» »

Ljudska "demokracija" na ambruški način

Ljudska "demokracija" na ambruški način

««
4 / 51
»»

A. Smith ::

Eni so majhni, drugi bi se pa pustili zastraševati, ropati in si jemati zemljo. Pri tem bi vse prenašali mirno ko ovčke, dopuščali drugim početi stvari, ki jih sami ne smejo in nikoli naperili prsta proti vladi "ukrepajte!". Aneda.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Thomas ::

Nekoliko lažje je z našimi Cigani, kakor s tistimi iz Iraka ali Alžirije.

Če jih tiste (taoddaljene) pustiš pri miru, sami prihajajo k tebi, ker nimajo druge izbire. Pri njih doma je: Pekel na Zemlji.

Kar nekaj ga pa - kdo bi reku - prinesejo s sabo.

Vprašaj v Pariz, če meni ne verjameš!

Ampak Civilist, Cigan, Irec in Zumba - smo vsi ljudje. Minimalna spodobnost je zahtevana! Mandatorna. Sicer je štala. Minimalna spodobnost tudi povsod tam, kjer Cigani živijo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

drejc ::

Jest ne vidm pametne rešitve v okviru veljavnih zakonov.

To z pogostimi nenapovedanimi raidi specialcev se mi zdi še najboljša rešitev, pa naj zveni še tako avtoritarno.

Drugače pa...kje so socialne službe...kak dopustijo da otroc živijo v takih okoliščinah, nej jih magari polcaji iz drugega mesta pospremjo (če se jih lokalni bojijo), ocenijo stanje in odvzamejo otroke, tako kot to počnejo slovenskim narkomanom, brezdelnežem in kriminalcem. Sj to obstaja, ne?
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

gfighter ::

No, zdej vam je jasno, kako je Američanom v Iraku. Podivjanih Ciganov je tam nekaj milijonov.


Seveda, njihova politika je podobno zgrešena kot naša. Le da v drugo smer. Zato imamo probleme s "cigani" tako mi kot oni. Permisivnost in represivnost sta namreč vsaka po svoje zgrešeni, v pravem razmerju pa presneto dobro delujeta. Razmerje se sčasoma prilagaja trenutnim razmeram v družbi in loviti ravno pravega je umetnost najboljših vladarjev, ki pa jih glede na stanje v obeh državah ne mi ne Američani trenutno ne premoremo.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Thomas ::

Aha. Američani naj ne bi pošiljali vojakov po svetu, samo pomoč?

Mi bi pa morali Ciganom dovoliti samo pol tistega, kar smo jim doslej?

Al kaj?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Dejstvo je, da je ena družina Romov zaradi groženj lokalnih Slovencev zbežala iz svojega kraja.
Nisem še slišal, da bi slovenska družina zbežala zaradi groženj Romov. Kot na dlani je, da so Romi tisti, ki so ogroženi in ne obratno.

Dejstvo je tudi, da je policija namesto, da bi Rome zaščitila, nagovarjala, naj jo čim prej spokajo od tam. Si predstavljate, da bi policija nagovarjala slovensko družino, naj zapusti svojo hišo in svojo zemljo zaradi groženj Romov?

Dejstvo je tudi, da Romi kradejo bistveno manj, kot Slovenci. Tista Romska družina lahko krade še naslednjih 100 let, pa ne bo mogla pokrasti niti desetino tega, kar pokrade kak slovenski direktor v slovenskem podjetju. Da me ne bo kdo narobe razumel. Večina direktorjev je takih, kot morajo biti. So pa tudi taki, ki so pokradili podjetje, ga porinili v stečaj in tako oškodovali na tisoče upnikov. Žal niti policija niti sodišče nima zadosti usposobljenega kadra, oz. volje in denarja, da bi takšne zadeve razščistili in takšne posadili tja, kamor sodijo - v zapor.

Hanžek je lepo poveda: Če država ni sposobna zaščititi nedolžnih nekaj let starih romskih otrok, potem pravna država pade.

p.s.:Pomoje res ni treba, da v vsako debato tlačimo Američane.

Matev ::

Tista Romska družina lahko krade še naslednjih 100 let, pa ne bo mogla pokrasti niti desetino tega, kar pokrade kak slovenski direktor v slovenskem podjetju.


eno zlo ne opravičuje drugo zlo


zaradi mene če kak duhovnih posili 100 fantkov

ne bi pustil da bi en naš duhovnik posilil mojega otroka (pa čeprav "samo" enega)

noraguta ::

madmicka dej preber gor kaj sta napisala lokalca, preber cajtenge , da so povzročili zapler ravno romi z napadom na tamkašnega prebivalca. In dojem , da se nobenemu romu ni zgodilo nič , kljub temu ,da so grozili in nazadnje celo uresničili svoje grožnje. In ker država ni bila sposobna zagotoviti miru na omenjenem območju so domačini vzeli zadevo v svoje roke. in ravno tako država ni zaščitila ostalih otrok pred romskim ropanjem.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Thomas ::

Ameriške (in naše, saj imamo vojake tam!) težave v Iraku, naše težave Ambrusu in Ameriške težave v četrtih Los Angelesa so povsem ista stvar. Neki ljudje (Cigani jim recimo) zavračajo našo civilizacijo. Praktično in ideološko.

