» »

TELE-TV kabelski uporabniki pozor!

TELE-TV kabelski uporabniki pozor!

kongo259 ::

Mogoče še ne veste, zato kar takoj k tragični novici, ki bo prizadela marsikaterega nadobudnega uporabnika kabelskega interneta TELE-TVja.

Torej, kot se sliši po naši deželi Kranjski, naj bi naš ljubi kabelski operater ukinil fiksne IPje ;(( in zaperel dohodno pipico iz sedanjih 1.2Mb na-do 512kb-ta del še ni čisto preverjen, pa vendar bi se mu splačalo posvetiti pozornost! Skratka, ta dela nameravojo zaključiti tam nekje do 05.10.2001, po podatkih iz INFO kanala.

Če ste proti takšnim globalnim spremembam, pozivamo vse, ki vam takšno početje ni po godu, da jim začnete pošiljati pritožbena pisma na njihov uradni e-mail-ne SiOLov.

Naše reakcije so že bile poslana, in jih bom pošiljal vse dokler nam ne bodo zagotovili, da ne bodo ukinjali fiksnih IPjovin, ter zmanjševali hitrosti. V kolikor to ne bo zaleglo, se bomo pridružil ADSL upornikom. Tako bomo slednji v zank protestov prekinili naročniška razmerja in prešli na ADSL omrežje.

PRITOŽBE LAHKO OBJAVITE KAR TUKAJ, EN IZVOD PA JIM VSENO POŠLJITE NA NJIHOV E-MAIL, DA BODO VEDELI DA NAM NI VSENO! IN NE POZABITE, VSAK GLAS ŠTEJE, TUDI VAŠ!

Novico je v svet poslalo združitev zaskrbljenih uporabnikov KKS TELE-TVjevega interneta. 8-)
  • spremenilo: kongo259 ()

Tjulenj ::

grrrrrrrrr ;(( najkasneje jutri grem malo vohljat kaj je res in kaj ne. btw, sedaj ko delajo te spremembe na omrezju, naj bi le to ne-delovalo od 5-8h zjutraj a kako ze... zakaj za vraga potem zjutraj do 12h dela net samo vsake pol ure za kaksno minuto? nesposobnezi.

cyber ::

Jap saj to je za pričakovat da bo pipca mal zaprta saj to je logično kadar se število uporabnikov poveča je treba zagotoviti sorazmerno enak prenos in to je mogoče le z zmanjšanjem pipce recimo če se pa to ne bi zgodilo potem bi pa imel en dan full velik prenos drug dan pa ti sploh ne bi letel net tko da isp že ve kar je dobro zanj če ne more zagotoviti več tolikor kolikor je imel prej praviš 1.2Mb link na uporabnika potem ima verjeten kar dober razlog da ga bo zmanjšal na 512kb in ta razlog je novi naročniki.
Isp seveda misli s tem ko je dobil nove naročnike da je razširil omrežje kvečjemu ga je zmanjšal za pipco tko da pr nam je še vedno denar tist ki je Isp-ju najbolj pomemben.
Pr kablu je hudič ta več ko je uporabnikov slabš je tko da bi mogel Isp nabavit večji link pol pa ne bi bilo zapiranja pipce,sicer o tem verejeten noče niti slišati.
No dober jaz nisem iz tvojega okrožja ampak vem kako delajo pr nas pr nas imamo določeno testno obdobje se prav dajo na razpolago različne hitrosti uporabnikom test traja okrog tri mesece in ravno sedaj se izteka tale test kjer vidijo kakšno hitrost lahko zagotovijo uporabnikom,sem so tud všteti novi uporabniki in da tko povečanje hitrosti čez noč odpade saj če je dober Isp ti more zagotovit toliko prenosa kolikor imaš z njim sklenjeno po pogodbi,ampak tale vaš je dobil nove naročnike pipco bo pa moral zarad tega zapret
ker je seveda ostal na istem linku kot prej raje bi se pobrigal za močnejši link če že ima več naročnikov ampak ne njemu je lažje pico mal zapret ker je bolj pr rok bi rekli.
Kar se pa tiče itak neta pr nas smo pa še daleč za drugimi državami mislim predvsem Skandinavijo kjer net leti s polno paro.

