Forum » Operacijski sistemi » [ Windows Vista ] Vprašanja in težave
[ Windows Vista ] Vprašanja in težave
debitel ::
Ok če bo komu pomagal, sem se včeri spravu v debato z prjatlom googlom.
Rezultat:
-zmanjšal sem število datotek, ki naj jih Vista indeksira, in pa naložil sem nek twik programček, ki mi je omogočil, da program uporablja več catch memorije. Zdaj lahko rečem, da se je brnenje mojega diska spravilo kolkrtolk na normalen nivo.
Rezultat:
-zmanjšal sem število datotek, ki naj jih Vista indeksira, in pa naložil sem nek twik programček, ki mi je omogočil, da program uporablja več catch memorije. Zdaj lahko rečem, da se je brnenje mojega diska spravilo kolkrtolk na normalen nivo.
rsroki ::
Samo eno vprašanje. Bo Vista Home Premium delala na moji mašini
AMD XP 2500+
1GB DDR Ram
ATI 9600 pro 256 MB
200 GB trdi disk IDE
Mi lahko kdo da kak nasvet ?
AMD XP 2500+
1GB DDR Ram
ATI 9600 pro 256 MB
200 GB trdi disk IDE
Mi lahko kdo da kak nasvet ?
rsroki
Sodck ::
Hm se mi splača kupit core2duo, mam pa dva giga rama ddr2, pa pentium4ht 3,00ghz ? bi delalo boljše?
Poznate koga bi mi navil najcenejšega core2duo in mi povedal kakšno mamaplato moram kupiti?
megadeth ::
no jaz sem si instaliral windows vista SLO na moj nov racunalnik in najprej je vse delovalo ok. zdej pa mi ze drugi dan šteka.... konstantno - premikam miško pa se vsake toliko zatakne za sekundo...
moj pc:
intel duo core 1.80 GHz, g-force 8500 GT, 1 Gb DDR2, maticna plosca asus i star disk se na IDE.
se komu sanja zakaj bi se tako zatikalo?
moj pc:
intel duo core 1.80 GHz, g-force 8500 GT, 1 Gb DDR2, maticna plosca asus i star disk se na IDE.
se komu sanja zakaj bi se tako zatikalo?
Are you feeling lucky? Google me!
je mozno da zato ker je procesor 64 bitni instaliralo pa mi je 32 bitne windowse?
no zdaj sem instaliral nove driverje za geforce in dela lepse... je mozno da je zaradi tega to delalo?
krneki0001 ::
Jaz imam enako konfiguracijo le da je procesor c2d E2160 in da je 2Gb rama. Proc je navit na 2000MHz in zadeva leti. Nimam pa slovenske viste in imam busines verzijo.
je možno da to dela zaradi zvočne kartice? imam notri še starega sound blaster 5.1 live!, za katerega sploh ne izdelujejo več gonilnikov in ga vista sploh ne podpira.... nekako mi je uspelo namestit neke neuradne gonilnike in za silo dela...
Težko, da bi bilo zaradi zvočne. A si preveril s kakim antivirusnim programom, če nisi kaj "uradnega" fasal iz interneta.
caribbean ::
Mene zanima če je treba na windows vista ultimate inštalirat kakšne driverje ali ima že vse gor?!
bluefish ::
potrebno, potrebno.
Odvisno od tvoje platforme. Če imaš nForce plato, pojdi na stran nVidie, enako za grafično. In seveda ne pozabi na zvočno.
Odvisno od tvoje platforme. Če imaš nForce plato, pojdi na stran nVidie, enako za grafično. In seveda ne pozabi na zvočno.
Veron ::
Bi mi lahko samo nekdo povedu, kaj točno tisti index Viste pri ramu računa? Hitrost ramov ali velikost?
Primer: kolega ima 2GB DDR2 rama, index 5.9, jst imam 2GB DDR1 in imam index 4.8, nevem zakaj tako velika razlika??