Pa naj se Hanžek in Mici še tako trudita to zanikat.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

Juj božčki. Bi pa malo manj štale delali, pa bi bil mir. Recimo registrirali avte. Ne hodili v tujo hosto po drva. In ne bi ropali bank pri 14h.
Vem, da je takih malo in vem, da se kak tak najde tudi med 'klenimi slovenceljni' - ampak 'klen slovencelj' bo šel za rop banke sedet, cigan se bo pa samo smejal - če mu bo kdorkoli kaj hotel, bo že hanžek v luftu tulil o nasilju nad ubogimi romi, ki si itak niso sami krivi, da se (nekateri) obnašajo kot živali.
Tle je glavna razlika. Dela slovencelj štalo, ga dajo v čuzo, da se pomiri. Dela cigan štalo, ga vsi 'razumejo, kako je tak zaradi družbe, ki mu ne pusti, da bi uresničil svoje sanje'. Ma se mi zdi, da so sanje večine ciganov pet otrok čim prej, da bo lahko vlekel socialo in nič delal.

In za konec, tiste bogeboge romske otroke bi najbolje zaščitili tako, da bi jih vzeli staršem in jih dali v rejo, IMO. Ampak to pa nekaterim spet ne bi bilo po godu...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Daedalus ::

Hanžek je lepo poveda: Če država ni sposobna zaščititi nedolžnih nekaj let starih romskih otrok, potem pravna država pade.

Pravna država je padla takrat, ko je zaradi neukrepanja dovolila, da stanje tako eskalira. Bi rekel, da je Hanžek nekaj spregledal..
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

gfighter ::

Thomas, to so tvoji sklepi, ne moji. Moram rečt da je tole zanimiva izpeljava mojega posta, vendar od tebe čisto pričakovana.

Aha. Američani naj ne bi pošiljali vojakov po svetu, samo pomoč?

Mi bi pa morali Ciganom dovoliti samo pol tistega, kar smo jim doslej?


Hm, od kje ti to? Lej, saj razumem da je pri tvoji samozavesti še posebno težko priznati napake v "memplexu", ampak takšna obramba je milo rečeno mimo. Če hočeš podrobno obrazložitev kaj mislim glede situacije tam dol, ti lahko odgovorim kje drugje, tule nočem zavit preveč v offtopic. Glede naših sem pa menda vse povedal že v prvem postu v tej temi. Ko represivni organi ne bodo delali razlik med državljani, bo enemu ciganu ravno tako kot enemu slovencu jasno, da če ukrade 5 jurjev v trgovini pa ga pri tem dobijo, bodo težave večje od koristi.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gfighter ()

Brane2 ::

No, zdej vam je jasno, kako je Američanom v Iraku. Podivjanih Ciganov je tam nekaj milijonov.


Ja, ampak tam so ameri top-dog cigani. Ena od sekt, ki jo sicer bolj intenzivno zanima nafta kot ostale stvari.

Poleg tega so ostali na svoji zemlji in ameri so tisti, ki so naredili s*anje.

Tako kot je pred dnevi izjavil angleški general: Trouble in Iraq is, we weren't invited there, we just broken the door and rushed in, so we weren't welcome. We were tolerated for a while, but never welcomed. Now we are asked to leave...

Ne branim domačih ciganov, le pravim, da primerjava ni na mestu.

SPloh ker je tudi tam več vrst ciganov. Taki, ki ukazujejo svojim enotam iz USA,GB itd iz varne daljave, politiki, ki te uporabljajo kot orodje za svoje cilje, preko tistih, ki so se prijavili na seznam za človeški safari in kraje po tujih državah, ker je že izhodiščna plača dobra ( $1-2K na mesec ?!?), preko satelitskih držav ki na ukaz pošiljajo svoje oborožene cigane (kakšne vzhodnoevropske države itd) in tako naprej.

In seveda avtohtone vrste. Tisti, ki jim je gnili zahod kriv za vsa zla na svetu, nimajo pa nobenih problemov s tem,d a pobijejo civiliste-neznance drugih "plemen"- določeni ciganski primerki so celo v sdoniških vrstah, ki pravijo, da je to sicer krvavo in umazano, ampak trenutno nujno.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Gavran ::

@ MadMicka:
"Dejstvo je, da je ena družina Romov zaradi groženj lokalnih Slovencev zbežala iz svojega kraja. "
Dejstvo je, da je ta družina (khm... družina s 50 člani?) bivala v ilegalno zgrajenih hišah na območju ki niti teoretično ne more biti zazidalno. To je oblast rekla že pred 15 leti, sedaj pa so končno prebivalci izsilili, da se je uredsničila pred 15 leti izdana odločba.

"Nisem še slišal, da bi slovenska družina zbežala zaradi groženj Romov. Kot na dlani je, da so Romi tisti, ki so ogroženi in ne obratno."
Mogoče pa si slišal za primer pred leti, ko je romski otrok posilil sošolko. Ta deklica je morala vsak dan gledati svojega posiljevalca, oblast pa je predlagala staršem deklice naj NJO prestavijo na drugo šolo, namesto da bi kaznovala posiljevalca.

