» »

Dual Core AMD/Intel

Dual Core AMD/Intel

««
13 / 22
»»

PrimozR ::

jest10 glede na cene na prejšni strani bi rekel, da se je že pocenil. Q6700 naj bi bil namreč dobrih 250 €. Q6600 pa okrog 230.

jest10 ::

No ja Q6600 so bili še malo nazaj tudi po 210€, tako da tole ni ravno nevem kakšna pocenitev.
In glede na to, da je bila šele včeraj objavljena novica o znižaju cen, nekako ni verjetno, da bi to prišlo takoj do nas

Dr_M ::

The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

Aha, cene so dejansko nižje :D

Pesimist ::

Tiste cene sem podal z Funtecha torej 224€ za Q6700

Noja ce gre za par evro bi verjetno z sestavi.si kupo ker znjimi se da tudi vredu pogovarjat kar live.

Q9450 pa je zanekrat se res mogoce predragi. Nevem ali je res tolko bolsi.

Pa kaj zavraga je z Tomshardware. Nikjer ne najdem vec njihovih legendarnih grafov cpu chartsa. Zaj majo neke bedne da mi niti za pogledat ni vec.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Ja sej vem samo poglej kake procesore majo. Mogoce 1 ali dva zanimiva. Ki pa je kaki Q6600, 6700, in ostale ko sem navajal. Cudno vse vkup.

x45 ::

Sawyer za Intel sistem poglej P5K PRO. Za Phenoma pa počakaj na 780a čipset. Mislim da bi dejansko plate morale bit že zunaj. Je pa M3A32-HT al nekaj na to foro. Grem prevert.

EDIT: M3N-HT. Klik! Morš pa upoštevat še, da bo Phenom sistem porabil več štroma kot pa Intelov (na stock), če hočeš navijat pa bo tudi Intel sistem boljši. Kupiš mal boljši zračni hladilnik pa zadeva leti. Na 333 MHz FSBja ni vrag da ne prideš. Phenom ajd, nekaj bo če gledaš Black edition (ki se IMO edin splača, best buy od AMDja pa je IMO 5000+ Black Edition), ampak za tam nekje 3 GHz rabš že toliko voltaže, da brez vode več ali manj ne gre. Takisto s srečo.

Phenom bo z polno izkoriščenimi varčevalnimi fuknkcijami porabil precej manj od q6600 tule je prvi primer plošče do sedaj to pše ni bilo nikjer testirano:

http://www.asrock.com/news/show.asp?id=...

Glede navitja na cca. 3,2 ghz gredo phenomi BE 9850 z minimalnim dvigom voltaže in na zraku. X2 5000 BE pa tud z default voltažo nad 3 ghz z lahkoto. Max oc za oba je nekje 3500 mhz. Že blo v postih eni pač skos zavajajo....

Sej bi za nadgradljivost vprasal samo, tak vem da ko bom jaz kupo bodo kmalu prisli tudi novi socketi ven in spet bo vse v riti. tak da niti DDR2 ne pricakujem vec kaj dolgo.
Btw sem vido da 1Gb DDR3 najcenejsi pride ze 55€. DDR1 so pa tudi malo cene spustli, jaz sem namrec sevedno na DDR1. :D

ja intel bo konc leta stara roba ker pride čist nov cpu in nov socket. AMD boš lahko dal not 45 nm cpu ki je po projekcija precej hitrejši že pr enakem clocku od zdajšnjih pa višje gre. Sam razlog več za AMD.

x45 ja, maš prav, je v postih, da grejo na 3,5 GHz. TVOJIH. Dokaži mi. V Bit-Techovem testu ni bil stabilen niti pri 3 GHz. Trusted Reviews baje niso imeli takih problemov a očitno ne gre ziher na 3,5, kajne? Glede porabe, <a href="http://www.bit-tech.net/hardware/2008/0...!</a>. Manj porabita samo stara 9500 in 9600 z vklopljenimi vsemi hladnostnimi rešitvami in TLB fixom (če me spomin ne vara), a ta zelen način zadevo precj upočasni. Na Bit-Techu priporočajo rumeni način, kjer pa B3 Phenomi porabijo več od Intela tako v idle kot load. Že miljontič, preberi kak test, poglej rezultate, podaj linke k tvojim trditvam, pol se pa zgovarjamo naprej. DO takrat pa bodi tiho, ker zavajaš folk.

