» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
17 / 62
»»

Tear_DR0P ::

Nekdo je v sosednji temi napisal da so mu na Telekomu (preko telefona) rekli, da ni tezava v delno razvezani zanki ampak v tem, da T-2 nima urejenih dogovorov in pogodb s telekomom.

jst bi reku da je na temle vsa resnica T-2 s teekomom še nima urejenih vseh pogodb, pa ne da je T-2 za to kaj kriv - vsako pogodbo morata podpisat dve stranki in T-2 si zelo želi pogodbe je podpisano že prinesel, na telekomu so jo pa morda izgubil - jebi ga je na t-2 tak naval, da se jim je splačal.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

BigWhale ::

Kje v pogodbi pise, da se stvari dejansko BODO naredile v 15ih dnevih? Pise, da je telekom zavezan, da izpolni svoje obveznosti. Ce jih ne? Je kriv T-2?

Fuck, ljudem ni NIKOLI prav.

Zgodovina sprememb…

EvilDare ::

Ja, saom kot je nekdo napisal bi s tem ko bi na svojo stran napisali da nimajo tehničnih zmogljivosti v svojo škodo delal. Mislim da ni samo T-2 kriv, ampak lahko pa bi tisto stvar odstranili, če res nimajo vseh pogodb podpisanih in sklenjenih dogovorov s Telekomom, ker ponujajo stvari, ki jih sploh še ne morejo.

Zgodovina sprememb…

kitl76 ::

Evo ena informacija dobljen direktno od Telekoma. Trenutno T2 ne mora priklapljati naročnikov preko ISDN-ja oz. PSTN-ja zaradi nekih nerešenih pogojev v pogodbi. Glede priklopa na polplni razvezan priklop je pa tako v Sloveniji je takšnih prostih mest zelo malo kar posledično pomeni, da bo v večini primerov popolni razvez tehnično nemogoč.. Zdaj ne pomeni to, da naročiš popolnoma novo parico, da bo popolni razvez mogoč pri nekaterih, ki bi vzeli čisto nov priključek tudi ADSL nebi deloval čeprav imajo v hiši že priključen ADSL vse to je posledica prenasičenosti linij katere pa nudi Telekom. Telekom gleda tako ko ti odjaviš svojo linijo jo takoj "podtakne" nekomu, ki že nekaj časa čaka nanjo in to ne pomeni, da čaka rezervirana na vas in se vam kaj hitro lahko zgodi ko odjavite ISDN in pošljete poizvedbo na T2 da dobite negativni odgovor zato tukaj je pametno malo razmisliti preden ostanemo brez vsega. S popolnim razvezom pa ima tudi Siol velike probleme, ker Telekom ni tehnično sposoben tega nuditi v večjem številu kao zaradi indfrastrukture omrežja. Skratka splača se malo pčakati in ne riniti z glavo skozi zid, da neboste na koncu ostali tudi brez ADSL-a, ker boste dobili odgovor Telekoma, da trenutno ni raspoložljivih kapacitet. Kapaciteto Popolnega razveza je pa baje skoraj v celoti zakupil Siol.

Verjami, da če bi imel Siol veliko naročnikov z razvezanim dostopom bi telekom hitro postavil nove zmogljivost zanjga.

P.S. glede preklopa iz Siol na T-2. Zakaj bi pa nekomu drugemu dali "moj" razvezan dostop če pa to takoj preklopi. Mislim da je ta trditev nesmiselna. Kaj ti bodo najprej odklopili Siol, potem pa čez kakšne teden priklopili na T-2.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EvilDare ()

abcuser ::

@jernejp69, trenutna tema je namenjena izključno informacijam!!! In ne nekim zarotam in ne vem kakšnim debatam. V ta namen je odprta tema T-2: Splošna debata in iskanje zarote in sicer v: T-2: Splošna debata in iskanje zarote

Dajte prosim nehatje smetiti trenutne teme in postavljajte tovrstne debate v "Splošna debata".

Moderator foruma, daj vse poste, ki kršijo to pravilo prestavi v forum Splošna debata. Očitno ljudje če brišeš post še enkrat prilimajo. Če bodo videli, da se je tekst prestavil v drug forum, bodo tam nadaljevali z debato.

Hvala.

Zgodovina sprememb…

Edino če čakajo pred vrati centrale tehniki z žicami in čakajo na prost dostop in se potem tepejo kdo bo prvi. LOL

Ginginova ::

Nikjer se ne more reči, da je T-2 kaj kriv in da nima kakih pogodb sklenjenih, ker slednje preprosto ne drži. Problem je v tem, da sta Telekom in T-2 stopila v neko pogodbeno razmerje v katerem je podjetju T-2 bilo samoumevno, da Telekom ima delilnike in omogoča deljen dostop do lokalne zanke, namreč nič v pogodbah ni nakazovalo v to, da slednjemu ni res, kvečjemu obratno.

Telekom sedaj seveda pravi, da temu seveda ni res in da bi T-2 to moral eksplicitno naročiti in čakati do 6 mesecev na izvedbo. Seveda slednjemu v 99% primerov ni res, ker Telekom delilnike ima, ker drugače preprosto ne bi mogel ponujati ADSLa in ISDNa hkrati, kar je bil modus operandi zadnjih nekaj let, ko brez ISDNa tudi ADSLa ni bilo. Temu pa 100% ni res pri vseh tistih strankah, ki so do sedaj imele ISDN in ADSL, ker brez tega opevanega delilnika na strani centrale reči sploh ne bi delovale. Torej se Telekom postavlja na zelo trhla tla.