"Hanžek je lepo poveda: Če država ni sposobna zaščititi nedolžnih nekaj let starih romskih otrok, potem pravna država pade."
Pozabil pa je povedati, da je pravna država pred 15 leti izdala odločbo o tem zemljišču, ki je sama ni udejanila. Pozabil je povedati, da je v Sloveniji kup ciganskih naselij na tuji zemlji in brez vseh dokumentov. Pozabil je povedati, da za cigane ne velja praktično noben zakon Republike Slovenije. Pozabil je torej povedati, da smo Slovenci v lastni državi nezaščiteni pred ciganskim nasiljem, krajami in lopovščinami.

Privoščim ti, da bi 15 let živel v neposredni bližini ciganskega tabora. Resno.

Thomas ::

Brane,

Zemlja je vedno od tistega Cigana, ki jo je osvojil. Bodisi on, bodisi njegovi predniki.

Ameriški cigani so svojo pobrali indijanskim ciganom, ki so jo prej pobrali enim drugim indijanskim ciganom, iz zgodnejše poselitve. Pa še vmes je bilo nekaj transferjev.

Tako, da o svetosti parole "to je Irak", ne bi preveč razpravljal.

Verjetno, so pod kožo sedanji ameriški, slovenski in iraški cigani povsem iste perle. Genetsko dovolj podobni.

Toliko o biologiji in zgodovini.

Še nekoliko logike. Takoimenovana Zahodna družbena pogodba, pa je tako atraktivna, da bi njene svetle plati imeli vsi cigani. TV z Britni in podobno šaro. Da bi pa vzeli cel paket, pa nekateri ne bi. Večina ne bi. Vendar funkcionira samo, če je v celoti - ali skoraj v celoti.

Zato vsak ameriški cesar nekako ve, da če bo dopustil, da ga cigani barbari preveč serjejo po svoje - magari navidez daleč od meja imperija - je to zelo tvegana situacija. Se bo našel nek Odoaker, ki bo njegovega naslednika nekoč odstavil. Tako kot je Romula Avgusta leta 476.

Ameriški cesar ve, da ima vanjske, pa bogami i unutrašnje neprijatelje in da jih mora rezat hitreje, kot rastejo. Tudi je tako moder - v nasprotju z rimskimi - da jim ponuja vse bistveno, kar ima sam, v zameno za peace Americana.

Tako kot slovensko plemstvo ponuja Cigotom kariero kot jo ima Oto ali celo več.

Namreč naša ordnunga zahteva enakost ljudi pred zakonom.

Bistvo ciganske filozofije pa je to, da "vsakemu njegov style". To naših ciganov, dolenjskih. Njih delajo zidovi živčne. Oni so multikulturni. Njim gobe in odpadni aluminij, civilistom priložnost poslušati ciganske pesmi. Itd.

Dočim top cigani v Iraku, pa imajo prav tako kot naš (face it!) cesar Jurij, za nas pripravljeno utopijo. Kalifat. Za zdaj pri njih, v drugi fazi povsod.

Jasno, naravno, razumljivo.

Da bi pa zdaj, zaradi politične korektnosti mi pristajali na prvo fazo njihovega plana - pa ne bi. Hvala lepa.

Rajš požrem dol to, da sem peta kolona Američanov, kot pa naivko, ki je pomagal pri izgradnji Kalifata.

Zakaj?

Ker v precej amerikanizirani Sloveniji se nekako da. V kalifatski podružnici - nikakor.

Veljajo pa za vse isti naravni zakoni. Jasno.

Le da West je (edini!) uspel vzpostaviti ljubezensko razmerje z naravoslovno znanostjo. Kar omogoča podložnikom nenaravno ugodno življenje. Poleg seveda kompliciranih ritualov, ki onemogočajo medsebojno ubijanje in delanje drugega zla v zelo visoki meri.

TO branimo.

To bi radi, da upošteva vsak človek na Zemlji, sicer bomo nadenj poslali policijske specialce. Najraje avtomatične.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Matev, nisem rekel, da eno zlo opravičuje drugo. Pravim le, da Romi živijo bistveno slabše življenje kot Slovenci. In nekateri izmed teh Slovencev očitajo Romom, češ, da oni lahko vse delajo in da za njih zakoni ne veljajo. Kar pa ni res. Sicer pa ni problema. Če kdo od Slovencev misli, kako je Romom super v življenju, naj gre in živi z njimi, pa bo mir.

Gavran, ti dej kar lepo link, kjer piše, kdo je koga posilil in kaj je reklo o tem sodišče. Ker tiste zgodbice rekla kazala, so običajno le zgodbice.

Gavran, praviš, da smo nezaščiteni pred Romskim nasiljem? Pa kdaj hudiča ti bo prišlo v glavo, da če bi bili nezaščiteni, bi mi bežali pred njimi, resnica je pa ravno obratna. Oni so zbežali pred nami.

In praviš, da ker policija gleda skozi prste Romom, ki se vozijo v neregistranih avtomobilih in ko sem ter tja ukradejo kaj malega, da lahko zaradi tega država gleda skozi prste Slovencem, ki preganjajo Rome in njihove nekaj let stare otroke??

