» »

Ljudska "demokracija" na ambruški način

Ljudska "demokracija" na ambruški način

««
48 / 51
»»

Barakuda1 ::

Zdej se je pa treba vprašati ali lahko otroci, ki ne znajo slovensko, relativno enakopravno (ali pa vsaj ne povsem inferiorno) sodelujejo v razredu. Če ja, OK. Če ne, je pa treba nekaj narediti.


No, to je zdaj povsem moje osebno (in nestrokovno) mnenje.

Ko govorimo (in ta tema je temu namenjena) o romskih otrkih, potem pač moramo imeti pred očmi, da so to naši državljani, ki naj bi znali slovensko.
Ker njihovo domače okolje uradni jezik pač očitno ne prakticira dovolj, se zastavlja vprašanje, kje naj se ga pa potem naučijo, če ne v šoli.
Menim, da se bodo bistveno prej in hitreje naučili slovenščine med sovrstniki slovenci, kot pa če jih bomo še v šoli ločili, in organizorali v skupinah, ki že tako od doma ne prakticirajo slovenščine.
Poleg tega, pa bio za njih uvedel še dodatne ure (kdor pač hoče, pa še dodatno več, kot sicer) in jim s tem še dodatno pomagal pri hitrejšem osvajanju jezika.

Sedanji ukrep, pa se mi zdi, da gre v nasprotno smer.

In ko potem spet ne bodo dobro znali jezika, bomo spet rekli

" a vidite, sej ti "cigančki" še slovensk ne znajo.

Tle jaz vidim problem takšnega ločevanja.

cryptozaver ::

yupi

Nic ti ne mislim razlagat. Pod svoje poste sem podpisan jaz, ne vem zakaj se potem tako sekiras???

Vice ::

Niti nisem šel čez celo temo ker je preveč zasvinjana.
Barakuda
Menim, da se bodo bistveno prej in hitreje naučili slovenščine med sovrstniki slovenci, kot pa če jih bomo še v šoli ločili, in organizorali v skupinah, ki že tako od doma ne prakticirajo slovenščine.

Ločevanje ja ali ne tukaj ni pomembno, vsak od nas, ki je obiskoval osnovno šolo smo bili ločeni na tiste, ki so si izbrali za tuj jezik angleščino, nemščino, ali francoščino.... in vsi smo se več ali manj s parimi urcami na teden dobro naučili enega ali več svetovnih jezikov, ki v najslabšem primeru zadovolji vse komunikacijske prijeme v katerikoli tuji državi. Tisti, ki smo zaradi narave dela primorani uporabljati tuj jezik vsak dan, za kakšno urico, se lahko v večini "skrijemo" med tuje govoreče "domačine", tem ljudem pri nas npr. ciganom, in bizantinskim narodom, ki pa so primorani celodnevno uporabljanje Slovenskega jezika pa kot nalašč ne gre nič iz ust ali vsaj nekaj kar bi bilo podobno arabski slovenščini, in da po 10, 20 letih bivanja v neki državi spaca skupaj neko mešanico voodo jezika ti to druženje z "lokalci" ne koristi čisto nič, če zavestno iz očitno kulturnih razlogov zavračajo tisto kar jim je podarjeno na pladnju.

T0MA2 ::

vi kle bluzite o nacinu solanja, mene pa sam zanima zakaj so pa lahko 10 let nazaj povsem normalno hodili v solo?

opeter ::

TOMA2:

ker smo imeli prehodni sistem (veš, iz komunizma v... kar pač imamo.)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

krneki0001 ::

Zato, ker je takrat policaj prvo udaril in šele potem vprašal, kaj je narobe in so jih spoštovali in se jih bali, dfanes se mu pa smejejo v faco in jim nič ne more.

V ljubljani jih ni več, so šli stran, ker jim očitno tukaj ni bilo všeč - sam zdej pa tut policija ne ve več kje so.

