» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
39 / 79
»»

dbsound ::

Še zmeri imam problem!!

Upam da si bo kdo vzel čas in mi pomagal.

Namreč med poslušanjem muzik iz Winampa ali WMP mi med muskam poka in škrca.Probo sm že naložit novejše driverje za zvočno pa ni haska.
Zvočna je HD Audio.

Hvala za odgovor.

matejv ::

po moje je problem ravno v driverjih, poskusi magari kake starejse, al pa tiste prek windows updejta, ce jih ima

TienShan ::

Jst bi tud prosu ce mi lohk pomagate. Imam zej na nov instalirano visto in sm kr zadovoljen zaenkrat (mal se spoznavam pa to), sam imam pa en problem k ga ne morem pogruntat...sistem se noce restartat...pride do screena "shutting down", pol pa obstane. Ima mogoce kdo kako idejo? Turn off pa sleep pa te druge scene mi delajo uredu.

Hvala

AnZo ::

Danes sem priklučil dodatni disk.
Na SATA imam priključene:
- SATA 1 samsung 250gb (na njem je vista)
- SATA 2 CD/DVD pekač
- SATA 3 WD caviar 500gb

V biosu in na začetku ko nalaga sta oba diska vidna.
Pravtako vidim oba diska v device managerju....

NE VIDIM PA WESTERN DIGITAL DISKA V RAZISKOVALCU???? REŠITEV???
Ali mogoče moram nastaviti kake jumperje?
Snowboarding is the best thing you can do with your pants on...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AnZo ()

bluefish ::

disk moraš najprej formatirati.

Start > Run > diskmgmt.msc
S pomočjo tega orodja na disku naredi particijo in ga formatiraj.

Hvala za info, verjetno bi to pomagalo... ampak sem se odločil za drugo rešitev.
Vista mi je povzročala kar nekaj težav. Občasno zmrzovanje compa, peka CD/DVDjev, zelo počasno extraktanje zip,rar, počasna inštalacija programov, iger. Problemi sicer niso bili "za iti na štrik" ampak so bili moteči.
Zato sem naredil sledeče:
- kot C: disk sem dal WD 500gb 16mb in na njega naložil XP-je. Vse dela kot mora. Tukaj bom delal načeloma vse stvari, ki sem jih kadarkoli počel na računalniku - bolj ali manj brez problemov.

- disk D: (samsung 250gb 16mb) bi pa imel za testiranje Viste. Ker še nikoli nisem delal dveh sistemov na en comp me zanima če je sledeči postopek pravilen:

1. vstavim vista DVD in bootam
2. ali me v postopku vpraša kam želim namestiti visto? Predvidevam da me; torej bom naredil format D: in namestil visto na D:
3. ali obstaja kaka možnost da mi bo Vista na D: nagajala XPjem na C:?
4. verjetno moram na Visto ponovno namestiti popolnoma vse gonilnike na novo?
5. kako se preklaplja med OS?
6. če bom npr. imel na D:, pod visto nameščenega Collina Dirt ali ga bom lahko igral samo, če bom v visti ali ga bom lahko zagnal iz XPjev?

Hvala za nasvete vnaprej.

1. da
2. da
3. ne
4. da, morajo pa biti namenjeni Viste in ne enaki kot za XP
5. ko namestiš Visto ti naredi zagonski meni kjer preklapljaš med OS-i. Ča pa ti ga ne, v Visti oz. XP-jih (v tistem OS, ki ti ga zažene) namesti VistaBootPro
6. igral ga boš lahko le v Visti

8-) hvala za odgovore!!!

Tilen ::

6. če bom npr. imel na D:, pod visto nameščenega Collina Dirt ali ga bom lahko igral samo, če bom v visti ali ga bom lahko zagnal iz XPjev?

Tole je predvsem odvisno od igre. Nekatere delajo, nekatere ne. Včasih na Win 2003 kaj namestim in po lanu kar celo mapo pošljem tamalemu [winXP], da ne rabi nič inštalirat in zadeva dela. Je pa res, da to vsekakor ni neka metoda na katero bi se lahko zanašal.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Tilen ::

Zanima me, če ste Vista userji dobili do konca prejšnjega tedna tisti performance boost popravek s katerim ste se že nekateri prejšnja 2 meseca hvalili in koliko je le ta pohitril vaš sistem?

Lp
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

krneki0001 ::

Performance boost popravek pride ven 14.8.2007, lahko pa snamete beta verzijo z neta.

