Forum » Operacijski sistemi » [ Windows Vista ] Vprašanja in težave
[ Windows Vista ] Vprašanja in težave
Zheegec ::
Vir je MS Slo in en izmed njegovih dobaviteljev za Slo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Blond ::
No pa še moje vprašanje ....
XP in VISTA. XPje vržem dol in spet ta boot meni.
Vem že 100x ste napisali v tej temi, da je treba dat DVD od Viste not in REPAIR.
Kaj pa če ga nimam tukaj... lahko enak postopek nardim z CDjem od XPja ?
Ali je še kakšna druga rešitev te zagate ?
Hvala in LP
Blond
XP in VISTA. XPje vržem dol in spet ta boot meni.
Vem že 100x ste napisali v tej temi, da je treba dat DVD od Viste not in REPAIR.
Kaj pa če ga nimam tukaj... lahko enak postopek nardim z CDjem od XPja ?
Ali je še kakšna druga rešitev te zagate ?
Hvala in LP
Blond
simnov ::
lol men če booam visti id dvdja mi dvd pogona sploh ne zazna in ne morem naprej pa tudi v visti včasih pogon kar izgine .
dadooo ::
lol men če booam visti id dvdja mi dvd pogona sploh ne zazna in ne morem naprej pa tudi v visti včasih pogon kar izgine .
enako!
jk ::
Enako se je dogajalo meni na travniški verziji Viste. Po tem, ko sem naložil originalne dela vse normalno (okol 3 tedne).
Imam pa NEC pogon tako kot vi.
Imam pa NEC pogon tako kot vi.
gremline ::
AMD Athlon 64 3000+
512mb ram
ATI 1300,256mb rama
Zanima me pa,če bi na tem delala vista,a bi moral dodati še 512 rama.
Pa še to me zanima,ker imam tri particije ali je dosti formatirati samo C kjer se naloži Vista,na ostalih particijah pa ostanejo vsi podatki ali moram formatirati cel disk?
Hvala za odgovore
512mb ram
ATI 1300,256mb rama
Zanima me pa,če bi na tem delala vista,a bi moral dodati še 512 rama.
Pa še to me zanima,ker imam tri particije ali je dosti formatirati samo C kjer se naloži Vista,na ostalih particijah pa ostanejo vsi podatki ali moram formatirati cel disk?
Hvala za odgovore
ank ::
gremline bo ti delalo na 512 tudi. Več rama pa nikoli ne škodi. Rabiš pa eno particijo za visto ostale pa ti ostanejo.
Alessio983 ::
hay, imam isti problem pa ne samo jaz , dvd rom dela normalno v XP-jih , v visti pa 1. sploh ni šlo naložit viste ,tako da sem moral zamenjati dvd rom potem , pa mi je jeb... v visti z dvd-romom nazadnje pa sem ugotovil da mi je vista sfu.... dvd-rom , in mi na tem računalniko sploh ne dela več niti v XP-jih , ko pa ga prklopim na drug računalnik pa vse dela OK
Tadej oprosti. Iskal sem tudi z googlom pa nažalost nisem naletel na to.
Zgleda res ne znam pravilno uporabljati iskalnika.
HVALA za pomoč.
Blond
Zgleda res ne znam pravilno uporabljati iskalnika.
HVALA za pomoč.
Blond
rambo013 ::
Lp!
Po nekaj straneh tukaj sem pobrskal pa ne najdem odgovora , kot me zanima.
In sicer, par let nazaj ko je izšel WinXp, sem naložil ga kar prek Win98. Ustvaril je svoj boot, kjer si lahko izbiral katere winse boš pognal. Sedaj me pa zanima, če imaš naložene Xp kjer vsaj igre verjetno tečejo bolje kot na visti a se jo da naložit na drugo particijo, pa poganjat oba sistema.
Za odgovor se vam naj... zahvaljujem.
Po nekaj straneh tukaj sem pobrskal pa ne najdem odgovora , kot me zanima.
In sicer, par let nazaj ko je izšel WinXp, sem naložil ga kar prek Win98. Ustvaril je svoj boot, kjer si lahko izbiral katere winse boš pognal. Sedaj me pa zanima, če imaš naložene Xp kjer vsaj igre verjetno tečejo bolje kot na visti a se jo da naložit na drugo particijo, pa poganjat oba sistema.