Razumem, da država gleda skozi prste Romu, ki mu tako ali tako nima kaj vzeti. Če npr. Rom ukrade 5.000 SIT in jih zapravi, drugega pa nima, kaj hudiča mu čmo vzet? Ne razumem pa, zakaj država gleda skozi prste nekaterim, ki pokradejo na stotine milijonov tolarjev in ta denar imajo, pa nikomu ništa. Tega pa res ne razumem. Številni so primeri, ki jih poznam osebno in kjer pač policija nič ne naredi, ker bi morala imeti na enem samem primeru malo množico pravnikov in ekonomistov, da bi lumparijam prišli do konca. In potem zaradi načela ekonomičnosti zadevo raje pustijo v predalu.

gfighter ::

Thomas: Se povsem strinjam z večino posta, vendar si naivko ti, če misliš da je sedanja politika pri tem uspešna.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Thomas ::

Vem to, da Clintonova politika NI bila uspešna. In da je bila Širakova katastrofalno neuspešna.

Vsi kritiki sedanje politike Bele Hiše, pa dajejo za vzgled ravno ti dve.

Samo nikar ne predlagaj, da "jih je treba osvestiti, izpolnit Kyoto in povišat davke".

Kaj drugega naj kdo predlaga.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Gavran, še nekaj je potrebno razčistiti: to, da prebivalci izsilijo s fizičnimi grožnajmi izvršitev neke odločbe, pomeni padec pravne države. Pred kratkim je bilo objavljeno v sredstvih javnega obveščanja, da je sodnica v Rožni dolini na eni izmed bolj elitnih lokacij v Ljubljani postavila črno gradnjo. Sicer jo je naknadno legalizirala, ampak bi rad videl Roma, ki bi mu to uspelo v Rožni dolini.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Thomas ::

> Gavran, še nekaj je potrebno razčistiti: to, da prebivalci izsilijo s fizičnimi grožnajmi izvršitev neke odločbe, pomeni padec pravne države.

Eni smo pa mislili, da je bil ta padec že nekoliko prej.

Hvala Mici za info.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Brane2 ::

Po Hanžku ta pravna država pade enkrat na nekako vsakih 17 sekund. :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Sicer pa, a ni pravna država padla že takrat, ko izdana odločaba za rušitev ni bila izvršena ? Ali recimo takrat, ko kljub težkim napadom in kriminalu odgovorni niso bili ustrezno kaznovani ?

Rad bi pa slišal Hnžkovo pojasnilo, kako lahko nekaj, kar je že padlo pade tolikokrat znova. Se vmes pobere ?
Zakaj takrat ne reče nič ? Ali pade v bistu še globlje ? Ampak tip vedno govori absolutno v stilu: "Danes in tu je padla pravna država itd." Se pravi v stilu, game over. Odkod potem stalno novi žeton za "next game" ? :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

gfighter ::

Francija je doma očitno zajebala, tu ni kaj. Clinton prav tako ni ravno svetel vzor ravnanja, ampak še vseeno je bilo stanje boljše kot zdaj. V Iraku je bilo že od začetka avanture jasno, da bo stanje v prihodnosti zaradi nje slabše tako za njih kot za nas. Magari bi dobro zrihtali najprej Afganistan, pa potem pridobili večjo podporo za posege drugje ne pa da sta obe državi zdaj potencialni džamaheriji... To je sicer zgolj ugibanje, rešitve ne poznam, če pa bi jo, je najbrž ne bi razlagal tukaj;). Vem pa, da je sedanja Ameriška politika uspeh prihodnjih poskusov urejanja razmer po svetu onemogočila veliko bolj kot Clintonova. Na izgubi bomo pa vsi, razen tistih nekaj ki jim status quo naslednjih 50 let koristi. Zanje pa je seveda sedanja Ameriška politika uspeh.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Brane2 ::

mislim,d a bomo mi demokracijo uvažali tako kot sedaj mnoge druge stvari.

Iz dneva v dan bomo izbirali med rusko demoracijo, povezano s plinom, kitajsko, povezano z dostopom na njihov trg, ameriško, evropsko, indijsko itd itd. Kot kravata. Priložnosti, ceni in kakovosti ustrezno.
On the journey of life, I chose the psycho path.

MadMicka ::

Upam Thomas, da ločiš med dvema dogodkoma: eno je rušitev črne gradnje, kar sicer država dostikrat ne izvrši, pa to ne pomeni padca pravne države, saj lahko država oz. inšpekcija svojo odločitev tudi spremeni. Lahko se npr. gradnja legalizira.

Drugo pa je, ko pobesnela rulja juriša na družino, ki ima štiri odrasle in cca. deset otrok, pa jih država pod pretvezo, da jih ščiti, odpelje iz njihove zemlje drugam.

Upam, da razumeš, da obstajajo v vsaki družbi manjši in večji prekrški. To, da se domačini znesejo nad nedolžnimi nekajletnimi otroki, država pa to tolerira, je zločin.

Dejte si predstavljat, da vašo bajto obkoli več sto glava množica in delam galamo ter kriči kaj in kako jim bodo naredili. Madonca, to lahko na otrocih v tej hiši pusti trajne posledice.

No, zdej se lahko zahvališ še za ta info. Ti ga rade volje dam.

MadMicka ::

Brane 2, eno je trgovina in kupčkanje levo in desno, drugo pa je demokracija, ki je politični sistem in pomeni le to, da ima ljudstvo oblast - tj. moč, da samo svobodno izbira svoje vodstvo.

cryptozaver ::

Pobesnela mnozica se znasa nad otroci. A v tem je kec? Hm pa ocitno res slabo spremljam Armbrus...

