» »

Izkušnje s cigani?

Izkušnje s cigani?

1 2 3
4
»

Mati ::

Zakaj pa to, wordlorm?

Azrael ::

Brane2, samo za info:

Omenjen primerki operirajo na zelo podoben način kot si opisal na začetku te teme, tudi v Bauhausu, verjetno pa še drugje po podobno velikih štacunah. Z dodatrkom, da mulo vrešči, kot bi ga dajal iz kože, ko vidi, da ne bo nič (brez, da bi mu kaj storil) in potem poskusijo izkoristiti gužvo.
Nekoč je bil Slo-tech.

Reanimated ::

Par besed o "izkušnjah"
Babica je delala, nekaj v kuhinji. Potem, pa prideta moški in ženska. Seveda, v kuhinjo (kuhinja je bila še včasih zunaj) Pogledata sina, in ga čudno gledata. Nekaj sta spraševala babico, o sinu. Babici je prekipelo, skuhala je juhco, pa še neki,jima je dala za jest, nato sta pa cigana v tem smislu nekaj rekla: Najlepša Vam hvala gospa. Saj vsi cigani nimajo podlih namenov. Enkrat, ko smo prenavljali cerkvo (streha pa to) Pa so vzeli romi vse tiste pločevine seveda z našim dovoljenjem. Srečno, so se odpeljali z manjšim kombijem. Povedat hočem: Odkar jim je babica le 1x dala juho, se ne prikažejo več tukaj. Razen mogoče še kakšna prodajalka lesenih izdelkov.
im freakZ

perci ::

verjetno tvoja babi dela zanič juho :D

Nejc Pintar ::

Nočem zganjati nacizma, ampak kdor hoče živeti tukaj naj se prilagodi nam. Ne vem zakaj bi jim pa mi morali vse urediti, če si ne znajo sami. Sam sicer nimam izkušenj z romi (sem iz Gorenjske), imamo pa tukaj t.i. čefurje, ki so prav tako problematični, v mestih obstajajo naselja po katerih te je strah hoditi, pa so ta naselja skoraj v središču mesta. Ko vidiš kakšno skupino se rajši umakneš, težijo ti 10 letni mulci. Ti mulci imajo seveda za sabo vse bratrance, etc.

Nasilje nad Slovenci lahko opazimo zelo pogosto, policija se na klice ne odziva, ko sem enkrat doživel nasilje sem poklical policijo, dobil sem takle odgovor:
"pejte vi najprej u zdravstven dom na dežurno, pol pa pridte na polcijo pa bote naredl zapisnik"

Država pa se ukvarja s tem da piše bogsigavedikakšne uredbe o romih, ćefurjih, ...
Lahko je biti prvi, če si edini!

korenje_ver2 ::

odkar studiram v novem mestu, ne morem verjet kolk ciganov je tm. parkrat so me ze ustavl na cesti in prosl za denar. moram rect da je novo mesto zelo umazano, tako da sem kr vesel da sm nazaj v lj... hehe
sicer mi cigani se niso grozil nikol al pa kej... v novem mestu sem enkrat vidu cigane ka so se neki tepl pa so bli krvavi...

VIP58 ::

"Zakaj za hudiča pa na gorenjskem ni ciganov? To vprašnje se mi je porajalo med branjem te teme. Povsod drugod po sloveniji so, samo na gorenjskem jih ni, ali pa se samo meni tako zdi?
Too much of everything is just enough.

Bob Rock ::

ko sem enkrat doživel nasilje sem poklical policijo, dobil sem takle odgovor:
"pejte vi najprej u zdravstven dom na dežurno, pol pa pridte na polcijo pa bote naredl zapisnik"


in, kaj si ti pricakoval? Sej ti je cist prav povedal...
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Keyser Soze ::

On je upravičeno pričakoval, da se kaj takšnega NE BO zgodilo ali pa da se bo vsaj skušalo omiliti. Pa se ni.

