» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
42 / 79
»»

tonex23 ::

zanima me kje se da videti serijsko številko v windows vista? Sem šel gledat pod sistem ampak tam sicer vidim nekaj vrstic številk vedar jih je premalo vrstic tako da dvomim če je prava številka ... torej kje se da to videti ?
intel Core 2 Extreme QX6700, asus commando 965P, 400 gb disk,250gb
external,4gb ddr2 st 800mhz, evga 8800 Ultra, hp lp3065 + 24"dell

matejv ::

serijske se ne da videti, vsaj ne na enostaven nacin.

DonPierre ::

Nebivedu, bi se dalo napisat točno kaj naj storim, ker sem rahlo zgubljen v vseh pravicah in nepravicah v nastavitvah. tnx

alesp56 ::

Eno vprašanje... kolegica si je nabavila v tujini prenosnik(Acer) na katerem je španska licenčna Vista Home Premium in me zanima ali je slučajno kaka varjanta da bi se zadeva dala spravit v angleščino, ali kak je s tem?
in to je to...

Ryker ::

Mene pa zanima, kako se v Visti varno odstrani npr. zunanji trdi disk. Ker se tista ikona kot v Win XP ne pojavi. Ma kdo kako idejo?

ta_pravi ::

Vprašanje:

ali je potrebno namestiti še kak požarni zid v visti al je zadosti original požarni zid??

LP
ta_pravi

Zorro ::

Mene pa zanima, kako se v Visti varno odstrani npr. zunanji trdi disk. Ker se tista ikona kot v Win XP ne pojavi. Ma kdo kako idejo?

@Ryker
Imaš eno čudno težavo, ker pri meni je ta ikona prisotna tako na prenosniku, ki ima Visto Home Premium 32-bit, ko nanj priklopim USB ali zunanji disk, kot tudi na desktop kompu, kjer sem za pokušino inštaliral 30 dnevno različico Viste Ultimate. Poleg tega mi tudi SATA naprave (pekač, disk) kaže kot removable, pač enako kot v XP-jih.:\

Tradewind ::

Tudi jaz imam velik blem!

Kako najti disk sata seagate 320giga in matična Nforce2 (asus a7n8x deluxe), v win XP samo dam install sata gonilnike in vse dela, kako naj to izvedem na Visti??? Diska ne najde v Visti!!!
DFI DK P45 - T2RS PLUS, INTEL Q8400, napajalnik 650W,
2X2giga ddr2 800mhz, Maxtor SATA 250GB 8MB,HITACHI 500GB 8MB,
XFX Alpha dog 8800GT 512mb rama

Ryker ::

@Ryker
Imaš eno čudno težavo, ker pri meni je ta ikona prisotna tako na prenosniku, ki ima Visto Home Premium 32-bit, ko nanj priklopim USB ali zunanji disk, kot tudi na desktop kompu, kjer sem za pokušino inštaliral 30 dnevno različico Viste Ultimate. Poleg tega mi tudi SATA naprave (pekač, disk) kaže kot removable, pač enako kot v XP-jih.:\

Ja, jaz mam tudi isto verzijo Viste na prenosniku, ki je pa čisto nov, tako da nastavitev nisem spreminjal nobenih. No, če kdo ve za rešitev, bi bil zelo hvaležen, ker vedno ugašati računalnik, da potem lahko varno odstraniš napravo, ni najbolj priročno.

mmmato ::

Ironman, sem imel podoben problem zaradi viste. Vklopi disk v drug PC, naredi recovery z getdataback, in na novo naredi particije. Pa probaj čim manj pisat na ta disk, da ne boš še kaj prepisal

Tradewind ::

Prosim pomagajte (preiskal številne strani na netu, žal nisem našel pravega odgovora)

Kako najti disk sata seagate 320giga na matični Nforce2 (asus a7n8x deluxe)?

V win XP samo dam install sata gonilnike in vse dela, kako naj to izvedem v Visti???

Diska ne najde v Visti, v biosu je vse normalno, potem pa ....?!!!

PROSIM ZA ODG! Če je bilo že kje to napisano, se opravičujem, aampak nisem našel ničesar!

