» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
48 / 79
»»

qwer4 ::

hvala,probu sm vendar mi to ne pomaga. :(
dobrodosla je se kaksna pomoc

hvala

msmid ::

Kupil sem ploščo Asus M2N-SLI Deluxe in 5x 320 GB SATA diskov. Te diske bi sedaj rad spravil v RAID 5, vendar s tem nimam izkušenj. V BIOSu sem omogočil RAID in dodal vseh 5 diskov. Pri inštalaciji Viste sem naložil driverje iz "Vista Driver Upgrade Kit", in sicer Drivers->Chipset->NVIDIA->RAID_Vista32->IDE->WinWivsta->sataraid. Nato izberem vse 3 driverje in dam Next. Ko se driverji naložijo še vedno ne vidim diskov. V primeru da raid v BIOSU izklopim, pri inštalaciji Viste vidim vseh 5 diskov.

Hvala za odgovor,
Mitja

bluefish ::

sicer se s tem nisem ukvarjal, vendar vseeno. Najprej si v navodilih matične preberi, kako se nastavlja RAID. Potem bi verjetno moralo biti lažje.

edit: malo sem se sprehajal po navodilih od plošče. Da boš lahko uporabil RAID boš moral le tega nastaviti še nekje v BIOS-u (nekje tam, kjer nastavljaš lastnosti SATA kontrolerja).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

msmid ::

Je bilo v User Manualu in sedaj dela. Res je bilo treba nastaviti RAID še v nekem toolu od plošče. Sem se čisto odvadil brat navodila, ko "kao" vse najdeš na internetu:) Bom vedel za drugič.

Hvala,
Mitja

pirx ::

Oj!

Ve kdo mogoče, kako izklopiti tisto nadležno funkcijo, ki blokira praktično vsak .exe program pred zagonom? Vedno sprašuje, ali ga res želim zagnati... In niti ni opcije, da si naj ZAPOMNI, da JAAAAA. :) Pomoč bo zelo dobrodošla! Hvala!

pirx ::

http://www.bloganything.net/946/disable...

To je rešitev. :) Sorry za post. ;)

CaqKa ::

nimam viste ampak kolkor sem bral in videl na lastno pest ko sem testiral je izklop UAC zelo polovičarsko...
vem da so potem bile težave z inštalacijo kakih programov...

če vista omogoča bi raje priporočal da narediš en admin account za inštaliranje... vsaj tak sem marsikomu na xpjih naredil, pa je računalnik hkrati tudi bolj varen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

kotnikd3 ::

Lep pozdrav!

Kupili smo nov Acer prenosnik, na katerem je bila nameščena angleška Windows Vista. Angleško verzijo sem izbrisal, ter namestil slovensko verzijo.
Imam pa en problem. Vista se dolgo zaganja in sicer pri zaslonu "Dobrodošli". Napis "Dobrodošli" je kaj eno minuto, zatem je pa še eno minuto črn zaslon (samo miška se vidi), šele potem pride na namizje.
Na internetu sem prebral rešitev: v ukazno vrstico sem vpisal "msconfig", ter pod zavihkom "Services" odkljukal "Network Store Interface Servis". Sedaj se mi Vista zelo hitro zažene, vendar se ne morem povezati v brezžično omrežje (oz. v nobeno omrežje). Ko pa "Network Store Interface Servis" obkljukam, se lahko povežem v omrežje, vendar je zelo dolg zagon Viste.

Prosim za pomoč
Hvala

Ziga86 ::

LP
Kupujem prenosnika hp 8710w in pride z nainštalirano xp pro(angleškimi) in angleško tipkovnico.
Ni problem v angleškem jeziku os ampak v angleški tipkovnici in v tem da hp priporoča visto in ne xp. kaj to pomeni da, računalnik nebo mogel izrabiti vse svoje moči ali kaj lahko pričakujem

da neboš imel viste in da bo računalnik tistih 2gb raje za kaj drugega izrabljal kot pa za izrisovanje viste.
pa kolkor se spomnim, ja.. je angleška tipkovnica ampak ima gor nalepke za slo znake, ki pa jih skoraj ne opaziš da so nalepke.

no sej glede tipkovnice sem tudi sam razmišljal da so nalepke in itak nebi blo panike tut če bi jih sam nekako gor nalimu bi se že navadu.
A bi se potem lahko reklo tako da vista bo vedno potrebovala toliko rama za svoje izrisovanje al bo s kakšnimi update-i s časamo začela man "žret".
Ubistvu me zanima ali mi bo lahko čez 1 leto žov da nebom imel viste?

bili_39 ::

Če imaš na izbiro, kateri sistem vzet, se pri taki mašini mirne duše odloči za Visto. Lahko pa tudi za XP - oba bosta delala v redu.