T0MA2 ::

Nebivedu ce te ze zanima mirko je v grosuplju oz okolica grosuplja

opeter: to ni pa noben argument da ne morejo danes hodit v solo

Avalonis ::

Spanish mob burns house of village thug

MADRID (Reuters) - A mob of 400 people burnt the house and cars of a Spanish villager known as the "Bald One" on New Year's Eve, claiming revenge for seven years of his threats and violence against locals, a newspaper reported on Monday.


Povezava do članka.

So pa prave pičke tetle Španski kmetavzerji...zdržal so samo 7 let nasilja >:D Jih naši kmetavzarji povozijo na celi črti v toleranci in potrplenju :D

Me zanima kdaj jih bodo mednarodni in lokalni mediji obsodili na isti način kakor ljudi iz Ambrusa? Držim luft...










...naj me zadnji v tem threadu prosim pokoplje pri Barakudi1 na vrtu :)

krneki0001 ::

Tukaj še hrvaška verzija.

7 let in potem se jim je strgal(zakurl vse kar je imel in po možnosti je zgorel v hiši), pr nas pa 15 in še več let, pa niso nič zažgali, nič uničili, samo drli so se. Očitno španci poznajo boljšo rešitev od Ambrušanov.

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Krasno. Očitno se rulji počasi pa tud dokončno trga.

Kdaj bo kdo še kak linč organiziral? Tak malo, za sproščanje frustracij ob prekleti državi? In to bi eni uporabili kot legitimacijo za svoje lastno divjanje? Jadno...kaj drugega ni za dodat.

:\
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

krneki0001 ::

Deadalus, če bi bil sosed takemu človeku ali skupini, ki bi te vsak dan terorizirala, bi imel zelo drugačno mišljenje. Ker pa večinoma živiš v milnem mehurčku in se ti nikoli nič ne zgodi(največ je zlom nohta), pa te razumem pri tvojem blebetanju. Razumem pa tut ostale, ki obsojajo Ambrušane, zaradi istega razloga in vem, da bi spremenili mišljenje, ko bi jim bili sosedje.

Daedalus ::

Ja, stari, ziher veš kok jst žvim, k sma krave vkup pasla:\
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Matev ::

V ljubljani jih ni več, so šli stran, ker jim očitno tukaj ni bilo všeč - sam zdej pa tut policija ne ve več kje so.


Te novice nikjer ne najdem,
ne na rtvslo.si ne na 24ur.com

Keyser Soze ::

Ajej, Daedalus... Tudi ti nisi ravno en vzor strpnosti. Bi rekel. Po tvojih pričevanjih na temle forumu v drugih temah, kako imaš probleme z čefurji, da so ti grozili s pipcem, ipd.
Ne vem no. Sedaj se je treba prepričat, da nisi ti tisti, ki dela probleme ostali pa se pač samo branijo pred tabo. Ubogi revčki.:\

Kar se tiče mene sem popolnoma srečen, da so se Strojani spokali. Vsi pro-strojani™ tule gor se lahko zaradi mene mečejo po trepalnicah(lahko mi pošljete tudi sliko, bom prav vesel) a to ne spremeni ničesar.

V novem letu pa vam želim predvsem veliko Strojanov. Vam in vašim najdražjim. Verjamem, da boste uživali v skupnih trenutkih. Morda pa celo kakšen Mirko ali kdo drug popazi na vaše mladoletne hčerkice. Saj ji bo z veseljem dal kakšno liziko.>:D
OM, F, G!

poweroff ::

Hvala, svoje "strojane" aka "čefurje", ki pa so slovenskega rodu že imam. V bistvu prav "dobro" shajamo, pač malo moram paziti, da mi v teh dneh z raketami ne zažgejo hiše, vsake toliko časa koga pretepejo do invalidnosti, pa turbofolk lahko cele vikende brezplačno poslušam.

Ampak glavno, da so Slovenci.:P
sudo poweroff

krneki0001 ::

Keyser soze
Očitno je deadalus tist nacionalist, ki teži čefurjem, pol se pa oni s pipcem branijo in so vsega krivi oni. Sej tko kt pr Strojanih.

