» »

Ljudska "demokracija" na ambruški način

Ljudska "demokracija" na ambruški način

««
49 / 51
»»

krneki0001 ::

Matthai še enkrat - v dečji vasi ni nobena baraka zgorela. Zakurili so jo v sostrem, pa se ne ve kdo jo je.

Kar se pa tiče ambrušanov, povsod se najde kaka črna ovca, ki bi kaj več naredila, kot je bilo namenjeno. Ampak v osnovi je vse skupaj bil miren protest proti državi in ciganom, ker se zakon na tem delu ni izvajal - ZAHTEVALI SO ENAKOST PRED ZAKONOM. Ne pa da te policaj v naselju ustavi, ker si 3km/h preveč peljal, mimo pa pridrvi s preko 100km/h neregistriran avto s 17 letnim voznikom brez izpita in se policaj stran obrne.

Sicer to čist razumem - ciganu ne moreš nič vzet, položnico bo pa vrgel v smeti, navadnemu delavcu, ki mu števc za 3km/h narobe kaže(in je u bistvu po števcu vozil po omejitvi, radar ga je pa dobil ko je vozil 3km/h čez omejitev) pa je lahko od plače trgat, če ne bo položnice plačal.

poweroff ::

Prosim, ne se sprenevedat in lagat.

Dejstva:

1. Omenil sem požig barake

2. Takoj se je usulo, da požiga ni bilo:
- "Geografska zmedenost v smislu mešanja Ambrusa in Španije je pa pač popolnoma mogoča."
- "Matthai, kje naj bi bila tista baraka, ki naj bi zgorela, ker kolikor vem(pa sem tudi doma od tam) v vsem tistem času ni zgorelo tam čisto nič."
- "Verjetno misli na barako, ki so jo zažgali vrli ljubljančani, v protest naselitvi Strojanovih... (Sostro?)"
- "Matthai še enkrat - v dečji vasi ni nobena baraka zgorela. Zakurili so jo v sostrem, pa se ne ve kdo jo je."

3. Požig je bil. V bistvu pa je bilo več požigov:
- prvi požig je bil v Romskem naselju pri Ambrusu, RTV SLO, 27. oktober 2006: "Požig lesene barake enega izmed Romov - Nemiri so se sicer nadaljevali tudi v noči na petek, saj so v tamkajšnjem romskem naselju neznanci zažgali leseno barako enega izmed Romov. Kraj dogodka so si ogledali policisti in ugotovili, da je nastalo za okoli 100.000 SIT škode."

- drugi požig je bil v Sostrem, 24ur.com, 24.11.2006: "V Sostrem gorelo - Kot je za 24ur.com povedal predsednik krajevne skupnosti Sostro, je včeraj zvečer med 22. in 23. uro prišlo do manjšega požara nekaj metrov stran od hiše, v katero naj bi se naselili Strojanovi. Zagorela je manjša lesena baraka. Gasilcem, ki so bili na kraju dogodka, ni bilo potrebno posredovati. Vzrok požara ni znan, pravi Moškrič. Tiskovni predstavnik Policijske oprave Ljubljana, Leon Keder, je potrdil, da je neznani storilec zanetil požar v letni vrtni uti, ki se je nahajala za stanovanjsko hišo na Papirniški poti. S požarom je nastala manjša materialna škoda, neposredne nevarnosti za druge objekte pa ni bilo."

- tretji požig, je bil v Španiji: NEt.hr, 2. januar 2007, Scotsman.com, 2. januar 2007.

4. Po tem, ko pojasnim in dokažem, da je požig bil (s citatom iz Mladine), se nekateri še vedno lažejo, da požiga ni bilo, nekateri pa pravijo, da ni dokazov.
Glede na poročanje medijev pa požig je bil. O požigu barake smo celo razpravljali na začetku te teme, ko pa nasprotnikom Romov zapaše, začnejo celo potvarjati in prikrivati dejstva. To se je tukaj sicer že večkrat zgodilo, med drugim tudi z znamenitim skenom kazenskega postopka, iz katerega pa je vidno le to, da obtoženi niso bili spoznani za krive.

Požig je torej bil. Seveda je povsem mogoče, da so ga zagrešili marsovci. Ampak situacija je bila taka:
- Najprej razjarjena množica izžene Rome;
- naslednji dan pa zagori baraka.