Primer: kolega ima 2GB DDR2 rama, index 5.9, jst imam 2GB DDR1 in imam index 4.8, nevem zakaj tako velika razlika??
jest pa 2 giga ddr2 pentium 4ht 3,00 ghz geforce 7600gt index pa 4,2. je zaradi procesorja tako nizek? ker je pa ht mi ga zazna kot dva procesorja, resno razmišlam dabi zamenjav proc in mamaplato.
zk_eu ::
men da oceno 4,1 zarad grafike, ker sama regolira kulk pomnilnika potrebuje, in če ne laufam nobene zahtevnejšega programa je privzeto nastavljena na 32, sam je pa večat ne morn, sam me ne moti ta ocena
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.
Imam 2GB ceon 667 DDR2, pa imam oceno 4.5 zaradi rama, drugače bi jo imel 4.9 zaradi procesorja - C2D E2160.
Izi ::
kolega ima 2GB DDR2 rama, index 5.9, jst imam 2GB DDR1 in imam index 4.8, nevem zakaj tako velika razlika??
Mogoče ima kolega overclockan CPU in zraven seveda tudi RAM ?
Jaz imam 2 GB DDR1 in to najcenejšega (value) pa imam tudi index 5.9 seveda je navit.
Šel bi še precej višje ampak 5.9 je največ do kjer gre index (Index gre samo od 1.0 do 5.9)
Sploh ta index ni prav uporabna zadeva, ker imam jaz že leto in pol star računalnik, pa imam čisto vse na 5.9 razen procesor ima index 5.1 (X2 3800+ @ 2.6GHz)
Cucek ::
Pozdrav!
Inštalral sem si VIsto in imam nekaj problemov.
1. Zvok mi ne dela. Sploh ne zazna zvočne kartice. Nimam nobenih posebnih zvočnikov. Mislil sem, da mi bo update kaj popravil, a je še vedno isto.
2. Ker mi Vista dela še par drugih manjših preglavic, sem pomislil, da bi mogoče spet namestil XP. Ko sem vstavil CD od XP-jev se mi je zagnal autorun, a ne moram klikniti na Instal Windows XP. Malo sem pobrskal po internetu, da bi ta problem rešil, a sem našel veliko različnih rešitev, a je povsod bilo napisano, da lahko poškoduje disk ali škoduje sistemu. Zato sprašujem tuki, ali mogoče vi veste kaj narediti. Hvala za pomoč.
LP, Domen
EDIT: Aja. Pozabil sem povedati, da z Visto ne moram dostopati do nekaterih internetnih strani, kot so npr. microsoft.com, planet.si,...
Inštalral sem si VIsto in imam nekaj problemov.
1. Zvok mi ne dela. Sploh ne zazna zvočne kartice. Nimam nobenih posebnih zvočnikov. Mislil sem, da mi bo update kaj popravil, a je še vedno isto.
2. Ker mi Vista dela še par drugih manjših preglavic, sem pomislil, da bi mogoče spet namestil XP. Ko sem vstavil CD od XP-jev se mi je zagnal autorun, a ne moram klikniti na Instal Windows XP. Malo sem pobrskal po internetu, da bi ta problem rešil, a sem našel veliko različnih rešitev, a je povsod bilo napisano, da lahko poškoduje disk ali škoduje sistemu. Zato sprašujem tuki, ali mogoče vi veste kaj narediti. Hvala za pomoč.
LP, Domen
EDIT: Aja. Pozabil sem povedati, da z Visto ne moram dostopati do nekaterih internetnih strani, kot so npr. microsoft.com, planet.si,...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cucek ()
bluefish ::
če imaš integrirano zvočno, potem imaš verjetno realtekov čip. Na njihovi strani si najdi driverje.
bodom ::
pozdravljeni,
imam licenčno windows visto home premium in včeraj mi je avtomatsko izvedel update. Potem sem PC ugasnil. Danes pa PC oz. windowsi ne delujejo več. Ko prižgem PC, se zalaufajo diski in tudi vsi ventilatorji delujejo, a lučka diska kasneje ne utripa več...na monitorju nič...niti začetnih podatkov kot pri vsakem zagonu ne pokaže več.
Ali je mogoče, da bi se kaj "zaštrikalo" pri windows update in je bil kak tak dodatek, da mi sedaj vista ne deluje več? PC je povsem nov, dual core, 4gb ram, 256gb grafika, itd...upam, da nimam te sreče, da mi je grafična odpovedala?
Hvala za kakršnekoli nasvete kaj bi lahko šlo narobe.
