» »

Sinfonika

Sinfonika

...:TOMI:... ::

Men tu P2P ne dela tko kt bi mogu. Drgač pa če se ne da zment z teženjem na "tehnično slušbo" je pa sam še APEK na vrst. Po mojih izkušnjah je apek najbolš rešitev k se poštima v 1 dnevu vse kar je narobe.
Tomi

fonlenz ::

Tud men p2p že en mesec ne dela tko kot bi mogu. Kličem na tehnično konstantno vsak drugi dan, pa tipi dol pojma nimajo... Ej kaj pa napišeš APEK-u ?

...:TOMI:... ::

Jst sm napisau, da je hitrost čist taka pa taka pa da se ne držijo pogodbenih obveznosti in da kjub večkratnim opozorilom težave niso ble odpravljene... mal poveš kaj te muči. Pol ti oni pošlejo uraden dopis (priporočeno) da če hočeš sprožt upravni postopek...(tožba) sam men so takoj k sm dobu ta list net zbolšal da sm meu kšn tedn kr 2M:D. Zdej se ne zajebavajo več sam zdej so pa začel ta P2P neki bremzat. Bomo vidl če ne bo dobr... ponovi vajo.
Tomi

servo ::

zanimivo - od p2p programov mi prek sinfonike dela z dobrimi hitrostmi samo bitcomet, ostali (azureus, utorrent, dc+..) pa zlo po polžje... A ste ostali kaj sprobali različne kliente?

...:TOMI:... ::

Men se je use sesul. Nč ne dela tko kt bi mogl (mula, utorrent,...) .Najprej sm mislu da mam kej okužen pol sm pa probau na drugem kompu pa je blo isto.;(
Tomi

fonlenz ::

Jest sm dal gor qtorrent, bitcomet, tud mulo sm na nov naložu, pa nč boljš. Zdej mam spet azureusa pa so hitrosti prav borne. Jest še par dni počakam, pol pa na APEK z njimi.

...:TOMI:... ::

A zdej se je že kej popravl al še nč. Dejte mal napisat kakšno je stanje. Pr men je bolš kt je blo.
Tomi

dejc76 ::

Pri meni je zelo slabo s sinfoniko, KAJ BOMO NAREDILI, očitno se sami ne bodo spomnili nič pametnega!!
Siolovci downloadajo s 120kb/s, jaz pa že več kot mesec max. 25kb/s!!Zadnje dni pa sploh malo, samo še okoli 15kb/s!!

dejc76 ::

Danes sem dobil enega" pravega" na tehnični pomoči in mi je povedal samo, da bo tako SKOZI oz. NON-STOP - za TORRENTE in ostale P2P-(omejitev po domače), ker so to morali nekaj bla bla bla zaradi varnosti!!Tip ni imel pojma, samo je rekel, da so mu tako naročili, če bo kdo kaj spraševal!!!KAJ PA ZDAJ?????

DAJTE ŠE OSTALI KAJ POKLICATI TEHNIČNO POMOČ, KER NE VEM KAJ BOMO ČE BO TO RES TAKO!!!!

...:TOMI:... ::

Men so isto rekl bu***e ene. Jst bom napisal odstopno izjavo zaradi nespoštovanja pogodbeno določenih hitrosti. Iščem novga ponudnika ISP...
Tomi

Zgodovina sprememb…

McHregec ::

V torrent klientu vklopiš, da ti enkriptira vse torrent povezave in default port spremeniš potem more delat ok.
Destroyer Of The Worlds.

...:TOMI:... ::

Pred 1. majem mi je use lepo delal pol so pa blokeral porte al nevem kaj(oni se zgovarjajo na požarn zid pa varnost pred udori... svašta). Zgleda da bom prešaltau na drug isp...
Tomi

hfob ::

zdajle sem klical na tehnicno pomoc in nihce nic ne ve o kakrsnem koli shapanju? S kom si ti tam govoril .. mene so vezali naprej in sem ocitno dobil nekoga zelo visoko, ki je vse zanikal in da se nemorem nic peesdit cez nedelovanje interneta, ker P2P ne pokazatelj hitrosti; prav tako sem kupil 4MB paket, ki mo jamci samo 4MB v njihovem omrezju .. in ce se prav spomnim je isto na Siolu.. tudi tam mi ni tujina nikoli tako letela kot domace omrazje :(

dejc76 ::