Mi je pa zanimivo tole:
Če so Strojani javno grozili s požigom celega naselja (mirko strojan - zagradec bo gorel) in pobojem ljudi(elka strojan - moj sin jih bo postrelil) javno v medijih, jih noben ne prijavi (pa bi jih morali), če pa jelinčič neki resničnega (vendar nemoralnega za slovensko javnost) izjavi, dobi pa kazen.
Največjo kazen do sedaj je dobil bivši predsednik krajevne skupnosti Malo Hudo, ko je na barikadah izjavil pred novinarji in policaji: " TUJEGA NOČEMO, SVOJEGA NE DAMO!" Za to je dobil nekaj čez 100.000 sit kazni, ko pa je Mirko Strojan izjavil: "ZAGRADEC BO GOREL!" so mu pa na tem forumu levaki(levićčarji) ploskali, od policajev pa ni dobil nobene kazni. Pač dvoličnost slovenceljnev, ampak v pokvarjenih dvoličnih levičarskih družbah je to za pričakovat.

Azrael ::

@Matthai:

Sedaj te več ne razumem. Če imaš take probleme z brezobzirnimi sosedi, zakaj ne pokličeš policije? Uporaba pirotehnike je v urbanih naseljih prepovedana celo leto, za hrup pa tudi obstajajo določene odredbe.

Ali si nekje tam, kot tisti iz Ambrusa?
Nekoč je bil Slo-tech.

poweroff ::

Enak Ambrušanom bi bil, če bi sosedovo hišo požgal. Pač, zaenkrt še kar v redu shajamo, je pa res treba nekoliko več potrpljenja z moje strani. Idealnih sosedov verjetno nima nihče. Hočem pa samo povedati, da "čefursko" in "cigansko" vedenje ni izjema pri Slovencih.
sudo poweroff

Keyser Soze ::

Opa Bato. Saj ne bi hotel koga tule obdolžiti po krivem kakšnega požiga? Ali pač Matthai? =/ A? A?

No, upam da boš vzel tole izjavo nazaj.

P.S.: Geografska zmedenost v smislu mešanja Ambrusa in Španije je pa pač popolnoma mogoča. Le kredibilnost subjekta, ki naredi to napako je vprašljiva.:\
OM, F, G!

BluPhenix ::

Vsi pro-strojani™ tule gor se lahko zaradi mene mečejo po trepalnicah

V 48 straneh teme nisi razumel, kaj nekateri tule zagovarjajo(mo), zato nima nekega smisla naprej debatirati s tabo o tej tematiki. ČE pa že hočeš, preberi še enkrat vseh 48 strani, da doumeš, da tisto kar si ti napisal zgoraj je tvoja razlaga napisanega, ne pa tisto, kar dejansko piše.

nebivedu (in ostali tam z okolice) kaj je zdej. Spokali so od vas, ampak kriminalni del družine je še vedno na prostosti. Boste še vedno vztrajali, ali pač, ker jih ni več v vaši okolici, ne vidite več problema v njih? Ste "postali kot tista, druga stran", ki ste jo kritizirali toliko časa (čeprav niste dobro razumeli kaj zagovarja in kaj ne).

Če so Strojani javno grozili s požigom celega naselja (mirko strojan - zagradec bo gorel) in pobojem ljudi(elka strojan - moj sin jih bo postrelil) javno v medijih, jih noben ne prijavi (pa bi jih morali), če pa jelinčič neki resničnega (vendar nemoralnega za slovensko javnost) izjavi, dobi pa kazen.

Lahko jih ti prijaviš. Si jih? Če nisi nimaš kaj tega vleči na dan. Kaj pa je jelinčič resničnega povedal? Misliš tam v piramidi? Ja, tam je pa res veliko resničnega povedal... Sploh pa nič nemoralnega za svetovno javnost, ne samo slovensko.