Odvisno. Če te bo zamikalo igranje iger v DX10 (seveda je vprašanje, koliko FPS bi pridobil s to grafično kartico), potem vsekakor. Za ostala opravila pa so XP veliko bolj primerni. Prav tako se nam še kar nekaj časa obeta podpora - vsaj še osem ali več mesecev.
Sicer pa se naokoli že govori o nasledniku - Windows Seven (Vienna). Pri MS trdijo, da bo končan veliko prej, kot so rabili za Visto. Poleg tega naj bi bil v vseh pogledih boljši (seveda so to trdili tudi za Visto).

Izbira je tako tvoja, vendar pa bi na tvojem mestu ostal na XP.

michel ::

vsaj še osem ali več mesecev

Za nekoga, ki kupuje novi računalnik in OS je to premalo. Dejmo tistim, ki kupujejo te stvari na novo, svetovati Visto za božjo voljo. U to se je pa rimalo:D

ma odvisno za kaj bo uporabljal računalnik...
čeprav no.. na tiste kire ciljam.. tisti so se verjetno že itak odločili da ne bodo uporabljali viste :>

meni je vprašanje tak smešno kot če bi kdo vprašal ali si naj raje kupi jeepa ali pa viperja. wtf, boš dirkal al se boš po terenu vozil?

konec koncev pa lahko novemu uporabniku tudi ubuntuja z xgl svetujemo. bo imel več fancy efektov, ki pa bodo še uporabni. ali pa tudi maca. izbira je ogromna, samo dandanes se malo kdo vpraša za kaj bo uporabljal neko stvar, ampak zgolj da bi jo pač imel.

ok če priznam me vista skoraj da malo mika, zato ker zgleda "fency" in bi se podala "fancy" računalniku.
Vendar jst ne mislim dat 1800€ za komp zato da se bom z njim važil ali da bom na njemu samo gejmal, ok ne rečem da se nebom polotil kakšne nove igrice... Ampak računalnik kupujem striktno z namenom da bom v njem risal, modeliral, reševal enačbe... bolj za šolo, imet ga mislim okrog 3-4 leta in bo primaren.

Torej če sem zastopil XP is the way to go?

A se v visti fejst poznajo igrce ki so namenjene za Dx10, ker nekje na slo-tech sem bral da je razlika pri nekaterih igrah(malo manj novejših) do 25% v prid XP, pri nekaterih pa 9% v prid visti(malo novejših)? to pomeni da bodo vse novejše igrce dejansko s časoma na visti veliko hitreje delale kot na xp, mislim kolk je dejansko bolša hitrost in kvaliteta oziroma FPS?

pri dx9 igrah je trenutno nedvomno v prednosti xp in stanje se verjetno ne bo spremenilo, za dx10 pa itak nimaš izbire. So pa razlike povečini majhne - odvisno od nastavitev in grafične kartice seveda.
Za "pisarniško" uporabo (Office, 2D, 3D programi) pa je XP po testih veliko boljši.

ok hvala ta odgovor mi je najbolje pojasnil torej XP it is.

Za igrce ne morem rečt čisto nič. Ima pa Vista
boljšo mrežno podporo,
več podpore za novejši hardware,
boljšo podporo sleep in hybernate načinom,
če izklopiš Aero in ostalo šaro racionalnejše delo s pomnilnikom (za razliko od ostalih hard XPjašev trdim to)

Nekatere starejše aplikacije ne delajo ali delajo vprašljivo (jih zlahka nadomestiš z drugimi)
nekateri starejši kosi hardwara nimajo gonilnikov!! - največja pomanjkljivost.

Mnenja so torej deljena.

Ne me narobe razumet: XP so dober sistem, vendar jih bo sčasoma povozil čas. Hočemo ali nočemo...

imet ga mislim okrog 3-4 leta in bo primaren

Xp-ji so slaba naložba. Folk ki se mu je*e in si bo itak naložil piratsko verzijo še nekako razumem, ampak original OS pa kar stane. Kaj boš čez eno leto spet kupoval OS?:\

bili to je vse res, res je da bo hardwer v mojem računalniku nov in verjetno kaj drugega kot 2GB rama ne bom dokupil tako da bi mi XP pomoje lahko služili 3-4 leta, vendar vprašanje je z programsko opremo, ki pa bo verjetno imela s časoma čedalej večjo podporo v visti...

