Forum » Operacijski sistemi » [ Windows Vista ] Vprašanja in težave
[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

ta_pravi ::
Pozdravljeni!
Zanima me, kje v visti lahko pogledaš kaj je delal na računalniku bilokateri uporabnik?? in kje se mu naštima kaj lahko dela pa kdaj lahko rabi razne programe...
LP
Zanima me, kje v visti lahko pogledaš kaj je delal na računalniku bilokateri uporabnik?? in kje se mu naštima kaj lahko dela pa kdaj lahko rabi razne programe...
LP
ta_pravi

forplan ::
mene pa zanima kje v visti izklopiš indeksiranje datotek? ker mi gre blazno na živce ko naprimer gledaš film pa v odzadju neka dela disk tako da moti predvajanje
da se strinjam
Zgodovina sprememb…
- spremenil: forplan ()

brera ::
Ima še kdo težavo z BSPLAYERJEM ?
Med predvajanjem filma naenkrat napiše "BsPlayer has stopped working" in program se zapre. Ko poženem film znova, gre čez del, kjer je to napisalo normalno, ta napaka se pa pojavi nekje drugje.
Kaj bi to bilo?
Med predvajanjem filma naenkrat napiše "BsPlayer has stopped working" in program se zapre. Ko poženem film znova, gre čez del, kjer je to napisalo normalno, ta napaka se pa pojavi nekje drugje.
Kaj bi to bilo?

bluefish ::
bsplayer nima le težav na Visti, temveč tudi na XP. Rešitev je, da namestiš nek drug player (KMPlayer, VLC, Media Player Classic) oz. uporabiš verzijo programa, ki je bila še zanesljiva (če se ne motim je to 1.3).

TechBeats ::
ker bs player pa imaš? men dela brez problemou v visti, imam pa bs player pro 2.22 build 952 (je res pa da ti izklop aero look, sam to itak samo ko gledaš film).
AciD TriP

just_a_cook ::
A potem v tej Visti sploh obstaja kakšna prava stvar oz. novost (za poslovnega uporabnika in ne igricarja), da lahko rečem "Vau, evo to je boljš da to kupim kot XP-je"...
Bolj ko berem te poste, bolj mi Vista kaže na asta la vista .....
Bolj ko berem te poste, bolj mi Vista kaže na asta la vista .....
==================
Just a cook
Just a cook

OrlyTM ::
>>> A potem v tej Visti sploh obstaja kakšna prava stvar oz. novost (za poslovnega uporabnika in ne igricarja), da lahko rečem "Vau, evo to je boljš da to kupim kot XP-je"...
ah joj ... probaj, pa boš videl
obstaja cel kup zadev, zarad katerih je Vista boljša od XPjev. Je jih pa tudi še nekaj, zaradi katerih je trenutno XP še lahko boljši kot Vista ... boš mogu sam zase pogruntat, kaj ti je važno. Dejstvo pa je, da Vista na spodobni strojni opremi laufa precej boljše kot XP.
lp
OrlyTM
ah joj ... probaj, pa boš videl

obstaja cel kup zadev, zarad katerih je Vista boljša od XPjev. Je jih pa tudi še nekaj, zaradi katerih je trenutno XP še lahko boljši kot Vista ... boš mogu sam zase pogruntat, kaj ti je važno. Dejstvo pa je, da Vista na spodobni strojni opremi laufa precej boljše kot XP.
lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

just_a_cook ::
Ja vem, samo časa nimam pa ločene mašine (tako dobre) da bi lahko sprobaval......
==================
Just a cook
Just a cook

ta_pravi ::
Pozdravljeni!
ta_pravi

jerneju ::
Kako se v Visti nastavi mreža? Običajen prenos datotek z nekega drugega računalnika... Pravzaprav v Visti sploh ne vidim ostalih računalnikov na mreži, računalnik z Visto se pa vidi na drugih, le dostopadi ne morem do njega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jerneju ()

mmmato ::
Zdele sem nazaj na XPju (boot partition). Na netu sem najdu vse kar se mi je zdelo uporabno v visti, ostane mi le še format particije z visto (system partition). XPji mi ne pustijo formatirat vista particije. Zato sem vstavil dvd od viste in restartal PC. Namesto da bi se mi ob bootu odprla inštalacija, mi je zbootalo inštalirano visto. Potem sem probal s CDjem od winxp, pa ga sploh ne morem bootat. Ko se pojavi text "Press any key to boot CD" in se izpisujejo pike, mi sploh ne zazna da pritisnem kašno tipko, in mi boota xpje.
Kako sformatiram particijo z visto?
Kako sformatiram particijo z visto?

