Forum » Strojna oprema » Dual Core AMD/Intel
Dual Core AMD/Intel
x45 ::
780 g je zmagovita kombinacija za 95 w x3 in x4 cp uje jasno, ne vem zakaj si vtaklil not 9850BE.
gre pa tud s tem jasno asrock ma plato 780g s 5 faznim napajanjem.
inteli pa majo tudi plošče one top za 300 eur z 12 faznim sem videl... sam dokaz kolko kurijo.
inteli pa majo tudi plošče one top za 300 eur z 12 faznim sem videl... sam dokaz kolko kurijo.
PrimozR ::
780 g je zmagovita kombinacija za 95 w x3 in x4 cp uje jasno, ne vem zakaj si vtaklil not 9850BE.
Slovenština FTW?
Ko sem pa tole rpebral me je pa začela bolet glava... Čist tko primer, Celeron 420 ma TDP 35W. Ja, 35 W. Kdo zdej velik kuri? Vsi C2Dji imajo TDP 65 W. G0 Q6600 ima 95 W, res pa je, da imajo 65 nm QXi 130 W. Vsi 45 nm quadi pa imajo TDP 95 W. In to je samo teoretična številka, namenjena razvoju napajalnega sklopa in hladilnikov. Počasnejši modeli imajo nižji TDP. Venice 3000+ je recimo porabil mislim da le okrog 40-50 W, čeprav je imel 67 W TDP.
Po drugi strani je pa načeloma več faz boljše. Je dražje in zasede več prostora, a so tako posamezne komponente precej manj obremenjene - od mosfetov na vsaki fazi do samega procesorja, saj je precej manj nihanja napetosti (mikronihanja, vidna le z osciloskompom). Posledično je zaradi bolj stabilne oz. čistejšega napajanja tudi navijanje boljše. Itak je pa več faz samo amrketing saj Asus recimo na 16 fazno plato (P5Q Deluxe) daje precej slabše induktorje kot pa na low-end P5Q vanilla (16 1 uH induktorjev vs 4 ali 5 0,7 uH). In spet dokazuješ, da nimaš pojma.
jest10 ::
Dečko še 1 teden nazaj si VSAKEMU predlagal plato z 780g in 9850BE. In to klub temu, da 90% teh plat ne preživi s tem procesorjem.
Zadnje vrstice pa ne morem komentirati, ker se valjam po tleh od smeha
saj je dobra res kombinacija tole ampak samo z ploščami 780g kjer dela top phenom, ena je Asrock.
M-XXXX ::
Tale je pa najbrž ena najbolj neumnih izjav kar jih je (pa jih ni bilo malo)
Pa veš da delajo quadi tudi na 3h fazah? (P5K) pa ni nobenih problemov? Faze nimajo skoraj nobene veze z porabo (oziroma so 3 dovolj za vse procesorje) in več faz pomeni le bolj stabilne napetosti, bolše navijanje, ter manjše gretje elementov!
tilinho20 ::
Tole pa tud iajz ne bom komentiral oz. ste že drugi.
BigFoot ::
A mi lahko kdo pove če je Intelova plata DP35DPM kej za kej? Navijat ne mislim. Gor bi dal pa E8200.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
Stabilna, kvalitetna zadeva. Vidim da ne misliš navijat, ne vem kako ej zdaj a na moji 865 plati se navijat ni dalo. Ni blo opcij v BIOSu. mogoče zdaj že so.
A mi lahko kdo pove če je Intelova plata DP35DPM kej za kej? Navijat ne mislim. Gor bi dal pa E8200.
Je dost boljše AMD če ne navijaš od tega.
X3 + 780g plata.
Dosti bolje v čem?
V drugi temi je ena lepa primerjava med X3 8650 in CORE 2 DUO E8200. X3 spuši...
V drugi temi je ena lepa primerjava med X3 8650 in CORE 2 DUO E8200. X3 spuši...
misliš tole:
Phenom sesuje intela več al manj povsod , pa še cenješi je :
http://en.hardspell.com/doc/showcont.as...
al tole:
CENE:
Cene x3 vs E8200 :
X3 8650box + 780G Asus .: 120,87 + 58,7 = 179,6
ASUS M3A78-EMH HDMI, 780G (dual PC2-8500U DDR2) (90-MIB3P0-G0EAY00Z)
AMD 780G/SB700 • µATX • VGA/DVI/HDMI/12x USB 2.0/Gb LAN/6x SATA II RAID/7.1 Audio • 1x PCIe x16 2.0...
