» »

Kazen za piratstvo

Kazen za piratstvo

«
1
2 3
...
5

ttr600 ::

Kaka je kazn či te dobijo da si za 150 jurjov filmov prodal. nikol še pa nisn bil kaznovan in to je prvi prekršek.

d20 ::

fak stari, ful nimas srece, do 120k odsekajo samo kazalc (da ne mors vec klikat), kr je pa vec, gre pa se sredinc. jst bi na tvojem mestu spizdu kam v tujino ... recimo v tujsko legijo
http://www.worldjumpday.org

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: d20 ()

Shybby ::

:D

Tilen ::

Opomincek ce si mladoletn . :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

ttr600 ::

sm pounoletn. a bo velka pizdarija zarat tega?

Dr_M ::

haha, prov ti je, kaj pa prodajas.
upam da bo kazen cim vecja, ne samo vzgojna.>:D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Ziga Dolhar ::

> sm pounoletn. a bo velka pizdarija zarat tega?

Kaj so te dobil?
https://dolhar.si/

meatwaad ::

Kot je meni znano mora biti tvoj zasluzek za 5 povprecnih plac, kar naj bi bilo tam okoli 1 mio SIT. Poleg tega se mora vse to dokazati in kar tako brez dokazov se nic ne pomeni. Za 150k ... se ni treba sekirat. Morda kdo drug kaj vec ve, jaz sem o tem nekaj bral par let nazaj. Morda so zdaj drugi zakoni, sam princip je isti - brez dokaz samo na podlagi ovadb in suma ni nic. Edino ce si ti neumen in 'nimas nic proti ce stopijo noter na pogovor' oz. sam poves vec kot je treba.

ttr600 ::

no dons sm dubu dopis iz tržnega inšpektorata da moram na pogovor. kaj bo pa naprej?

meatwaad ::

Ja povej na kaksni podlagi so sploh vse to naredili. A si imel oglase oz. posiljal odkupnine? Si delal prodajo na cesti in so oni kupili? Ce ni resnih dokazov je vse skupaj brezveze. Morda pa jih samo zanima ali si placal davek in ti bodo le tega zaracunali.

ttr600 ::

z odkupnino sn pošiljau

Tilen ::

Nic ne bo. Sal bos na kake 3 pogovore (cist odvisno), lahko se zgodi tudi, da kak filmcek skupaj pogledate (cist resno). Pac ne se delat ko da ti je vseeno pa to... pa bo porihtano.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

meatwaad ::

Ti reci da niso bile polne verzije filmov ampak slabse kvalitete in da si jih hotel prodati, da se jih znebis in ne delati nekega biznisa. Zato tudi ni bilo vec kot 150k in da tega ne mislis pocet, ce ni legalno. Samo se vedno ne vem ali imajo sploh pravico karkoli zahtevati od tebe, saj odkupnina sama po sebi NI DOKAZ da si posiljal filme! Lahko si poslal napacnemu cloveku film, vsem ostalim pa sveze zemlje. Smesno? No, tudi trditev na bazi odkupnin da si posiljal filme je izmisljotina oz. SUM, saj NI DOKAZA da so bile vse odkupnine filmi oz. CDji. Tukaj bi se kak dober odvetnik samo smejal. Ce imas priliko vprasaj koga, ki se res spozna in bos videl da se ljudje prevec bojijo in premalo poznajo zakone.

Edit: drugace pa je zelo verjetno da bo vse tako kot je Tilen povedal. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: meatwaad ()

Trinitron ::

Men se pa to zdi čista traparija, da greste prodajat filme, k niso vaši. Če mene prašate bi mogl obravnavat to isto, kot če greš v trgovino ukradeš za 150 jurijev robe in jo prodaš...

Če bi jst pisu zakone bi vse take kaznoval z 10 kratno vrednostjo originalov vseh piratskih filmov k so jih prodal. Če ne pa za dve leti u zapor.

Zarad takih so pol film, k jih kupiš v trgovini dražji... Če bi se prodal več originalnih filmov (če bi končno polovil pirate) bi lahko hollywood razmislu u znižanju cene. Tko pa...;((

jype ::

Cene bi bile nizje malo morgen. Cene se naravnajo trzno, torej film stane toliko, kot ga je stranka pripravljena placati. Glede na to, da sem pripravljen za hitchhikers guide dvd placati vec kot 10 jurjev, bo tudi njegova cena tam blizu (vsaj od zacetka).

Piratstvo je problem, pa ne zato, ker bi s tem skodili zalozbam, ki jim denarja ocitno ne manjka, ampak zato, ker s tem krademo umetnikom. Vsakic, ko ukradete film, poglejte napise na koncu filma, in vsakemu, ki je tam napisan, posljite 10 centov. Za film boste tako placali priblizno isto ceno, samo zasluzek bo sel bolj proporcionalno tistim, ki ga ustvarjajo (in ne tistim ki ga distribuirajo in producirajo).

