» »

eBay.de Pomagajete z vasimi izkusnjami zacetnikom

eBay.de Pomagajete z vasimi izkusnjami zacetnikom

planetparty ::

Sem nov uporabnik eBaya in me zanima na kaj moram paziti:

1. Kako se placajo izdelki po dobljeni licitaciji? (npr. dosti je kitajskih ponudnikov, eden je napisal pod opombe, da paypal na kitajskem ne omogoca tujine..Potemtakem kako se mu nakaze denar? In kako vem da ni prevarant?)

2. Kako se prodaja oz. kaj rabim. Trenutno imam samo racun pri NLB.

To je za zacetek vse, verjetno bom imel se dosti vprasanj sproti :8)
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory

antonija ::

1. Z denarjem :) Metode placila so pa PayPal (zahteva registracijo, ki lahko traja kar nekaj casa), WesternUnion (tace stran od tega, najvec goljufij je prek tega blo), bancno nakazilo, kes v kuverti po posti,.... Vprasas prodajalca (pomoznosti preden je konec drazbe) in se odlocis a bos kupil ali ne.
Nikoli ne ves da ni prevarant, lahko pa iz njegivh refenc sklepas na to dejstvo; prodajalci z nekaj 100 ali nekaj 1000 pozitivnimi referencami so ponavadi vredni zaupanja. To ne pomeni da so tisti z 10 referencami barabe, samo vecja verjetnost je da so ;)

2. Za prodajat rabis artikel in cas :) Milsim da je najboljs da gres na stran od ebaya in tam preberes kaj vse je potrebno met za kaj, vse lepo pise. Glede prejemanja placila pa PayPal v slovenijo ne dela (lahko samo placujes), nakazejo ti pa vsi lahko na NLB racun. Ce pa mislis bit baraba se pa pripravi na ebayeve odvetnike>:D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

planetparty ::

Hval za informacije. Bom plačeval kaj prek NLB.

Glede prodajepa: Baraba ne nameravam biti v nobenem primeru 8-)
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory

planetparty ::

Eno vprašanje:

Sem naročil 2 izdelka (obakrat procesor), postnina je bila okrog 13 EUR. Zdaj sem pa naročil en mp3 player s 5 gb diska za smešnih 56 eur. In glej ga zlomka prodajalec trdi, da je poštnina do nas 25 EUR;(( 8-O Sem mu rekel, da to ne more biti, ker sem že 2 izdelka dobil od njih za 13 EUR. Kaj naj storim?
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory

krneki ::

Bi reku da zna biti mp3 player večji od procesorja in posledično večji stroški.

planetparty ::

Ne bo držalo, player tehta 83 gramov! Kot drugo pa sem vprašal kolega, ki je naročil isti player in je mel postnino 13.50 EUR. Torej? Zelo poceni sem dobil dražbo in zdaj na tak umazan način hoče izvlečti kaj se da največ, sramota! Sem mu napisal naj pove pri kateri posti so mu rekli tolkšno ceno, da preverim...
Ima kdo izkušnje glede poštnin in poštnih služb v Nemčiji?

Jutri še pokličem DHL Ljubljana, pa še tam povprašam po tarifah.
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory

krneki ::

No če je kolega naročil isti player preko istega prodajalca potem imaš argument pri prodajalcu. Vseeno za drugič vprašaj za poštnino preden se avkcija konča in ne predvidevaj preveč.

Ko sprašuješ za tarifo ni dovolj le teža ampak tudi dimenzije paketa.

OZZY ::

Čisto tako...Zakaj pa nisi povprašal po ceni poštnine?? To je tvoja krivda. Poštnina pri istih produktih zelo variira. od recimo 15-35 evrov za grafično kartico. Odvisno je tudi kako pošlje. Lahko ti recimo kot maxibrief international v kaki oblazinjeni koverti z velik pene pa še zavarovanje vzameš in je poštnina dokaj majhna. Če pa preko DHL-a je cena zalo različna in je do 38 evrov za paket...

Drugič pa vprašaj in se pozanimaj kok je.. Ne moreš posploševat na nek produkt prej ko si dal pol manj, kot sedaj ponuja za poštnino.

če je posameznik predlagam, da se zmeniš za maxibrief v oblazinjeni koverti plus zavarovanje...Cena do 500g z zavarovanjem ne bi smela presegat 10 evrov... 4.5 ev ptt+1 evro zavarovanja+ cc 2 evra listek...se pravi cc 7.6 evrov skupaj...
Go with the flow.

planetparty ::

Zdaj vidim, da mi je poslal mail in je preveril cene in je zdaj poštnina padla na znosnih 15 EUR.