Nažalost pa reči v Sloveniji gredo v takšno smer, da se takšni spori ne končajo prav hitro. APEK, kot telekomunikacijski regulator, je namreč razpet med državo kot lastnikom Telekoma in Telekomom, kot kršilcem telekomunikacijske zakonodaje, skratka prihaja do konflikta interesov, kar pomeni, da od APEKa prav dosti ni za pričakovati, kar dokazujejo tudi poročila Evropske unije za področje telekomunikacij v Sloveniji.

Druga varijanta je razreševanje spora med T-2 in Telekomom na sodišču. Vendar znajo slednji postopki trajati še dlje, saj naša sodišča meljejo izredno počasi, praviloma še do prve obravnave traja leto dni, kaj šele do popolne razršitve problema. Pač imamo na četrt delujočo pravno državo, ki se raje spravlja na ljudi, ki so v trgovini ukradli liter mleka.

Moje mnenje je, da se tisti, ki so zainteresirani za hitri priklop na T-2, odrečejo svojim naročniškim razmerjem s Telekomom, ostali, pa pač tvegajo, da bodo v čakalni vrsti par mesecev ali pa celo pol leta in več, dokler se Telekom ne spravi svojih čudežno dematerijaliziranih delilnikov spet materijalizirati.

Ogo

Zgodovina sprememb…

TRIROG ::

a dej no dej ... upam stavt da ce bi mi rekl da ni kapacitet za priklop na T2 ... pa bi pokl klicu na SiOL bi kr anenkat biu plac ...tok o tem ... za svoje otorke se zmer najde plac ...

lamz ::

Peticija, ki sem jo našel dopoldne, ima zdaj že 75 podpisov.
wtg.

Wox ::

Če dobro preberete tale dokument in poleg napisanega upoštevate še zelo slabo infrastrukturo omrežja, vam bodo marsikatere stvari postale povsem jasne. Bodite pozorni tudi na roke za izvedbo posameznih del, ki jih navaja Telekom in v katerih primerih se Telekomu ni treba držati teh rokov. Skratka, Telekom si je s tem dokumentom zagotovil izredno velik manevrski prostor, ki ga kot kaže namerava izkoristiti v celoti.
Commodore 64

Pa kaj nas še zmeri s tem pdf-jom posiljuješ. A ti za kakšne telekom ali siol delaš. Telekom zavira T-2 in tukaj ni debate. Pri kateremkoli drugemu ponudniku se tega nebi zgodilo. Ja roke razteguje do konca možnega. Ko je bil naval na siol sem čakal 2 tedna in sem ga imel. Za t-2 čakam že en mesec.

Swiwer ::

Ja EvilDare in ti to ves za sigurno in si ta najbolj pameten sam zato ker se ti tok mudi dobit VDSL da bos lahko nabiju traffic 10Mbit/10Mbit na eMule ane ? Full je folk pameten pa naseda govoricam sam zato ker se jim sline cedijo po T-2, nimajo pa pojma o pojmu kaksna so dejanska ozadja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Swiwer ()

jernejp69 ::

janny76: To kar si napisal bo zelo verjetno držalo, ker razloži moj primer, ko nimam aktivnega tel. priključka in želim od T-2 internet in telefonijo - najlažje Telekom reče NI PROSTEGA PRIKLJUČKA, tistim ki majo ISDN ali PSTN SKUPAJ NE GRE ZARADI DELILCA itd. IN NE PRIKLOPIJO NOBENGA
Super! :(

Misak:

Kar je res je res. Mene ne morejo priklopit: "KER NI VEČ PROSTIH PRIKLOPNIH MEST" Tako so mi povedali pa ne čebuli če ni po tvoje pač ni. Meni so to tako povedali. Če pa hočem na Telekomu uzet PSTN in ADSL pa lahko!!!!!

Zgodovina sprememb…

Sej jaz sem to napisal čisto tko v dober namen ne mislim zdaj tukaj zavračati fol pred T2 tudi sam imam pogodbo tam že 1 mesec in še bom čakal. Dejansko je samo to, da je Telekom se stem dobro zavaroval ko je trenutno onemogočil priklope prek ISDN in PSTN, ker razvezanih dostopov pa itak nemore veliko ponuditi in tako dejansko ostaja št. priklopljenih 0 oziroma blizu 0. Me pa res zanima Binetova varianta, ker je res dejansko edini, ki imapriklop opravljen glede na vse forume, ki jih preberem pa ne mi sedaj rečti verjetno so priklopljeni samo so to ljudje, ki se ne zadržujejo na forumih, ker nekaj je res na T2 so se prvi prijavili prav ti ljudje, ki smo nekakšni internet friki. Zato sam mislim da je Bine eden izmed zaposlenih na T2 sprejmem pa tudi ponudbo o kavici, ki jo je podal pred tednom se lahko zmeniva, ker do Kamnika imam čisto blizu namreč sem z Domžal, da saj vidim kako to deluje v privatni hiši ali stanovanju.

globoko grlo ::

jernejp69, kam te bojo pa pol prklopl?

Zgodovina sprememb…

To je že vse res samo bo mogel tukaj kar sam T2 pohiteti in rešiti problem če se bo sploh želel obdržati na trgu. Ker ta varianta če hočeš najhitreje vse odjavi pa se prijavi na T2 nebo palila pri dostih uporabnikih saj pri meni vem da nebo, na koncu bom pa zaradi tega ostal brez vsega zopet zaradi nekih tehničnih problemov. Če hočejo normalno poslovanje bodo morali to pač urediti sami konec koncev bom jaz njihov naročnik in ne Telekomov.