A ni to, da vstane cela vas se organizira in odpravi proti naslju ciganov (pa najbrz ne zaradi otrok) precej precej nenavadno? Se ne spomnim da bi kdaj maltene cela vas takole odreagirala na nek dogodek. To se ni zgodilo niti ko je drzava gradila ceste vse povprek, postavljala smetisca proti volji ljudi, gradila zavetisca za begunce, komune, to se ni zgodilo niti v vojni 91'ga leta!!!!!

Vec kot ocitno je da je tukaj nekaj HUDO narobe.

MadMicka ::

Res je nekaj hudo narobe tam doli. Zagotovo celo več stvari. Ampak nič ne odtehta in ne daje pravice več stoglavi množici, da zastraši nekajletne otroke. NIČ.

Romi:
- žicajo (to lahko počnejo)
- se vozijo z neregistriranimi avtomobili (naj ukrepa policija in jim tako vozilo zapleni. Lahko jih tudi denarno kaznujejo, ampak bo taka kazen itak ostala neizvršena, saj jim nimajo kaj vzeti. Sicer pa bo vaseh je cel kup Slovencev, ki se vozijo z neregistriranimi avtomobili in motorji)
- kradejo (naj ukrepa policija in naj jih zapre. Še pred tem pa naj za božjo voljo spravijo za rešetke vsaj dva ali tri Slovence - direktorje, ki kradejo na veliko)

Ja, res je nekaj hudo narobe.

kuglvinkl ::

Še pred tem pa naj za božjo voljo spravijo za rešetke vsaj dva ali tri Slovence - direktorje, ki kradejo na veliko

Nič pred tem, čakati z obravnavanjem Romov zaradi lova na bele ovratnike seveda ne moreš.

cryptozaver ::

@MadMici

prav si stuhtal. Ampak zakaj pol obsojas ljudi? Oni samo branijo svoje interese tudi interese svojih OTROK ce hoces. Naj odgovarja tisti ki jih ne zaščiti. Saj plačujejo davke ki so plače takim.

Cigani pa sicer naj imajo svoje pravice ampak naj se jih ne dviguje nad zakone sploh ne zato ker niti davkov ne placujejo. Od njih prakticno ni nobene koristi. Samo tezave. Razen izjem.

MadMicka ::

No, to vsekakor drži. Če bi takole čakali, bi prej država razpadla. To sem le zapisal kot provokativen odgovor na trditev, češ vsi Romi kradejo, pa nobenemu nič ne naredijo..

podbevna ::

Jaz se načelno strinjam z Micko.

Vsakemu daš enake pravice in dolžnosti. Ko kdo krši zakon, ga sankcioniraš. Če se upira, pošlješ specialce. Ne glede na to ali gre za cigana, ki noče zapustiti črne gradnje, ali za necigana, ki hoče sam obračunati s sosdom kakršne koli barve.

Ko pogledaš skozi prste komur koli, njemu in njegovim sodržavljanom na dolgi rok povzročaš hude težave. V konkretnem primeru bi bilo torej treba podreti črne gradnje in kazensko preganjati vse, ki so storili KD (kradli ali pozivali k nasilju).

Ko enkrat MNZ dvigne roke in raje preseli nekoga in ne preganja nikogar, pa imamo resen problem.

Brane2 ::

Brane 2, eno je trgovina in kupčkanje levo in desno, drugo pa je demokracija, ki je politični sistem in pomeni le to, da ima ljudstvo oblast - tj. moč, da samo svobodno izbira svoje vodstvo.


Kaj ti pomeni to,d a lahko sam izbiraš svoje vodstvo, če to vodstvo pleše, kot mu narekujejo drugi ?
Ali ti obrazi na zaslonu toliko pomenijo ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

podbevna ::

Thomas: Ameri in Irak nimajo popolnoma nobene zveze s cigani v Slo. Ne gre za primeljiv izziv. Če bi govoril o težavah z latinoti v južnih ameriških državah, bi bil bližje.

A ti pač tlačiš ameriško zunanjo politiko, kamor ne spada. Podobno kot histerični levičarji, pri katerih je za vse kriv Buš.

Še enkrat: ideja nasilne globalne demokratizacije ni neobhodna, ampak je bedarija. Ker je predraga in ne deluje. So težnje po globalnem kalifatu po Bušu kaj manjše? Je tretji svet kaj bolj demokratičen in imajo ljudje več možnosti za sodobno družbeno življenje na svojih domovih? So migracijski pritiski manjši? Ne.

Hočeš konkretno alternativo? Simpl: S svojimi oboroženimi silami držiš red doma, čuvaš meje in reagiraš na dejanske grožnje in napade na domačo grudo (a si jih ne zmišljuješ). Drugim pa pustiš da delajo isto pri sebi doma. Floskula, da se mej ne da zapreti, je BS. To je zdaj ugotovil tudi Buš. Če bodo Ameri in mi dobro živeli in snubili 3. svet prek filmov in ameriških potrošniških sanj, bomo še največ dosegli. Agresivne religiozne in ostale totalitarizme lahko preprečijo le domačini, ki imajo vizijo boljšega življenja. Zunanji sovražnik jih le ojača.