Intel E8200 + G35:
127,70 + 84,95 Asus = 212,7
ASUS P5E-VM SE, G35 (dual PC2-6400U DDR2) (90-MIB4A0-G0EAY00Z)
G35/ICH9 • µATX • VGA/USB 2.0/Firewire/Gb LAN/SATA II/7.1 Audio (ALC883) • 1x PCIe x16, 2x PCIe x1,...
Amd osnova, ki je boljši je cenejša za 18,4 %
Phenom sesuje intela več al manj povsod , pa še cenješi je :
al tole:
CENE:
Cene x3 vs E8200 :
X3 8650box + 780G Asus .: 120,87 + 58,7 = 179,6
ASUS M3A78-EMH HDMI, 780G (dual PC2-8500U DDR2) (90-MIB3P0-G0EAY00Z)
AMD 780G/SB700 • µATX • VGA/DVI/HDMI/12x USB 2.0/Gb LAN/6x SATA II RAID/7.1 Audio • 1x PCIe x16 2.0...
Intel E8200 + G35:
127,70 + 84,95 Asus = 212,7
ASUS P5E-VM SE, G35 (dual PC2-6400U DDR2) (90-MIB4A0-G0EAY00Z)
G35/ICH9 • µATX • VGA/USB 2.0/Firewire/Gb LAN/SATA II/7.1 Audio (ALC883) • 1x PCIe x16, 2x PCIe x1,...
Amd osnova, ki je boljši je cenejša za 18,4 %
mesoreznica ::
X45 smo videli že tvoje predloge, potem pa gre Brane2 kupit Phenoma in ne dela na plati, ki ga "kao" podpira.
Žalostno je da dejansko delaš škodo ljudem, ko predlagaš kombinacije, ki ne delajo.
LP
Žalostno je da dejansko delaš škodo ljudem, ko predlagaš kombinacije, ki ne delajo.
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X
kaki fake en intel fanboy reče da je fake pol pa vi nakladate pa maš tud druge potrditve tega testa.
Na anadtechu so tud to testirali in ker jim je intel dal kuverto da ne bi preveč slab izpadel so dali pri igrah nit dodatno grafo mislim da 8800 gt... in potem tako merili...
intel res smrdi....
Na anadtechu so tud to testirali in ker jim je intel dal kuverto da ne bi preveč slab izpadel so dali pri igrah nit dodatno grafo mislim da 8800 gt... in potem tako merili...
intel res smrdi....
X45 smo videli že tvoje predloge, potem pa gre Brane2 kupit Phenoma in ne dela na plati, ki ga "kao" podpira.
LP
phenomi delajno na ogromno AM2 ploščah ziher, če pa tule en provosura al pa fuč cpu pa me ne zanima jasno!
Imaš še kakšno drugo potrditev, poleh XY kitajskih strani in kopiranja iz AMD funboy forumov?
Kajti na vseh relevantnih straneh, je Phenom zadaj...
Aja, pa daj si že oglej, kaj se testira na linkih, ki jih limaš naokoli. na testu je 8750, ti pa težiš s cenami za 8650
Kajti na vseh relevantnih straneh, je Phenom zadaj...
Aja, pa daj si že oglej, kaj se testira na linkih, ki jih limaš naokoli. na testu je 8750, ti pa težiš s cenami za 8650
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
mesoreznica ::
kaki fake en intel fanboy reče da je fake pol pa vi nakladate pa maš tud druge potrditve tega testa.
intel res smrdi....
Hahahahaha, aha če je v testu Intel boljši potem so testiranci ziher podkupljeni. LOL. A ti dejansko verjameš kar pišeš?
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
Upam da pade na STju primerjava Phenoma in Intela. Pa dvomim da bo kdorkoli komurkoli dal kuverto.
Ne, to ne bo objetkivno, saj smo vendar na tem forumu vsi Intel feni
ja res .... končno si priznal....
so melo v monitorju test cpu jev in to verodostojen. intel malo vodi po scorih ( razen obdelava videa ), glede na cene pa je amd boljši nakup.
vtis izza monitorja v praksi: AMD dosti lepše in tekoče delovanje.
pa tam še ni blo B3 step. AMD jev.