Zgodovina sprememb…

LOL. Sploh ne veš zakaj hočem iti na T-2. Če še ne veš T-2 ponuja višje hitrosti za nižjo ceno. Vsak človek pri zdravi pameti bo uzel če ima možnost T-2 ker mu ponujajo za nižjo ceno višje hitrosti. LOL

AirDevil ::

Glede na najnovejše informacije na T-2 ne moreš trenutno ničesar dobiti ker je na Telekomu zmanjkalo priključkov.

Zgodovina sprememb…

BineZerko ::

Janny76: te dni imam zelo malo časa, ker se pripravljam na eno pot v tujino.
Vrnem se 17.novembra in se lahko oglasiš.
Ampak vstopnina je en pir >:D

Lp,
B.
P.s.: Ti bom v zasebna sporočila napisal tel.številko in email. Tako boš tudi videl, da nisem zaposlen na T-2.

DeletedUser ::

vsaj kar se mene tiče je telekom pozitivno odgovoru na poizvedbo (poln razvezan dostop, pri t-2 pa zaenkrat naročen samo net - centrala Ivančna Gorica)
prklop bi pa moral bit vprašanje dni, oziroma 1 tedna
will see...

OldSkul ::

Opala, jst sm tud iz Ivančne. Zaenkrat pa še nič od T-2ja.

SasoS ::

Meni so tudi pozitivno odgovoril na poizvedbo 3.11. (od t-2 sicer nisem dobil še nič, sem klical tja - pogodbo sem poslal 8.10.). Je pa res da je T-2 zašuštral...na internetu sem se odločil za IP telefon (in polno razvezan), nato sem pogodbo popravil da želim obdržat PTSN. Ko sem klical tja par dni nazaj da bi spet IP telefon so rekli da je to že tko al tko označen. :\ :\ Anyway...jaz nimam ne ISDN ne ADSL, malo mam Telekom na sumu da je zavračal poizvedbe za polno razvezan dostop samo za sedanje uporabnike ADSLa...

BluPhenix ::

janny76: kaj si dobil odgovor, da T-2 nima več kapacitet, ali so ti posredovali pri T-2 odgovor, jim je Telekom sporočil, da ni več prostih mest?
Zakaj nisi vprašal na Telekomu, če je res to, da ni več prostih mest za T2?

Sicer pa nehajte že s tem, da zavajajo. Trenutno storitve ne morejo ponuditi, to pa še vedno ni zavajanje.
Po tem ključu bi bilo zavajanje tudi to, ko je neka velika tejhnična trgovina pošiljala domov letake, na katerih je bil pralni stroj v akciji, ko si ga pa šel iskat, pa jh niso imeli več in sem ga moral čakat 3 tedne, čeprav so mi zagotovili, da ga bom dobil v roku enega tedna.
Potem je zavajanje tudi ponujanje razvezanega dostopa pri SiOLu, tega pa ne morejo dobaviti povsod v sloveniji.

Ah grozni ste. Kaj se sploh še ukvarjate s T-2 jem, sej je še veliko drugij ponudnikov, vse skupaj zgleda, kot da so oni vam dolžni dostaviti svoje storitve... Če pa ste užaljeni, ker je bil T-2 vaša zadnja šansa za širokopasovni internet ... pejte raje brcati v steno in tako prazniti jezo. Me zanima če ste tako pihali tudi, ko so vas vsi ostali ponudniki zavrnili ...

Misak ::

jernejp69, sam res očitno ne znaš brati, kaj šele razumeti. Sploh pa nimaš pojma o skupno razvezanem dostopu do krajevne zanke, zato sem ti postal tisti link. No odločil sem se, da ti bom po "kmečko" razložil:

In od tega dela si je lahko T-2 zagotovil določen del priključkov zase npr. 1000 prostih priključkov T-2 jih dobi 200.

To je prva laž, ki jo navajaš (preverjento na t-2, kot na telekomu, pa RTFPDF!)

Če ima tvoja centrala, ki jo navajaš 1000 priključkov, potem jih t-2 NIMA na razpolago 200. Teh 200 priključkov je v REZERVI, kar pomeni, da jih lahko uporabi le telekom (t-2 pa ne), torej je praktično na voljo 800 priključkov vsem operaterjem v tej centrali (t2, telekom..).

Če so vsi ti priključki (torej jih je 800) zasedeni, potem žal res ne moreš preiti na t-2, ker te nimajo kam priklopit. Je pa res, da če NE BI (reciva temu teoretično) doma posedoval navadnega tel.priključka, in bi bilo teh 800 priključkov že zasedenih (zopet vsi operaterji) potem BI DOBIL nov priključek, ker bi ga TELEKOM vzel iz rezerve (tistih tvojih 20%, dejansko pa je to odvisno od same zmogljivosti centrale - kapacietete, in varira od 15 do 25%), saj ga lahko SAMO telekom vzame iz rezerve, ker je lastnik omrežja. OSTALI operaterji iz te rezerve ne morejo ven vzeti priključke, ampak lahko razpolagajo s tistimi, ki so jim na voljo (kapaciteta centrale - % REZERVE)

(še enkrat preberi zgoraj, ko prideš do sem, da ne boš spet narobe razumel).

In če je teh 800 priključkov zasedenih, še ne pomeni da je določen delež % od T-2ja. Lahko je vseh 799 povezanih preko Telekoma in samo 1 je na voljo T-2 (Tudi MOČNO DVOMIM, da bi T-2 postavljal kolokacije v centralah, kjer so praktično vsi priključki zasedeni s strani ostalih operaterjev).