Zdele sem naredu še večje sranje.
Zbootal sem xp cd in v inštalaciji zbrisal particijo z visto. Xp se ne boota. Probal sem že fixboot, fixmbr, kaj mi še ostane?
EDIT: Napaka pri bootu: NTLDR is missing
Zbootal sem xp cd in v inštalaciji zbrisal particijo z visto. Xp se ne boota. Probal sem že fixboot, fixmbr, kaj mi še ostane?
EDIT: Napaka pri bootu: NTLDR is missing
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mmmato ()

Sem zrihtal
tole je blo treba skopirat
copy e:\i386\ntldr c:\
copy e:\i386\ntdetect.com c:\
tole je blo treba skopirat
copy e:\i386\ntldr c:\
copy e:\i386\ntdetect.com c:\

Zorro ::
tyaz, polno komplikacij po nepotrebnem.
link
Stvar sem poizkusil in brisanje Vistinega bootloaderej ter particije je šlo brez zapletov.
link
If you decide that dual-booting Vista and XP is not for you, EasyBCD lets you wind back the clock.
All you have to do is remove Vista’s boot manager – go to “Manage Bootloader”, select “Uninstall the Vista Bootloader” and then “Write MBR”. Restart the machine and that’s it – the XP boot loader is the only one left on the system and XP loads. You can then delete the Vista partition and use GParted to re-extend the partition to take up the entire disk, or the Extend command in Vista DISKPART.
Stvar sem poizkusil in brisanje Vistinega bootloaderej ter particije je šlo brez zapletov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zorro ()

Zorro, prej dualboota sploh nisem imel, ker sem najprej instaliral visto in nato xp.
Zdaj pa še malo komplikacij :>
Fixmbr mi je zjebal eno tretjo particijo, windows disk manager jo vidi, v My computer pa je ni. Trenutno mi laufa en recovery software, sicer je vse fajle našel, vendar so to clusterji po 1,4MB, kar je neuporabno. A se da to tretjo particijo popravit? Instaliral sem partition magic, pa mi ni ponudl nič uporabnega.
OMFG koliko dela zaradi kurčeve viste
Zdaj pa še malo komplikacij :>
Fixmbr mi je zjebal eno tretjo particijo, windows disk manager jo vidi, v My computer pa je ni. Trenutno mi laufa en recovery software, sicer je vse fajle našel, vendar so to clusterji po 1,4MB, kar je neuporabno. A se da to tretjo particijo popravit? Instaliral sem partition magic, pa mi ni ponudl nič uporabnega.
OMFG koliko dela zaradi kurčeve viste

Sem mislil, da si imel najprej XP nato pa naložil še Visto, ker si napisal:
Zdi se kot, da tretja particija ni aktivna za XP-je. Imaš res čuden problem. A si probal uporabiti tisti GParted Live, ki je omenjen na tistem moje linku?
Zdele sem nazaj na XPju (boot partition)...
Zdi se kot, da tretja particija ni aktivna za XP-je. Imaš res čuden problem. A si probal uporabiti tisti GParted Live, ki je omenjen na tistem moje linku?
Zgodovina sprememb…

Našel sem en drug recovery software, ki exporta fajle in ne le clusterje. Podatki so torej rešeni.
Imam pa novo vprašanje.
XP sem inštaliral na particijo E:, naredil sem norton ghost image fajle (.gho). Zdaj ko sem se znebil viste in dobil nazaj ves data nameravam na novo particionirat disk. Kaj se bo zgodilo, če .gho fajl odpakiram na novo particijo c: ? Se bojo winsi znajdli? Kaj pa ves ostal software? Bi bilo najbolje da naredim spet particijo e:?
Ne bom na frišno nalagal win xp ker se mi ne da ponovno jebat z vsemi driverji ...
Imam pa novo vprašanje.
XP sem inštaliral na particijo E:, naredil sem norton ghost image fajle (.gho). Zdaj ko sem se znebil viste in dobil nazaj ves data nameravam na novo particionirat disk. Kaj se bo zgodilo, če .gho fajl odpakiram na novo particijo c: ? Se bojo winsi znajdli? Kaj pa ves ostal software? Bi bilo najbolje da naredim spet particijo e:?
Ne bom na frišno nalagal win xp ker se mi ne da ponovno jebat z vsemi driverji ...