Hvala vsem za pomoč!
DFI DK P45 - T2RS PLUS, INTEL Q8400, napajalnik 650W,
2X2giga ddr2 800mhz, Maxtor SATA 250GB 8MB,HITACHI 500GB 8MB,
XFX Alpha dog 8800GT 512mb rama

Tradewind, poizkusi z zadnjimi gonilniki:

Silicon Image driver za SiI3x12 32-bit, verzija 1.0.60.0

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zorro ()

Poglej še tukaj, vendar še se boš česarkoli lotil, se najprej prepričaj katero revizijo plošče imaš!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zorro ()

eno vprasanje glede aktivacije. kupil sem si prenosnik acer 5920g z prednalozeno visto home premium. dvdja yraven nisem dobil, imam pa nalepko s serijsko stevilko. iz msdnaa sem pobral vistin dvd ter ga namestil na prenosnik. vtipkal sem serijsko ki sem jo dobil zraven le tega. aktivacija pa mi ni prijela, naj ne bi bila prava serijska. zakaj je temu tako?

c00L3r ::

DrRuco Vista ima več verzij, ki pa so vse na istem DVD-u. Si pri inštalaciji izbral pravo? Predvidevam da si zraven prenosnika dobil ključ za Home Premium? Na MSDNAA dobiš ključ za Business...

ja ja vem vse to. ko vpises serijsko vista sama ugotovi katera verzija je, problem je potem pri aktivaciji, a bi mogel dejansko klicati prek telefona na microsoft da tako aktiviram?

Ziga Dolhar ::

Pa dej, ane, sej so prijazni. (Jaz sem ravno prejšnji teden moral, zaradi menjave diska :))
https://dolhar.si/

bluefish ::

kdor ima legalno verzijo se ne bo bal poklicati na MS in tudi ne bo iskal drugih rešitev.
Je pa sicer rahlo ironično, da imajo(mo) uporabniki nelegalnih verzij manj težav z vsem skupaj.

Kenpachi ::

Jaz sem do zdaj že 2x klical na MS SLovenija za aktivacijo in ni bilo nikoli problemov. Celo čudno mi je bilo, da tehnik na drugi strani ni bil zatežen.
Zaraki Kenpachi.

krneki0001 ::

Jst moram tut jutr klicat - dodal sem še 2GB rama in mašina hoče ponovno aktivacijo.

Mr_Globus ::

Uspelo aktivirat SLO Visto z germanskim ključem :P

Zdej mam pa še en problem - ta frdamana stvar ima združen hybernate in standby. Na netu sem najdu, da se to izklopi v "možnosti porabe energije" vendar pri meni pod "mirovanje" ni opcije "turn hybrid mode off"

MadMicka ::

Odkar sem nazadnje updejtov MS Visto, 32 bit, mi včasih Asus SoundMAX zvočniki delajo, včasih pa ne. Pod "sound", "playback" piše, da zvočniki niso prikjučeni. Kolikor sem bral na netu, je problem z gonilniki, ki jih Vista sesuje ali kako? Ne vem, a čem nabaviti drugo zvočno al kaj? Imam pa gonilnike v.6.10.1.6180, ki naj bi delala, pa mi žal včasih dela, včasih pa ne. Ma kdo kako idejo..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

Dragi ::

a)V windows xp se glasnost izhoda na zvočni kartici nadzoruje z dvemi drsniki (master volume in wave) preko volume control aplikacije (start/accesories/entertainment/ volume control).

V visti najdem nekaj podobnega, vendar to ni to. Če primerjam glasnost izhoda na glavnem računalniku (xp, sliderji do max) in na prenosniku (vista home premium, sliderji do max) je glasnost na glavnem DOSTI večja. Torej... ali so v visti HOME premium ostali drsniki skriti ali ne obstajajo več?

b)Odločam se da bi na prenosnika (acer aspire 5920g) pobrisal prednameščeno visto oem premium in namestil nazaj xp. Problem se pojavi ker xp-ji rabijo za inštalacijo gonilnike ki prepoznajo vodilo in s tem tudi diske (press f6 if you wish to install any other drivers...), pri nakupu prenosnika pa le teh zraven nisem dobil (v bistvu nisem dobil sploh nobenega cdja kakorkoli).

za tega acerja driverjev za xp ne bos dobil, bos moral kar lepo ostati na visti. sej se jo bos navadil. jaz ne zamenjam viste nazaj na xpje. vista je odlicna.

