» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
47 / 79
»»

Zorro ::

Me veseli, da je problem rešen!

Cr00k ::

Zdravo!

Imam problem... Dobim novega HPjevega prenosnika, ga prižgem.. in počakam da se Vista skonfigurira (naj bi bilo že vse na disku)... Določim 32-bit in računalnik nadaljuje s konfiguracijo. Po 6-ih urah ni bilo nič (čeprav v navodilih piše, da ta postopek traja 1-2 ure). Sredi konfiguracije se računalnik obesi... Resetiram, nič ne pomaga...

Pa si rečem, saj je podjetje dal zraven DVD-ja z Visto in Gonilniki poskušam z njimi nanovo naložiti Visto in ko "zbootam" iz DVDja računalnik zateži da hoče še en tretji CD/DVD Restore Plus! katerega pa nisem prejel...

Ima kdo kakšno izkušnjo/hitro rešitev za miren spanec - ali bom moral jutri dobavitelja s hlač strest?!?

Hvala za uporabne predloge, kot tudi neuporabne a dobronamerne...

Lp, Rok

Zheegec ::

Če je HP Compaq, potem stisni F11 preden naj bi začel nalagati OS. Tam potem naredi kompleten restore. Če je HP Pavillion pa ne vem...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

jeanmike ::

mene pa nekaj zanima. sedaj imam XP-jein imam naštimane 4 particije, dobil sem visto in jo zelim instalirati, pa me zanima če bom moral formatirati celoten disk ali samo tega kjer so sedaj XP-ji(c disk), in ali bo vista lahko prebrala vse podatke ki so na drugih diskih (slike, filmi, mp3)?

Formatiraj samo tisto particijo, kjer je sedaj XP, če misliš nanjo nameščati, lahko pa se odločiš za namestitev na drugo in imaš potem 2 sistema hkrati (dual-boot). Vista ti bo prebrala vse, kar imaš na ostalih particijah oz. diskih.

jeanmike ::

u hvala za info

LP

Jackass ::

Živjo!

Kmalu bo minil slab mesec odkar imam nameščeno Visto Bussiness x64. Od začetka imam same težave.

Prva težava, ki je ne znam odpraviti je ta, da WMP (media player) ne zazna nameščenih kodekov in .avi datotek nikakor ne morem predvajati. Poskusil sem že odstranit in ponovno namestit, pa nič ne pomaga. V drugih predvajalnikih deluje vse normalno.

Nato se je začela težava z ATI-jevo nadzorno ploščo, saj od enkrat naprej dobivam ob zagonu sporočilo, da nimam pravic administratorja in da ne morem spreminjati nastavitev v Catalyst Control Panel-u. Pa sem administrator.

Nato je začel IE delat počasi kot bi imel 56k modem.

Sedaj mi v CMD-ju ne delujejo več ukazi ipconfig, ping...

Meni ni več nič jasno. Vsak tedn neki neha delat. Zdej pa ne vem več a mam sam js tako srečo, al ima še kdo kakšno podobno težavo. Če je bila kakšna od teh težav že obravnavana, me prosim usmerite, ker nisem prebral vseh nekaj čez 2400 prispevkov.
jAcKaSS

Gregor P ::

Zakaj ti včasih kakšen okvirček oz. okno programa pusti "neizbrisljive" sledi na namizju in kaj lahko ukreneš zoper to (osveži namizje ne pomaga)?

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

bluefish ::

pri XP je pomagalo, da si odprl neko novo okno in ga zapeljal čez to sled.

Gregor P ::

... pri Visti to na žalost ne gre.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

isko ::

imam problem z updejtam slovenskega prevoda
noče se inštalirati kako bi lahko rešiv ta problem

mamlaz ::

Pozdravljeni!
Pred enim tednom sem si nabavil HP 6820s, ki ima že predinštalirano visto busines 32bit gor. Kaj naj rečem, vse super. Samo ena malenkost. Optični medij mi ne dela. Štrom dobiva, tudi ko dam cd noter, ga zavrti. Potem pa nič. Ne najdem cd ne v W-explorerju, ne v device managerju. Probal sem z izbrisov filtrov v registru, že trikrat formatiral disk, preiskal net po dolgem in počez. Nič.
A ima kdo kakšen uporaben nasvet.

