» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
44 / 79
»»

rokec992 ::

točno avto.net je bila kriva. hvala za obrazložitev

;-) ::

Že kr dolgo uporabljam Visto Ultimate 64bit, pa sem zadovoljen. Imam nekaj vprašanj, upam da mi boste pomagali.

1. Ne najdem flash playerja ki bi deloval na Visti Ultimate 64bit v Firefoxu (v IE7 mi dela) tako da ko grem na youTube moram iti z IE:\

2. Photoshop dela normalno (govorim o cs2) le ko hočem kaj napisat mi sporoči takole napako:

3. Imam 8800GTS, 2GB 800mhz patriota 4400+ x2 v XP imam v igrah visoke FPS-je (cod2= 500 komot konstantno če ni omejitve), v visti pa seveda ne (pomoje ker mi primankuje rama) (skače od 150 dalje)...lahko kako omilim zadevo in dam več tistega prostora na sisku ki ga windows rabi kot ram...nevem kako se reče ali je kak program ki ti sprošča pomnilnik?

Thats all...

bluefish ::

v PS poskusi ustvariti now layer in potem na njem uporabi text tool.

Isto je...negre:\

Kaj pa bilokaj ki bi simuliralo Windows XP kao v visti in bi v tistem lahko zaganjal take programe k v visti nedelajo...tako je na linuxu?

bluefish ::

ena stvar je, da posksuiš s Compatibility Mode (najdeš ga z desnim klikom med lastnostmi datoteke - programa). Obstajata pa VirtualPC, Vmware, s katerima lahko poganjaš druge OS znotraj primarnega.

kaki link do teh virtualpc stvari?

ne tisto v lastnostih mam poštimano pa nedela.

// že nalagam xp je znotraj viste...upam da bo delovalo.

maXo ::

Pozdravljeni!

Imam nadležen problem z Visto.

Do nekega trenutka dela vse ok, nato pa se izklopi monitor, ko pa hočem da se monitor spet vklopi (se prikaže slika, stisneš tipko premakneš miško) se stavr ne odziva??!!!
Resetiraš rač in dela normalno dalje, zalaufa vse naštimam da mi spet vleče z uTorrentom dol, grem v delavnico pridem nazaj čez 1 uro, isto, lučka na ekranu utripa, in se na ne odziva ne na miško ne na tipkovnico, samo na tipko RESTART:| .

Prosim za pomoč!!!

Hvala, LP Sašo!

matejv ::

pomoje gre v sleep mode racunalnik

Kenpachi ::

Pritisneš power button, da se zbudi. Ampak res pritisneš, ne držiš. Potem se ugasne.
Zaraki Kenpachi.

Caniggia ::

To se je meni dogajalo, ko sem naredil Upgrade z XP-jev. Po clean installu pa dela vse ok.

vres.ales ::

kako izklopit konstantno tečnarjenje za administrator pravice

ker pol itak samo stisem allow pa gre

samo mi ene par programov noče namestit

start, run, msconfig, zadnji tab, klik na "disable uac".
Zaraki Kenpachi.

loueasy ::

Kupil sem notebook z že na žalost naloženo Visto, sedaj bi si seveda rad naložil XPje. Ali mi lahko podate par nasvetov na kaj moram paziti oz. če se da to storiti brez problemov. Zraven namreč nisem dobil nobenih posebnih driverjev za grafične kartice, WiFi, plato seveda tudi za posebne potrebe notebooka (manjša poraba energije ..) itd.. Ali si moram najprej priskrbeti driverje ali to sploh ni potrebno. Imam pa Toshibo 210-128.

Najlepša hvala

ok dela
samo zaj pa mi tečnari da mam uac izkloplen:D

tomaz- ::

klikni na ta rdeč ščit z desno tikpo na miški, pa v nastavitvah opozarjanja nastavi, kako naj te opozarja. Maš tri možnosti, ena je tudi ta, da se ti kvadratek ne prikaže več..

