» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
33 / 79
»»

PhotoBlaz ::

Kako ste se izognili problemu, da ni več Identities-ov v WindowsMail-u(Visti)??
Ne pride v poštev da kreiram za vsak email posebaj celega novega userja v vinsih niti slučajno. ;((
Ok, lahko naredim pod istim userjem WindowsMail-a več account-ov, ampak ko daš send&receive, počekira oba, oziroma meče prejete emaile v skupen Inbox folder...se da kako nastavit da avtomatsko razdeli?

Volk| ::

Jaz mam kartico winfast 2000 expert. Drajverji obstajajo, so digitalno podpisani, pa vendar MS zapise da ne dela. zakaj so pol digitalno podpisali mi ni jasno.
Tak da tv kartice se ocitno ne bodo delali nekaj casa.
Sem dal nazaj gor Xp. Ni se cas za visto..vsaj kar se tice drajverjev.

whatson ::

Delajo komu Adobova orodja na Visti?

Photoshop mi je delal, potem mi je po updatu na 9.02 mrknil in mi javlja hardare/software error takoj po starti. Sem probal reinštalirati na osnovno verzijo, pa se zgodi isti problem.

InDesign se sploh ne zažene.

Photoshop CS3 beta pa se niti extractat noče.

Premiere Pro 2 se mi noče zagnat, pokaže samo splash screen, pa čao.

Skratka, sranje in nujno rabim rešitev.
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

PhotoBlaz ::

imaš 32 ali 64 bitno visto?

32 BIT ... pa še konfiguracija:

nekajn ::

Adobe CS2 ima probleme z visto. Poisci in instaliraj končno verzijo Adobe CS3.

Čudno. Photoshop beta CS3 sem končno uspešno inštaliral. Kolikor mi je znano, CS3 za PC še ni zunaj, temveč samo za MAC.

Po ponovni reinštalaciji paketa CS2, še vedno dobivam isti error.

bradek ::

Si mogoce uporabil activation crack, ki ti ustavi odstevanje casa za aktivacijo? :)

Ja. Sem pa itak upravičen do licenčne brezplačne viste preko akademskega omrežja. Ampak reinštalirat (akademska je business, inštaliran pa imam ultimate) se mi pa ne da. Obstaja kakšna rešitev?

Lahko tudi privat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: whatson ()

tonex23 ::

kakšna rešitev, da bi mi kazalo celotnih 4gb rama na visti 32bit, ker mi kaže približno nekaj čez 3 gb?
intel Core 2 Extreme QX6700, asus commando 965P, 400 gb disk,250gb
external,4gb ddr2 st 800mhz, evga 8800 Ultra, hp lp3065 + 24"dell

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tonex23 ()

Hardstyle ::

D-PaX ::

sese12
Probaj naredit točno tako za driver :)
Greš v setup ali pa v exe daš lastnosti združljivost in daš v kvadratku kljukico, :) klikneš uporabi vredu in potem klikneš 2x setup ali exe :) meni skoraj vsi programi delajo na visti, ki sploh ne podpirajo viste. :) NPR: driver za Logitech MX700 potem za tipkovnico program Auditipn 1.5 in še ostali programi. :)
Paxy

Copkiller ::

Elow! Eno vprašanje in sicer nakup novega compa (po delih:)) nakar skušam namestit Visto in mi nikakor ne uspe. Težava se pojavi že na začetku ob zagonu setupa se mi pojavi okno katero zahteva nek driver ki pa se mi ne sanja kateri bi lahko bil? Nekje med temi 33imi stranmi sem zaznal že tak problem pri nekomu vendar ni bilo na to vprašanje odgovora, mi lahko mogoče kdo pomaga?

P.S. Na prejšnjem compu sem dal Visto gor in je normalno delovala pri novem pa XPji šibajo Viste mi ne rata naložit! (Probal tud z različnimi DVDji tako da DVD ni kriv.)

Hvala vnaprej...

