Forum » Operacijski sistemi » [ Windows Vista ] Vprašanja in težave
[ Windows Vista ] Vprašanja in težave
landcruiser ::
Dobil novi prenosnik(HP8710w) z prednaloženo visto, pa opažam da konstantno prekinja povezavo z internetom, povezava znotraj mreže funkcionira OK, internet pa vsake toliko pade in pomaga samo restart network adapterja, pa še ta včasih ne. Zadeva je priklopljena na zyxel prestige 443, za katerega proizvajalec jamči, da je kompatibilen z visto oz. ne rabi nadgradnje. Od programja je nameščen edino Eset smart security.
Sem že poskusil vse možne variante v mrežni, tudi odklop ipv6, pa ni spremembe.
Kaka ideja, kaj bi še lahko bilo narobe? ... drugače bom šel najbrž na XP.
hvala ...
Sem že poskusil vse možne variante v mrežni, tudi odklop ipv6, pa ni spremembe.
Kaka ideja, kaj bi še lahko bilo narobe? ... drugače bom šel najbrž na XP.
hvala ...
friksi ::
Mene pa zanima, ali obstaja kakšen ˝update˝ iz Vista Busines na Ultimate? Saj vem, da se vprašanje sliši malo neumno ampak vseeno. Imam namreč licenčno Visto Busines, pa bi rad dobil Ultimate (tudi legalno). Ali obstaja kakšna verzija, ki je cenejša kot če kupiš Ultimate v trgovini.
Najlepša hvala.
LP
Najlepša hvala.
LP
Kako prosim ....
Teli pri Microsoftu so pa za hece
175 € za upgrade iz Business na Ultimate ! Itak da bom dal
Več kot očitno te silijo k piratskim verzijam ne glede na to, da si jim že enkrat izkazal zaupanje.
Človeku ponudiš prst, ....
Teli pri Microsoftu so pa za hece
175 € za upgrade iz Business na Ultimate ! Itak da bom dal
Več kot očitno te silijo k piratskim verzijam ne glede na to, da si jim že enkrat izkazal zaupanje.
Človeku ponudiš prst, ....
Mavrik ::
Eh daj daj, zaj boš še pa rekel da doma rabiš zadeve, ki ti jih Business ali pa Home Premium ne ponujata (pa zakaj točno nisi to pogledal prej kot si nabavil OS?).
The truth is rarely pure and never simple.
Mah, ne gre za to, ali potrebujem te stvari ali ne, temveč zgolj za več kot nesramne cene, ki jih Microsoft daje za svoje izdelke. Kako točno si bo študent privoščil 500 € za Visto ali pa 800 € za Office? Odgovor - ne bo si. Ker za ta denar dobi boljši procesor, boljšo grafično, lahko pelje punco na počitnice, ...
Če bi Vista stala 50 ali max 80 €, pa bi verjetno marsikdo, ki ima zdaj piratsko kopijo, kupil licenčno.
Pa tudi to se mi zdi malo ne fer, da za tistih par stvari, ki so v Ultimate verziji več kot v Business, plačaš 175 €.
LP
Če bi Vista stala 50 ali max 80 €, pa bi verjetno marsikdo, ki ima zdaj piratsko kopijo, kupil licenčno.
Pa tudi to se mi zdi malo ne fer, da za tistih par stvari, ki so v Ultimate verziji več kot v Business, plačaš 175 €.
LP
Ziga Dolhar ::
Saj, saj, ampak tudi za počitnice s punco ne bi dal 500 evrov,
niti 80,
če bi se jih le dalo skopirat!
Sicer pa. Če se ti ne zdi "fer" - well, pa ne kupi, ane. Saj ne rabiš.
Nihče te ne sili.
niti 80,
če bi se jih le dalo skopirat!
Sicer pa. Če se ti ne zdi "fer" - well, pa ne kupi, ane. Saj ne rabiš.
Nihče te ne sili.
https://dolhar.si/
bluefish ::
študent ima OS in Office zastonj preko MSDNAA, poleg tega pa tudi ne potrebuje Ultimate verzije, Home Premium je čisto dovolj za vsa opravila.
Če se ne motim, ne dobiš Office v celoti ampak samo Excel.
Pa še to samo, če si študent tehniške fakultete.
Pa še to samo, če si študent tehniške fakultete.
WhiteWolf ::
Mene pa zanima primerjava Vista 32 vs Vista 64 na 2 giga rama.
