» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
40 / 79
»»

CaqKa ::

strictom kaj pa naj potem s tistim ramom?

para! ::

A podpira Windows Vista Ultimate sofware RAID 0, torej stripping 2 diskov (ne particij)?

lp
Death before dishonor!

bluefish ::

seveda, zakaj ne bi?

matejv ::

jaz mam RAID0 na visti ultimate in dela BP, nvidia raid btw

Ziga Dolhar ::

Včeraj sem vgradil Seagate 500 GB disk in nanj z WD 250 GB diska prenesel inštalacijo Viste.

Hecno, danes mi teži, da moram v dveh dneh aktivirat ... Bejba na slovenskem MS pravi, da moram poklicat v ponedeljek. 0:)
https://dolhar.si/

c00L3r ::

Ziga Dolhar predvidevam, da se ti je z zamenjavo diskov spremenil ključ, ki ga Vista generira na podlagi strojne opreme. Ti ključi so unikatni, ravno zaradi možnosti aktivacije na 1 PC-ju. Ti lepo povej, da si zamenjal disk in potem boš skupaj z gospodom/gospodično ponovno aktiviral Visto.

Je bil gospodič :-). Uspelo ...

... danes na grafo dajem nov kuler. Upam da ne bo treba spet kej!

a vista je napredna, bo ugotovila da se grafična manj greje in da dela aero bolj hitro.
boš moral še enkrat klicat ;)

hooger ::

zdravo!

mogoče je že kje napisano, ampak bi še enkrat prosil za odgovor.

Težava: Na laptopu imam naloženo Visto. Hočem naložiti Office2007 in mi javi napako da nisem administrator. Poizkusil sem že vse možne variante ki sem jih našel na spletu, ampak nobena ne deluje.

Še kaj upanja zame?

Kenpachi ::

Desni klik na setup.exe, Run As Administrator.
Zaraki Kenpachi.

Samy2 ::

Zdravo!

Ali mogoče kdo ve kaj moram narediti? Kupil sem brezžični rutar Linksys WRV200. Povezavo do laptopa sem nekako vspostavil vendar z internetom nimam povezave. Kaj sem naredil narobe???

hoogar pokličeš microsoft

samy2 kaj ima to veze z visto?

Imam visto.

Par kolegov je inštaliralo ruter na XP-jih na visti pa še nihče, ker ne vedo kako!

sej pa ruterji se ne inštalirajo?!?!
samo povezava se vzpostavi.. če ti z ruterjem dela lokalna mreža, wan pa ne, je nekaj z ruterjem narobe ne pa z visto.
preveri da si wan nastavitve na routerju prav nastavil.

Wan mi dela samo z internetom se ne morem povezati.

Zheegec ::

Poglej si navodila... router z operacijskim sistemom nima veze, ker ima sam nek mali OS, ki se sam poveže z internetom.

Pojdi na IP 192.168.1.1 (to imajo ponavadi Linskys routerji, poglej navodila), vpiši geslo (navodila), in imaš takoj na prvi strani možnost internet acces. Če imaš recimo ADSL nastavi PPPOE in uporabniško ime in geslo. Potem mora delovati.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

IP 192.168.1.1 ne deluje, sem vsaj 100x poskusil. Ali obstaja še kakšen drugi IP.

> Pojdi na IP 192.168.1.1 (to imajo ponavadi Linskys routerji, poglej navodila), vpiši geslo (navodila), in imaš takoj na prvi strani možnost internet acces.

IP 192.168.1.1 NE DELUJE.

start-settings-network connections-desni klik na local area connection-status-details-
poglej kaj piše pod IPv4 default gateway in to vpiši v adress vrstico.
Janez Janša, 29.04.2014

Poglej navodila, slovenska so na zunanji strani embalaže, pa še Linksysov vodič imaš v škatli sami.
Je res tako težko navodila pogledat!?
Janez Janša, 29.04.2014

mmmato ::

Windows defender mi blokira program WD button manager. Ob vsakem startupu ga moram ročno zagnat, v win defenderju ga ne morem enablat, piše "not yet classified". Se da kaj pomagat, ali bom moral počakat da ga microsoft požegna?