Kar je res je res. Mene ne morejo priklopit: "KER NI VEČ PROSTIH PRIKLOPNIH MEST" Tako so mi povedali pa ne čebuli če ni po tvoje pač ni. Meni so to tako povedali. Če pa hočem na Telekomu uzet PSTN in ADSL pa lahko!!!!!

Ja a si zdej pokapiral celotno zadevo? TELEKOM je edini, ki razpolaga s temi rezervami. Vzemiva drugo možnost.Tvoja centrala ima 1000 priključkov, zasedenih je 850 priključkov (50 iz rezerve), ti imaš doma lepo telekomov priključek. Rezervo bova tako definirala, kot v zgornjem primeru (20%). Torej je dejansko stanje takšno, da rezerva nima več 20%, kot bi jih mogla imeti, ampak jih ima 15%, ker manjka 50 priljučkov do popolne rezerve). Ti odjaviš svoj stacionarni telefon. Torej se en priključek sprosti (849 je zasedenih, še vedno je rezerva v minusu). Če se boš hotel ponovno priklopit na stacionarni telefon se NE BOŠ mogu, ker si svoj priključek izkoristil, in nisi novi naročnik (ampak ponovni). V tem primeru boš po vsej verjetnosti ostal brez telefona pri Telekomu, ker je rezerva namenjena novim naročnikom v tistem kraju, tja pa ti ne spadaš(ponovni naročnik). In kaj boš sedaj? Ne boš mogel imeti niti PSTN priključka pri Telekomu. V izrednih situacijah, bodo vzeli v zakup to, da si že bil njihov naročnik, in bodo morebiti sprostili še en priključek iz svoje rezerve, vendar to ni nujno. In zdej vidiš povezavo z drugimi operaterji? NOBEN NE MORE koristit priključkov, dokler je rezerva v minusu (ker jo lahko uporablja samo Telekom), tisti prosti priključki so pa tako ali tako zasedeni. In kdo je spet kriv? T-2, ker ima Telekom tako politiko pri skupno razvezanem dostopu? Da si ima pravico vzeti to rezervo v svoje okrilje? Lepo te prosim no.

Ja in če boš hotel na tej centrali, ki ima že zasedene proste priključke, imeti ADSL ga boš dobil, VDSL pa pač ne. Zdej vidiš kakšno povezavo? (Telekom+Siol:T-2)?)

In sploh se mi ne da ukvarjati s takšnimi, ki čebljajo naokoli o stvareh, za katere se najprej niti pozanimajo ne, govorijo pa nekaj na pamet. In zopet je T-2 tisti grdi raček, ki ti ne more omogočiti priklopa? Mal se zamisli nad branjem. (pred pisanjem, obvezno preberi celotno zadevo vsaj 2x)
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)

Zgodovina sprememb…

AntiFriz ::

Kaj se sploh obremenjujete s tem... SiOLu cist nc ne manjka po mojem mnenju.. dela kot mora razn vcasih oz. tkrt ko napisejo da ne bo deloval (pa se takrat vecinoma deluje BP)... sploh nevem zakaj bi sli km drugm dolker se ne zrihtajo tko kt je treba pa se en curk majo v tujino k ga zafila cca. 100 uporabnikov.

Zgodovina sprememb…

FastWIND ::

T-2 dokler ni imel urejenih razmerij s Telekomov ni imel kaj ponujat svojih storitev in pika.

Zgodovina sprememb…

Vlady ::

Tvoja centrala ima 1000 priključkov, zasedenih je 850 priključkov (50 iz rezerve), ti imaš doma lepo telekomov priključek. Rezervo bova tako definirala, kot v zgornjem primeru (20%).

850 + 50 = 900.... :\
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Zgodovina sprememb…

Mogoče moram res po kmečk napisat Vlady. Definirano je kot v tistem prejšnem primeru. Namesto 200 priključkov rezerve jih je sedaj samo 150 (15% od 1000), torej jih je aktivnih 50 iz 20% rezerve. Ostalih 800 je že zasedenih+teh 50 iz rezerve.

1.primer: 800aktivnih+200 rezerva=1000
2.primer: 800aktivnih+50aktivnih iz rezerve+150rezerva=1000

Jao,jao, vidim da nisi upošteval tistega preberi 2x. >:D
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`

Zgodovina sprememb…

Misak:
1. ne blatim T-2, ostajam čakajoči naročnik
2. nimam telefonsketga priključka, (internet prek GSMja zato nisem vlačo dol 110 strani pdfja)
3. ne govorim da je v moji centrali 1000 priključkov in da jih ima T-2 200 - to je bila hipotetična trditev T-2 v pogovoru z mano, o dejanskih številkah priključkov pojma nimam
4.ker nimam telefonskega priključka, spadam med tiste T-2 naročnike, ki bi jih lahko priključili, saj Telekomovci ne rabijo razdelilca ali cepilca ali kar koli že, da bi bil priklopljen na obe centrali a:
SO SI IZMISLILI RAZLOG, DA NI PROSTEGA PRIKLJUČKA. (Zelo verjetno izmislili, da ovirajo T-2)

Če so vsi ti priključki (torej jih je 800) zasedeni, potem žal res ne moreš preiti na t-2, ker te nimajo kam priklopit.

Kar je pa debilno!! Tudi če ni res nobene priključne parice fraj, jo navajam "v primeru, da v objektu ni proste omrežne točke - čas priklopa trideset (30) delovnih dni." iz TELEKOMOVE POGODBE ZA PSTN in če lahko priklopijo TELEKOM, SIOL IN AMIS a T-2 pa ne ker je vse zasedeno.