Ne, to ne bo objetkivno, saj smo vendar na tem forumu vsi Intel feni
ja res .... končno si priznal....
Jp, prav sem imel
so melo v monitorju test cpu jev in to verodostojen. intel malo vodi po scorih ( razen obdelava videa ), glede na cene pa je amd boljši nakup.
Sedaj pa še poglej datum testa in takratne cene...
vtis izza monitorja v praksi: AMD dosti lepše in tekoče delovanje.
Čisto subjektivno menje
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
Planetarium ::
Upam da pade na STju primerjava Phenoma in Intela. Pa dvomim da bo kdorkoli komurkoli dal kuverto.
sm razmišljal o tem nekaj časa nazaj, najboljš bi blo da bi bi recimo na oc-labu ali kateri podobni strani izvedli test AMD vs. Intel (X3 vs c2d / X4 vs. c2q)
najboljš bi blo da bi bi recimo na oc-labu ali kateri podobni strani izvedli test AMD vs. Intel (X3 vs c2d / X4 vs. c2q)
Štos je v tem da ni nobeden tako neumen da bi Phenom-a kupil
sm razmišljal o tem nekaj časa nazaj, najboljš bi blo da bi bi recimo na oc-labu ali kateri podobni strani izvedli test AMD vs. Intel (X3 vs c2d / X4 vs. c2q)
ja če bo jas v nadzornem odboru da vidim kaj delate :) hehe...
A Slo-Tech pa ni dober? Zadnji čas, da se spet začnejo HW testi.
In ne, x45, ti ne boš imel zraven prstov.
EDIT: en problemčič. končno sem šel v dvojedrne vode (Celeron 420 zamenjal E6750) pa imam problemčič. V Windowsih mi zazna le eno jedro, tako Task Manager, CoreTemp kto CPU-Z. A je teba samo kak driver al je treba reinstall sistema?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
TOP ::
Če boš ti v nadzornem odboru,potem ziher nebodo tega naredili,ker jim bi ti preveč nafilav glave z neumnosti in bi te ziher izključili.
PIP tudi slo-tech bi biu kul, oc-lab sm dau kot predlog ker sm vidu da jim tam kr dost komponent posojajo.
A Slo-Tech pa ni dober? Zadnji čas, da se spet začnejo HW testi.
In ne, x45, ti ne boš imel zraven prstov.
EDIT: en problemčič. končno sem šel v dvojedrne vode (Celeron 420 zamenjal E6750) pa imam problemčič. V Windowsih mi zazna le eno jedro, tako Task Manager, CoreTemp kto CPU-Z. A je teba samo kak driver al je treba reinstall sistema?
Ne vem več točno kje, samo moraš nastaviti, da imaš multicore sistem. Preglej malo po nastavitvah.
Planetarium AFAIK komponente niti ni tak problem dobit :) Mora bit pa pač nekdo, ki vse to pretestira.
Anywho, jest10, sem zvedel da je treba zamenjat kernel in hal... Tko da očitno ni nastavitve. Zgleda se ob inštalaciji zapišejo podatki o št. jeder.
Anywho, jest10, sem zvedel da je treba zamenjat kernel in hal... Tko da očitno ni nastavitve. Zgleda se ob inštalaciji zapišejo podatki o št. jeder.
Planetarium AFAIK komponente niti ni tak problem dobit :) Mora bit pa pač nekdo, ki vse to pretestira.
Pomojem bom jest tuki bolj težko pomagau ker se na vse skupej ne spoznam prav dost, no ja recimo SYSMark in podobne zadeve bi že znal zalaufat plus problem je ker sem zihr kr oddaljen od vseh :P za enga je pa itak preveč dela
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Planetarium ()
Če mi zrihtate hardware pa lahko osebno stestiram če je treba (če bo že kdo kaj pošiljal, naj mi še eno matična na 775 pošlje
Če mi zrihtate hardware pa lahko osebno stestiram če je treba (če bo že kdo kaj pošiljal, naj mi še eno matična na 775 pošlje
daj nooo in potem bo D820 super zmogljiv in kvaliteten cpu.....
da ne bo kdo umrl od smeha.....
