» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
43 / 79
»»

LeVkO ::

Probelm sem že rešil. se ti pa zahvaljujem za odgovor. Je pa točno tako kot si rekel.

driverje sem lepo dol potegnil iz interneta za visto in sem jih lepo nalozil na racunalnik ter potem ponovno poskusil dodati printer v mrežo. po tem je zadeva delovala.

Calligula ::

Se komu sanja kako na Visti omogocit ATI control panel v trayu?
Ze nvidiin je prav tako ful bolj beden na Visti kot na XPjih.

Tudi ATIjev na XPjih deluje brezhibno pri Visti pa se sploh pojavi ne.

Moti me, ker se sploh ne da normalno TVouta usposobit.

Zheegec ::

Nasvet za vse, ki bi radi uporabljali Visto 64-bit;
vsekakor si morate namestiti Business ali Ultimate verzijo, polno-updated Home Premium 64-bit ima navado, da ne deluje, to je tudi že preverjeno s strani MS Slo, sem ravno včeraj govoril z njimi glede tega.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Rok Nemec ::

Kaj pa ne dela v 64 bitni Vista Home Premium ediciji?

Blond ::

Pozdravljeni mojstri !

V Visti sem pred časom odstranil (deinstaliral) WindowsMail sedaj pa bi rad to nazaj instaliral pa nimam pojma kje to najdem.

Kak predlog ?

Hvala in LP
Blond
www.galea.si
Odkup, prodaja in obnova nepremičnin
Posredovanje v prometu z nepremičninami

Glodko ::

A gdo ve kje lahko nastavlam v visti kateri programi se zaženejo ob zagonu? Mam sicer en program, ampak ne pomaga nič, kar disablam se ob naslednem zagonu še vedno zažene;(( .

Klemzz ::

start->run->msconfig->startup

Kolosej ::

Zanima me če kdo ve kako v Visti zamenjaš ikono datoteke npr. MP3 z drugo-mojo?

mikko ::

Mene motita 2 stvari.
Vedno ko ugasnem winamp, mi pokaže, kot da se je ugasnil na podlagi enega errorja ?! In dam potem še 1x Close Program na windows pup.upu.
Pa včas mi explorer zašteka, ker imam pod My Pictures res velik map in fotk, in kar štekne?!

Kako bi se dalo to rešit ?

Aja pa še ena res grda reč...Vlečem si en clipek v mov. formatu dol, pa mi je vmes povezavo prekinlo, tega clipa mi ni do konca preneslo, niti od tu naprej mi ga noče prenesti. Imam ga na desktopu, prenesel sem ga s FF. Ne morem ga premakniti, niti zbrisati, če dam, da mi naj ga zbriše, mi samo napiše kao da kalkulira, koliko časa bo trajalo brisanke al neki tazga :s

Matjaz79 ::

Imam eno vprašanje, če bi kdo znal pomagati. In sicer doma imam legalno aktivirano verzijo Windows Viste. Sedaj bi rad računalnik preinštaliral, vendar mislim, da potem ne bom mogel ponovno aktivirati Viste, saj je že bila aktivirana. Na internetu nisem zasledil kako preinštalirati Visto na računalniku kjer je že bila aktivirana, sem pa prebral da naj je ni bi bilo možno odaktivirati.

Mogoče kakšna ideja???
Samsung UE49KS7002, Yamaha RX-V463, Infinity Beta HCS

bluefish ::

klic na MS Slovenija bo morda pomagal. Zgubiti nimaš kaj.

BendeR ::

mikko: winamp tudi do zadnje verzije ni 100% kompatibilen z Visto. Pri prejšnji verziji te je to celo opozorilo pri namestitvi (zdaj ne vem, če te še, ker uporabljam AIMP).

2. Probaj restart. :>
:=)

Zheegec ::

Dokler se gre za isti računalnik (matična plošča) lahko Visto aktiviraš 999999x. Na drugem računalniku pa (če je OEM/DSP verzija) nikoli.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

krneki0001 ::

Če menjaš računalnik, pač pokličeš, da si zamenjal računalnik in reaktiviraš visto. Sam je pa res, da moraš za vsako palčko rama, ki jo dodaš v mašino, ponovno rekativirat visto.