Namestil sem Visto 32 in presenečen ugotovil, da sedaj ko so vsi driverji (chipset, grafa, zvočna..) Vista enostavno leti, vse dela ko urca in zato ne grem več na XP. Pred kakšne pol leta je vista jeba** in sem se je po hitrem postopku znebil. Edino kar me matra je, če se splača namestiti 64 bitno verzijo.
Skratka se pridobi kaj z 64 bitno verzijo in pa "le" 2048MB rama?
Namestil sem Visto 32 in presenečen ugotovil, da sedaj ko so vsi driverji (chipset, grafa, zvočna..) Vista enostavno leti, vse dela ko urca in zato ne grem več na XP. Pred kakšne pol leta je vista jeba** in sem se je po hitrem postopku znebil. Edino kar me matra je, če se splača namestiti 64 bitno verzijo.
Skratka se pridobi kaj z 64 bitno verzijo in pa "le" 2048MB rama?
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"
poznalo se ne bo nič. Le v primeru, če boš uporabljal tudi aplikacije, ki so prilagojene za 64-bitov.
klinker ::
Mene pa zanima ce sta lahko Vista in XPpro na enem racunalniku...
pri RC1 In RC2 je se slo,uceraj sem pa oba sistema na novo nalozil
na moj laptop in ko zazenem pc mi nikakor ne da opcije da izbiram
med OSoma.
Probal na obeh popravit boot,ampak mi vedno da na izbiro samo en
sistem in nikoli obeh
Laptop v podpisu,Vista pa je Business
Pozna kdo kako resitev???
pri RC1 In RC2 je se slo,uceraj sem pa oba sistema na novo nalozil
na moj laptop in ko zazenem pc mi nikakor ne da opcije da izbiram
med OSoma.
Probal na obeh popravit boot,ampak mi vedno da na izbiro samo en
sistem in nikoli obeh
Laptop v podpisu,Vista pa je Business
Pozna kdo kako resitev???
maXo ::
Zanima me katera datoteka-aplikacija točno, izvaja funkcijo "preklop med uporabniki".
Rabim točno nahajališče datoteke , ali vsaj točno ime.
Potrebujem zato, da bi si določen dodatni gumb iz tipkovnice nastavil na omenjeno funkcijo, samo za zaklep računalnika, ko nisem prisoten.
LP, Sašo!
Rabim točno nahajališče datoteke , ali vsaj točno ime.
Potrebujem zato, da bi si določen dodatni gumb iz tipkovnice nastavil na omenjeno funkcijo, samo za zaklep računalnika, ko nisem prisoten.
LP, Sašo!
Jaz pa imam problem z današnjimi updati.
Nikakor se noče namestiti popravek Windows6.0-KB943411-x86, oz prikaže ga pod Windows updati, kliknem na install, potreben je reset Viste, nato vista nekaj mleje in izplune sporočilo, da ta update ni uspel in mi da ponovno možnost namestitve tega popravka. In zgodba se ponovi...
Nikakor se noče namestiti popravek Windows6.0-KB943411-x86, oz prikaže ga pod Windows updati, kliknem na install, potreben je reset Viste, nato vista nekaj mleje in izplune sporočilo, da ta update ni uspel in mi da ponovno možnost namestitve tega popravka. In zgodba se ponovi...
bili_39 ::
@Whitewolf: sem probleme že z eno decembersko posodobitvijo, januarske pa sploh niso šle skoz. Po dolgotrajnem zezanju sem naredil dve stvari, ena od teh je pomagala: uninstal Comodo pro 3 firewall in nastavitev system restor na vseh diskih (prej sem imel samo na dveh večjih).
Sicer pa poglej pod "failed updates", katere kode napak ti javi...
Sicer pa poglej pod "failed updates", katere kode napak ti javi...
tomaz- ::
v velikih primerih je kriv firewall ali antivirus!
dajte pri posodobitvah disableat to, pa bi moralo it čez..
dajte pri posodobitvah disableat to, pa bi moralo it čez..
OmegaBlue ::
Gusarjev tukaj ne podpiramo.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
In zakaj bi naj bil kdo gusar če mu update ne dela? Imam licenčno Visto (Msdnaa).
Ni letelo na tebe, samo na osebka, ki je nekaj iskal.. in gleda rdeče zdaj ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OmegaBlue ()
rzidar1 ::
Lep pozdrav!
Kupila sem nov prenosnik in ker ni za dobiti driverjev za XP-je, imam sedaj naloženo Visto.
