» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
51 / 79
»»

rzidar1 ::

še eno vprašanje...

naredila sem eno neumno nenamerno napako...

iz windows explorerja sem izbrisala koš... kako ga lahko vrnem?

hvala

luky ::

Kaj sedaj nimaš koša na Desktopu ali kje.???

Zorro ::

rzidar1, desni klik na namizje in izberi "Personalize", nakar v odprtem oknu na levi strani klikni na "Change desktop icons", tu nato samo obkljukaj "Recycle Bin" in boš ponovno imela ikono na namizju.

p.s.: s tem se vrne ikona tudi v raziskovalcu, seveda pred tem je potrebno raziskovalec, če je odprt, zapreti in ga nato ponovno zagnati, da se pojavi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zorro ()

rzidar1 ::

ok
najlepša hvala.
probam takoj, ko pridem za svoj računalnik

dukenukem ::

še js prosim za odgovor,kolega kupu comp v italiji ,na katerem je original vista ,problem je ker je v italjanskem jeziku,ali se da to naštimat na angleško, ali je treba kak paket gor dat, al kako,sam nevem točno, ker sm mel visto sam tko mal za probo enkrat ;) thx

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dukenukem ()

zdj sm na netu najdu, da samo enterprise pa ultimate, da se da zamenjat jezik,ostale verzije ne dobijo paket jezika, če niso angleške :\ a je to res

Zorro ::

Ja, to bo res. Mogoče pa kasneje pride LIP paket za ostale verzije.

matejv ::

najboolje da kje dobis kak vistin angleski dvd in jo na novo instaliras, kar z isto serijsko kot je original, tako da ne bo nobenih problemov.

luky ::

Najboljše je, da dobiš res DVD z Slo Visto, vpišeš serijsko, ki jo imaš, in nato če se sama ne aktivira pokličeš na MS Slovenija Aktivacije in ti takoj aktivira zadevo. Ne delajo več nobenih priblemov, samo key tvoj ji moraš povedat, da preveri.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: luky ()

hvala,sam lip nima angleščine,k mislijo da majo vsi angleške ,kateri hočjo svoj jezik notr dat:D bo najbolj angleško gor dat, pa original key more isto delat, kot na italjanskih ;)

BCSman ::

Kako bo delala Vista na Sempron 3400+, 1GB rama, 7600gs? Igre me ne zanimajo.

michel ::

Zelo dobro. Če bi imel še 1GB rama bi bilo odlično.

r5r ::

Ima kdo kakšno idejo kako pospešiti nalaganje same Viste, namreč tiste zelene črtice mi gredo mimo kakšnih 18x. 8-O
And it makes me wonder.

BCSman ::

Namestiti hočem gonilnike od matične, a ko se zažene autorun na cd-ju se prikaže ta napaka in noče naprej:
slika

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BCSman ()

bluefish ::

pobrskaj po CD-ju in "ročno" lociraj potrebne gonilnike.

j0k3R ::

Kako se formatira Windows vista??

LP!

Kenpachi ::

Vtakneš CD/DVD od Win XP ali od Viste ali pa kaki Linux CD (če ga misliš namestit) pa sformatiraš tako, da slediš navodilom instalacijskega programa.

Aja, ali pa s kakim Hiren's Boot cd...
Zaraki Kenpachi.

kenny_666 ::

em jest mam pa eno vprašanje... kaj nardiš če ti task maneger naekrat zgine...

Lp

Kekec ::

@BCSman

Sem isti problem, pa sem že pozabil kako sem rešil, probaj Explorer zagnati kot Administrator (desni klik na internet explorer pa izberi run as administrator).

ja sm zagnov pa ni blo nič... task meneger-ja še zdej ni...:|

Ziga Dolhar ::

Task managerja,

ali opravilne vrstice?
https://dolhar.si/

če že res nimaš nč pametnga za delat kokr ene mejhne napaka popravlat... pol bot raj tih... k mene resno zanima kva je s temu task managerja...

PrimozR ::

A ti sploh veš kaj je taskmanager? Izgleda da ne, če misliš task BAR...

EDIT: sori, pozabil, ctrl + alt + del prikaže taskmanagerja. Takisto desni klik na taskbar in klik na 'Task Manager'. Tako je vsaj pri XPjih...