Zdi se kot, da tretja particija ni aktivna za XP-je. Imaš res čuden problem.
Ja, res je čuden problem. Še partition magic je totalno zmeden.
Mnja, zdaj vem da je treba najprej googla vprašat. Sem delal po intuiciji in si nakopal še več sranja. Tale fixmbr si bom še zapomnil :>
Ja, res je čuden problem. Še partition magic je totalno zmeden.
Mnja, zdaj vem da je treba najprej googla vprašat. Sem delal po intuiciji in si nakopal še več sranja. Tale fixmbr si bom še zapomnil :>

Kako je s to norton ghost image datoteko ne vem, ker tega nisem nikoli počel. Mislim, da se na tem forumu ne manjka strokovnjakov, ki bi lahko kaj več o tem stresli z rokava. Približno ene 2 leti nazaj sem, ne vem več točno s katerim programom, vem pa da ni bil norton, selil celoten sistem iz 80 GB diska na nov 160 GB disk, pa ni bilo nobenih problemov z delovanjem XP-jev, samo takrat je bil 80 GB disk kot C pogon. Po prenosu slike diska sem nato 160 GB disk priklopil na primary master, tako da je ta prevzel vlogo C pogona. Kot pravim, ni bilo nobenih problemov, ne vem pa kako se bodo obnašali XP-ji, ko sistem na E pogonu, seliš na C.
Mislim pa, da če stvar probaš, pri tem pa E pogon ne pobrišeš, se ne more zgoditi nič strašnega. Da ti bo prepoznalo še OS na C pogonu, boš verjetno moral prej zagnati še fixmbr, da ti ustvari dual booting (C in E).
p.s.: šele nato, če vidiš, da stvar deluje brez problemov, potem na novo poparticiraj disk po želji in potrebi (npr. odstrani E, razširi C itd.)
Mislim pa, da če stvar probaš, pri tem pa E pogon ne pobrišeš, se ne more zgoditi nič strašnega. Da ti bo prepoznalo še OS na C pogonu, boš verjetno moral prej zagnati še fixmbr, da ti ustvari dual booting (C in E).
p.s.: šele nato, če vidiš, da stvar deluje brez problemov, potem na novo poparticiraj disk po želji in potrebi (npr. odstrani E, razširi C itd.)
Zgodovina sprememb…

Bom naredu nove particije in probal odpakirat image fajl na c:\. Še vedno lahko s p.magicom spremenim črko v e:\. Upam :>

SpeLKo ::
pojdi pod start>control panel>parental controls. Vse je tu notri.
P.S. preklopi na classic view bo lažje
P.S. preklopi na classic view bo lažje
Lep dan še naprej
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SpeLKo ()

Glodko ::
Zdravo. Sem novopečen uporabnik Viste in imam nekej težav. Živce mi žre zavesa ki se pojavi kadar dostopaš do "pomembnih" podatkov sistema, a se jo da kako onesposobit? Poleg tega me zanima zakaj nimam neomejenih uporabniških možnosti če pa imam račun administratorja - večkrat mi to namreč ven vrže da naj kontaktiram admina mojga compjutra, ker jst nimam teh možnosti, ampak račun pa ma oznako administrator. Poleg tega me zanima še glede Intlove Active Management technology, ob zagonu me opozori da je onemogočena, kdo ve kje v računalniku se to omogoči?

