» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
5 / 79
»»

ank ::

AVG tudi deluje.

bili_39 ::

CA Etrust je za visto zastonj (1 leto) in dela kar OK.

Volta ::

Jaz pa mam P4 3.4 Prescott ( 478 ), 4x512DDR 450, 2x250GB 16mb, X800PRO Sapphire....Povprečne ocene so po večini na 5 in celo 6.

Mam pa eno precej vlko težavo oz. 2.

1. ) Najprej glede Wirelessa. V windows XP-ju mi lepo prepozna Siemens Gigaset WLAN Adapter 11MB, tud gonilnike naložin in deluje super, najde Router. V Visti mi zazna napravco - priključena prek USB-ja, naložim gonilnike, naprej pa ne gre. Ne zazna omrežja NETGEAR - ime, preizkusil sem že vse kar bi znalo bit pa še vedno ne dela. Če ma kdo kako idejo, mi naj prosim pomaga.

2.Zvočno karto imam Creative Audigy 1, pa jo inštaliram jo prepozna, ampak ne dela mixer in podobne stvari, kjer nastavlam efekte, reverb, delay in podobno. V bistvu si niti 5.1 sorround ne morem nastavit, kr na 2 zvočnika vklopi...

Če ima kdo kako idejo, mi naj lepo prosim pomaga..

LP

bluefish ::

glede routerja. če ti win zazna adapter se poskusi povezati z orodjem, ki je že v Visti.

Volta ::

Sem z vsem poskusil, kolker sem pač znal...Problem se mi zdi zelo podoben tistemu v Linuxu. Nikakor nisem mogel USB WLAN adapterja poštimat, čeprav ga je zaznalo - usb napravo, ne pa wlan adapter...Inštaliral sem tudi gonilnike z CD-ja, pa vseeno ne delujejo. Če je mel keri podobne probleme in jih je rešil, mi naj prosim pomaga. Drugače se vse poinštalira, vendar se tisti programček, ki bi se naj zagnal - se v XP-ju, v Visti pa se ne. S tistim v xp-ju se tud povežem na router, stisnem Submit in mi najde ruterja, ter začne signal in kvaliteta it gor. Potem se mi tud avtomatsko naprej poveže. Tukaj v visti pa tega ne morem pognat. Tisti program ki je za povezat, pa tud ne opravi svoje naloge.

LP

ank ::

Je komu uspelo usposobiti Logitech QuickCam Pro 4000 ? Na uradni strani ni novih gonilnikov za visto. Gonilnik za xp se normalno naloži in tudi kamero prepozna. Program, ki je na cdju pa se ne inštalira pravilno, tako, da ne morem probati, če vse deluje tako, kot bi naj.

energetik ::

Evo tud jest na Visti RC1. :D
Inštalacija je bila hitra, pol ure, nobenih problemov. Drajver za grafično (Nvidia) nalagam zdajle, bomo videli kaj bo. Drugače pa imam oceno za grafično 1,0:O
No, sej kišta ima glih komi ta prav hardver za visto, RAM mi je ves požrlo 512MB.
Ampak 1. vtis je zelo dober. Bomo videli kaj bo naprej.;)

bluefish ::

vsi, ki resno razmišljate o bodoči nadgradnji na Visto si lahko namestite Windows Vista Upgrade Advisor, ki oceni trenutni sistem in predlaga izboljšave in morebitne probleme z nezdružljivostjo z nekaterimi programi.

markosus ::

Zdravo.