Napredek je pa očiten, ker pri stalkerju na 1280X1024 zdej dela tako kot je prej na 1024x768 pri full detajlih.

mmmato ::

A je kašna varjanta, da iz xp-jev exportam v visto tole:

-vse nastavitve in bookmarke opere
-torrente v utorrent
-thunderbird nastavitve

Win xp nimam več inštaliranih, lahko pa posamezne fajle dobim iz .gho image fajla.

Bookmarke lahko exportaš iz firefoxa Bookmarks > Organize Bookmarks > File > Export
Vsebino torrentov pustiš tam kjer je (ali pa prestaviš na novo lokacijo), iz trackerja ponovno preneseš .torrent in narediš Force Re-Check.
Thunderbird pa ima tudi možnost exporta.

Sicer pa lahko za firefox in thunderbird oba skupaj uporabiš Mozbackup.

Zorro ::

Zdi se, da so tako iskani popravki že zunaj;)

Link1

Link2

FileFinder ::

Linki so OK , zadeva deluje , perfomance pa = zaenkrat isti. Nič ni izboljšano, no ja, ampak tudi nič slabše

blueFish, za utorrent je ta rešitev nekako samoumeuna, jz sm upal da bi to kako drugač naredu, ker se mi ne da 40+ torrentov še enkrat odpirat in nastavlat path ... Za thunderbird pa "export" opcija ne pride v poštev, ker bi moral celoten image fajl z win xp sistemom naložit nazaj na c:\ ... Nimam ne časa ne prostora na disku

tnx vseen

matejv ::

za drugic si omisli kaj takega pa ne bos imel problemov, jaz mam ze en cas, pa dela res super.

@tyaz: hja, potem boš težko našel program, ki bi lahko posegal v program, ki ji v image-u.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Lahko iz image fajla ven potegnem posamezne fajle, zdejle sem skopiral mapo document_and_settings in program_files\opera.

Zdejle iščem v visti, kje so spravleni kašni user fajli od utorrenta, pa ne najde nič. Trenutno imam odprt utorrent, v mapi kjer naj bi se nahajal utorrent.exe ga sploh ne vidim 8-O

Še eno offtopic vprašanje, s katerimi tipkami odprem task manager direktno, ker mi crtl+alt+delete odpre un bedast menu?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mmmato ()

Inštaliral total commander in poštimal Oper ter TB. Zdele bom pa zbootal še enkrat norton cd, da dobim še utorrent user fajle, zdej ko vem kje jih iskat.

TotalCmd search se je izkazal bolje kot vistin :)

Kenpachi ::

Task Manager: ctrl alt esc
uTorrent po defaultu meče nastavitve in *.torrent datoteke v: X:\Documents and Settings\username\Application Data\uTorrent

Za kje se pa nahaja .exe pa desni klik, properties, location.
Zaraki Kenpachi.

Se da visto bootat iz eksternega diska preko fire wire?

Iz USB vem, da je možno, saj v BIOSu lahko nastaviš USB pomnilnik, da se zažene ob startu. Za firewire pa žal ne vem.

dbsound ::

Imam problem..

V MSN-ju mi noče predvajati pesmi ko kliknem F3 (Da kermu pošlem sample muske,ki jo trenutno predvajam) samo tišina je. kakše so kaj nastavitve. Če je kdo imel takše izkušnje mi naj prosim pomaga.

Lp

zanima me, kako je z avdio driverji Realtek. Na Realtekovi strani so priloženi v zip fajlu. Ob namestitvi pa se Sound Manager ne prikaže, niti po ponovnem zagonu. Je potrebno dodati kakšno reč oz. ali kdo pozna rešitev problema?

luky ::

Nekje drugje imaš napako, mene se Avdio Manager od Realteka kaže normalno v opravilni vsrtici pri vsakem novem posodabljanju gonilnikov.

katere driverje pa imaš nameščene - od tukaj? AC97 Audio Codecs ali HD Audio Codecs?

Spc ::

Microsoft ni normalen:

"SIGGRAPH 2007 was the stage where Microsoft dropped the bomb, informing gamers that the currently available DirectX 10 hardware will not support the upcoming DirectX 10.1 in Vista SP1. In essence, all current DX10 hardware is now obsolete.

:|

DirectX 10 Hardware Is Now Obsolete

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Kenpachi ::

Bah. Izluščil "šokantni stavek", a pozabil na bistvo.