Pač dvoličnost slovenceljnev, ampak v pokvarjenih dvoličnih levičarskih družbah je to za pričakovat.

Ja, v tej temi se je počasi začela kazati na vaši strani.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Keyser Soze ::

@BluPhenix
In ti v eni moji objavi nisi doumel bistva. Ajej. Potem pa primerjaj mene in tebe.:\

2370 objav zame proti 1 objavi zate.:)
OM, F, G!

krneki0001 ::

Bluphenix
Sem podal tožbo obsežno za 30 strani teksta. Vendar je tožilec še sedaj ni vzel v roke, pa najbrž je še ene 8 let ne bo, potem bo šlo pa na evropsko sodišče. Toliko z moje strani, ostalo je pa na vas.

krneki0001 ::

Poleg tega, ambrušani imajo tudi svoje tožbe vložene, kar se pa tiče kaznivih dejanj, ki jih ima policija popisanie, jih morajo pa oni dati naprej - pa jih najbrž ne bodo.

perci ::

Dej nebivedu, ne se smešit. Kašno tožbo imaš. Pokaži.

Sploh pa, kakšen je tožbeni zahtevek? Vsaj to povej. Če še tega ne veš, kaj s tožbo zahtevaš, potem te nihče ne bo jemal resno.

Poleg tega ne vem kaj s tožbo počneš pri tožilcu? On je namreč pristojen za kazenske zadeve.

krneki0001 ::

Perci v 30 straneh je od kazenskih zadev pa do odškodninskih zadev. Vse pa je opisano v teh 48 straneh.

poweroff ::

No, upam da boš vzel tole izjavo nazaj.

P.S.: Geografska zmedenost v smislu mešanja Ambrusa in Španije je pa pač popolnoma mogoča. Le kredibilnost subjekta, ki naredi to napako je vprašljiva.:\

Pozabljaš, da so "neznani elementi" na začetku ambruške zgodbe požgali barako Strojanovih.

Perci v 30 straneh je od kazenskih zadev pa do odškodninskih zadev. Vse pa je opisano v teh 48 straneh.
Dodaj še par strani, pa boš lahko objavil kot roman. Ali pa vsaj kot science-fiction zgodbo >:D
sudo poweroff

krneki0001 ::

Matthai

P.S.: Geografska zmedenost v smislu mešanja Ambrusa in Španije je pa pač popolnoma mogoča. Le kredibilnost subjekta, ki naredi to napako je vprašljiva.
Pozabljaš, da so "neznani elementi" na začetku ambruške zgodbe požgali barako Strojanovih.


Tole ne bo držalo - noben od ambrušanov ni ciganom nič zažgal. Celo tistega tipčka (je res grozil, da bo kaj naredil), ki je z orožjem naokoli hodil, so sami vaščani umirili in poslali domov.

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

Pozabljaš, da so "neznani elementi" na začetku ambruške zgodbe požgali barako Strojanovih.


Ojej, in potem si še upaš insinuirat tule, da so to storili Ambrušani? Predvidevam, da imaš trdne dokaze, da podkrepiš svoje izjave. Ali pač?
OM, F, G!

poweroff ::

Ja pardon, potem se pa opravičujem. Zažgali so si "cigani" sami, ki so se prav tako sami zbrali na demonstracijah proti sebi in pravzaprav sami sproducirali celoten dogodek.

Ambrušani so pa nedolžni kot rajske device. 8-)
sudo poweroff

krneki0001 ::

Matthai, vsakdo je nedolžen, dokler se mu tega ne dokaže. Če nimaš dokaza ne obtožuj.

krneki0001 ::

Matthai, kje naj bi bila tista baraka, ki naj bi zgorela, ker kolikor vem(pa sem tudi doma od tam) v vsem tistem času ni zgorelo tam čisto nič.