Za odgovor se vam naj... zahvaljujem.
Tad3j zdaj sem šele naredil solato.
S programom, ki si mi ga priporočal sem si izbrisal opcijo v boot menuju
1. VISTA
Tako mi sedaj ponudi samo
Windows Memory diagnostics
Ali mi lahko pomagaš kako sedaj nazaj nastaviti, da se bo VISTA zagnala brez boot menija ?
DVDja od Viste nimam doma ampak v službi. Doma imam samo še CD od XPjev.
Ali si lahko s tem kaj pomagam ? Ali si morem DVD it spet sposodit ?
Hvala
Blond
S programom, ki si mi ga priporočal sem si izbrisal opcijo v boot menuju
1. VISTA
Tako mi sedaj ponudi samo
Windows Memory diagnostics
Ali mi lahko pomagaš kako sedaj nazaj nastaviti, da se bo VISTA zagnala brez boot menija ?
DVDja od Viste nimam doma ampak v službi. Doma imam samo še CD od XPjev.
Ali si lahko s tem kaj pomagam ? Ali si morem DVD it spet sposodit ?
Hvala
Blond
Hardstyle ::
ico in ostali predlagam, da opustimo ta "war" kaj bo MS.si izdal in kaj ne, ker očitno ima vsaki druge informacije pa čeprav vsi navajate Ms.Si kot vir! Počakajmo pa bomo vidli!
Baje pa je slovenska različica viste že na travniku!
Baje pa je slovenska različica viste že na travniku!
Urajmal ::
Home premium je že v slo in že dobavljiva. Glede vseh patetnežev; počakajte ... MS ne uspe izdat vse tudi v tistem roku, ki je bil načrtovan. Predvidoma se čaka tudi po 0-dayju, še posebej pri slo MSu.
eLVAR ::
OW , jst bi vprasu zakaj ko na visti odprem cod2 mp mi preden awaiting connection kaze crno sliko kaksnih 30 sec,kaj je vzrok temu?
D-PaX ::
Pozdravljeni :)
prosim za pomoč
imam visto ultimate org. Dal sem si gor bsplayer in nimam slike, ko predvaja film, sem pa si codeke potegno dol od cole2k. Media. -. Codec. Pack. V6. 0. 9. -standard v wmp pa dela film normalno res ne vem zakaj ni slike v bs player-ju verzija
bs player pro 2. 15. 943 piše pa da je bs player za visto.
L. P paxy
prosim za pomoč
imam visto ultimate org. Dal sem si gor bsplayer in nimam slike, ko predvaja film, sem pa si codeke potegno dol od cole2k. Media. -. Codec. Pack. V6. 0. 9. -standard v wmp pa dela film normalno res ne vem zakaj ni slike v bs player-ju verzija
bs player pro 2. 15. 943 piše pa da je bs player za visto.
L. P paxy
Paxy
Zgodovina sprememb…
- polepsal: OmegaBlue ()
okip32 ::
Ojla. Mam Slo VISTO home premium in me zanima, zakaj non stop namešča eno in isto posodobitev.
A je komu kaj jasno?
Windows Malicious Software Removal Tool - March 2007 (KB890830)
Velikost prenosa: 3,8 MB
Da bo ta posodobitev začela veljati, boste morda morali znova zagnati svoj računalnik.
Vrsta posodobitve: Pomembno
After the download, this tool runs once to check your computer for infection by specific, prevalent malicious software (including Blaster, Sasser, and Mydoom) and helps to remove any infection found. If an infection is found, the tool will display a status report the next time you start your computer. A new version of the tool will be offered every month. If you want to manually run the tool on your computer, you can download a copy from the Microsoft Download Center or run an online version from microsoft.com. This tool is not a replacement for an anti-virus product. To help protect your computer, you should use an anti-virus product.
Več informacij:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=...
Več informacij:
A je komu kaj jasno?
