» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
46 / 79
»»

al3n ::

ker je enostavno ogromno stvari, bi prosil če mi lahko mogoče kdo odgovori. imam primeren sistem (athlon64 x2 5600+, 2giga ram, x1950pro..) za visto, pa me zanima kaj je boljše naložit.. 64 bitno, al 32 bitno visto? al so pri 64 bitni isti problemi kot pri 64 bitnih xp, ni toliko driverjev, nekaj programov ne deluje.. al je to v visti vseeno (se mi zdi da sem nekje prebral, pa nevem)?

hvala za odgovor

Lp, alen

pozitron ::

Drvierji so že kar uštiman, programi (32bit) po večini vsi delujejo, igre tut. Samo vseeno, si lahko naložiš kar 32 bit, škoda se ubadat, splačal bi se ti 64 bit, če bi mel 4gb rama. Ker 32 bit samo naslovi max 4096mb rama + da se tu šteje zraven tut drug hardware, grafična etc., tko da ti potem ne prikaže vseh 4 gb. Razlika v performansu 64bit vs. 32 bit je pa zelo majhna.

TOP ::

Pozdravljeni,mene zanima kje v VISTI se nastavi da ti ne izklaplja diska.Imam 2 diska,na enem je sistem ,ta drugi pa so gor sam podatki.In če en čas nič ne rabm mi vedno izklopi disk kjer so podatki in potem ko kej rabim mi ga uklopi nazaj.Kje to izklopim.HVALA

aiko ::

bili_39 : Pregledal sem vse nastavitve glede zvoka, a karkoli kliknem, mi le preklopi med SPDIF in navadnim izhodom. (tudi pod advanced ti da le opcijo "set as default", s katero le določiš kaj naj uporablja.)

bili_39 ::

Ja, zgleda, da so pri realteku gonilnike za Visto malo zeznili. Sam imam Realtek zvočno na mašini, kjer imam XPje in sem mislil, da je podobno tudi v Visti. Na prenosniku z Visto pa mi Soundmax lepo dela z SPDIF in analogno istočasno.
Sorry, če sem te zavajal.

aiko ::

Torej bo treba počakati, da rešijo pri Realtek-u.

evo še ena težava, nevem al sem jas nor al pa enostavno negre. naložil sem visto ultimate (32bit), naložil gonilnike za zvok, in vse vredu in prav.. gre nastavit 5.1, ker imam sistem namreč, nikjer ampak res nikjeeer pa nenajdem fukncije bass boost oziroma bass management, ali kaj podobnega kar bi pojačalo bas, ker zdaj ni od njega nič. je imel kdo podobne probleme?? zvočno imam audigy 4.

hvala in Lp

shimmy ::

Pozdravljeni,

tudi sam imam problem pri Visti. Prebral sem zadnjih 5 strani in probal v iskalniku, vendar kaj podobnega nisem našel. Torej, naložil sem Visto Business (original) in imam sledeč problem, ko zaženem igro.

Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: wwp.exe
Application Version: 1.0.0.0
Application Timestamp: 3a92a062
Fault Module Name: wwp.exe
Fault Module Version: 1.0.0.0
Fault Module Timestamp: 3a92a062
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 000df9e3
OS Version: 6.0.6000.2.0.0.768.3
Locale ID: 1060
Additional Information 1: b8fa
Additional Information 2: c96329e9ff02933c255f790a7f71176a
Additional Information 3: 451f
Additional Information 4: 01872593244c09c6effd1c6ca01b1f0b

Iskal sem že podobne primere po stricu googlu, tudi na slo-techu je uporabnik omenil, da je problem v Nerotu. Nerota sem zbrisal, naložil nove divx drivere, a se težava ni odpravila. Pozna kdo rešitev?

fraising ::

Lep pozdrav!