MadMax ::

Verjetno misli na barako, ki so jo zažgali vrli ljubljančani, v protest naselitvi Strojanovih... (Sostro?)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

krneki0001 ::

Očitno.

poweroff ::

Kakšne napake je policija naredila v zadnjih dneh?

Mogoče bi lahko preprečili požig zapuščene barake in prijeli storilca. To nakazuje, da so nekateri skrajneži iz Ambrusa res imeli namen pregnati Rome, da Ambrušani le niso bili tako nedolžni oziroma so z grožnjami mislili resno. Če policisti ne bi bili prisotni, bi zagotovo pregnali Rome.

-- Pavle Čelik, poveljnik slovenske policije v času osamosvojitvene vojne, o ravnanju policije ob zapletu v ambruškem okolišu v Mladini
sudo poweroff

Opanka ::

Pa zakaj Hanžki ne dojamete ene stvari, KRIMINALCI so 12 let teroriziral in jebal mater vsem po spisku, tipa so skorajda ubili in folk je valda popizdil. Kaj je tle sporno ??? A bi morali pustiti, da jih še naprej ropajo, tepejo .... ??? Hanžki, a pol bi blo v redu ???
In ja ja, država je kriva blablabla, to vsi vemo, in vsi vemo da represivni organi niso ukrepali, zatorej rešitev .... hmmm .... ja edino zgoraj opisana ane ???
Pa še neki Hanžki, v enem drugem forumu pa ste udrihali po Amerih, ki so isto delali z Iračani, pa so se Iračani branil, tam je blo pa v redu ??
Ali imate dvojno moralo ali pa ste rasisti, druge ni....

sicer pa Hanžki, narod si bo sodbo pisal sam, zato me za vas boli k., eto, sam ne se mi pol jadat ko vas kdaj kakšen moj zemo nalom... jebiga, pač potrpite, tko kot so Ambrušani...

eof

TESKAn ::

Zanimivo Mattahi, v primeru romov govoriš, da dokler ni dokazov, niso storili ničesar narobe, v primeru požiga barake pa 'veš', da so to storili Ambrušani. Ne da bi imel kak dokaz za to. Dvoličnost?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

perci ::

Ja, Matthai, da ne boš za kako kaznivo dejanje obrekovanja odgovarjal :D

Mati ::

Spet avtogol levaka.

Še malo, pa bom začel misliti, da so tile slo levaki, metelkovci, izbrisani, legebitra in ostali en majhen mazo usmerjeni, toliko avtogolov so si dali zadnji čas.

Pa se še leto prav začelo ni...:D

jype ::

Mati, morda še kaj on-topic?

Spet vas zanaša na kriva pota, pot nazaj pa je le ena: rdeča.

poweroff ::

Opanka, ti si očitno eden tistih, ki sploh ne ve kaj je bil sploh povod za revolt ljudi. Povod je bil v tem, da je domnevni kriminalec SLOVENSKEGA RODU, ki je živel pri Romih pretepel Slovenca.

Teskan: Zanimivo Mattahi, v primeru romov govoriš, da dokler ni dokazov, niso storili ničesar narobe, v primeru požiga barake pa 'veš', da so to storili Ambrušani. Ne da bi imel kak dokaz za to. Dvoličnost?
Kot prvo nikjer ne govorim da je požig zagršil Francelj ali pa Pepe z Ambrusa.

Ampak če dobro pomislim... 400 vaščanov Ambrusa organizira nelegalni shod in izžene Rome. Ponoči pogori romska baraka.

Možnost A) verjetni storilci so nekateri prebivalci Ambrusa, ki jim gredo Romi "v nos".

Možnost B) Požig je posledica pristanka marsovcev, ki so zgrešili Area 41 in pristali nad Ambrusom.

V bistvu če dobro pomislim, je možnost B veliko verjetnejša.

Spet vas zanaša na kriva pota, pot nazaj pa je le ena: rdeča.
Ti komunist, ti! :D
sudo poweroff

TESKAn ::

Matthai:

Enak Ambrušanom bi bil, če bi sosedovo hišo požgal.