Glede na tvoje veličastne grafe ima P/P ratio boljši od vseh C2Djev... Tko da se ne bi čudil, če bi tebi to uspelo. Ampak ne, ker nismo slepi fanboyi (večinoma), vemo, da ni šans, da bo D820 hitrejši od C2Dja. Heck, pomojem bi ga še moj Celeron nažgal. Ma kdo kakega Pentium Dja? :D
Če ti slučajno spomin nagaja je bil tisto samo oglas oddan pod mojim računom, ni bil pa moj.
Boš rekel da ni več kot dovolj zmogljiv procesor za pisarniško rabo in podobno?
Če zrihtaš hardware si več kot dobrodošel da prideš pa skupaj stestirava...
Če ti slučajno spomin nagaja je bil tisto samo oglas oddan pod mojim računom, ni bil pa moj.
ej tole ti moja babica ne bi vrjela, saj vemo da fopaf ne sam v oglasih.....
Ti se pa ne delaš retardiranega ampak dejasnko si?
V oglasu piše kontakt: ALEKS HUČ, jaz pa sem NOVAK M..... tako da če to ni dovolj dobra razlika zate potem pa je čas da greš do okulista, potem pa direktno v LJ Polje
V oglasu piše kontakt: ALEKS HUČ, jaz pa sem NOVAK M..... tako da če to ni dovolj dobra razlika zate potem pa je čas da greš do okulista, potem pa direktno v LJ Polje
Dr_M ::
OMFG!! Bedni ste, dolgocasni in skrajno nezanimivi. Vsi po vrsti. Zakaj ne greste na ano pivo in se tm pomenite?!
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
ja lahko gremo na pivo ... v bistvu intelčkari itak majo dnar kr tole kupujejo ( intel ), sploh M xxxx ki ma dnar tud za štrom in skorajšnje ekološke takse ( poglej podpis )
pa lahko kak piknik s PC delavnico + all incl. nardijo...
pa lahko kak piknik s PC delavnico + all incl. nardijo...
mtosev ::
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
tilinho20 ::
So f*cking what če ma tak sistem. To je pač njegoc hobi (navijanje, 3DMarki). No, sklepam da je njegov. Pač za hobi bo treba dati keš, saj noben hobi ni zastonj.
x45: Kok si ti star? Ti se tako obnašaš kot da bi ti bil star tok k jzt, pa jaz nisem tak. Mislim, mal se zamisli človek.
x45: Kok si ti star? Ti se tako obnašaš kot da bi ti bil star tok k jzt, pa jaz nisem tak. Mislim, mal se zamisli človek.
opeter ::
OMG, mtosev, kapo dol!!!
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
sploh M xxxx ki ma dnar tud za štrom in skorajšnje ekološke takse ( poglej podpis )
Ko si ravno to povedal- ravno danes je naša draga mati "tarnala" da je le 8€ računa za elektriko na mesec (sicer je najbrž pomota, sam človk mamo pa 8€ računa na mesec. Zdaj pa se oglasi koliko ga imaš ti pri AMD-ju)
Drugače pa se ne sekiram glede tega veliko. Namesto da bi se nekam odpeljal z avtom greš pa z kolesom pa boš prišparal 200€+ letno ne pa 10€ kolikor zgubiš na elektriki!
Ko pa si ravno to povlekel ven- pozabljaš da ima AMD-jev quad core večjo porabo!
DJ MartiNi ::
Žalostno dejstvo je, da je C2D ali C2Q v večini testov boljši od X3 ali X4. AMD bi se moral malce zamisliti. Naj izpunejo že ene konkurenčne izdelke ali pa naj vsaj pocenijo trenutne. Enega Q6600 dobiš pri AGTju za že dobrih 173€. 9850BE stane pa cca 200€. Seveda upam da se bo situacija popravila. Bi kupil AMDja, samo ne za tak denar.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300
PINki ::
Daj v Task Managerju pod View -> CPU history -> one graph per CPU
Lp
Daj v Task Managerju pod View -> CPU history -> one graph per CPU
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | katere procesorje ste že imeli (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8659 (7553) | H3ro1n |
» | AMD Phenom (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Strojna oprema | 56854 (32312) | Brane2 |
» | High-End računalnik (naveza amd/ati)!!! (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 7107 (5159) | Vuli |
» | Kupujem procesor in plato,mnenja,cene. (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 14187 (9464) | Racunalnik |
» | kateri procesor kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6022 (4525) | PrimozR |