Možnosti:
a) požig so zagrešili prebivalci Ambrusa, ki so pregnali Rome in jim tudi grozili z motorko;
b) požig so zagrešili ljudje od kod drugod, ki so zaslutili priložnost za "boj proti ciganom";
c) požig so zagrešili nasprotniki Ambrušanov, z namenom očrniti "ambruško drhal";
d) požig so zagrešili Romi sami
e) požig je zagrešila policija/inšpekcija/socialna služba/...
f) požig so zagrešili marsovci
g) drugo

Možnosti b) in c) se mi ne zdita preveč verjetni, ker so se takrat nemiri šele začeli in je malo verjetno, da bi se ljudje od drugod uspeli organizirati za kakšno tako "akcijo". Če bi do požiga prišlo sedaj, bi bili ti dve možnosti bolj verjetni.
Možnost d) je tudi malo verjetna, ker si po izgonu verjetno noben Rom ni upal več biti na tistem območju.
Možnost e) je povsem za lase privlečena in najmanj verjetna.

Ostanejo torej možnosti a), f) in g). Meni se zdi najbolj verjetna možnost f). Požig so skoraj gotovo zagrešili marsovci, ki so po pomoti pristali nad Ambrusom:

sudo poweroff

poweroff ::

Ampak v osnovi je vse skupaj bil miren protest proti državi in ciganom



Posebej moren je tistile možakar na desni strani z rdečo kapo na glavi. Pa roke tudi čisto slučajno vihtijo nad glavami.
sudo poweroff

krneki0001 ::

Glede požiga - sam ne vem da bi kaj zgorelo, ker so bili takrat cigani v naselju. Možno pa je da so cigani sami zažgali, da bi se smilili takim kot si ti, ali pa so hoteli kaj prikriti s tem?

Glede slike - eden je pač črna ovca, ostali vidim, da so mirni, noben pa nima orožja v roki, kot si to ti govoril, da so bili oboroženi in da so šli v boj za izgon ciganov.

Brane2 ::

Saj mogoče protest ni bil tako miren, ne vidim pa, kaj na tisti sliki te je tako razburilo. Med parsto ljudmi je imel nekdo nekakšno palico/šibo? v rokah in jo dvignil nad glavo.

Nekaj, mogoče nekaj deset ljudi je dvignilo eno roko, kot je videti pri klicanju nekih sloganov. Celo nekaj žensk je videti v tej "drhali". Ljudje so zelo raznoliko oblečeni, videt je, da se ni nihče "pripravil za priložnost", ampak so pustili, karkoli so že počeli v nekem trenutku in se pridružili množici. Sem kaj spregledal ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Opanka ::

M.
pa ti še zmeraj plozaš eno te isto, ampak ne vem kaj te pri vsem tem moti,

to, da so Ambrušani končno izgnali kriminalce (torej Slo in neslo, karkoli so pač že)
ali pa bi ti raje videl, da se še naprej pustijo terorizirat in podajajo kazenske ovadbe, ki romajo v debel zaprašen fascikel.

kaj te moti,

mogoče to, da so izkoristili enega izmed temeljev Evropske ustave, torej, ko pravna država zataji, se ima posameznik oz. skupina državljanov pravico BRANITI, a je to zločin ???
Ne, to je najbolj osnovna človekova pravica, torej, kaj te moti ???

pa prosim ne nam spet ene te iste klobase prodajat, prosim

Keyser Soze ::

Matthai, in epilog požiga v Dečji vasi?

No? Glede na to, da si tako sveto prepričan kdo je to storil. Samo da se ne bo na koncu izkazalo, da je Mirkotu cigareta padla iz rok. Glede na to kakšen strasten kadilec je. V tistem "smetnjaku" je pa sigurno v trenutku zagorelo. Če ni celo prišlo do kakšnega samovžiga. Glede na vse smeti in kemične sustance, ki so se valljale tam.

P.S.: V Španiji se je vedelo, kdo je požigalec. V Dečji vasi se ne ve(če sploh je). Torej si res, brez kakršne koli zmote, obrekoval prebivalce Ambrusa? Še večja bedarija kot če bi se zmotil pri "geografskih pojmih".:\
OM, F, G!

Aggressor ::

Tudi na tejle sliki nekateri dvigajo pesti, mnogo jih ima kaj v rokah, pa sem in tja kakšen grdo gleda. Gotovo so bili izjemno nasilni.

en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

jype ::

No, resnici na ljubo jaz vidim na tej zadnji sliki v zraku le roke tistih, ki držijo transparente.

Nima pa smisla, da greste zdaj še en krog (razen, če ste se pripravljeni odpovedat žaljivim opazkam).

krneki0001 ::

Opanka. V osnovi izgon ni bil niti na spisku zadev ambrušanov. Ambrušani so samo hoteli enakost pred zakonom in kaznovanje kriminalcev.

Najbolj so zadeve napihnili mediji in ti so tudi izjavili, da je en fiksarček s 65 kilami, ki se komaj drži na nogah, pretepel orenk kmeta in njegovega sina , ki vsak dan trdo delata in imata skupaj 3x tok kilaže.