To seveda ni resitev, je pa bolje kot piratstvo "kar tako". Ne smete pozabiti, da "zlobne zalozbe" vlozijo denar, zato da se film sploh lahko zacne snemat. Seveda gre tehnologija naprej in danes je dober film bistveno ceneje posneti, kot 10 let nazaj (dober film v tem primeru pomeni nekaj, kar je meni vsec, ne nujno nekaj, kar je vsec vam), zato upam, da se bodo kmalu pojavili kvalitetni filmi, ki bodo producirani "doma" in bodo na voljo pod kaksnim derivatom creative commons licence.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Tear_DR0P ::

tudi kazni za pirate so povsem enake kot za vse tiste, ki fizično kradejo, a noben ne bere časopisov, kjer piše da majo ljudi ki majo prek sto ovadb zaradi tatvin, da jih prvič sploh lopnejo.

Kaj boš lopova tepu, če ti nč ne more dat. More res velik kradit, da ga lahko vsaj za 5 let zaprejo.

Če si dost kradu, si omisl kondome :D
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

BigWhale ::

Kaj si pa prodajal, rit sebicna zajedalska. In zivel na racun drugih. A nisi? To si delal samo za sport? Ah, odprl bi ftp site in zastonj talal naokrog....

ftp,p2p, ajd ok, recimo. Ampak da potem to prodajas, eh, sram te bilo!

AndrejS ::

Več kot zapret te ne morjo!

chucki ::

zapret zarad enih u****** cdjev, tam pa en zensko posili pa dobi 2 leti ;((

meatwaad ::

Me dej ne bluzite. Noben ne gre v zapor zarad par cdjev, in 150k sploh ni noben denar. Tudi ce imas doma 5000 filmov, ti ne bo noben tezil. Je prevec drugih zadev, da bi policaji skakali po hisah brez nalogov na podlagi izjav kaksnega fous soseda. Eno je papir, drugo je realnost.

matjash ::

Sej verjamem da se v 98% primerov naši "organi"(ne vem na pamet kdo je odgovoren za to vrsto "kriminala":\ ) ne bi odzvali - samo če stvari ki niso tvoje še naprej prodajaš ta procent precej pade - še posebej če si tolko "pameten" da to oglašuješ po salomoncu ,ker morajo tud policaji prikazat da se borijo proti takovrstni dejavnosti - in pač najlažje storijo da izbrskajo take tiče ven.

Tako vsaj jaz mislim.
... bolje pozno kot nikoli.

Gandalfar ::

meatwaad: ubistvu je meja 200 filmov

meatwaad ::

Se pravi, po tvojem, ce imas doma vec kot 200 filmov bos sel sedet? Hm...

Gandalfar ::

Preberi si zakon

vrtnyka ::

ttr600:
mojga frenda so tud dobli, ko ga je en prijavil.Pa so rekli, da bo sankcija pregled racunalnika, odvzem racunalnika, neka velika vsota denarja ....na koncu je pa dobil samo razgovor + opozorilo + neki cez 20k kazni. Lohk bi jo odnesu dost hujs, ker s tem se ni za zejbavat.
vrtnyka ma resota rada

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: vrtnyka ()

poweroff ::

Menda je po novem kazen za pirate, da si obvezno namestijo Linux. Sami, pa iz konzole ga morajo laufat... >:D >:D >:D
sudo poweroff

meatwaad ::

Saj ne recem da je dovoljeno imeti doma celo morje skopiranih cdjev, ampak vecina jih ima in noben ne bo zaradi tega norel. Edino tisti ki prodajajo riskirajo, ampak ce ni hujsih krsitev oz. krsitev v sklopu podjetja, potem tudi tam ne komplicirajo kaj prevec. Bolj ali manj so razna opozorila preden pride do kaksnega bolj resnega ukrepa. Hocem reci da se v real life ne zgodi kar naenkrat vse kar pise v zakoniku. Seveda pa se ne zanasat na to, kazni so lahko tudi vecje ampak vseeno ne bo sel noben v zapor zaradi par neumnih filmov.

Sicer pa Linux rulz! :D

Inteligenca ::

Pri nas za piratstvo ne dobiš nič :-) Zdej če te povabjo na pogovor vse zanikaš in to je to in če boste gledal film protesteri, da to prvič vidš in da te ne zanima in da maš obveznosti in greš... opravljeno!

No, če pa pridejo na dom jih pa ne spustiš noter in to je to.