MCHREGEC: daj prosim povej, kako bi to lahko naredil recimo v BITLORDU, to kar si napisal v prejšnjem mailu?????
Za TOMIJA pa bi prosil, da če ti uspe z odstopno izjavo in ne boš rabil plačati pogodbene kazni povej, kako ti je to uspelo - jaz grem takoj vstran, če je le možno!!!!Hvala

...:TOMI:... ::

Glih dele sm poslou apeku opis problema. Napisau sm da ne razumem njihove politike bremzanja p2p-ja in da nisem edini....blablabla Glede odstopne izjave pa napiš da ti povezava ne dela v pogodbeno določenih hitrostih... pa mal še kej nalož... sej lohk hitr kej najdeš sam možgane je treba uklopt.:D
Tomi

dejc76 ::

TOMI, javi ko dobiš kakšen odgovor in seveda tvoje nadaljnje korake v zvezi s tem problemom!!!!Hvala

hfob ::

pa sej, a ves da bremzajo? lahko da imamo samo tako shitty linke v tujino..

...:TOMI:... ::

Un model tm mi je reku citiram: "Ja povezava bo mal bl počasna sam to je zarad varnosti...." tralalalala.... Če bi biu zravn mene bi ga tolk poču nekam (se oproščam za izjavo sam tko je).
Tomi

dejc76 ::

TOMI in ostali, katere kliente uporabljate in koliko imaste nekje povprečno downloada!??????
Si mu kaj zagrozil z APEK-om!????

...:TOMI:... ::

100% je to njihova krivda. Sam da majo manjše obremenitve na svojih mašinah (štrom je drag) al pa se je hatkotu (lastnik) mal zmešal. Upam da se bo to rešl...
Tomi

hfob ::

s kom si pa govoril? Ker verjeno je pametno v pritozbo tudi omeniti s kom si govoril in kdo ti je dal tako izjavo.

...:TOMI:... ::

Jst sm reku da bom šou drugam on mi je hladnokrvno reku da lohk napišem odstopno izjavo...če ti to reče un tm je pa višek
Tomi

hfob ::

zakaj ze? If he feels that way .. te pac ne rabi kot uporabnika tam. Ti si pa tudi bolj zadovoljen ce nisi tam. Gremo vsi na T2!

...:TOMI:... ::

emule: povprečno je dol metal tm okol 60-100
torenti (utorrent): je začel počas pol pa zmer bl hitr do 120

zdej ja pa mula sam ene 15, torent pa tut tm nek al pa mal hitrej
Tomi

...:TOMI:... ::

jst bi šou na t2 sam sm po izjavah našega nacionalnega operaterja predaleč za vdsl. ;(( pomoje je to sam zato da gre najprej adsl do konca u promet pol pa šele vse ostale tehnologije.
Če bo telekom kdaj meu optiko do bajt bo to takrat topla voda tko kt vse tehnologije doslej(isdn pol adsl pol pa še pof***n adsl2+) Fantje gremo podpise zberat za optiko. To je prihodnost za HDTV pa hitr in pocen net pa tko dalje
Tomi

Doman ::

Zanima me če ima kdo kupljene domene pri sinfoniki ker me zanima če omogočajo urejanje dns-jev prek spletnega vmesnika?

Narcos Satanicos ::

prijavte jih na apek in zavod za varstvo potrošnikov, zahtevajte razveljavitev pogodb
SPORT THE WAR, WAR SUPPORT

OmegaBlue ::

Fantje prosim, če malo umirite vaše vroče glave in debato dvignite na malo višji nivo drugače bo šiba pela.

Sinfonika se res poslužuje traffic shapinga na p2p povezavah(in le na njih). S tem so rešili problem, ko je bilo omrežje dobesedno zabito in je bilo onemogočeno ali zelo ovirano navadno browsanje po internetu tudi ostalim uporabnikom, dokler ne dobijo novega linka (septembra) bo tako tudi ostalo. Omejitev je zvečer manjša kot čez dan, seveda če vam to ni všeč uporabljajte klienta, ki omogoča "protocol encryption". Na voljo vam je tudi možnost VLJUDNEGA pogovora po telefonu ali pisna pritožba naslovljena na sinfoniko.

