Forum » Navijanje » Na 133 mhz ne dela
Na 133 mhz ne dela
Koci ::
Mam procesor Athlon 1.2 GB 266 FSB in plato Elite K7S5A. Ko sem dal procesor v plato mi je po defaultu naštimalo faktor na 9 in FSB na 100 mhz. Ko sem FSB premaknil na 133 mhz, pa se mi je računalnik začel sesuvat. V čem je problem?
VCore je 1,8V.
VCore je 1,8V.
Panta rei!!
- spremenil: Koci ()
Ram je Samsung 2100 DDR, hladilnik mam Vulcano 6 cu (35 stopinj), napajanik pa je 235v.
Panta rei!!
VASkO ::
kot prvo ti povem, da je zelo verjetno kriv presvoh napajalnik. Saj enim dela na 230W tudi, samo je odvisno od kvalitete - meni npr na noname 200W ni delal duron stabilno na 866mhz. Probaj si kje kaksen mocnejsi napajalnik sposodit in preveri ce je to to. Najverjetneje je res, ker ti na 900mhz se dela potem pa vec ne, kopreklopis na 1.2ghz, kjer je poraba mnogo vecja!
salesky ::
Meni na 235W-tnem dela Duron 800@1000 prow brez problemov pa je gor se DVD pa 2 venta od 8. Tko da nevem kako da tebi na 200 ni delal.
VASkO ::
ej, fora ni samo v tem, koliko W ima napajalnik, ampak tudi v tem, kdo je proizvajalec. Ce imas dober 230W napajalnik, ti lahko dela brez problemov, ce pa imas npr slabega 300W pa lahko imas velike probleme.
Ja sej danes sem naredil dober posel. Napajalnik sem po pomoti nastavil na 115V in prižgal računalnik. V trenutku sem imel v dimu celo sobo. Za čudo se je potem računalnik še dvakrat prižal in mi naložil še Windowse potem pa je crkno. Zdaj mi utripa lučka za CD in disk, dela tudi ventialtor in grafična, vendar mi noče ničesra naložit. Kaj sem skuril? Napajalnik ali procesor?
Panta rei!!
jRk0 ::
Verjetno je sel napajalnik, pa se to ne celi, ampak kaka varovalka pa uporcek. Se da popravit. Ce pa nimas srece, pa je mozno tudi, da je kaj drugega slo, ampak verjetno ni.
You fuck up once, you loose two teeth.
Danes sem kupil nov napajalnik (250W) tako, da znova vse lepo dela. K sreči je šel samo napajalnik. Kljub temu pa probem ostaja, saj mi računalnik še vedno noče bootat z 1.2 GHZ. Res več ne vem, ka mu je.
Panta rei!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | overlockanje AMD64 3200 venice (noobish question) (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5648 (3902) | _Dejan_ |
» | Do koliko ste prišli (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Navijanje | 10130 (6751) | MEDENA |
» | May the nforce2 be with you :) (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Navijanje | 33211 (20038) | OwcA |
» | TB 1.2 GHZOddelek: Pomoč in nasveti | 746 (634) | Koci |
» | Tbird 1.2Ghz, napajalnik problemi?Oddelek: Strojna oprema | 1105 (958) | ALiEN |