» »

Prosim za pomoč pri testiranju delovanju strežnika,...

Prosim za pomoč pri testiranju delovanju strežnika,...

SLOWWWeb.net ::

Testiranje je uspešno končano, hval vsem za vaše odgovore :))"> .

Tomi ::

Prva se ne naloži, za drugo pa čakam, kaj bo..
Tudi druga se ne naloži, pa sem na zelo dobri liniji.
metrodusa.blogspot.com

SLOWWWeb.net ::

Ja, sem menjal serverski programček. Ugotavljam pa, da imajo težave vglavnem tisti, ki niso povezani preko SiOLa oz. ne uporabljajo njihov IP. Zato naprošam še da poveste katerega ISP imate.

PaJo ::

Hm...
ura 19:55 sem na Siol DialUp-u in ISDN-ju strani pa nemrem prit do tvojega serverja. Malo to porihtaj, ker ti stvari nekako ne deluejo:(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

SLOWWWeb.net ::

A mogoče kdo ve, kje bi lahko bile težave?

XsenO ::

Hmm.... meni se obe strani naložita pa sem na volji
1 + 1 = 1

roscha ::

Meni pa nobena. Ping 193.189.174.191 ima 100% packet loss. Taprvo kisto prizgi... Aja tud sam sem na 193.189.174.xx

by!

SLOWWWeb.net ::

Kot prvo, kišta je vedno prižgana, kot drugič ker si tele-tv usre najberž veš, da je bil sedajle nekaj časa mrtva povezava iz omrežja;( .
P.S.: Če si bil mogoče med userji ki so mi šarili oz. poizkušali šariti po portih te požarni zid avtomtsko blokiral in te dal med prepovedane userje. Teh je iz TELE-TV omrežja cca. 17!

Se pravi da strežnik dela trenutno samo preko volje 100%.

g0Run7 ::

siol
obe ok!
na prvi maš psa na drugi pa kamere-security

totimato ::

meni se ne ena ne druga ne odpre (dobim sporocilo "Strani ni mogoče prikazati") in sem na kabelski (kks-online).

lp

totimato

Dami ::

ISDN prek Arnesa in ne odpre nič.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

mobisuxguru01 ::

ISND SiOL strežnika ni mogoče najti

Ales ::

Sem na dial-up od volja.net. Malo sem gledal kaj se zgodi s paketi...

Med mojim računalnikom in na e-bone ter vse nazaj do weasel.siol.net (193.189.161.210) je vse v redu, po tem pa je črna luknja, nič ne pride čez.

Zgleda, da je na SiOL omrežju nekaj narobe... kje pa naj bi stran fizično bila, pri tebi doma? Če nam poveš kaj več o tvoji povezavi/serverju bomo mogoče ugotovili kaj je narobe...

lp,
Aleš

Tiger ::

Obstaja neka možnost, da je SiOL na željo Tele-Tvja preprogramiral routerje, da userji ne bi postavljali strežnikov,...

SLOWWWeb.net ::

Takole, ugotovil sem, da mi je neki francoz vdrel skozi nek WINsov servisni port |O in mi nekaj šaril po CPU. Skrtka, danes sem popolnoma na novo postavljal sistem, zato je bil strežnik [če ga tako imenujem] nedostopen. Prav tako se sedajle intenzivno ukvarjam z varnostno analitiko. Kot prvo sem v celoti odstranil Apacheja 1.3.20 in požarni zid sedanjega nadomestil z Sygatom. Tako sem bom še tekom noči ukvarjal z serverjem.

Seveda naj bi bilo to do jutri v celoti vzpostavljeno.
Prosim za razumevanje :D :D :D

Ales ::

Šaril po CPU...? :\ Ja...:D
Pa kaj se je cela Evropa spravila na tvojo kišto al kaj...?!

Sicer pa pravijo, da na netu obstajata dve vrsti strežnikov, tisti, ki so jih že shekali in tisti, ki jih še bojo >:D

Aleš

SLOWWWeb.net ::

Se popravljam, CPU sem mislim kot računalnik in ne kot procesor [če si slučajno to mislil]. Sicer pa strežnik že delno deluje:\ .

PaJo ::

Mi lahko poves kaj za en beden server si si bil to postavil? Namrec se nisi bil nikoli slisal za to da je potrebno vsako taksno masino, ki je non-stop na net pripopana zavarovat, recimo z vsemi ta zadnjimi pachi in pozapret vse nepotrebne servise. Sicer pa sem preprican da za vso stvar ni bil kriv Amapche ampak tvoj slabo zavarvan windows server, vidis zakaj pa ne probas kake linux ali freebsd varjante:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

SLOWWWeb.net ::

Evo, je že popravljeno, upam da sedaj bo šlo,...:D

Vse skupaj je baziralo na Apaceh 1.3.20 v podpori z Zone Alarm [free]. Tokrat pa sem zamenjal Apaceh-ja z LitServer 1.3 , požarni zid pa je sedaj zadnja različica Sygata osebnega požarnega zidu [prav tako free] in SOPHOS 3.50 [demo].

