» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
7 / 62
»»

trobentica35 ::

Ja saj to razumem samo vseeno mi ni ravno najbolj jasno sledeče.Če bi želel svoj telefonski priključek spravit v zagon bi na telekomu plačal zdaj nekje 21.000 a t-2 mi bo to naredil zastonj ? Za samo 1000sit naročnine na mesec,mislim ni mi ravno logično nekaj zastonj kar tko,razumem tiste ki so uporabljali do sedaj isdn,adsl tam je tako telekom že pokasiral svoje in ne bi smel bit problem za preklop,kaj pa mi ki nimamo nič od telekoma,bodo kar tko zastonj dali dostop do telefonske linije?

Tody ::

Hmm misliš da je vredno 21.000 sit to da pride monter prklop eno napravco in sporoči v centralo katero parico aktivirat ? On ima brez poti koli 10 minut dela ? IN firma nima kakih velikih stroškov zato. T2 monter bo prišel naredil isto naštimal VDSL in ti dal tisto škatlo na katero boš potem priključil lahko vse od TV do telefona kaj bo delalo je pa odvisno od tega kaj si naročil.

Ja no,upajmo da bo tko in da ne bo kasneje se izkazalo da so potrebni še kakšni stroški.Sicer sem danes poslal nazaj pogodbo-2 izvoda- podpisano in z vsem kar zahtevajo,na zadnji strani nisem podpisoval nobenih pooblastil ker tko telefona nimam,kabelski internet bom pa tko sam odjavil,kabelsko TV bom obdržal(saj še teh 40programov je preveč in je kreganje kaj bi šele bilo z 120-tim :-)
Bomo videli kako naprej sedaj.

sigma ::

SUMSKI: to pa ne bo držalo. Meni so namreč že sporočili datum preklopa, zato po mojem ne bo nič še ene dodatne pogodbe.

OldSkul ::

in kdaj bo ta dan?

sile01 ::

Jaz tudi misim da se bo velika večina odločila za 1Mb, kar je za večina folka dost, tudi zame bi blo dost...

Zgodovina sprememb…

sile01 ::

Trobentica T-2 ti ne prikluči navaden telefon ampak čez internet in nima veze z telekomom ali s komorkili drugim razen T-2. To je nekako tako kot bi ti zdej mel kabelski internet naložil Skype in plačal tisti dnar da bi lahk vn klico.

Glicerin ::

tisti kr majo zdej 1mega bodo najbrž osta na tem redki pa bodo zaradi cenovno ugodnost preskočili na višji paket, ostali pa bodo posegli po 10-ki

Zgodovina sprememb…

Tomaz27 ::

Hmm samo res ta povezava niti ni tak vlka s tujino. Ok glede na to kolko narocnikov bo na zacetku bo ze slo skozi, samo kasneje bojo pa verjetno mogli to malo nadgradit oz kaj dokupit, ce ma siol 3x 2,5 GBIT pri sedanjih hitrostih 2 mbit internet oz manj v povprecju, je pa res da majo 100k narocnikov ja.

ampak ni mi jasno a je to 62 x po 10 mbit linij pol teh 622? Mislim hitrost je enaka 62 linijam po 10 mbit? Ker to je pa res hudo malo pol. Jih bo 60 leechalo nekaj pa bo bandwith full.

Zgodovina sprememb…

Chicken Boy ::

Kdaj se bo naradu v naši državi sploh dal ustrečt? Že tko vam ponujajo velik za mali denar pa že vsi sanjajo o študentih. Pa dejte no, od nečesa pa more ferma živet, poleg tega da morjo pol dat zihr telekomu za najem.

Oni vrjetno računajo, da se bo potem večina prometa odvijala po njihovem omrežju in ne iz tujine. Vsaj kar se tiče takih stvari, ki bi se lahko in najbolj zabašejo linijo stujino. To pa vemo kdo so največji porbaniki.

Zgodovina sprememb…

Bellzmet ::

Boli mene jug. Mi smo razvita država in nas je treba primerjati z EU državami.

lp

Zgodovina sprememb…

janko771 ::

sigma dej povej kdaj boš mel priklop na VDSL, ker bom tud jest lohk mal računu na to .
jest

dean444 ::

Nekaj me zanima na pogodbi z amisom imam tri datume.
Moj ko sem poslal pogodbo 24.12.2002, amis 3.1.2003 in telemach 24.02.2003, kateri datum mi velja da poteče 36 mesecev, da mi ne bo potrebno pogodbene kazni plačevat.
xy

zavajon ::

Se opravičujem za ta off topic, ampak moram vprašati Bellzmeta:
Po kakšnih kriterijih imaš ti Slovenijo za razvito državo?