Vzemi Zakon o Policiji pa Pravilnik o policijskih pooblastilih, pa si preberi kaj so naloge slovenskih policistov.

Dokler pa ne veš tega pa rajši ni treba dajajt odgovorov. Ker niso na nivoju.

Azrael ::

VIP58:
Zakaj za hudiča pa na gorenjskem ni ciganov? To vprašnje se mi je porajalo med branjem te teme. Povsod drugod po sloveniji so, samo na gorenjskem jih ni, ali pa se samo meni tako zdi?
Tebi se samo zdi, cigani so, nič ne skrbi. Eni bolj, drugi manj civilizirani.
Nekoč je bil Slo-tech.

Nejc Pintar ::

@Bob Rock, jaz pričakujem da sem v svoji državi varen, ker z zapisnikom praktično ne narediš skoraj nič, policija bi morala priti na mesto nesreče in tipa ustaviti. Namesto tega me raje čaka če slučajno ne bom šel čez prehod

p.s.: ciganov na Gorenjskem ni ker smo preškrt da bi jim dajali drobiž za kerga prosjačijo :D
Lahko je biti prvi, če si edini!

Zgodovina sprememb…

Vanich ::

Zakaj za hudiča pa na gorenjskem ni ciganov?

Pravzaprav so. Pred Žirovnico je znano cigansko naselje. Pa še kje.
Kako se pa razumejo z domačini pa ne vem.

Reanimated ::

jao, perci ti pa ne o moji babici :D da še ti neboš juho jedu :P
im freakZ

Bob Rock ::

@Bob Rock, jaz pričakujem da sem v svoji državi varen, ker z zapisnikom praktično ne narediš skoraj nič, policija bi morala priti na mesto nesreče in tipa ustaviti. Namesto tega me raje čaka če slučajno ne bom šel čez prehod


ok, se strinjam...pravilno bi blo tak.

Ampak u praksi ne vem kak bi se to obneslo. Mislis da bi res kdo zraven tebe stal in cakal da pridejo policaji tja in ga "primejo". Kar ti je pa policaj povedal, je bilo pa za to, ce bi hotel dat prijavo in tozit, ker brez zdravniskega potrdila o tvoji poskodbi bos na sodiscu bore malo dosegel.

To, da pa ti pricakujes, da bos v svoji drzavi varen pred takimi stvarmi je pa utopija. Varen pred najstniskimi pretepi ne bos v nobeni drzavi.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Wox ::

Slovenceljni, Čefurji ali Cigani (a se piše z veliko?) nima veze keri so. Včasih so eni hujši od drugih. Sam nimam nekih takih izkušenj da bi rekel, ja tile pa tile so pa angelčki. Odvisno od posameznika. Včasih kakšen čistokrvni Slovenec dela večje bedarije kot 100 Ciganov ali Čefurjev.
Sem pa imel pred kratkim zelo pozitivno izkušnjo s Cigani. Namreč sredi križišča v prometni konici okoli 15. ure se mi je pokvaril avto. Na mojem kultnem XMu se je vtrgal zobati jermen in obtičal sem sredi križišča. Obupano sem skušal ustavit nekoga, da mi pomaga porinit mrcino vn iz križišča pa so vsi samo mimo peljali. Tu pa tam se je celo kateri ustavil in me nadrl kot kakšnega idiota. Po kakšnih 20. minutah tragikomedije so se mimo pripeljali trije Cigani v enem starem oplu in oni so bli edini od množice voznikov, ki so me vprašali če lahko kaj pomagajo. Seveda sem bil vesel njihove pomoči in problem je bil rešen v minuti. Tko da, važen je človek, narod je itak zabit.
Commodore 64

Nejc Pintar ::

Seveda ne gre vsega posploševati, vendar sem prepričan da je veliko več nasilnežev med čefurji kot pa med slovenci!