Kot prvo nikjer ne govorim da je požig zagršil Francelj ali pa Pepe z Ambrusa.


Sam sebi nasprotuješ?

Spotikam se pa predvsem ob to, da od drugih zahtevaš dokaze, nič 'rekla - kazala' dokazov, sam pa veselo dokazuješ v stilu 'če dobro pomislim, je tako bilo' in pričakuješ, da bodo ljudje tvoje besede za suho zlato vzeli? Dokler ne bo policija rekla drugače, imajo tvoje besede enako kredibilnost, kot nebivedujeve.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

perci ::

Matthai: Sej mi tut ne govorimo, da Mirko dela ta kazniva dejanja. Mi sam pravimo, da so to Strojanovi. Romi, no. :\

A ti veš, da je kraj kjer stanuješ tudi osebna okoliščina (ustava pa to)? Zakaj potem tako pavšalno obsojaš boge ambrušane?

dejanrus ::

Matthai, a se ti slučajno Brajdič pišeš?

poweroff ::

S stavkom da bi bil enak Ambrušanom, če bi sosedovo hišo požgal sem hotel reči, da bi bil enak Ambrušanom, če bi pravico jemal v svoje roke. Ker Ambrušani so jo jemali.

Ali jo jemlješ z izganjanjem Romov, nezakonitimi sklepi obšnskega sveta / sveta KS ali pa s požigi je pa precej nerelevantno.

dejanrus, a se ti slučajno Rus pišeš? Vem za enega Rusa, ki se je pisal Visarijonovič, ampak to nima veze tukaj...

Perci: Sej mi tut ne govorimo, da Mirko dela ta kazniva dejanja. Mi sam pravimo, da so to Strojanovi. Romi, no. :\

A ti veš, da je kraj kjer stanuješ tudi osebna okoliščina (ustava pa to)? Zakaj potem tako pavšalno obsojaš boge ambrušane?

A potem praviš, da obrekujem?
Prav, sem pripravljen odgovarjat za to (če mi dokažete obrekovanje, samo da ne bo podobno, kot je bilo z jelinčičem in "golaznijo", hehe). Ampak šele potem, ko boste vsi vi odgovarjali za obrekovanje Strojanovih in Romov. Saj veš, tudi pripadnost družini in narodu je osebna okoliščina. ;)

Je pa zanimivo videti dvoličnost nekaterih. Ko sami dajejo pavšalne ocene in celo javno lažejo (glede kaznivih dejanj, za katere so bili osumljenci oproščeni) je to OK. Ko pa nekdo da pavšalno oceno o njihovih somišljenikih, je pa to kar zločin.

Hecno je pa tudi to, da ste tekom debate kar lepo pozabili, da je bila prva baraka požgana v Ambrusu oz. na lokaciji Strojanovih. Nenadoma se je govorilo le o požigu v Sostrem. Zanimivo kako kratek buffer imajo nekateri.

Še par tednov, pa bomo poslušali, da so hoteli Strojanovi z motorkami izgnati vaščane Ambrusa...
sudo poweroff

jype ::

Se mi je zdelo, Matthai, da bi moral tudi tebe opomniti.

Torej, kot Matiju, zdaj še tebi poslednji opomin. Saj lahko svoje mnenje izraziš tudi brez žaljivk in žaljivih primerjav, kajne?

Opanka ::

M:

jst ne vem za kaj se gre pa kdo je bil ?
Preberi si še enkrat moj post, koga že obdolžujem ?
KRIMINALCE
ti si očitno eden tistih ki ne ve kaj bere ne kaj govori, samo slepo sledi svoji patetični poti in ploza eno te isto brez možnosti sprejetja konstruktivne kritike ...
in taki tukaj predavajo o strpnosti ... ha ...
mah brezveze, sem ze rekel ... eof

drejc ::

Smiljo se nm preko TVja, kar je njihov namen ... Ambruščanu ki pa "živi z njimi" pa prav nič. Ste se mogoče vprašal zakaj?
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

TESKAn ::

Aha, Matthai, se pravi ti enačiš proteste z požigom hiše?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

OldSkul ::

Ali Morajo Biti Romi U Sloveniji - AMBRUS >:D

somebody16 ::

Samo tako za majhno opozorilo; reče se: Ambrus - Ambrušan - Ambrušani.