m.i.h.a. ::
"zaveso" lahko odstraniš takole:
Start -> vtipkaj secpol.msc -> Enter
Local policies -> Security options -> spusti se na konec okna na desni in poišči "User Account Control: Switch to the secure desktop when prompting for elevation"
desni klik -> Properties -> Disable -> OK
in to je to....."zavesa" se ne prikaže več, ostane le opozorilo (lahko testiraš tako, da v start zopet vpišeš "secpol.msc")
Start -> vtipkaj secpol.msc -> Enter
Local policies -> Security options -> spusti se na konec okna na desni in poišči "User Account Control: Switch to the secure desktop when prompting for elevation"
desni klik -> Properties -> Disable -> OK
in to je to....."zavesa" se ne prikaže več, ostane le opozorilo (lahko testiraš tako, da v start zopet vpišeš "secpol.msc")
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m.i.h.a. ()

tonex23 ::
živjo! mene pa zanima, če se da iz windows vista, ki je v francoskem jeziku nastaviti v angleški jezik ali v slo jezik ? Mogoče se to da narediti že na začetku ko inštaliraš windows vista ?
A mogoče to kaj pomaga nekaj v smilu Windows Vista Language Interface Pack?
A mogoče to kaj pomaga nekaj v smilu Windows Vista Language Interface Pack?
intel Core 2 Extreme QX6700, asus commando 965P, 400 gb disk,250gb
external,4gb ddr2 st 800mhz, evga 8800 Ultra, hp lp3065 + 24"dell
external,4gb ddr2 st 800mhz, evga 8800 Ultra, hp lp3065 + 24"dell
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tonex23 ()

pozitron ::
Antivirus sem pa inštaliral avasta, ki naj bi mel x64 podporo. Pa mi piše u task managerju pod procesi, da dela na 32 bit. A je pri inštalaciji vsak program pod custum zbrat program files za inštalacijo? Ker ponavad programi zberejo kar program files (x86), pa čeprav naj bi bili 64 bit naprimer daemon tools.

Ziga Dolhar ::
> A je pri inštalaciji vsak program pod custum zbrat program files za inštalacijo?
Ne.
Ne.
https://dolhar.si/

Pa čudno za perfectdisk mi tut kaže u task managerji, da dela na 32 bit, pa naj bi bil 64bit. Inštaliral ga je defult pod program files (x86).

macgajver ::
Mah brez veze se ubadat s 64 bit jest sem se en cajt matral pa je res topla voda vse v (x86) nalaga pomoje so samo driverji za matično in vinsi 64bit. Jest sem mislu da bodo takrat ko so visto vn dal izdal pač samo 64bit verzijo in bi bli vsi prisiljeni začet v 64 delat kdor ne pač xpje gor tko se bo pa 32bit še dolgo vlekl saj do naslednjega windowsa.
tenstan krompir je pa zakon

Jaffa ::
Glede na to, da je tema že res dooolga in se mi ne da cele gledat, me zanima sledeče:
- Kako za boga nastavit, da mi bo v windows explorerju sortiralo datoteke po končnici in da bo prikaz kot seznam? Za vse mape na diskih enako. Ker mi gre že zelo na živce, da za je za vsako mapo drugače. Nastavil sem že, da si ne zapomni nastavitev za vsako mapo - v XPjih je to delovalo normalno, tu je pa to res anoying
.
- Se da nastavit, da bi se recimo določen program (recimo explorer) zagnal recimo na točno določenem mestu na zaslonu (recimo 100 pik od zgornjega in 100 od levega roba)?
- Kako za boga nastavit, da mi bo v windows explorerju sortiralo datoteke po končnici in da bo prikaz kot seznam? Za vse mape na diskih enako. Ker mi gre že zelo na živce, da za je za vsako mapo drugače. Nastavil sem že, da si ne zapomni nastavitev za vsako mapo - v XPjih je to delovalo normalno, tu je pa to res anoying

- Se da nastavit, da bi se recimo določen program (recimo explorer) zagnal recimo na točno določenem mestu na zaslonu (recimo 100 pik od zgornjega in 100 od levega roba)?
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

-nastaviš si pogled in sortiranje v eni mapi tako kot hočeš in v folder options* na zavihku View klikneš apply to folders in ti bo vse mape odpiralo s takšnim sortiranjem in pogledom
*da prideš do folder options moraš imeti vklopljen menu bar oz poiščeš folder options v control panel....menu bar pa vklopiš tako, da v mapi klikneš levo zgoraj na organize -> Layout -> menu bar.....folder options najdeš pod Tools
-no tole je pa bolj lame rešitev ampak ok......win si zapomni kje si zaprl okno in ti ga ob naslednjem odpiranju odpre na istem mestu........lahko testiraš stisni tipko Win+E, okno premakni na željeno pozicijo in ga zapri, če potem stisneš še enkrat win+E ti ga odpre na istem mestu......kako je s tole rešitvijo po ponovnem zagonu pa ne vem
*da prideš do folder options moraš imeti vklopljen menu bar oz poiščeš folder options v control panel....menu bar pa vklopiš tako, da v mapi klikneš levo zgoraj na organize -> Layout -> menu bar.....folder options najdeš pod Tools
-no tole je pa bolj lame rešitev ampak ok......win si zapomni kje si zaprl okno in ti ga ob naslednjem odpiranju odpre na istem mestu........lahko testiraš stisni tipko Win+E, okno premakni na željeno pozicijo in ga zapri, če potem stisneš še enkrat win+E ti ga odpre na istem mestu......kako je s tole rešitvijo po ponovnem zagonu pa ne vem