Jaz tud na visti 5744 rc 2.Moram reči da zadeva kar deluje.Edin kar me baše je da ko hočem instalirat tv tuner leadtek winfast 2000 expert z priloženega dvd-ja mi nekje na tretjini instalacije izpiše --gfx outsider--not suported.Zanima me kaj to pomeni in kako če je možno to rešit?

iMark ::

Js mam pa eno prošnjo in problem. Problem že od kar mam visto...
ko pritisnem gumb "Sleep" na tipkovnici da bi vista šla v REM fazo sicer gre, ampak potem ko pritisnem na stikalo za zagon compa je na ekranu črnina. Signalna dioda od monitorja utripa kao ni signala. Pol ko pritisnem na gumb restart pa mi napiše "Resumin Windows" al neki tazga, sm že pozabu kko se napiše :D. No in pol ko tisto zboota do konca je vse v redu. Mate tud vi takđšne probleme? Lahko prosim provate (če še niste) pritisit ta "Sleep" gumb na tipkovnici (seveda če ga imate) pa poveste če se vam potem normalno zbudi Vista.

XS!D3 ::

Zanima me, kje se da zloudat Visto RC2, namreč na Microsoft strani je nikakor ne najdm je samo RC1 in pa če koda od RC1 deluje tudi za RC2.

BendeR ::

RC2 je umaknjen iz serverjev. Probaj na kaki p2p strani.
:=)

bluefish ::

koda pa deluje tudi na RC2

kalcek16 ::

Jz mam pa probleme z grafično, imam Geforce 4 TI, pa potegnem dol gonilnike pa kr noče naložit, kr eno napako napiše. Kater protivirusni program pa uporabljate?

kalcek16 ::

Aja, pa 5.1 zvok mi ne dela v Window media playerju, ko pa kliknem na un program od zvočne za test, mi pa špilajo usi.

zbogi ::

Sam ti permisioni so pa prov kretensko nehumani v Visti, lepo te prosim no, enga pof'''' fila ne moreš zbrisat ne da bi 10x kliknil allow, yes, continue, yes, please. FFS

A ve kdo kak se da to sranje od UAC (User Access Control) izklopit ? Nujno !!!

Control panel -> User Accounts -> Change security settings -> Izklopi User Account Control

tega ne najdem
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

BendeR ::

Kateri program uporabljate za peko cd/dvdjev ? Ajde tisto kar je v Visti zadostuje za osnovne potrebe, če pa želiš kaj več ... no saj vete. :D
:=)

Good Guy ::

probi kšnga nerota.... :D :D
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

BendeR ::

Prejšnji mi ni delal. Zadnji 7.5.70 pa dela. 8-)

Zdaj mam vse kar rabim za normalno delo.
:=)

bili_39 ::

Tukaj najdeš večino trenutno delujočih programov. ;)

BendeR ::

Bodi prepričan, da poznam ta seznam. V bistvu sem se držal njega, ko sem iskal programje. Je pa delno zastarel in neuporaben. Pol programov, ki se pogosto uporabljajo niti ni navedenih.
:=)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BendeR ()

BendeR ::

Zanimalo bi me, če koga zajebavajo divx kodeki ? Ko se divx ikonica pojavi v spodnjem desnem kotu mi včasih krepne poleg WMP11 in igra se na čase ponovi. Potem pa normalno zalaufa po parih poskusih. Včasih pa normalno zalaufa ... kak ga prime. Bom kasneje ponovno namestit divx codec.
:=)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BendeR ()

preskar ::

Evo jst sem tut dal na komp visto gor in morem rečt da dela kr dobro, ampak ker je beta verzija bi rajši dal nazaj gor XP ampak ne gre.
Ko zaženem komp dam boot from CD, vstavim noter cd od xp ampak se ne zgodi nč.
Komp se po parih sekundah restarta.
Probo sem tudi formatirat disk v drugem računalniku in spet vse nardim takot treba in spet se pojavi ista napaka.
Če ve kdo kaj je problem bi bil za odgovor zelo hvaležen.

bili_39 ::

@BendeR: ja, zanimivo je, da so sezname za prejšnje verzije posodabljali mnogo hitreje - mogoče znak, da si marsikdo ni namestil RC2.

Jaz za emulacijo uporabljam Magicdisk, za katerega sem zvedel s tega seznama, za peko pa Imgburn in še nekaj drugih - pač preskušam.