Znima me ce bi bilo smiselno nalozit na racunalnik Vista ultimate na sledec sistem:
e6750
2gb 800mhz rama
2900xt

In se nekaj, resno igram call of duty 2 in me zanima ce bi slucajno izgubil kaj FPS?

thx
anyone?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fraising ()

fraising ::

Anyone?

matejv ::

splaca se ti ker mas kar soldino masino, glede cod, pa bi se znalo kaj poznat. sam ne pa gromozansko.

creative ::

@al3n:

evo še ena težava, nevem al sem jas nor al pa enostavno negre. naložil sem visto ultimate (32bit), naložil gonilnike za zvok, in vse vredu in prav.. gre nastavit 5.1, ker imam sistem namreč, nikjer ampak res nikjeeer pa nenajdem fukncije bass boost oziroma bass management, ali kaj podobnega kar bi pojačalo bas, ker zdaj ni od njega nič. je imel kdo podobne probleme?? zvočno imam audigy 4.

hvala in Lp

Poizkisi inštaliraz gonilnike od xp. meni tako normalno dela audigy 2 z vsemu funkcijami ki so na xp. pač gonilniki niso digitalno podpisani

@creative

sem poskusil tud to.. pa ne dela. katastrofa v glavnem

Zorro ::

Kdor rabi, spodaj sta direktni povezavi do slovenskih jezikovnih paketov za Ultimate verzijo (nekje okrog 145MB vsak):

- 32bit
- 64bit

Keyser Soze ::

Em, se govori, da so preformančne razlike med 32 in 64bit minimalne. Ampak so? In če so, kje se najbolj poznajo? Splošna odzivnost sistema, multimedija, igre, pisarna, CAD...? Ali je overall preformance boost (pa čeprav samo 1%)?

Sprašujem zato, ker lahko dobim zelo poceni Visto 64 iz tujine(UK), kupljeno poleg računalnika. In če zadevo pač imam...

Sistem je pa Q6600, P35, HD2600xt ter 2GB rama.
OM, F, G!

maXo ::

Mene tudi zanima kunkretna razlika med 32 in 64 bitno različico Viste.

Kako je z igrami, programi....
Katere so prednosti slabosti....

Prosim za pomoč, LP!

boshtyan ::

Pa naj še jaz izpostavim svoj problem.

Kupil laptopa z že inštalirano Visto. Ko sem hotel inštalirat Windows Live Messanger, mi javi napako, da ni možno naložiti.
Kakšni nasveti zakaj je temu tako in kako naj to napako odpravim? Vse ostale programe mi je normalno inštaliral...

Muks ::

Vprašanje na hitro. Imam ene par filmov v 720p in 1080p in se mi zdi da ni tiste globoke črne barve v windows media player in wmp classicu kot sem jo imel v windowsih xp če mogoče kdo pozna rešitev? Imam pa readeonko x1900xt in uporabljam K-lite mega codec pack.

Prebral sem ene par strani v tej temi in jo tudi preletel vendar nisem našel odgovora.

Hvala za odgovore in LP.

Muks ::

Naj povem da gre to predvsem za filme v hd-dvd formatu in 32-bitno visto

delpier ::

Kaj mi svetujete za moj računalnik, kupil sem še 2gb ram torej 4x 1gb, kateri OS naj uporabim, razmišljam o visti.
Nekaj je bilo že napisanega, vendar me zanima če je kaj novega?

glede 32bit in 64 bit??
ASUS COMMANDO/C2D E6600/8800GT/4X 1Gb RAM/WD 900 Gb/LC 6550GPV2/LIAN-LI PC7SE B

Gregor P ::

Pa imam spet težavo (na HP prenosniku Compaq 6710s) ... tako kot mi je svetoval OS Vista (32-bit) sem namestil popravek KB941649 (An update is available that improves the compatibility, reliability, and stability of Windows Vista), namreč kar naenkrat se mi je vedno zrušil windows explorer/raziskovalec, če sem hotel odpreti katerokoli jpg sliko. Po uspešni namestitvi (saj veste preko vtičnika WGA, ki popestri doživetje prenosa;( ) pa se je začelo pojavljati še več težav; tako mi sedaj ne dela stranska vrstica Windows, raziskovalec se mi zruši tudi ob drugih priložnostih itn. ...