Neuradno pa so Šinkovcu sledili izpred bankomata, kjer je dvignil denar(100.000 sit) in to so Strojanovi vedeli, ker stalno nadzorujejo bankomat in so skoraj vsakega ki je dvignil denar probali oropat ali pa so vsaj žicali za kakega jurja. Ko je Šinkovec prišel v bližino Dečje vasi so tam Cigani že posatvili barikado(2 avtomobila na cesto) in ko se je Šinkovec pripeljal do barikade so za njim postavili še 3 avtomobile, da se ni mogel umakniti. Tko da tukaj je šlo za čisti rop in Cigani so ga hoteli oropat, ker pa se ni pustil in ni dal denarja, so ga pretepli.

In vse to je najbrž naredil samo en 65kilski fiksarček?

Jst sam pojem tazga 65kilskega fiksarčka, pa če ima v vsaki roki en kol. Verjame, da bi ga Šinkovec in njegov sin še prej, ker sta oba orenk utrjena kmeta, ki res trdo delata na svoji zemlji.

poweroff ::

Razbili bomo še en mit in sicer, da država v Ambrusu ni ničesar naredila.

TO NI RES.

Preberite si intervju s Hanžkom v Mladini. Žal je trenutno še ni on-line, bo pa v ponedeljek.

Lepo je povedal, da je država - prejšnja vlada - poiskušala kar nekaj storiti. TUDI proti kriminalcem, tudi na socialno romskem področju, itd. Je lepo povedal kaj točno je država vse skušala storiti.

Ampak zadeve je blokirala - OBČINA!

In kdo je bil župan občine? Kolikor vem, je bil iz vrst SDS.

V bistvu je lokalna skupnost sama blokirala reševanje tega problema, država se je sicer trudila premalo, a se je vsaj trudila. Ni res, da držabva ni nič naredila - je pa res, da so zadeve blokirali v lokalni skupnosti.

Počasi bodo vse neresnice nasprotnikov Romov prišle na dan.

Tako kot je prišla na dan resnica, da je požig barake bil. In tako kot je neresnica tudi to, da so "vsi Romi kriminalci" ali pa da so "vsi Strojani kriminalci". In kot je neresnica to, da je bilo naselje Strojanovih edina ekološko sporna črna gradnja v Dečji vasi.

Rezultat bo tak, da bomo na koncu vsi davkoplačevalci morali plačati odškodnino zaradi nekaj nestrpnežev in rasistov. Zato še enkrat vprašam: boste nasprotniki Romov plačali tudi moj delež odškodnine na Evropskem sodišču za človekove pravice? DA / NE
sudo poweroff

Brane2 ::

Se pravi, če te prav razumem, "Ambruška drhal" je kriva za vse, ker je nekdanji župan blokiral ubogo državo. Tako nekako ?

Tudi če je, kaj ima to s folkom, ki mu je prekipelo ? Ker so mogoče volili SDS ? Tudi če so, pa kaj ?

Če pa imajo sami bistveno več masla na glavi,s e bo pa itak pokazalo. Tudi v tem primeru tu ne vidim problemov za državo. Če imajo tam slovenci 100x več črnih gradenj, ima sedaj država odličen izgovor, da jim izpolni željo. Saj če so samo hoteli enakost za vse in če so ciganom črne gradnje podrte, je sedaj pravičen red na ostalih, a ne ? Mislim, ne vidim tu problema.

In če je temu tako, bodo ostali pravičniki dobili najlepše sporočilo, k so si ga v bistvu sami poslali.

Če je tako. :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

krneki0001 ::

Matthai. Kje imaš dokaze, da je župan karkoli blokiral? Če nimaš nič pismeno, potem ne obrekuj(ali pa naj ti moderatorji pobrišejo tisti del posta, tako kot so meni).

krneki0001 ::

Hanžek zame ni kredibilna osebnost, ker sem mu osebno prinesel 2 vlogi, pa jih je zavrnil, ker so bile proti ljudem, ki jih on z vsem srcem podpira.

poweroff ::

Ne.

Pravim samo, da je Hanžek v intervjuju za Mladino povedal, da ne drži, da država ni nič naredila.

Hanžek v intervjuju trdi, da je bil problem pri lokalni skupnosti.

Na lokalno skupnost pa ima največji vpliv župan in lokalno prebivalstvo.

Lahko da se Hanžek moti, ampak intervju je precej prepričljiv. Počaklajte da Mladino dajo on-line in si ga preberite.
sudo poweroff

poweroff ::

nebivedu: če se prav spomnem, je Hanžek izjavil, da je prejel samo eno anonimno pismo proti Romom.