Mogoče je hotel zaslužiti 10 EUR gor, mogoče pa je le površno povprašal prej... Je pa privatna oseba, morda imajo drugi zato nižjo cene glede pošilk, ker imajo pogodbe s pošto.

Kakorkoli 15 EUR ni huda cena :)
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory

antonija ::

Prodajalec ti lahko zaracuna stroske pakiranja in posiljanja take kot hoce. Tvoja dolznost je da PRED NAKUPOM izves vse pogoje nakupa, including stroske posiljanja.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Smorny ::

Veliko jih proba zaslužiti s "pakiranjem" v primeru, da njihova pričakovana cena ni dosežena. Nekaj podobnega se je zgodilo, ko sva s kolegom bidala slušalke.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

antonija ::

Posles mail pa je. Jaz sem se tud naucu the_hard_way. Tipkanje maila te kosta priblizno 3 minute + strom za kompjuter, kar je mnogo manj kot 10, 20 EUR kolikor ti lahko nabije na postnino. Ce pa hoce prevec ga pa nekam posljes in je stvar resena.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

mat3jc3k ::

Zdravo

Nekaj rabim iz ebaya, bi mi kdo dobavil? danes sem bil na banki in prej kot v 14-ih dneh mi ne morejo aktivirat mastercarda za plačevanje. Licitacija traja še 2 dni, zato bi nujno rabil nekoga da mi zbida.

Informacije na PM

Hvala!

fortexg ::

@antonija
Glede prejemanja placila pa PayPal v slovenijo ne dela (lahko samo placujes), nakazejo ti pa vsi lahko na NLB racun. Ce pa mislis bit baraba se pa pripravi na ebayeve odvetnike>:D


Od kje ti pa informacija da paypal v SLO ne dela za prejemanje plačil?
To že nekaj let ni več res. Je pa res, da znajo pobrati pasje provizije, ki zavisijo od načina plačila kupca - npr. če kupec plača paypal s kreditno kartico, je provizija večja kot če mu odtegnejo sredstva, ki jih že ima na računu.
Pa znajo težit če prejmeš več plačil s kreditno, da moraš upgrejdat account, itd. Aja, pa moral sem jim poslat utility bill + bank statement da so mi sprostili nakazilo.

Meni so lani za 200€ vredno stvar vzeli pavšal (mislim da 0.35€) + 3,5% (kot je pisalo v pogojih) + 2% (ki niso bili nikjer omenjeni). Ko sem se pritožil, sem dobil odgovor, da tako pač je, da pač vzamejo na "lepe oči" še 2%, lahko se pa pritožim na nekekšno EU komisijo... (oz se žalim na tramvaj komando).

Pa še to: kake 2-3 leta nazaj so na UK ebayu uporabljali že skoraj izključno paypal, Nemci pa "ueberweisung" - bančno nakazilo (SEPA nalog), ko pa sem lani prodajal in nisem dal paypal kot opcijo, so me zasuli z vprašanji in sem moral dodati tudi paypal...

Za kupce ja paypal krasna stvar (vračilo denarja in to), za prodajalce precej manj - eBay pobere svinjske provizije + svinjske provizije za paypal (ki je tudi v lasti eBaya seveda) - lahko nanese skupaj preko 15%, tudi pri dražjih artiklih (preko 500€).

Je pa res, da je ebay globalen in ima več 100mio uporabnikov - poskusi npr na Bolhi kupit/prodat npr. Sony Vaio X505 ;-)

fortexg ::

Aja, še glede "poštnine" - to je pač trik prodajalcev kako dobiti še kak $ oz € pri navidezno poceni artiklih (za 1$ oz 1€), zato prej preveri oz. pri iskanju daj izpis "sort by: price + shipping: lowest first"

Je pa eBay v določenih kategorijah že omejil najvišje vrednosti poštnin.
Ker eBaya v SLO ni, se jaz ponavadi prijavim na .DE, .UK ali .com eBay (tam, kjer imajo trenutno pač najnižje provizije - to stalno nekaj spreminjajo - oz. tam, kjer računam na največ potencialnih kupcev).
Ker je potem artikel v SLO, pri poštnini pa npr. ne moreš izbrati DHL, USPS, Royal Mail, izbereš "other", zg. znesek poštnine pa je lahko omejen.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4106 107 108 109 )

Oddelek: Kaj kupiti
5435935657 (5009) lolipop2
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817134809 (14773) igi82m
»

eBay - "zmaga" na avkciji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9912076 (6754) Okapi

Kupovanje prek eBaya (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
567101167 (45714) Tilen
»

Paypal v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8517579 (10668) techfreak :)

Več podobnih tem