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Heh, sem zdaj poklical na T-2, pa je prijazni možakar rekel, da niso prejeli mojega povpraševanja :D

Očitno jim obrazec takrat še ni delal

PeHaPe.Si ::

Jaz sem poslal ponudbo prejšnji ponedeljek.. no ja, še kake 2 tedna počakam, potem pa jih malo povprašam :))
Ali kdo mogoče že ima T2?
Ko sem jih klical 2 tedna nazaj so mi rekli, da bodo prejšnji (njihove besede "naslednji teden") priklopili prve uporabnike, zato sprašujem, če že kdo iz tega foruma ima T2 povezavo.
Sem pa iz Ljubljane - Šiška, tako da mislim, da bi morali kar hitro priklopiti :D
http://www.pehape.si - Ker imamo radi PHP :)

|bLaD3| ::

Priklopljenih je ene 20 folka, vecinoma zaposleni.. tule pa mislim, da se ni noben priklopljen.

xgo ::

jest sm pa zgubu pogodbo s telemachom :8)

pa me zanima a moram navest naročnisko številko da se odjavim (a mogoce na racunu pise?)
tnx

AndrejS ::

T-2. Ali se splača. Finančno da. Ampak mene močno zanimam kako dolgo bi čakal če bi se naročil - zgleda predolgo - čas = denar... Torej je T-2 čista zguba.
Že dostikrat sem jih klical in skoz imajo zasedeno.
Zdaj pa še eno vprašanje. Npr. Imam T-2 in pride do tehničnih težav. Kako jih naj prikličem, če pa imajo skoz zasedeno.
Torej za resne uporabnike verjetno T-2 odpade, ker je predrago!

roCkY ::

Telekom sem pa lohk poklicov, ko je po nevihti pred časom kar nekajkrat za cel dopoldne dol cepnu tko ISDN kod ADSL.
Ja kližeš iz 040,041... Res nekej ?????????

kitl76 ::

To se je tudi že meni porajalo po glavi kaj če imam T2 že jutri in kaj ne dela kam se naj obrnem. Verjetno ko bodo prvi priklopi se bo tudi odprla linija za tehnično pomoč predvidevam. Amapak po praksi s Siol-om ponavadi če kaj ne dela je to linija za linijo moraš pa itak klicati Telekom tako, da bo tu procedura ista. Zdaj če meni kaj crkne sploh več ne kličem Siol-a ampak kar direktno Telekom.

EvilDare ::

AndrejS: spet eden izmed tistih ki pretiravajo. Glede težav sem pa jaz vedno klical telekom, nikoli siol, ker so oni lastniki omrežja. Jaz bom čaku, pa zaradi mene do naslednjega leta. Pogodba je podpisana in odposlana, ko bo pa priklop se pa sigurno javim. Upam da bodo pingi enaki v tujino, še posebej na sever in dovolj močna linija.

mitja25 ::

Mene pa zanima če bodo povezave z tujino enako hitre kot povezave po Sloveniji,ki jih oblubljajo za paket 10/2 ?Slišal sem da je taka povezava v tujini precej dražja od 10k,je to res?Ima kdo kak podatek oz. informacijo o tem koliko bo realna hitrost prenosa po Sloveniji in po svetu?

LP

Zgodovina sprememb…

AlienGT ::

Nizozemska: Paket 10/1 za EUR 30
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

Zgodovina sprememb…

Dalmatinc ::

narod boli vas kurac kolk kje kolk stane ...... logika je da v razvitih državah stane manj kot v ne razvitih....fora je samo v konkurenci, pa da ni kartelov! mora bit čista konkurenca (nikol je ne bo), ampak recimo da bi bila ta dejavnost še profitabilna majo še 20-30% lufta pri cenah. Glede na svetovne povezave!