Če majo pa kaki poseben nalog za zaplembo opreme, je pa najbolj ta taktika, da maš en fizičen disk na katerem so slike in če prhajajo, ga vzameš ven in skriješ, pa naj ti odnesejo PC. :-) Potem jasno nič ne najdejo in jih jasno lahko tožiš, ter zahtevaš odškodnino, ker si bil tolk in tolk časa brez PC-ja in ker ga za službo nujno rabš in tako naprej in tako nazaj, pa tožiš jih, ker so mel hipotetično vpogled v tvoje e-maile zasebne, če maš mail-clienta gor, pa tožiš jih, če maš cookieje za katere spletne strani, ko geslo ni potrebno, itd, itn.

Da se lepo zaščitet pa še kej zaslužet, če ti zatežijo hehe. Pr ns kar se piratstva tiče ni težav. Edin lahko se zaplete, če vdreš oz. shekaš kak informacijski sistem, ker če te pa kle dobijo si pa v p**** :-)

Keyser Soze ::

Inteligenca na pohodu.:D

Ne ha srat njofra. Tuži mene, tuži tebe, tuži mamu, tuži tatu... Ni tako simpl.

Zgodovina sprememb…

sid911 ::

jahh..eni gledajo sam na to kje bi se dalo kaj iztožit....čeprav vejo da so krivi bi še oni tožarit šli...
sicer pa kdo za vraga dandanes še kupuje pritasko robo??
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sid911 ()

Ziga Dolhar ::

Tistih precej ne-g33kov, ki ne uspejo sledit razvoju omrežij in računalnikov.

Tako kot tistih precej, ki še vedno ne uporabljamo hibridnega avta ...
https://dolhar.si/

Boeing ::

Ziga: LOL

Tale je bla pa dobra, majke mi! :D
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

apollo007 ::

najbolj hecno je ko gres na mariborski sejem pa tam na veliko prodajajo razno razne filme:D

Ubistvo pa najvecje skode prihajajo od tistih ko naredijo 1:1 kopijo se pravi da je identicen originalo in to po trgovin prodajajo

sam ce piratstva neb blo tud tistih najbolsih stvari nebi kupli ker nebi vedli kak je celotna verzija (filmi,programi,filmi)
... in še vseeno se vrti ...

sid911 ::

sam ce piratstva neb blo tud tistih najbolsih stvari nebi kupli ker nebi vedli kak je celotna verzija

temu se reče demo verzija ne piratstvo
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

ChraseR ::

Doro pa kaj se nekateri kregate čez piratsvo. Nekateri je omenu, da zaradi tistih ki ne gremo v trgovino, so cene filmov dražje. Ma dej dej ....
Kaj bom potem za vsak film, ki si ga bom hotel ogledat ga moral it kupit ? Al pa če bi si ga šel izposodi, bi itak zaslužil samo tisti, ki filme izposoja. Tako da je še zmeraj najlažlje zdownloadat film, si ga ogledat in zbrisat.

Ziga Dolhar ::

> Kaj bom potem za vsak film, ki si ga bom hotel ogledat ga moral it kupit ?

Načeloma je tako zamišljeno, jep.

> Al pa če bi si ga šel izposodi, bi itak zaslužil samo tisti, ki filme izposoja.

Filmotekar plačuje založbam, da ima pravico tebi izposodit film.
https://dolhar.si/

boštjan ::

Tako da je še zmeraj najlažlje zdownloadat film, si ga ogledat in zbrisat.

zdaj pa si moramo bit na jasnem. a si tudi pirat,če downloadaš ali ko preprodajaš? namreč nisi ti kriv,da je možno na netu film dobit,kriv je ponudnik.Tako recimo nisi kriv,če obiskuješ pedofilske strani,s tem še nisi pedofil.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Roadkill ::

Inteligenca... kaj si pa ti pojedel, da si se sredi popoldneva odločil,d a se boš na slo-tech prijavil in buče prodajal?
Pa še nick si izbral genialno. Treba forum načet s Tavelko žlico. Srečno.
Ü

Ziga Dolhar ::

boštjan, sem ti jaz kriv, da si tolk krhke narave, da te navadno kovinsko telo aerodinamične oblike prebode?

(Tehnična sposobnost/možnost zagrešitve ne opravičuje storitve KD. I guess ... bojo starejši kolegi povedal.)
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

boštjan ::

boštjan, sem ti jaz kriv, da si tolk krhke narave, da te navadno kovinsko telo aerodinamične oblike prebode?

mislim,da tega ne moreš enačit,vsaj zaenkrat ne,ko še ni določeno s strani zakonodaje,če je obiskovanje strani s sumljivo vsebino,prepovedano.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Ziga Dolhar ::

"obiskovanje strani"?
https://dolhar.si/

boštjan ::

kaj nejasnega?
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

meatwaad ::

Jaz se popolnoma strinjam z vsem kar je Inteligenca napisal. In tako tudi je pri teh zadevah v real life. Ce ti karkoli vzamejo jih lahko tozis, isto lahko naredis ce trdijo da si prodajal CDje samo na podlagi poloznic, saj to ni noben dokaz. Folk pri nas res ne ve, da ima malo vec pravic, kot bi vam nekateri radi povedali. Vecina jih brez potrebe govori in tudi brez naloga noben nima pravice vstopat kamorkoli. Saj ne trdim da dajte kopirat in ne vem kaj se vse, ampak kaksen reality check je potrebno opraviti vsake toliko. :D

BigWhale ::

Kaj ko bi bil vsak tak car in rekel, ja, kopiram programe, filme muziko in jih gledam/uporabljam/poslusam brez da bi imel to pravico?

