphics................5.9 (8800GTS)
gaming graphics.......5,9
primary hard disk.....5,7 (Seagate 320GB 7200.10)
končna ocena glede na posamezne teste znaša 5.0.

Sicer se požvižgam na tele vistine teste in mi ne predstavljajo nekega merodajnega rezultata, ampak vseeno me zanima zakaj ima ram nižjo oceno. Predvsem me zanima kakšne rame uporabljate vi v primeru, da imete višji rezultat.

menda nisi pričakoval, da boš dobil 6 :D . Na to oceno verjetno vpliva frekvenca, latence in količina.

ne, nisem pričakoval nekih blazno velikih številk
le zanimajo me vaši rezultati, da vidim kaj vpliva na to oceno......dobi sistem s 4GB rama recimo višjo oceno, se bolj pozna višja frekvenca,...?

še enkrat....požvižgam se na tale score, poleg tega se ga da z editanjem xml datoteke fejkat,....vseeno pa me zanima, če kdo s podobnim ramom dobi drugačno oceno

je pa recimo zanimivo, da je meni dvakrat dosodilo drugačne rezultate. Sicer je bila razlika le okoli 0,2 pike, vendar pa potemtakem očitno na rezultat vplivajo še določene druge stvari (obremenitev sistema v času testiranja, zasedenost diska,... - recimo).

maXo ::

sam imam 4gb rama, nenavitih. vista jih oceni z 5.6 .

geil ultra ddr2 4x1gb 800mhz

LP!

Kenpachi ::

Pri meni pa je 5.9 pri ramu, pa imam istega... Kupljen pri funtech.

CPU......................5,0 (AMD X2 4400+)
Memory.................5,9 (2×1GB OCZ 800MHz - isto kot ti)
graphics................5,9 (8800GTS)
gaming graphics.......5,9
primary hard disk.....5,9 (2xWD 320GB 7200 RAID0)

Zaraki Kenpachi.

dadooo ::

Em imam visto ultimate, in sem si gor dal pač slovenski pack, in mi na začetku ševedno piše welcome, pa pictures, music, documents, torej je še nekaj v ang., a je to normalno?

no evo, to sem hotel slišat....tnx obema

še moj cpu-z:

*default frekvence rama, proca, grafe

redarmy: predvidevam, da imaš navit proc in rame.....je score na default frekvencah enak?

Nope, ni niti za piko navito.
Zaraki Kenpachi.

Bramac ^^ ::

Hja, na mojem prenosniku imam 2x1GB 667MHz pa dobim oceno 5,9:D

unit3d ::

A ima mogoče kdo probleme z zunanjim diskom v Visti ? Pri meni je tako, da vsakič ko vkopim računalnik traja vsaj 20s, da se prikaže Vistin boot loader in še 15s, da zagledam desktop. Če nato računalnik resetiram, to čakanje izgine in sistem se postavi po 20s. Zunanji disk je WD 500GB USB. Na enem drugem forumu sem prebral, da imajo nekateri isti problem, vendar pa rešitve za to ne najdem nikjer. Pri samem delu v Visti, ni opaziti nikakršnih napak v delovanju.
Lp,

bdx ::

Tudi jaz imam 2x2GB Geil, pa mi jih Vista oceni z 5,9. :P

*CLICK*

p.s.: Kaj pomenijo te številke v cpu-z? ;)
progamer

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bdx ()

v bistvu se ni vredno obremenjevati s temi scori, pač me je zanimalo, če obstaja kakšna tehtna razlaga za moj rezultat.....no po parih minutah googlanja se najde veliko o teh rezultatih in kako se razlikujejo od uporabnika do uporabnika kljub temu, da imajo povsem podobne oz primerljive komponente

recimo TUKAJ

tomaz- ::

hmm, jest imam tudi 2x 1giga 667 mhz rama v prenosniku, pa imam rezulat za ram 4.9...

unit3d:

Mogoče imaš kaj v biosu nastavljeno malo nerodno BOOT zaporedje? Če se le da, prvo pojdi v bios, potem nastavi USB Disk kot prvi boot device.

