» »

Tbird 1.2Ghz, napajalnik problemi?

Tbird 1.2Ghz, napajalnik problemi?

ALiEN ::

Zdravo!

Pred kratkim sem zamenjal mojega Durona 600@900 z TBirdom 1.2Ghz (133Mhz). Zdaj pa WIN2000 stekajo kot nori (cisti freeze, ne blue screen), disk spusca cudne zvoke ipd...

Nekako mi gre po glavi misel, da je kriv presvoh napajalnik (ni 300W).
So to simptomi presvoh napajalnika??

Lp, ALiEN
  • spremenilo: ALiEN ()

JLP ::

Napajalc je čist uredi. Kero plato pa ker BIOS pa maš?
Live long and prosper!

ALiEN ::

Hi!

Mah ne verjamem...Ker vsepovsod pise da 1.2Ghz Tbird nujno rabi vsaj 300W, sploh ce mas zraven se kakega writerja ipd...

Plata je ABIT KT7A, najnovejsi bios...

Lp, ALiEN

JLP ::

Jest bl mislm da je problem plata. Jest mam KT7A RAID z BIOSam 3R k je tazadn pa je zlo nestabilna zadeva. Predn sm dal 3R BIOS gor mi sploh delal ni na 1200. Lavfat sm mogu na 1133 al pa še niži. Zgleda da majo tele Abitke mal probleme s hitrejšimi proci.
Live long and prosper!

jakinj ::

Jaz pa nimam nobenih problemov z KT7A(brez raida) gor mam pa 1200@1333. Pa originalen BIOS. Pa dela BP.
To live whitin the circle of life only one thing is asked in return. Everyone pays the ultimate price. Make every moment count.

ALiEN ::

Zdravo!

Mislim da je moj problem ker ga imam na 9x133Mhz in ne 12x100Mhz?

Lp, ALiEN

Han ::

Poleg Athlona je tudi Abitka zelo požrešna, zato je 250 W napajalnik verjetno minimum. Če je s spominom in procesorjem vse v redu, zamenjaj napajalnik.

Huey P ::

A ga ti maš navitega na FSB 133? Če ga maš navitega prek FSBja je zelo velika verjetnost, da šteka zaradi pregretja čipa northbridge. A maš kak hladilnik gor na tistem čipu ali samo rebra (greenya)? Najbolje je, da gor daš hladilnik na tisti čip ali pa termalno pasto pa rebra.

Meni vedno po nekaj časa (5 min) zmrzne, če nimam vklopljenega hladilnika na tem čipu, pa man 300W napajalnik in samo proc, plato, geforce, 128 Mb, disk - to bi pa 300 W napajalc brez problema prebavu.

..::DOOM III: The Legacy::..

mico ::

js mam Abit KT7/Raid in sm probu svasta od biosov in mi je povsod delal...trenutno mamo gor bios WZ in dela brez problema na 1.75V pa 3,3V I/O. Mam tut napajalnik Codegen 250W in laufam vse komponente na enmu napajalniku(med komponentami je tudi zelo pozresen Voodoo 5 5500 in se dva dodatna ventilatorja), pa nimam cist nobenih problemov...

mico ::

aja pa proc je 1,2GHz / 200 MHz Thunderbird....prej sm mel Durona 650 pa tut nobenih problemov...edin kar je je, da je temperatura mal visja z TBjem :|

ALiEN ::

Zdravo vsi!

Sem resil problem! BIL JE NAPAJALNIK!

Sem sel merit napetost in recimo 12V napetost je bila okoli 11.2V!!!!
Pol sem dal not 250W (mogoce sem prej mel celo 235W sranje) insedaj znasa 12V tudi res 12 in vse OK!

LP, AliEN


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ABIT KT7A (V1.3) - sami problemi

Oddelek: Pomoč in nasveti
6725 (611) Neo32
»

Vsi, ki ne morete spraviti FSB-ja na 133 pišite sem (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
683813 (2854) rc-car
»

OC-anje ABIT KT-7A: <b>Update</b>

Oddelek: Navijanje
271160 (854) morphling1
»

Duron 600@900, 1.675V @ 42-45C

Oddelek: Navijanje
5800 (699) element

spet Duron!grrr...

Oddelek: Strojna oprema
153062 (2626) celica

Več podobnih tem