Forum » Operacijski sistemi » [ Windows Vista ] Vprašanja in težave
[ Windows Vista ] Vprašanja in težave
Glodko ::
Gotovo se je o tem že na dolgo in široko govorilo, ampak še vseeno me zanima kaj naj še dodatnega ukrenem, da mi disk na visti ne bo tko "stokal", po nasvetih s foruma sem že onemogoču indexiranje, ampak zadeva še kar ropota, a poznate še kak trik kako to rešit?
Tomay ::
Na prenosniku bi rad izklopil aero. Pa ne morem izrat teme brez aera, ker je ni. Je samo tema windows vista in windows klasična. Je pa vista bussiness. Mi lahko kdo pove kje dobim windows vista basic temo brez aera. Ali če obstaja kak drugačen način za izklop aera.
Voodoo 4Ever
Gregor P ::
Sam ti ne znam pomagat ker imam Visto Basic brez Aera, vendar medtem, ko čakaš na odgovor, ti morda pomagajo zadetki na Googlu
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
astras ::
zdravo!
pomotoma sem v visti zbrisal dobrsen del d diska (torej nesistemskega)...
obstaja mogoce kaka noviteta tukaj da te podatke obnovim?
system restore ne vpliva na datoteke...
mogoce kaksna ideja ?
hvala
lp
pomotoma sem v visti zbrisal dobrsen del d diska (torej nesistemskega)...
obstaja mogoce kaka noviteta tukaj da te podatke obnovim?
system restore ne vpliva na datoteke...
mogoce kaksna ideja ?
hvala
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***
Saj vem kako izklopit aero, samo v c:\windows\resources\themes imam samo 2 datoteki. Aero in windows classic. Manjka pa windows basic brez aera in še ene par.
Lahko kdo zipne ta folder in mi ga pošlje?
Lahko kdo zipne ta folder in mi ga pošlje?
Voodoo 4Ever
strictom ::
Tipkovnica mi obcasno zasteka in drzi tipko kako sekundo ali dve. Včasih pa sploh ne prime.
Na XPjih mi je lepo delalo.
Na XPjih mi je lepo delalo.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
Pri tej izbiri sploh nimam opcije. Je samo aero ali pa classic. Ni pa basic (brez aera).
Moja Vista je slovenska, mogoče je tudi v tem težava. Mi lahko kdo zipne vse *.theme datoteke in mi jih pošlje?
Moja Vista je slovenska, mogoče je tudi v tem težava. Mi lahko kdo zipne vse *.theme datoteke in mi jih pošlje?
Voodoo 4Ever
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tomay ()
Ratsum666 ::
astras
zadeva je taka, obstajajo programi ki ti lahko obnovijo izbrisane padatke. Ti podatki v resnici niso izbrisani samo označeni za prepis z drugimi podatki. Problem pa nastane ko kaj posnemaš na ta disk kjer so ti "pobrisani" podatki ker se lahko zgodi da jih preprosto prepišeš. Imena programov se ne spomnim (imam bolj slab spomin) ti pa svetujem da malo po-googlaš "recover erased files" ali kakšne druge fraze. Problem v teh programčkih je ker maš trial verzije in boš moral kar programov "sprobat" ker nekateri triali dovolijo obnovo samo nekaj filov ali nekaj bitov. V iskalni niz lahko dodaš tudi "free".
zadeva je taka, obstajajo programi ki ti lahko obnovijo izbrisane padatke. Ti podatki v resnici niso izbrisani samo označeni za prepis z drugimi podatki. Problem pa nastane ko kaj posnemaš na ta disk kjer so ti "pobrisani" podatki ker se lahko zgodi da jih preprosto prepišeš. Imena programov se ne spomnim (imam bolj slab spomin) ti pa svetujem da malo po-googlaš "recover erased files" ali kakšne druge fraze. Problem v teh programčkih je ker maš trial verzije in boš moral kar programov "sprobat" ker nekateri triali dovolijo obnovo samo nekaj filov ali nekaj bitov. V iskalni niz lahko dodaš tudi "free".
