» »

film na tv

film na tv

mfurla8 ::

Imam Radeona 9000 Pro in me zanima kaj moram storiti, da bi lahko gledal tudi filme na tv. Racunalnik sem priklopil na tv. Na tv-ju je jasna in
ista slika, vendar ko zelim predvajati film mi kaze na tistem mestu samo crno. Na monitorju dela ok.


Hvala za odgovore.
  • premaknil: Predator ()

tommyknocker ::

Živjo!

Po moje ti bo tole pomagalo: pojdi v "Display properties" in v zavihek Settings, nato klikni Advanced in nato v Ati nastavitvah na Display! Tam vklopi TV (gumb mislim)( v tvojem primeru je po moje že prižgan) . Tako pod slikco monitorja kot televizorja vidiš dva gumba!Krogec pomeni aktiven! Samo zamenjaj, da bo monitor neaktiven (gumb zraven) in TV (aktiven)!

Lp

Frgazor ::

pojdi na zavihek Overlay in vklopi Theater mode.

goku :) ::

Tudi jst imam radeona 9000 pro. Pa me zanima zakaj je slika črno-bela? A je morda kriv TV, čeprav dvomim ker ni prav zastarel.

tomazjur ::

Ja tv je kriva, ker nima ustrezne podpore za s-video.

Če hočeš barvno sliko, moraš nujno zamenat kable. Vmes moraš dodat nek pretvornik, da spremeni signal in pol ne uporabljaš s- videa ampak maš običajen izhod/vhod na tisti strani, ki gre v tv. Na kartici ostaja še vedno s-video.

Mene so kabli s pretvorniki pršli 5000 sit. In sicer mam zadevo sestavljeno iz treh delov:
- scart
-kabel, ki gre v skart na eni strani in ima na obeh straneh činčo z eno iglo
-na drugi strani gre kabel v pretvornik, kjer je izhod činča z iglami in gre v grafično kartico
V glavem pejt v eno trgovino, kjer se spoznajo na te stvari in jim povej kaj maš narobe in kaj hočeš približno. Mogoče ti bodo dal kakšen komplet, ki bo bolj enostaven od tega, k ga mam sam.

LP

tito_si ::

Greš v Big Bang, kupiš potrebno dolžino s-video kabla (jaz sem kupil 10 metrov) in pretvornik s-video -> SCART (če imaš seveda kakšen SCART vtič na zadnji strani televizorja). Vse skupaj stane okoli 6.000 SIT. Potem zadevo priklopiš (še prej ugasneš računalnik in televizor) in zaženeš računalnik. Na televiziji potem prižgeš kanal S-Video (na mojem daljincu je to gumb na katerem piše AV/S). Če boš dal na kanal AV bo slika črnobela, na S-Video kanalu pa je barvna. Zvoka ni in si obsojen na računalniške zvočnike.

Aja mam pa Radeona 9500 PRO in nastavljeno tako, da imam identično sliko na monitorju in na televiziji (to urediš tko kot je napisano v enem od prejšnjih odgovorov).

Moji vprašanji:

-Kako preko s-videa na televizorju omogočiti še zvok?
-na črnem traku, ki ostane nad in pod DVD filmom sem opazil nekakšne polkrožne vzorce (podobno kot moire na monitorju). Slika ni nič popačena. Na drugih programih tega ni videti. Ali je mogoče kriv pretvornik s-video->SCART, ki izgleda bolj boge kvalitete.

Hvala za pomoč.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962579813 (19142) Dominator
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458473 (7868) opeter
»

Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
514086 (3593) KTr1sk
»

Črnobela slika na TV-OUT

Oddelek: Zvok in slika
152113 (1776) Hevidi
»

Hercules R8500 TV Out

Oddelek: Pomoč in nasveti
71007 (895) dela

Več podobnih tem