... očitno bom moral odstraniti ta popravek:\

Update: poleg tega mi tako ne dela več Windows Defender, pa HP Customer Feedback itd.:(
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Gregor, veliko težav zna biti povezanih s prenavitim sistemom (problem CPU ali ram). Sedaj ne vem ali imaš tudi sam navito mašino, vendar pri meni je bil to edini vzrok za težave. Npr. XP mi je delal stabilno na 9,5x300MHz, Vista pa ne. OCCT test mi je pogrnil v parih minutah. Ko sem stvar spustil na 9,5x295MHz, so tudi v Visti čudežno izginile vse težave in OCCT je pasal bp.

Hvala za odgovor:) le nekaj sekund prej (torej istočasno>:D ) sem v moj prejšnji komentar podal podatek, da imam povsem navaden prenosnik HP Compaq 6710s (CPU Core 2 Duo 7300 2,0 GHz, 2 GB RAM DDRII 667MHZ, Mobile Intel 965GM Express Chipset, Intel Media Graphics Accelerator X3100, OS MS Vista Home Basic 32-bit, Protivirusni program in požarni zid itd. Norton 360) tako da ne more biti to. Upam da je samo kaj programskega.

Zgodovina sprememb…

Sam tega popravka na prenosniku (Home Premium) nimam, na PC-ju (Ultimate) pa je. A si si to ročno nameščal, ali preko update-a? Ker, če ga nisi imel na voljo preko update-a, potem ni razloga, da bi ga sploh nameščal. Sploh, če ti je do takrat sistem bil stabilen. Preprosto, ne popravljaj nečesa kar že deluje tako kot je treba.

Ne, to mi je svetoval sam OS, ko se je raziskovalec začel rušiti ob zaganjanju jpg datotek. Napotil me je na ustrezno stran, kjer sem lahko dl popravek in ga nato ročno namestil.

"Download updates for Windows Vista
This problem was caused by Windows Vista, which was created by Microsoft Corporation.

Solution
--------------------------------------------------------------------------------
To solve this problem, go online to download and install an update from the Microsoft Download Center website.

Update for Windows Vista, 32-bit versions (KB941649)
Update for Windows Vista, 64-bit versions (KB941649)"

Je pa prav lahko mogoče, da imam težave tudi s kakšnim programom (kar bi bilo boljše kot pa fizične narave), ki sem ga namestil te dni ali kaj podobnega; tako da bom poleg popravka odstranil še vse programe, ki sem jih namestil v tem tednu (zamudno dejanje, toda ni druge).

Poleg tega pa imam že od vsega začetka tudi težave z gonilniki grafične, namreč Vista mi svetuje naj ročno namestim najnovejše Intelove gonilnike, HP pa mi tega ne pusti ker jih pač nima na svojem seznamu potrjenih gonilnikov heh:\

Zgodovina sprememb…

Eh, prej sem se malce nezavedno zlagal, da na prenosniku nima tega popravka, ga pač nisem takoj videl, ker nisem imel popravkov sortiranih po datumu. Je gori in ni nobenih težav. Imam pa AMD-jev procesor in Nvidia grafo. Ja, s temi gonilniki za grafo znajo biti kar težave sploh npr. za Nvidia Go kartice. Zelo se skopari s posodobitvami! K sreči je tukaj LaptopVideo2Go stran in odkar imam 169.02 gonilnik prirejen za prenosnike, ni več težav.

Ne, nič ni pomagalo. Sem odstranil popravek in programe, "očistil" register, skeniral disk, a težave so še vedno tu.:'(

Update: Tudi obnovitev sistema ni delovala

"Obnovitev sistema ni bila uspešna. Sistemske datoteke v računalniku niso bile spremenjene.