Močno dvomiš o tem da bi T-2 postavil centrale, kjer so priklučki zasedeni - po Telekomovo jih potem očitno je!!!

Lahko pa pridobim PSTN v 5 dneh in ADSL v 10 dneh kar pomeni prosta točka je, pa naj bo iz rezerve ali pa kjerkoli že pač hoče bit, me niti ne zanima, ampak če lahko dobim po tej parici usluge Telekoma, Siola in Amisa jo hočem tudi od T-2ja! Iz T-2 so me klicali popoldne in me prosili za pisno dokumentacijo možnosti priklopa, ki sem jo že zahteval od Telekoma, Siola in Amisa. Telekom mi potrdila o možnosti priklopa ne more dati "KER 100% GRE", Siolovo povpraševanje in odgovor dobim po pošti, prav tako tudi Amiso.

Toliko pa o tem na čigavi strani sem če že moraš ZMERJAT. Pa ziher maš Mobitel, ker imaš neznansko rad TELEKOM.

BineZerko ::

Več, ko bo tako vztrajnih uporabnikov, prej se bo kaj premaknilo.
Začne se z enim, pridruži se drugi, tretji.... in pomembno je, da se ne drži križem rok in da ne prevlada miselnost "ah, saj se ne da nič spremeniti".

Vztrajajte in pomagajte s konkretno dokumentacijo in stvari se bodo premaknile.

dejanslo ::

te teme ne spremljam redno, zato ne vem, če je bil ta link tu že objavljen (morda zbrisan), ampak bom ga vseeno raje objavil sem kot v drugo, kjer je bilo povedano, da se revolucije ipd dogaja tukaj

http://www.peticije.org/page.petition.one.php?id=1595
There`s More Than One Way To Do It

Swiwer ::

BluPhenix pravi takole:
Sicer pa nehajte že s tem, da zavajajo. Trenutno storitve ne morejo ponuditi, to pa še vedno ni zavajanje.
Po tem ključu bi bilo zavajanje tudi to, ko je neka velika tejhnična trgovina pošiljala domov letake, na katerih je bil pralni stroj v akciji, ko si ga pa šel iskat, pa jh niso imeli več in sem ga moral čakat 3 tedne, čeprav so mi zagotovili, da ga bom dobil v roku enega tedna.
Potem je zavajanje tudi ponujanje razvezanega dostopa pri SiOLu, tega pa ne morejo dobaviti povsod v sloveniji.

Se pravi po tvoje reklamiranje storitve oz. izdelka ki ga nimas oz. ne mores ponuditi in pustis stranke da hodijo do tebe povprasevat po tem, ti pa jim sploh ne poves da tega SPLOH ne morejo dobit, ni zavajanje ? Primer s pralnimi stroji ni dober. Ce so jih prodali 50 potem pa jih je za nekaj casa zmanjkalo je to cisto razumljivo. Ce jih pa sploh ne bi imeli potem je pa to zavajanje. Torej zate ne bi bilo zavajanje ce bi jutri ena trgovina zacela reklamirati nove 19" LCD monitorje za 10.000 SIT, ko bi prisel tja bi ti pa rekli da jih ni (tebe bi pa le zvabili v trgovino da vsaj pogledas kje so in da si bilj zapomnis njihovo ime in lokacijo) ? Skratka ocitno se da tebe na easy nacin nategovat.

Mimogrede BluPhenix, ce mi posljes tri odrezke vrecke Crunchips ti podarim NOV 19" LCD monitor. Cips moras kupit pa najkasneje jutri. Ponudba velja samo zate.

para! ::

Kot sem pričakoval, najpametnejši v tej debati so zaljubljeni v T2, Telekom pa je črna ovca. Sej, res je očitno, da Telekom nateguje po dolgem in po čez. Ampak T2 vas ne nateguje nič manj, kot Telekom. Oni oglašujejo storitev, ki je ne morem dobit. Zakaj je to tako pa mene, kot končnega uporabnika, najmanj zanima.

lp
Death before dishonor!

sznn ::

Tako je AntiFriz in FastWind. T-2 oglašuje storitev ki je ne more ponuditi.
TELEKOM PA TUDI PONUJA STORITEV (DELNO RAZVEZANI DOSTOP), ki je NOČE ponuditi.

Razlika je v pristopu. Telekom je po zakonu dolžan to zagotoviti, pa tega ne zagotavlja.
Po tvoje bi bilo bolje da tega foruma ne bi bilo, ker T-2 pač od lanskega aprila ne more ponujati storitev zaradi telekomovega kršenja zakonodaje! Tudi prenos številk bi moral biti omogočen do novembra 2004, pa zaradi telekomovega kršenja zakonodaje še zdaj ni mogoč (izgovori, da za to ni dovolj časi, so za lase privlečeni).
Čejaz ne bi videl reklame za T-2 in njihove ponudbe, ne bi za to nič vedel, telekom pa bi jih mirno vlekel za nos in mirno kršil zakonodajo naprej.
Prav je da se davkoplačevalci organiziramo in povemo da je za razvoj pač potrebna konkurenca. Kdaj je mobitel začel spuščati cene svojih storitev, čeprav so se že prej valjali v denarju? Ko je prišel Si-Mobil. Siol še vedno trži 1024/256 po ceni 8.060 sit, razen če hočešna isti paket preko modrega adsl-ja. Potem te seveda zvežejo za 24 mesecev in ti za to dajo 10% popusta.

