» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
27 / 79
»»

Hardstyle ::

Add or Remove Programs?

CheapShit ::

Pojavlja se mi čuden problem. In sicer, vsake toliko časa se mi določene stvari, kot so control panel, windows explorer, celo vmesnik aero nočejo več odzivat. Primer: Ko kliknem na control panel, se enostavno ne odpre. Isto je z Windows explorerjem, aerota ni več, itd. Da ne bo pomote, IMAM LICENČNO VERZIJO WINDOWS VISTA ENTERPRISE EDITION. Ima kdo podobne izkušnje? Ko dam system restore, vse dela za nekaj časa, nakar se stvar ponovi.
Prosim za kakršenkoli nasvet, pomoč, ker je vse skupaj ZELO moteče.
Hvala!
Lep pozdrav!

Urajmal ::

En hint: vista je zelooooo občutljiva na navite procesorje.

creative ::

jaz mam navitega, pa nimam težav. res pa je da nimam navitega do maximuma...

andrej777 ::

Men se je pojavil nov problem

Doma imamo v mrežo preko ruterja povezane 4 računalnike. trije imajo XP-je jaz pa visto. Presenetljivo vse lepo dela in tudi jaz iz računalnika pridem na vse druge. Problem je da iz nobenga druzga ne pridem na mojega ker zahteva UPORABNIŠKO IME IN GESLO. Kje se to nastavi in kje lahko pogledam kaj imam nastavljeno?? Jaz se še ne znajdem dobro v Visti in sem zdele iskal a ne najdem.

Lp Andrej

Zheegec ::

Za svoj user name si daj neko geslo, ker če gesla nimaš te ne spusti naprej. Potem pa lahko to geslo uporabiš na kateremkoli PCju in boš imel dostop.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Atos ::

A pozna kdo kaki drugačen način prenosa Viste iz MSDNAA razen s tem njihovim clientom? Ker gre obupno počasi ;((

Hardstyle ::

Downlodaj visto preko torrentov, ko pa inštaliraš pa uporabiš serijsko, ki si jo dobil na MSDNAA.

Atos ::

Ja sej to je ena možnost. Bi prosil kak dober torrent tukaj samo dvomim, da mi bo kdo povedal 0:)

EDIT: Kakšna je pa točna velikost iso datoteke iz msdnaa?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Atos ()

simnov ::

kaj je to , da disk v visti ves čas nekaj premleva

Kenpachi ::

indexiranje, defragmentiranje, cachanje...
Zaraki Kenpachi.

Urajmal ::

andrej777, v network centur si morš nastavit public ter da ti ne zahteva passworda. velikost viste na msdnaa je 2.615.834KB, kar je popolnoma isto onim na torrentih.

Atos ::

Hvala za info :) sem malenkost prepozno prebral tvoj post. Do zdaj sem dol vlačo 1.83GB, tak da grem jovo na novo :(

Atos ::

Hm... x86 verzijo sem našel samo 1.93GB tak da zdaj sprobam s tem pa javim če mi je sprejel aktivacijo :) 2.6GB sem pa zasledil samo x64 verzije.

creative ::

lp

težavo imam naslednjo. zanima me če še komu v opravilni vrstici ne utripa ko dobi sporočilo v msnju.

težava številka 2. zakaj mi kljub temu da sem pri indeksiranju nastavil da mi pregleda obe particiji ob iskanju ne prikaže vseh zadetkov?

CheapShit ::

Imam sledeč problem, in sicer:
Ko hočem enablat en disk v administrative tools, ki ga kaže kot dynamic, FOREIGN, mi javi tole: THE ATTEMPTED OPERATION IS INVALID. EITHER THE PARAMETERS SPECIFIED ARE INVALID, OR THE OPERATION CANNOT BE COMPLETED ON SELECTED OBJECT. REFER TO THE DISK MANAGEMENT HELP FOR ASSISTANCE ON THE CORRECT USE OF THE ATTEMPTED OPERATION.

Kdo ve, kako rešit problem? Disk ni poškodovan, ker ga v Xpjih lahko omogočim za uporabo. Podatkov na disku pa tudi ne smem izgubit, tako da convertanje iz dynamic v basic ne pride v poštev...

Za vsako pomoč se zahvaljujem!
Lp!

Pesimist ::

Vista ma baje en BIG BIG problem zarad svojega DRMja.