Marko
imam licenčno windows visto home premium in včeraj mi je avtomatsko izvedel update. Potem sem PC ugasnil. Danes pa PC oz. windowsi ne delujejo več. Ko prižgem PC, se zalaufajo diski in tudi vsi ventilatorji delujejo, a lučka diska kasneje ne utripa več...na monitorju nič...niti začetnih podatkov kot pri vsakem zagonu ne pokaže več.
Ali je mogoče, da bi se kaj "zaštrikalo" pri windows update in je bil kak tak dodatek, da mi sedaj vista ne deluje več? PC je povsem nov, dual core, 4gb ram, 256gb grafika, itd...upam, da nimam te sreče, da mi je grafična odpovedala?
Hvala za kakršnekoli nasvete kaj bi lahko šlo narobe.
Marko
michel ::
@nebivedu: mi ni jasno kako maš ti za pomnilnik samo 4.5 (2GB ceon 667 DDR2).
Jst mam 1Gb Patriota 400 DDR1 pa mi da 4.5.
Pa tut za tvoj procesor 4.9 (C2D E2160), medtem ko moj Pentium D 820 (2,8 GHz) dobi 4.7.
Nekam premau maš vse to skupi . Nebivedu zakaj, Nebivedu .
Jst mam 1Gb Patriota 400 DDR1 pa mi da 4.5.
Pa tut za tvoj procesor 4.9 (C2D E2160), medtem ko moj Pentium D 820 (2,8 GHz) dobi 4.7.
Nekam premau maš vse to skupi . Nebivedu zakaj, Nebivedu .
Ja tko vista računa. Sej sm jst tut začuden bil nad tem, ker imam poleg te še par starih mašin na katerih laufa longhorn jedro(ali server 2008 ali vista), pa imam v vseh 133MHZ ECC SDRAM, pa je povsod vsaj 2.5 za ram, s temi coeni pa je 4.9. Razen če ne delata v dual chanel modu, to bi bilo pa možno.
Procesor je pa sedaj navit malo nad 2000MHZ (hkrati tudi rami, bo pa šel kmalu na 3GHz), pa mi da največ 5.3 zdej za procesor, za rame pa še vedno 4.5 - očitno je nekaj narobe z nastavitvami.
Procesor je pa sedaj navit malo nad 2000MHZ (hkrati tudi rami, bo pa šel kmalu na 3GHz), pa mi da največ 5.3 zdej za procesor, za rame pa še vedno 4.5 - očitno je nekaj narobe z nastavitvami.
Revenant ::
OKEY, morm povedat. Vsakemu ki ga mika da bi naložu Visto priporočam le kratek prelet zadnjih par strani tege teme in kmalu človeka začne glava bolet, in to ornk. Vista nikakor še ni zrela do te mere, da bi jo imel na primarnem računalniku za primarni OS. Nikakor si ne upam je namestit in se potem od ter zjutraj brcat v glavo, ker je "slučajno" odpovedala in mi preprečila napisati en ubogi dokument. Seveda je možnost da pride do tega premosorazmerna z pomembnostjo dela/dokumenta.
Govoru sem že s parimi strokovnjaki in serviserji po lokalnih trgovinah in vsi slednje le še potrdijo. Vista je na tej fazi žal še preveč od kurca, kar potrjuje presenetljivo hitra napoved releasa prvega service packa.
Simpl, če imaš dva kompa, pol na enga komot vržeš visto (Ultimate! druge ni) in se mal igračkaš, ampak samo visto, ker če ima že probleme sama s seboj, kaj je šele z več OSji na enem PCju. Visto se bo začelo nalagat ko se prisankajo prvi DOBRI DX10 špili in ko bo na voljo konkreten, težek SP.
LP in ne probavat viste na edinem PCju, polnem dokumentov
Govoru sem že s parimi strokovnjaki in serviserji po lokalnih trgovinah in vsi slednje le še potrdijo. Vista je na tej fazi žal še preveč od kurca, kar potrjuje presenetljivo hitra napoved releasa prvega service packa.
Simpl, če imaš dva kompa, pol na enga komot vržeš visto (Ultimate! druge ni) in se mal igračkaš, ampak samo visto, ker če ima že probleme sama s seboj, kaj je šele z več OSji na enem PCju. Visto se bo začelo nalagat ko se prisankajo prvi DOBRI DX10 špili in ko bo na voljo konkreten, težek SP.