Zgodovina sprememb…

U bistvu me bolj skrbi to, da bo 10mbps kot maximalno laufala ta povezava samo po Sloveniji, za povezavo v tujino pa bo ta znatno manjša.Npr. če bi vlekel dol en film od nekoga iz Slovenije bi bla ta povezava super,če pa bi vlekel dol od nekoga iz tujine pa bi bla ta povezava 10x manjša.Kakšna je vrjetnost da igra t-2 na to foro?Nisem ravno domač na tem področju,zato se opravičujem če si to razlagam bolj amatersko.Hvala za odgovor!

LP

Zgodovina sprememb…

OldSkul ::

10/2 in višje hitrosti vzame tisti, ki se na net tudi nekaj spozna in če bodo hitrosti pol manjše, lahko podjetje že kar zdele zaprejo.

Zgodovina sprememb…

Samo še nekaj..Res bi rad vedel če je nujno potrebno podpisat pooblastilo za odklop kabelskega interneta,ker po mojem kabelski internet ne igre vloge z njihovim internetom,namreč pogodba je sklenjena med mojo mamo in kabelskim operaterjem,pogodbo z t-2 pa sklenem sam na svoje ime.Ko pride enkrat do priklopa na t-2,bi lahko pač sama šla odjavit tist kabelski internet,ne veže jo nobena pogodba tko da ni problema..me pa zanima če bo po priklopu potrebna konfuguracija računalnika in bi v tem primeru bili kakšni problemi zaradi tega kabelskega interneta,ker drugače mislim da navsezadnje sploh ne bi bil problem odstranit modem in kabelski dovod do računalnika pa naj potem serviser t-2 dela in priklaplja naprej,ali v čem je ravno fora tega predčasnega odklopa od ponudnikov interneta,razen plačil seveda?

SasoS ::

Ne morš kar posploševat...kolk gre hitro je odvisno od mnogo dejavnikov: od kje, od koga downloadaš, kakšne so povezave do tja, kok je prometa na internetu. Ne moreš rečt da če slovenija zgradi avtocesto do mesta xx, bo povprečna hitrost do tja 130km/h. Vkolikor bo tujina "šibala" 30KB/s na 10 mega paketu to zagotovo ne bo dober servis. In nasprotno, ne moreš pričakovat da ti bo od povsod in vedno neslo 10Mb...

Zgodovina sprememb…

Jeronimo ::

Mitja25: verjetno je res tako kot praviš. Dokler se povezave s tujino ne bodo povečale, bo promet z le-to po vsej verjetnosti mnogo slabši kot obljubljajo.

Lahko pa vedno greš na manjši paket, če z večjim nisi zadovoljen - in posledično manj plačaš. Čeprav moram priznati, da v splošnih pogojih nikjer ne piše, da lahko med paketi brezplačno poljubno preskakuješ. Prav tako je dokaj nedefinirano glede prenehanja pogodbenega razmerja - 23. člen. Kaj je to vse obveznosti? Ali te obveznosti vključujejo tudi vse storitve omenjene v 11. členu?

No kakorkoli ... probati je treba, potem pa vidiš kako in kaj.

LP
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Zgodovina sprememb…

AndrejS ::

Trobentic35 seveda ti ni treba odklopit Kablskega Neta.. Lahko imaš tudi oba, če si boš računalnik pravilno skonfiguriral!

Nikakor ne mislim imet še kabelski internet,bom raje imel kar t-2,samo tolko me je zanimal da pač vem ,ker vsekakor bom obdržal kabelsko TV ne pa interneta,pač pooblastila ne bom podpisal,ker se mi zdi da se zna malo zakomplicirat če je naročnik t-2 druga oseba kot pri vseh ostalih priključkih in se mi zdi boljše da odjave opravim kar sam,tisti kabel bom pa že ven potegnil ko bo enkrat prišlo do priklopa na t-2,pa še dela ne bojo imeli z mano okoli ostalih operaterjev,stacionarnega telefona pa tko nimamo,razen vtičnice v stanovanju ki je tako mrtva,neaktivna.

Ta paket se mi zdi zanimiv ravno zarad tega ker imam namen ga vzet skupaj s sosedom, za kar bi dobila precej večjo povezavo za ceno katero bi plačala če bi vzela vsak svoj osnovni paket. Ker u bistvu sam ne potrebujem take povezave,če pa je za isto ceno večja jo bom pa poskušal izkoristit.Bom pač še malo počakal da vidim kako se bo razvijala vsa stvar,tačas bom pa še vztrajal na starem kablu,pri katerem me moti obveznost 24mesecev.Hvala za pomoč!