luky ::
Fantje kdo uporablja notebook Toshiba A200, iščen Wireless Hotkey za Visto, ker ga na Googlu ne najdem pa prosim, če bi mi ga lahko zipnil. Od XP-jev ga ne instalira.
lp.
lp.
rokec992 ::
Jst mam pa uprašanje, če za visto obstajajo kakšne teme za ozadje pa to. pa če jo treba kopirat v kakšno posebno mapo da jo bom lahko uporablal.
ja je kr nekej teh tem samu vsako ku si dol posnamem pa jo hočm naložit mi vrže vn neki čist navadnega use kvadratnu sploh ni tako kot kažejo slike
bluefish ::
potreboval boš še nekaj podobnega, kot je bil uxtheme.dll patcher za XP. V google vpiši uxtheme.dll patch vista in eden oz zadetkov bi moral ponuditi pravo rešitev.
verjetno imaš napačen file, saj Vista potrebuje malo več dela. Naloži si to in sledi navodilom v fajlu. Boš pa moral ob prihodu SP1 naložiti stvar na novo.
drugače pa je stvar naložena iz tukaj, kjer objavlja avtor teh "popravkov".
drugače pa je stvar naložena iz tukaj, kjer objavlja avtor teh "popravkov".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Katerega dela ne razumeš:
1. Login as a user with Administrative privileges -or- have Administrative
credentials ready (check under the keyboard for a slip of paper).
2. Navigate to %systemroot%\System32
3. Right-click uxtheme.dll and click properties.
4. Take ownership of the file and close dialogs.
5. Repeat steps 3 and 4 for themeui.dll and shsvcs.dll
6. Right-click uxtheme.dll and click properties.
7. Give yourself (or group) Full Control permissions and close dialogs.
8. Repeat steps 6 and 7 for themeui.dll and shsvcs.dll.
9. Rename uxtheme.dll to uxtheme.old.
10. Rename themeui.dll to themeui.old.
11. Rename shsvcs.dll to shsvcs.old.
12. Copy patched files into %systemroot%\System32
13. Reboot (yes, this is really required)
14. Enjoy!
14. točke?
1. Login as a user with Administrative privileges -or- have Administrative
credentials ready (check under the keyboard for a slip of paper).
2. Navigate to %systemroot%\System32
3. Right-click uxtheme.dll and click properties.
4. Take ownership of the file and close dialogs.
5. Repeat steps 3 and 4 for themeui.dll and shsvcs.dll
6. Right-click uxtheme.dll and click properties.
7. Give yourself (or group) Full Control permissions and close dialogs.
8. Repeat steps 6 and 7 for themeui.dll and shsvcs.dll.
9. Rename uxtheme.dll to uxtheme.old.
10. Rename themeui.dll to themeui.old.
11. Rename shsvcs.dll to shsvcs.old.
12. Copy patched files into %systemroot%\System32
13. Reboot (yes, this is really required)
14. Enjoy!
14. točke?
bl slab sm v angleščini jst mam pa use slovensku tu je narobe tok da se mi že takoj na začetku ustavi
Bramac ^^ ::
luky, probaj s FN + F8.
Ok microsoft mi je poslal eno ponudbo:
"Just go to your favorite retail or online store and purchase a standalone, full package Windows Vista Ultimate product, full or upgrade version, and we will match that with a second, complimentary Windows Vista Ultimate Upgrade product key. We will honor a copy you purchased, and first activated, after December 1, 2007. Hurry! This offer expires on January 15, 2008. "
Se pravi da če imam Visto Ultimate aktivirano po 1. decembru 2007 dobm en ključ za nadgradnjo zastonj. Sam imam Home Premium tako da se mi nikamor ne mudi, če pa ima kdo Visto Ultimate aktivirano po 1. decembru in mi je pripravljen posredno podariti kodo za ultimate naj mi pa kar piše (rabim le Product ID). Najlepša Hvala!
