» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
45 / 79
»»

tonex23 ::

Mene pa zanima ta varianta. Naprimer, da imaš ang win vista home premium, še ne inštalirano na rač in še ne aktivirano, pa bi rad imel v slo verziji, zato si inštaliraš kopijo slo vista seveda, da prepišeš original licenčni ključ, ki še ni bil aktiviran. Velja to potem kot original oz je "legalno"? In, če bi to delovalo? lp
intel Core 2 Extreme QX6700, asus commando 965P, 400 gb disk,250gb
external,4gb ddr2 st 800mhz, evga 8800 Ultra, hp lp3065 + 24"dell

OmegaBlue ::

Dela in.. je legalno recmo :D
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zorro ::

Tisti, ki nimate slovenske Viste, pa bi jo radi imeli, jo lahko sedaj dobite prek posodobitve (Update).
Danes je prišel ven Slovenian Language Pack! :D

p.s.: Nisem siguren ali je posodobitev na voljo za vse različice, ali samo za Ultimate!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zorro ()

michel ::

Pa smo ga le dočakali med update-i. Obljubljen je bil že zdavnaj.
Sicer si ga ne mislim naložit, samo je pa kul da je.

edit:Aja tut jst mam Ultimate verzijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: michel ()

Za Visto Home Premium lahko potrdim, da te posodobitve (še) ni.

tonex23 ::

Kolega ima problem. Doma ima brezžično omrežje na katerem ne more vzpostaviti povezavo med dvema računalnikoma. Na enemu je win vista, na drugemu pa je win xp. Vista rač. zazna drugega na kateremu je win xp, rač z win xp-jem pa ne zazna drugega (win vista). Gonilniki so inštalirani, ip tudi, tudi nastavljen je za vsakega posebej. Ker ne zazna rač 1 (win xp) računalnika 2 (win vista) me zanima, če je spor med win xp in win vista? Ima mogoče kdo kakšno rešitev? lp
intel Core 2 Extreme QX6700, asus commando 965P, 400 gb disk,250gb
external,4gb ddr2 st 800mhz, evga 8800 Ultra, hp lp3065 + 24"dell

maXo ::

Ni to to, da mi preide v sleep mode. Sistem enostavno zamrzne... Sedaj se mi je to spet ponovilo, za razliko od prejšnjič tako da je bila na monitorju slika.

Je mogoče to da je procesorju zfišana frekvenca?Ni glih pretirano (P4 3.0 @3.5) , pa še dober hladilnik je gor, ampak mogoče to kaj j...?

LP, Sašo!

luky ::

Ja dočakali smo Vista update SLO jezik za x32 bit, samo za x64 bit pa ga ni...
kaj ve kdo ali bodo dali še za x64 bit, al ne...

lp...8-O

pviran3 ::

Ja res, na vista ultimate 32 imate slovenian language8-O 8-O

matija14 ::

Mam pa js tut problem pri updatih. Včeraj sem na "frišno" namestil Visto Ultimate, pa se mi zdaj pokaže ikonca spodaj desno za Windows Update. In ko kliknem, da bi videl kateri updati so na voljo, ne kaže črk, črtica ki pač označuje napredek pa se premika! Prosim za kak pameten odgovor kaj bi lahko bilo narobe.

Slika:

http://shrani.si/?1n/sB/30kxuas5/sit.jpg

Zgodovina sprememb…

• spremenil: matija14 ()

pviran3 ::

Poskusi windows update:))

denisbegood ::

Računalnik se mi resetira in mi napiše:

Problem Event Name: BlueScreen
Additional information about the problem:
BCCode: d1
BCP1: 0000000000000010
BCP2: 0000000000000002
BCP3: 0000000000000001
BCP4: FFFFF980008926CE
OS Version: 6_0_6000
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\Mini102707-01.dmp
C:\Users\Denis\AppData\Local\Temp\WER-14575298-0.sysdata.xml
C:\Users\Denis\AppData\Local\Temp\WER913B.tmp.version.txt

Kaj je narobe?
Hvala

lp Denis

Zgodovina sprememb…

Imel si čisto podoben primer kot imaš, ti. Pri mene se je ugotovilo, da je bil za te napake kriv RAM.

Po zamenjavi Rama deluje vse ok..

creative ::

mene pa zanima kako naj povečam particijo na kateri imam sedaj nameščeno visto business.

vres.ales ::

povečaš jo lahko samo, če ponovno namestiš visto

drugače, pa jo lahko samo zmanjšaš

Ziga Dolhar ::

creative: Acronis Disk Manager (et al), Partition Magic ...
https://dolhar.si/

[Boštjan] ::

Še eno vprašanje... Imam Acer Aspire 5520G in na domači strani ne najdem nobenih gonilnikov. A so vsi drajverji že v visti? Če grem pod drivers, ni mojga modela noter (5520). Kje bi lahko dobil gonilnike, da namestim SLO Visto??