Podrobnosti:

Med obnovitvijo je prišlo do neznane napake."

Sedaj mi torej preostane, samo še da "popravim inštalacijo" windowsev (lahko je namreč prišlo do kakšne resnejše napake oz. poškodbe sistemskih datotek), ali pa vnovična namestitev OS.:( ... sedaj pa, če je kaj hardwareskega narobe, potem pa ...

P.S.: ne bi nič rekel, če bi se mi to zgodilo na namiznih PC-jih; tiste navijam, jih imam skoz prižgane, nameščam in odstranjujem programe, se igram z biosom in registrom OS-a, obdelujem ogromne video datoteke, igram igre, skratka jim maltretiram, tega prenosnika pa res skoraj ne uporabljam (le internet, kakšen dokument v OO, tu in tam kaj dl, igram šah ipd.) edina razlika med tem in namiznimi PC-ji je ta (ok poleg tehničnih specifikacij), da so na namiznih nameščeni XP-ji ...

Zgodovina sprememb…

Čisto za hec sem poskusil še enkrat obnovitev sistema (tokrat s pomočjo F8 preden se zažene windows in sem si iz seznama izbral nek drug dan) in obnovitev je uspela:)) Vse spet deluje (vsaj mislim), tako stranska vrstica, tako raziskovalec kot ogled slik v fotogaleriji, poleg tega pa mi je povrnil tudi nekaj programov, ki sem jim prej odstranil.

Še vedno pa seveda ne vem, kaj je bilo narobe:\

Zgodovina sprememb…

michel ::

Gregor P meni se je tudi sesuval explorer. Vista mi je svetovala da inštaliram ta popravek. Potem ko sem ga naložill se mi je takoj še enkrat sesul, in sem skoraj znorel, ker naj ni delovalo, samo od takrat nikoli več.

No jaz pa man problem, oz prej mojo napako. pri inštalaciji viste bussines nism preveril napisanega imena in priimka, torej tu je problem, ta tiskarski škrat mora biti odpravljen. vendar ne vem kako. pa ne nakladat da naj reištaliram visto, kr že mam puno programja gor...

bluefish ::

trek@s ::

Helow

A tist jezikovni paket (slo) deluje tudi na drugih verzijah (konkretno Home), ali samo na Ultimate??

Ne, ni mogoče.

@bluefish

HVALA!!!

Kadar bo pa tukaj objavljen slovenski LIP (Language Interface Pack), bo tudi to mogoče. Trenutna sta za evropsko območje podprta le katalonski in srbski (cirilica) jezik.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zorro ()

trek@s ::

Torej ni nobene variante, da Visto, ki je prednaložena na nov prenosnik, "poslovenim"? (kot je že nekdo spraševal zgoraj)??

Zheegec ::

Je bilo omenjeno že velikokrat, ampak ponovno; Potrebna je ponovna namestitev Viste, potrebuješ Slo medij, uporabiš CD-key od licence priložene prenosniku (na spodnji strani) in imaš licenčno Slo Visto.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Sodck ::

Mi zna kdo povedati koliko je razlike med visto 32 bit in 64bit? Koliko se pozna na hitrosti delovanja operacijskega sistema in približno koliko se to pozna pri igranju iger?

Hvala0:)

Kenpachi ::

64bit je odzivnejša, 64 bitne aplikacije dobesedno letijo.

Slabost: Že tiste aplikacije, ki se tepejo z 32-Visto, se še bolj tepejo s 64, igre pa tečejo pretežno enako kot na 32-bitni verziji - torej tudi enako slabše kot na XPjih.