Torej ali laže Hanžek, ali pa lažeš ti. Glede na to, da smo te v tej temi že večkrat dobili pri neresničnih trditvah, si bom mislil svoje. Kaj je tožbeni zahtevek pa perciju tudi še nisi povedal, ne?
sudo poweroff

krneki0001 ::

Matthai, pojdi v ambrus pa jih prosi za pisma, koliko so jih poslali na Hanžkov naslov. Vsaj 50 pisem je bilo podpisanih s strani vaščanov in vse imajo oni v fasciklu shranjene. Če pa Hanžek laže, je pa to njegov problem. Sam pa sem osebno odnesel 2 pismi z moje strani.

Kolikor pa sam vem, se država nikoli ni nič trudila uredit v KS Ambrus, ker bi domačini z veseljem sprejeli vsako rešitev, da bi potem lahko mirno živeli. Torej kdo zdej laže - 300 ljudi, ki so zaradi nereševanja problema s strani države naredili barikade, al Hanžek, ki iz varnega naslonjača opazuje vse in pljuva po ljudeh, katerih osnovna pravica (ki bi jo moral zagovarjati v prvi vrsti Hanžek) je da jih država varuje pred kriminalom in jim zagotavlja temeljno pravico do mirnega življenja.

Poleg tega so v KS Ambrus povabili in Hanžka in še mnogo drugih vplivnih ljudi(tudi preko medijev) da si pridejo ogledat zadeve v živo, pa se ni Hanžek nikoli niti toliko odzval, da bi poziv zavrnil - raje je iz varnega naslonjača lagat kako ni dobil nič od vaščanov in kako se je država trudila zato, da bi tam vzpostavila red, kar je čista neresnica, ker država še sedaj ni obravnavala tistih 126 KD o katerih so v medije dali informacijo policaji. Tok o verodostojnosti hanžka in tega, da bi se država trudila kaj narest v tem področju. Torej, če bi se država res toliko trudila, bi vsaj kazniva dejanja obravnavala - tega pa tudi župan nebi mogel preprečiti(če je res kar trdiš, da je župan blokiral državo, ki je "hotela" urediti zadeve s Strojani.

Zgodovina sprememb…

perci ::



Kaj naj si mislim o teh ljudeh? Da zgolj mirno protestirajo? Meni izgledajo hudo nevarni.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: perci ()

jk ::

nebivedu...

Matthai: ampak Mladina, Mladina, Mladina......:\

poweroff ::

Kaj naj si mislim o teh ljudeh? Da zgolj mirno protestirajo? Meni izgledajo hudo nevarni.

Saj tudi so. Vsemu svetu razglašajo, da Slovenija ni pravna država, ker vlada in DZ ne spoštujeta odločbe US. To je pa precej nevarno - načenja ugled države in ruši našo idilično samopodobo.

Striček Stalin bi jih že zdavnaj poslal v gulag.
sudo poweroff

svecka ::

Komaj čakam da se bo odprla še kakšna tema o demokraciji po "x" načinu

to bo šele zanimivo branje in verjemite SE BO odprla, saj se še zmeraj ni nič rešilo glede "x" problematike.

Avalonis ::

Nekaj vprašanj za Matthaia :

1. Napad na vaščana iz Ambrusa je bil organiziran s strani koga? Vemo, da je bilo vpletenih vsaj 5 ljudi (5 avtomobilov). Kako je lahko ena sama oseba v komo premlatila nekega fizično nabildanega kmeta. Osumljenec naj bi bil drogeraš in ne preveč telesno sposoben.

2. Dejstvo, da je glavni osumljenec napada slovenec ti pomeni veliko. Greš celo tako daleč, da celotno akcijo vaščanov minimiziraš na samo tale dogodek v katerem je glavni osumljenec slovenec in nato trdiš, da je to dokaz, da so vaščani rasisti, ker napadalec ni bil rom. So pretekla dejanja romov in ljudi, ki živijo v njihovem kampu, nepomembna in nepovezana s pregonom družine Strojan?

3. Zakaj tako slepo zaupaš samo tistim ljudem, ki podpirajo tvojo verzijo dogodkov? Ko so prišli na dan dogodki iz Ambrusa sem bil tudi sam zgrožen nad dejanji domačinov. Ko sem zvedel za pogoje pod katerimi so živeli Ambrušani in za težave s sobivanjem vaščanov in romov jim najprej nisem verjel, ker nisem mogel verjeti, da se lahko kaj takega dogaja v sloveniji. Na žalost sem se krepko motil.

4. Imena Strojanov so danes domača v vsakem gospodinjstvu v sloveniji. Zakaj nihče ne pozna imena vaščana, ki še danes leži v komi v kliničnem?