Jaffa ::
@ m.i.h.a. Prva in najpomembnejša zadeva deluje super, druga je pa še vedno bolj random. Hvala!

www.markosoft.si | www.markoshop.si

reptilia ::
prosim ne mi takoj zaspemat da je tole že bilo vprašano...
Priznam LEN sem in se mi ni lubilo iskati v teli gori podatkov
torej: Ali Adobe Photoshop CS3 dela v Visti al ne
men je inštalacija neki delala sam na koncu ni blo nič.
Priznam LEN sem in se mi ni lubilo iskati v teli gori podatkov
torej: Ali Adobe Photoshop CS3 dela v Visti al ne
men je inštalacija neki delala sam na koncu ni blo nič.
Forgive your enemies, but never forget their names.

Glodko ::
A kdo ve če se da nastavit v visti velikost ikon na namizju? Privzete so precej velike, se mi zdi.

DonPierre ::
Torej, velik problem - namestil na novo visto, prej so bili gor xp-ji. Sedaj pa ne vidim več vsebine druge particije - torej na c ju je vista, na d-ju bi morali biti podatki, pa jih ni. Formatiran biv samo c. Kako jih dobiti nazaj?

dobijo se programi za recovery particij, ampak jaz nisem imel nekega uspeha z njimi.....bolj sem si pomagal z easy recovery pro in tako restoriral podatke
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m.i.h.a. ()

Kakšna je komanda, da prideš v advanced settings u firewallu pri visti, al se da celo z klikanjem pridit?

Nebivedu tnx, prebil sem se sedaj do disk managerja, particijo lepo vidi, sedaj me pa samo še zanima, kako naj jo aktiviram. Najlepša hvala!

Ne gre. Nimam v zavihku možnosti za aktivacijo, tako kot je pri c-ju. Jo pa vidi, podatki so še gor, vendar ko kliknem nanjo napiše da ni dostopa. Je pa ntfs. Predlogi?

krneki0001 ::
Pojdi pod properties in si naštimaj pod security pravice, potem pa boš dobil opcijo activate.

IronMan01 ::
Imam zelo velik problem. Hotel sem inštalirati windows visto 64bit, vse je šlo normalno bootat s cdja, potem sem prišel do particij in formatiral tisto na kateri so xp 51giga, ampak zdaj ne gre naprej napiše mi tole :
Windows was unable to find a system volume that meets its criteria for instalation
Ne vem kaj je to, ampak na nobeno particijo tudi tam kjer imam 100 gb prostega placa ne gre, potem sem poskušal namestiti nazaj xpje, vse lepo boota kot more in ko pridem do particij in dam enter da hočem namestiti, mi napiše da ni ustrezno za windows xpje in da naj zbrišem, tudi če da format in ustvarim novo particijo se to pojavla.
Prosim pomagajte, ker ne delajo ne eni ne drugi windowsi??
lp
Windows was unable to find a system volume that meets its criteria for instalation
Ne vem kaj je to, ampak na nobeno particijo tudi tam kjer imam 100 gb prostega placa ne gre, potem sem poskušal namestiti nazaj xpje, vse lepo boota kot more in ko pridem do particij in dam enter da hočem namestiti, mi napiše da ni ustrezno za windows xpje in da naj zbrišem, tudi če da format in ustvarim novo particijo se to pojavla.
Prosim pomagajte, ker ne delajo ne eni ne drugi windowsi??
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13848 (10080) | Icematxyz |
» | Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 15405 (10126) | Lawler_ |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 14412 (9890) | Tr0n |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 11526 (7996) | ___ |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2819 (2404) | IVo |