creative ::

zanima me kako je kaj z visto in pa creative zvočnimi karticami. kolkor vem je še nazadnje blo govora da eax odpade in ga na visti ni al kako...

moowy123 ::

Živjo,

mene pa zanima le mi lahko pomagate pri mojemu problemu in sicer mi vista izgublja nastavitve, ki jih sprejmem kot administrator (uac imam na off), in sicer mi izgublja default nastavitve za programe (privzeti programi) bolj natančno predvsem za firefox in thunderbird... Nastavim vse možnosti ki mi jih ponuja kot privzete pri privzetih programih, potem pa se v roku parih dni vse nastavitve povrnejo na originalno stanje (torej privzet rata internet explorer, windows mail...). Prav tako me zanima zakaj mi v device manager-ju ne sprejme nastavitve oz. izgubi nastavitve. Nastavim na usb-jih da jih ne more izklopiti, da bi varčeval z baterijo, ko pa resetiram pa se tudi te nastavitve resetirajo.

Zanima me tudi če veste kako bi lahko za stalno ukinil proces asghost.exe oziroma global virtual card host ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: moowy123 ()

Glodko ::

V naglici sem po pomoti na namizju zbrisal ikono koša. Ponovno sem jo prikazal v meniju change desktop icons, vendar ikona več ne funkcionira kot ponavadi, namreč ves čas prikazuje da je koš poln, četudi je dejansko prazen in obratno. Ali kdo ve kako bi to popravil?

poglej ali imaš tam, kjer nastavljaš prikaz teh ikon, pravilni ikoni za prazen in poln koš.

Jp ikoni sta pravilni, vendar ko izberem prikaz koša na namizju se ikona ne spremeni glede na vsebino.

CaqKa ::

mogoče je treba računalnik restartat ali pa explorer.exe

Žal tudi to ne pomaga. Ima kdo še kako idejo?

dlokna ::

OrlyTM:
Dejstvo pa je, da Vista na spodobni strojni opremi laufa precej boljše kot XP.

Kaj to pomeni? Jaz imam npr. laptopa nx7400 (1.73 core duo, 80 GB SATA disk, 1GB ddr2 ram) pa vista dela tko k xp na 200 MHz. Kaj je narobe?
Res počasi dela vse skup, tut takrat k je bla čist na novo naložena.

verjetno bo problem v RAMu. Kljub temu, da MS trdi, da jo lahko poganja tudi 256MB RAM-a, v realnosti potrebuješ okoli 2GB, če želiš imeti vklopljen Aero in nekatere druge stvari. Tudi sam sem jo na namizniku testiral z 1GB pa je bila nekako neodzivna in okorna. Sedaj, ko imam 3GB, pa je še nisem preizkusil (čakam na SP1 za Visto oz. SP3 za XP).

bitbreaker ::

Mene pa zanima zakaj mi Vista noče prepoznat podatkov v UDF formatu

severjug ::

Se strinjam z blueFish-em.Prej se poganjal Visto Ultimate z 1Gb rama in je delalo na trenutke zelo počasi.Sploh,če sem kak program inštaliral je trajalo pol ure pa še sistem je za ta čas zmznil.Zdaj pa ko sem dodal še 2gb rama in ga imam skupaj 3Gb deluje brez težav.Koliko spremljam porabo rama na namizju mi ga žere največ 50%.Odprta sta emula in firefox(10 zavihtkov).Pa tudi če kaj inštaliram zraven al odprem fotoshop mi še nikdar ni vzelo več kot 1,5Gb rama.Torej kdor kupuje ram za Visto Ultimate 2GB bo zadostovalo.

lp

Tomay ::

Jaz sem preizkusil visto z 256 rama, in tudi brez aera dela obupno počasi. 1GB rama je minimum.
Voodoo 4Ever

Za visto je nekje objektivno 1,5GB rama, da vsaj že lepo deluje z vklopljenim aerotom. Dela pa čisto normalno že na 512mb brez aerota, samo pol stvari mora bit izklopljenih.

benjaminnaj ::

Kaj bi bila lahko težava, saj mi iz DVDja na trdi disk kopira slike s hitrostjo 2B/s...?(vista)

imaš nameščena zadnja velika dva popravka?