SLOWWWeb.net ::

Ja, jaz sam osebno nimam nič proti znižanju hitrosti linka, le da so bolj zanesljivi in predvsem da ostanejo fiksni IPji taki kot so, saj me je nenazadnje tudi to prepričalo za sklenitev naročniškega razmerja. 8-)
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

Igor ::

"" ti kar pejt na adsl ..
ne samo da bos mogu kupit prej isdn, ter dobil dinamcni ip, ter 512k prenos a ce poklices zdaj dobis se fini diskonekt na 12 ur ..
zato ne cakajte poklicite zdaj ...
aja pa btv ti teletv ne placujes nic ampak samo siolu zato se njim ne splaca nic pisat ?

AlienRex ::

Evo s Ty-Teamom sva stalno na liniji glede teh tezavic, pa da se vam povem:
uvajajo DOCSIS (to je 100% potrjeno)
kar se tice zaklepanja hitrosti in ukinjanja staticnih IPjev se nisem prejel odgovra.

Kdo misli pisati naj pise na:uraden mail in ne na tistega, ki ga dobite ob kliku na uradni strani tele-tv-kr@siol.net, ker je ta ze zafilan do konca in baje ze vsaj leto dni ne dela (le zakaj ne popravijo tega na internet strani?)

Jaz sem jim predlagal se par stvari:
- javen ftp
- uvedbo foruma na tele-cable.net
na reakcijo se cakam

Tale pa se mi zdi tudi dobra za konec:
Upam da bomo nasli skupni jezik pri celotni stvari in da bo vase geslo s
tele-tv info kanala : Zelite v svojem PC-ju neprekinjeno 24-urni dostop do
interneta brez omejitev, res drzalo.

Tiger ::

Res ne vem kva jokate, za kva pa sploh rabte fiksen IP?

Grem stavit, da se tukaj bunte vglavnem tisti, ki najbolj obremenjujete link, ker downloadate warez robo, divx, ter floodate po raznih irc kanalih,...

SLOWWWeb.net ::

TIGER: Očitno ne znaš uporabljat internetne fiksne IPje. Po tojem mnenju naj bi kar vsi uporabljali kabelski dostop zgolj in samo za piratsko vsebino |O . Vendar ugani kaj, vsi pač nismo taki :P .
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

Tiger ::

Pa mi povej zakaj ti rabiš fiksni IP? A maš morda serverček? Pa se ti ga splača met pri taki upload omejitvi? Ne rečem včasih - poleti 1999, ko smo userji med samo vlekli po 200KB/s,...

Nihče me ne bo prepričal, da normalni uporabnik interneta (surfer, ircar) rabi fiksni IP,....

plizzzzzz ::

ja verjetn bo treba locit tiste ki hocjo fix IP pa une normalne ane, al pa placevat po prometu. konc koncov zakaj bi en k sem in tja mal pogleda pa mejla placeval se za une ki cele dneve tocjo filme gor in dol al majo pa web srverje gor ha??? Sploh pa ne vem kaj jamrate jes n morm dobit ne kabla ne adsl in se lohk slikam...

papa;)

Mr.B ::

Takrat ko bodo tebi picpo zaprli in odvzeli fiksni IP. Bo Nas priljubljen Telekom dal ven SDSL , ki je naslednik ADSL-ja. S to razliko da bos imel FIKSNI IP. Zadeva je v testni fazi.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

luni ::

Mr.B od kod ti informacija da Telekom preizkusa SDSL? Preizkusajo ga kje drugje, pri nas pa dvomim da bo v doglednem casu (5 let).
Artificial Intelligentia

Mr.B ::

Sedaj delam na sdls-u. LLokacija je pa zelo blizu telekoma, je pa trening center ,.....Se bom pozanimal ce smem povedat tocno lokacijao.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