Mimo grede kje pa lahko dobim freebsd varjanto?

PaJo ::

Glej jaz mislim da v tvojem primeru ni bil kriv Apache amapk tvoj luknjast OS(katerega uporabljas nisi povedal). Se pravi prej kod uporabis kaksne firewalle popechaj sitem da nebo imel nepotrebnih servisov zagnanih in da bo imel po zaprte vse ostale stvari ki jih ne potrebujes. In do bo zelo pomagalo. Najbolj bo pa zagotovo zaleglo ce menjas OS:D In sicer vse image fajle za anjrazlicnese free distribucije dopbis tule:
LinuxIso

Pa veliko uzitkov ob namescanju:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

[t502] ::

In veliko muke pri uporabi :D

;)

[t502]

AlienRex ::

Evo meni zdejle ne dela nobena stran. Predvidevam da saris po sistemu, ne (tudi ping kaze na to).

Sicer pa (kot ves) sem z 193.189.174.xxx
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

SLOWWWeb.net ::

! OPOZORILO !
To sporočilo je zlasti namenjeno uporabnikom TELE-Tvja.
Opazil sem, da poizkušata uporabnika z sledečima IPjoma 193.189.174.125 in 193.189.174.194 prodreti skozi varnostne ščite mojega računalnika ;(( . V kolikor bereta ta post naj vaja opozorim, da se bo to početje posredovalo odgovorni osebi na TELE-TVju takoj v ponedeljek. Ta pa bo [lahko] v skladu z pogodbenim akti uvede kazenske sankcije po sklenjeni pogodbi med naročnikom in ISPjem. Predvidena sankcija za takšnim ravnanjem in početja nosi takojšno izključitev iz omrežja TELE-TV-NET >:D in povrnitev vseh stroškov ki so z tem nastali-tudi mojimi:D.

Ker pa omenjena preimer nista ednina [sta pa na HOT LISTI] naj vas opomnim, da se vsako tako početje zabeleži [z vsemi potrebnimi podatki] in lahko služi tudi kot dokazni materijal na sodišču8-). Ker ne gre za nedolžno početje, vaja [in ostale] še enkrat resno opozarim, ostalim pa, da se takšnim situcijam raje izognite.

P.S.: Ali res mislite, da bi šel človek dvakrat na isti tanek led 8-) ?

sasox ::

človk se se prav lepo nasmeje ko bere to :D

AlienRex ::

Ze ze, sam Ty-Teamu prav gotovo ni do smeha.
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

Igor ::

hmm dost si pogumen da tkole nakladas kle ko sploh ne smes met serverja postavljenga ..
upam da mas pismeno dovoljenje od siola da lahko lavfas server, drugac bi znal biti problemi ce bi se tole forwardal k njim ..
aja pa jest nism s teletv tko da navs kej mislu ..

SLOWWWeb.net ::

Neč se bat, mam dovoljenje od TELE-Tvja :D in po sklenjenem dogovoru imam na svojih straneh [vokviru rotacije] njihov oglas, ki pokriva 33% -avtomatizirano. Če se nemotem nisi od "TELE-TVja" ampak od Miške, a a a
Če si od Miške se sploh ne mislim s tabo pogajat, niti z drugim od zaposlenih v tem "podjetju". Namreč več kot 14 dni sem imel usmerjeni domeni na vaš usran server pa se vam ni dalo kljub mojim neprestanim klicom narediti nič!!!! Vse kakor pa priporočam direktorju Šumiju, da naj svoje zaposlene vključi v program usposablanja z temo poslovnega bontona,...ali pa naj vam vsaj kupi eno knjigico-zloženko. Vsekakor pa se mi je najbolj zameril dotični osebek z imenom IGOR, ki naj bi se imel za WEBadministratorja! Nič čudnega da omrežje tako peša,...

P.S.: Jaz sem na TELE-TV mreži naštel kar lepo število postavljenih serverjov in dvomem, da ima kdo kakšno dovoljenje razen ene firme. Pa itak, saj mogoče tistih nekaj zadetkov na dan ne trpi omrežje TELE-TVja, prenosi so zaklenjeni tako da kakšna izmenjava datotek skorajda ni mogoča.