----
In kdaj se boste razvajeni mulci (točno to ste) zavedli, da se hitrost oz. bandwidth, ki ga vaši atiji in mamice plačujejo za vas NE MERI s p2p programi? Da v legalnost vašega početja sploh ne zaidem in prosim ne mi z izjavami "Kar jest downloadam je moja stvar", ker vsi dobro vemo kaj vlečete in jokate, da vam gre počasneje kot sosedovemu lojzku, ki je pri XXX ISP. Odskaklajte na arnesov FTP in potegnite kako datoteko, sinfonika tudi ponuja testne datoteke za test linije, vam vleče toliko kot v pogodbi? Potem nimate kaj jokat. Uporabnika, ki bi mi začel groziti z APEK ob prvi stvari, ki ne bi bila po njegovem godu ali iluziji kako naj bi internet deloval, ne bi hotel imeti v svojem omrežju.
----

Na koga leti tale odstavek, bo že vsak sam pri sebi vedel.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Narcos Satanicos ::

S tem so rešili problem, ko je bilo omrežje dobesedno zabito in je bilo onemogočeno ali zelo ovirano navadno browsanje po internetu tudi ostalim uporabnikom, dokler ne dobijo novega linka (septembra) bo tako tudi ostalo.


1) torej nimajo zadostnih kapacitet za to kar prodajajo
2) da isp-ji shapajo promet je itak znano, to pa ne pomeni da ti lahko prodajo več megabitno povezavo, dobiš pa recimo četrtino tega, noben tukaj pa ne pričakuje da bo uporabljal p2p ali http/ftp promet iz tujine vseskozi s polno hitrostjo
3) če v pogodbi ne piše od nič od omejevanja p2p prometa je to potem kršitev pogodbe
4) žalit folk z razvajenimi mulci zato ker pričakujejo normalne in kvalitetne storitve je pa le samo po sebi otroško
SPORT THE WAR, WAR SUPPORT

...:TOMI:... ::

Neki bi meu za povedat:

1. Vljudni pogovori ne pomagajo NIČ
2. Sm že ene 5X napisau na forumu da mi je sam apek pomagau da se je stvar rešila v 1 dnevu (en tedn sm skoz tečnaru na telefon da ni v redu pa ne p2p ampak navadn internet za brskanje)
3. Če bi imel možnost bi šel k t2 sam je nimam
4. Kot da vi spoštovani gospod OmegaBlue ne uporabljate p2p-ja in da imate vse programe in filme, musko original...(to je sklepanje ne obtožba)
5. Zdej če slo-tech stoji na sinfoniki še ne pomen da se je treba z usemi štirimi upret proti nam (ki nismo sami krivi za slabo povezavo)
Tomi

hfob ::

OmegaBlue>>

Tvoj citat "Sinfonika se res poslužuje traffic shapinga na p2p povezavah(in le na njih). S tem so rešili problem, ko je bilo omrežje dobesedno zabito in je bilo onemogočeno ali zelo ovirano navadno browsanje po internetu tudi ostalim uporabnikom, dokler ne dobijo novega linka (septembra) bo tako tudi ostalo.

Kje je Sinfonika dala to izjavo in kdo stoji za temi besedami; nikjer nisem zasledil te izjave, pa prav tako sem ze parkrat preveril pri njih. Tako, da prosim ne govori neumnosti, ce ne mores zraven navesti vira informacij.

Se pa ne bi cudil, da se lahko posluzuje takih metod, ker verjetno to pocne se kateri koli drug ISP, pri nas tudi najvecji!

Citat: "Odskaklajte na arnesov FTP in potegnite kako datoteko, sinfonika tudi ponuja testne datoteke za test linije, vam vleče toliko kot v pogodbi? Potem nimate kaj jokat."

S tem se pa cisto strinjam .. sam lahko od njih potegnem testne datoteke z hitrostjo, ki mi jo ponuja paket in tukaj ne morem nic. Nikjer v moji pogodbi ni nobenega SLA-ja, ki govori koliko tujine mi zagotavljajo; kaksni bodo odzivni casi itd?!


Narcos Satanicos>>
1) torej nimajo zadostnih kapacitet za to kar prodajajo

ali pa, kar ti prodajo je interconnection, ne tranzit z takimi hitrostmi.

2) da isp-ji shapajo promet je itak znano, to pa ne pomeni da ti lahko prodajo več megabitno povezavo, dobiš pa recimo četrtino tega, noben tukaj pa ne pričakuje da bo uporabljal p2p ali http/ftp promet iz tujine vseskozi s polno hitrostjo

dokler ne bos imel poslovne skode oz. ne bos mogel placati racuna preko neta pri svoji banki, se nimas kaj peesdit za stvari, ki jih na crno dol vleces .. avtorji pa ostanejo praznih rok.