"Gamers shouldn't fret too much - 10.1 adds virtually nothing that they will care about and, more to the point, adds almost nothing that developers are likely to care about. The spec revision basically makes a number of things that are optional in DX10 compulsory under the new standard - such as 32-bit floating point filtering, as opposed to the 16-bit current. 4xAA is a compulsory standard to support in 10.1, whereas graphics vendors can pick and choose their anti-aliasing support currently."

Torej: WFC. (who fucking cares po domače) Če bodo developerji pripravljeni zanemarit tolikšno populacijo, ki si je v zadnje pol leta nabavilo dx10.0 kartice, so be it. Ampak mislim, da jim pamet seže vsaj do denarnic če ne do drugega.
Zaraki Kenpachi.

jurre ::

@dbsound
poglej v nastavitve zvoka, control panel -> sound, poglej pod recording kaj imas omogoceno. Privzeto je verjetno kaksen mikrofon, jaz imam nastavljeno na stereo mix (odvisno od zvocne), da mi direktno poslje zvok, ki se trenutno predvaja.

mitjasen ::

Pozdravljeni!
Jaz mam eno vprašanje glede viste sp1 beta dvd,ki zdaj kroži okoli.
Zgleda da ne gre upgrejdat,zato moreš naredit fresh inštalacijo.Zatorej me zanima če obstaja kak program,ki bi mi shranil vse nastavitve,register in pač vse kaj je v start meniju,vglavnem,da ko formatiram in dam to novo verzijo gor,da bi potem enostavno šlo kako obnovit na tako stanje kot je blo prej??

BendeR ::

Če bi rad mel tako stanje kot "prej" ... enostavno ne devaj gor. Po dnevu ali dveh se boš itak odločil, da zadeva ni zate in na novo inštaliral Visto, XP .. whatever. >:D
:=)

se strinjam. Če se le da, se izogibaj nekim kvazi "beta" verzijam, service packom, ki ne obstajajo,...

mitjasen ::

Sem zvest uporabik viste odkar je zunaj :)
Xp-jev ne pogledam več.Sp1 pa je zunaj malo pobrskajte,sicer ni končna verzija ampak dobro,sicer sem sam našel okrog 180 posodobitev,ki so vezane na ta sp1 in jih instaliral.Tak da že zdaj vista deluje kot xp če ne hitreje ;) .

Mr_Globus ::

Imam vprašanje: naročil bom prenosnik iz Nemčije in zraven je nemšku Vista business

Lahko uporabim serjisko v angleški verziji oz. se da zmenit na Microsoft SLO, da ti posredujejo nov ključ?

simnov ::

problem (škrtanje diska je tukaj) http://www.tech-recipes.com/rx/1598/aut...

sploh ni krivo indexiranje ampak to :)

macgajver ::

Meni se je pojavil en čuden problem na noben način ne morem inštalirati viste windows xp mi sedaj laufa slab mesec brezhibno vista mi pri instalaciji butne error windows boot manager javlja kakor da nekaj ni vredu priklopljeno samo noče nič kaj konkretnega povdarit pravi lahko so diski ali usbji uglavnem svašta tud iz windowsov mi je ne rata instalirat pri 30% javi eno napako sem sprobal že sigurno 3 različne viste tko da v dvdju nemore bit težava. Je že imel kdo podoben problem računalnik je domalga nov.
tenstan krompir je pa zakon

Evo rešil problem kar je bilo usb priklopov v računalnik sem populil ven sedaj dela super.čao

c00L3r ::

Mr_Globus mislim, da smo že na forumu morda celo v tej temi govorili o tem, da CD-KEY angleške verzije Viste "prime" tudi pri slovenski verziji. Tako da si moraš samo od nekoga sposodit slovensko Visto in naredit reisntall, vpišeš pa CD-KEY, ki ga boš dobil zraven prenosnika.

Včeraj sem dobil nov externi disk WD my book. Najprej sem mel ful probleme s stabilnostjo viste. Zdej ko sem to končno poštimal in sformatiral disk, sem ugotovil, da mi usb ne dela na full speed. V device managerju vidim USB2.0 kontroler, prenos pa dosega le 12MBps. Drug teden si moram zrihtat fire wire kabel, če me bo še tist zajebaval grem nazaj na xp. Imam pa HP pavilion s čipsetom ATI xpress 200M, driverji so iz atijeve strani.

Drugač vista ga čist najbolš dela jest negrem več nazaj na xp mam občutek da so stvari že kr dobr poštimane samo logično je da morš met precej nov računalnik ubistvu vse bolj novo ker kakšni stari printerji in podobna šara zna delat probleme.