misliš tole

http://www.lostcircuits.com/cpu/amd_phe...

na stock coolerju do 3200mhz

daj ti beri malo poste, pa spomni se takoj ko je prišel ven 3500 mhz stabilno na vodi .....

gruntfürmich ::

http://www.tomshardware.com/reviews/amd...
tule so nekako zadnji procesorji. je za pregledat vse strani.

na tomshardwere nimajo zbranih zadnjih procesorjev v enotnem testu že lep cajt, zato je treba pogledat po posameznih člankih.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

TOP ::

X45 tle si edino ti ki zagovarjaš AMD.kaj si morda njihov predstavnik.Vedno samo nekaj nabijaš kolk se kaj navija,ampak tvojih rezultatov pa ni na vidiku.

X45 tle si edino ti ki zagovarjaš AMD.kaj si morda njihov predstavnik.Vedno samo nekaj nabijaš kolk se kaj navija,ampak tvojih rezultatov pa ni na vidiku.

malo si poglej poste in teme o phenomu pa boš kaj našel o navitju 3500 mhz ipd ,samo pazi lepo od začetka do konca moraš brat vse...drgač hiter kako neumno spet napišeš...

Generalno pa mogoče ne veš ampak navijanje ni bistvo računalništva, vsaj za veliko večino ne:D.

aha sedaj si malo že omiliv vse skupaj z tvojim zadnjim stavkom si povedal vse.

ne ni kaj omilit 3500 mhz gre... sam malo skačejo eni več eni manj...

Intelček gre več ker ma sam core pa cache v cpu ju ( c2D ), nehalem pa se ne bo nič navijal so ga zabetonirali.

navijanje extremno pa zanima čudake to pa je res....

Saj si že omiliv napisal si malo skačejo eni več eni manj saj tud Q6600 mal skače enim 4000mhz enim manj.

malo si poglej poste in teme o phenomu pa boš kaj našel o navitju 3500 mhz ipd ,samo pazi lepo od začetka do konca moraš brat vse...drgač hiter kako neumno spet napišeš...

Generalno pa mogoče ne veš ampak navijanje ni bistvo računalništva, vsaj za veliko večino ne:D.

Bit-Techovcem ni bil stabilen niti pri 3 GHz. Mislim da niso totalni nespoti... Tko da spet, očitno ne gre za ziher na 3,5 GHz, kajne?

ne ni kaj omilit 3500 mhz gre... sam malo skačejo eni več eni manj...

Intelček gre več ker ma sam core pa cache v cpu ju ( c2D ), nehalem pa se ne bo nič navijal so ga zabetonirali.

navijanje extremno pa zanima čudake to pa je res....

Nisem vedel, da se da dobiti plato in Nehalema v test. Lahko dobim še jaz? Da vidim kako se res ne da navijati. GOvoriš popolnoma v prazno. Ziher bi rekel, da se bo SHanghai navijal odlično. Ker je AMD. Pa se bo to lahko (spet) zkazalo za napačno. Zakaj se pa potem tako 'dobro' (relativno) navijajo Athloni 64?? Sem mislil da imajo tudi integriran memory kontroler... Mogoče se motim.

pozitron ::

nehalem pa se ne bo nič navijal so ga zabetonirali

To so samo govorice ki so bile objavljene na fudzilli, ki je res "verodostojen" vir :|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pozitron ()

Dr_M ::

Tega si tut intel nebi mogu privoscit. Ravno navijanje je intelova prednost.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Dr_M zadnje čase ja, v času P4k so bli pa orenk orenk proti. Ampak po marketinškem plusu ki so ga dobil zarad podpore mislm da se to ne bo ponovil.

Če je blo objavlen na fudzili to novico jemli s tono soli, ne samo s kančkom.