Windows Malicious Software Removal Tool - March 2007 (KB890830)
Velikost prenosa: 3,8 MB
Da bo ta posodobitev začela veljati, boste morda morali znova zagnati svoj računalnik.
Vrsta posodobitve: Pomembno
After the download, this tool runs once to check your computer for infection by specific, prevalent malicious software (including Blaster, Sasser, and Mydoom) and helps to remove any infection found. If an infection is found, the tool will display a status report the next time you start your computer. A new version of the tool will be offered every month. If you want to manually run the tool on your computer, you can download a copy from the Microsoft Download Center or run an online version from microsoft.com. This tool is not a replacement for an anti-virus product. To help protect your computer, you should use an anti-virus product.
Več informacij:
Več informacij:
c00L3r ::
D-PaX v BsPlayer-z pojdni v Options -> Preferences -> Video -> Video Rendering -> Rendering mode, tukaj pa namesto default izberi Internal Renderer DirectDraw surface. To je meni pomagalo, da sem dobo sliko.
D-PaX ::
c00L3r :) hvala
Zdaj pa mi dela čisto vse :) hvala ti še 1x :) jaz tega nebi nikoli sam pogruntal, :/ si zdaj takoj grem to finto napisat, če bom kdaj formatiral compa. :)
Zdaj pa mi dela čisto vse :) hvala ti še 1x :) jaz tega nebi nikoli sam pogruntal, :/ si zdaj takoj grem to finto napisat, če bom kdaj formatiral compa. :)
Paxy
sese12 ::
Na Visti ne morem nikakor uspososbiti bluetooth vmesnik Belkin F8T013.
Je mogoče že kdo rešil problem.
Z uradne Belkin strani sem pobral gonilnike, kjer piše, da so tudi za Visto, vendar mi ne uspe zadeve usposobiti.
Je mogoče že kdo rešil problem.
Z uradne Belkin strani sem pobral gonilnike, kjer piše, da so tudi za Visto, vendar mi ne uspe zadeve usposobiti.
Meizu ::
En lep pozdrav vsem!
Zdej me pa zanima sledeče, če bo kak strokovnjak tuki vedu...
Najprej naj opozorim, da nism brau useh postov za nazaj, tko da je mogoče ta problem že omenjen, tko, da preden me sesujete ( ), sam tolk, da veste...
Problem je pa ta:
Kadar nalagam Visto (bootam, ne prek XP-jev), gre vse kot po maslu, ko pa mi morajo poteči še zadnje nastavitve (sepravi se že pripravlja na zagon), mi zaslon postane črn... Sploh se ne odziva dalje. Kaj narediti? Sem si downloadnu Advisor, če mam računalnik kul za Visto al ne, pa mi reče, da je zadosti... Sistem mam pa A64 3000+, 1.5GB, in X800GT 256mb... Nevem, kaj je tuki premalo...
Pol sm šu probat še upgrade prek XP-jev, pa sploh ne inštalira Viste... Pravi, da ni uspel inštaler naložiti vseh fajlov... Meni se sploh nič ne svita...
Zdej me pa zanima sledeče, če bo kak strokovnjak tuki vedu...
Najprej naj opozorim, da nism brau useh postov za nazaj, tko da je mogoče ta problem že omenjen, tko, da preden me sesujete ( ), sam tolk, da veste...
Problem je pa ta:
Kadar nalagam Visto (bootam, ne prek XP-jev), gre vse kot po maslu, ko pa mi morajo poteči še zadnje nastavitve (sepravi se že pripravlja na zagon), mi zaslon postane črn... Sploh se ne odziva dalje. Kaj narediti? Sem si downloadnu Advisor, če mam računalnik kul za Visto al ne, pa mi reče, da je zadosti... Sistem mam pa A64 3000+, 1.5GB, in X800GT 256mb... Nevem, kaj je tuki premalo...
Pol sm šu probat še upgrade prek XP-jev, pa sploh ne inštalira Viste... Pravi, da ni uspel inštaler naložiti vseh fajlov... Meni se sploh nič ne svita...
kriko1 ::
Da ni poškodovan dvd? Če je nesi nazaj k prodajalcu. Mogoče da ti dvd-rom dela težave pri branju (naredi prej en iso dump, da vidiš ce celega bp prebere).