Vecina folka pravi da to nebo gamaing sistem ker ma tako bedno zascito not ki 30x na sekundo skenira celi hardware da ne delas pizdarij kot blueray movije piratiziras in podobno :\

Poglej jaz sem prej mel nekaj se vedno mam torej AMD 3500+,1Giga ram, 6600GT pa sem mel identicne FPSje v Visti in XPjah pri CSS in menda N03. Graficna ocitno dovol svoh da je tudi vdarjen procesor poganjo na max. Zdaj sem pa 7600GT nabavo pa mam kr 45fps majn v Visti napram XPju. Mozen razlog bi bil to. http://www.joystiq.com/2006/12/25/vista...
Prav tako so testi pokazali na Toms hardware da tudi ostale igre in porgrami ter decodiranja znatno pocasneje izvaja.

Zdaj ce mas 2 core procesor je pomoje ta performance drop nizji pri igrah ki se nena cisto uporablajo dual core tak da zgleda da si je MS 1 core rezerviral za svojo protekcijo lol.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

krneki0001 ::

Pozna se že na starih dual proc mašinah. Zadeva deluje odlično, če imaš 2 proca. ČE enega izklopiš pa se ne premika več nikamor.

euro ::

Lep pozdrav!
Včeraj sem si inštaliral Visto, zanima pa me zakaj mi internet na njej dela neverjetno počasi. Izklopil sem ipv6 protokol kar ga je malo pohitrilo, vendar vseeeno morem čakat celo večnost da se mi odpre spletna stran....

Sba ::

Men ne dela CD-RW v Visti. Prav izklopit sem ga moral, ker se je sicer sistem zaganjal po pra minut. V XP-jih dela normalno.

Druga težava pa je, da ne najdem gonilnikov za grafično kartico NV fx5600. Prosim ne me napotiti na NV stran, ker mi tam dobljeni gonilniki napišejo, da niso našli ustrezne strojne opreme. In ja, sem izbral prave.

Torej, kje dobim ustrezne gonilnike, oz. kateri to so? (sprobal sem 100.65 in 101.41)
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

*TV* ::

Sba
http://www.nvidia.com/page/technology_v...

cisto spodaj mas neke beta driverje za FX serijo

Jereb ::

Meni pa printer ne dela, star je okoli 3 mesece... driverjev ne najdem za visto v device manager pa mi piše tole ..

V Wordu ali kje drugje če hočem sprintat ne morem oz ni na seznamu printerja :S:S

Ve kdo kaj bi bila težava, ker res nujno rabim printer :/

lp

Zoran25 ::

Sba

http://www.laptopvideo2go.com/forum/ind...
pa guru3d seveda še.

ena najbolših strani za drivere za nvidio.
Skoraj vsi ti driveri sami po sebi ne podpirajo fx5600,
torej potegni dol zadnjo verzijo (oz. katero hočeš) in uporabi modded inf ter manualno
inštaliraj drivere.
Zoran

Sba ::

Z guru3d sem imel že 100.65 zmodificerane, pa mi neki ni blo všeč (ni razpoznalo kjero kartico ima). Tele z linka sem pa tud imel (101.41), samo nisem fajla zamenjal, tako da niso prijeli.

Trenutno uporabljam 97.46, ki še podpirajo fx serijo. Željena igra pa še vseeno dela kot diapozitivi.

Hvala obema za pomoč!
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

Silvano ::

Je možno v Visti pomanjšati ikone na namizju in, če je, kako?
In katere varnostne programe (antivirusne, anti-spay,..) je smiselno uporabiti za visto? Se vam zdi kombinacija NOD32, Ad-Aware, Registry Mechanic primerna? V WinXP mi je ta kombinacija delovala odlično.

BendeR ::

Je možno v Visti pomanjšati ikone na namizju in, če je, kako?


Daš velikost ikon na small oz. jih označiš (držiš ctrl poleg) in skrolaš . ;)
:=)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BendeR ()

Trinitron ::

Silvano: Ja se da. Desni klik na namizje -> Personalization -> Windows Color and appearance -> Open classic color properties for more color options -> Advanced -> v meniju "Item" izberi "Icons". Potem malo zmanjšaj nastavitve pod "size" za ikone. Drugi size je za velikost pisave. Lahko pa zamenjaš tudi pisavo.

