» »

ADSL in oddaljenost od centrale

ADSL in oddaljenost od centrale

ozanic ::

Zanima me koliko ste oddaljeni od telefonske centrale in kake hitrosti dosega vaš ADSL? Sam zaenkrat še nimam možnosti priklopa na ADSL, ker še vlečejo optiko. Sem pa cca 6km oddaljen od centrale. Seznanjen sem s tem da ADSL ne nese neskončno daleč...

Jan987 ::

če vlečejo optiko pol ne jit na adsl pa se zavezat za 2 let ker boš šov itak lahko pol na optiko ko jo bodo potegnil, če pa zdej že delajo pa bo to zelo kmal!

BlazP ::

banfi je najbrz mislil optiko za uplink DSLAMa in ne optike do doma.

Jan987 ::

Aja se oproščam če sem narobe razumel.

sitriani ::

Fantje vi kr sanjajte o optiki. A mislte res da bo bodo kr do hiš vlelk optične kable. Lol ;)

MWMW ::

Od DSLAMa si lahko pr ADSLu oddaljen največ 5.5 km
Vendar pa operaterji še dodatno omejijo to razdaljo.
//

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MWMW ()

Klemenn ::

Fantje vi kr sanjajte o optiki. A mislte res da bo bodo kr do hiš vlelk optične kable. Lol ;)


aha...pa ko je stric pred tolk-pa-tolk-leti reku, da kaj je to zdj s temi telefoni da to itaq ne bo meu nikol vsak svojga...pa glej dans :\

Jan987 ::

jah optika sigurno bo po bajtah. V roko 20 let bo MOGOČE pokrita cela slovenija.

sitriani ::

Študiram telekomunikacije in poznam kar dost ljudi na telekomu. Tko da vem o čem govorim. Namreč ne bo se splačal operaterjem polagat takih kablov do hiš saj je strošek previsok. Mal si preberte zadeve o napravah ki svetlobni signal pretvorijo v informacijo ter obratno in boste vidl da to niso male pare. Sigurno enkrat bo, sam do takrat bo pa še zmerej DSL najbolj razširjen. Sicer pa loh čakaš 20 let oz. več kot je rekel Jani123 ;). Zdej pa premislte kaj je bolj pametno ;). Jest bi tud mel optiko pa ne vem kaj še, sam bodmo realni ;). Enkrat bo marskej, sam zdej je zdej kaj bo pa čez 20 let pa men ni prioriteta. Treba je izkoristit kaj je zdej in ne kaj bo. Tko da Jani123 to že vsi vemo ;)

Jan987 ::

Ja verjetno bo res amis air oz. kej podobnega prej pokril državo kot optiko. Ti ki študiraš telekomunikacije, pa me zanima če slučajno veš kolk hitr amis planira pokrit celo slovenijo z temi antenami

ozanic ::

Ma logika, da nisem mislu optiko do moje bajte. Optični kabel trenutno vlečejo do centrale. In takoj ko bo montiran DSLAM bom naroču meritve, če je sploh možno dobiti ADSL na takšni oddaljenosti od centrale. Zato me tudi zanima, kako daleč od centrale se nahajate srečneži, ki uporabljate takšno ali drugačno obliko hitrega interneta.

sitriani ::

banfi: mal si poglej tole stran in boš našel kar nekaj informacij : http://www.aware.com/products/DSL/gdmt....

Zdej kakšna je maksimalna razdalja da bi ti delal ADSL, je zlo odvisn od tel.kabla( bakra) in spojk. Primer : na zgornji strani piše da je distanca lahko 18000 feet kar je 5,5 km. Sam to lahko dosti niha. V praksi je dostikrat drugače kot je napisano. Smo mel meritve na različnih kablih (isdn,utp...) pa so bli rezultati drugačni kot na papirju :>. Primer: utp kabel. Maksimalna razdalja naj bi bla 100 m. Nam je delal tud na več. Na nekaterih kablih so bile pa težave na 80ih metrih. Tko da najbolje, da ti zmerijo in se prepričaš o kvaliteti kabla med hišo in DSLAM koncentratorjem. Optiko pa vlečejo zato do DSLAM-al, da bodo lahko zagotovil večje število uporabnikov, saj vsi vemo da optika prinaša več možnosti (hitrost, več kanalov, večja razdalja itd.).

jani123: glede amisa ti pa ne morem povedati, kako hitro bodo to zadevo spelal, k kle je pa bolj politka pa marketinštvo v to se pa ne spuščam :).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gradnje optike, VDSL central.... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
30662976 (29035) Lonsarg
»

Optika za vogalom (strani: 1 2 3 439 40 41 42 )

Oddelek: Omrežja in internet
2095160121 (35986) Vanadium
»

Zakaj mi Telekom ne omogoči ADSL-a?

Oddelek: Omrežja in internet
382979 (1724) Pyr0Beast
»

SiOL ZELO poizveduje za T-2jevci ! Jim teče voda v grlo? :) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
19118034 (10112) pizdindim
»

Kdaj pride vdsl? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
816271 (4617) Hux

Več podobnih tem