Policija pa bi lahko do kraja dogajanja v mojem primeru prišla v ca. 3minutah če bi takoj laufali. Tudi na policijski postaji je bil odnos skrajno ignorantski!
Lahko je biti prvi, če si edini!

Tear_DR0P ::

če hočete met policqaje takoj ob seb, vam svetujem da si ob težavnih srečanjih nataknete rdeč trak s swastiko na rokave in se začnete dret sieg heil - sam pol vas bojo še policaji natepl :D

policaji so tak al tak cvetke - mi je poknla guma na avtocesti, pa nism mel dvigalke s sabo, decembra ob 2h ponoč. grem postavit trikotnik in sm si reku kurc bom probu kak avto ustavit - sam sm pričakoval da noben ne bo ustavu. Pa mi je in to taprvi avto - valda takoj požmrka s plavim lučkam in praša kaj je - ko sm mu razložu se je pa odpelal naprej, vsaj dvigalko bi lahk posodu drekač - sej vem da bi mi moral dat kazen ker nism mel obvezne opreme, sam vseen je lahk tud človek.

cigani so čist kul, sam morš met sokolje oči, pa hitr morš znat laufat.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Zlatko1 ::

V centru Maribora zamaskirana skupina 15 ljudi sredi belega dneva hudo pretepla skupino 9 ciganov. 4 cigani v bolnišnici s posebno hudimi poškodbami!
Baje naj bi bilo nekaj napadalcev prijetih, vendar so že na prostosti.

Ve kdo kaj več o tem?

acheron ::

Mafijski obračun

MWMW ::

Če boš ti dal ciganu katero koli stvar (novo) ali jim bo to dala država (hišo) bo ta stvar pre ali sej uničena, ker pač cigani nimajo občutka s stvarmi: si mislijo, če so nam zdaj dali to stvar jo bodo tudi novo dali ko bo le ta uničena. Ker pa cigani redno dobivajo razne donacije od občin, karitasa, in podobnih organizacij, jim ni potrebno hoditi v službo. Država jih bo vedno varovala, da se jim nebi karkoli zgodilo.
Ker pa tudi v prihodnje pričakujejo da jim bomo vse darovali oz. bodo sami nakradli, svojih otrok ne pošiljajo v šolo in prišparajo še na tem. In to se bo tudi v prihodnosti nadaljevalo. Cigan bo imel vedno pred hišo nekaj let starega BMW-ja z ukradenimi tablicami, hiša pa bo baraka obložena z odpadnim materialom. Ciganje izkoriščajo državo in dobrodelne organizacije.
Resda so pa tudi redki Cigani ki se trudijo asimilirat z nami. postavijo si normalne hiše, si dobijo zaposlitev, upoštevajo zakone,vozijo registrirane avtomobile, itd, vedar ti izgubijo pravico do socialne.
//

Zlatko1 ::

Mafijski obračun?

Slišati je, da naj bi napdalci pripadali skupini mariborskih nogometnih navijačev ali nekaj podobnega.

Izak ::

skinheadi?

Zlatko1 ::

Nisem jih še videl v MB....Po moje Viole???

Pyr0Beast ::

V Novem mestu so cigani res problem, kradejo, težijo, ... pa saj veste kako gre. Dala babi enmu za pit, pol so pa čez 2 mesca se nam posral na dvorišče, neki hodil okol. Naslednjič so sosedom hotel ukrast motor. Pol smo jih dobil poklical kopse, pred tem so hotel pa še vrata težka 150kg dol snet z zarjavelih tečajev, in trdili da je ta motor njihov. No, naslednjič so pa ukral babi 40 k SIT iz dnarnce in še je bilo podobnih primerov. Me prime kdaj pa kdaj da bi žabjak podminiral. >:D >:D >:D >:D >:D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Keyser Soze ::

Pejt v vojašnico, pa se zmenite. Sej majo tam inženirce. Dinamit, mine, ipd.:D

P.S.: Ko smo bili tam dol in smo imeli taktiko na bojišču, smo se pomikali po hribu navzgor proti ciganom. Najboljši je bil pa juriš na koncu z polnim magazinom vadbenih nabojev. Se je celo cigansko selo zbralo in gledalo kaj se približuje. So bili pa cigančki vedno problematični, ker so skakali pred puške in hodili po vadbišču.