Intevencionizem, demokratizacija in globalna skrb za ljudi je po svojem izvoru lev (v ZDA demokratski) koncept. Tako, da v tem primeru Buš bolj vsaj deklaratorno nadaljuje zgrešeno Clintonovo politiko, kot pa ponuja svojo rešitev.

somebody16 ::

In kaj bi se zgodilo, če ne bi protestirali? Bi se stvari uredile same od sebe tako, kot so se v vseh teh letih? Prav je, da smo glasno opozorili na problem/e.

Po tvoje bi bilo bolje, da bi pustili vse na miru in bili še naprej strpni. Povej kaj bi bilo po tvoje najbolje narediti s strani krajanov, v tej situaciji, ki jo poznaš do sedaj, čeprav realne situacije ne moreš poznati, če ne živiš v Ambrusu. Mediji pa prikazujejo, tako kot so že ostali povedali, uboge otročičke kako so sedaj brez tople vode in ne vem kaj. Zakaj ni Hanžek prej prišel pogledati tabor, ko so še bili tu.Mislim, da bi imel veliko povedati o človekovih pravicah. Samo do sedaj to ni bilo važno. Sedaj, ko pa nekdo opozori na problem je treba pa takoj pristaviti svoj lonček.

Zanimivo, da Šinkovca nihče ne posname, ki leži v komi z ne vem kolikorat razbito lobanjo, nihče ne pokaže, izsiljevanja domačinov, nihče ne pokaže nasadov konoplje, nihče ne pokaže orožja. Pokažejo pa "podivjano, napito, razjarjeno, množico navadnih kmetov" - vsaj tako nas hočejo prikazati, čeprav smo popolnoma prijazni državljani in še vsak se je v naši družbi dobro imel. Niti eden iz krajanov ni storil nič nobenemu cigančku, nobenega nasilja z naše strani. Če je pa mogoče kakšen povozil kokoš, ki je letala po cesti okoli kampa je pa človek v strahu prišel domov kaj bo sedaj. Če je bil tak primer je ponavadi krajan moral preplačati tisto kokoš 100X samo da bi imel mir. Zraven tega moram povedati, da je tam še vedno omejitev 90, nobenega znaka za naselje in v normalnih okoliščinah psi, kokoši in otroci tam okoli ne bi skakali, saj jih ne bi bilo tam, ker tam ni naselja ampak je 1 km naokoli sama hosta mater. Ker pa tam skačejo otroci pa vsak izmed nas znatno zmanjša hitrost. Si ne upam predstavljati, da se zgodi, da mulo priteče na cesto in ga nekdo zbije. Za voznika bi bilo bolje, da kar takoj ubije sebe in svojo familijo pa še celo žlahto. Z njim bi obračunali tako kot so z enim moškim pred dvema letoma na Krki.

Res je, da so med njimi otročički bogi mičkeni. Za njih je dolžna poskrbeti sociala. Da bi moj živel tako, ga že nekaj časa ne bi imel več pri sebi. A oni jih imajo lepo doli na mrazu dežju... hm... kako to, da tega hanžek ni opazil? Verjemi otrokom je bolje v vojašnici kot pa v blatu in dreku (kokošjega, pasjega, gosjega, njihovega) , tako da lahko rečemo, da smo naredili uslugo njihovim otročičkom.

Probleme imajo sedaj vsti starejši. V naši občini poznajo ljudi. Vedo koga lahko ožemajo. Vse stare gospe, ki živijo same in jih po izplačilu vsak mesec obišče ciganka ali pa dve. Naš prejšnji župnik je imel tudi veliko problemov. Kar naprej so bili okoli. Poznajo policijo in vedo, da župan ne bo nič naredil. Zato hočejo nazaj v našo občino in ne za to ker bi bilu tu doma.

Zgodba, ki sem jo slišal včeraj:
Živi stara ženička sama v svoji hišici. Prejema penzijo, kolikor je pač ma. Nekega dne sta jo obiskali dve ciganki. Soseda se je zadrla na te dve naj odideta in pustita gospo na miru. Ta soseda je bila do sedaj že 5X na sodišču zaradi tega. Evo ti človekove pravice hanžek, mater.

Mislim, da je bil ta protest popolnoma pravilna odločitev in po vsem tem času prava stvar. Opozorili smo Slovenijo na ta problem in zavrteli kolo, kar nam do sedaj še ni uspelo, ker smo bili dovolj strpni.

Seveda pa bomo sedaj krajani največji divjaki, ker se pritožujemo in protestiramo. Nismo protestirali proti cigančkom ampak proti vladi, občini, policiji, inšpektorji, ker niso opravljali svojega dela.

Tako ali tako je tam vodovarstveno območje in bi jih bilo treba preseliti v vsakem primeru. Ali pa ustrezno urediti okolico.