Glede varnosti pa: Za Visto zaenkrat še ni delujočih virusov, kar je dobro. Jaz uporabljam Windows Defender (priložen Visti), Windows firewall (priložen Visti) in Avast! antivirus (zastonj). Firewall je v Visti dosti izboljšan, čeprav se na prvi pogled ne vidi, tako da ni potrebe, da bi ga kupoval posebej. Windows Defender pa je sicer precej osnoven antispyware program, ampak v kombinaciji z antivirusnikom povsem zadostuje.

Zgodovina sprememb…

BendeR ::

Kak da ni delujočih virusov? Večina, ki pokluva XPje je "kompatibilna" tudi z Visto.
:=)

Trinitron ::

Jareb: pojdi na Control Panel -> Printers -> Add a printer -> Add a local printer -> izberi vrata, kamor imaš printer priklopljen (verjetno na USB ali LPT) -> Next -> Izberi proizvajalca (Manufacturer) in model -> Next -> Next. Končano.

Če printerja ni na seznamu lahko izbereš najbolj podobnega od istega proizvajalca. To je seveda začasna rešitev, dokler ne izdajo "pravih" gonilnikov.

Trinitron ::

Kak da ni delujočih virusov? Večina, ki pokluva XPje je "kompatibilna" tudi z Visto.


To pa ne bo držalo. Večina virusov ne deluje... Če prav vem kar noben ne deluje, ker so varnostne luknje iz XP-jev zakrpane. Morajo še odkriti nove.

Sicer se je pojavila neka koda, ki lahko uporabniku nezavedno dvigne pravice računa, ampak v praksi to še ne povzroči nobene škode.

Jereb ::

Kateri port je za USB .. in kako naj vem katerem usbju je prikloplen ?

lp

Trinitron ::

USB port je "USB001 (Virtual printer port for USB)". Pa daj napiši kateri model printerja imaš, se bomo lažje pogovarjali...

Jereb ::

Printer je Hp-jev LaserJet 1018 ... poskusil sem z modelom 1015 ampak ni učinka :/

lp

Chump ::

Jereb: Hp še ni spisal Vista driverjev za ta printer Preberi

NOTE: If your printer currently uses either a PCL5, PCL6 or PostScript XP driver, you may download the current XP driver from HP to provide printing functionality. Windows Vista printing is very similar to Windows XP and most print drivers supported in XP environment for LaserJet printers may also work in the Windows Vista operating system.

LP

Urajmal ::

Windows Vista naj bi bila/je imuna na vse Windows XP viruse.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Urajmal ()

DrAg0nBoY ::

Okey mam sam en problem z Visto. Ne morem se povezat na internet. Imam Siol ADSL in se mi ustavi pri "Connecting through WAN Miniport PPPoE" oz. nekaj podobnega. Ve mogoce kdo, kaj bi lahko bilo tukaj narobe?

Urber ::

Pozdravljeni !

Mene pa zanima, če ima kdo rešitev za bluetooth z Widcomm driverji in ali je komu uspelo priklopiti USB car reader. Prav tako je problem na Visti saj javlja napako, ko priključim fotoaparat Canon A80. Prepozna ga, samo ko hočem pretočiti slike, javlja napako, da je foto zaseden ali ugasnjen.

Hvala in lep dan želim !

Guardian ::

Sam imam majhen problem, ki pa mi v bistvu onemogoča uporabo Viste.

Težava se pojavi pri igranju Call of Duty United Offensive (online)... zanimivo je to, da deluje špil popolna normalno, potem pa med igranjem v določenem trenutno začne štekat... enostavno ne gre več tekoče in občutek je podoben laggu oz. velikemu pingu ali kot da rač. ne bi bil sposoben tekoče gnat igro.

Imam pa Core 2 Duo E6300 @3,0 GHz, 2 × 1 GB DDR2 800 MHz, 7600GT....

Če ima kdorkoli kakšno idejo kako odpravit napako, mu bom zelo hvaležen za nasvet... probal sem že novo instalacijo drugačne viste, raznimi gonilniki za grafiko... a težava se pojavlja vedno znova. Včaih že po 15 minutah, včasih šele po eni uri igranja.

Cokolesnik ::

Marsikateri uporabnik Viste se bo razveselil funkcije SLEEP, ki računalnik izključi z ohranitvijo stanja pred izklopom in pri vklopu omogoči hitrejši zagon celotnega OS, kot tudi vseh aktivnih programov pred izklopom.