Zgodovina sprememb…

Pyr0Beast ::

Heehehe, na to se pa nisem spomnu.

Pa ste kakšnega zadel ?? :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

asus ::

Jebeš slo tech, v pravilih pišete da ne podpirate nacionalizma,rasizma itd.Koji kurac je pa ta tema, sami zafrustrirani kmeti ste kle, ki sam gledate kaj ima kdo več od vas.Pa nevem zakaj vas čefurji,cigani,šiptarji itd. tok motijo jaz osebno imam iz vsem dobre izkušnje ,za slovence pa morem rečt da jih je malo, ki so normalni (se pravi da pri njem ne drži rek: Ko bi vsaj sosedu krava crklna,pa naj pol še meni da nebo imel kam po mleko).Sem bil že večkrat v romskih naseljih kot je ambrus(kuželjevec),račno selo .... in povsod so me bili veseli pač otroci so me vsi nekaj "žical":)) ,ampak taki pač so.D .Avto sem imel odklenjn in je bil notri in radio,laptop od brata pa še kaj in mi ni nič zmankalo.Vedno so tudi ponudli kar so pač imeli na raspolago.Na bosance ste pa mislim da zato jezni, ker so boljši v postelji od vas in vas skrbi za žene,punce:D

stock ::

car!

Mr.Ecko ::

Domoljubnost ? Pač tega žal ne moreš razumet...

Gr0unD Zer0 ::

edini stik kaj sem ga mel s cigani je bil vrste:alo daj denari, če ne bom poklical brati, majo pištoli...
torej jih ne maram ravno

Čmrlj ::

Mislim da te cigani niso nikoli v življenju začutili ljubezni, spoštovanja in osnovne vzoje zato pa so taki, in tega jim nihče ne more zameriti.To je moje mišljenje,katerega bom čvrsto podpiral:))

bosanac ::

končno en normalen ki zna razmišljat e6400oc bravo ti si človek

čoko ::

sej nas je kar neki takih, ki mamo še mal sočutja v seb

Gr0unD Zer0 ::

pa konkretno na gobec dobli tudi niso baš v velikem številu

Brane22 ::

Nevesta v šestem razredu...

Končno nekdo jajci v nekem od vladnh medjev, ki si je upal _nekaj_ reč o tem.

donfilipo ::

Pa mi je in to taprvi avto - valda takoj požmrka s plavim lučkam in praša kaj je - ko sm mu razložu se je pa odpelal naprej, vsaj dvigalko bi lahk posodu drekač


OZNA je primer raziskala. Model ni drkač, ker ima ženo, 2 otroka in 3 natakarice, trdijo da so z njim zanosile resno, 6 pa neresno. In zakaj ni posodil dvigalke? Ker ni vedel, če jo ima in kje jo ima>:D

In zdaj še na cigane, Dejansko obstajajo različne etnične skupine, ki na različne načine v okolju igrajo tujka, ...cigane se je včasih identificiralo po odtenku kože, drugod pa spet zgolj po naselju, kjer različne etnije bivajo. Nekatere teh etnij, se dejansko za ohranitev narodnega izročila še dandanes bavijo s krajo kot obliko preživetja, ker jim v davnih časih kaj dosti drugega ni preostalo. Če tega ne bi počeli, bi se davno njihov etnični gen izgubil...in stopili bi se z narodom, kjer gostujejo. Memetsko, genetsko in etnično. In kaj je s tem narobe, porečete? Well, sam ne vem čisto dobro:), je pa tako, da čisto vsi skoraj, celo pred 200-300 leti umetno ustvarjene nacije, ta princip nekako vsaj v določeni obliki spoštujejo. Eni se zanj borijo do bridkega konca, dokler poraženi morajo bežati. No nomadi izpred maljon let:) so pa tu tudi drugačna, posebna oblika. Židom recimo se je kot poznano bistremu narodu ponudila druga oblika feindiensta, ki je mnogo bolj učen, kompliciran, v jedru pa so še vedno tudi čisto visoko inteligentni ljudje, ki trdijo, da nekdo, ki oropa banko je revež preganjan cigan, nekdo ki jo pa ustanovi, pa v jedru žid. Kar pomeni 100x večji lopov>:D