SLOWWWeb.net ::

Če mene vprašate to naj ne bi bilo popolnoma nič nenavadnega, saj je nenazadnje v isti skupini kot ADSL, kar pomeni, da bodo za to storitev morali samo zamenjati ISDN oz. ADSL kartico. Kable pa so itak že zamenjal in jih na novo položil, ko so pripravljali ADSL poti. In ne nazadnje ne verjamem da bi šli spet prav kmalu razkopavat, saj jih to tudi ne pride malo, čeprav to opravičujejo z največjim letnim dobičkom v državi :D .
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

Luigi ::

Folk ne se bunit. V Velenu so kabelsko zaprli na 256 + omejitev DW-ja na 1GB (razlika je 4.5SIT na MB)!!!

Tolk, da veste kaj vas še čaka.

roscha ::

Mr.b: No če si že ravno pri koritu, bi lahko vedel da "navadnim" uporabnikom SDSL en klinc koristi. Za kojega vraga pa potrebujem enako hiter prenos tudi OD mene kot k meni, če ne mislim imeti postavljenega web serverja ali česa podobnega. Se pravi je SDSL v domeni firm. Nekaj podobnega kot zakupljeni vod. In če slučajno ne veš de da dobiti tui ADSL z statičnim IPjem, vendar je cena khmmm(!) 50kSIT/mesec! Verjetno bo podobno tudi z SDSLjem. možno da bo še celo dražje..

Drugače pa mi je kot uporabniku tele-tv jevega omrežja vseeno, če omejijo na 512kbitov, saj trenutno to hitrost lahko le redko presežem. Dinamičen IP je večje sranje, vendar bom tudi to preživel... Mi gre pa na živce to, da se vtikajo v stvari,ki niso tako prekleto pomembne. Rajši naj že enkrat zamenjajo ATM switch, ker ga imam na sumu da je kriv za 20% packet loss!!! Pa izpadi tudi niso nekaj povsem nevsakdanjega...

by!

MUC ::

Za packet loss je večinoma kriv router, ki ne zmore velikega števila paketov in zato nekatere pač pozabi :) .. problem se stopnjuje ko se veča število uporabnikov. tudi g-kabel je imel s tem težave, potem so zamenali kompletno opremo in ping do siola je zdej pod 20ms tudi v času največjih obremenitev omrežja.

Mr.B ::

Ko bi bil jaz pri koriti , bi imel možnost kabelskega interneta prej kot ,so mi ga ponudili pred dvema mesecema. Namreč so mi obnovili kabelsko omrežje pred dvema mesecema, ....PS : Živim v centru Lj , tako da nisem v lkakšnih routah.
PA mi povej ISDN = x sit , naročnina je x sit + ADSL = xsit + Mrežna= xsit , UPs je malo dražje , ampak sedaj ko imam že isdn , pa nej grem na kabel , prepozno.Žal se boste morali nekateri zavedati , da samo dostop do Interneta , ne pomeni nič , ker bo take ponudnike , žal SIOL s podporo Telekoma , enostavno povozil.


Me pa res zanima , kolikšni vod imajo pri raynih Tele-itd-jih , ker če ima vsak uporabnik turbo prenose po 64KB/s . Povejte mi koliko imajo nasi TV-kablaši povezavo s tuino . Boste rekli 100MB/s mogoče 200 MB/s ali še kaj več ? Koliko pa jih je priključenih na Tele-kabel ? Pa pomnoži svoj MAX prenos s št. uporabnikov ?


Drugo kar se tiče statičnih IP-jev , hm pa daj povej koliko pa ti sploh veš o internetu ? Pa se sploh nebom spuščal globje , ker so v kar nekaj debatah razglabljali zakaj statični IP in ne Dinamični.