Ok microsoft mi je poslal eno ponudbo:
"Just go to your favorite retail or online store and purchase a standalone, full package Windows Vista Ultimate product, full or upgrade version, and we will match that with a second, complimentary Windows Vista Ultimate Upgrade product key. We will honor a copy you purchased, and first activated, after December 1, 2007. Hurry! This offer expires on January 15, 2008. "
Se pravi da če imam Visto Ultimate aktivirano po 1. decembru 2007 dobm en ključ za nadgradnjo zastonj. Sam imam Home Premium tako da se mi nikamor ne mudi, če pa ima kdo Visto Ultimate aktivirano po 1. decembru in mi je pripravljen posredno podariti kodo za ultimate naj mi pa kar piše (rabim le Product ID). Najlepša Hvala!
b4ssk1ller ::
Živjo, mam problem, ko bootam visto mi non stop hoče preskenerat nek disk in vedno najde neko napako in jo v nekskončno rešuje, pustu sm že tud 3 ure in je ševedno popravlu neko napako, tako da morm odklopt disk in ga po prihodu v visto spet vključit...je možno funkcijo skeniranja diskov ugasniti?
aja btw ko imaš tistih par sekudn da pritisnš kerokol tipko in kao ne bo skeneru: nobena tipka ne prime!!
hvala za odgovore
aja btw ko imaš tistih par sekudn da pritisnš kerokol tipko in kao ne bo skeneru: nobena tipka ne prime!!
hvala za odgovore
Ziga86 ::
LP
Moj komentar na visto:
V Petek sem kupil novega prenosnika, HP 8710p
Seveda sem takoj mogu sprobat igrce...
Igrali smo unreal tournament2004 in stvar je delala tako počasi kukr da bi igral v slow motion, prov vsak metek sem vidu.
Tako da je komaratu delalo hitrej k mam 900MHZ procesor okrog 300MB rama in 64MB grafično uglavnem velik starejši komp...
potem pa sem pognal 2Dmark 06 in moj rezultat je slabši kukr če bi obdržal svojo tastaro kišto...
In naravno kdo je kriv za tak slab rezultat? VISTA
Moj komentar na visto:
V Petek sem kupil novega prenosnika, HP 8710p
Seveda sem takoj mogu sprobat igrce...
Igrali smo unreal tournament2004 in stvar je delala tako počasi kukr da bi igral v slow motion, prov vsak metek sem vidu.
Tako da je komaratu delalo hitrej k mam 900MHZ procesor okrog 300MB rama in 64MB grafično uglavnem velik starejši komp...
potem pa sem pognal 2Dmark 06 in moj rezultat je slabši kukr če bi obdržal svojo tastaro kišto...
In naravno kdo je kriv za tak slab rezultat? VISTA
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ziga86 ()
M-XXXX ::
Vista ni veliko slabša od XP-jev...
Ravno včeraj sem testiral CF 2900XT najprej na visti (23/7 sistem) danes pa sem probal na SVEŽI inštalacijo XP-jev in je bil rezultat za dobrih 300 pik bolši!
Ravno včeraj sem testiral CF 2900XT najprej na visti (23/7 sistem) danes pa sem probal na SVEŽI inštalacijo XP-jev in je bil rezultat za dobrih 300 pik bolši!
Ja amak kako drugače pa nej pol jst samemu sebi razložim svoj rezultat, da je intel P4 900MHZ bolši kokr core 2 duo 2,2GHz???
jst sm mel problem z slow motion ku sm na prenosniku igral fifo 08, in sm jo zbrisu pa še enkrat inštaliral pa istu, probej še kak drug špil če ti bo istu štekalu, zatu kr men je samu pr fifi štekalu, druge igrce mi pa lepo tečejo.
creative ::
pa ste poizkusli nastavit compatibility? meni je cod2 trajal po 2 min da je pršu u igro. ko sem nastavil compatibility na win xp pa zadeva dela dost hitrej kot pa na xp-jih.
matejv ::
ne morete s starimi igrami primerjati windowse. ker cod in podobne so bile pisane izkljucno za XPje, tako da so neoptimizirane za visto, poglejte si nove igre.
viste je res odlicen operacijski sistem, veliko bolj stabilen, probleme delajo nekompatibilni programi.
viste je res odlicen operacijski sistem, veliko bolj stabilen, probleme delajo nekompatibilni programi.
AnZo ::
Še moj problem.