Edit: Nekaj vejic popravil.
Zaraki Kenpachi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kenpachi ()

alson041 ::

Pozdravljeni!
Imam en velik problem z Windows Visto. Moja grafična kartica je Radeon x1950Pro, kupljena februarja. Problem pa je pri vseh igrah: Ko igram, se mi po ekranu pokažejo neke čudne črte. Tukaj je slika iz CCC-ja, kjer se to tudi lepo vidi:

Alirio ::

artefakti :) prenavita graficna kartica. vsaj ponavadi :)
Asus P5K, Intel 2 Duo E6750 2.66MHz, NV8800 GT EVGA Overclocked, Geil 2x1GB Kit

SuZaNcA ::

Lep pozdrav

Po naključju sem odkrila ta forum in bi prosila za pomoč (kajti sama nisem ravno največji strokovnjak za račualnike). Pret kratkim sem kupila prenosnik Dell inspiron 1520 in seveda gor se nahaja Windows Vista. Za moje potrebe deluje (oz. je delovala) zadovoljivo. Zataknilo pa se je pri dodajanju opreme k računalniku (beri fotoaparat, miška, USB ključ, tiskalnik). OK za fotoaparat in miško sklepam da še ni na spletu ustreznih driverjev in sem se s tem sprijaznila.
Moti pa me USB ključ (kupljen včeraj). Kingston DTI/1GB, na veliko piše da je kompatibilen tudi z Windows Visto (samo vtakneš v USB priključek in zadeva sama zlaufa). No ja kakor predvidevate, zadeva ni zlaufala. Po vsej obdelavi se je prikazalo obvestilo, da sistem ni našel ustrezne podpore.
Izključena je napaka na ključu, ker na drugih računalnikih dela

Kaj bi lahko bilo narobe? Hvala za pomoč, kajti meni se niti pod razno ne sanja

LP
Suzy

krneki0001 ::

Meni kingston DTI/4GB dela čisto normalno in brez problemov. Je pa res, da ko ga prvič daš v mašino rabi par minut da ga vista zazna. Priklopiš ga in ga pustiš da najde driverje, potem pa takoj izklopiš in še enkrat vklopiš, pa zadeva deluje normalno - vsaj pri meni je bilo tako.

SuZaNcA, če računalnik zazna USB ključ, vendar ne najde gonilnikov, takrat ponudi možnost, da ga uporabnik sam usmeri na lokacijo, kjer se ti nahajajo. Pač, včasih se zgodi, da Vista ne najde lastne baze gonilnikov, in je potrebna "ročna" usmeritev nanjo. Preprosto usmeri iskanje gonilnikov v mapo "FileRepository", ki se nahaja pod "C:\Windows\System32\DriverStore\".

p.s.: enako velja za miško, tiskalnik in fotoaparat

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zorro ()

Silvano ::

Mene pa zanima naslednje:
Soseda je kupila prenosnik, v Avstiji. Zraven je dobila se Vista Home Edition, seveda nemsko (avstrijsko),... Zdaj bi pa rada imela slovensko razlicico,...
Imam moznost, da si izposodim slovensko razlicico Viste in jo instaliram. Zanima pa me, ce bo kljuc od nemske razlicice deloval na slovenski razlicici...

dadooo ::

Erm..
Ko predvajam filem na fullscreen po 10 minutah pride ohranjevalnik.Kako to rešit?

OmegaBlue ::

To je bilo že 100x napisano dajte brat no. JA to dela.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Ker je debata na 46 straneh zelo nepregledna, je dosti lazje postavit vprasanje kot pa brat vseh 46 strani,...
Se opravicujem,....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Silvano ()

Bi pa lahko tisti, ki prebirate poste, sestavili nek FAQ iz te teme, temo pobrisali in postavili novo. Bi zadeva bila dosti bol pregledna,...

To je samo moje mnenje,....

SuZaNcA ::

Zorro najlepša hvala za razlago, USB ključ dela ko urca :)) :)) ostalo pa zdej inštaliram. Rešil si me.

LP
Suzy
««
46 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16613849 (10081) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12315406 (10127) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10814415 (9893) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15811526 (7996) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192819 (2404) IVo

Več podobnih tem