3) če v pogodbi ne piše od nič od omejevanja p2p prometa je to potem kršitev pogodbe

ce tudi nic ne pise kar ti zagotavljajo, to tudi ne pomeni, da je krsitev?! Nikjer ni omenjen SLA, ki bi ti zagotavljal te pogoje, ki zahtevas. Zdajle sem preveril in tudi Siol nic ne zagotavlja?! Bomo tudi Siol na APEK prijavili??? Najboljs.

4) žalit folk z razvajenimi mulci zato ker pričakujejo normalne in kvalitetne storitve je pa le samo po sebi otroško

jah od razvajenih mulcev ne moremo pricakovati da bodo vedeli kaj so normalne in kvalitetne storitve. Ko bos pa to pri sebi razcistil in definiral, bos kmaul spoznal, da ne ves kaj je to .. in tega ti noben ADSL ponudnik ne zagotavlja. Zal.

...:TOMI:...>>

2. Sm že ene 5X napisau na forumu da mi je sam apek pomagau da se je stvar rešila v 1 dnevu (en tedn sm skoz tečnaru na telefon da ni v redu pa ne p2p ampak navadn internet za brskanje)

potem si imel argumenta za tecnarjenje in si lahko tudi empiricno dokazal zakaj ni delovalo .. verjetno so naredili tudi kaksne meritve na linku do tebe in uredili zadeve. Najveckrat je imel Telekom prste vmes ..

3. Če bi imel možnost bi šel k t2 sam je nimam

Torej zivis ze tako v PM, da se potem cudis, ce je povezava med tvojim DSLamom in drugim koncem v pm ..

5. Zdej če slo-tech stoji na sinfoniki še ne pomen da se je treba z usemi štirimi upret proti nam (ki nismo sami krivi za slabo povezavo)

Aja, Slo-tech je na Sinfoniki? Fun:) Pol se pa upirajmo se dalje, vendar z pametnimi argumenti. Jaz zal ne bi sel na APEK z izjavo, da mi P2P ne dela. Ker IMO izpadem jaz kreten, ker ne morem prinesti pametnih meritev se z druge strani, kot tudi ne morem reci, da imam zdaj s tem probleme pridobivat na crno musko, filme itd.. ce pa se kdo s teh hvali, potem pa naj samo pocaka, da se dokocno amerisko-evropski zakoni naselijo tudi v naso zakonodajo; to je pa samo vprasanje casa!

h.

...:TOMI:... ::

citat iz http://www.mediasplet.com : Čeprav je izmenjava datotek daleč najbolj popularna prvina, P2P omrežja omogočajo tudi druge stvari, kot so delitev zmogljivosti, P2P telefonija in podobno.
Tomi

hfob ::

"Čeprav je izmenjava datotek daleč najbolj popularna prvina, P2P omrežja omogočajo tudi druge stvari, kot so delitev zmogljivosti, P2P telefonija in podobno"

Mi ne deluje ravno nek zanesljiv vir .. z to izjavo lahko pristopis verjetno na APEK, ce pokazes katera zadeva ti ne deluje, katera delitev zmogljivosti, P2P telefon itd .. jaz mislim, da ce bos tudi na Sinfoniki tocno povedal kaj te matra, te bo kdo poslusal. Da pa reces P2P mi ne dela .. je pa malo cudno. Ne da jih zagovarjam; jih pa razumem, da se ne bodo posvetili tvojemu problemu.

Ce bos pa rekel, da mi ne dela telefonija, ki zlorablja P2P .. lahko naredimo testiranje itd. Mogoce te bo kdo prisluhnil... sicer imam pa obcutek, da prevec pricakujes od ADSL tehnologije; dobro da nisi nikoli imel opravka z Wifi uplinkom v svet.

OmegaBlue ::

hfob, hvala za lepo spisan in umirjen sestavek.

Kje je sinfonika dala izjavo.. nevem nisem njihov uporabnik tudi nisem prašal. Za izjavo stoji prijatelj na sinfoniki, ki sem ga danes povprašal po tem in NE govorim neumnosti.