Včeraj sem namestil nove gonilnike za grafično (8800 gts 640 mb).
Po restartu compa mi ni več povezalo na net. Imam T2 (dela normalno na bratovem compu).
Vse sicer dela normalno, tud mrežna je aktivna, ampak ko poženem firefox, IE, outlook... mi
ne poveže na nobene stran takoj zatem pa se mi program zapre (zaradi težav se je moral program zapreti...)
Naredil sem sledeče:
- restore point na točko pred namestitvijo gonilnikov
- na novo namestil gonilnike nforce (plošča, mrežna...)
- namestil gonilnike za grafično pri katerih teh težav še ni bilo
Pomoje so mi novi gonilnik neki zdrkali Visto. Pred 1 mesecem sem si namestil vse kar uporabljam in
se mi enostavno ne ljubi format in spet vse na novo.
Kakšen predlog še?
Lep pozdrav,
Včeraj sem namestil nove gonilnike za grafično (8800 gts 640 mb).
Po restartu compa mi ni več povezalo na net. Imam T2 (dela normalno na bratovem compu).
Vse sicer dela normalno, tud mrežna je aktivna, ampak ko poženem firefox, IE, outlook... mi
ne poveže na nobene stran takoj zatem pa se mi program zapre (zaradi težav se je moral program zapreti...)
Naredil sem sledeče:
- restore point na točko pred namestitvijo gonilnikov
- na novo namestil gonilnike nforce (plošča, mrežna...)
- namestil gonilnike za grafično pri katerih teh težav še ni bilo
Pomoje so mi novi gonilnik neki zdrkali Visto. Pred 1 mesecem sem si namestil vse kar uporabljam in
se mi enostavno ne ljubi format in spet vse na novo.
Kakšen predlog še?
Lep pozdrav,
Snowboarding is the best thing you can do with your pants on...
maXo ::
jebano je z to elektroniko, v tem primeru z računalniki, nekaj "popraviš" si vesel da vse dela ok, ne mineta 2 ure te že nekaj drugega jebe...
malo off topica, ampak to vse spada zraven .
LP!
malo off topica, ampak to vse spada zraven .
LP!
severjug ::
Pri meni so enkrat kolikor se spomnim bli problem gonilniki od nforce za matično oz. za mrežno,če je ta integrirana.Probaj jih počistit in bootaj ponovno sistem potem pa pusti,da se ti kar
gonilniki iz windows naložijo.
lp
gonilniki iz windows naložijo.
lp
KTr1sk ::
Imam en problem če lakho pomagate, namre jaz uporabjam integriranega odjemalca pošte (včasih je bil outlook express), zdaj se imenuje "Pošta Windows" in nenadoma ne morem več odpirat pošte, če vsebuje video datoteko in niti eno ne odpre, napiše (tako kot vidite na sliki)
hvala
hvala
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: OmegaBlue ()
e-marko ::
Nekje v nastavitvah si moraš urediti, da ti bo prikazovalo priponke. Sedaj jih pač zaradi varnosti ne. Žal ne poznam programa. Poglej malo pod nastavitve, varnost ali kaj podobnega.
LP
LP
...somebody, somewhere...
KTr1sk ::
hvala mi le uspelo najdit, ne razumem pa kako se je lahko spremenila ta opcija,...za vse ki ne veste, kaj je treba narest, prilagam fotko
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: OmegaBlue ()
bewc ::
LP.Mene pa zanima kje se da vidt system id.Pri xp si šel v ctrl panel>system,tukaj pa te zadeve ni...
LP
Ravno sem dobil nov računalnik ki ima naloženo visto, zanima me ali lahko povrh naložim še kakšne xp-je? in potem uporabim obnovitveno točko če jih želim izbrisati?
Kako lahko pohitrim delovanje viste?(nekako se da izklopiti AERO, ki je menda bolj malo praktičen?
In kakšen antivirus naj uporabim? sedaj imam avast vendar mi skos javlja da je potekel(sem študent z bolj alo keša zato imam piratsko verzijo)
Ravno sem dobil nov računalnik ki ima naloženo visto, zanima me ali lahko povrh naložim še kakšne xp-je? in potem uporabim obnovitveno točko če jih želim izbrisati?