5. So v tvojem mnenju slovenski in tuji mediji pripomogli k reševanju problema ljudi iz Ambrusa?

In za konec...

6. Kaj bi ti storil, če bi bil v vlogi vaščana iz Ambrusa?

poweroff ::

4. Imena Strojanov so danes domača v vsakem gospodinjstvu v sloveniji. Zakaj nihče ne pozna imena vaščana, ki še danes leži v komi v kliničnem?
Točno to je pravo vprašanje. Zakaj? Zato, ker se ljudem jebe za tistega človeka (ki je menda sedaj na rehabilitaciji), gre se jim izključno za nestrpnost do Romov.

Če bi jim bilo res do tega človeka, bi mu nakazali kakšno pomoč, ali pa bi ga obiskovali na SOČI.

6. Kaj bi ti storil, če bi bil v vlogi vaščana iz Ambrusa?
Požgal lokalno policijsko postajo. Ne, resno: na odgovornost bi poklical policijo, inšpekcijo in občinarje.
sudo poweroff

Opanka ::

Hanžek je povedal za Mladino ???!!!???
in to je res kar je on povedal.....
pa saj nisi resen, hanžek je najbolj nekredibilna in nakladaška osebnost v tej zgodbi,

in občina da je blokirala izvajanje zakona,
pa to je še bolj neresna izjava od zgornje,
občina nikoli NI in NE BO pred zakonom, ki se izvaja na republiški ravni, NIKOLI, ok, razen v hanžkovi glavi
prosim te....
uh

čoko ::

Ker je župan Lampret (za tiste, ki ne ga ne poznate) TOLIKO NAREDIL za rome in krajane so ga pa še enkrat izvolili!!!

Dejstvo je, da so krajani in župan vas čas samo čakali na trenutek, da se jih rešjo, zato pa se 12 let ni nič ni premaknlo nikamor. Z njimi se res ukvarjale socialne službe in policija, pa še ti so iz Grosuplja, kjer so jasno povedali, da majo že z svojimi romi zadost problemov! Pol mi pa nej kdo pove, kaj je za rome naredila Ivanška občina!?!

asus ::

Kar se tiče ambrušanov in zagračanov.Ko so res tok pošteni,zakaj pa je pol tok fotrov od 40-60 let,oz vsak deseti kmet, ki sadi konopljo med koruzo in prodajajo mulcim ???Res pošteni so te "krančani":\

čoko ::

ja, model ob cerkvenih praznikih na stojnici pred cerkvijo keramiko prodaja, ostale dni v letu pa ganđo( ne pred cerkvijo, to bi bil greh lol)

Preveč jim pokradajo, to je to! Pa verjemte, da je kmetu čist vseen za dva paradajza, pa kilo krompirja. Na Dolenjskem se temu reče robutanje in ne kraja.

TESKAn ::

Smešni so nekateri, na veliko zagovarjajo rome 'sej slovenci tudi to počnejo!', v kaki drugi temi pa se zmrdujejo nad državo, ko pravi 'sej oni pred nami so isto počeli'.
Mislim, kaj, je treba najprej vse slovenske kriminalce polovit, da se bo lahko kaj naredilo v zvezi strojanovimi? Bi radi zakon, 'dokler ne bodo porušene vse slovenske črne gradnje, se nima kaj pipat romskih'? Bolna, taka argumentacija. Kdor tega ne vidi, je pa še bolj bolan.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

jype ::

TESKAn> Mislim, kaj, je treba najprej vse slovenske kriminalce polovit, da se bo lahko kaj naredilo v zvezi strojanovimi?

Prijavi jih. Zavedaj se, da je kriva prijava kazniva.

TESKAn> Bi radi zakon, 'dokler ne bodo porušene vse slovenske črne gradnje, se nima kaj pipat romskih'?

Ne, bi pa rajši, da najprej podrejo tiste v bližini mojega doma. Logično, ne?

TESKAn ::

Zakaj bi jaz kogarkoli prijavljal? Ti imaš toliko za povedat, kaki cigani da smo slovenci, ti podaj prijave.

Za drugo, ti to logiko odrekaš Ambrušanom? Kaj, so oni kaj 'manj', kot ti?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

asus ::

A je treba vso družino nagnat zaradi ,treh posameznikov.Zagovarjam otroke in poštene rome v naselju,ki jih ni bilo treba izgnat in nimam nič proti temu, da se tiste ki storijo kd kaznuje.Pa ne mi zdaj s takim:Da si rom lahko več privošči itd....Valjda da ima folk tok proti njim, če jih pa od malega vzgajajo da cigan ni človek.Me zanima koliko vas je tukaj , ki se je kdaj usedlo za mizo s kakim romom in se kaj pomenili z njim.Zemlja je njihova, in lahko delajo z njo kar hočejo in noben jih nesme izgnat.Če bi se mene in mojo družino našli takole gnat mislim da se nebi tko lepo končalo >:D

jype ::

TESKAn> Za drugo, ti to logiko odrekaš Ambrušanom? Kaj, so oni kaj 'manj', kot ti?