LP

Shark100 ::

Imam problem

Ko odprem pomoč v kakšnem programu mi vedno javi tole Internet Explorer ne more prenesti / od windows
IE ni mogel odpreti te internetne strani

Kaj se da kaj to spremenit
Shark

skico ::

copkiller:

na racunalnik instaliraj XP-je in naredi upgrade na Visto. Zadeva bi morala delovati.

lp

MAČKON ::

Kaj je zdaj s prevodom,vidim da NE BO prevoda s strani MS Slovenije. Solit naj se grejo. Samo goljufajo skoz,da bi še enkrat kupil komplet DVD,da bi zaslužili... ZATO ne dajo prevoda.

Robert ::

Kupil sem licenčni Windows Vista Home Premium 32 bit Slo DSP (DVD) verzijo. Predno sem jo kupil so mi na MS supportu rekli, da naj bi bilo v navedeni škatelni verziji 2 DVD-ja (vse verzije 32 in 64 bitne, ki naj bi se aktivirale z kupljeno licenčno kodo - seveda ena od kupljenih verzij). V škatli pa sem dobil le en DVD z 32 bitno verzijo. Zanima me kje se nahaja 64 bitna verzija in ali so res na DVD-ju vse verzije - Basic, Premium, Business, Ultimate.

Zheegec ::

64-bit verzija ima zraven tudi en DVD od 32-bit verzije, 32-bit verzija je pa samo 32-bit. Malo čudno, ja 0:)

Na DVDju so vse verzije, inštalira se pa odvisno od cd key-a ki pride zraven, torej če imaš key za Home Premium se inštalira Home Premium.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Imam problem. Če kliknem pri kakšnem programu na pomoč mi napiše da IE ne more kopiorat. Tudi če kliknem v start meni Pomoč in podpora mi napiše da IE ne more kopirati

Slika

Prosim če mogoče kdo ve kaj je narobe naj odpiše
Shark

ank ::

Sej ti lepo piše. Poskusi kasneje. Čez enih 10 let, ko bo mogoče delalo.

Mogoče pa je stran trenutno res nedosegljiva. Si probal z drugimi?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ank ()

Prvo ko prvo mislim da je ta stran na disku. To napiše če greš pod meni -> Pomoč in podpora prav tako to napiše pri vseh programih če klikneš pomoč. Odpre pa vedno z IE. Nikakor ne morem nastavit da bi odprlo firefox.
Shark

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Shark100 ()

tonex23 ::

ojla terenutno imam win xp(prej sem imel visto). Rad bi, da bi imel dva OS na izbiro. A najprej ustvarim particijo preko partition magic v win xp in potem naložim visto....a kje piše ta postopek za dva os sistema ?
intel Core 2 Extreme QX6700, asus commando 965P, 400 gb disk,250gb
external,4gb ddr2 st 800mhz, evga 8800 Ultra, hp lp3065 + 24"dell

Hardstyle ::

preberi si par strani nazaj... ker to je bilo že dosti x razloženo!

Rok Nemec ::

Odgovor za Shark100:

Omenjena težava (Help and Support), se običajno pojavi zaradi nepravilne nastavitve asociacije .xml datotek. Z zagonom spodnjega registrskega ključa, se bodo ponastavile privzete nastavitve za odpiranje .xml datotek. Po ponovnem zagonu preveri, če je težava z Help and Support odpravljena.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\.xml]
@="xmlfile"
"Content Type"="text/xml"
"PerceivedType"="text"

[HKEY_CLASSES_ROOT\.xml\OpenWithList]

[HKEY_CLASSES_ROOT\.xml\OpenWithList\winword.exe]
@=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\.xml\PersistentHandler]
@="{7E9D8D44-6926-426F-AA2B-217A819A5CCE}"

Kako pa naj to spremenim oz. nastavim?
Shark

yonosono ::

preden se odlocim za nakup windows viste me zanima se nekaj stvari in upam da mi boste lahko pomagali ker ne najdem odgovorov:

-kaksna je razlika ali imas original kodo ali fake kodo za windows vista ker baje da je lahko ena koda aktivirana samo enkrat?!

-ker sm pred kratkim kupil racunalnik sem dobil zravn windowse xp(media center edition,windows vista capable), ki naj bi se jih dalo nadgraditi v windows vista-kako je s tem?
zanima me se ce je potem ta koda ki sem jo dobil pri windows xp uporabna tudi za windows vista oziroma ce bi vista delala s to kodo?