Glede kodekov: namestil sem Ffdshow in dela BP.

@preskar: poskusi drugi XP CD. Mogoče je ta poškodovan.

BendeR ::

Ok, tretnutno stanje je naslednje. Naletel sem na muhasti bug. DivX sem vrgo iz sistema in naložo fdds (tole je priporočil en ms programer na forumu). Dela super. :))

Problem je, da ko sem zadevo inštaliral je delalo in tudi še dela vse super. Po določenem času (random včasih ura, včasih 10 ur) pa ostanem brez zvoka. Ne morem predvajat tako mp3 (stoji na začetni sekundi in ne mrdne .. bilo kateri program), ne avi in ostalih video posnetko (so pač brez zvoka). Preveril sem, če mi javi kakšno težavo z gonilnik, a brez rezultata (bojda dela normalno).

Je ta bug znan v povezavi z ffds ali sem odkril ameriko? Bug sem posredoval MS, a še nisem dobil odgovora.

Edit: zdaj sem se prvič zavzel. Windows sounds še vedno delajo (pri restartu mi zaigra poslovilno himno >:D )
:=)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BendeR ()

bili_39 ::

Verjetno imaš instaliran še kak kodek za zvok. poglej v ffds nastavitvah, če je privzet program za predvajanje mp3, ac3 in drugih zvočnih kodekov.

Meni dela OK in imam instaliran samo ffdshow. Zna bit pa tudi kakšna povezava s tvojo zvočno - poglej za novimi gonilniki. Sam imam neko brezzvezno v prenosniku.

BendeR ::

Gonilnike za zvočno sem menjal na najnovejše od realteka, ac3 kodek sem vrgo včeraj dol (ko sem zvedo, da so tudi v ffds not). Drugega pa ni. Config od ffds se mi ne odpre. Bom poskuso s ponovno namestitvijo. :)
:=)

BendeR ::

bili_39: kero verzijo ffdsa maš? 100% mi probleme povzroča ffds (druga enostavno ne more bit).

Igram se z mislijo, da bi nazaj dal divx codec. ;((
:=)

mare92 ::

Ko instaleram visto mi napise da morm tole updatat: SCSI and RAID controllers: A347SCSI SCSI Controller . Kje naj dobim novejse driverje? LP

bili_39 ::

BendeR: imam zadnjo, ki se dobi na softpedia.com - nazadnje sem instaliral verzijo z dne 23.9. Drugače pa z nobeno do sedaj nisem imel problemov. Je pa res, da že nekaj časa nazaj ne eksperimentiram z drugimi kodeki in vem kako se zadeva obnaša, če daš najprej ene gor, pol pa dol, pol pa...

Daj poskusi še enkrat instalirat. Ti želim, da bi šlo.

BendeR ::

Probal sem reinstall (celotnega sistema), dal gor novejšo verzijo ffdshowa in celi dan je delo ql. Danes zjutraj pa spet (no sound). :(
:=)

BendeR ::

:=)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BendeR ()

eDDi ::

huuh.. men se pa vista ne ugasne normalno.. pa tud če se, potem se užgat ne more.. moram ene trikrat izklopt elektriko da pol deluje. a se komu sanja v čemu je finta?

BendeR ::

Ok, kot kaže le ni problem z ffdshow, ker mi tudi z divx + ac3 dela enako. :/
:=)

Xp@yn3 ::

a mi lahko prosim kdo pove kaj je kle napaka ulgavnem skos se mi pojavlja blue screen in piše nekej your computer has been...bla bla bla na koncu pa piše nvmcp.sys kakšen error je to drugo mi use dela mam pa amd x2 3800+ geforce 7800gtx 1gb rama dfi lan party nf4 nasneto am pa visto rc2 build 5744 hvala za pomoč

BendeR ::

Welcome to the matrix. :=)

V glavnem to je verjetno konflik z zvočno (integrirano?). Probaj posodobit gonilnike za ploščo/zvočno.