Ne, seveda ne. Saj zdaj so prej podrli tam, pa se še vedno pritožujem zgolj zato, ker tule pri nas še niso, ne ker so tam prej.

TESKAn> Zakaj bi jaz kogarkoli prijavljal? Ti imaš toliko za povedat, kaki cigani da smo slovenci, ti podaj prijave.

Jaz nisem nobenga Strojana vidu delat karkoli narobe, tko da nimam kaj prijavljat. Kar sem pa videl, sem že prijavil policiji, ki je doslej precej profesionalno ukrepala.

čoko ::

Ne, gre za to, da razglablaš o stvareh o katerih pojma nimaš! Prej jih ni noben od vas ni poznov, zdej ste pa kar naenkrat vsi strokovnjaki. Tisti, ki Strojanove poznamo, vemo, da so manj pokvarjeni kot vsi vi, ki jih obsojate (če lahko posplošim, tako kot ste vi).

asus ::

Kar se tiče pa požiga, to ni bila prva baraka da so jim zažgali.Jaz osebno, sem jim prodal les za to zadnjo barako ki so jim požgali.:P

krneki0001 ::

čoko in asus - če so Strojani bolj pošteni od mene, (ki jih obsojam), potem ne vem zakaj ne delajo redno v službah in zakaj morajo vlečt socialno. Če so tok pošteni, bi jih vsak zaposlil.

Me zanima kaj jim je Šinkovc tok hudega naredil, da so ga moral skor ubiti, Ne vem kaj jim je Sašo iz Smrjenj naredil, da je bil mesec dni v komi in potem 3 mesece na rehabilitaciji - skupno je le to da sta se morala mimo njihovega kampa peljat, da bi prišla domov.

Upam si trdit, da Čmak s 65 kilami, ves zafiksan in rahitičen, ni mogel potovčt Šinkovca. Glede šinkovca vem samo eno - 100.000 sit so mu hotl ukrast, ker pa jih ni dal so ga pa s sekiro potovkl, za sinom, ki je pa zbežal, so pa streljal.

Asus, a ti naj bi jim kaj prodal??? V življenju še nisem videl strojanovih, da bi les kupvali.

Zgodovina sprememb…

asus ::

In še marsikaj nisi videl ,zgleda.Zakaj pa "tabogat" mirno hodi po krajini in ga noben ni izgnal kljub temu da je posiljeval in prodajal svojo lastno hčer in ženo potolkel s sekiro( aja on ni Strojan,on je domačin).Pa še se takih psihotov najde v krajini.Mene tud zanima kaj so tisti otroci in ženske naredile Sašotu in Šinkovcu???

edit:Pa ,če bi prebral vse moje poste bi vedel kaj moj point

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: asus ()

aljazh ::

Prve sankcije za prebivalce Grčaric, ki so ustavili policijsko kolono vozil in pregledovali notranjost vozil, so že izrečene.

Trinajst krajanov je prejelo položnice za plačilo kazni nekaj več kot 41 evrov, dva prebivalca pa bosta zaradi prekrška morala plačati vsak 410 evrov, je poročal Radio Slovenija. Policisti so krajane identificirali s posnetki ene izmed televizij.


Vir: rtvslo.si

KandazaR ::

In še marsikaj nisi videl ,zgleda.Zakaj pa "tabogat" mirno hodi po krajini in ga noben ni izgnal kljub temu da je posiljeval in prodajal svojo lastno hčer in ženo potolkel s sekiro( aja on ni Strojan,on je domačin).Pa še se takih psihotov najde v krajini.Mene tud zanima kaj so tisti otroci in ženske naredile Sašotu in Šinkovcu???


Je bil obakrat zaprt za to kar je naredil. Da pa kmetje tam gojijo konopljo med koruzo to pa prvič slišim. Maš mogoče kake dokaze za te hude obtožbe.

krneki0001 ::

Asus ali je bil "tabogat" zaprt zato, ker je ženo potolkel s sekiro?

Al se zdej zgovarjaš na to da če je en, ki ni Strojan, nekaj naredil, lahko pa še Strojani? Če se na to zgovarjaš, potem si idiot. Vsakdo naj bo za svoja dejanja odgovoren in naj za njih plača.