Lastniki prenosnikov imajo s to funkcijo nemalo težav, očitno pa je, da bodo zlasti na slabšem tisti prenosnii, katerih proizvajalci grafičnih kartic ne bodo ponudili posodobljenih gonilnikov za Visto.

Ena od tem na forumih za problem SLEEP - PRENOSNIK
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Urajmal ::

Guardian, imaš mogoče navito grafično ??

BendeR ::

To pa ne bo držalo. Večina virusov ne deluje... Če prav vem kar noben ne deluje, ker so varnostne luknje iz XP-jev zakrpane. Morajo še odkriti nove.


Lol, ne delajo? Probaj, boš prijetno presenečen. :>
:=)

Trinitron ::

No dajmo to že enkrat razčistit: Za Visto še ni delujočih virusov, zagotovo pa sistemu ne morejo škodovati tisti, ki so bili napisani za XP. BendeR, če me želiš prepričati v nasprotno boš pa moral navesti kakšen legitimen vir (ki pa seveda ne obstaja)... In kako naj po tvoje probam, če kateri virus slučajno dela? Saj jih niti namestiti ne morem...

M-XXXX ::

Težava se pojavi pri igranju Call of Duty United Offensive (online)... zanimivo je to, da deluje špil popolna normalno, potem pa med igranjem v določenem trenutno začne štekat... enostavno ne gre več tekoče in občutek je podoben laggu oz. velikemu pingu ali kot da rač. ne bi bil sposoben tekoče gnat igro.

TOTALNO ENAK problem imam pri FEARU!!! Ideje dobrodošle!!!!

Trinitron ::

Vsem glede iger: probajte malo za štos odviti procesor in grafično (predvsem grafično!) na deklarirane frekvence. Verjetno bo to rešilo težave. Ko bodo gonilniki izboljšani do mere XP-ja, potem lahko nazaj navijete...

Chump ::

Se sploh lahko navije Nvidia grafične kartice v Visti 64bit? Predvsem me zanima 7600GS. Meni to nikakor ne uspe, v nastavitvah so sicer možnosti za navijanje, vendar so nedelujoče.

LP

euro ::

Ko sem si naložil zadnji windows vista update in resetiral računalnik, se mi je pojavil blue screen. Računalnik se mi sploh ni hotu zagnat, non stop se je resetiral. Pol sem z vista DVD-jem ustvaril restore point, in ponovno zagnal računalnik. Ko sem prišel v sistem sem ponovno naložil update nakar se mi je spet pojavil blue screen. Mogoče kdo ve če je napaka v zadnjem windows vista update-u???

macgajver ::

probej navit grafično s atitools beta podpira tud nvidio samo nevem če dela na 64bitni verziji.
tenstan krompir je pa zakon

TechBeats ::

Eno vprašanje; a je možno, če vista ne podpira usb ključa (driverjev) oz ga prepozna in ga uporabim kot ready boost, da mi kaj pomeša driverje (zbriše) za dvdrom ;(( ;(( ...ker se je to men zgodil, ko sem restartal računalnik, kar na lepem ni blo več dvdrom ikonce u mycomputer in ni več funkcioniral...pogledam pod device manager in tam je pod dvd označen ta usb ključ z klicajem in dvdrom isto... hočem updejtat dvdrom in napiše da kr ne najde več driverjev na netu tud ne..
če dam pa sistem restore mi pa poprav. sam fora je k sm meu še ene par programou posnetih in jih bom mogu še enkrat posnemat, zlo zlo zamudno opravilo.

Torej a je možno, da je usb ključ nekak zbrisu oz. uniču driverje za dvd, ker sm ga uporabu kot ready boost??

creative ::

Glede iger vsem. Ste poizkusili nastavit compatibility? načeloma bi to moralo pomagat... vsaj meni vse deluje kljub navitemu procesorju, čeprav mi je delovalu tudi če nism imel nastavljeno kopatibilnost:\

Guardian ::

Creative, misliš nastaviti kompatibilnost z Windows XP SP2? Ja, deluje sicer tudi brez tega, ampak potem je slika temna in se brighntess sploh ne da nastavljat... če pa nastavim kompatiiblnost na XPje, potem je sicer oke, ampak po določem času enostavno ne delujve več tekoče. :(
««
27 / 79
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16612824 (9056) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12314578 (9299) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813445 (8923) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15810727 (7197) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192596 (2181) IVo

Več podobnih tem