LP

Zgodovina sprememb…

soti ::

@EvilDare:

Nisem čist prepričan, če boš pol tut lohka klicu telekom, če boš imel težave, posebaj če boš uporabljal t-2 telefonijo. Tu po moje telekom nima nč zraven.

Sicer boš pa itak vidu, če praviš da si ga naroču. Jst bom še mal počaku, da vidm, če se bo zadeva odnesla. Če se bo, bom pa mogoče tut jst uporabljal t-2 storitve.

Tisti, ki pa pravte, da je treba pri volji in pri siolu sklenit naročnino za 24 mesecev, če hočiš met zaston priklop je res, vendar lahko skenslaš kadar koli, sam plačat moreš nekaj ksit za stroške priklopa in odklopa. Po moje bo treba tut pri t-2 plačat stroške priklopa pa odklopa, če se boš premislu, oziroma da za deva ne bi tekla tako kot je treba.

P.S.: Nimam nč proti T-2, nasprotno, kot sm že omenu bom tut jst postal njihov uporabnik, če bo zadeva delala kot je treba.
Se pa strinjam, da nikateri zganjajo prevliko paniko s tem da "sicirajo" pogodbo in ne vem kaj še vse. Počakte, pa boste vidl če niste zihr.
LP Jernej

m.i.h.a. ::

Eno vprašanje, katerega sem poslal tudi na T-2, ampak še nisem dobil odgovora.
Torej, doma imamo dvojčka s sosedi (dvojični priključek), sosedi in mi imamo vsak svojo številko, in vsak plačuje svoje račune, edina ovira je ta, da kadar nekdo telefonira je pri drugem telefon zaseden.
Je to kakšna ovira za širokopasovni net? Bodo lahko sosedi telefonirali in jaz obenem stik... em surfal?

Zgodovina sprememb…

EvilDare ::

Mene je predvsem motilo to da ljudje kar nekaj v naprej govorijo o podjetju. Recimo: "Torej je T-2 čista zguba." , " Torej za resne uporabnike verjetno T-2 odpade, ker je predrago!" On je prišel do tega zakjučka ker se mu na tel. ne oglasijo. Ravno resni uporabniki ne bodo tako skeptični, če pa pogodbe ne zna nekdo brati in spološnih pogojev si je pa sam kriv. Mislim, najprej naj ima T-2 in potem govori kakšna zguba je, ne pa kar nekaj na pamet.

P.S. obdržal bom ISDN

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EvilDare ()

MEDENA ::

A JE

T2
Brnčičeva 41
1000 Ljubljana

???

Mah pozabu kopijo osebne >:D

Sumski ::

@Sigma:
Razen če mi je tisti na T-2 lagal je to nemogoče. Pogovarjal sem se z njim 10 minut in mi je vse na drobno razložil. Najprej pošlješ poizvedbo, oni ti pošljejo pogodbo, ti obe pogodbi izpolniš in jim jih pošlješ. Oni štemplajo eno in ti jo vrnejo. Pošljejo poizvedbo Telekomu če je možno nadgraditi prikljueček. Telekom mora odgovoriti v 15 dneh, če je odgovor pozitiven ti pošljejo še eno pogodbo (teh pogodb še niso razpošiljali. Baje naslednji teden). Tista je bolj resna in vsebuje baje neke tehnične omejitve hitrosti prenosa na tvojem priključku. Torej če se s tem strinjaš (na tej točki še vedno lahko vse prekineš in ne plačaš nič) podpišeš in pošlješ. Potem ti oni spet pošljejo nazaj štemplano. Nato ima Telekom 15 dni časa da te priključi na omrežje, nato pa ima T-2 3 dni časa, da pride monter in ti vse poštima.

To mi je razložu v glavnem.

BluPhenix ::

na tej točki še vedno lahko vse prekineš in ne plačaš nič

V pogodbi piše, da če odstopiš pred priklopom, da moraš plačati stroške poizvedbe, kdaj to velja, če podpišeš drugo pogodbo?
Ti je kaj rekel, če je še kakšen drugi strošek v primeru odjave. Da ni finta, vezan nisi časovno, vendar če hočeš it stran je odključnina toliko in toliko (to nima veze z vezavo).

