» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
26 / 79
»»

BozidarB ::

mene neki zanima. hotu sm instalirat noda (licencno verzijo) pa to ne gre ker nta verzija ni kompatibilna z visto. vredu in skocim na net da dobim uno verzijo, pritisnem download na kar se mi pokaze zaheva po geslu. po katerem geslu je ta zahteva? od racunalnika ni ker sm probov. mogoce gdo ve kako bi se dal nardit da tega gesla ne bi zahtevala vista? (prej na xp-jih nikoli nisem imel takih tezav) LP

EDIT: imam pa msdn visto bussiness

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BozidarB ()

bluefish ::

to geslo nima veze z Visto. Vnesti moraš podatke od licence.

BozidarB ::

keri driverji so najbolsi za graficno geforce xfx7600gs? sm iskov na nvidijini strani pa nevem kerih dol potegnt:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BozidarB ()

BozidarB ::

se nekej. a sploh obstaja driver za zvok za tole plato asus p5ld2-se?

kriko1 ::

Nvidiini gonilniki so na njihovi strani - izbrati pač moraš grafične gonilnike, nato geforce grafične.

BozidarB ::

in kaj pol? sej nikjer ni moje grafe nastete

Kenpachi ::

Se delaš kekca al si res?

Graphic driver > GeForce and TNT2 > Windows Vista 32/64
Zaraki Kenpachi.

BozidarB ::

no da pojasnim. takoj ko sem instaliral windowse sem imel povprecno oceno 4.4. sedaj ko sem instaliral se gonilnike je ocena padla na 4.3, poleg tega se un znakc za nvidio na desni strani sploh ne pokaze (kot se je pri xp). ocena ne more bit slabsa kljub temu da se namestil gonilnike. LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BozidarB ()

darkolord ::

Seveda je lahko.
0.1 ni velik padec, testira pa se trenuten performans strojne opreme - viste recimo ne zanima al je disk maxtor, sata, sci raid, ..., ampak konkretno kakšno hitrost doseže (kar pa lahko tudi variira)

BozidarB ::

ampak disk ne varira, zmansala se je ocena graficne. tudi sliko vidm malo bol zmazano kot pa z prejsnim OS ki je bil Windows XP.

darkolord ::

Sej vseen, tut pri grafiki ni vedno čist enako.

Zamazano? A samo tekst al sploh cela slika?

BozidarB ::

mislm da samo text. bi mogu ksno igrco zalaufat pa povedat ko dela sam morm najprej se driverje za zvocno dobit

darkolord ::

Text zgleda zamazan zaradi ClearType. Če imaš LCD je pisava veliko bolj berljiva. Traja nekaj časa, da se navadiš, potem pa ne moreš brez.

BozidarB ::

ja pisava ni bolj berljiva vsaj pomojem ne:| no sej to me ploh ne mot tolk. ima gdo mogoce kak link do driverjov za zvocno asus p5ld2-se

jjag3r ::

Js sn meu pa nek problem z ADSL povezavo v visti....enkrat je neki prjel računalnik pa mi je zbrisu adsl povezavo....ko sn hotu novo ustvarit mi je neki žnaru da ne more (nwm točnega razloga)...nikamor se nisn mogu povezat...ne na firefox ne na msn, xfire...nč...ko sn pa zagnau IE mi je pa delu normalno..js sam Oo, povezave ni IE mi pa dela...nisn znau zrihtat pa sn na nov formatiru komp pa še enkrat visto naložu kr sn mislu da sn kej zajebu pr inštalaciji, pa je blo čez par dni isto...zj sn spet na xp-jih....mogoče kdo ve razlog ka bi lahk blo narobe? :/

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jjag3r ()

CheapShit ::

Mene pa zanima. če bom imel probleme s ponovno aktivacijo, ko bom zamenjal grafično kartico?
Hvala!
Lp

matejv ::

imam en problem z dvd romom (nec) v visti. do sedaj mi je vse delalo normalno, potem pa kar naeknrat dvd roma ni bilo vč. sem pogledal v device manager in ga unistaliral. ko sem restartal ga je prepoznalo, vendar mi je pri instalaciji javilo napako. to se mi je začelo pojavljati, ko se v daemon toolsu dal pognati en image. takrat mi je "izbirisalo" oba dvdja. pravega in navideznega od daemona. poskusil sem tudi z uništalacijo daemona vendar še vedno isto. update dvdja mi pravi da imam najnovejši gonilnik. vista je x86. če ima kdo še kako idejo naj mi jo prosim sporoči.