Hvala

grofsi ::

Ojla,
Si bom kar temo sposodu ter vprašal sledeče:
- imam visto home premium ter po končani inštalaciji programa CorelDraw X3 mi ga ne pusti zagnat. Javi sledečo napako:: ...log in using an administrator livel account. Prijavljen sem kot administrator.Grrrrrrr. Kaj morem naredit, da bi ga lahko inštaliral? Sem probal tudi ustvarit drugi account z admin. pravicami pa ne gre zagnat programa. Skozi mi javlja da nisem admin. ;(
Sicer sem brez problema inštaliral sledeče programe: AutoCad 2008, Photoshot SC3,...
Vista je original.:D

Thx na pomoči

matejv ::

gres samo desni klik na exe, run as administrator

grofsi ::

@DrRuco,
Hvala deluje :D

1. klik na "Start",
2. desni klik na "Computer",
3. izberi "Manage",
4. v odprtem oknu "Computer Management" razširi postavko "Local Users and Groups",
5. klikni na mapo "Users",
6. desni klik na "Administrator",
7. izberi "Properties",
8. odstrani kljukico iz "Account is disabled",
9. potrdi izbor in nato še zapri okno "Computer Management",
10. odjavi se (Log Off) s sedanjega računa in prijavi se v administratorjev ter poizkusi namestiti program.

To je druga možnost in hkrati aktivacija admin računa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zorro ()

aiko ::

Bi prosil za pomoč.
Kako v Visti narediš, da ti dela zvok istočasno na spdif in klasičnem izhodu (slušalke)? Ne najdem nikjer. V XP dela po default-u.

Verjetno je to že kje napisano, ampak 40+ strani preklikat je preveč.

Alessio983 ::

A mi lahko negdo svetuje oz. kaj naj izklopim oz. naložim gor ker vista dela počas kot hudič od kopiranja do odziva ...

Sistem: amd atlon x4200+ , 750 Gb disk , 2 giga rama

to bi ja moglo bol hitr lavfat vse skupaj ne pa da kr melje in melje ...

indexing service, shadows under menus in take fore.
Jaz sem jo naložu gor danes pa mam athlon 4400 in za sedaj dela normalno. Bomo vidli za par dni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: aiko ()

kje pa se to izklopi ??' imam SLO visto a se temu reče drugače ??

LP

1. Desni klik z miško na particijo; Lastnosti, pa kljukico stran na kakem indeksiranju.
2. Nadzorna plošča; sistem, napredno(?), v gl. nek gumbek kje piše vizualne nastavitve, pa tam se poigraš s kljukicami.

Kaj se nobenemu ne svita kako enable-at zvok istočasno na s/pdif ter navadnemu line out-u (slušalke)?

Klemzz ::

se komu sanja zakaj je po enem mescu na visti crknu MSN Live! ? napiše error k ma nakonc 306 kar nej bi pomenl da nism povezan z netom. probu use fore kar sm jih najdu na netu.

mam pa še en problem, ne odpera nobene M$ strani, Vista update je tut krepnu...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Klemzz ()

Potekla licenca.....

Klemzz ::

vista je original. sm zamenju OS in je stvar enaka :|

Fantje, mogoče kdo ve odgovor glede Viste in sicer:

V zadnjih dneh sem večkrat opazil, da ko v Visti kliknem Vnovični zagon, se na monitorju pojavi izpis "Ustavljanje", ki včasih traja po par minut, nato se šele resetira. Isto sem opazil tudi pri kliku na Zaustavitev sistema.

To se mi dogaja občasno in ne vedno zato me še bolj moti, pa nisem nič na novo gor instaliral al podobno.

Če je kdo imel že tak primer in ga je rešil prosim za odgovor.

P.S. Odgovor od MS podpore sem dobil, da je to normalno, mene se pa zdi da ni.

lp.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: luky ()

Glodko ::

Podobno se men dogaja občasno. Mislim da je to zarad updatanja sistema, vsaj meni napiše (kadar ugašanje tko dolg traja), "windows is configuring updates", mislim da tudi pri tebi zaradi posodobitev občasno traja ugašaje dalši čas.

imam enake probleme , neki je narobe ja glede updaytov
men se pa nikakor zadnji 3-je updayti nočjo naložit
ne gre pa da se na glavo postavim
tut če v varnem načino probam ker sem jih potegnil dov ...

Pa mislite, da so updejti krivi za to.... ???

lp...:\

_Matic_ ::

Najprej pozdrav vsem, sem namreč svežepečeni Slo-techovec.. ;)

Glede na to da je to tema o Visti, mislim da je prav da kr tu postavim vprašanje..? Zadeva je sledeča: že nekaj časa uporabljam Visto Ultimate, konfiguracija sistema je primerna (Experience index 5,4), sistem je redno update-an.. vse je bilo lepo in prav do poizkusa instalacije Office-a 2007..