LP in ne probavat viste na edinem PCju, polnem dokumentov
Bolje golob v roki kot kurac na strehi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Revenant ()
Mogoče ima kolega overclockan CPU in zraven seveda tudi RAM ?
Kolegov ni nič ocjan, moj je, imam tudi proc X2 3800+ s939, rami so na 220 (440). Je pa res, da imam 4x512, mogoče ker so na T2 timingi??
Kolegov ni nič ocjan, moj je, imam tudi proc X2 3800+ s939, rami so na 220 (440). Je pa res, da imam 4x512, mogoče ker so na T2 timingi??
Zheegec ::
Če imaš soliden komp SPROBAJ Visto (po možnosti original, ne kakšne slabo skrekane verzije), zadeva deluje na dobrem računalniku BISTVENO boljše kot WinXP, tudi dosti bolj zanesljivo, pa imam naloženih že cel kup programov in je to ne upočasnjuje, tako kot pri WinXP.
Sprobal sem že n-računalnikov z Visto in vsi so delali super! Drugače pa ne vem, zakaj bi bila samo Ultimate verzija dobra, saj je osnova povsod ista (isto kot recimo WinXP Home in Pro).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Revenant Ne nakladaj, Če nisi viste sam sprobal. Imam biznis verzijo z vklopljenim aerotom in do sedaj šeni bilo problemov.
vista je že dalj časa glavni os na mojih domačih mašinah(poleg serverja 2008 - isto jedro), pa se do sedaj še ni sesula, niti nisem izgubil enega dokumenta. Če delaš resno z računalnikom, to ponavadi pomeni, da ni iger gor in ni testnih programov, ampak samo tisto, kar rabiš in to je ponavadi preverjeno, tko da se zadeva ne sesuva.
vista je že dalj časa glavni os na mojih domačih mašinah(poleg serverja 2008 - isto jedro), pa se do sedaj še ni sesula, niti nisem izgubil enega dokumenta. Če delaš resno z računalnikom, to ponavadi pomeni, da ni iger gor in ni testnih programov, ampak samo tisto, kar rabiš in to je ponavadi preverjeno, tko da se zadeva ne sesuva.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
Okey, saj ni treba zdej nevem kakšne odzive, posvaril sem pač z dejstvi od kolegov, ki dnevno 8 ur nanovo formatirajo kompe in nalagajo OSje. Odkar je vista na novih kompih folk veliko pogosteje vrača kompe v trgovine z razlogom "da ne dela". Logika?
Vista bo odlična in ponuja še neslutene možnosti in bo veliko boljša od XPjev, ampak legende oblikuje šele čas, jle?
Vista bo odlična in ponuja še neslutene možnosti in bo veliko boljša od XPjev, ampak legende oblikuje šele čas, jle?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Revenant ()
posvaril sem pač z dejstvi od kolegov, ki dnevno 8 ur nanovo formatirajo kompe in nalagajo OSje. Odkar je vista na novih kompih folk veliko pogosteje vrača kompe v trgovine z razlogom "da ne dela". Logika?
Očitno ti tvoji kolegi slabo posnamejo visto na mašino, po možnosti imajo en image za 10 različnih verzij računalnikov in se potem pojavljajo problemi,da se potem ljudje vračajo v trgovino in jim težijo. Bil sem serviser in poznam te variante.
No glede trgovin in kolegov se motiš. Je pa lepo da poznaš tudi te finte.
Zheegec ::
Pri Visti imajo trgovine dosti manj težav kot z XPji.
Trust me! Ravno tukajle imam mašino, ki na WinXP vrže ven BSOD že pri setupu, Vista pa deluje kot urica.
Trust me! Ravno tukajle imam mašino, ki na WinXP vrže ven BSOD že pri setupu, Vista pa deluje kot urica.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
macgajver ::
Za visto lohk rečem svaka čast sistem je hudo stabilen xpji se velik prej podrejo zaštekajo bilo kej samo še vedno uporabljam xpje zaradi iger in starih printerjev in take robe ki na visti ne laufa.
tenstan krompir je pa zakon
michel ::
Me dejte no nehat. Sej Vista ni tok slaba.