Meizu ::
Ma DVD je gladek ko steklo... Sam lahk poškodbo DVD-ja izničim, ker sm jo inštaliral tudi na očetovem prenosniku, pa dela ko šus (imam licenco za več računalnikov)...
kotnikd3 ::
ma 64-bitna Vista sploh kakšne prednosti pred 32-bitno?
pomoje nobene...vsaj kulkr sem prebral ta forum
pomoje nobene...vsaj kulkr sem prebral ta forum
Urajmal ::
Že stokrat je bilo napisano da ne bo slovenskega MUI-ja za Visto. Potrebno bo kupiti Visto SLO.
okip32 - kaj če bi poskusil kupiti Visto Home premium ? ;)
okip32 - kaj če bi poskusil kupiti Visto Home premium ? ;)
suntrace1 ::
Je kdo sprobal v Visti AutoCad, ProEngineerj in/ali PhotoShop?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: suntrace1 ()
bluefish ::
aero pri nekaterih verzijah Viste ni na voljo, odvisno pa je tudi kakšno konfiguracijo imaš.
c00L3r ::
Če ima tvoja različica Viste Aero in imaš dovolj dobro konfiguracijo, se bo privzeto vklopil.
suntrace1, Photopshop dela na Visti. Saj delajo praktično vsi programi, ki niso odvisni od strojne opreme/gonilnikov. Recimo kaki software za mobilne telefone ne dela ipd...
suntrace1, Photopshop dela na Visti. Saj delajo praktično vsi programi, ki niso odvisni od strojne opreme/gonilnikov. Recimo kaki software za mobilne telefone ne dela ipd...
SrOvPaSoV ::
A je že kdo rešil tole (sem googlov pa baje še ni rešitve). Dva računalnika v mreži, na enem XP Pro na prenosniku VISTA Ultimate. Sharanje datotek iz Viste na xp gre normalno iz XP na Visto pa napiše : Destination folder access denied, in ne prenese nič. Sem naredil kot sem lahko našel na googlu : nastavil vsa dovoljenja, itd. A ima kdo kašno idejo?
pRAV ZENA "pEJ dOL z rAČUNALA"
SrOvPaSoV ::
Izklopil UAC, na novo nastavil vsa dovoljenja za mape in diske (full controll), izklopil firewall, izklopil požarni zid, se igral z vsemogočimi nastavitvami v network, sem admin na obeh računalnikih, pa tudi po dolgotrajnem iskanju na netu nisem najdu prave rešitve (vse kar sem zasledil je da ima veliko uporabnikov kateri imajo v mreži XP in VISTO enake težave )
pRAV ZENA "pEJ dOL z rAČUNALA"
kihc ::
Imam skener UMAX astra 2100S. Obstaja kakšna možnost da to usposobim na Visti?
Hvala za odgovor.
Hvala za odgovor.
x
simnov ::
lepo dam en dvd medij v pogon in nekaj vrti in potem pogon kar na lepo izgine in grem v device manager osvežit in je spet tu . to mi tako najeda da bolj ne more zakaj potem sploh imam tisto nalepko na pc kao za visto
Zgodovina sprememb…
- spremenil: simnov ()
slinko ::
Jest mam pa na visti sledeč problem in sicer mam mam tv kartico winfast PVR2000 in mi neče delat zvok slika pa dela normalno. V media centru deluje normalno ampak ta media center mi ni glih najbolj všeč. drugače pa mi ostale zadeve delujejo normalno. Diverje mam pa ta nove povlečene iz njihove uradne strani.
Zvočna je integrirana na Biostarki tforce 965PT
A mogoče kdo ve kako rešiti ta problem? A pa mislite da bodo v prihodnosti take stvari še poštimal al ne?
Zvočna je integrirana na Biostarki tforce 965PT
A mogoče kdo ve kako rešiti ta problem? A pa mislite da bodo v prihodnosti take stvari še poštimal al ne?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12983 (9215) | Icematxyz |
» | Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14690 (9411) | Lawler_ |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13564 (9042) | Tr0n |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10827 (7297) | ___ |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2626 (2211) | IVo |