-kaj se bolj splaca uzet:slo ali ang visto?ali je kaksna razlika razen v jeziku?

najlepsa hvala za odgovore

Rok Nemec ::

Shark100:

Skopiraj celoten tekst (od vključno Windows Registry Editor Version 5.00 do konca), ter ga shrani v datoteko v notepadu. Datoteko shrani kot končnico .reg (v notepadu izberi "Save as type" kot all files, za ime datoteke pa vpiši "datoteka.reg" - vključno z navednicami).

Na shranjeno datoteko nato 2x klikni ter izberi "Yes" za uvoz datoteke v register. Nato naredi ponovni zagon računalnika.

Sem naredil tako kot si mi napisal ampak napiše: Cannot import C:\users ...... The specified file is not a registri script. You can only import binary registry files from within the registry editor
Shark

V Windows explorerju pod options najdi opcijo "hide known file exstensions" ali nekaj takega, potem pa še 1x shrani datoteko kot nekaj.reg. Najbrž je to problem.
Janez Janša, 29.04.2014

Elow! Eno vprašanje in sicer nakup novega compa (po delih:)) nakar skušam namestit Visto in mi nikakor ne uspe. Težava se pojavi že na začetku ob zagonu setupa se mi pojavi okno katero zahteva nek driver ki pa se mi ne sanja kateri bi lahko bil? Nekje med temi 33imi stranmi sem zaznal že tak problem pri nekomu vendar ni bilo na to vprašanje odgovora, mi lahko mogoče kdo pomaga?

P.S. Na prejšnjem compu sem dal Visto gor in je normalno delovala pri novem pa XPji šibajo Viste mi ne rata naložit! (Probal tud z različnimi DVDji tako da DVD ni kriv.)

Tole sem napisal malo bolj zgoraj in skico thx za odgovor, sem probal ampak mi med instalacijo javi da naj bi bila SCSI and RAID Controllers: D347PRT SCSI Controller nekompatibilna oz. nekaj v tem smislu... Ko mi to javi gre sicer naprej ampak mi pol med instalacijo javi ERROR :(

Še ma kdo mogoče kakšno idejo?

LP, Hvala

Chump ::

Copkiller: Delaš inštalacijo Viste iz XP-jev? Če je tako je lahko to rešitev:

You are updating to one of the vista builds are you are required to upgrade the A347SCSI and/or the D347PRT scsi controllers. What do you do? Do you have to figure out what your onboard scsi device is doing?

Nah.

Those are virtual scsi devices caused by daemon tools and alcohol 120%.

To work around the problem, just uninstall these programs. Reboot. Then restart the vista upgrade.

Enjoy!

LP

Chump: Ja delal sem upgrade Viste iz XPjev in problem je res bil v tem kar si napisal tako da hvala. Ampak žal ni šlo vredu do konca ker se pri 13% vedno ustavi in javi ERROR ker bi naj manjkali neki file na cdju tak da predvidevam da ta verzija Viste ni ok.

To vse kar sem probaval je bilo iz XPjev, če pa bootam iz Viste dvdja (3 različne sem že probal) pa pridem v Vistino instalacijo izberem jezike cisto na zacetku, nato pa se pojavi okno ki od mene zahteva CD/DVD disk driver in nevem kateri driver želi od mene, to se mi pojavla pri bilo kateri Visti. In piše da lahko Visto DVD odstranim pa dam ta driver noter potem pa lahko DVD Vista dam nazaj noter, ampak tukaj nevem kateri driver želi. Zgleda kot da od DVD pogona al kaj ni mi jasno...

Hvala vseeno za pomoč

LP

simnov ::

namestil sem forceware 185.18 za geforce 8800 in zdaj nimam aera

zipp000 ::

LP! Odkar sm namestiv Visto mam problem, de mi dosti spletnih strani ne dela. Med njimi so microsoft.com, najdi.si, slo-filesharing.com, ...
Nimam routerja, poskusil sm z več firewalli, prav tako brez njega. Trenutno mam BitDefender 10. Kje je problem?

matejv ::

uporabljas IE ali mozillo. ce imas IE, IE sam blokira nekatere strani, poglej malo pod nastavitve.

Urajmal ::

Am, delete BitDefender ??