Ne. Nisem nameščal nobenih popravkov... A je to krivo? Kje se da dobit ta popravek?

OldSkul ::

Inštaliraj si programček TeraCopy.

Tist v Visti je crap na kvadrat.

bitbreaker ::

A mi lahko kdo pove zakaj mi vi Visti javi da datotečni format UDF ni podprt???:O

Hvala za nasvet!=)

Oldskull, meni med dvema ATA diskoma prenaša vista normalno podatke s preko 80MB/s. Diska sta oba enaka 200GB WD-ja s po 8mb cacheja. Med scsi diskom in ide diskom pa je hitrost še višja, tudi do 110mb/s. Imam pa nameščena oba popravka, ker prej je res počasi kopiralo. Izklopljeno imam tudi indeksiranje datotek in izklopljeno je defragmentiranje. Zadeva resnično noro dobro dela in se winxp in win 2003 server skrijeta po prenosih. Celo iz 4GB ključa mi kopira s po 30mb/s, na ključ pa s 25mb/s, medtem, ko mi v službi na P4 kopira na ključ samo z 8mb/s, iz ključa pa 10mb/s.
Pa je službena mašina P4 HT 3,2GHz, diski so SATA s po 16mb cacheja, domača mašina pa je C2d E2160 navit na 3GHz s serijskim hladilnikom, pa 2x34GB U320 scsi diski in 4X 200GB ATA wd s po 8mb cache. Rama imata oba računalnika enako - 4GB.

Uglavnem vista se zažene in porabi samo 256MB rama za zagon, potem pa z vsem zalaufanim na mašini požre 600Mb do 1Gb rama, pa imam zalaufan IBM websphere 7.0, najmanj 10 zavihkov firefoxa, adobe writer, office 2003 (outlook, excel in word), pa še kak total commander, ter IBM emulacijo terminala 3270. V službi mi 250MB požre še sophos, ki se vsake pol ure upgrejda, doam pa imam aviro profersional, ker mi je trenutno najboljši antivirus.
Pa da ne bo reku kdo da sem vrtičkar ali kmet z zelenimi travniki, vsi programi so uradno kupljeni in za vse imam licence. OS pa sem sicer dobil kot študent ob delu z MSDNAA, vendar mi to pripada, kot študentu, ostalo pa imam kupljeno. Celo total commander sem uradno kupil, ker se ga splača. Avira standard, pa nudi malo premalo varnosti zato sem šel kupit za tistih 50 dolarjev kar avira workstation.

moowy123 ::

@Nebivedu: v kolikor uporabljaš operacijski sistem tudi za izdelovanje programov v komercialne namene (ali karkoli kar prodajaš) kršiš pogoje winsov msdnaa, kar pomeni da nelegalno uporabljaš winse :D . V kolikor vse uporabljaš zgolj v študijske namene in nič v komercialne pa imaš samo legalno programsko opremo s katero se hvališ.

Vse je za domačo uporabo, tudi IBM websphere (se namreč še učim delat z njim), za službene namene je službeni prenosnik, ki ima iste stvari naložene - tudi licenčne, samo od službe - brez total commanderja in avire, ima pa sophos antivirus in free commanderja, ki je zastonj.

OldSkul ::

nebivedu vse ok, samo teracopy je res dobr programček.

Klemzz ::

mega, probu teracopy 8-O tole pa prenese za šalo... še veš ne da je prenesel :)

LeVkO ::

Je imel mogoče že gdo podoben primer kot jaz ... in kako bi se ga dalo rešiti ..

v mrezi je printer prikolopljen na en racunalnik, na drugem racunalniku, ki deluje na windows visti, poskušam dodati ta printer v uporabo preko mreze.. to mi ne uspe ker javi napako kot, da nima dovolj spomina, da bi izvršil to dejanje... in da naj poskusim zapreti kaksen program in poskusim ponovno .. seveda sem to storil in tudi resetiral računalnik .. a nič od tega ne pomaga .. ima gdo kakšno idejo

pomoje je problem z driverji, ker XPji vistu usiljujejo svoje driverje, rabil bi pa za visto jih. poskusi driverje za visto namestiti.
««
42 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16614091 (10323) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12315588 (10309) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10814644 (10122) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15811688 (8158) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192856 (2441) IVo

Več podobnih tem