Sedaj pa zanima, če mi lahko mogoče kdo pomaga, kako narediti domače omrežje (takšnega, da bi se videli računalniki med sabo - na njih so xp-ji). Priznam tudi, da nisem prebrala vseh teh strani, ki so tukaj napisane.
Hvala za vso pomoč
Kupila sem nov prenosnik in ker ni za dobiti driverjev za XP-je, imam sedaj naloženo Visto.
Sedaj pa zanima, če mi lahko mogoče kdo pomaga, kako narediti domače omrežje (takšnega, da bi se videli računalniki med sabo - na njih so xp-ji). Priznam tudi, da nisem prebrala vseh teh strani, ki so tukaj napisane.
Hvala za vso pomoč
Zdaj sem prišla tako daleč, da iz Viste pridem v računalnik z XP-ji in lahko delam na drugem računalniku, kar želim (ker imam take pravice).
Ko pa želim iz XP-jev prided v računalnik z Visto, pa mi napiše, da želi neko uporabniško ime in geslo. Kaj mi je tu za storit? Enkrat sem že imela tudi takšen problem XP-XP.
Hvala
Ko pa želim iz XP-jev prided v računalnik z Visto, pa mi napiše, da želi neko uporabniško ime in geslo. Kaj mi je tu za storit? Enkrat sem že imela tudi takšen problem XP-XP.
Hvala
[SkA] ::
F3KO, če ti prevzeti shortcut (windows tipka + L) res ni dovolj hitro, potem lahko vežeš svojo tipko na naslednji ukaz: "rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation".
maXo ::
F3KO, če ti prevzeti shortcut (windows tipka + L) res ni dovolj hitro, potem lahko vežeš svojo tipko na naslednji ukaz: "rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation".
lahko bolj natančen opis prosim, ker tega še nisem dela in se mi niti ne sanja kako si lahko pomagam , vseeno hvala!
LP!
barelyLegal ::
Imam 2 GB rama, dual core procesor in Windows Vista Business. Ta operacijski sistem uporabljam že en mesec in je delovalo vse vredu, v zadnjem tednu pa mi je začel računalnik zamrzovati. Zamrzne tudi večkrat na dan brez kakršnega koli opozorila. Računalnik je čisto nov, Windows Vista Business je tako prvi operacijski sistem, ki sem ga naložil na ta računalnik.
Kakršni koli predlogi/razlage/rešitve?
Hvala!
Kakršni koli predlogi/razlage/rešitve?
Hvala!
Error
eno vprašanje...
sem inštalirala SP1 za visto, ki ima podporo za vse jezike (tako piše na microsoftovi strani). sedaj me zanima, kako spremenim visto iz angleščine v slovenščino.
hvala
sem inštalirala SP1 za visto, ki ima podporo za vse jezike (tako piše na microsoftovi strani). sedaj me zanima, kako spremenim visto iz angleščine v slovenščino.
hvala
to ne pomeni, da lahko spreminjaš jezik. Ta SP le pravi, da ga lahko namestiš tudi na "prevedene" sisteme. Za spremembo jezika boš potreboval language pack, ki pa je na voljo le za Ultimate verzije.
aha...
torej sem razumela narobe. ups
potem pa me zanima, če se splača imeti gor sp1 ali ne.
hvala
torej sem razumela narobe. ups
potem pa me zanima, če se splača imeti gor sp1 ali ne.
hvala
aja pa še to...
a se splača imeti vklopljen automatski update?
ne xp-jih ga nisem imela nikoli vklopljenega.
a se splača imeti vklopljen automatski update?
ne xp-jih ga nisem imela nikoli vklopljenega.
odvisno. Če želiš dobivati popravke, potem naj bo vklopljen. Lahko pa ga nastaviš tudi tako, da te le obvesti o popravkih oz. ti jih le naloži in te potem vpraša, če jih želiš namestiti. Lahko pa ti namesti vse povsem brez vprašanja.
Seveda pa, v primeru da imaš pirat verzijo, stvar pusti raje izklopljeno.
Seveda pa, v primeru da imaš pirat verzijo, stvar pusti raje izklopljeno.
odpravijo nekatere varnostne pomanjkljivosti, napake, izboljšajo določene dele sistema,... Sploh glede na to, da je vista nov OS, je dobro, da imaš to omogočeno.
Gregor P ::
Vprašanje:
Kako se moram odjaviti od računa, da programi še vedno normalno tečejo v ozadju? Ali je nadalje tudi možno preklapljati med uporabniki tako da pri vseh še vedno tečejo programi v ozadju?