NAmreč, nikakor in res nikakor mi ne uspe izpeljat instalacije :/ Začetni del vse ok, ko pa pride do začetka same namestitve (progress bar se prestavi za kšn centimeter) začne javljat raznorazne "corrupt fajle, ne najde Data1.cab itd..". Preizkusu sm že vse "možnosti rešitve" ktere mi je poisku uncle Google, a neuspešno.. Od druge kopije Officea, kopiranja celega dvdja na disk, preko izklopa NOD-a, Defenderja, odklopa iz omrežja, zagona instalacije v safe modeu.. NIČ!

Kakšna (nova) ideja?? Kaj, zakaj, kako?

S

Lp, Matic ;)

Kaj se komu sanja kaj je visti tako zanimivega na mojih diskih. Nonstop nekaj melje, imam pa jo kakih 5 dni.
Izklopil sem že indexing, je bolje, a še vedno....

Pa še en problem. Nikakor mi ne dela (Vista 64bit) noben MS Money. Ne 2005, ne 2006 in niti 2007.

aiko kje si izklopil Indexing , napiši prosim ::::::

lp.

michel ::

@ _Matic_: Zgleda da je nekaj narobe s cd-jem. Ali je spraskan, ali pa mogoče slaba kopija originala. V kolokor tvoj cd / dvd pogon bere vse ostalo, je napaka na inštalacijskem cd-ju.

@paketek; @ luky: že nekajkrat sem imel podobne težave z updejtom v visti. Spraševal sem tudi v tej temi. Pomaga če pustiš kakšen dan in pol spet probaš inštalirat update-e.

lp

bili_39 ::

Kaj se nobenemu ne svita kako enable-at zvok istočasno na s/pdif ter navadnemu line out-u (slušalke)?

Desni klik na ikonco zvočnika v systrayu sound ali playback/izberi zvočnike in klik na lastnosti/Izberi Custom in odkljukaj Enable digital output.

Bi bilo pa fajn, če bi povedal, kakšno zvočno imaš.

Glede indeksiranja: pusti sistem vklopljen kakšen dan ali dva, ko bo končal z indeksiranjem bo zadeva boljša.

_Matic_ ::

@Cilic1: Z dvdjem je vse ok (testiral z instalacijo na drug računalnik), sem probal tut z drugim izvodom, isti problem..

Sem zasledil da so tudi uporabniki xp-jev naleteli na ta problem.. konkretne rešitve ni povedal nihče

[Boštjan] ::

Namestil sem Slo visto (home basic) s kodo, ki je bila original na ang verzijo. Sedaj pa mi teži, da ključ ni pravi in da moram ponovno aktivirat. A se je to zgodilo še komu, ko je šel iz angleške verzije na slovensko? A jo bom lahko brezplačno aktiviral, če pokličem na MS?

100x hvala!

luky: Odpri windows explorer, klik na my computer, ter nato klik z desno miškino tipko na particijjo; odpre se ti okno, izbereš properties (lastnosti) in dostrani klukico pri: index this drive... Naredi na vsaki particiji posebej; na c: če javi, da ne more vseh fajlov obdela klikni na ignore all.

bili_39: Zvočna je Realtek ALC883 High Definition Audio Codec. Driver pa je zadnji. Slika 1: http://shrani.si/?12/y2/4pCLsRrr/captur...
Slika 2: http://shrani.si/?3H/11/iXW7P3Z/capture...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: aiko ()

Gregor P ::

_Matic_ ... ali je kaj narobe s CD-jem/DVD-jem kot je že rekel cilic1, ali pa lahko tudi s tvojim diskom (laično ugibam).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

aiko hvala lepa za pojasnilo. Sem naredil tako in bom videl če je kakšna sprememba...

lp..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: luky ()

Dr_M ::

a so ze kej znani datumi za SP1?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Gregor P ::

Sam ne vem, ampak Microsoft pravi v temi Windows 2003 vs. 2008 server naslednje:

"Glede izzida [2008 server]; uradno napovedan datum je 27. februar. Hkrati izzide SP1 za Visto."
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

bili_39 ::

@aiko: si poskusil pod advanced settings? Nekje mora biti opcija za hkratno delovanje digitalnega in analognega signala.

AntiFriz ::

Ok, imam en 3. problem, ki ni nevem kaksen problem je pa motec in sicer:
ko ugasnem pc (shutdown in ne sleep) se vcasih ugasa 15, 20 min... enako je pri restartu!
imam pa intel Q6600, P5K mobo, 2g rama.. kar nebi smel bit problem. Ima oz. je imel kdo enake tezave oz. je bral o njih?
Vsi driverji so up-to-date, prav tako je bila stvar identicna z prilozenimi.

AnZo ::

Kako vstavim mail naslove, ki sem jih prej exportal iz Outlook Expresa sedaj v novi Office Outlook?
Tako, da nebi rabil vsakega posebej vnašat. Exportan file je *.wab

Tnx
Snowboarding is the best thing you can do with your pants on...

bluefish ::

Odpreš Outlook in File > Import and Export > Import from another file or program ali pa kaj drugega - malo poskušaj.
««
45 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16613849 (10081) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12315406 (10127) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10814415 (9893) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15811526 (7996) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192819 (2404) IVo

Več podobnih tem