Jaz prve pogodbe še nisem dobil nazaj (požigosane), jo je kdo dobil?

kitl76 ::

Tole je men malo čudno najprej so nam poslali dve pogodbi nato sledi še ena malo bolj "resna" Meni so odgovorili pred 14 dnevi tako: Ko izpolniš pogodbo oni pošlejo poizvedbo na Telekom in če je priklop možen te nemudoma odjavijo od tvojega ISP-ja in ti en izvod potrjen pošlejo nazaj. V primeru, da pa priklop ni možen ali pa, da pride do tehničnih omejitev te pa kontektirajo. Ta procedura se mi zdi bolj logična saj je dosti manj birokracije in tudi stroški razpošiljanja pogodb so dosti nižji ter tudi na času se nekaj pridobi. Če bodo pa pošiljali še ene pogodbe tiste bolj "resne" bomo pa videli samo meni se tak sistem zdi popolnoma zgrešen.

Ginginova ::

Meni se tudi zdi neresnično, da najprej podpišeš prvo pogodbo, ki jo oni tudi podpišejo, potem, ko je poizvedba pri Telekomu opravljena, pa še eno dodatno. :\

Zakaj?
Zato, ker je že prva pogodba pravno obvezujoča in je treba najprej to sporazumno prekiniti, da se podpisuje nova.

Bolj verjetnen scenarij:
1. Podpišeš pogodbo (dva izvoda) in jo pošlješ na T-2.
2. T-2 naroči Telekomu poizvedbo o možnosti preklopa
3. Telekom odgovori, da je preklop možen
4. T-2 podpiše še drugi izvod pogodbe, kar pomeni, da pogodba postane pravno veljavna in en izvod vrne stranki, drugega obdrži
5. T-2 naroči Telekomu Slovenije preklop naročnika na njihovo opremo
6. T-2 opravi priklop naročnika in izvede pooblastila za odklope z drugih ponudnikov/operaterjev

Ogo

sese12 ::

Danes sem dobil od T-2 helpdesk elektronsko pošto s prošnjo, da jim pošljem točen naslov, da opravijo poizvedbo, če je priklop mogoč.

Pogobve še nisem dobil v podpis. Poizvedbo pa sem poslal v soboto 08.10.05.

Čudno !!!

sigma ::

Sumski: Ogo ima kar prav.

Sese12: predvidevam, da nisi vseh podatkov izpolnil in zato so te klicali, da ti bodo lahko poslali pogodbo v podpis.
Klicali so te pa zato, ker si verjetno dovolj blizu centrale, da je VDSL možen.

Sigma
Čisto siguren sem, da sem pri izpolnjevanju izpolnil vse zahtevane podatke. Vključno s polnim imenom, priimekom in naslovom. Od centrale pa sem oddaljen cca. 2 km zračne linije in sem prav skeptik, da bom dobil VDSL.

Mogoče preverjajo zato, ker sem označil, da imam že ADSL.;) ;)

prideb ::

Kaj pa,če ti ISP ne vrne podpisane pogodbe.Ali še vedno velja?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: prideb ()

Pogodba, ki ti jo ISP vrne je samo za tvoj arhiv. Veljavna pogodba je tista, ki si jo podpisano poslal k njim. Če jo imajo, pomeni da je pogodba veljavna. Važno je to, da si TI pogodbo podpisal in odposlal, ter da jo oni tako podpisano dobijo.

Sumski ::

Ja sej pomoje ima Ogo tudi prav. Tud men se čudno zdi, da bi ti pošiljali še eno pogodbo, ker tam na njihovi strani ni nikjer govora o kaki pogodbi.

V osnovi je tako, da je veljavna tista pogodba, ki jo podpišeš in jo ima v rokah druga stran. To pogodbo lahko nato tudi izpodbijaš, če se ta druga stran ne drži pogojev, ki izhajajo iz te pogobe.

PoCar ::

Švedska: 10Mb/10Mb =20EUR =)
Live long and prosper! ;)

TgT ::

New Visual Entertainment, Inc., a VDSL modem maker, recently announced the results of its latest speed/distance test, which clocked transmission speeds of 54.445 Mbps at a distance of 8,980 feet.

Tole bi blo ql >:D
Hit'N'Run
««
7 / 62
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25137185 (21131) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

315806 (3111) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31037908 (17315) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18962498 (43870) OmegaBlue

Več podobnih tem