Pa zanima me kok se ti osebno poznaš s Strojani? Ker jst jih poznam vse in vsi moški, ki so starejši od 13 let v njihovi familji imajo KD na grbi, če pa kakega Marinkota pogledaš, pa sploh veš kako zadeve stojijo - najbolj mi je smešen njegov izgovor, da je bil zadnjih 8 let na drogi - se pravi je v zaporu na Dobu redno dobival drogo zadnjih nekaj let - zanimivo bi bilo vprašat potem malo na Dob, zakaj dovolijo zapornikom in njihovim obiskovalcem vnos drog v zapor!!!

krneki0001 ::

Ne kmetje tam ne gojijo trave med koruzo - travo jim posejejo Strojani in taki tički kot sta asus in čoko, potem pa krivdo na kmete zvalijo, če slučajno dobijo policaji travo.

asus ::

A od strojanov pa noben ni bil oz. ni zaprt???Lahko naštejem par kmetov in domačinov, ki sadijo in prodajajo.Ne pravim da strojani ne sadijo , ampak ti praviš da kmetje ne in očitno si ti budala ker tega ne vidiš.Lansko leto so v zagradcu, kar nekaj domačinov dobil , ki so v hiši imeli posajene konoplje ti. skank pod reflektorji in posebno prirejenimi prostori.Mislim da veš o kom govorim

edit:praviš, da je bil tabogat zaprt in potem še praviš da je Marinko sedel 8 let, kljub temu pa si pristaš tega da jih ne kaznujejo pravilno ,da jih tolerirajo itd.Halo zaprt je bil zaradi prekrška, ki ga je naredil tako kot vsak državljan ( no ja kak pomembnež bi šel skozi:D ).Otroci in ženske pa niso nebenega pretepli,napadli ipd....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: asus ()

krneki0001 ::

Ja vem o kom govoriš, ampak noben od teh ljudi ni bil kmet in ni imel posajene trave na njivi - vsi so imeli travo pod reflektorji v stavbah. Tko da prosim da ne obrekuješ kmetov, ker s travo nimajo nič skupnega - ima pa mularija iz Zagradca, Krke in Ambrusa sigurno pol manj drog kot Strojani.


Glede tega da noben od Strojanov ni bil v zaporu se pa grdo motiš, Đemo, Marinko in še strije so bili v zaporu, od teh petih je samo Marinko na prostosti zdej, štirje so še vedno zaprti. Đemo je celo poskusil samomor narest v celici pred kratkim.

Zgodovina sprememb…

aerof ::

Evo sankcije za prebivalce Grčaric, ki so jih nekateri zahtevali so že izrečene. Ljudje bodo morali plačati, ker jih večina hodi v službo. Recimo, da je tako nekaterim zadoščeno.
Zdaj pa da vidimo še plačane položnice Strojanovih, ki so se vozili z neregistriranimi avti brez izpita in so jim bili izdani plačilni nalogi. Če jim niso bili, je tudi to posneto. Tako bo zadoščeno tudi drugi strani.
Potem pa tako striktno naprej in morda bomo v tej državi še kam prišli.>:D

krneki0001 ::

Strojanom ne morejo nič vzeti in tistih 126KD od leta 2004 bo zapadlo, tako kot jih je pred tem že par sto. Nimajo jim kaj rubit, čeprav, če bi bilo po moje, bi jim rubil zemljo in z njo poplačal vse kazni, ki jih imajo za plačat.

zee ::

dream on ... zgodovina se bo ponovila (kot se je že ničkolikokrat)
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

asus ::

Med njimi so bili tudi kmetje in imajo koruzo.Sadijo tudi lovci v krajini itd...itd... Nebom pa omenjal imen ,da ne zblatim še ostalih članov družine, tako kot ste vi sedaj za celo življenje zablatili tiste 2,3,5,.... letne otroke, ki jim je trenutno življenje le igra in odkrivanje novih stvari

nebivedu: pa nepremičnine ti nemorejo zarubit, če ni pod hipoteko:P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: asus ()

asus ::

Pa očitno si tudi ti nepismen, ker ne vidiš oz neveš kaj pomeni vprašaj???????????????????????

A od strojanov pa noben ni bil oz. ni zaprt??? to je moj odgovor oz. komentar na tole : Asus ali je bil "tabogat" zaprt zato, ker je ženo potolkel s sekiro?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: asus ()

krneki0001 ::

Ko ne gre nič drugega se pa spet na otroke zgovarjaš - te otroke bi jim bilo treba odvzeti, ker za njih ne skrbijo z denarjem, ki ga dobijo od socialne za te namene. Otroci bosi in napol nagi pozimi skačejo naokoli (se še spomnim Mirkota, ko je nekoč sredi zime prišel do nas bos in prosil za čevlje, ker mu jih fotr noče kupit).