Če izklopiš UAC potem ne rabiš viste. Daj si gor nazaj XP-je. Vse te lepe efekte imaš tudi pod XP-ji.

Poanta UAC-ja je v tem, da te ščiti pred virusi in spywari. Namreč, ko ti delaš z visto imaš samo USER pravice (silno omejene pravice), ko se pa javi UAC, da daš tisti OK pa postaneš administrator. To je genijalna rešitev, ki ščiti tebe pred tvojim klikanjem po netu.

Pa če smo odkriti. Kolko krat se pa nam pojavi UAC. Meni se mogoče 2 krat na teden pa sem informatik. Ko si enkrat poštimaš mašino in namestiš vse aplikacije se zelo redko pojavi.

Aja, pa še, če izklopiš UAC ne moreš uporabljat Internet Explorarja v varnem načinu. Tudi fenomenalna stvar. A mogoče o tem kdaj drugič.

nimam volje, da bi si xp-je gor davo:D
drugače pa sem tak ugotovo, da si lahko sremeniš pravice za mape pa ti ne tečnari za uac
tak, da sem uac nazaj vklopo

just_a_cook ::

OMREZJE: Nikakor mi ne uspe, da bi Vista Business SLO videla ostale računalnike v delovni skupini (so Win2000 mašine).
A je mogoče, da ni združljivo za nazaj????

p.s.
Imam enako nastiman ime Workgroup...
==================
Just a cook

Zate in za tvoj rač boljše.

Preveri 2 stvari.
1. Če je comp. z visto v isti delovni skupini kot ostali rač.
2. Če imaš vklopljen Netword Discovery v Network and Sharing centru. Če ta zadeva ni vklopljena nisi viden za druge rač. v omrežju

lp,
Did you try to press F1?

Oboje je vklopljeno.

Ce pingam ostale racunalnike jih zazna. Ce vpisem IP od drugega ga tudi najde. Ostalo pa ne dela.
==================
Just a cook

OldSkul ::

Klik!

Mogoče bo kaj pomagal. Jst sem tud mel težave z prepoznavanjem XP omrežja, vendar problem je bil pri men, da se mi omrežje NI takoj pojavilo ampak recimo čez nekaj minut (po zagonu). Kr nekej, res.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OldSkul ()

Ne pomaga. Problem je, da stari Win2K vidi Vista Comp, kontra pa ne. Samo ruter najde in samega sebe.
Vklopljena je skupna raba datotek, skupna raba javnih map, odkrivanje omrežje ter nastavljeno zasebno omrežje.
==================
Just a cook

Če prav razumem. Z rač. s Win2k ne morš pingat Viste kotra pa lhko?

Po defoltu viste NE morš pingat. To preprečuje tanovi vistin firewall. Pod advance Firewall setting si moraš vklopit ICMP protokol.
Did you try to press F1?

Ne gre za ping v bistvu. Rad bi z Viste videl ostale "starejše" računalnike, pa jih ne vidim v omrežnih mestih.
==================
Just a cook

Da, ravnokar sem preverl. V omrežnih mestih dejansko z viste vidiš samo viste. Finta pa je v tem ker za izdelavo omrežja uporablja nek nov način iskanja po mreži in ne več multicast kot v WIn2k in xp.
Did you try to press F1?

Če je to tako, potem ni debate, da sunem to skropucalo od M$ direkt v smeti in WinXP gor.

Ma to ni možno, al je ???
==================
Just a cook

OldSkul ::

Mreža dela 100posto, ker men je delala.

Drugače pa ti priporočam, da vseeno greš na XPje.

Čist tak z radovednosti, čemu ti ta omrežna mesta. Namreč ta omrežna mesta so katastrofalno delovala po xp. Zato so jo tudi spremenili. Prvič so špricali rač. ko zmešani po mreži zaradi multicasta pa še prikazovalo ni pravilno. Še kak teden je bil kak računalnik v omrežnih mestih, v resnici pa je že davno bil odklopljen.
Did you try to press F1?