Kako lahko pohitrim delovanje viste?(nekako se da izklopiti AERO, ki je menda bolj malo praktičen?
In kakšen antivirus naj uporabim? sedaj imam avast vendar mi skos javlja da je potekel(sem študent z bolj alo keša zato imam piratsko verzijo)
creative ::
Avast! ti je potekel? če pa je avast free edicija kjer dobiš leto dni licenco z možnostjo podaljšanja. pa še zastonj je. poglej malo na njihovi strani.
_riky_ ::
Mene pa zanima, ker imam vista home edition pa bi rad naložil vista ultimate, a bo delal SN od home na ultimate edition?
SiMN ::
Kupil sem nov računalnik, HP 6730s. na njem sem že dobil visto Home Basic, rad pa bi si naložil Visto Ultimate, vendar na www.hp.com ni še driverjev za moj računalnik. kaj naj naredim. so pa driverji pa Business. bi dirverji od viste business tudi delovali na visti ultimate?
je kdo ki uporablja visto business? sam bi si jo naložil na comp., vendar pravijo da jo ta OS bolj za podjetja. pa sem spet izvisel. kakšni predlogi? hvala!
je kdo ki uporablja visto business? sam bi si jo naložil na comp., vendar pravijo da jo ta OS bolj za podjetja. pa sem spet izvisel. kakšni predlogi? hvala!
matejv ::
vazno da so pisani za visto, ni vazno za katero edicijo, tako da ti bo tudi za bussiness delali na ultmate.
glede edicij je pa tako, prej sem meu bussiness, ultimate in zdej mam home premiuim, dejansko za moje potrebe je ta home prov dovolj, edino kar pogresam je program za fax in skeniranje. tako da. tvoja odlocitev.
glede edicij je pa tako, prej sem meu bussiness, ultimate in zdej mam home premiuim, dejansko za moje potrebe je ta home prov dovolj, edino kar pogresam je program za fax in skeniranje. tako da. tvoja odlocitev.
SiMN ::
thx DrRuco, takoj ju3 formatiram comp. in po vsej verjetnosti se bom tudi sam odločil za home premium
maXo ::
mene pa zanima, če vse različice viste, vsebujejo aero vmesnik. ultimate vem da ga, ker jo imam.
hvala, Lp!
hvala, Lp!
b4ssk1ller ::
Živjo, mam problem, ko bootam visto mi non stop hoče preskenerat nek disk in vedno najde neko napako in jo v nekskončno rešuje, pustu sm že tud 3 ure in je ševedno popravlu neko napako, tako da morm odklopt disk in ga po prihodu v visto spet vključit...je možno funkcijo skeniranja diskov ugasniti?
hvala za odgovore
karkol???
hvala za odgovore
karkol???
disk ti očitno pregleduje z razlogom. Imaš USB tipkovnico? V tem primeru moraš v BIOS-u vklopiti le to.
amper ::
Pozdravljeni
Mene pa zanima če obstaja kakšen Gadget za prikaz vremena v Sloveniji.
Lp
Mene pa zanima če obstaja kakšen Gadget za prikaz vremena v Sloveniji.
Lp
Delaj dobro in pusti vrabčkom čivkati !!!
luky ::
Mene zanima če se splača, instalirati na Visto SP1 RC, ki se nahaja na MS strani. Namreč to sprašujem zato, da kdo ima to že gor na notebooku, če je zadovoljen bolj kot z Visto brez tega SP1 RC oz. so res vidne kakšne izboljšave.
brezimni ::
Zakaj mi miška v visti včasih ne prime. Ko pa stisnem alt+ tab pa deluje zopet normalno, nekaterih oken pa potem ne morem več upravljati z njo, le še s tipkovnico. Vista je sveže nameščena, na prenosnik. Težava z programom, ali da se kje kaj tepe. Imam labtecov brezžični komplet miš in tipkovnica preko usb.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12995 (9227) | Icematxyz |
» | Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14702 (9423) | Lawler_ |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13582 (9060) | Tr0n |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10833 (7303) | ___ |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2627 (2212) | IVo |