PlayTheGame ::

2 problema (mogoče je že kje bilo a iskalnik mi ni nič našel :8) ):
- V programu Riva Tuner imam nastavljeno, da se mi zažene skupaj z Visto. Le ta pa mi blokira zagon (spodaj desno se pojavi tisto okono - "Vista has blocked..."). Za datoteko rivatuner.exe sem že naštimal "run as administrator" pa nič ne pomaga. Kakšna ideja?
- BitComet je blokiran. Spodaj desno gori oranžna lučka in piše "blocked". Kaj storiti? A imajo nastavitve routerja kaj zveze s tem? Ker v XP-jih dela BitComet na obeh računalnikih BP in ni bilo treba prav nič štimat v nastavitvah routerja ali kjerkoli drugje.
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold

Matjaz79 ::

Hvala. Drugače pa mislim Visto ponovno inštalirati na istem računalniku, samo na drugem disku, ker jo mam zdej inštalirano na enem starem 120 GB ATA disku, zdej pa bi jo rad inštaliral na novega 250 GB SATA.
Samsung UE49KS7002, Yamaha RX-V463, Infinity Beta HCS

michel ::

@mikko
Z Winamp-om pa res nikoli nisem imel problemov.
Tudi v Visti je delovala starejša verzija vedno BP. Nova verzija (5.35) pa sploh.
Res nevem zakaj tebi ne dela.

OldSkul ::

WinAmp dela v Visti bp. Sicer sem zdaj nazaj na XPje šel :D

Jaz tudi. Sem jih malo pogrešal.
Kar naenkrat imam spet pravo zverino (vsaj kar se hitrosti tiče).

Amadeuss ::

PlayTheGame..: Si mel mogoče 64bitno Visto ali navadno 32 bitno?

PlayTheGame ::

32-bitna je...
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold

tomopaljk ::

Imam Visto bussines in sem dal uninstal officev 2007 ki so bili pač 60 dnevna verzija, pa sem naložil svoje in zdaj mi ne delajo in jih niti ne morem uninstalirati.
A je imal kdo podobne težave in mi laho svetuje?

Hvala za odgovor.

forplan ::

Imam visto na prenosniku nameščeno že dober mesec in je delalo vse OK sedaj pa se mi je pojavila naslednja težava in sicer ob vsakem zagonu začne računalnik nekaj veliko pisati v datoteko in sicer v c:\\windows\system32\confing\regback\system in to traja dobrih 5 min.

Prosim če mi poveste če poznate za to rešitev.

p.s če ne bo rešitve bo morala vista kar lepo spakirat kovčke in oditi.
da se strinjam

Mene pa zanima zakaj mi vista določenih posodobitev ne namesti, ko sem namestil sistem, se mi je updatau mislim da cca. 25 posodobitev, ko sem si ogledal podrobnosti o nameščenih posodobitvah mi KB936021, KB938979 in KB938194 ni namestil (failed). Tudi ko jih hočem ročno namestit mi izpiše "the update does not apply to your sistem". A je to normalno al zakaj mi teh noče namestit?

Zorro ::

Sam sem imel podoben primer z KB938979 posodobitvijo. Odločil sem se za ponovno namestitev Viste in sicer najprej ročno namestil (predhodno že dol potegnil z neta) KB938194 popravek, nato pa še KB938979. Po namestitvi vsakega popravka sem naredil reboot (to ti že avtomatično ponudi), nato pa sem naložil vso ostalo "šaro" prek update aplikacije. Stvar deluje BP. Ne vem kaj je vzrok temu, tudi se v to nisem poglabljal, ker sem na ta način dokaj hitro rešil svoj problem. Ja, še nekaj, pred tema dvema posodobitvama nisem nalagal nobenih gonilnikov za hardware, to sem opravili šele za njima. Takrat, ko sem imel težavo, pa sem imel že nekaj gonilnikov naloženih (grafa, zvočna..), morda tu leži srž problema.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zorro ()

Hja jst mam sm recovery dvd, in ko tist notr dam se avtomatsko naloži vse skupej z driverji (se prav za prenosnik) in OS.:\

OldSkul ::

Tistim, ki noče namestiti popravke. Dejte probat naštimat tipkovnico oz. regional settings vse na US (ZDA)

luky ::

Jaz sem danes ugotovil, da se mi občasno na Visti pojavi Modri ekran in se PC resetira.

Ko se ponovni naloži, se izpiše obvestilo, da je prišlo do Blue screna in se je sistem ponovno obnovil.

Če kdo ima kakšno rešitev prosim....

lp.

Ali imaš mogoče navit sistem?