...:TOMI:...
Poglej Traffic shaping ni nekam strel v prazno in ne blokirajo celotnega pomena "p2p" omrežja (recmo skype ni oviran ali omejevan). Vsak paketek po omrežju se da identificirati za kater protokol gre in skladno s tem urejati promet. Prosim ne se ven vlečt z bednimi izgovori.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

hfob ::

OmegaBlue>>

Citiram "Kje je sinfonika dala izjavo.. nevem nisem njihov uporabnik tudi nisem prašal.".

Potem tvoja izjava nima nobene podlage, zal. Lahko, da si jo mislil napisati "govori se". Podal si zelo tocen in jasen "statement", da to pocnejo in so to tako ali drugace povedali/priznali/objavili.

"Za izjavo stoji prijatelj na sinfoniki, ki sem ga danes povprašal po tem in NE govorim neumnosti"

Ko bo tvoj prijatelj imel ime in priimek, da bom lahko rekel, evo .. ta clovek nekaj ve in bom lahko tudi potem Sinfoniko temu primerno zaslisal; do takrat je vse samo neka megla v zraku. Zal.

.. nisem te hotel obsoditi, da govoris neumnosti; govoris pa samo kar si slisal. Lahko na privat receva kaksno o tem tvojem prijatelju, ki ocitno nekaj ve in pozna zadeve:)

h.

OmegaBlue ::

Imena in priimka nisem omenil, ker ga nočem vlečt v debato brez njegovega privolenja, pač spoštujem njegovo zasebnost. Drugače pa bere tole temo in je na slo-techu, če bo želel ti bo poslal ZS ali odgovoril na to temo. Popolnoma njegova odločitev.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

hfob ::

bi bil zelo zadovoljen, ce bi mi osebno odgovoril in samo namignil njegov vir informacij, pa ga ne mislim potem naprej izpostavljati ali pa zdaj na veliko naprej na Sinfoniki teziti, kaj sem slisal in kdo mi je povedal.. je zal prevec otrocje.

Narcos Satanicos ::

"ali pa, kar ti prodajo je interconnection, ne tranzit z takimi hitrostmi."

torej ti prodajo mačka v žaklju... mislm lahko bi rekel da ti prodajo 100 Mb povezavo med tvojo ethernet kartico in modemom, samo to je enostavno zajebavanje kupcev. taki izgovori so prav vabilo isp-jem da ljudi nategujejo. (kot je mene telemach recimo)

"dokler ne bos imel poslovne skode oz. ne bos mogel placati racuna preko neta pri svoji banki, se nimas kaj peesdit za stvari, ki jih na crno dol vleces .. avtorji pa ostanejo praznih rok."

kakšno poslovno škodo bi pa mu na privat liniji? in zakaj bi blo e-bančništvo tukaj ključni element pri ocenjevanju kvalitete? zakaj pa ne emaili al pa samo http stran od tvojega ponudnika? poleg tega lahko plačaš račun tudi z dialup hitrostmi in 5 sekundnimi latencami, torej isp-ju niti pri http protokolu ni treba zagotavljat obljubljenega? kje boš potegnu mejo? p2p je sestavni uporabe interneta in se ga lahko uporab na vse mogoče načine. ampak isp-ja nima to nč za brigat. z isto logiko bi lahko omejil ves ftp promet ker "odžira bandwith in ni nujno potreben" in udp promet in ves streaming in icmp, samo kdo je isp ki mu folk *plačuje*, da se bo naknadno izmišljeval kaj gre in kaj ne? ma jok... al naj v pogodbi točno določjo pogoje al pa naj bojo tih.

"ce tudi nic ne pise kar ti zagotavljajo, to tudi ne pomeni, da je krsitev?! Nikjer ni omenjen SLA, ki bi ti zagotavljal te pogoje, ki zahtevas. Zdajle sem preveril in tudi Siol nic ne zagotavlja?! Bomo tudi Siol na APEK prijavili??? Najboljs."

komur siol ne dela dobr naj ga kar prijavi na apek, ampak še enkrat kr izmislit si ene pogoje in omejitve brez da so točno določene ni legitimno sploh pa je to sklepanje pogodb v slabi veri ko veš, da določene storitve ne moreš ali nočeš zagotavljat, ampak seveda vseeno z velikim veseljem sprejmeš denar.