PS: a misliš da ima Slo-Tech Dinamični IP.
PS2 : Komu pa misliš da Telemach plačuje vod v tujino.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

AlienRex ::

Zvedel sem tole:
- nadgradnja omrezja poteka pospeseno (zamenjava ojacevalnikov,..) kot pise tudi na tele-tv info kanalu. predvideno koncanje del 5.10.
- staticni ip-ji se ukinjajo (za ohranitev stalnega ip bodo potreben posebni dogovori)
- zmanjsanje omejitve hitrosit ne bo (presenetljivo, bomo videli ce bo res)
- DOCSIS se uvaja (koncno?)


Tle je pa se ena cvetka pri posiljanju poste s tele-tv email v arnes vceraj zvecer (lahko kdo kaj komentira):

Your message to planja.arnes.si was rejected.
I said:
RCPT To:<***@guest.arnes.si>
And planja.arnes.si responded with
550 : Client host rejected: SPAM


A se to (kdor ne ve 193.189.174.19 je mx.tele-tv.si oziroma pop in SMTP streznik za posto).

roscha ::

mr.b: kaj te mede o statičnih in dinamičnih IPjih ne vem, ker enostavno ne razumem kaj bi rad povedal. Razliko pa poznam btw. Pa še marsikaj drugega kar kot kaže ti misliš da ne... Samo v info nisem ravno 13 letni smrkavec...

Tele-tv je povezan na siol omrežje preko 34Mbitnega ATM omrežja. Uporabnikov ene 150 cca.

Slo tech verjetno NIMA dinamičnega IPja, ker je potem problem pri vpisu v DNS strežnik. Ma ne da se mi o teh traparijah.. Zakaj je vsaj meni OSEBNO statični IP relativno fina zadeva. Od kjerkoli se lahko logiram na domačo mašino in uploadam oz downloadam stvari. Pri dinamične IPju bo pač treba dodat skriptico, ki bo čekirala trenutni IP in mi bo spremembo javila na mail, tako da kot že rečeno me tudi dimnamični IPji ne prizadanejo preveč.. Ja za tiste ki furajo razne napol public ftpje in podobno se pa sladkosti nehajo.

by!

SLOWWWeb.net ::

Končno vsaj eden, ki razume zakaj so fiksni IPji zakon. Upam da si sedaj TIGERček dobil odgovor :P.
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

AlienRex ::

Tudi meni osebno je staticen IP bolj pri srcu. Pa nimam nobenega servercka.
TELE-TV skusa prekiniti uporabo tistih serverjev (ftp, web, mail,..), ki so na njihovi mrezi, brez njihove vednosti. Tip, ki je pri meni konfiguriral PC, se je prav pohvalil, kako fino se da postaviti streznik in mi za primer pokazal svojega ter kje na tucowsu najdem programe (z namenom da mi pokaze hitrost dl, a vendar). Prosim...
Treba se je zavedati, da tudi dinamicni IPji ne bodo preprecili postavitev serverjev. Tisti ki bodo to hotel, bodo to se naprej poceli (tako ali drugace). Obstaja prevec (tudi brezplacnih) servisov, ki resujejo ta problem. Torej namesto 193.189.174.xxx bodo imeli miha.dns2go.com (ali kaj podobnega). Torej stvar ne bo nic drugacna, kot je. Cemu potem ukinjati dinamicne IPje?

OK stvar je drugacna za tiste, ki imajo kako stran (server) podobno kot slo-tech, za nas majhne ribe ne bo katastrofe.
:\

Ahiles ::

Tele-Tv NI POVEZAN Z 34MBps LINKOM TEMVEC Z 10MBps DEJTE SI ZE TO ENKRAT DOPOVEDAT G-KABEL MA 34MBps.

Horhe ::

Jz ne vem kaj ste vsi proti dinamicnemu ip ? Res je da je staticni bolj kul ce misli recimo met domeno, ampak vse se da ce se mal pomatras tud z dinamicnim...ftp www ... pr men dela k sus na ADSL, pa se zdej vas ni izucil da kabl gre sam na slabs...mislm zau mi je unih k nimajo moznost ga sploh dobit... no pa upajmo na boljse case..pa se neki, pa kaj pol ce ti prekine po 12 urah adsl...ja in ? sej das recconect ... pa je stvar resena
Moja sestra bl obvlada PC k jz ......