Zgolj ugibam0:) .
Če imaš inštalirano kaj s čemer Vista ni seznanjena povzroči težave in blue screen.
V XP-jih je še bilo, da če windows zadeve ne prepozna lahko vseeno klikneš Install anyway, v Visti pa se to odsvetuje.
To sem slišal in kasneje tudi doživel.
Torej ali si inštaliral kaj takega, kjer te je Vista opozorila?

lp

Blue screen se ponavadi pojavlja pri zanič ramu.

thedaydriver ::

ali je ko nalagaš visto sploh mogoče formatirati disk, tako da se vse zbriše?
vsekakor je to moje mnenje

Ja, to je možno. Okno, kjer izbiraš kam boš namestil Visto, ima desno spodaj opcijo "Drive options (advanced)". Tam klikni in se ti bodo odprle dodatne možnosti, med njimi tudi formatiranje posamezne particije oz. diska.

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

Men pa zanima, zakaj mi se mi v Visti (32-bit Home Basic) na HP prenosniku (6710s) na vsake toliko časa (torej zelo redko a vendar) zbrišejo uporabniški podatki od programov (seveda originalnih)?

Ravno predvčerajšnjim npr. se mi najprej ni hotela posodobiti Vista (prišlo je pač do neke napake), nato pa je računalnik od mene kar naenkrat zahteval, da naj zopet aktiviram nekatere programe (npr. Norton 360) in vpišem serijske številke (tistih programom, ki sem jih po tem dogodku pač hotel odpreti) ... no kot ponavadi sem vse skupaj ignoriral in zopet zagnal prenosnik in windows update je znova delal normalno, prav tako ni noben program več zahteval serijske, le Norton se je želel ponovno aktivirati (kar se tudi je uspešno).

Morda kdo ve, v čem bi lahko bil hec?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Fantje!

Za Modri Ekran v Visti je bil kriv RAM ( 1 palca Partiota 800 od 1 Gb je šla po gobe )pravilno je ugotovil nebivedu

Strokovno je bila zadeva ptrjena na servisu in zamenjana.

LP.

Lahko je kriv ram, lahko pa tudi procesor, natančneje preveč navit procesor. Pri meni je bil proc v XP-jih pri 2850MHz povsem stabilen tako v Orthos-u kot OCCT-ju, dočim mi je v Visti OCCT test prekinilo po nekaj minutah, Orthos-a pa niti nisem poizkušal. BSOD se mi je v Visti pred tem pojavljal na vsake toliko. Sprva nisem takoj dojel v čem je bil problem, najprej sem mislil, da kaj nagajajo kakšni gonilniki, no potem pa sem skužil, da je štos v navitem procu. Na žalost (čeprav se podarjenemu konju ne gleda v zob:D), ker moja plošča ne omogoča več kot 1,35V (bi se reklo stock nastavitev) za proc, pač voltaže nisem mogel dvigniti, zato je bila edina logična rešitev, da spustim FSB frekvenco. Sedaj sicer ne vem, kje mi je v Visti kritična meja FSB-ja, saj sem se kar po občutku odločil, da stvar znižam iz 300 na 285MHz in od takrat no more BSOD:D.

Zgodovina sprememb…

Zorro

Mislim, da si kar poučno odgovoril, za vnaprej. Če bo kdo imel podobne težave. No pri mene je pač tokrat bil RAM tisti krivec.

Sedaj pa dela vse OK...

:D

Sam imam C2D proc E2160, pa v visti začne delat nestabilno šele pri 3771MHz (kar je FSB 419MHz, original pa 200), pod to frekvenco deluje čisto stabilno tudi z vsemi testi. V XP-jih pa se zadeva sesuje že pri dvigu iz 1800 na 3300MHz.

Pa še to ne začne delat nestabilno, ampak se tok segreje, da se mašina ugasne(75 stopinj), ne bom pa dvigoval praga te temperature, ker po moje nebi bilo dobro.

Rami so pa patrioti 800MHz.

Zgodovina sprememb…

bastardo86 ::

Eno vprašanje. Zapekel sem visto OEM - september. Ko jo instaliram na pogon D (C imam xp) je vse normalno.. Pride do finilazing (ali nekaj podobnega) od tam pa kot da bi računalnik šel v mirovanje (tudi zaslon) in sem prisiljen resetirati... Potem gre normalno dalje, pridem do vnosa podatkov (ime, ura,....) se hoče pognat...Tukaj pa nič. Kaže ozadje in miškin kazalec (ki ga ni niti mogoče premakniti). Disk lučka gori, ampak ni slišati da bi kaj delalo. Sem pustil enih 15 min, ker sem mislil da preverja sistem.

Pred to visto sem imel beto, ki je normalno delovala pa sem še takrat imel 512 rama manj.
Moja konfiguracija : AMD athlon 3400+ (2,21 ghz), 2 x 512 ram(transcend), grafična ATI radeon 9600 pro, 160 gb disk (seagate).