TechStreme ::

No to da gre phenom tud do 3.5GHz je res. Vndar realn dokaj safe overclock je okoli 3.2GHz. Zakaj eni nespoti ne spravjo niti 3GHz iz njega nebi vedel.. Mogoče slabe osnovne plošče?
Res je da clock to clock še vedno nekoliko zaustaja vndar je 9850BE vse eno na stock frekvencah bolši od Q6600... Pa še druga zanimivost... 18% overclock Phenoma prinese 25% bolši rezultat v Cinebench 10... Skratka upam samo da bodo spravli stock frekvence preko 3GHz ker šele tam očitno zadeva ponori.
Deneb pa naj bi prišel kar v dveh izvedbah... 6MB L3 predpomnilnik in brez L3 predpomnilnika. Druga zvedba brez L3 bo narejena predvsem za zmanjšanje proizvodnjih stroškov in za zmanjšanje porabe elektrike.
Kar se same porabe elektrike tiče pa naj bi 45nm Phenom z L3 predponilnikom porabil okoli 15% manj elektrike kot sedanji 65nm.
Zaradi nove tehnologije izdelave procesorja pa naj bi tudi zmanjšali proizvodnje stroške. Predstavniki AMD-ja pa pravijo da bodo procesorji temu primerno cenejši na trgu.

Bomo vidli a ne... Upam samo da ne bo kmalu samo še intel na sceni kar bi blo res žalostno.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

vse lepo in prav, vendar pa zakaj proizvajalci bluzijo o proizvodnjih stroških, če pa naj bi bili ti zares zares mizerni!?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

M-XXXX ::

Ker x45 spet nabija glede navijanja si malo poglejte HW-BOT statistiko (tukaj se ne gre niti za stabilen OC, in večina jih je navitih do meje (izklučno OC stran)- številke v oklepajih so povprečen OC (še enkrat opozarjam da je v večini to max OC in ne stabilno)

Phenom X4 9500 4x 2200 (2762mhz)
Phenom X4 9600 4x 2300 (2786mhz)
Phenom X4 9850 4x 2500 (3102mhz)
Phenom X4 9750 4x 2400 (2858mhz)

Core 2 Q6600 (2.4Ghz) 4x 2400 (3909mhz)
Core 2 Q6700 (2.66Ghz) 4x 2666 (4095mhz)
Core 2 QX9650 (3.00Ghz) 4x 3000 (4993mhz)

Zdaj pa si malo oglejte koliko je 3100mhz povprečen OC? (mogoče pri najbolšem modelu in za benche, za szable pa je prej pod 3ghz kot nad 3!

Pšenični ::

"X45 tle si edino ti ki zagovarjaš AMD.kaj si morda njihov predstavnik.Vedno samo nekaj nabijaš kolk se kaj navija,ampak tvojih rezultatov pa ni na vidiku."

Name ste čist pozabili. Jaz bom kupil AMD ja tud k bo enkrat dražji kot intel. Boli me k. za intel. Naviješ ga na 4 ghz. Kaj maš od tega, še vinrar ne dela ornk.
Heh,heh,heh

Shegevara ::

itak telebanc. To je dobra ideja. Glede na to kar si reku, si si svoj nickname kar pazljivo izbral.

"tak telebanc. To je dobra ideja. Glede na to kar si reku, si si svoj nickname kar pazljivo izbral"

Hvala za kompliment. Na norčevanje iz mojega nicknama sem navajen, zato sem kot takega tudi izbral, da se po njem obešajo taki kot si ti. Iz njega se ponavadi norčujejo tisti, ki jim preprosto ali zmanjka domišije za duhovit odgovor ali argumentov. heh,heh

Dejstvo je da AMD še zdaleč ni tako slab, kot hočejo tukaj nekateri dokazati. Z omejenimi finančnimi in intelektualnimi resursi skoraj parira intelu.

Tilen ::

Naviješ ga na 4 ghz. Kaj maš od tega, še vinrar ne dela ornk.

... skoraj parira intelu.

Bo se treba odločit veš.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Shegevara ::

telebanc, ne govorim o AMD. Nimam nič proti AMD. Še manj proti tvojemu nickunamu.
Edino to me je zmotilo, da bi kupil tudi 1x dražjega kot od intela = Toliko o nakupovanju tistega kar je najugodneje za svojo zmogljivost.

OmegaM ::

No, sam vedno skusam kupiti cim bolj optimalno, ampak sedaj sem nabavil se pfenoma in sem zelo zadovoljen, navijam pa ne.

Sam sem tudi bolj za AMD, to ne lih za vsako ceno, se vedno sem sam mnenja da je AMD dober kompromis ampak verjetno tudi ne vsak.

Pa se to, ceprav tudi takrat ko je bil AMD boljsi so tudi tu obstajali zagrizeni Intel fani in so ze tarkat bili drazji proc. so se vedno raje kupili Intel.