??? Kako pa potem naj pridem do fajlov oz. skupnih map na mašini z Win2K? Se to zdaj kako drugače dela?
==================
Just a cook

v raziskovalcu napišeš \\ime_racunalnika oz \\ip_naslov
Did you try to press F1?

luky ::

Mogoče kdo ve rešitev za mojo težavo. Na obeh računalnikih je Vista Ultimite. Oba PC-ja sta zaščitena z geslom. ko kliknem Povezava z oddaljenim namizjem mi takoj najde drugi računalnik in pokaže njegovo namizje, vendar po 30 sec. se tisti drugi računalnik resetira oz. se prekine z njim povezava.

Ne vem v čem je napaka, ali manjka kakšna nastavitev al kaj, ne pridem si gor.

Prosim za pomoč.

P.S. Če pa isto zadevo delam z Remote Admin. pa gre vse normalno.

LP. Luky!

Napiše mi: Omrežne poti ni mogoče najti. Preverite, ali je pot pravilna ... bla bla
==================
Just a cook

Greva od začetka. Povej mi prvo v kakem okolju se nahajajo ti računalniki. Ali je to domena ali domače okolje? Kak so povezani med seboj?
Did you try to press F1?

luky ::

Računalnika sta v razdalji 50 km. Jaz v oddaljeno namizje vpišem njegov IP, ter Userja in geslo in se povezava vspostavi, ampak po 30 sec. prekine...

Use www.logmein.com . Simply the best. Preizkušeno.
Zaraki Kenpachi.

[Boštjan] ::

Živjo!

Rabu bi eno uslugo!:D

Imam prenosnika, ki ima naloženo angleško visto basic, ker pa se punca v njej ne znajde ravno najbolje, (oz. se sploh ne!) bi rabu dobro dušo, ki bi mi presnela svojo slovensko kopijo viste. Mora biti Home BASIC, ker z to imam licenco.

100x Hvala!

Boško

Kaj ni tako, da obstaja samo Ultimate slovenska verzija?
Zaraki Kenpachi.

Gregor P ::

RedArmy, a pa je www.logmein.com tako dober kot NetSupport Manager?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Da. Že zato, ker je prezplačen.
Zaraki Kenpachi.

Očitno ne.

Poglej

Yep, pač sem se zmotil. Shit happens.
Zaraki Kenpachi.

Zorro ::

@ [Boštjan]
Če se dobro spomnim, ko sem si nameščal angleško Visto, je bilo možno izbrati katerokoli verzijo, vendar registracija (licenčna številka) deluje samo za tisto, kateri je namenjena. Torej vsak instalacijski DVD nosi vse verzije Viste, zato ne rabiš iskati nekoga izključno s slovensko Home Basic.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zorro ()

ko sem kupu komp je bila vista že gor, zraven pa nism dobil nobenga dvdja, sem pa dobil certifikat s kodo.:\

Saj pravim, bodi si katerokoli verzijo slovenske Viste, "pa si na konju".;)

aaa, kapiš! :D

tnx!

Dobro, da razumeš, ker sem namesto "dobi si", napisal "bodi si". :D

:D sem bral med vrsticam...:P

Gregorh12 ::

Kupil sem laptop na katerem je bila nameščena Vista Home, kar me v osnovi ne moti, saj vse dela lepo in prav. Problem pa nastane edino pri prehodu v spanje, ko včasih računalnik porabi ogromno časa, da preide v spanje. Včasih pa gre skoraj takoj. Punca ima podoben laptop in ima gor XP-je, pa gre v spanje nemudoma.
Zanima me, v čem je problem in če se ga da kako rešiti.

lp Gregor
««
44 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16613849 (10081) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12315406 (10127) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10814414 (9892) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15811526 (7996) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192819 (2404) IVo

Več podobnih tem