Potem se da visto tok zracjonalizirat da ti popije samo nekoliko več pomnilnika kot XP in ne mnogo več?

tako da bi mi XP pomoje lahko služili 3-4 leta

Pa srečno s tem.

to je tudi res. Sicer pa je tako - če imaš možnost vzeti Vista OEM, potem naredi to, saj je "navadna" verzija 250+€ in bi ti bilo morda kasneje žal.

Ziga, sam laufam Visto (dual boot z Xp) na prenosniku s 512 MB in ga sploh ne ugašam. Pri Visti ni razilke ali dela prenosnik 14 dni ali 2 dni. Ko zaključim s programi, se poraba RAMa stabilizira pri cca. 300 MB. Pri XPjih moram računalnik ugašati, drugače se poraba skoz počasi povečuje.

Če imaš 1 GB ali več, ti bo računalnik seveda kuril mnogo več RAMa, kar je normalno, vendar je poraba dinamična. Programi bodo dobili vse kar potrebujejo - ko bodo to potrebovali.
Če bo zadeva premalo odzivna, pač izklopi Aero vmesnik - sam ga nimam, ker mi grafične ne omogočajo (niti na stacionarcu, niti na prenosniku).
Po 1 letu uporabe, XPjev več praktično ne zaganjam (vsak mesec, da se naložijo posodobitve).

luky ::

Fantje prosim za pomoč in sicer:

Z novim prenosnikom sem dobil naloženo tudi Visto Home Premium Eng. Ali je možno gor instalirati Visto SLO in uporabiti tisti key, ki sem ga dobil zraven za Eng. Visto.

Naložil bi isti Visto Home Premium, samo Slo.

Prosim če je že kdo to naredil da pove če gre, brez zapletov...

lp...8-O

OmegaBlue ::

Ja.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

luky ::

S katerim programom se da sformatirati disk, ki ima gor že narejeno Recovery particijo. Ne pusti mi z Partition Magicem.

Prosim pomoč...

violet ::

Jaz imam tudi eno vprašanje glede viste pa če gdo ve. Na HP prenosniku imam naloženo visto home bussines in sem verjetno dobila nek virus al neko piz....ker se mi vsako minuto resitira in mi javi napako da se windows ne more zagnati zaradi nekih sistemskih napak itd. (Valda da uporabljam antivirusni program - NOD32) Hp ima funckijo da u biosu pritisnes F11 in se zazene recovery in ti formatira disk in obnovi sistem tako da ti ostane original OS (valda če je oem verzija ne dobis zraven CD-jev). To sem tudi naredila in je bilo vse ok dokler se ni Vista začela updejtat in ko se je, je bil spet isti smorn. Tko da če gdo ve v čem je keč nej mi javi. TNX :)

>>> v njem risal, modeliral, reševal enačbe...

modeliral, risal? s čim? preveri če programi delujejo v visti.
sicer je za 4 leta vnaprej res verjetno boljše naložit v visto...

astras ::

Zdravo!
imam eno vprasanje.. in sicer me zanima kako v visti slo (32bit) spremenim ta kao old my documents, ki je zdaj kr v mapi uporabniki na c disku mesto... torej ne bi mel na c: ampak bi dal recimo na d disk... vcasih v xpjih si samo enostavno dal novo pot... desna tipka, properties in si samo spremenil disk, zdaj pa tega ne gre... torej vprasanje: kako dolocim da mi moje dokumente shranjuje na D in ne na C disk...
pregledal kr veliko od teh skora 50 strani ampak res ne najdem in bi bil zelo vesel ce kdo napise odgovor...
hvala
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

Še vedno je enako, le da ne moreš spremenit poti za vse mape naenkrat (Ime_user) ampak za vsako posebaj (dokumenti, slike, ...). Torej, ko odpreš mapo User, kikni na dokumente z desno tipko in properties...