Gavran ::

Micka, če bi država preprečila ciganskim otrokom krajo in rop svojih vrstnikov, otrok "civilov", če bi odločbo izvršila takrat ko je bil za to čas (pa pozavi na legalizacijo gradnje na vodovarstvenem območju), če bi cigote kaznovala tako kot ostale državljane Slovenije, se Ambrus NE BI zgodil. Pravna država je padla vsakokrat, ko je cigo nekaznovano izvršil protipravno dejanje.
Verjemi, v bližini imamo cigane. Dokaj civilizirane. Med njimi je nekaj težkih, ampak jih krotijo njihovi lastni. Ker se zavedajo, da če bo piz.arij preveč, bo lastnik zahteval svojo zemljo nazaj. Po Ambruško. To je edini jezik ki ga cigani razumejo.

Thomas ::

Podbevna predlaga rezervat za divjake.

Notri jim bomo metali hrano, zdravila, filme in jih ponukali, če bodo oni dokazano hoteli nas?

Sej ne rečem, da ni predlog. Na skali Gaze se obnese, ampak v Gazi je pa Hell.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

podbevna ::

Somebody16: krajani bi morali protestirati, ker policija ne opravlja svojega dela in politično groziti trenutni oblasti. Ne pa fizično ciganom in jih poditi od koderkoli že. Tako pač je in trenutna rešitev ničesar ne rešuje, čeprav imate mogoče dober občutek moči... Naredili ste samo sranje, ki vas bo še ugriznilo v rit.

Thomas: Vem, da se sliši kruto a realne rešitve pač niso lepo zveneče.
A zdaj je pa rajski vrt v Iraku? Za več kot $ 300.000.000.000! Veš kakšen razvoj na področju medicine, računalništva ali fizike bi lahko dosegli s temi sredstvi...

Osebno mislim, da tudi finančna pomoč dela več škode kot koristi. Nepretrgana reka evrov v Gazo naredi ravno toliko "dobrega" kot nenehni Izraelski vpadi. Goji skrajneže. Finančna pomoč afriškim državam oborožuje milice. Pomoč v hrani povzroča še več lačnih... Po mojem je izolacionizem še najmanj krut do držav v razvoju. Kljub temu, da se idealistom na ST zaradi tega zdim "evrocentrik, cinik in sebičnež".

somebody16 ::

Na kakšen način po tvoje nas lahko ugrizne v rit? Pol Slovenije nas ima za divjake. To razumem. Na kakšen način nam se lahko še vrne. Kaj imaš v mislih s tem?

Sranje pa ne vem če smo naredili. Čas je, da se ta problematika začne reševati. S tem smo zavrteli kolo. Izseliti ljudi... Hm ne vem no lahko bi vsi prej mislili na to. S tem mislim na državo in občino. Ker se vse skupaj ni prej začelo reševati in se stvar ni nikamor premaknila menim, da zato sedaj vse zgleda kot sranje (nasilna preselitev). Enostavno država ne bi smela dopustiti da pride stvar tako daleč.

Thomas ::

Izolacija ni čisto realistična politika. To vidiš v "ločenem razvoju" Ciganov in Civilistov v Ambrusu. Slejkoprej poči.

Cigani v Iraku ti niso hvaležni, ker se si jim strmoglavil Sadama, niti ti niso hvaležni, da si ga tako dolgo pustil.

Hvaležni ti bodo, ko boš bel in mrtev. Še to ne. Ampak vsaj zadovoljni bodo takrat.

Ko bo Afrika closed, se ti bodo vseeno smilili črnčki, ki bodo priplavali sem čez morje - in jih boš posvojil.

Vendar vsi ne bodo še čisto majhni. Pri tebi bodo zgradili košček svojega prvotnega doma. Paris a Bois. Tam bodo živele njihove šege.

Si pač premehkega srca, da bi izolacija uspela. Ali so z nami (pri koritu), ali pa postanejo naši smrtni sovražniki. Tako ljudje delujejo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Ljudje iz razvitega sveta smo moralno dolžni (odločno!) povabiti vse ljudi tega sveta k našim načinom življenja.

Še celo bolj smo pa dolžni zaščititi sebe.

Če lahko oboje storimo z isto politiko - integracije - toliko bolje. Če pa so preveč zadrogirani s svojimi mohnjami, potem smo še vedno dolžni ščititi sebe.

Če nam napovedujejo vojno, jo bodo pač dobili in izgubili. Po končani vojni povabilo še naprej velja.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> Na kakšen način nam se lahko še vrne. Kaj imaš v mislih s tem?

Strpneži vas nameravajo šikanirat. Ne toliko zaradi Ciganov, pač pa, ker ste porušili še en njihov mit. Tistega o multikulturalizmu pri nas.

In kako vas mislijo? Tako, da boste predmet njihovih posmehovanj. Da bodo več otrešali svoje gobce v smislu "ruralnega življa, ki je manj pameten in bolj nestrpen do drugačnih".

Svoje maše bodo gonili, kot jih gonijo, samo še nekoliko bolj ognjevito.

Hujšega ne bo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Dej Thomas s takimi puhlicami lepo te prosim. Kdo komu napoveduje vojno? Vojne ne more biti, če dve strani nista vsaj približno enako močni.

Pa tale, češ, po vojni velja povabilo še naprej. Ja, kakšno povabilo, če pa na drugi strani ni nikogar več?

Drži pa, da se je potrebno zavzemati in širiti temeljne vrednote, kot so nedotakljivost življenja, enakost spolov, zaščita šibkejših skupin, kot so otroci in invalidi itd. Ampak to je potrebno delati tako, kot to dela EU. S politiko, z diplomacijo, z gospodarsko pomočjo in sankcijami v skrajnem primeru.