Napaka takega stereotipiziranja je, da so posamezni romi, in ni jih zanemarljivo malo!, ki so povsem pošteni, delavni......narobe je, ker imajo povsem skoraj iste zunanje značilnosti (temna koža in nekdaj nomadi iz Indije) tudi Sinti, ki so sploh ponavadi zelo marljivi in se na nek način na gorenjskem prelevijo v šktrte gorenjce, na dolenjskem pa v malce vesele vinogradnike:), če ni okoli nacijev in glavna ovira pri tem je vendarle nacizem, (ja tudi slovencev, v bolj pritlehnih oblikah, za lagerje nimamo pač ne moči ne jajc:). Tako da ne tako redkim posameznikom, se godijo velike krivice. V moji vasi se je tako dolga leta izganjalo čefurje, dokler nazadnje večina premožnejžih, ali korajžnejših za puf:) domorodnih gorenjcev ni sama zbežala v okolice vasi:)) No zdaj pa že tam dolgo niso več sami in sledi tako imenovana integracija, kjer se bo jezik ohranil slovenski....mentaliteta škrtega podrovtaraja, ki je cel dan nekaj delal, brkljal in klel.... in na skrivaj cukal najhujši in najbolj nagravžen šnops:), pa zagotovo ne. Je kar precej sprememb v jedru.8-)

Tako da so tujci, ki se delajo da se integrirajo, pa integrirajo domorodce in so tujci, ki se delajo, da se nikakor nočejo integrirati, ker so bili nepravično izgnani, ali pa imajo človeško pravico biti nomadi...recimo:) Da to ne klapa skupaj, namreč ne stopiti se z lokalnimi hillybillyi in cel dan delati, kleti in piti, ozoroma je da pogruntaš, kako vendarle gre zmagovito:)), je pa drug problem.

Krajo nekako velika večina gleda negativno. Celo digani sami, če nekdo njim kaj ukrade:) No kakor hitro pa se ukine elemente takega nomadstva, kar se danes seveda na vseh mogočih nivojih strokovno in naučno počne, pa se nekaterim ciganom zdi, da se jih na nek način tudi skuša nasilno zliti v družbo ...ker nekako vedo, da ni za njimi naroda, ki premore neskončne mase genov, ki bi nazadnje lahko aborigine preplavili:).
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Matako ::

Brane2 je izjavil:


Menda je izraz Cigani žaljiv zato se v uradni javnosti uporablja beseda Romi. Romi sami sebe imenujejo Cigani verjetno že stoletja in sami sebe ves ta čas gotovo ne žalijo


Nigga fenomen. Oni lahko.
/\/\.K.

jest10 ::

Matako je izjavil:

Brane2 je izjavil:


Menda je izraz Cigani žaljiv zato se v uradni javnosti uporablja beseda Romi. Romi sami sebe imenujejo Cigani verjetno že stoletja in sami sebe ves ta čas gotovo ne žalijo


Nigga fenomen. Oni lahko.


Le da so to kao žaljivost izumili FDVjevci:|

donfilipo ::

Nigga fenomen. Oni lahko.