Pozna kdo rešitev? Res bi rad uporabljal visto:(

Hvala in LP.

JanezH ::

Visto 64bit sem instaliral na pc: CPE AMD 2800+ in 1GB ddr400 RAM-a. RAM-a mi je zmanjkovalo zato sem dokupil se 1GB. Dela mi bolje ampak ves čas škrta po disku, čeprav imam se okrog 800 MB prostega RAM-a. Je to standard pri Visti???

bluefish ::

ja, to je za vIsto normalen pojav. Stvar, ki to povzroča, pa se imenuje Indexing Service. Lahko ga izklopiš v Run > services.msc.

denisbegood ::

Ali je možno inštalirat xp na visto64, tako, da bi imel oba sistema. Seveda zaradi igric za otroke.

hvala in lp

flukturr ::

Pozdrav!

Mene pa zanima, kako bi UAC prepričal, da si zapomni da sem določenemu programu dovolil dostop oz. da mu zaupam in da ga lahko zaganjam brez vprašanj po prvem dovoljenju...

Je to možno?

UAC bi rad pustil vklopljen...

LPF

denisbegood, to je možno.

Za to rabiš seveda še eno (po možnosti prazno) particijo oz. disk, kamor boš namestil XP-je. XP-ji ti bodo ob namestiti povozili Vistin bootloader, zaradi česar ne boš več mogel dostopati do Viste. Ta problem se da rešiti na več načinov, na tej povezavi je eden od njih. Članek v bistvu opisuje celoten postopek od namestitve Viste, nato XP-jev, do namestitve Vistinega bootloaderja. Ker že imaš nameščeno Visto , začni brati pri "Now, install Windows XP".

Če pa nimaš vsaj 2 diskov, oziroma particij, si boš moral disk razdeliti na vsaj sva dela. Kako to storiti imaš na voljo zopet cel kup programov, večinoma plačljivih. V tem članku uporablja avtor brezplačen program GParted, ki se ga zapeče na CD in nato štarta ob zagonu računalnika. Povezava do programa pa je tukaj. Iz lastnih izkušenj ti priporočam, da si daš dol verzijo 0.3.4-7 (gparted-livecd-0.3.4-7.iso), sam sem namreč imel z zadnjo (0.3.4-8) določene težave.

@flukturr

Sam poznam eno rešitev iz sicer stvar moraš uštimati v Task Scheduler-ju, ki je pod Start -> All Programs -> Accessiories -> System Tools.

Najbolje, da slediš navodilu na tej strani.

flukturr ::

Odlično, hvala, to je prava rešitev za start-up programe!

Zdaj pa me zanima če kdo pozna kakšno možnost ki bi podobno rešila problem npr. pri zaganjanju programa spodaj, ki mu moram vedno dovoliti da mu zaupam, opcije 'zapomni' pa ni...

TNX, F

bastardo86 ::

No pa da sam odgovorim na mojo težavo. Ko preide v "sleep" pač resetiraš računalnik. Prideš spet not si nastaviš ime, uro... Bo spet "zaspal" - reset. V boot loader-ju pritisneš F8 poženeš debuging mode in bo zagnalo visto v starem okolju. Restart. Start windows normally in je to to:D Je šlo veliko živcev in časa. No upam da še komu pomaga. Dogaja se pa to ponavadi, ko imaš dual boot (na določenih platah). Pri nekaterih AMD64 pa pomaga tudi, če izklopiš funkcijo "cool&quiet" v biosu. To je funkcija za varčevanje energije in včasih ovira namestitev oken vista.

LP

rokec992 ::

Lep pozdrav. imam en velik problem in sicer da mi v visti nikakor ne uspe narediti copy paste. vsakič ko pritisnem prilepi mi samo napiše "Copyright material!" tako da ne morem nikakor prekopirati besedila, ali cracka od kakšne igrice. prosil bi za čim prejšni odgovor. hvala

OmegaBlue ::

Crackov se bomo izogibali tokaj ok? Drugače je bila podobna tema že odprta na forumu, takrat je bila kriva stran avto.net. Imaš slučajno to odprto ko kaj kopiraš?

copy/paste ne dela tako kot bi moral -- Tukaj je objavljena razlaga.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

rokec992 ::

aha ok nisem vedel glede cracov se opravičujem. ja imam odprto to stran bom probal pa javim
««
43 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16613848 (10080) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12315405 (10126) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10814413 (9891) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15811526 (7996) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192819 (2404) IVo

Več podobnih tem