Osebno me najbolj moti nekompatibilnost s starejšimi programi (npr.: 3D Home Architect Home Design Deluxe 6) drugač je pa vredu.
Zadnjič sem se odloču da po dolgmu cajtu formatiram disk in naložim vse skupi še enkrat (pač navada iz XP-jev). No in sem vse zbrisu in vse lepo gor naložu in je delala isto kot pred formatom (normalno, nč ni štekalo). Pri XP-jih se je pa full poznalo. Hočem povedat da Vista sproti vse lepo puca, tako da se ne nabira razno sranje kot pri XP-jih.
Za tiste ka ne špilajo velik igric je po mojem best buy. Še posebi za tiste ka nimajo pojma o računalnikih.
Jst pač gonim Visto že kakšne pol leta. Na začetku je šlo kr neki dela da sem jo uskladil s softwarem in hardwarem, ampak mi je bilo v veselje.
V koraku s časom...
Osebno me najbolj moti nekompatibilnost s starejšimi programi (npr.: 3D Home Architect Home Design Deluxe 6) drugač je pa vredu.
Zadnjič sem se odloču da po dolgmu cajtu formatiram disk in naložim vse skupi še enkrat (pač navada iz XP-jev). No in sem vse zbrisu in vse lepo gor naložu in je delala isto kot pred formatom (normalno, nč ni štekalo). Pri XP-jih se je pa full poznalo. Hočem povedat da Vista sproti vse lepo puca, tako da se ne nabira razno sranje kot pri XP-jih.
Za tiste ka ne špilajo velik igric je po mojem best buy. Še posebi za tiste ka nimajo pojma o računalnikih.
Jst pač gonim Visto že kakšne pol leta. Na začetku je šlo kr neki dela da sem jo uskladil s softwarem in hardwarem, ampak mi je bilo v veselje.
V koraku s časom...
Eh men tut z igrcami dobro dela, problem bo le za directx10 tobom pa kupil nov proc pa novo mamaplato pa še kaka dva giga rama. :) pa seveda novo grafo.
Pa tud ni mi jasn, 1x sm meu index za ram tud 5.1, sam potem formateru in pol blo "spet" 4.8...?? Uglavnem res ne razumem teh indexov
DanKick ::
Imam notesnik z naloženo Visto (angleško), kupil pa sem slovensko verzijo (zaradi otrok). Je dovolj da stvar "povozim" s slovensko verzijo ali je bolje da naložim na novo? Res se mi ne da ponovno nalagati vseh gonilnikov in dodatnih programov, ki spadajo zraven prenosnika. Je kdo že v praksi poslovenil Visto?
z3ro ::
Mi lahk kdo prosim pove zakaj v BSPlyerju nimam slike pri divx filmih? Kater program uporabljate vi za gledanje filmov (mora podpirati podnapise)? Vse ostalo mi dela OK razen tega.
LP
LP
@dupli14 tukaj maš vodič, kako naštimat bsplayer da dela http://www.slo-filesharing.com/vodici.php?vodic=257
probaj z FFDSHOW codeci, al pa klasičnim divx, čeprav imaš pri ffdju skoraj vse
Microsoft ::
@nebivedu
vista je že dalj časa glavni os na mojih domačih mašinah(poleg serverja 2008 - isto jedro)
Mislim, da tole glede jedra ne drzi najbolj. Za zacetek: klik
by Miha
vista je že dalj časa glavni os na mojih domačih mašinah(poleg serverja 2008 - isto jedro)
Mislim, da tole glede jedra ne drzi najbolj. Za zacetek: klik
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Bramac ^^ ::
Revenant za računalnik poln dokumentov je Vista dosti boljša izbira od prejšnjih XPjev ali strarejših OSjev. Varnost je itak na zelo visokem nivoju, da o zanesljivosti ne govorimo.
Tko da jest ne vem o čem ti to..
Tko da jest ne vem o čem ti to..
z3ro ::
Sam zanima me še kaj naj nardim da ko pač stisneš Alt+tab (ko izbiraš okna al kak naj povem)... da bo izgledlo takole... slika
Pls povejte
LP
Pls povejte
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12983 (9215) | Icematxyz |
» | Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14692 (9413) | Lawler_ |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13567 (9045) | Tr0n |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10829 (7299) | ___ |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2626 (2211) | IVo |