Alessio983 ::

LP , kako naj naredim da daemon tool nebo več mi teživ skos da se naj priklopim kot administrator če sem administrator , nikakor mi ga noče zalavfati , glede updaytov mi tudi noče niti enega naložit , skos mi meče neko kodo da je narobe 80070020.. al neki tajga . pa tudi uporabljam bitdefenderja . ali ima kakšne veze ?

pa zanimam e še ali je možno vrstico s programi , start ,
vsi programi ... imeti tako kot je to nareto v xp-jih , ko se ti odpirajo jezički ne pa kot v visti ko se ofne kot v novem oknu pa ni pregledno SPLOH

LP

Zgodovina sprememb…

luky ::

Predno začneš Updejtati izklopi Bitdefender antivursnik v opravilni vsrici, pa bo velelo naredil update. To je preverjeno in dela 100%.

Alessio983 ::

ja z updayt sem odpravil to napako pač bitdefender , glede daemon toolsa mi ni jasno , pa start vrstice , ali se ne da v visti tako naredit kot pa je v XP-jih ??

OK odpravil vse težave , malo je treba poiskat ...:D :D

Zgodovina sprememb…

miha22 ::

Da se (sem že videl). Kako pa točno ti pa trenutno ne morem povedat, ker na tem kompu nimam viste gor.

zipp000 ::

Problem z spletnimi stranmi mam pri vseh brskalnikih, IE, FF, Opera, ...

poleg tega mi tut msn ne dela ... preprosto samo nalaga in nalaga, potem pa napiše de ni internet povezave:O

Verjetno se je pojavlo že podobno vprašanje, ampak je težko prebrat cel forum me zanima sledeče: plata Asus P5B Deluxr, Intel Core 2 Duo 6400 - 2.13 GHz, 1 GB Ram 800 MHz, Nvidia Geforce 7600 GT in naložena Vista 32-bit, v winsih vse dela genialno brez vsakega štekanja, zaženem ne tolk zahtevno igro pa šteka in sicer bolj v menijih igre kot v samem igranju (primer Fifa 07 v menijih kot da mam Pentium 2 :)) ) igrat se da kolko tolko ampak še vedno ni to to. Probal tud kako drugo igro pa tud štekanje... Posnel sem zadnje drivere od Nvidie kateri pač so na njihovem pageu pa brez sprememb. Ima kdo kakšno idejo?

Hvala, LP

macgajver ::

Zna bit problem ram za visto in igranje iger je 1gb kr minimum probej usb klučk notr dat pa redy boost uklop boš vidu če bo kej bolš.

Recimo fora je če imaš 2gb rama in vsaj tak računalnik kot copkiller v igrah neboš opazil razlike med visto in xpji men se je zdel da je vista še hitrejša v samih windowsih.
tenstan krompir je pa zakon

Prva stvar, ki jo moraš na Visti narediti je, da odjadraš na www.guru3d.com in si downloadaš trenutno najnovejše gonilnike.

Potem pa naprej!
Janez Janša, 29.04.2014

gregor ::

Pozdravljeni.

Na komp sem si nalozil na novo particijo visto ultimate, vse deluje brezhibno imam pa problem z graficno kart.

V xp-jih je ventilator na grafi neslisen (ce seveda ne poganjam 3d iger) v visti pa je ventilator zelo glasen (tudi ce nic ne delam),

Nalozene imam zadnje driverje od nvidie.
Torej kaj lahko storim da utisam grafo ? Imam 7600gt.

Hvala
lp

Klemzz ::

Kaj maš Aero temo? Če jo maš bo najbrž to krivo, upam da se ne motim :) .

luky ::

Boljšo GRAFO ali pa izklopi AERO in problem rešen.

bluefish ::

grafična tukaj ni problem. Meni dela normalno na 6600GT. Ali imaš naložen nTune?

ryfee ::

imam težave. in sicer ko hocm v windovsih starta instalacijo za vist 64 napishe da nei probam bootat. in ko bootam mi nekaj nalaga potem pa mi pokaze samo ozadje od instalacije
««
33 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16612983 (9215) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12314691 (9412) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813564 (9042) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15810828 (7298) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192626 (2211) IVo

Več podobnih tem