Uglavnem men zdej dela super odlično še bolje kot prej xp. Tud avdio video dela super kjer sem imel prej vedno težave pri visti.
Aja idino kakšne starejše igre in call of duty 2 multiplayer ne dela singleplayer dela vzrok pa je realtek high definition audio ki ga najdemo na novejših matičnih ploščah nevem sicer zakaj je temu tako saj s isto zvočno v xpjih dela dobro ampak ok sej call of duty 2 je itka dost gadna špila za prek neta.

Evo ti še en receptek za video in audi na visti. Vsaj jest imam tko narejeno.
Opozorilo potem je windows media player neuporaben za predvajanje filmov razn dvdjev pa še to moraš imeti inštaliran nvidia pure video decoder za lastnike atijevih grafikulj ne vem..

Za vso ostalo šaro predvajat uporabljam
BSPlayer Pro v2 22 952
ki dela na visit odlično razn če zajebava pri registraciji serijske številke je treba jit tja ker je instaliran na mapo klikneš properties daš security, edit in potem pri vseh uporabnikih te mape pocahnaš full control men je tako nehal vsakič na novo spraševat po serijski. potem greš še v bsplayer options, preferences ,video , video rendering, izbereš pod rendering mode (internal renderer directdraw surface) potem more pokazat sliko v visti brez problema s aerotom vključenim.

Codeci ki jih je treba naložit zravn so
ffdshow_beta3_rev1324_20070701_clsid
MatroskaSplitter
ac3filter_1_45b

Tole s bsplayerjem vrjetno zgleda precej komplicirano pa v resnici sploh ni jest sem ga uštimal ker mi je res tko všeč predvajalnik
glede wmp11 ga uporabljam samo za predvajanje dvdjev ki jih imam na disku saj mi je všeč kako wmp11 lepo z diska zalaufa cel dvd filem kot bi bil v dvdromu.

Sej če se pa folku neda ubadat je pa tu še vedno dobri stari vlc ki predvaja čisto vse.
Vista ruls.

BSPlayer je z zadnjimi edicijami postal nezanesljiv in v nekaterih primerih neuporaben. Poleg vsega je free verzija polna spywarea,... Če želite imeti predvajalnik, ki predvaja vse, hkrati pa še obilo nastavitev, ki ji VLC nima, potem je KMPlayer odličen. Že brez dodatnih namestitev kodekov predvaja HD video in vse ostalo.

OldSkul ::

Nažalost je res tako, da je postal BSPlayer nestabilen, samo KMPlayer ima nekatere stvari čudno pošlihtane in je BSPlayer boljši. Očitno se bomo morali navadit:\ dokler ne uštimajo tale bs

Hardstyle ::

poleg bsplayera uporabljam tudi gomplayer ki je pravtako vredu.

Imam en problem. Slaba dva meseca nazaj sem imel nameščeno visto ker pa sem nekaj zaj*** (po lastni krivdi) sem namestil XPje, ker nisem imel DVDja od viste doma. Sedaj ko pa hočem znova namestit visto pa mi ne najde particij. Torej ko dam DVD v DVDROM in vpišem cdkey in pridem do okna v katerem bi moral biti seznam particij, je prazno. Takega problema še nisem imel. Visto pa sem imel nameščeno od decembra.

Lp,
Rok

jo nameščaš preko XP ali čisto instalacijo? SATA driverji mogoče?

Lahko posksuiš tudi s CD-jem od XP, s katerim formatiraš particije in potem ponovno probaš namestit Visto.

Hočem naredit dual boot (XP in Vista). Imam en sata disk (seagate 200GB) in tri particije. Na C: je XP na D: imam podatke na G: pa bom namestil visto. G: particijo sem naredil danes s programom PartitionMagic. Bom pa sedaj probal to particijo formatirat iz XP cdja.

Poskušal sem inštalirati visto tudi iz diska (iso) pa prekopira datoteke in ji extracta potem pa se mora računalnik resetirati in ko se ponovno zažene (moralo bi se pokazati install okno) dobim bluescreen.

posksui v BIOS-u izklopiti native SATA support oz. nekaj sličnega. Po uspešni (?) namestitvi pa to lahko ponovno vklopiš.

strictom ::

Kupte si 10GB rama in DSLinux ki pokuri like 5Mb.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

bluefish verjel ali ne, nimam dobene takšne opcije v biosu oz. da bi kaj podobnega blo. :\

lahko še enkrat posnameš tisti bluescreen in prilimaš sliko sem.
««
39 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16613846 (10078) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12315404 (10125) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10814411 (9889) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15811525 (7995) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192819 (2404) IVo

Več podobnih tem