Torej k vajinim trditvam da T-2 oglašuje storitev, ki je ne more dati, jaz dodajam da tudi telekom in siol oglašujeta storitve ki jih ne moreta dati. In pri tem drugim ne dovolita, da bi vsaj poizkusili uporabnikom dokazati, da oni lahko stvari naredijo dobre.

Žalostno je le to, da smo na slabšem uporabniki. Ko sem kolegu iz Danske omenil možnost naročila VDSLa pri nas me je začudeno vprašal: poznam adsl, sdsl, kaj pa je vdsl. Ko so mu drugi dan znanci povedali malo več o tem, mi je rekel da očitno ne sledi dovolj novostim.
In ker je na vidiku že VDSL2 (100mbps na 500m in 50mbps na 1km), bo Slovenija spet zamudila priložnost za hitrejši razvoj!

Pa se odgovor Misaku: To da telekom nima prostih kapacitet je pač laž, ker so v partnerskem programu zapisali, da so zmogljivost omrežja povečali za 30 odstotkov, da so zagotovili več kot 200 dodatnih lokacij in da bo do konca leta pokritost z ADSLjem 95%. Partnerski program

P.S.

Tudi Siol nima ne vem kakšne povezave v tujino 3 x 2.5gb, 12x več kot T-2 in 100.000 ADSL uporabnikov, se pravi da bi moral imeti vsaj 5000 uporabnikov da bi bilo omrežje enako zasedno Infrastruktura Siol Število Siol ADSL uporabnikov.

BluPhenix ::

Perplexer, najprej tebi:
Primer s pralnim strojem je odličen ne samo dober. Ne ni tako kot si ti napisal. T-2 je nekatere uporabnike že priklopil (v trgovini so nekaj pralnih strojev že prodali), T-2 naenkrat naročnikov ne more več priključevati, zaradi problemov z nadaljno dobavo (problemi s telekomom) še vedno reklamira svoje storitve; trgovina pralnih strojev nima več, zaradi problemov z dobaviteljem (morali bi jih pripeljati prejšnji teden, prišli pa bodo ko bodo) in tudi tej še vedno reklamirajo izdelek v akciji. T-2 poda v kolikšnem približnem času naj bi se uredilo, isto v trgovini, pri nobenemu povedano ne drži. Res primera nista podobna? Preberi še enkrat.
(Marsikdaj se je že tudi zgodilo, da je bila kje reklama za neko hard akcijo, robe pa ni boli nikjer. Pač so začeli z akcijo, preden so imeli robo v skladišču; reklamirali so še vedno naprej in ko si hotel zadevo kupiti so rekli, da bi morala priti v par dneh, robe nikjer, nakar so začeli ponujati zamenjave ...)

Od kje tebi to, da T-2 ni izvedel še nobenega priklopa ne vem, tukaj na forumu je splošno sprejeto, da je nekaj priklopov že bilo, torej tvoje trditve, da ponujajo nekaj, kar naročniki ne morejo dobiti ne držijo.

Pa pustmo ob strani, da je po navedbah na tem forumu T-2 dobil od Telekoma zavrnjene poizvedbe 14 dni po tem ko so bile poslane. Do takrat naj nebi vedeli,da se to lahko zgodi.

jernejp69: no hvala, da si lepše opisal primer.

Problem je pri Telekomu in nikakor pri T-2. Isti problem sem imel jaz. Prišel v stanovanje, kjer je bil telefon mrtev že ene 3 leta. Hotel sem SiOL razvezan dostop in so mi potrdili, da ga lahko dobim, kao zabeležili poizvedbo in sem čakal. Po 14 dneh pokličem, tip pravi da nimam naročene nobene poizvedbe, prijavi še enkrat. 14 dni spet nič, spet kličem, spet da nimam nič naročeno, spet zacahne. 14 dni nič, kličem kaj se grejo, naslednji dan dobim pogodbo, podpišem pošljem, sobim nazaj poštemplano in obvestilo, da me bodo v naslednjih dneh poklicali s Telekoma. Klica od nikoder, 3 tedne, pokličem na SiOL, mi povedo da o meni ne vejo nič. Pokličem na telekom, njim še manj jasno, nakar mi povejo, da v naše mestu razvezan dostop brez aktivnega priključka ni mogoč (isto kot tebi, očitno). Vprašam kaj mi je narediti, rečejo mi: edina varjanta, je da naročite telefon (21.000), dobite aktivno številko in takrat:
a) naročite razvezan dostop (in vam spet odklopimo telefon)
b) naročite Modri ADSL, kjer ne rabite ISDNa, le normalni telefon

Po domače povedano: če nimaš aktivnega telefona, tvoje parice niso povezane nikamor in ležijo nekje v nekem kotu. Telekomu se jih ne da poiskati, dokler ne naročiš telefona.

Na koncu sem naročil telefon. Rokov so se držali, vendar sem mu moral izbrskati prejšnjo telefonsko št. mojega priključka. Pred priključitvijo me je vprašal, če bom priključek naknadno nadgradil na ADSL. Odgovorim: ja, sej zato sploh jemljem telefon. In mi reče: aha, uh, potem ne bom mogel narediti tistega kar sem mislil, bom moral nekako drugače. Tako je cela zgodba (, ki je upam, ne bom več pisal)

Tvoja edina rešitev je torej ta, da naročiš telefonski priključek in upaš, da ti telekom ne bo rekel, čakalna doba je pol leta, ker je centrala polna (worst case, vendar še vedno mogoče, čakati boš moral, dokler kdo ne odpove telefona v tvoji okolici, na nadgradnjo ne upaj) in takrat a) naročiš T-2 internet in obdržiš telefon
b) naročiš vse storitve, ki jih želiš pri T-2 in obenem odklopiš telefon, za katerega si pravkar plačal priklop 21.000.