LP
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: OmegaM ()

Pa se to, ceprav tudi takrat ko je bil AMD boljsi so tudi tu obstajali zagrizeni Intel fani in so ze tarkat bili drazji proc. so se vedno raje kupili Intel.

Je pa v nečem razlika. Oni so ga vsaj kupili. X45 pa je bil najbližje Phenomu v izložbi trgovine:P
Ko bi vsaj nakladal iz lastnih izkušenj...

No, jaz imam phenoma 9750 pa je super zadevica, ne navijam pa nic, mi pac ni.

V cem je razlika?

Ze v tem da so takrat trdili da je boljsi pa oh in oh, pa so ga vseno za vec dnarja kupili, tudi vredu, ...

Se vedno je finta v tem da je AMD dober procesor, rabijo malo vec srece da pridejo na staro slavo.

Je pa x45 tu eden redkih ko vsaj zagovarja AMD, ni kaj, recimo da ko se ze pogovarja tudi za pisarniske racunalnike pa se vedno nabijajo za Intel ... pa ceprav je amd zelo spodobna resitev.

LP

Problem pri X45 je, da zagovarja AMDja za vsako ceno. Ni mu važno, če zraven natrosi še kup laži, kup pristranskih citatov iz AMD funboy forumov in podobno. Čeprav mu dokažeš, da se moti, še vedno tupi svoje...

Jasno, da je AMD ok za nekatere situacije(čeprav roko na srce, trenutno ga Intel tolče v vseh cenovnih segmentih) in je prav, da se ga priporoča kot možnost. Vendar ne z X45 stilom bluzenja...

AMD ni po moje dober za neke situacije, AMD izdelek je dober izdelek, le trenutno malo nazaduje, tudi za igre je pa vse, pac Intel se navija trenutno boljse.

Sedaj, kateri je bolj stabilen in kak kaj laufa se s tem ne bom ukvarjal, ker to ni moje podrocje, me niti ne zanima, jaz rabim stabilno masino brez navijanja.

Jaz sem se odlocil po mnenju nekoga za phenoma in videim da je res dober izdelek.

In ko si omenil x45 mislim da ni edini glede svojega stalisca, to sem prej enako povedal za Intelase.

Jaz bom za AMD, toda ne vsak trenutek, vcasih se splaca malo pocakati.

Mora se tudi vedeti da vsakemu recejo vecinoma da se da naviti, vecina uporabnikov nikoli ne navija,pa ce bo to se tako zelo lahko kot pravijo da bi se bakica znala.

No, meni svojega denarja ni zal za AMD, samo kupil pa ga ne bom ce bo ne vem koliko drazji, se raje pocakam, evo pocakal in se splacalo :D

No, moram pa rec vsaka cast x45, sem mnenja da je napisal veliko dobrih mnenj.

Pa LP

AMD ni po moje dober za neke situacije, AMD izdelek je dober izdelek, le trenutno malo nazaduje, tudi za igre je pa vse, pac Intel se navija trenutno boljse.

Ok, zgleda se ne razumeva dobro. Jaz sem govoril o situacijah glede nakupa.
Nikjer ne pravim, da ima AMD slabe procesorje-če bi jih imel, tudi jaz ne bi leto nazaj nabavil 2 AMDja. Vendar trenutno preprosto ni konkurenčen Intelu, zato ga pač ne priporočam za nakup.

No, moram pa rec vsaka cast x45, sem mnenja da je napisal veliko dobrih mnenj.

Sori, ampak laž ni dobro menjne, kakorkoli obrneš. Pa AMD ni tako zelo slab, problem je drugje.

5000+ BE je recimo zelo dober izdelek, ki pa poleti z 'navitjem' (beri: dvigom multija).

Problem pri X45 je, da zagovarja AMDja za vsako ceno. Ni mu važno, če zraven natrosi še kup laži, kup pristranskih citatov iz AMD funboy forumov in podobno. Čeprav mu dokažeš, da se moti, še vedno tupi svoje...

Jasno, da je AMD ok za nekatere situacije(čeprav roko na srce, trenutno ga Intel tolče v vseh cenovnih segmentih) in je prav, da se ga priporoča kot možnost. Vendar ne z X45 stilom bluzenja...

daj ti tvoja osebna mnenja nakladaj kje drugje tule s spet lažeš debelo - istočasno pa govoriš da drugi lažejo. Drugi odstvek je tipičen primer tvoje debele laži.

daj ti tvoja osebna mnenja nakladaj kje drugje tule s spet lažeš debelo - istočasno pa govoriš da drugi lažejo. Drugi odstvek je tipičen primer tvoje debele laži.