Tiger ::

TY-Team: Zgleda da malce bluziš, dovoljenje od Tele-Tv ti nič ne pomaga, kajti pogoje določa SiOL in ne Tele-Tv, poleg tega pa samo budale laufajo strežnike v tele-tv mreži, namreč prenos na ven (upload) je samo 35KB/s kar je izredno malo, da stalnih izpadov mreže sploh ne omenjam.
Poleg tega, če se misliš vsaj malo resno ukvarjati s strežnikom potem absolutno razmisli o linux-u, magari dobi nekoga, ki se na linux maksimalno splozna, da ti ga inštalira ter nauči osnove. Menda obstaja celo en slovenski projekt imenovan lisa, namenjen izključno strežnikom in sicer je narejen za strežnike v šolah, ker predragi profesorji večinoma nimajo pojma o linux-u. http://lisa.lugos.si/

Glede Miške, kolikor vem je edini Igor tam direktor in lastnik firme: Igor Šumi. Poleg tega pa razen administracije poštnega strežnika tele-cable.net sploh nima nobene zveze z tele-tv-jem.

SubOrbit ::

ty: si mogoce pomislil, da ta dva userja pac nehote skenirata ali kar koli ze pac pocneta po tvojem racunalniku.
npr. ce so povezave na port 80, je mozno, da sta fanta okuzena s t.i. code red, ki napada IIS od micro$ofta.

em.. drugace pa danes (13.10.) tudi jaz ne vidim nobene od dveh strani, ceprav je ping do tebe pozitiven (verjetno imas izklopljen http streznik ali kaj?)

SLOWWWeb.net ::

Ne, napadi so iz ukazne vrstice. vendar jim to ne uspeva več. Poelga tega pa sem uspel v Avstriji kupiti ZoneAlarm pro [ker pač kreditne kartice nima] in ne nisem šel samo za to v Avstrijo, pač pa zgolj po naključju >:D.

SubOrbit ::

hum... bi se dalo videti kako vrstico iz log datoteke mogoče? res me zanima, kako stvar zgleda :D

tudi jaz bi se pridruzil se par ljudekom, ki so ze zgoraj postnili podobno: use linux

kdorkol bo zdej reku kej v smislu: v linux je lažje udret kot v windowse - mam posebne vrste mnenje o tebi :D
vsem takim svetujem, da si namesto na roko na nogo dajo uro in grejo mal v korak s časom oz. nekej v tem smislu...

AlienRex ::

Tiger: Ob montaži kabelskega modema ti ljudje z Miške konfigurirajo PC in ne od TELE-TVja, tako da skrb za streznike ni njihova edina naloga. Poleg tega prodajo tudi kako mrežno ob priključitvi modema. Tako da povezava Miška in TELE-TV obstaja (govorimo o poslovnem sodelovanju seveda).

Kot pa sem enkrat ze razlagal, je meni tip z Miške prav sugeriral, kao super je meti server (se celo povedal mi je katere programe rabim), tako da ni cudno ce mamo na tele-tv precej serverjev.

Kar se tiče njihovega (Miška) poslovnega odnosa do kupcev, pa se povsem strinjam s Ty-Teamom-ena beseda poden. Če pa je Igor res z Miške pa pojma nimam, sam direktor po moje ni (ker ma premalo let kot kaze v profajlu).

Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

SLOWWWeb.net ::

Ja no, sej verjamem da je Linux boljsi, pa še doma ga imam-SuSe7.1 PRO, ampak ker se ne mislim ukvarjati z webhostingom profesionalno, mi kar zadostuje sedajšna konfiguracija.

Ukazne vrstice pa ti nažalost ne morem dati iz varnostnih razlogov do drugih, saj razumeš...lahko se spet najde nekdo, ki zna to uporabiti v nekoristne namene in s tem škodovati tudi drugim uporabnikom. Nenazadnje pa je to skoraj isto, kot če bi me prosil naj ti pošljem virus za testiranje protivirusnega programa [tudi take maile sem že dobu-www.slo-security.com], kajti nič mi ne zagotavlja, da teh informacij ne boš uporabil v nečedne namene:\ .

AlienRex: Podatki so lahko lažni in ne nazadnje se jih da spreminjat, pa nič zato tudi če ni,...ve se le, da berejo>:D.

SubOrbit ::

hum... v bistvu ne razumem :)

sploh si pa ne predstavljam, kako zgleda ukazna vrstica v windowsih / ne vem kaj misliš s tem? ukazna vrstica ala DOS ali kaj (pa s tem ne mislim denial of service... LOL!)

ce pa v logu pise nekaj v stilu:
193.189.174.xxx, pol pa request, ki ga je ip izvedu, pol pa akcija, ki jo je tvoj komp izvedu

ne vidim nobene varjante, kako bi to lahko edn uporabil v zle (hehe... evil>:D) namene.

skratka, ce ze ne upas dati tocnega izpisa "ukazne vrstice" si podatke izmisli, samo da vidim, kako vizuelno izgleda :)

lp

AlienRex ::

Ty-Team: Ja podatki se dajo spremenit (ali pa so ze od vsega zacetka lazni). Sam ce se pa se s takimi ukvarja, pol pa...no comment

Sicer pa lahko kaka bwana pogleda IP s kerga je poslal post, pa nama pove od kod je Igor. A-ja tudi anonimni proksiji obstajajo. Uh pol pa nov nic s tem :'(
Ej Igor dej povej s kje si pa ce mas kak ovezo z misoni.