S tem nima T-2 nobene veze, to so telekomove igrice.

Perplexer: Recimo za primer da si ti prodajalec avtomobilske znamke Yugo in na trg pošlješ nov avto, v katerega se lahko "normalno" vsede invalid in zloži invalidski stolček s pomočjo neke naprave. Ti vržeš reklamo za avto (ne za to napravico), zmeniš se, podpišeš pogodbo s proizvajalcem te naprave, ki omogoča to lažje spravljane invalidskega vozička v vozilo. Naenkrat začneš obratovati, pojavijo se prve stranke, naročila..itd. In kot po zakletem te proizvajalec te naprave za lažje spravljanje invalidskega vozička "zajebe" in ti ne dostavi zadev v dogoovrejnem roku. Nej poudarim, da oglaševanje avta ni bazirano na tem, da je to osnovna storitev (ta naprava, za lažje spravljanje inv.vozičkov) ampak pač dodatek.Kaj boš storil?

Boš dal ven še en oglas: NAŽALOST NI PRIMERNO ZA INVALIDE, ali kaj podobnega? Moraš umakniti ponudbo, ker sori - se invalid ne more usest v avto - drugi se pa lahko?

In nihče, ki gleda reklame po TV-ju, kjer oglašujejo nevem kakšne super duper praške, čistilce za posode, da se da 1000 krožnikov spucat z eno (pozor z eno!) samo kapljico. Ne, na te reklame se pa noben ne pritoži, da zavajajo kupce. Ne to pa veselo gledamo že od osamosvojitve dalje.... In čedalje bolj poneumljajo ljudi. Ne to pa ne. Ker pa teb treutno neka druga firma ovira nekaj, kar je bilo že rečeno da bo točno tako je v pogodbi napisano, potem moraš pa celotno ponudbo skenslat, ker se reci in piši - ti ne moreš prilopit v 14 dneh.
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`

antonija ::

No punce, vse "trditve" v tej temi so govorice. Noben ni vidu pogodb podpisanih med T in T2. Iz "trditev" v stilu "...men je pa en tip na telefonu reku da nimajo vec prikljuckov..." in "...telekom skriva svoje dleilnike..." pa kaj drugega kot mehiske limonade ni mogoce izpeljat. Zdej pa hitro kej pametnejsega delat (recimo vzgajat bonsai-je al pa brisat prah iz listov na drevesu pred bajto);)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

sznn ::

Se strinjam Antonija, gremo delat kaj bolj pametnega. Jaz se bom za nekaj časa umaknil iz te debate. Zdaj sem odjavil tudi telefon, ko me bodo priklopili, pa vam povem, kakšna bo povezava, TV ... Se slišimo čez en mesec.

ferdo ::

Kapaciteto Popolnega razveza je pa baje skoraj v celoti zakupil Siol.

Kako lahko "skoraj" vse zakupi? pa iskorišča vso kapaciteto, ali jo ima zakupljeno, da onemogoča zakup konkurenci?

ELEKTROLJUB ::

So te adsl centrale od Telekoma ali Siola?
Če so od Telekoma, jih je kar sam telekom rezerviral za ...?
LED svetloba je prihodnost...

Zgodovina sprememb…

Ginginova ::

Glede na referenčno ponudbo Telekoma Slovenije za razvezavo lokalne zanke zakup nezasedenih kapacitet sploh ni možen. Postopek je, da operater od Telekoma zahteva poizvedbo izvedljivosti razvezave za določenega naročnika, ki slednjo zahteval in če je reč možna, se opravi rezervacija te lokalne zanke za 30 dni. Po tem obdobju, če operater ni dal naloga za izvedbo razvezave, rezervacija poteče.

Če so pri Telekomu izvedli zakup nezasedenih kapacitet Siolu, so kršili odločbo APEKa, ki so jo prejeli par mesecev nazaj. Skratka na T-2ju je, da spiše še eno pritožbo na APEK. Če bil jaz direktor T-2 bi spisal pritožbe tudi na Urad za varstvo konkurence in to takoj.

Ogo

zoro100 ::

Kot sem že napisal, da sem podpisal pogodbo samo za osnovni internetni paket seveda zaradi ugodne finančne ponudbe, ker je skoraj za polovico ceneje od SIOLOVE ponudbe ali drugega ponudnika.
Sem po vsej verjetnosti eden izmed prvih, ki sem podpisal pogodbo in še nameravam čakati na rešitev problema. Nisem naročnik SIOLOVEGA interneta tako da nimam namena pluvati po omenjenem podjetju ali po katerem drugem.

Zanima pa me nekaj:
1. Zakaj o nastalem problemu molčijo vsi mediji v naši državi-( radi-ji, TV- časopisi kljub temu, da naj bi imeli rumeni časopis "DIREKT" z g. POŽARJEM na čelu, ki bi moral omenjeni problme "zagrabiti v trenutku"), kljub temu, da sem poslal Email uredništvu 24.ur, ki pa še odgovora niso spisali.

2. Zakaj o tem molčijo vodilni v podjetju T-2 in javno ne povejo v čem je problem in zakaj je ta problem nastal.

Ko sem poklical na T-2 številko so mi povedali, da še nimajo nobenega odgovora od Telekoma kljub temu, da so zahtevek že poslali 14.10.2005 in je že poteklo "15 delovnih dni", (v splošnih pogojih pa piše 15 dni in ne delovnih dni). Ko pa grem na stran modri ADSL pa mi napiše, da je možni priključek na ADSL in to v sekundi izvem- se vam to ne zdi smešno. Če pa logično razmislim, ker že imam telefonski priključek je možno tudi VDSL saj bo po istem priključku potekala telefonija in internet z razcepnikom za internet.

