» »

DVD-R ali DVD+R mediji?? kaj je bolš??

DVD-R ali DVD+R mediji?? kaj je bolš??

Jaka_3000@hotmail.com ::

mene pa samo zanima kateri DVD mediji so bolši? DVD-R ali DVD+R???

Hvala za nasvete!:\

Jaka_3000@hotmail.com ::

aja pa kakšna je razlika??:\

AndrejS ::

Nekateri DVD predvajalniki ne znajo vse brat !

SasoS ::

Isto sranje, drugo pakovanje bi rekli naši južni sosedje :D

Tomas 33 ::

Če hočeš večjo kompatibilnost s starimi DVD predvajalniki, se odloči za DVD-R, drugače pa se odloči za medi, katerega tvoj pekač hiteje zapeče.

LP

cbelica ::

Ce ti pekac omogoca podporo za bitsetting, potem je DVD+R boljsa izbira...
sicer pa klik

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

fahrenGONE ::

Jaz pri NEC 2510A, 3500AG, 3520A(W) opazam da so DVD-R boljsi, samo nisem opravil kaksnih vecjih testov okoli tega. Drugace pa raje glej na kvalitetne firme, na primer Verbatim, Ricoh (nisem 100%) in Taiyo Yuden kot pa na + ali -. Po standardu naj bi +R imel vec informacij o kalibraciji laserja in strategiji za dano povrsino in tako zagotavljal vecjo kvaliteto snemanja. To v praksi upostevajo BENQ in Philips, morda tudi NEC, ampak ti ne morem potrditi, ker sem samo brall o tem in vsi vemo kaj je press release in kaj realnost. Ponavadi dve zelo oddaljene galaksije. Quikee, morda ti ves kaj vec o tem. :D

Drugace pa skoci za vec info na club.cdfreaks.com ali pa cdrinfo.com.

Quikee ::

Kaksne vecje razlike med DVD-R in DVD+R v praksi ne opazis je pa tehnicno DVD+R boljsi. Kar se kvalitete tice sta oba bolj ali manj enaka in je odvisno od pekaca kako dobro pise na katere medije. Najbolj ocitna razlika je pa ta, da imajo DVD-R ze vnaprej zapecene nekatere lead-in informacij.. vkljucno z booktype-om zato recimo letega ne mores na DVD-R spreminjat.. pri DVD+R pa lahko. Druga pesem so pa DVD-RW in DVD+RW mediji.. tukaj je pa razlika v prid DVD+RW mnogo vecja saj je narejen bolj pametno in omogoca boljse nadaljevanje peke kar je pomembno predvsem pri DVD recorder komponentah. Edina pomankljivost DVD+RW tak kot DVD+R medijev pa je kompatibilnost, ki se sicer iznici z uporabo DVD-ROM booktype-a. Katere medije uporabit... pri prepisljivih medijih ziher DVD+RW... pri WORM medijih pa je odvisno od pekaca oz bolj je odvisno od samih medijev in ne od standarda.

Drugace pa najboljsi standard pri prepisljivih medijih je pa DVD-RAM, kateri je bil ze skoraj mrtev. No v prihodnjosti pa se bo pa vrnil z moznostjo 16x pisanja na DVD-RAM medije in med drugimi ga bo podpiral tudi Nec in se mnogi drugi pekaci ki do zdaj niso podirali DVD-RAM (kolko vem je edini pekac, ki podpiral DVD-RAM LG). Prednost DVD-RAM medijev je da imajo mnogo daljso zivljenjsko dobo od DVD-RW in DVD+RW medijev... seveda so pa tudi kar drazji. Njihov primarni namen je delanje backupov. Najslabsa lastnost pa podpora oz. kompatibilnost.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
28525418 (11177) GrimReaper
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
149697654 (22163) nuclear
»

DVD pekač (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
896994 (4577) AtaStrumf
»

Liteon DVD-R kaj prida? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
35218293 (9809) svejk
»

DVD-R mediji, njihova kvaliteta z NEC 2500a in TEAC DV-W50D (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1388966 (6119) reber

Več podobnih tem