SLOWWWeb.net ::

Pri kabelskem ponudniku sem se pozanimal in izvedel da SIOL nameni TELE-TVju res "samo" 10Mb link. Kar pa je glede na število uporabnikov res več v primerjavi z drugimi ponudniki več kot dovolj :)) upoštevajoč število uporabnikov in pasovno širino.
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

Mr.B ::

Ena majhna malenkost , ki jo niste še omenili:
Koliko pa mu Siol&Telekom kompanjoni , dovolijo vod v tujino. Eno je do SIOLa , drugo je pa link v tujino.

SLOWWWeb.net ::

Tudi jaz se to sprašujem, ali ni SiOL nategavščina. Namreč če seštejemo vse kabelske ponudnike, adsl uporabnike, navadne in ISDN userje + tucows=???

Nekaj se ne izde. Siol od tistih 130Mb ne more vsem nudit maksimalen dostop, ti pa naprej ne-v tem primeru KKS. Razlog? Siol je v lanskem letu pridelal 2x večjo izgubo od dobička!
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

Ahiles ::

Pizda ste eni kreteni SIOL DA kabelskemu ponudniku vod do svoje mreze (1mbps, 10mbs, 34mbps) ni nic loceno tujina slovenija to je vod ki je samo do siol omrezja siolovo omrezje pa je nato priklopljeno na 155mbps vod v tujino in to je to. Torej ce ma kableski ponudnik 10mbps voda do siola ma tudi 10mbsp v tujino mater ste nekateri trdi.

Mr.B ::

Njet , ni tak , kot si misliš.
Za tujino se plača posebej !
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

roscha ::

Ma ja se plačuje moj drek. Nehejte že enkrat srat z neumnostmi. Tele-tv daje Siolu v uporabo svoje omrežje. Oziroma prodaja proste kapacitete omrežja. Siol pa plačuje mesečno "odškodnino" Tele tvju. Zato tudi plačujemo samo 1x in to Siolu. Link do Tele-tvja zagotavlja Siol in ne obratno. Še kaj?

by!

Mr.B ::

Mogoče sem bil malo nejasen.
Res da plača v enem znesku , ampak tu ni rečeno , da je link v tuino enako velik kot link do siola.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

SubOrbit ::

Lep pozdrav vsem skupaj!

Tudi jaz se sploh ne strinjam z dinamićnimi IPji, vendar to v bistvu (za tiste, ki imajo v mislih streznik) ni nikakrsen problem. Vse kar vas/nas to prizadene je, da ne moremo laufati svojega DNSja, ob vseh zastonjskih ponudnikih DNSjev s podporo dinamicnim IPjem (eden je malo visje ze omenjen) , so pa tudi taki, ki vam hostajo poljubno domeno (.si, .com) z dinamicnim IPjem

Kdor pa bi rad zanesljiv in 24/7 dostopen streznik pa kabl itak ni prava izbira... rajs se odlocte za gostovanje pri enem od ponudnikov.
Ko smo ze ravno pri tem: koliko telemach racuna za hostanje?


Aja, se to... Sicer ne bom nic trdil, ker je vsa stvar popolnoma nepreverjena, vendar sem slisal, da ima TELE-TV (oz SiOL kot ponudnik storitve) do Radovljice, kjer je ATM pretvornik, kamor so pristekana omrezja g-kabel, telesat in tele-tv (a je mogoce se kksn?) sledeco povezavo: V Kranju en LanCity modem (sicer odprt na 10Mb) in v Radovljici en LanCity modem... tako da gre kompleten TELE-TV KKS preko navadnega modema, kakrsnega imajo uporabniki doma.:D Ce je to ustrezna resitev, potem se lahko takoj spremenim v polavtomatsko samonakladalno sajtrgo! Ampak se enkrat: tega ne vem za sigurno... Vendar ze ob sami misli na tak link dobim mravljince... Ob tem podatku stalni izpadi povezave niti ne zgledajo tako hudi.