Izgleda da resnično podjetje TELEKOM Slovenija pri tem nekaj zavira, vendar naj že nekdo to javno-uradno pove, da si bomo na jasnem kje je srž problema.

p.s.
Še vedno bom čakal na priklop s strani T-2 saj se mi ne mudi (pa če bo potrebno eno leto), kljub temu, da bom ta čas malo dražje plačeval naročnino in iskreno upam da se bo isplačalo.

lep pozdrav

Wox ::

1. Medijem se zadeva za enkrat ne zdi privlačna za ciljno publiko. Bralci Direkta so sicer morda že slišali za internet, vendar si raje ogledajo kakšno nago babo. Dekleva-Humar bo o teh zapletih poročal prej ali slej v Delu v rubriki Infoteh. Sicer pa je takšnih in še hujših primerov v Sloveniji na pretek. Tožbe se vlečejo na sodiščih tudi po več let itd. Skratka nič novega. Nič senzacionalnega, kar bi pritegnilo medije.
2. Ne vidim razloga, zakaj bi naj laična javnost bila seznanjega s problemi nekega podjetja. T1 in T2 pač morata priti do sporazuma. Javnost pri tem nima nič.
Commodore 64

gensi ::

Pozdravljeni,

Seveda je sodna pot nesprejemljiva. Uporabniki bi drago plačevali telefonske impulze, Telekom pa bi na koncu plačal le simbolično kazen. Tako bi se jim splačalo delati "neumne" in nas obirati naprej.

Pritisk javnosti je edini smiseln, saj lahko edino na tak način dosežemo hitrejšo uveljavitev konkurence. Odgovorne, ki pa si lahko danes, leta 2005 privoščijo "ukrepe" kakršne si, pa bi bilo potrebno nujno in čim prej zamenjati v imenu javnega interesa.

Seveda je smiselno izvajati pritisk tudi na oblast (vlado in njene službe), da se zamenja ljudi, ki delajo le v lastnem interesu. Ne pozabimo kdo je večinski lastnik Telekoma. Če vlada ne bi storila ničesar, potem bi dokazala, da ji v resnici ni nič za demokracijo in dobro državljanov, temveč zastopa le interese polnjenja proračuna. Če bi bilo to res, potem...

wishmaster ::

Gensi prava ZF za slovence. Pa telekom izkorišča ravno to da so vsi tiho ko pupice .Lahk jutri podražajo za 100% vse storitve ki jih ponujajo .Par % folka bi se pa tak jokal po forumih . Folk se pa seveda ne sekira ker je to javno dobro ,da filajo proračun.

Filajo "malo" proračun, "malo" svoje žepe, plačuje pa "narod".

To, da ljudje "jokajo" po forumih nima ravno velikega učinka. Morali bi spraševati medije (da se končno zbudijo), iskati krivca v državni upravi in spraševati na Telekomu. Tako bi se tudi "uradniki" prebudili in odigrali svojo vlogo (za katero so itaq dobro plačani).

Zakonodaja pa menda tudi obstaja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gensi ()

wishmaster ::

Sam to Slovece naučit . Jokat po forumih se zna vsak . To s telekomom lahko reši samo EU .Pri nas je tak vse podkupljeno . Vlada pa ni tak butasta da bo šla svojo firmo tunkat . Telekom zdaj uživa da nagaja T-2ju .Rad bi videl kaj bi se sedaj dogajal če bi imel T-2 v celoti svoje omrežje .

Se strinjam.

Glavni problem so "tihi" mediji. Tema bi morala biti medijsko podprta. Od liberalizacije trga bi imelo korist zelo veliko državljanov, sedaj pa nas ves dan "hranijo" s kriminalom, nesrečami in podobnim. Če bi bili "aktivni" mediji, bi ukrepali tudi politiki in posredno pristojna državna uprava. Nihče noče izpasti nesposoben.

Morda bi "pomagalo" zasipanje uporabnikov na vse mogoče naslove. Je pa res, da imajo "odgovorni" na Telekomu debelo kožo. Le spomnimo se "posilstva naroda" z ISDN-jem.

Pomembno je, da si obudimo spomin nastajanja Telekoma in nastajanja telekomunikacijskega omrežja. Telekom ni bil ustvarjen s privatnim kapitalom, temveč se je "rodil" s pomočjo celotne družbe. Ravno tako je s pomočjo vseh nastajalo omrežje, ki je tudi bilo last vseh (sedaj je menda last države).

Če bi si vsak operater gradil svoje omrežje, potem bi bila cena storitev neprimerno višja. Zelo dolgo bi tudi trajalo, da bi si nekdo sploh zgradil svoje omrežje na celotnem področju države (pomislite na pridobivanje dovoljenj).

V primeru, da Telekom res nagaja, potem je to na nek način kraja. Če vi ne plačate telefonskega računa za 4000 SIT vas bodo za navedeni znesek tožili. Če pa vam Telekom onemogoči, da bi za enako uporabno storitev plačali 4000 SIT manj, se ne zgodi nič.

Lep pozdrav.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gensi ()
««
17 / 62
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25137200 (21146) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

315807 (3112) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31037939 (17346) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18962506 (43878) OmegaBlue

Več podobnih tem