"jah od razvajenih mulcev ne moremo pricakovati da bodo vedeli kaj so normalne in kvalitetne storitve. Ko bos pa to pri sebi razcistil in definiral, bos kmaul spoznal, da ne ves kaj je to .. in tega ti noben ADSL ponudnik ne zagotavlja. Zal."

No ti pa razčist sam s sabo, da enim pa ni treba rit nastavlat in sprejet vse kar si eni novodobni kvazi-kapitalisti predstavljajo pod 'easy money' ko vlečejo denar od folka za storitve ki jih ne znajo al pa ne morejo dobavljat. Časi ko si bil lahko srečen, če si namesto enih normalnih čevljev v Alpini dobu rumene gumijaste škornje so pač mimo.
"Žal."

(in btw, jest na siolu dobim vsaj 70% zmogljivosti moje povezave ne glede na čas dneva in protokol/program, če je le druga stran dovolj hitra.)
SPORT THE WAR, WAR SUPPORT

Microsoft ::

Ce bi UDP blokiral, potem bi internet bolj stezka delal tko, kot dela danes. Tudi za ICMP so zadnjic neke linke dal v eni temi (kasneje so sicer zaradi oftipika vse pobrisal), da je kar pomemben pri rutanju paketov.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

hfob ::

Narcos Satanicos>>

Citiram: torej ti prodajo mačka v žaklju... mislm lahko bi rekel da ti prodajo 100 Mb povezavo med tvojo ethernet kartico in modemom, samo to je enostavno zajebavanje kupcev. taki izgovori so prav vabilo isp-jem da ljudi nategujejo. (kot je mene telemach recimo)

Ce enostavno odgovorim JA! Pozanimaj se kaj kopujes in kaksen SLA si podpisal zraven tvoje pogodne, potem se buni. Ce ti ne odgovarja najdi ponudnika, ki ti zna tvoje zelje ponuditi za denar, ki si ga pripravljen placat.

kakšno poslovno škodo bi pa mu na privat liniji? in zakaj bi blo e-bančništvo tukaj ključni element pri ocenjevanju kvalitete?

Ni, je pa zgolj dokaj konkreten primer, ki ga lahko empericno demonstriras, kako (ne)deluje in napodlagi cesar lahko oddas pritozbo naprej na svojega ponudnika oz. APEK.

torej isp-ju niti pri http protokolu ni treba zagotavljat obljubljenega? kje boš potegnu mejo? p2p je sestavni uporabe interneta in se ga lahko uporab na vse mogoče načine. ampak isp-ja nima to nč za brigat.

sej verjetno jih ne briga. Vendar, za doloceno kvaliteto storitev na omrezju za stranke, ki verjetno temu primerno placajo linke je potrebno izvajati QoS. Tega mora vsak VoIP ponudnik izvajati ze zaradi VoIP-a samega, da ima ta prednost predvsem ostalim prometom v omrezju.

Ocitno p2p tukaj ne pride v postev kot nekaj tako zelo zelo nujnega, da bi bilo na tako prioritetni listi. Za zdaj se tudi nisem zasledil RFCja, ki bi govoril o delovanju p2p-a in kako se mora tega v omrezju "pohandleat"; tako da zal moram dati tukaj prednost tvojemu ponudniku, da verjetno bolj ve kaj in kako mora poceti s samim prometom.

udp promet in ves streaming in icmp, ..

kot je nekdo spodaj napisal .. zapri si si ICMP promet in se potem pritozuj zakaj ti internet ne dela.

samo kdo je isp ki mu folk *plačuje*, da se bo naknadno izmišljeval kaj gre in kaj ne? ma jok... al naj v pogodbi točno določjo pogoje al pa naj bojo tih.

in kako bodo te pogoji doloceni? Verjetno so doloceni, samo nikjer ni omenjen p2p, ker je to tip prometa, ki ni "standerniziran" ali kako bi se ze reklo.