Malce razlike je vseeno. Cigane so kot rečeno klicali tudi druge etnije, ki so živeli v istih naseljih kot Romi, zaradi socialnih neprilik, danes pa mešanica gamsa in gorenjca partizana:), včasih tako kliče vse, kar recimo rado tudi razmišlja malce drugače, dela malo drugače in ne zna spiti 2x zganega sadjevca iz žaganjua, robid jabolk in hrušk brez da bi kozlal:)

Dejansko je ob pojavi besede Rom, cigan takoj tudi izgubil prvotni 100 let star, precej glede na barvo kože vezan pomen.

No danes tudi Romi raje pomešajo gene z lokalnimi aborigini, ali drugimi priseljenci (ciganke so nektere vendarle prave lepotice, ki se jih drži sloves strastnosti:) in v kolikor se ne znebijo slovesa ropanja predvsem v večjih Romskih naseljih, bo beseda rom, doživela isto usodo:) Ker bo barva kože nekako bledela, bo lokal naci našel drugo odstopajočo lastnost. Pravilno ali nepravilno seveda. Žida ali krivca za preklete hribe, kjer še krave raje smučajo kot pasejo:)), orje se pa tudi z brega z ročno zavoro, je vsekakor treba najti, da se tudi lažje enega zvrne in prekolne:)

Nekaj dobrega obeta seveda znanost. DNK testi so vedno cenejši in bodo vedno pogostejši. Sebični gen se bo sčasoma lepo pokazal, da je po poreklu kar lepo afriški, pa tudi judovski, romski, slovanski in tudi kak turški, pa albanski in pitajbogakoji:) gen, se najde pri sleherniku v Sloveniji. In ja jodlperg pa v jok....tudi tam:))

Tako da mešajo se ne samo geni, ki puščajo sledi od vekomaj, ampak tudi memi, ki pa jih malce manj zanesljivo, ne tako dolgo. In korelacija se bo pokazalo, je veliko manjša, kot bi si kdo mislil. Povprečen Slovenec še zdaleč nima genov Slovenca, niti nekega slovana izza Karpatov. Izključno namreč!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

amigo_no1 ::

Brane22 je izjavil:

Nevesta v šestem razredu...

Končno nekdo jajci v nekem od vladnh medjev, ki si je upal _nekaj_ reč o tem.

Samo ne v naših medijih.Razen radio Krka ne vem če kdo kateri medij poroča obe strani medalje, razen seveda obvezne zgodbe o "bogih" ciganih.

V BG imajo pravo štalo s cigani, veliko jih je.
Ko je 1x letos župan iz nekega mesta v Belgiji pisal županu BG, kako da delajo z njimi, mu je le-ta odpisal naj jih vzamejo oni k sebi, od takrat mu Belgijski župan ni več odpisal :D.

Mipe ::

Cigani so necivilizirani Romi. Če se jih označuje z Romi, se s tem žali civilizirane Rome.

Gavran ::

Če je beseda cigan prepovedana, zakaj je potem povest "Jurij Kozjak, slovenski janičar" obvezna v osnovnih šolah???

http://www.ff.uni-lj.si/slovjez/mh/zgro...
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

amigo_no1 ::

Beseda cigan je v ssk-ju, tako da konec debate.

Ne vem zakaj bi bila prepovedana ?

gruntfürmich ::

politično je nekorektna. eni levičarski debili so težili da je to grda beseda, pa so jo demonizirali.
tko kot beseda 'problem'. te besede ne boš več slišal iz ust politika. zdaj temu rečejo 'odprto vprašanje'...
debilno skratka.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Mipe ::

Politično nekorektno je necivilizirane cigane označevati z Romi.
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

21. stoletje, v Sloveniji pa še vedno ljudje brez vode (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17026994 (24329) Mipe
»

Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18011459 (7907) čoko

Ljudska "demokracija" na ambruški način (strani: 1 2 3 448 49 50 51 )

Oddelek: Problemi človeštva
251989116 (42212) Barakuda1

Več podobnih tem