Se zahvaljujem.

Klemzz ::

servis?

maXo ::

ker še je v garanciji, ga predaj serviserjem, zdaj pa če je napaka na strojni ali programski opremi.ti si dal, nwm 1000€ zadeva pa ne dela, vrni čim prej in zahtevaj da zadeva deluje ob prevzemu brezhibno-stestirano, kar bi že moralo ob nakupu...

LP!

Hvala lepa za odgovor!

Bom to zrihtu jutri. Upal sem, da je že kdo imel podobne težave. Zdi se mi pa zelo neprofesionalno, da take stvari sploh dajo ven.

naj se oni jebeyo, za to so, zakaj bi se ti moral, temu služijo garancije.

LP!

Glej ga zlomka!

Zadeva se je uredila sama od sebe...:D

zanimivo!

si kaj kunkretnega poskušal??

Ne! Prižgal sem ga in enostavno dela. Zaenkrat še ne bom šel težit na HP. Imam pa še 20 dni časa in če se mi težava ponovi. Tko da...
Hvala vseeno:P

Boitch1985 ::

Pozdravljeni gospodje (in mogoce se kaksna gospa :) ),

Imam problem z Visto - kdo bi si mislil ha :D

Kaksne 3 dni nazaj se mi je zacel pojavljati nadvse priljubljen in obcudovan BLUE SCREEN ;(( . Racunalnik se mi je na vsaki 2 uri restartal z napisom IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. Vceraj sem skusal resiti problem a je vedno hujse.. Ce imam sreco lahko pridem v Visto in mogoce zazenem Firefox predno mi spet vrze ven Blue Screen :'( .
Imam Windows Vista Business, racunalnik pa prenosnik HP nx9420 z dodatnim 1gb rama (skupaj torej 2gb). Probaval sem vse razlicne scenarije, dal sem ven dodatni ram, resitiral biose,... vedno znova isti problem. Hotel sem na novo posneti Visto (update preko DVD), pa mi je prisel do polovice in guess what? Yes, It's da fa**** blue screen again. Idino kaj se nisem naredil je, da nisem internih ramov odklopil ki so integrirani kao na plato (priviti z dvema vijakama in neki kabli ven strlijo pa nisem upal nekek - sej so to menda rami ne? :\ ).
Mi lahko kateri predlaga kaksno resitev, ce je ze kdo sam imel isti problem? Racunalnik je brez kaksnih blemov laufal skoraj 1 leto, zdaj ko sem pa desktopa prodal pa me zacel zabavati (ironija? ;( ). Prosil bi za pomoc predno ga bom prisiljen vrecti skozi okno, ali pa posneti nazaj XP (v skrajni sili, saj imam zdaj na racunalniku nalozeno in skonfigururano vso opremo ki potrebujem za solo 8-O ).

Hvala za pomoc in LP, Bojan

Zgodovina sprememb…

michel ::

Strojna napaka. Sodeč po tem kar si napisal se ne bi čudil če si sam kaj zaje*al.
Šariti po namiznem in prenosnem računalniku ni isto. Pri slednjem pa sploh folku svetujem samo servis ali strokovnjaka. Tudi tebi, uveljavljaj garancijo, če jo imaš.

Kako bi lahko kaj sam zajebal ce sem vklopo racunalnik pa je zacelo zabavat. Racunlanik je pa tui bil 1 tedn na istem mestu pa noben drugi ni delal na njemu kot pa jaz. Neke rame si pa ja znam v prenosnika dat :) . Saj pravim da je zdaj delalo 1 leto pa kr zacelo zabavat za brezveze. Mislis da je integrairan ram kriv? Kr ko sem dal dodatne rame ven je se vedno isto naredlo. V biosah ni javlo napake o ramih, ko pa sem dal test od winsow pa je napisalo da je neki error tak da so menda integrirani rami?

Lp,Bojan

P.S. Se da to izklopit kak da probam samo z onimi rami ki sem jih dokupil?

matejv ::

pokvarlo se je, nesi na servis

BOITCH - Če maš čas, probi na netu najdet kakšno pametno rešitev. Sklepam, da ti mašina ni več v garanciji in ni ti glih za plačevat serviserjem.
Če nisi iskal, poglej pod tole TUKAJ

l.p.