Če ne pomaga pa :

Disable the sound acceleration that the nvmcp.sys provides by running Dxdiag and turning "Sound and Hardware Acceleration to no Acceleration
:=)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BendeR ()

Xp@yn3 ::

jest pod dxdiag nikjer ne vidm disable sound acceleration a se lahko še kje drugje pogleda

BendeR ::

Hm, sicer je blo to za xp ... samo sem mislo, da je v visti in dx10 isto (nisem prej prevero).. sorry. Pol pa probaj posodobit driverji in se javi, če je pomagalo.
:=)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BendeR ()

Xp@yn3 ::

sm tam dau da ti posodob driverej pod device manager pa mi napiše da so driverji usi najnovejši

BendeR ::

Vseeno idi na stran proizvajalca čipovja in zvočnega čipa ter potegni najnovejše gonilnike.
:=)

Xp@yn3 ::

sm tud šu na dfijevo stran in dau dol zadnje driverje za zvočno ampk potem se mi pa vista sploh ni več zagnala mi je takoj pokazalo bluescreen tako da sem mogu it v safe mode da sem lahko odstranu driverje da mi je sploh zagnalo visto

Xp@yn3 ::

huh sm urihtov da sem nekje zbrskov realtekove beta driverje za visto in zdej gladko dela. Zanima me sm še kako se ocenjuje ta strojna porema do kolk kr jest mam naprimer graphics 5,8 in zdej ne zastopm to kr če se naprimer na 10 je pol to bl k ne u p... ker skupno mam pa 4,5

preskar ::

Kr nisem mogel dat nazaj XP gor sem se odločo da bom imel kr neki časa še visto.
In me zdej zanima kjer naj dobim driverje za grafično ati radeon 9250.

bluefish ::

Xp@yn3: če se ne motim gredo ocene do 7

bili_39 ::

preskar: za tako staro grafiko je najbolje, da uporabljaš kar driverje, ki so v Visti. Če kaj ne dela v redu, naloži zadnje, ki ti še deljao v redu pod Xpji. Novejši Atijevi so bolj za nove grafične.

tonex23 ::

windows vista sucks tud zarad tega k je ful hardersko požrešna pa zarad debilne licence. :)

http://www.gloo.ru/blogs/gloom.microsof...
intel Core 2 Extreme QX6700, asus commando 965P, 400 gb disk,250gb
external,4gb ddr2 st 800mhz, evga 8800 Ultra, hp lp3065 + 24"dell

BendeR ::

Razvoj gre naprej in ne razumem ljudi, ki še vedno pričakujejo, da bodo na 6 let starem sistemu lahko uživali v vseh novih stvareh. Zdaj pa v jok pa na drevo.

Tudi pri XPjih so se zahteve več kot podvojile (?) glede na win98, a vseeno ima zdaj vsak od vas prav tole čudo takratne tehnike nameščeno. So bite me. >:D
:=)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BendeR ()

iMark ::

Comp pustim čez noč užgan, tko da lawfa v Visti, pa pobiram nek dol z neta :P, tko da je sistem aktiven. Ve kdo zakaj se mi potem po nekaj časa Vista resetira? In to se mi je še zmiri zgodilo ko sm pustu comp užgan čez noč. In zanimivo je to, da se to dogaja samo ponoči, po dnevu ne...
Ima še kdo take probleme?

CCfly ::

Offtopic o resetu sem pobrisal, da ne bo kakšnih prizadetih čustev pri entuziastih in da ne bo tema o visti zvodenela v kulturno izmenjevanje o MS-ju.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

pviran3 ::

Je že kdo opazu, da če ma 2 diska v kompu, se un na katerem ni sistema in na ka terem ne delamo, ustavi popolnoma, šele ko kliknemo nanj, se zažene.

offtopic: je že kdo probal build 6000?
««
5 / 79
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16612369 (8601) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12314162 (8883) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813067 (8545) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15810329 (6799) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192522 (2107) IVo

Več podobnih tem