In v čem lažem? Dokaži
Pa da ti bo lažje dokazati, ti prilagam še linke s cenami iz neke trgovine:
Inteli
AMD
Linkov do miljon testov, kjer se ti procesorji primerjajo med sabo, ti pa ne mislim limati. Vsak, ki vsaj malo pozna situacijo, bo iz tega videl, da se Intel bolj splača v Low end in High end.(primerjaj cene dual Celeronov in Pentiumov z X2, kako stoji situacija z Q6600 in Phenomi pa že vsi dobro vemo.)
Edina možnost, kjer bi se AMD splačal kupiti je pri cenah malo čez 100€. Tam je izbira odvisna od tega, ali potrebuješ zmogljivega 2-jedrenika(Intel) ali ne tako zmogljivega, vendar 3-jedernega(AMD). Pač odvisno od aplikacij, ki jih misliš uporabljati in kaj so tvoje preference-več jeder ali zmoglivejše posamezno jedro.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

solo .si:

amd phenom 9750 je cenejši od q6600 ( in tele tvoje cenen zgoraj ) ki nima niti sse4, kaj šele imc, HTT 32d now ipd...

ko izbereš primerljivo ploščo intel ni konkurenčen v P/P

SSE4 je še TOTALNO nepodprt, ko bo, bodo v uporabi drugi procesorji. AMD je s 3D Now zaklal samega sebe, ker tudi do zdaj praktično nihče ni uporabil tega seta inštrukcij (oz. zelo omejeno). Kakor pa vem pa tudi Phenom nima SSE4 temveč SSE41. Kaj je problem? Hja, skupnih inštrukcij z Intelovim SSE4 je tam nekje do pol. Z denarjem, ki ga Intel ima, AMD pa ne pa Itnelu res ni problem podkupiti največjih razvijalcev in AMD bo spet naje**l. HTT se pri desktop procesorjih oz. v vseh normalnih okoliščinah ne pozna toliko, ker itak 90% desktop programov ne ve, kaj je to več kot eno jedro. komunikacije med enim in drugim parom jeder tako skoraj ni in FSB tukaj vpliva zelo malo. HTT pa se odlično obnese v 4+ socket sistemih. Mislim pa da to ni stvar tukajšne debate, kajne? Glede P/P je pa tako-tako. intel je malček hladnejši, za 120-150 € dobiš že odlično plato na P35. (P5K-PRO recimo), za 150-170pa kako P5K Deluxe oz. Abit IP35-PRO. Pri AMDju so najcenejše Gigabytke (790X za nekaj pod 100 €, FXa za 160 oz. 210 €), ki pa jih ne bi šlatal pšreveč. Tudi pri Intelu ne. M2N32-SLI Deluxe je 140 €, po pravici povedano pa bi Phenoma dal samo na 790FX oz. 780a plato, ker je mislimd a še najmanj problemov. Tako da to s ceno niti ne drži toliko. Če pa že hočeš, Gigabytke na P31 čipsetu so po 60 €.

M-XXXX ::

amd phenom 9750 je cenejši od q6600 ( in tele tvoje cenen zgoraj ) ki nima niti sse4, kaj šele imc, HTT 32d now ipd...

Cenejši, slabši ter nima PRAVEGA SSE4

"5000+ BE je recimo zelo dober izdelek, ki pa poleti z 'navitjem' (beri: dvigom multija)."

Jaz imam omenjeni procesor. Lahko rečem da sem zadovoljen. Na stock voltaži gre na 3ghz, sicer pa nimam navitega. Intel seveda je boljši, vendar tudi ko ni bil so bili podobni komentarji na račun amd ja kot jih vidim sedaj.

Cveto ::

Sam imam Intela, si pa kot dolgoletni pristaš AMD-ja žeilim da bi po zmogljivostih prišli spet pred Intel. Vedno je namreč bilo tako, da je manj priznana firma (v tem primeru AMD) ponujala nekaj primerljivega (ali celo boljšega) za manj denarja kot pa "premium" znamka (v te primeru Intel), kupec pa se potem odloči, ali bo raje kupil ime ali zmogljivosti. Žal se AMD po prihodu "Core" procesorje ni več pobral, rezultat pa je razviden že iz tega, da je že precej ostareli Q6600 še vedno najboljša izbira in da je še do pred kratkim držal visoko ceno.

