» »

internet 5min dela 5min ne ?!?

internet 5min dela 5min ne ?!?

nightbodom ::

Kot že naslov pove, mi mal dela pa nič, pa spet dela pa spet nič, tko na kakšne 5 minut niha... mam pa 1mega pri T2, je mogoč pri njih kaj narobe. Sm mislu da firewall kaj nagaja pa je vseen al je vkloplen al pa ne( od Ad-aware). Nimam pojma kaj je narobe in mi gre ful na živce k hočem odpret kako stran pa mi napiše da nemore, pol pa dam enkrat al pa dvakrat na osveži pa nardi itd. Kaj mi lahko kdo pove, kaj bi blo to narobe, oz. morm sporočit na T2 al je kaj z mojim računalnikom...

tsatthoggua ::

Imam Siol 1M pa zadnje dni opažam podoben primer. Strani enostavno ne odpre ( Page cannot be displayed ) ko dam refresh pa ponavadi deluhe normalno. To se dogaja občasno vendar vseeno moteče še posebej če googlam ker nikoli ne vem ali stran mogoče res ne obstaja več.
Ima še kdo podobne težave ? Kje je frka?

Phoebus ::

Isto mam jaz nekje med 23:30 in 01:30 zadnjih par večerov, pa sem na T2. Zanimivo pa je sranje največje če se povezujem v sisoff. Nevem, najbrž kaj delajo...

kopriva ::

Ooo, js pa sem že mislu, da se je vse sam proti meni zarotilo ... >:D

Ja, js mam tut podobne oz. iste težave ... Dj povejte, kaj pa ko npr. pingate npr. www.arnes.si - kakšen je odziv in ali lahko kadarkoli pingate in vedno dobite respons?

Pa še to: če greste downloadat eno večjo datoteko, a je prenos hiter kot ponavadi? Meni šiba preko 100Kb/s ... Problem je torej le v tem, kako počasi in nestalno se mi odpirajo spletne strani. :\

ganimed ::

Ima kdo od vas, ki vam prekinja zvezo na netu, firewall Zone Alarm? Meni je novejša verzija t.j 744.001 delala podobne neumnosti.
Lp

Js sem menda VSE firewalle izključil oz. podobne zadevščine. Sploh ne vem, zaradi česa mi to dela in kaj bi znalo bit narobe. Sumim, da je router kriv, ker če grem na net direktno, potem dela vse okey - toda le na namiznem računalniku, medtem ko mi tule, na prenosniku, dela iste bedarije.

Možno je, da mam tule mrežno kartico hin ... Ne vem več, kaj naj si mislim. Obupujem. :\

Trdi ::

Tudi jaz imam enak problem. Strani ne odpre oz. ne najde (recimo tudi slo-tech), po refreshu je v redu. Drugače pa na trenutke dela net zelo počasi. Virusa/spyarea nimam. Bi lahko vsak naredil kakšen speed test? Vidim po drugih forumih, da nismo sami. Tip s telekoma mi je ped nekaj dnevi mzeril hitrost, ko je nameščal linijo 4 mbite. Moji podatki so:

156 kB DL
51 kB UL
ping test ne dela (če izklopim Zone alarm, je 40 ms)

Ping na siol je 15 (min) - 26 mc (average) - 31 (max)

Linija: 4mbit
Ponudnik: Siol
Firewal: Zone Alarm

Probleme sem začel opažati v zadnjih dneh, ko so mi nadgradili z 1mbit na 4 mbit (mi dali ganyhwatever modem). odklopili so mi tudi ISDN.

dobro bo slišati še odzive drugih....

P.S: prvi dan po inštalaciji, je net delal kot prava 4mbitna povezava. Tudi on je izmeril in bilo 4500 megabitov DL. Danes pa opazim, da ne more uploadati več kot 30 kilobajtov...
Trdota d.o.o.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Trdi ()

ganimed ::

Zelo dober speed test je na strani http://www.speakeasy.net/speedtest/. Poskusi in poročaj.
Lp

LapD ::

Baje siolovci neki delajo in da bo še nek časa net štekal...take info sm jst dubu

Ja, ganimed, več ali manj je isto na treh speed testih, ki sem jih preizkusil. Sem pa šel na tisto stran, kamor se je prijavil monter, ko je prinesel modem. Download speed je izmerjen 45xx kbits, torej je prava 4-megabtna linija. S siola (telekoma, whatever) navzdol imam očitno odprto 4-megabitno linijo.

Čisto možno, da res kaj šarijo, upam, da hitro končajo. Kje si dobil ta info, LapD?
Trdota d.o.o.

LapD ::

Od enga k dela tam.

En znanec s Siola je rekel, da ne ve, kaj bi to bilo.

Sem pa nekaj klicev opravil... na Siolu me še vedno vidijo kot 1-megabitnika, ker jim Telekom še vedno ni poslal obvestila, da so mi odprli 4-megabitno linijo! How stupid can Telekom be?! ;(
Trdota d.o.o.

Js nisem mogu več zdržat, saj se mi je skor zmešalo ... poleg tega pa diska že kr en lep čas nisem konkretno preformatiral in se je nabralo polno umazanije in šare. Zdaj, ko sem na novo naložil Windowse, vse dela, kot mora!

LP in veliko sreče pri iskanju rešitev.

Klemzz ::

jst mam tut podobn primer siol adls 4/512, občasno mi pade povezava dol pol se mi pa noče več povezat pa napiše error 876 al 867 da se remote computer ne odziva ;(( sm klicu na siol so rekl da je pr men na kompu neki narobe, kak spy al podobno, jst use spucu še vedno isto, kličem se enkrat me vežejo na telekom pa mi serviser zabije da mi loh pride pogledat sam da mi bo zaračunu 8k... pol pa jst lepo formateram komp, use nastavm in zadeva še vedno ni delovala...zdej spet deluje, čudežno :|

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Merjenje hitrosti downloada/uploada (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Omrežja in internet
449389278 (5836) dussan
»

Sinfonika (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

30028440 (12625) overlord_tm
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31037534 (16941) Primoz78
»

Volja - cenejši internet kot T-2? (strani: 1 2 3 )

11917053 (9509) Wox
»

2mbit ADSL in hitrostni problemi????

121811 (1273) Hux

Več podobnih tem