Koga v bistvu sploh prepricujete, da ne delate nic slabega in da niste naredili nic narobe? Sebe ali nas, tiste, ki vemo, da ga vi serjete?

No, saj zdaj se bo spet nekdo nasel in rekel, da je en tak lokalni pirat nek robin hood. Ma ne ni, en navaden papak je. Robin Hood je vsaj zastonj dajal naprej. ;)

Cesa ne razumete v enem copyright noticu? A ste nepismeni al kaj?

meatwaad ::

Jaz ne trdim da je kopiranje ok, ampak hocem samo povedat da v real life ni tako kot nekateri trdijo oz. kot pise v zakonu. Pred tistim kar pise tam je potrebno zbiranje evidence, nalogi, potreben je sorazmerno velik zasluzek s strani pirata, vse je treba dokazat in po pravici povedano najvecjo uslugo jim naredi neosvescen osebek ko vse prizna in/ali ko jih brez naloga povabi domov. Na ta dva nacina lahko zberejo veliko vec dokazov in ce kdo prizna pa sploh. Ceprav je tudi pri 'priznanju' vprasanje ali osebek sploh ve kaj je priznal in kaj je delal. In dandanes ko je vse vec posegov po zasebnosti je vec kot potrebno vedet kje so tvoje pravice.

Sicer pa, v kateri sanjski dezeli ni skopiranih iger in filmov? A mislis da bo na primer na kitajskem konec piratstva in obenem bodo dobivali placo 35-100 dolarjev na mesec?? In pri nas bodo vsi kupovali igre po 12.000?? Sure....

ttr600 ::

in kva nej jest zdej nardim. a nej priznam use in se delam ubogega kok sm brez keša pa morm sam skrbet zase ker mi starci nč ne dajo.al naj raj rečm da sm original dvdfilme pošiljal kr sm jih pogledu in navlču in nej pol uni men dokažjo da nires.

Microsoft ::

Ok, jst bi tud mel eno vprasanje iz tega podrocja.

Namrec, si instaliras en p2p program in pac vleces dol razne stvari. Samo, ko sem jaz dol potegnu pesem, film, program, nikjer nisem bil opozorjen, da je to ilegalno pocetje. Nikjer se nisme strinjal z kakersnimi koli pogoji. Nikjer nisem nikamor vdiral.
Vsebina, recimo neka pesm, je prosto na voljo.

Kako mi lahko sedaj dokazejo, da sem jaz vedel, da je pesem Britni Spirs - Ohh ohh a did it agen zascitena in da sem jaz to vedel in zavestno krsil? Ker vse, kar pac naredis, je to, da potegnes dol in pri tem oz. kasneje pri predvajanju, te nikjer nic ne opozori na kakersne koli avtorske pravice.

Kako je s tem?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

perci ::

A če sosed nima napisa "NE RABUTAJ" na svojem vrtu, to pomeni, da mu lahko vse češnje in jagode pobereš?

Zvedavec ::

Seveda. V bistvu je čisto sam kriv. če ne zna zaščiti svojega vrta na učinkovit način. Kar seveda ne sme biti kakšen pes na vrtu, ker v takem primeru ga seveda tožiš, če te pes napade. Ne sme te sam fizično preganjati z vrta, če pa te prijavi policiji, pa mora dokazati, da si bil ti na vrtu - dokaz seveda ne more kakšen posnetek, kako rabutaš, ker za snemanje potrebuje nalog in ga v tem primeru tožiš zaradi nedovoljenega snemanja. Pravzaprav ti ne more čisto nič, ker je vrednost narabutanega premajhna, da bi se kdo sploh ukvarjal s tem.

bradek ::

Groza |O
«
1
2 3
...
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domišljijska statistika BSA (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
9721372 (19148) Gregor P
»

Nemčija dobila prvega poslanca iz Piratske stranke (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
11711042 (8598) jype
»

Nov zakon o piratsvu v Sloveniji (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Omrežja in internet
78461662 (32814) poweroff
»

Novih 2.000 piratskih ovadb (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
12013425 (9398) C4rtm4n
»

Operacija Fastlink - na lovu za pirati (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
566148 (6148) lunamit

Več podobnih tem