Sam upravljam v službi več kot 20 različnih računalnikov, v prostem času pa še vsaj toliko "domačih" sistemov in lahko iz lastnih izkušenj povem, da je imel Intel vedno boljše sisteme za pisarniško/profesionalno delo, za domačo uporabo ps z AMD-jem za isti denar dobil več.

Da bi pa samo zaradi ohranjanja konurečnosti kupil slabši izdelek mi pa tudi ne pade na pamet.

P.S.: na forumu opažam zelo močan nagon "opravičevanja investicije", verjetno bolj pred sabo kot pred kom drugim. Najbolj bi bilo da naredim tekmovanje: Za budget 300€ sestavimo amd in intel sistem (plata, proc, ram) in poglejmo kateri da boljše rezultate.

Cveto odlično povedano. Tudi sam bi rad AMD videl na potih stare slave - underdog s hitrejšimi, hladnejšimi in bolj navijalsko prijaznimi procesorji. Glede Intela že prej bolj prijazenga za pisarne - cenejše rešitve zaradi integriranih grafičnih kartic? TBH je AMD zares poletel šele z A64, danes pa so matične za internet in podobno že zelo dobre. A Intel ima z zadevo pač dolgoletne izkušnje in ga mogoče še malo prehiti.

Tekma bi bila pa zanimiva ja. Za 300 € torej procesor in plata? Grafična, RAM, disk in napajalec bi bili v obeh primerih enaki zaradi verodostojnosti rezultatov.

Jest, nisem rekel da si rekel da je AMD slab proc, sem samo pac povedal svoje mnenje, tudi mi imamo na sihtu same intele.

Sem sem samo hotel tako kot je rekel po tehtnem premisljevanju spet nabavil AMD-ja, sem se oziral proti intelu, odlocil po posvetovanju, branju tudi glede 9750.

Zato sem tudi rekel da se ne splaca za vsako ceno.Kot sem rekel, sam nisem navijalec, in tudi to sem zelo uposteval.

Je pa tudi ogromno odvisno od samih komponent kako kje deluje, kolega sta si nabavila oba enake komponente, Intel, pa oba imata ASUS P5KC enak ram, proc, graficna, pa oba imata sistem z nule pa se je pri obema drugacen rezultat pojavil.

No, bom sedaj samo se bral =)

pa želim vsem en Lep ostanek dneva

LP

mtosev ::

lol x45 ubijas me. crkno bom od smeha

btw zadnji amd me je razocaral zelo. mel sem pa turion 64 ML-37 s754 cpu. Crap od cpuja. non-stop pregrevanje pa tudi amdjev offical forum je d. vec info sem dobil na googlu.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

lol x45 ubijas me. crkno bom od smeha

btw zadnji amd me je razocaral zelo. mel sem pa turion 64 ML-37 s754 cpu. Crap od cpuja. non-stop pregrevanje pa tudi amdjev offical forum je d. vec info sem dobil na googlu.

zanimivo upam da maš zdaj crap intela za karga si plačal precej več pa si srečen.
Zadnji lap top je imel semprona 754 3000+ ki je lepše delal od večine mobilnih intelov in nič ni crknilo že 2 leti in pol. Intelčki skoz baterija prazna pa ventič je tulu ipd ipd...

mtosev ::

x45 beri AMD Turion 64 @ 80C :(

T7500 je super. moj zadnji amd za par let
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Vlady ::

AMD ima zelo stare driverje in podporo nikakvo oz. je sploh nima. V prenosniku imam pa T7700 intel in lahko samo rečem eno: hvala bogu da ga imam!
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"
««
13 / 22
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katere procesorje ste že imeli (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
728724 (7618) H3ro1n
»

AMD Phenom (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Strojna oprema
133257169 (32627) Brane2
»

High-End računalnik (naveza amd/ati)!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
867148 (5200) Vuli
»

Kupujem procesor in plato,mnenja,cene. (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
24414339 (9616) Racunalnik
»

kateri procesor kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
816084 (4587) PrimozR

Več podobnih tem