Kar se pa tiče izgona; Noben od ambrušanov jih ni pregnal, sami so šli in to je potrdil tudi minister pred mediji. Ta minister se je tega da bi jih odstranili tudi spomnil, ker noben od domačinov ni zahteval, da gredo stran. Vse kar so domačini zahteval, je bila samo enakost pred zakonom in da se jih po zakonu kaznuje za njihove KD. Po tem dogodku so pa začele zadeve, ki so jih delali (kriminalni del strojanov) kapljati na dan. Od pretepov, kraj, ustraševanj, posilstev in izsiljevanj.

Če bi bilo po moje, bi s policijo zavzel zagradec, dečjo vas in ambrus ter uvedel policijsko uro in kaznoval krivce na eni in na drugi strani. Ker pa za kaj takega nimamo sposobnih ljudi v vladi, se je pa zakuhalo mnogo bolj, kot bi si marsikdo želel. Upam pa samo, da je to dobra šola za naprej in da bo vlada zdej na tistih mestih, kjer lahko do česa takega pride tudi pravočasno ukrepala.

Kar se pa tiče trave - sam je nimam in je ne konzumiram več od prvega letnika srednje šole, pa še takrat sem jo kupoval in ne sadil (to je pa zdej že skor 20 let nazaj), pa imamo kmetijo v bližini dečje vasi, torej ne moreš izjavit, da imamo vsi kmetje tam drogo na njivah. Za tiste, ki pa imajo v krajini travo me pa ne zanima, vem pa da so dobili enega izmed večjih dilerjev leta 2004 ali 2005 in da bo kr nekaj časa sedel zato ker so dobili okol 8kg trave pri njem doma pod lučmi.

8kg trave pa je bil eden izmed večjih, če ne največji - torej je potem pri velikih dilerjih v krajini manj trave kot jo imajo revnejši dilerčki po ljubljani. 8 kg pa res ni nobena velika zadeva.

krneki0001 ::

Pa očitno si tudi ti nepismen, ker ne vidiš oz neveš kaj pomeni vprašaj???????????????????????

A od strojanov pa noben ni bil oz. ni zaprt??? to je moj odgovor oz. komentar na tole : Asus ali je bil "tabogat" zaprt zato, ker je ženo potolkel s sekiro?


Nekateri so bili zaprti in so še, vendar zaradi KD iz preteklosti za teh 126 uradnih od leta 2004 še ni noben, pa za tistih 47 v postojni tudi ni še nihče, pa za to da so prvi dan, ko so prišli v šentvid okradli trgovino v gamejlnah tu še ni nihče, pa čeprav so jih v trgovini posneli z varnostno kamero.

BluPhenix ::

ima pa mularija iz Zagradca, Krke in Ambrusa sigurno pol manj drog kot Strojani.

In to je neko opravičilo al kaj? Isti prekršek, le da očitno pri enih ni problem, pri drugih pa je.

no, zgleda da se je našel nekdo, ki pozna drugo plat medalje, al tretjo al katerokoli že.

Tole:
Tko da prosim da ne obrekuješ kmetov, ker s travo nimajo nič skupnega
in to:
od leta 2004 bo zapadlo, tako kot jih je pred tem že par sto.

Maš kje dokaz, črno na belem, da jim je zapadlo že par STO KD? Nekdo, ki zgleda da ve nekaj več od tebe (ali pa tudi ne), ne sme govoriti o tem, kaj se dogaja s "poštenimi" ljudmi pri vas, ti pa lahko ljudi obrekuješ, brez da bi imel kakršne koli dokaze od tem? Ne funkcjonira to tako.

Zdej so očitno zanimiva ta KD. Guess what, tudi veliko slovencev je, ki ima marsikakšno KD še nerešeno, marsikdo je na kakšnem vplivnem položaju, veliko je tudi junkijev in kakšen brezdomec. Tebe pa moti samo in le to, da KD nekaterih Strojanov (čeprav so zgleda že odsedeli kr lep del) niso še rešeni?
Najprej zemlja, nato črna gradnja, sedaj tole. Prvo dvoje se je rešlo in točno tako, kot si ti govoril, da se ne bo nikoli. Še KD jim zaračunajo pa bo rešeno? Boš podpisal spravo in bo vse rešeno?

Nekateri tule lovite vsako bilko, ki jo je pozabil ali pa slabo pokosil govornik pred vami. Če pa ni nobene, pa eno s sabo prinesete. Velja za obe strani, da se ne bomo spet kregali.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
««
49 / 51
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
786074 (4101) krneki0001
»

Končno dočakali (Strojanovi)!!!

Oddelek: Loža
322923 (1665) šernk
»

Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
776174 (5187) Brane2
»

Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18011488 (7936) čoko

Več podobnih tem