Thomas32 ::

Hja tale Vista je tud svojga dnarja vredna... Men se zdi da ma sistem še polno poporodnih težav, in bo trajalo še kar nekaj časa da bo stabilna kot so XP-ji... Meni so se stalno pojavljala opozorila "corrupt" to, "corrupt" ono...

krneki0001 ::

Hmm, kaj pa imaš "corrupt", katere datoteke? Men dela vse čist normalno in boljš kot na XP-jih ali server 2003.

macgajver ::

Mene zanima tam ko imate opcijo pri diskih index this drive for faster searching nekaj podobnega piše ne spomim se zdej čist natančno apply for drive c ali je bolje če daš aply this for drive c and all subfolders and files.
tenstan krompir je pa zakon

jabe ::

včeraj mi je naložilo neke updajte in ko sem ga danes prižgala vidim da imam 2 enaka logina - tako kot da bi bila 2 uporabnika. a uporabnik (in administrator) sem le jaz. v bistvu gre za 1 uporabnika, a podvojenega. isto ime, isti password, vse isto ko pridem v visto. sem v uporabniške račune šla pogledat, če je tam tudi mogoče podvojen, da bi enega zbrisala, pa ni. V uporabniških računih je: jaz (1x), gost (ki izključen) in neki asp. machine ali nekaj takega. kako bi iz login screena spravila stran enega uporabnika, me moti, čisto tako estetsko.

M-XXXX ::

Sem le dobil 5.9 oceno>:D

Jest imam povsod 5.9 razen pri disku je 5.4.
Dej povej kteri disk imaš da si dobil 5.9 čist tko iz firbca.

2x320GB v RAID0
Kater procesor imaš?

Q6600

Že v stock dobim 5.9 razn rame mi je dal mn oceno takoj od začetka potem sem dal timinge tko kot morjo bit 4.4.4.12 potem je blo pa vse 5.9. razn diska.

Sam imam tudi Q6600 GO (je bil že čas ja>:D ) trenutno na 3750mhz, sem imel na začetku samo 1gb rama (preden sem dal še drugo palčko notr) in je bila ocena 4.5

just_a_cook ::

Kupujem delovno postajo FujistsuSiemens. Rabil jo bom izkljucno za Adobe grafiko. Nobenih igric ipd.

Izbiram lahko med XP ali Visto prednalozeno. Kaj vzeti?
==================
Just a cook

ta_pravi ::

A Mi lahko kdo predlaga kak dober player za divx filme za visto? (free)
ta_pravi

KMPlayer (divx in tudi vse ostalo).

@just_a_cook: zadnje verzije Adobe produktov (CS 2 in CS3) delujejo na Visti brez problemov. Menda pa ni težav tudi s starejšimi. Je pa odvisno, ali imaš dovolj dober računalnik za poganjanje Viste (vsaj 1GB RAM-a, za Adobe še raje več).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

ta_pravi ::

TNX

Še eno vprašanje:)

kako se pa sklopi tisto ki vedno vpraša za potrdit, naprimer ko inštaliraš kakšen program??

LP
ta_pravi

v Google vpiši disable UAC. Že prvi zadetek ti da dober rezultat. Pojdi na metodo štiri, ki stvar opravi preko nadzorne plošče.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Danes sem na nov HDD inštaliral visto. Nameraval sem stestirat disk, pa mi hd tach ne dela. Kater drug program za testiranje diska dela na visti?

Ok, vista ga fajn serje. Prejšnja inštalacija je delala brez problemov, od kar sem jo na nov disk ponovno naložil je vse narobe. Ne dela hd tach (menda pali le na xp in 2000), ne dela winamp sidebar gadget, ne dela še par aplikacij iz travnika...