Za bwane: A je na pc-ju kjer je slo-tech page linux (ali kak drugi *nix) ali WInsi?

Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

SLOWWWeb.net ::

Ok, naj ti bo:
2001-10-13 14:30:23 193.253.248.94 GET /msadc/..%5c../..%5c../..%5c/..Á../..Á../..Á../winnt/system32/cmd.exe /c+dir 404
Drugač pa ravno sedaj v SWP pišejo o tej temi in imajo tudi en intervju z našim hekerjem.

P.S.: Mislim da Sumi uporablja 22 in/ali 23 IP.

SubOrbit ::

:)

poglej si http://www.avp.ch/avpve/worms/iis/bady....

še vedno ne razumem, zakaj naj bi bil izpis iz loga povzročen iz "ukazne vrstice".
kot zgleda gre za navaden http request (port 80), ki ga je tvoj server zavrnil s sporočilom o napaki 404 (not found)

drugače sem v svojih logih našel teletvjev ip - 193.189.174.23, ki mi stalno pošilja requeste podobne tvojemu... smola pač... :D

193.189.174.23 - - [21/Sep/2001:23:40:51 +0200] "GET /scripts/root.exe?/c+dir HTTP/1.0" 404
193.189.174.23 - - [21/Sep/2001:23:40:51 +0200] "GET /MSADC/root.exe?/c+dir HTTP/1.0" 404
193.189.174.23 - - [21/Sep/2001:23:40:51 +0200] "GET /c/winnt/system32/cmd.exe?/c+dir HTTP/1.0" 404
193.189.174.23 - - [21/Sep/2001:23:40:51 +0200] "GET /d/winnt/system32/cmd.exe?/c+dir HTTP/1.0" 404
193.189.174.23 - - [21/Sep/2001:23:40:51 +0200] "GET /scripts/..%255c../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir HTTP/1.0" 404

:D

ubogi ljudje :D
upam, da se ne bo kdo na 23-ki preveč ustrašu in izgubu ves pogum za nadalnje raziskovanje kibersveta :D

lp

AlienRex ::

19 (www.igre.net) ,22(www.sumi-el.si) in 23 (www.dosje-in.com) so 100% povezani z misko (in serviserji)
41 je www.cetrtapot.si
47 je www.mit-ing.si
92 je www.abakus.si
je pa res zanumivo, zdejle gledam se naprej

SubOrbit rabis e-mail tipa s ip 23?
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

SLOWWWeb.net ::

GLEDE IPja: jop, kot sem si mislu, spet ta Sumi.

GLEDE SERVERJA: Ti sam poglej to kolk FIRM!8-O ma strežnike, k majo siguern več promet kot pa mi navadni uporabniki z nekaj [povprečno največ 10 zadetkov na dan];((.

SubOrbit ::

rex: po dns zapisu zgleda da bo email administrator@dosje-in.com

some admin:D

upam, da jim vsaj email dela :D

lp

AlienRex ::

132 je intectiv.si
145 je gostinski portal!!

Opazam kar precej on-line stvari (precej indijancev apache in debilanov, iis sem nasel le en).

Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

SubOrbit ::

ok, got it!


lp

PaJo ::

Glede Slo-Tech-a vam lahko povem da je na linux-u, kaj pa ste drugega misli, je bil ze od vsega zacetka, res pa da smo vmes zamenjali ze 3 lokacije serverja, samo nobene zaradi varnosti, le zaradi hitrosti in funkcionalnosti:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

SLOWWWeb.net ::

Testiranje je uspešno končano, hval vsem za vaše odgovore :))"> .


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kabelski in adsl internet pohvale in pritožbe (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Omrežja in internet
42724890 (14601) Jakka
»

DNS Strežniki

Oddelek: Omrežja in internet
181869 (1472) rihtanet
»

Zanimiv server LOG

Oddelek: Omrežja in internet
141864 (1432) TheHijacker
»

VSI UPORABNIKI TELE-TVJA POZOR!!!!!!!! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
35718902 (12267) MEDENA
»

TELE-TV kabelski uporabniki pozor!

Oddelek: Omrežja in internet
353277 (2547) SubOrbit

Več podobnih tem