» »

S-video in Chrontel??

S-video in Chrontel??

BlackHole ::

Ali je komu uspelo dobiti barvno sliko iz geforce2 Mx kartice, ki ima tv chip Chrontel 7008. Mislim preko S-video v scart na TV. Baje so s to kombinacijo problemi.
Zakaj je sploh program TV Tool. Ko ga poženem, mi sploh nič ne zazna in ga ne morem uporabiti.
LP Marko

vanDAMME ::

Prek tega čipa ti ne bo uspelo spraviti barvne slike ker sem ga tut jaz imel na Leadteku pa ni šlo. Zato sem ga šel zamenjat v Jae - kjer sem kartico kupil in sem zahteval brooktrijev čip (ne spomnem se številk) Seveda se je potem takoj pojavila barvna in dokaj ostra slika :) Poleg tega če imaš Leadtek mx-a si snemi z njihove strani zadnji bios za grafo in dobi 6.47 detonatorje in zadovoljen boš!

matevzm ::

Hm, mogoce je problem v izhodnem signalu, ki je lahko NTSC. Precej televizorjev sicer vzame 60Hz, samo barve pa zahteva po PAL pravilih. Zato je slika crnobela.
Televizor, ki vzame tudi NTSC (ce je to res problem, ne vem)?

matevzm ::

Chrontel 7008.. pise takole.
Supports NTSC, NTSC-EIA (Japan), and PAL (B, D, G, H, I, M and N) TV formats
Toliko o moji teoriji. Mozno je sier, da je SW neumen in da ne zna preklopiti v PAL.
Ce je SW dober, ostane kabel ali televizija.

BlackHole ::

Zakaj pa so potem programi kot so TVOut
in TVcontrol center. Prvi je za Broktree, drugi pa za Chronthel dekoderje.

matevzm ::

Programi naj bi pomagali zmanjsati ctrni rob okoli slike.
Ce gres na stran tvtoola, bos v boardu vedel, da nisi edini z istim problemom. Pa se po mojem branju se ni nasel junak, ki bi resil problem. Nekaterim dela, nekaterim ne. Eni mislijo, da je makrovizija, a ce sem jaz prejle prav prebral, 7008 nima makrovizije (isti cip z makrovizijo je 7007) in tudi ne bi smela biti problem, razen ce imas speljan kabel skozi videorekorder.
Vsi ki jim dela, pa imajo priklopljeno na composite out. Poskuse z njim, da eliminiras morebitne tezave TVja in svidea. Eden je pa napisal:
I have a pal tv, which supposedly support 50/60hz. If I turn on NTSC in tvtool, i get a much more flickerfree image, you could tell that it was 60 hz instead of 50. Well, I do have a slight problem.. I don't get any color in this mode! No option fixes it, force composite which I used to get color in PAL mode does not do the trick
Malce si preberi forum, mogoce bo kdo nasel odgovor.
Ne vem, kako bi lahko preveril, kaj je narobe. Najbolje bi bilo najti en TV, za katerega ves, da zna NTSC. Ce tam dela, ves kaj je.
Malce mi vzbuja sume stran, ki sem jo nasel med iskanjem po netu sedajle, samo ne vem vec kje (sem ti preiskal nekaj neta). Tam so imeli za vse graficne kartice lepo BIOS upgrade. In so bili loceni za Chrontel in bt. In poleg tega se loceni za PAL in NTSC... sem sel se enkrat na Googleta, stran je od meni cisto neznane firme Sparkle.
Kaj vec ti pa sedajle ne bi mogel povedati. Meni moj ATI Rage Fury ViVo dela lepo (ima pa cip Rage Theater).

BlackHole ::

Še sreča, da ima moja kartica tudi kompozitni izhod, namreč preko njega dobim v redu sliko, samo rad bi videl če je na S-video kaj boljša.
Drugače pa, moja TV podpira oba standarda, PAL in NTSC, samo nisem še našel časa da bi zajabaval okoli teh stvari, ker ne bi rad kaj
uničil, zato sem upal da je komu uspelo dobiti sliko preko S-video z Chronel dekoderjem. Če že ne drugače, se bom res moral sam lotiti zadeve.

koco ::

Sicer imam sam eno PowerColor Geforce MX kartuljo, in z ?e osnovnimi nastavitvami (v geforce tabu) dobim barvno sliko in sicer pri 256 globini barv (?e se pravlno spomnim - nisem ?e dosti testiral je pa ?ip chrontel 7008) . Raznih tvtoolov ?e nisem ;( sprobal (nimam dosti ?asa). Sem pa sprobal S-Video na S-video (tudi preko videa gre) na SCART pa kabla nimam, vendar bi tudi moralo iti.
Hvala in zbogom za vse ribe


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava računalnik-starejši televizor.

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
162412 (2175) cegu
»

acer 5920g in geforce 8600gt

Oddelek: Pomoč in nasveti
61245 (1050) Mamaplata
»

tv out= čb slika

Oddelek: Zvok in slika
253137 (2670) romario
»

zakaj imam crno-belo sliko na tvju?

Oddelek: Zvok in slika
102261 (2116) Gadjit
»

Črnobela slika na TV-OUT

Oddelek: Zvok in slika
152070 (1733) Hevidi

Več podobnih tem