Igor8-)

Ali pa TULELE

Ajdiga bok

Sem ze nasel ta patch vceraj vendar ni nekako pomagalo. Je se vedno metalo ven isti error. Rac je v garanciji se dobri 2 leti tako da bom jim kr tja zaneso pa da porihtajo tako kot treba >:D . Upam da bodo naredli tak ko treba pa d aje res to krivo.

Lp,Bojan

P.S. Oni patch menda ne deluje kr nimam 3GB rama (tako kot pise pri patchu).

Griffith ::

V Visti sem ponesreči namesto izpraznil izbrisal koš. Niti v sanjah se mi ni zdelo da se to V Visti da, saj se v XPjih ne da. Sedaj me zanima, kako koš spravim nazaj? naredil sem si bližnjico, ampak je to bedno saj ne kaže kdaj je poln.
No o tem, da imam velike težave z routarjem ki mi zaradi Viste meče kar ves net ven pa raje nebi, saj jim očitno do danes še ni uspelo tega zrihtati. Morda bodo čez dve leti ko pridejo že spet novi winsi ven.

LP

Kenpachi ::

Desni klik na namizju, Personalize, Desktop icons, obkljuk Recycle bina.
Zaraki Kenpachi.

mrkac ::

na prenosniku imam naloženo windows visto! značilna tema za visto je da sta naslovna vrstica in opravilna vrtica (tam ko se nahaja start kumb) prosojnim in se vidi zkozi nje! to bi naj tema omogočala!
kar na začetku je! ampak je kar na enkrat nehala normalno delati in sedaj mi računalnik ne prikazuje več tako kot bi naj prikazoval. ampak imam neprosojno orodno in naslovno vrstico! ;(

kaj naj naredim da bo s5 vse po starem??

krneki0001 ::

Vklopi AERO temo pod display properties

opeter ::

mrkac, to, kar ti je nebivedu napisal, sem ti že napisal v tvoji temi
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

AnWar ::

Zdravo!

Vprasanja:

1. Ali je velika razlika v directx 9.0 ter directx 10 v igrah?
2. Ali windows xp pro 32bitni sprejme 4gb spomina?
3. 64bitni win xp, delujej brez problema igre, programi, gonilniki, kot 32 bitni?
4. Ali je hitrejsi sistem ce so 64 bitni?

Hvala
[Asus ROG Strix SCAR III]

1. Niti ne. Opazen pa je upad FPS.
2. Da, vendar pa ga ne prikaže v celoti. Na voljo je tako nekaj čez 3GB.
3. Da, morda se lahko pojavijo težave z nekaterimi gonilniki, ki še vedno ne podpirajo 64-bitnosti (ponavadi kakšne eksotične naprave oz. komponente). Velika večina pa bi morala funkcionirati.
4. Za 32-bitne aplikacije ne, je pa stvar boljša ob uporabi 64-bitnih (tiste, ki so seveda sploh na voljo - ponavadi kakšni pro programi in določene igre).

Bluefish:

Hvala za odgovore, ce jst nalozim, win xp pro 64-bitne pol mi bo prikazalo 4gb?

da, in jih bo tudi v celoti izkoristil.

mit3k ::

Torej, ko hočem instalirat zadnji update ".NET Framework 1.1 Service Pack 1", dobim tale error:

Še ima kdo ta problem?

Kenpachi ::

Mnogo ljudi se je pritoževalo nad tem Updatom. Nekaterim je to uspelo rešiti, ko so downloadali ročno in pognali install ročno: klik
Zaraki Kenpachi.

mit3k ::

Deluje, hvala ti.

Bluefish:

Kako deluje half-life2, ali ostale igre v visti 64bitni ultimate,ter win xp 32bitni ali je kaksna razlika, med tema dvema operacijska sistema?
Ce je igra napisana na 32bitni sistem, bo delovalo na 64bitn-nemu?

Sistem:

CoreDuo e6750
4gb
Geforce 8800gt

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AnWar ()

nasplošno dobiš v Visti malo manj FPS kot v XP. Seveda pa 32-bitna igra deluje tudi na 64-bitnem operacijskem sistemu, tako kot programi.