CheapShit ::

Še en problem. Ko sem namestil novo grafično, sem hotel namestiti zraven tudi WINFOX 2.0 (program, ki ga dobiš poleg Leadtekovih graf). Problem pa je, da mi javlja tole napako: WF2k.exe - THIS APPLICATION HAS FAILED TO START BECAUSE D3DRM.DLL WAS NOT FOUND. REINSTALLING THE APPLICATION MAY FIX THIS PROBLEM. Štos je v tem, da mi to javlja nonstop (programa ne morem odstranit, ker se izvaja, in nimam dostopa. Kaj lahko naredim? Tudi tega wf2k.exe ne najdem s searchom nikjer na disku....
Hvala za pomoč!
Lp

guja ::

Imam problem s secure w2 na windows visti. sicer sm najdu na netu verzijo na netu in mi jo instalira in use.Upisem uporabnisko ime in gelso, ko pa pridem na faks pa pise da se moje nastavitve ne ujemajo z brezzicno povezavo. A ima se kdo podoben problem'?

Tomay ::

Sem dal disk z nameščeno Visto na nf7-s geforce 2 400mx

V drugo mašino ATI 9100 IGP

In zadeva se je postavila, malo pojamrala za gonilnike. Edino za grafično ni gonilnika. A ve kdo kje dobit gonilnik za 9100 IGP?
Voodoo 4Ever

BozidarB ::

mogoce gdo ve zakaj jst z svojim acountom, ceprav imam administratorjeve privilegije nemorm igrt ET-ja oz. mi v igri napise na nimam privilegijev? pa tut recimo ce hocm neki bl pomembnga brisat mi noce brisat in napise da nimam privilegijev. v xp-jih se mi to nikoli ni dogajalo. je treba mogoce kej nastavt?

Urajmal ::

JagerMaister nisi povezljiv verjetno. Nastavi si dhcp na ruteru oz izključi in ponovno vključi mrežni kabel, da se prav nastavi ip. creative, za sliko v bsplayerju poglej nekaj mojih postov nazaj. smerduh, zadnji drajverji za geforce so 100.65 in jih dobiš na nvidia.com ali guru3d.com. vista ti ne pusti zaganjat aplikacij zaradi tvoje varnosti. treba je zagnat pod administratorskimi pravicami.

creative ::

Tad3ej tnx

Am a še komu drugemu v vist business ne predvaja DVD filmov v media Playeru? na netu sm zasledil da le home pa premium verziji predvajata dvd videje... Kolk je zaj res na rtem oz kje bi ga lohka polomil? sicer mam licenčnega power dvd ampak je vse eno moteče(sploh ko hočejo stari kaj gledat:P )

krneki0001 ::

Men v visti busines dela vse. Tut DVD-je mi predvaja čist normalno.

BozidarB ::

Tad3j@ kako pa jst nardim da bom mel vse pravice. jst sm naredu acount z pa tm sm obklukov da imam administratorjeve pravice, kolk jst vem bi to mogl bit vse:\

Urajmal ::

ne ni vse: Security -> Advanced -> Owner -> Edit izberi Administrators. Nič pa ne obljubim da bo delalo.

BozidarB ::

a se to splh da izbrt pr visti bussiness?

jjag3r ::

Hvala ti tadej....bom probu kej zrihtat :D

Shark100 ::

Kaj dela komu Adobe Reaader 8, saj meni to napiše

Pa imam dovolj prostora na disku tak da ne vem kaj je.
Shark

Hardstyle ::

1. Right-click on the installation executable you downloaded from Adobe (AdbeRdr80_en_US.exe). 2. Select Properties. 3. Click the Compatibility tab. 4. Under Compatibility Mode, check the Run this in compatibility mode for checkbox and select Windows XP (Service Pack 2) from the dropdown. 5. Click OK. 6. Run the installation executable. Editor addition: Sometimes the above fix is not enough. Follow these steps if the above does not work for you. While the error message is still on the screen, navigate to your temp folder. Click on the .msi installation file for adobe and let it install. You may need to run this file as administrator.

M2corp. ::

meni pa preko mreže vidijo drugi računalniki z xpji samo "Public" mapo. vidijo sicer tudi vse sharane diske ampak nemorejo dostopati do njih(access denied). kaj moram tukaj naštimat?

maratonec5 ::

Jaz pa prosim za pomoč. Imam namreč nameščena dva operacijska sistema, xp kot primarnega in visto kot sekundarnega. Ko sem formatiral xp-je in jih ponovno naložil, mi pri bootanju računalnika ne ponudi več možnosti za zagon viste. Kako naj spet obudim vista boot manager, da bom spet lahko zagnal visto?

gre_x ::

uporabljam visto ulimate 32 bitno na novem compu in imam težavo,da mi usb ključek(corsair 4G) in
zunanji diski ne delajo isto hitro kot na xp.testiral sem z HD-tune pa imam
maximum transfer rate samo 13.9MB/sec in na ključku in zunanjih diskih popolnoma enako?
na xp pa 22.9MB/sec in disk 48MB/sec.če pa priključim dva zunanja diska naenkrat pa je
transfer rate še slabši.nevem ali je kriva vista ali pa ima mat.plošča zak.usb-je.
imam pa HP media center pc AMD dual core+ 2G rama.
a mi lahko kdo pomaga?

darkolord ::

A imaš vse zadnje driverje za ploščo? Poglej malo po proizvajalčevi strani, če je kaj novega za Visto

Urajmal ::

Shark100, zakaj enostavno ne uporabiš Foxit readerja?