EDIT2: ja, pri visti te vrže na 'log off/on' screen, tam pač klikneš task manager. Moje izkušnje z visto pač.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

razjasni se, kaj želiš. Tisto, kar dobiš s pomočjo CTRL+ALT+DEL ali tisto vrstico na dnu ekrana.

Gandalfar ::

daj mu raje odgovori. To je bilo cisto relevantno vprasanje.

ja to k dobiš s pomočjo CTRL+ALT+DEL in preh sm ga mel nekej časa zdej je pa zginel:|

matejv ::

dobis ga tudi s kombinacijo CTRL+SHIFT+ESC

Mene ne zanimajo bližnice do task manager-ja... mene zanima kam je zgunu !!!:|
pa če se ga da nekak nazaj dobit...

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kenny_666 ()

PrimozR ::

Pa kaj si ti slep? Sej smo ti napisal vsaj 3.

Glede ti neveš kva govoriš... mel sm task manager in zdej je zginu... in bi ga pač rad dobu nazaj... če pa prtisnem ctrl-alt.del. ker me pol vrže v log off/on scree,pa je tm k mi piše Change Password tm bi moral biti task-manager...
in ga ni več... ;(

v Visti je po novem CTRL+SHIFT+ESC.

ni... sm probov to že pa ni nič... nažalost...

Start - Run - taskmgr.exe

Kaj stori(jo) Windows(i)?

napisalo mi je de je administrator izkluču task manager-ja... pa ubistvu sm jest administrator pa sploh ga nism ugasnu ;(

se to da nekako popravit ?

hvala za pomoč =)

dadooo ::

Eila*.
Jaz imam tudi windows visto. In zanima me zakaj me toliko časa povezuje na internet, najmanj minuto dve.Siol imam!
Hvala

maXo ::

zdravo!

uporabljam vist ultimate 64bit različico.

zgodilo se mi je drugič, ali pa tretjič, ko sem ponovno zagnal računalnik (v tem primeru sem še v biosu sprmenil zvočno v HD), nato pa se nalaganje windowsov ustavi tam kjer letijo zelene črtice - nalaganje.
sistem resetiram, zaženem v safe mode, ponovno zaženem in normalno deluje.

kaj bi lahko bilo krivo da sistem zamrzne ob nalaganju???

prosim za odgovore, haval LP Sašo!

edit: ps: sistem drugače deluje brez problemov 24/7, nikoli še se ni zgodilo da bi "šteknil"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: maXo ()

verjetno nagajajo gonilniki za zvočno. Pojdi v Safe Mode in jih odstrani, potem pa resetiraj računalnik. Potem bi moralo normalno priti v "normalen" način, kjer namestiš HD driverje.

Nsf ::

Sestri sem ustvaril no uporabniski racun zdaj pa me zanima kako ji naj dolocam pravice.Zanima me se kako ji naj vkljucim vista firewall ker sem videl da ga ima po defaultu izklopljenega.

Hvala

demon#666 ::

žiwjo!

zanima me, kolko RAMA rabi vista??

LP

Odvisno od uporabnika. Je pa 1GB RAM-a minimum, lahko 512MB, če je Aero in nekaj drugih stvari izklopljenih.

michel ::

No Vista dela komot z 512Mb, samo če bi rad na Visti poganjal še kaj pa rabiš vsaj 1GB, še bolje pa 2GB.

wooted ::

na 1,5G rama leti perfektno

se mi je kr zdelo... ma za igrice porabi 2X več RAMA??? al kako je s tem???

vsekakor več, kot pa XP.

a hvala... sprasujem, ker morm kupit rač. in neuem al visto al xp... po teh informacijah sem se odločil za xp... ali lahko dam na rač oboje?

lahko oba. Najprej namesti na en del diska XP, potem pa na drug del še Visto, ki avtomatsko ustvari meni, kjer lahko izbiraš med njima. Disk pa na dva dela razdeliš med nameščanjem XP.

ja ma bom meu 3 diska... in je to uredu da sta dva winowsa na enem rač?
««
51 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16612995 (9227) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12314700 (9421) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813582 (9060) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15810833 (7303) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192627 (2212) IVo

Več podobnih tem