Probaj in povej.

sweeti007 ::

mene pa zanima kak namestiti XPje preko VISTE, vedno mi zacne namescati tiste temp datoteke pol ko pa pride tja ko lahk izberes kaj hoces naredit pa mi napise da ni nobenega diska namescenega press f3 to quit

creative ::

če imaš možnost priklopi disk na drug računalnik in ga tam v winsih sformatiraj. potem bo šlo kot mora. tak sm jaz nardil.

astras ::

bili to je to... jaz pa skos poskusal na stari nacin :D
hvala
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

VonArx ::

Pozdrav vsem! Sem nov na temu forumu imam pa nekaj vprašanj se sicer že v naprej opravičujem če je kdo že pisal na to temo toda žal mi ni uspelo najti rešitve za Visto in sicer, na vsaj dveh računalnikih sem imel inštalirano VISTO Ulitimate problem pa je z nerazumlivim polnjenjem lokalnega diska, brez da bi karkoli inštaliral, pregledal sem celoten disk, ki ima 500GB kapacitete in z vsemi programi je C: disk zapolnjen z okoli 30GB podatkov v prikazu mi pa kaže da je disk zapolnjen že z 70GB, kar je popoln absurd. MENE zanima če kdo lahko pomaga zakaj se disk v VISTI polni brez razloga!!! Če je to kje že napisano bi prosil za link, drugače pa ful hvala za rešitve že v naprej!

Poglej koliko prostora imaš določenega za System Restore oz. počisti ta prostor.

VonArx ::

Jaz v sistem restore lahko naredim samo obnovitev sistema in to je vse.Ne vem kje se vidi količnino tega prostora.- Problem pa še vedno ostaja npr. inštaliram program ki zasede 1GB disk mi pa v kratkem po instalaciji požre 2-3 GB to je noro. ZATO RES ALI KDO VE ZAKAJ VISTA POŽIRA PLAC NA DISKU BREZ RAZLOGA! Virusa ni nikakršnega, problem je kam gre prostor na disku. Res bi bil ful hvaležen če bi to kdo lahko pomagal.

pri XP si to lahko nadziral nekje v System nastavitvah v Control Panel - pri visti pa je, če se ne motim, podobno. Prostor pa ti lahko kuri tudi Indexing Service. Poskusi z njegovim izklopom in Disk Cleanup-om.

maXo ::

Zanima me, če mogoče kdo ve za kašen "pripomoček - vista sidebar", kateri bi prikazoval, temperature CPU, MP, GPU, DISK .trenutno sem uporabljal everestov gadget, ampak se po nekaj urah zadeva "zmrda" in ventilatorji začnejo laufat z polno paro????!! ko zadevo izklopim dela vse lepo in prav.

hvala, LP!

wade ::

Mene pa zanima kakšna je razlika če si naložim 32 ali pa 64 bitno Visto, oz. katero naj si naložim? Rami na odločitev ne vplivajo, saj imam 2GB kar pa obe verziji podpirata :)

IcEk` ::

F3KO, to?

maXo ::

@IcEk`

zaj ti pa z veseljem 1000€ stisnem :D . tnx, maš pir v dobrem!:D

rok_p ::

pozdrav vsem!

moj problem: vedno ko vstavim moj Kingston DataTraveler DTI/1GB me Vista Business napiše: You need to format the disk in drive K: bofre you can use it. Do you want to format it? Nato stisnem cancel in preko Computera lahko normalno dostopan do ključa in podatkov. Probal sem že večkrat formatira v FAT, FAT32 in NTSC pa je vedno isto. Readyboost imam pa izključen. Na windows xp in 2000 deluje ključek brez problemov.

tnx
rok

ka obstaja kak podoben program kot za winxp nlite mi nikakor ne gre xpje dat na racunalnik pa bi jo vsaj oklesto malo to visto

se opravičujem sm malo pomešal, mislil sem xp lite oz ko ze namesceni OS lahko oklestiš

coki ::

lep pozdrav vsem. Ima novi prenosnik in visto naloženo. Vista dela oki in je zadeva stabilna vse dokler ne probam pobrat kakšen torrent. Bitlodr je celo zadevo zablokiral. ares, pa utorent tudi. A mi lahko kdo svetuje kateri od p2p programov dela lepo z visto, da ga ta ne zazna pa zmrzne vse..:) Ali pa kaj moram narediti na da bi zgoraj omenjeni programi delali kot na xp.

Hvala v naprej.....

matejv ::

meni utorrent dela na visti BP, mam visto ze skoraj eno leto.

creative ::

oky eno vprašanje. mam visto business 64bit plus tega pa še office 2007. uporabljal sm 30day trial od nod32 (zamenjal za avast free), ki mi je pustil plugin v microsoft outlooku in zaj bi ga rad odstranil da mi nebi več težil vedno ko zaženem outlook.
««
48 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16612996 (9228) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12314703 (9424) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813582 (9060) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15810838 (7308) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192627 (2212) IVo

Več podobnih tem