Forum » Pomoč in nasveti » Črnobela slika, nerazumljiv problem!
Črnobela slika, nerazumljiv problem!
carterw ::
Počasi že izgubljam živce, zato ste vi na foromu moje zadnje upanje
Imam grafično gigabyte 6600 GT in imam probleme z tv-out oz. sliko.
Ker ima televizija v moji sobi samo en scart, včasih zamenjam scart in vklopim videorekorder. Slika JE dosedaj bila lepo barvna, kar naenkrat
je pa črnobela ko povežem grafično s televizijo!
Driverji so 100% ok, kabli tud, saj sm bil na servisu, kjer je sprobal preko tunerja grafično in kable. Na lastne oči sem videl da je slika barvna!
Aha rečemo potem je 100% šel scart prekonektor. Zamenjam tega, pridem domov evo spet črnobela slika!
Scart izhod na televiziji 100% dela, saj ko priklopim gor videorekorder je slika normalno barvna!
V nivia nastavitvah imam naštimano na clone, ter tv nastavitve na PAL-B kot mora biti. Tudi če spreminjam PALE ali NTSC se slika ne spremeni.
Ker resnično več ne vem kaj bi to bilo, še vprašam vas, preden vse skup
zabrišem skozi okno!
Hvala
Imam grafično gigabyte 6600 GT in imam probleme z tv-out oz. sliko.
Ker ima televizija v moji sobi samo en scart, včasih zamenjam scart in vklopim videorekorder. Slika JE dosedaj bila lepo barvna, kar naenkrat
je pa črnobela ko povežem grafično s televizijo!
Driverji so 100% ok, kabli tud, saj sm bil na servisu, kjer je sprobal preko tunerja grafično in kable. Na lastne oči sem videl da je slika barvna!
Aha rečemo potem je 100% šel scart prekonektor. Zamenjam tega, pridem domov evo spet črnobela slika!
Scart izhod na televiziji 100% dela, saj ko priklopim gor videorekorder je slika normalno barvna!
V nivia nastavitvah imam naštimano na clone, ter tv nastavitve na PAL-B kot mora biti. Tudi če spreminjam PALE ali NTSC se slika ne spremeni.
Ker resnično več ne vem kaj bi to bilo, še vprašam vas, preden vse skup
zabrišem skozi okno!
Hvala
matej
gumby ::
hmm... slab kontakt mogoce? se je kaksna zica odlomila od kontakta v konektorju? napacne nastavitve na TV-ju?
K0K0 ::
Slika preko pcja je že skos črnobela al se je to zdej začel?
Drugač pa lahko da se ti je v scartu na tvju kak pin (al kakor kol se že reče) not premaknu in zdej nima več stika.
Drugač pa lahko da se ti je v scartu na tvju kak pin (al kakor kol se že reče) not premaknu in zdej nima več stika.
ivo- ::
Da pride slika na TV sta potrebni dve žici.
Ti dve žici sta pri ameriškem sistemu s-videa drugače priklopljeni na pine kot pri evropskem.
Nesi na servis še televizijo in naj ti naredijo barvno sliko.
Malo se pošpilaj in priklopi ti dve žici malo drugače na računalniški izhod.
Ena definitivno ostane na masi, eno pa pretikaj sem ter tja in boš videl, da boš nekje zadel na barvno sliko.
Uživaj v poskušanju!
Ti dve žici sta pri ameriškem sistemu s-videa drugače priklopljeni na pine kot pri evropskem.
Nesi na servis še televizijo in naj ti naredijo barvno sliko.
Malo se pošpilaj in priklopi ti dve žici malo drugače na računalniški izhod.
Ena definitivno ostane na masi, eno pa pretikaj sem ter tja in boš videl, da boš nekje zadel na barvno sliko.
Uživaj v poskušanju!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 587793 (27122) | Dominator |
» | Črnobelo kdaj pač ni lepoOddelek: Zvok in slika | 1668 (1440) | Zeratrem |
» | tv out= čb slikaOddelek: Zvok in slika | 3321 (2854) | romario |
» | film na tvOddelek: Zvok in slika | 1154 (1018) | tito_si |
» | S-video in Chrontel??Oddelek: Zvok in slika | 2048 (1904) | koco |