Uporabljam Visto Home Basic.
Kako se moram odjaviti od računa, da programi še vedno normalno tečejo v ozadju? Ali je nadalje tudi možno preklapljati med uporabniki tako da pri vseh še vedno tečejo programi v ozadju?
Uporabljam Visto Home Basic.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Aha pol je isto, ker enkrat sem nekaj kliknil, pa me je odjavilo od računa, računalnik je sicer še vedno delal, vendar so bili v tem času vsi programi na pavzi.
Ko že sprašujem; zakaj pa sta standby in hibernacija označena z istim imenom "Mirovanje" in kje lahko to spremenim?
Ko že sprašujem; zakaj pa sta standby in hibernacija označena z istim imenom "Mirovanje" in kje lahko to spremenim?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
lapsus/nesmisel slovenskega prevoda. Žal ni načina, da bi to popravil. Prevajalcem pa se očitno ne da.
Hvala za bliskovito hitra odgovora
sammy12 ::
Pozdravljeni,
tudi sam imam par težav oz. vprašanj v zvezi z Visto.
Na prenosniku Acer AS5520 je inštalirana Vista Home Premium ( dobil skupaj z prenosnikom), težava pa je ko hočem vzpostaviti povezavo z siolom. Na razpolago mi ponudi dial-up, broadband (PPoE povezavo) in brezžično.
Ko izberem PPoE povezavo in vpišem upor. ime in geslo, se zadeva brez problema poveže na internet in deluje dokler računalnika ne ugasneš in ponovno prižgeš ali pa restartaš, potem pa ko se hočeš ponovno povezati na internet ti pa vrže ven dial-up povezavo.
V nastavitvah sem potem označil, da "nikoli ne vzpostavljaj dial-up povezave" pa ni nič bolje.
Na internet dostopam preko siola, modem pa je sagem.
Ali je možno, da ko zaženeš internet explorer, da se ti avtomatsko poveže, da ti v orodni vrstici ni potrebno klikati in ročno vzpostavljati povezave?
Pa še eno vprašanje: ali že obstaja slo. pack za home premium visto?
Upam, da sem napisal dovolj razumljivo?
Že vnaprej hvala za pomoč.
LP
tudi sam imam par težav oz. vprašanj v zvezi z Visto.
Na prenosniku Acer AS5520 je inštalirana Vista Home Premium ( dobil skupaj z prenosnikom), težava pa je ko hočem vzpostaviti povezavo z siolom. Na razpolago mi ponudi dial-up, broadband (PPoE povezavo) in brezžično.
Ko izberem PPoE povezavo in vpišem upor. ime in geslo, se zadeva brez problema poveže na internet in deluje dokler računalnika ne ugasneš in ponovno prižgeš ali pa restartaš, potem pa ko se hočeš ponovno povezati na internet ti pa vrže ven dial-up povezavo.
V nastavitvah sem potem označil, da "nikoli ne vzpostavljaj dial-up povezave" pa ni nič bolje.
Na internet dostopam preko siola, modem pa je sagem.
Ali je možno, da ko zaženeš internet explorer, da se ti avtomatsko poveže, da ti v orodni vrstici ni potrebno klikati in ročno vzpostavljati povezave?
Pa še eno vprašanje: ali že obstaja slo. pack za home premium visto?
Upam, da sem napisal dovolj razumljivo?
Že vnaprej hvala za pomoč.
LP
Gusarje tukaj preganjamo
sammy12 ::
OmegaBlue, če je to letelo na mene sem že povedal, da sem dobil visto skupaj z prenosnikom in so licenčni.
LP
LP
NE ni letelo nate, če bi, bi zdaj gledal rdeče ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OmegaBlue ()
alesek86 ::
Kot je že nekdo prej omenil, vendar mu nihče ni pomagal, bi rad vprašal, zakaj meni na prenosniku, kjer imam visto, skoz melje disk? Prej nism nikol imel viste, zato me zanima, če je to normalno, da skoz disk dela? Razporejevalnika opravil pa sploh ne morm izklopit v service, ker je vse zasenčeno...sem pa izklopil indeksiranje diska...imam pa Hp 6720s in Visto Home Basic.
Prosim za pomoč ali informacije.
Lp, aleš
Prosim za pomoč ali informacije.
Lp, aleš
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12995 (9227) | Icematxyz |
» | Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14702 (9423) | Lawler_ |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13582 (9060) | Tr0n |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10833 (7303) | ___ |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2627 (2212) | IVo |