Povod za neprijavljen shod je bilo še kaj veliko več, kot samo fizični napad na Ambrušana. Če bi vsaka vas tako reagirala, kot smo mi zaradi fizičnega napada, bi bila Slovenija izseljena ali pa kaj takega.

Priznamo, da naš način, če gledamo samo na dogodke v zadnjih dveh mesecih, ni v skladu z zakoni, vendar, kot sem že enkrat napisal, so vsi, ki so javno sovražno govorili plačali za svoje prekrške. Če gledamo na vse skupaj v obdobju 12 - 20 letih pa so naša dejanja (protesti in vaške straže) na nek način povsem razumljiva. Še vedno ne v skladu z zakoni, ampak pričakovana. Vprašajmo se kaj smo, mi Ambrušani, pridobili in kaj izgubili zaradi teh dogodkov.

Pridobitve:

- kritiko, posmeh in neodobravanje naših dejanj (razumljivo, saj niso bila v skladu z zakoni)
- zmerjanje z rajo, kmetavzarji, rasisti ... (čisto tako: ponosen sem, da živim s temi ljudmi in vse poznam osebno in vsi so dobri ljudje, tudi tisti kmetje kolikor jih je še)
- za določen čas ogromno policistov, ki so skrbeli za varnost. Počutili smo se odlično, saj smo se končno lahko vozili varno mino naselja Strojanovih.
- neke vrste prepoznavnost in "slavo", kakršnokoli so jo pač naredili mediji. (Življenje in prebivalci KS Ambrus so ostali enaki, kot so bili. Življenje poteka normalno in veliko bolj varno. Vseeno pa se čuti nekakšno majhno napetost in strah, da bo prišlo do maščevanja, ker se je vas uprla nasilju. Stara mama je vedno rekla: Samu stran bejž od cganou se bo use zapomnu in se mašečevou tut po parh lejth. Samu tihu bot pa stran pejt)
- umik nesnage (odpadkov), iznad vodnega zajetja

Izgube:

- družina Strojan in njihovo nasilje, izsiljevanje, ustrahovanje.
- zbiranje kriminala tudi iz ostalih naselij, kjer se sam kriminal ni mogel tako razširiti, kot tukaj v gozdu, odmaknjenemu od večjih naselij
- naselja, ki je kazilo našo podobo majhne lepe vasice, saj je bila okolica neurejena in random pozidana.
- podobo mirnega naselja, kjer še živi star slovenski duh, ki ga žal najdemo samo še v knjigah (ta duh je ostal, izgubil pa se je v očeh javnosti)

Če potegnemo črto bi rekel, da smo javno gledano več izgubili, kot pridobili. Vendar mi vemo zakaj smo protestirali in šli v določenih stvareh čez meje zakona. Pozor - za to smo odgovarjali in bili kaznovani. Gledano iz naše strani smo pa zelo veliko pridobili: mir, varnost in miren spanec po vseh teh letih. To je nekako osnova za normalno življenje.

Pa še nekaj je zelo važno. V vsem tem času nam po legalni poti ni uspelo opozoriti na ta problem. Šele na tak način smo pokazali, da problem obstaja in ga je potrebno rešiti. Problemi pa niso samo pri nas. Obstajajo tudi v drugih krajih. Res pa je da se v nekaterih pogledih razlikujejo od našega.
««
48 / 51
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
786066 (4093) krneki0001
»

Končno dočakali (Strojanovi)!!!

Oddelek: Loža
322921 (1663) šernk
»

Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
776168 (5181) Brane2
»

Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18011474 (7922) čoko

Več podobnih tem