Kaj storiti z našimi Romi? Nič, kaj neki pa naj bi storili. Razen tega, da moramo v večji meri poskrbeti, da njihovi otroci dejansko hodijo in dokončajo vsaj osnovno šolo. In takšne malenkosti. Vkjučitev v naše življenje pomeni integracijo. Kdo živi z nekom, prej ali slej prevzame vsaj deloma vrednote tistega, s katerim živi. Geto npr. je kontraproduktiven. Tam se razlike med tistimi, ki živijo v getu in tistimi, ki živijo okoli, le poglabljajo. Kot npr. tisto sranje v Novem Mestu, ki ga je zagrešil minister za šolstvo. Ne moreš nekoga integrirati, če že v osnovni šoli deliš otroke na naše in njihove. Razen, če cilj takšnega ravnanja ni integracija temveč separacija in nato likvidacija. Nič novega.

Brane2 ::

V bistvu ognjevitost pretiranih strpnežev dela proti njim.

Folku postanejo antipatični in z njimi tudi to/ta, za kar/kogar se zavzemajo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Brane2 ()

Thomas ::

> Dej Thomas s takimi puhlicami lepo te prosim. Kdo komu napoveduje vojno?

Ne samo da vojno napovedujejo, tudi vodijo jo. Po svojih skromnih močeh, a vendarle. Ubijejo magari 100 "svojih" z bombo na tržnici. Potem je pa to "borba proti okupatorju".

Vodijo vojno proti soradnjakom, proti imperialistom, proti nevernikom, proti sebi. Samo da se nekaj dogaja, da se obdrži dinamika njihove svete jeze.

Samo "strpneži" tega ne vidijo, ker so tako strpni? Ne more biti drugega.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

krneki0001 ::

Cigani v ambrusu so poropal ogromno vikendov, ogromno stvari v trgovinah, z drznimi ropi so kradli denar od ljudi (ustavijo avtomobil s tem da se nastavijo pred njega in potem hočejo denar). Pa še vedno se najde en Mici in jih primerja z direktorji, ki pač pokradejo več. Nekaj je gospodarski kriminal, nekaj pa je vsakodnevno maltretiranje ljudi s strani ciganov.

Ljudem, ki živimo okoli teh ciganov, pa je po 20ih letih kraj, nadlegovanja, isiljevanj, umorov in poskusov umorov (en izmed teh ciganov je ubil zagraškega župnika, drugi je streljal s kalašnikom na vaščane in podobno), žicanja denarja, voženj z neregistriranimi avtomobili prekipelo, ker ni nihče nikoli nič uredil na tem področju in zdej nas imajo vsi za divjake - BRAVO, NI KAJ!!! UPAM, DA SE KOT SOSEDJE VSAKEMU OD VAS NASELI VSAJ 5 CIGANOV IN NAJ VAM KRADEJO, MENI NE BODO VEČ.


Pa še največja ironija.

Cigani so živeli nad vodnim zajetjem, ampak cigani v ambrusu sploh vode niso imeli, da bi se umivali, zdej v postojni imajo vodo, pa ne tople in se bunijo. In novinarji jih prikazujejo kot revčke.

cigani v ambrusu so živeli v kolibah in šotorih, ker je skozi vse luknje pihalo skozi, v postojni imajo orenk stavbo, prinesli so jim celo radiatorje, pa se bunijo. In novinarji jih prikazujejo kot revčke.

Cigani so se v ambrusu vozili v neregistriranih avtomobilih, pa jih ni preganjala policija, v postojno so se peljali z istimi avtomobili, v spremstvu policije, pa spet nobene kazni. Kok bomo plačal mi slovenci, če se bomo vozili s takimi avtomobili?. In novinarji prikazujejo cigane kot revčke.

Mici falil si - dovolj dolgo časa smo imeli sklonjeno glavo. Če pa tebi paše s sklonjeno glavo hodit, pa da te en tolče po hrbtu, naj ti, mi ne bomo več.

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

In zdaj, ko so vas/nas cigani nadjebali in bodo iz vsega potegnili očitno premoženjsko korist iz ničesar, se vam bo glava zravnala ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Gavran ::

Točno, Mici, integracija! Ampak integracija pomeni najprej to, da so dosledno, kot ostali državljani, kaznovani za svoje protizakonite dejavnosti. Od neregistriranih vozil dalje. Nimajo kaj vzeti? Vzameš jim socialno podporo - to je zanje dohodek kot za vse ostale državljane. Če so otroci zanemarjeni, jih mora socialna odvzeti. To bo potem integracija. In Ambrus se ne bo ponovil.

Brane2 ::

Hja. Pa jim lahko odvzemaš otroke tako hitro, kot lahko oni delajo nove ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

krneki0001 ::

GLava se bo zravnala zato, ker smo končno nekaj dosegli - trudili smo se 20 let, zdej je pa končno prišlo do tega.
««
4 / 51
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
786069 (4096) krneki0001
»

Končno dočakali (Strojanovi)!!!

Oddelek: Loža
322923 (1665) šernk
»

Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
776169 (5182) Brane2
»

Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18011480 (7928) čoko

Več podobnih tem