Sodck ::

Kaj je to sploh microsoft netframework?

SuZaNcA ::

Lep pozdravček

Imam še eno vprašanje glede Viste...ni neka huda napaka ali pa da mi kaj nebi delalo, ampak me pa vseeno zanima kako bi to zadevo lahko izklopila. No situacija je sledeča (upam da mi uspe pravilno opisat :) ).
Vista ima neko meni zelo vščeno funkcijo-orodno vrstico, na kateri se nahajajo "gadgets" (npr. koledar, notes, manjši slide show,...kar si pač izbereš). Na začetku je bila ta orodna vrstica popolnoma prosojna, kar naenkrat pa je postala nekoliko prelivajoče se temnejše barve (od zunanjega roba proti notranjosti ekrana). Zdaj pa me zanima, če se to mogoče da nekako izklopit :)) .
Iskala sem že tisto AERO them, ki je bila omenjena v eni od prejšnjih objav, ampak mi je ne uspe najti.

Če mogoče kdo ve, v čem je problem, bi lepo prosila za pomoč :)
Hvala in lep preostanek vikenda

Suzy

KTr1sk ::

Kdor rabi, spodaj sta direktni povezavi do slovenskih jezikovnih paketov za Ultimate verzijo (nekje okrog 145MB vsak):

Najlepša hvala, vsem govoricam da zaenkrat ni SLO jezika posebej za WINVisto lahko zdaj jaz potrdim da se motijo, Zorro hvala 100x :))
Kot dokaz da dela na WinVisti64bit, ampak ko se inštalira je treba ta jeziček na SLO prestavit!

aja pa verjetno je res samo za ULTIMATE VERZIJO 32 in 64bit
i5-14500k,32gb ddr5,rx6800,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KTr1sk ()

Mislim, da bi bilo dobro, če bi svojo ID številko zakril ;).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zorro ()

Na začetku je bila ta orodna vrstica popolnoma prosojna, kar naenkrat pa je postala nekoliko prelivajoče se temnejše barve (od zunanjega roba proti notranjosti ekrana). Zdaj pa me zanima, če se to mogoče da nekako izklopit

SuZaNcA, prelivajoča je takrat kadar je izklopljena možnost, da je vedno na vrhu vseh oken.

Glodko ::

LP! Mene pa zanima, če bi si lahko na prenosnik naložil tudi recimo visto ultimate, čeprav so na uradni strani proizvajalca samo gonilniki za home basic in business verzijo viste (torej ali bi lahko driverje za business vezijo uporabu tut za ultimate verzijo (64bit)? Gre se pa za hp 8710p.
Poleg tega me zanima, če npr. sedaj naložim 64 bit visto (business, ki sem jo kupil skupaj s prenosnikom), ali lahko preprosto 64 bit verzijo nekje zDL in vpišem svojo serijsko? Ker prvič ko sem nameščal visto z diska sem izbral 32 bitno. Se pravi ali moja serijska velja za 32 in 64 bitno visto, tudi če sem na začetku izbral 32 bitno?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Glodko ()

moowy123 ::

Velja ista serijska za 32 in 64 bitov.

qwer4 ::

Živjo

mam en problem,ko zelim igrati kero kol igrco,ki jo inštaleram mi javi error in mi napiše:

Error during initialization:
Create2DTexture( $floatz, 800, 600, 0, 114 ) failed: 8876086c = Invalid call

a mi lahko kdo pomaga.

LP,hvala!!

kotnikd3 ::

jst mam tu en problem.
Ne morem odpreti Nadzorne plošče! Z ničemer ne, niti tistih map/ikon/programov, kateri so V nadzorni plošči. Takoj ko klinem, takoj se zapre, ali pa nimam nobene ikone not.:O A ma to kakšno vezo z navijanjem sistema? (ampak igre pa drugo mi pa vse dela-brez problema!).

hvala

michel ::

@qwer: klik
««
47 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16613850 (10082) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12315412 (10133) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10814415 (9893) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15811526 (7996) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192821 (2406) IVo

Več podobnih tem