Druga stvar pa je mogoče to, da je kakšna nastavitev "Detect USB disks" nastavljena na Auto vrednost. Potem, ko računalnik ne najde nobenega boot devica, komaj potem gre detectat USB diske. Ko se enkrat zboota, ostane v spominu, da se je prejšnjič zbootal z USBja in gre avtomatično iskat (kot da je opcija "on").

No, to govorim na pamet, nisem se ukvarjal s tem, ampak mogoče pa je kaj na tem, splača se malo pobrskat po biosu.
Zaraki Kenpachi.

unit3d ::

Kot first boot device imam nastavljen trdi disk v računalniku. Na prenosnem so samo podatki. V BIOS-u imam neko možnost podobno temu "Reset USB mass storage timeout" in je nastavljena na najmanjšo vrednost (10s). Kot tip usb-ja sem iz auto spremenil v hdd, vendar kljub temu čakanje ne izgine.

mosnik ::

Jaz imam eno vprašanje na disku C imam XP na disku D pa visto ali bi lahko sedaj dal dol XP bi sformatiru disk C da bi mi vista še normalno delovala
danč

@unit3d:
Hm... No, mogoče pa le čakaš zaradi tistih 10s timeouta. I have no idea.

@pushte:
Če si nameščal prvo XPje, potem Visto, potem tega ne moreš kar tako direkt narediti, ker je še vedno Master Boot Record na particiji od XPjev. No, lahko to narediš, samo nato boš moral repairat instalacijo Viste z Vistinim DVDjem. Pri tem pa obstaja možnost, da boš izgubil nekatere osebne nastavitve.
Zaraki Kenpachi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kenpachi ()

Ja prvo sem imel nameščene XP tak da jih bom imel še kar gor
danč

Jackass ::

Ali ima kdo izkušnje z Visto 64?

Jaz jo imam naloženo 3 mesece in je katastrofa od katastrofe. Deluje zadovoljivo, če ne uporabljam več kot 2 programov hkrati. Potem pa postane katastrofalno počasna. In pa seveda počasen IE7, problem s kodeki v WMP, počasno delovanje Office-a, zelo pogosto se dogaja da (poljuben) program za kakšne 2-3s zmrzne (Not responding). Počasno nalaganje programov. Tiste service mam izklopljene, pa ne pomaga kaj dosti.
jAcKaSS

maXo ::

imam naloženo visto ultimate 64bit. dela brez problemov... zaenkrat ne vidim razloga da bi prestopil na 32bit oz na xp.

LP!

dadooo ::

Ima kdo rešitev za moj blem?

Alessio983 ::

hay , imam visto in mi skos nekaj išče po disku malo nima mira , kje se da to izklopit oz. kaj mi priporočate naj izklopim da bo hitrejša in da nebo nenehnega iskanja po disku

creative ::

ja to je indexing service. tudi meni je šrotalo, potem pa je postopoma nehalo. morm pa rečt da če je indeksirano je iskanje bliskovito. če se ne motim se da nastavit ob kateri uri naj indeksira, in pač daš da 1x ponoči to opravlja. kot tudi defragmentacijo diskov.

markosus ::

Pozdrav.

Ne bom odpiral nove teme ker imam podoben problem,sicer ne vem a je to software ali hardware napaka.
Ko hočem namestiti visto pridem do tam kjer je na izbiro jezik ,tipkovnica.Izberem vse slovensko potem pa se po nekaj sekundah pojavi tole sporočilo:

Nalaganje gonilnika
Zahtevani gonilnik za napravo s pogonom CD/DVD manjka.Če imate disketo,CD/DVD ali pogon Usb z gonilnikom ga vstavite.
Opomba:Če je namestiveni medij sistema Windows v pogonu CD/DVD,ga lahko za ta korak lahko odstranite.Konec sporočila
Spodaj mam na izbiro prebrskaj v redu in ponovi.

Pa v čem je sploh fora?Kakšen gonilnik neki?8-O

Zdaj če pa instaliram ubuntu,ali pa xp home ali proffesional pa ni nobenega problema.