Je temu lahko vzrok inštalacija programov? Je treba vsak program inštalirat s klikom "Run as admin", čeprav uporabljam account z admin pravicami?

kriko1 ::

ne dela še par aplikacij iz travnika...
Verjetno imaš tudi visto iz travnika.

krneki0001 ::

Če delaš v admin načinu, moraš vseeno zalaufat run as admin. To je ena izmed boljših zadev viste, ker tut za vsak virus, trojanca in podobno sranje te vpraša, če ga lahko štarta.

Ryker ::

Mene pa zanimajo prednosti 64-bitne verzije Viste pred 32-bitno. Slednjo mam namreč zdaj na laptopu, ker sem pač dobil zraven, pa me zanima, ali se mi sploh splača inštalirati 64-bitno ali bo ta verzija tudi kul? So kake aplikacije, ki mi mogoče v tej 32-bitni verziji ne bi šle ali pa počasneje?

Tomay ::

@just_a_cook
Kolega ima v službi FS delovno postajo z visto, in dela obupno. c2d mislim, da ima 2gb rama, mislim, da je bila okoli 1000€. Bo zamenjal za XP-je.

Sem pa pred kratkim sestavil sistem za photoshop

ASUS P5K
C2D e6750
2gb rama
3x500GB Seagate 1 sistem, 2 v raid 1 za podatke
Geforce 8600GT

In xp-ji delajo kot bomba. Photoshop sem stestiral z 1gb tiff datoteko in jo prebavi brez večjih težav.

Viste na tej mašin nisem sprobal, ampak za visto bi potreboval vsaj 3 ali 4 GB rama za enako delovanje, ker je bolj požrešna kar se rama tiče.
Voodoo 4Ever

OldSkul ::

Vista me je po začetnem navdušenju zelo razočarala.
1. Disk transfer je zelo počasen+ dobim 100%CPU obremenitev ko prenašam preko mreže.
2. Računalo je po namestitvi programov in ostalega postalo precej počasno in požre mi veliko rama (imam ga pa 2GB)
3. Nekatere stvari niso uporabniku prijazne.

Komaj pčakam, da jo fuknem dol, samo zdele nimam časa:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OldSkul ()

Verjetno imaš tudi visto iz travnika.

Kriko, moj point je biu, da so te iste aplikacije (s travnika ali ne) delale na prejšnji inštalaciji viste z istega DVDja.

SpeLKo ::

Eno majhno vprašanje:D : Koliko od vas ima originalno Visto? To sprašujem zato ker sem slišal, da na neoriginalni Visti vse nekako ne deluje kot bi moralo. To je seveda tudi zaradi neposodabljana OS. Je kdo že probal namestiti SP1 Beta za Visto in kako kaj deluje?
Lep dan še naprej

Ja jaz imam originalno, mislim pa, da to nima veze...

Edina težava Viste so (bili) slow transfer rates pri kopiranju/premikanju podatkov, sedaj je bilo to z updatom popravljeno ( klik in klik2).
Drugače mi Vista kuri cca 600MB RAM v desktop načinu, ko zaženeš kakšen večji program pa se tako in tako večino tega page-a na disk.
Janez Janša, 29.04.2014

Eh, jebeš. Adijo, Vista

DrSomi ::

Jz mam eno tezavo z visto pa ne vem kaj bi naredu
Zdj mam nastiman net prek ruterja in pac k mam laptop mi ce kj dol z neta vlecm recimo ce pustim komp pri miru mi gre u Lock Mode al kva je tist že pa mi pol prekine prenose pa to pa me zanima kako bi izklopu tist lock model al kaj je ze tist tko da ce bi mi lahko kdo pomagu PROSMMMM

mam pa visto home

@SpeLKo: ne boš verjel, imel sem nelegalno in je Automatic Update delal brez težav z WGA.

WhiteWolf ::

Lep pozdrav!

Kolegica je nabavila notebooka, ki ima že original Windows Vista Eng Business nameščene.

Se da kje dobiti LIP za NEMŠKI jezik?
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"
««
40 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16613846 (10078) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12315404 (10125) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10814411 (9889) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15811525 (7995) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192819 (2404) IVo

Več podobnih tem