Jao meni, jao!


LP

Tiger ::

To 100% ne more biti res, kajti za priklop na ATM link rabiš router in ne modem.

V omrežju Tele-Tv sta dva bistvena problema:
1. premalo zmogljiv router oz. router je izveden na slabi opremi - posledica: katastrofalen ping;
2. slabo ojačano omrežje oz. sploh ne, zato so izpadi lokalni, nekaterim userjem pač bolj pada dol link kot drugim itd,...

No, druga točka se trenutno popravlja, za prvo pa ne vem, če bo denar za nakup boljših routerjev.

SubOrbit ::

še vedno pa je možna varjanta: uporabniki(kranj) - router(kranj) - modem(kranj) - modem(radovljica) - router(radovljica) - ATM

a drugac ma teletv IP-range od 193.189.174.0 do 193.189.174.255 ane? he, ce misljo z dinamicnimi IPji dosect to, da bo slo vec kot 250 userjev lahko gor so se pošteno zmotil. kdo pa sploh ugaša modem?
noja, sevede je pa pol varjanta, da bojo pršli v poštev vsi IPji od SiOLa... to je pa mal drugačna pesem...

k je pa edn uzgor napisou, da je SiOL deloval z izgubo... to pa mal težko vrjamem...nevem no...

Nej nabavjo še kkšn class C, pa bo :D


aja: Tiger: da nisi ti kksn usluzbenc tele-tv? :) Ce neves, a bo dnar za nakup novega routerja, pol mors ze bit nek pri koritu, da ves, kok dnarja majo in o tem govoris :D
alpa tud ne... :)
LP

Tiger ::

Dinamični IP-ji se postavijo ob zagonu sistema, zato če boš torej hotel drug IP samo resetiraš,..

Drugače pa nisem pri Tele-Tv - tisto sem samo predvideval, namreč po logiki sodeč Tele-Tv od nas sploh ne dobi nobenega denarja direktno za internet, vsa 8k mesečna naročnina je nakazana SiOL-u in močno dvomim, da slednji kaj povrne Tele-Tv. Tako, da dvomim, da ima Tele-Tv denar za router, razen če mu bo kakšnega odstopil SiOL,...

SubOrbit ::

hehe... a nej pol tolkrat resetiram, da bom dobu tastarga zmeri nazaj? :D
em... sam poglej... DHCP server dodeljuje IPje glede na njihovo zasedenost... toseprav, ce bom jest resetiral in med zagonom sistema ne bo noben drug poprosil DHCP za dodelitev IPja bom jest spet dobu istiga... sicerpa... zakaj bi pa sploh druzga hotu (razn ce si vrazevern in ti kksna 13 alpa kej ni vsec v trenutnmu IPju :D

em.. drugac pa, za vse, ki mislte da zdej ne boste mogl od nevemkje dostopat do serverja, ker ne boste vedl IPja...
http://www.technopagan.org/dynamic/
eni na listi ponujajo se celo zastonj hostanje kere kol domene, ne samo poddomen v okviru njihove domene... toseprav da boste lahko registriral na dinamicn IP tud "posebnasalama.si" al pa "dinoburekseka.com"...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kabelski in adsl internet pohvale in pritožbe (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Omrežja in internet
42724882 (14593) Jakka
»

siol ADSL (reakcija kablasov) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1379352 (6411) AlienRex
»

VSI UPORABNIKI TELE-TVJA POZOR!!!!!!!! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
35718896 (12261) MEDENA

Prosim za pomoč pri testiranju delovanju strežnika,...

Oddelek: Omrežja in internet
431988 (1544) SLOWWWeb.net
»

ADSL vs kabel

Oddelek: Omrežja in internet
372705 (1924) Jinxy

Več podobnih tem