Osnovna plošča je MSI RD480 Neo2
3 giga spomina
En diske na ide in en disk na sata
Procesor je amd 3500 64

Za kakršnekoli nasvete in mnenja se priporočam.
Nazaj na vrh
markosus12 je trenutno prisoten na forumu

Mene pa zanima zakaj mi ne dela bluetooth na visti ? Imam Widcomm Bluetooth kaj bi lahko bilo narobe prej na XP je bilo vse ok
danč

Tim Burton ::

Fantje prosu bi za pomoč! Zanima me namreč kako in kje lahko v visti nastavim da bodo vsi folderji imeli enak pogled? Recimo da imajo vse mape način pogleda Tiles, če razumete. Hvala!

maratonec5 ::

Control panel > folder options > view > advanced options (spodaj imas na izbiro vse opcije)

Zgodovina sprememb…

Dumber ::

Zanima me kje v visti nastavim da mi proceosr vedno deluje s polno paro kajti zdaj mi skače frekvenca procesorja. In množilnik iz 6 na 9. Rad bi da je vedno max.

lp

pozitron ::

V BIOS-u disejbli (speedstep oz. EIST in C1E).

chucki ::

To nastaviš v biosu!
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

chucki ::

Vista je super, vendar je trenutno samo za tiste, ki vejo kaj delajo.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Dumber ::

Deluje

hvala

jackorsen88 ::

pozdravljeni,

jaz mam pa en problem oz moja punca ga ma....ki je trenutno v grčiji.... ima windows vista ultimate in se dogajajo sledeče stavri: ne deluje firefox, ne deluje messenger, ne deluje skype....zdaj je v nekem hostlu in imajo whireless povezavo.. računalnik se zažene poveže z omrežjem..nato messenger takoj javi neko napako in se izklopi, ko ga hoče ročno vklopit se zgodi isto, firefox tudi javi neko napako in se izklopi, IE javi da strani ni mogoče najti..z windows mail klientom pa lahko normalno prejema in pošilja maile....in ne vem kaj je problem, če še je pred par dnevi vse normalno delovalo....prosim če lahko pomagate
Ko je neho Brad Pitt, je začel Pete Sampras!!
----> http://vurcer.ath.cx/ <------

Gandalfar ::

"neko napako"?

Firefox ne deluje več

Zaradi težave je bilo ustavljeno pravilno delovanje programa.
Windows bo zaprl program in vas obvestil,če bo na voljo rešitev.

Zapri program

kronik ::

To ti je samo rekla, da bo mela mir pred tabo >:D >:D :P

:D to mi je rekla ker je minuta pogovora 0,58 €.......
ne samo res, ne vem v čem je keč...če še je vse normalno delovalo.....vista pač ali kaj naj rečem

sem že skužo , da štekajo toti programi ki niso 64 bitni, samo ni pa mi jasno zakaj prej niso štekali, pa zakaj ne deluje tudi če dam gor 64 bitne različice.

kotnikd3 ::

LP
Imam eno vprašanje in pa en problem.

Kdaj pride SLO Service Pack 1 ?
problem: na mojem Acer prenosniku (core2duo 2.0ghz, 2gb rama, 8600gt..) mi skoz kaže 100% zaseden procesor. Tut ko sem na namizju in ne počnem ničesar. ???
tnX za odgovore

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kotnikd3 ()

BendeR ::

Kdaj pride SLO Service Pack 1 ?

Aprila.
:=)

Zheegec ::

Včeraj sem naložil final (RTM) verzijo SP1, sicer nisem še veliko sprobal, samo se mi zdi da deluje bolje, sploh shut-down je blazno hitrejši.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Bramac ^^ ::

Na laptopu mi kaže, da particija C (na kateri je nalozena vista) zasede okoli 30gb, če pa označm vse fajle pa zasede manj kot 20gb?
v čem je fora, mogoče kdo ve?

Zgodovina sprememb…

Klemzz ::

Page file?
««
52 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16612995 (9227) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12314697 (9418) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813581 (9059) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15810833 (7303) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192627 (2212) IVo

Več podobnih tem