M2corp, to je zato ker nimaš nastavljeno pod network 1.) public in 2.) sheranje brez potrebne kode.

maratonec5, poglej sem.

matejv ::

imam en problem v visti. vsake toliko casa dobim naslednje sporocilo:
host process for windows services stopped working and was closed


v tistem casu se mi internet nekaj zafrkava. to sporocilo se mi je zacelo pojavljati, ko sem uporabil system restore. pac je bila nuja. prej nikoli. potem sem se enkrat nalozil visto in je spet delalo BP, potem pa se en system restore in spet isto.
google mi ne da nic pametnega ven.

andrej777 ::

No jz sem danes naložil Visto in imam nekaj problemov.

Visto sem inštaliral na nvo disk, starega sem dal pa v zunanje ohišje. Kot prvo mi vista ni hotla odpret My Documents na starem disku ker kao nisem bil administrator. Ko mi je to nekako ratalo mi sedaj XP-ji ne odprejo tiste mape. Kaj morem nardit??

Druga pa je SecureW2 Client Slišal sem da obstajata dve datoteki ki rešita problem a jaz jih ne najdem. Sploh me ne spusti v clienta ker že prej napiše neko napako. Temo sem zdele bral eno uro skupaj tako da se mi že mal blede in se opravičujem če sem kaj spregledal.

Lp Andrej

c00L3r ::

SecureW2 client za Visto se da dobit tukaj. Uporabljam ga že skoraj mesec dni.

Zoran25 ::

a mi lahko kdo pove prosim zakaj mi tega fajla ne spila v nobenem predvajalniku ?
zvok je, slike pa nikakor.
ostali videji delajo bp.

slika tukaj

instaliran je ffd

hvala
Zoran

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zoran25 ()

Hardstyle ::

Ne predvaja ti niti VLC player? http://www.videolan.org/vlc/


kako si naredil vremenski gadget, da ti za mb kaže?

Zoran25 ::

Ne predvaja niti Media player classic, niti VLC niti BS. Čudno skratka:)

glede weather gadgeta, v nastavitvah morš met v regional settings nastavljeno, da si iz USA pa dela.
Sem bral na netu, da obstajajo neki cracki, da si lahko od kod drugod tudi pa da dela, samo meni ti
cracki niso delovali. Torej lokacija USA, tipkovnica SLO pa je.

Lp
Zoran

Rogue ::

Evo sem naložil Visto ker so bili XPji po enem letu polni navlake. Zelo nad pričakovanji. Začuda mi dela vse. Startup je neprimerljivo hitrejši, tudi ko se po loginu še loadajo programčki lahko dokaj normalno delaš druge stvari, kar v XPjih ni bilo možno.
Mam 2GB RAMa pa ga nimam nič preveč. Če delam obične stvari v winsih, nič eksotičnega, ga imam takoj skurjenega 50%. Z 1GB ne prideš nikamor, razen v slideshow.

jurre ::

Urajmal ::

Rogue, vendar se da XPje zelooooooo optimizirat ;)

jurre ::

a vam vsem delajo normalno usb keyi v visti? Jaz se vedno ne najdem resitve, zakaj mi na kljucek kopira s celih 500KB/s. Iz kljucka na disk kopira normalno, v XPjih mi je na kljucek kopiralo s 15Mb/s brez problema...

SpIcA ::

Mam en problemček. in sicer moj trial čas pri uporabi viste bo kmalu porabljen. Ali obstaja kaki način kako odkleniti visto zastonj?0:)
P4 RULZZZ!

BendeR ::

Ja, mahneš eno box verzijo iz police. :D

Em, vam dela c&c3 demo na visti? ;((
:=)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BendeR ()

SpIcA ::

Haha very funny Fonzi8-O Napisu sm zastonj! magari naj mi en obrazloži po ZS-ju!
P4 RULZZZ!

Zheegec ::

Zastonj za 100€ da, zastonj za 0€ pa ne gre.

C&C3 demo deluje OK na visti, brez problemov (64-bit Vista Business).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zoran25 ::

kje za vraga je v visti opcija da manualno deinstaliras video codece? tak kot je blo v xpjih ?
control panel -> sound and video...-> hardware ...

A najdo kdo kaj podobnega v visti ?
Zoran
««
26 / 79
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16612823 (9055) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12314578 (9299) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813445 (8923) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15810727 (7197) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192596 (2181) IVo

Več podobnih tem