Moje vprasanje je predvsem zakaj tak vik in krik; jaz sem se ze sprijaznil da tako je, ker nimam nobenega empiricno dokazljivega argumenta, pogodbe, SLAja, da bi bilo drugace.

h.

cendof ::

Je morda kdo kake 14 dni nazaj (lahko tudi mesec) zasledil moj post glede problematične hitrosti Sinfonike? Namreč namesto 1M download-a sem imel samo cca. 300k.... Po opravljenem sprehodu po mojem kraju (Cerkno) in testiranju pri kolegih sem ugotovil, da je problem v samem modemu Callisto 821+, ki se očitno ni razumel z mojim routerjem (SMC BR14). Po pritožbi na Sinfoniko je Telekom v dveh dneh prinesel starejši modem Callisto 821 (moja želja) in stvar zdej špila. Prov dol mi visi, če je modem starejši... sam de dela:D Ste pa itak opazili, da nisem kakšen zahteven uporabnik glede hitrosti.
Ima morda kdo s tem problem pri download-u? Namreč meni že ves čas P2P deluje povsem OK. Mi pa res ni nekaj jasno, ker meni mula recimo dela, kolegu čez cesto pa ne :(

Vendar pa imam en drug problem. Namreč identičen router na drugi lokaciji in drugem ISPju mi pošilja log file na en smtp server, na Sinfonikovem omrežju pa ne... Ima kdo razlago za to? Morda kdo ve, kaj Sinofnika vse blokira in ali je možno, da odpovem požarni zid na njihovi strani?

LP

Bakunin ::

tomi:

> st bi šou na t2 sam sm po izjavah našega nacionalnega operaterja predaleč za vdsl.

zakaj pa ne vzames adsl2+ pri kaksnem drugem ponudniku ? it's a free country.

OmegaBlue ::

Aha samo to ko je nekdo omenil da je Slo-Tech na sinfoniki... no.. ni na sinfoniki.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

...:TOMI:... ::

Če še nis porajtau je na desni strani na pejđu link do moj.net(to je sinfonika).Piše hosted by moj.net. Lohk preverš če ne vrjamš.
Tomi

tomaz 06 ::

To ni slaba ideja...

fonlenz ::

Fantje dejte si probat tole nastavt, če vam ne dela: http://torrentfreak.com/how-to-encrypt-...
Men trenutno sinfonika napolno vleče, no se nam preveč hvalu...

...:TOMI:... ::

1. premau uploada (če čš kej online postaut npr. webcam, pejđ al pa kej tazga)
2. predrago za moje potrebe in pojme
Tomi

Bakunin ::

tomi - tebe resi samo FTTH :D

Adsl/catv ipd. "dialup" niso nikoli bili namenjeni za "strezenje" resnih zadev. Morebiti za kaksne hobi zadeve....

Ce hoces spodobno povezavo, potem pride v postev ethernet ali optika, ki pa ima seveda tudi svojo ceno. Glede na tvoje potrebe je najbolje da odpres svoj ISP. Bojda ima Volksbank ugodne kredite....[>:D ]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bakunin ()

Malner ::

17.5.2006 - Obvestilo o prometnih razmerah v ADSL omrežju sinfonike

V Sinfoniki smo iz varnostnih razlogov v svojem omrežju izvedli nekaj ukrepov, ki lahko vplivajo na delovanje nekaterih storitev v globalnem internetu, ker jih omrežni sistemi zaznavajo kot potencialne navarnosti za omrežje. Med ukrepi, ki jih je Sinfonika uvedla, so vzpostavitev dodatnih mehanizmov za izvajanje varnostne politike v sklopu požarnega zidu, ki zajema vzpostavitev prioritetnih in manj prioritetnih seznamov protokolov ter vrsto drugih ukrepov, ki pa ne vplivajo na samo uporabniško izkušnjo.

S tem smo dvignili nivo varnosti in zanesljivosti v celotnem omrežju, izboljšali delovanje vseh prioritetnih storitev in omejili hitrost izvajanja sumljivih aktivnosti, ki bi s svojim zlonamernim udejstvovanjem lahko bistveno vplivale na delovanje celotnega omrežja. Sinfonika bo v prihodnje dinamično in po skrbni presoji skrbela za vpeljavo varnostnih mehanizmov, kot odgovor na spreminjajoče se varnostne razmere v globalnem internetu.

dejc76 ::

Zelo tržno, ni kaj!!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nestabilen ping

Oddelek: Pomoč in nasveti
91028 (880) Duhec
»

Slab ping na Švedsko

Oddelek: Omrežja in internet
161934 (1670) Bakunin
»

New DTAG Route :)

Oddelek: Omrežja in internet
91498 (1353) TyKee
»

Slab ping - What to do?

Oddelek: Omrežja in internet
232353 (1954) KoReNJe

Telemach nove pogodbe?

Oddelek: Omrežja in internet
251946 (1221) Gandalfar

Več podobnih tem