» »

Dual Core AMD/Intel

Dual Core AMD/Intel

««
12 / 22
»»

x45 ::

kekz: to je nek feler na sistemu driverjih. cpu se ne zabaše z mrežo nikoli.

5000 x2 BE je best buy med x2 amd ji, malo gretja, 65 nm, pa lepo se navije na 3400 in več....

kekz ::

Oja, pa se. Za poganjati 10 giga mrežo sem že pred časom bral, da rabiš opterone. Ampak od takrat je že dosti vode preteklo in vmes so se tudi athloni že pošteno nabildali.
In to se pojavlja pri vseh 10G karticah, od različnih proizvajalcev. 10 giga ni mačji kašelj.
Vseeno sem pričakoval, da bo najmočnejši malček to že zmogel.

PrimozR ::

10 giga je 1,25 GB/s ane? Pa to sploh zmore PCIe interface? x16 mogoče? :>

ne vrjamem, kateri proces je to povej bom mojega pogledal, ampak sta oba cpu ja na nuli pa dela kr nekaj stvari.

gruntfürmich ::

x2 ni šans clock to clock ne... mogoče kake igre je ekor enak, to pa je vse.

tja, sintetičnih testov nimam rad za primerjavo, drugje pa kr vodi x2 6400+ preh phenomi.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

x2 ma eno samo prednost MC dela s taktom procesorja tj 3200 in več mhz kar je ogromno , pri phenomu pa ne 2000 mhz max ... mogoče se da kak navit pri phenomu tud to? pol pa so scori drastično boljši.

10 giga je 1,25 GB/s ane? Pa to sploh zmore PCIe interface? x16 mogoče? :>

Kar veliko, mar ne?
Če pomisliš, da bi 100G disk (če bi zmogel toliko I/O-ja) celega prepisal v dobri minuti.

Obremenjenost procesorja pa se porazdeli večji del med user komunicirajoči proces (tisti, ki pripravlja/priskrbi podatke) in manjši del med system/interrupt. Npr, če remote kopiraš fajl, večji del porabi rcp.
(rcp zato, ker je brez šifriranja. Šifriran prenos ne zmore max hitrosti niti v sanjah, saj takoj zmanjka CPU moči)

Eno kopiranje obremeni eno jedro v 6400 X2 in doseže okoli 6 Gbps, če vzpostaviš dve seji, je 100% obremenjen cel procesor in skupaj dosežeta okoli 9 Gbps.

PCI-e to zmore zlahka in ni treba, da je x16. V resnici je x8.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kekz ()

jest10 ::

Malo sem gledal AMDjev forum... Phenom je še večja polomija, kot sem mislil do sedaj. Polno tem s problemi-sesuvanje sistema, nastabilnost, nestabilno delovanje na PRIVZETIH frekvencah in voltaži, mizerno navijanje(razen parih izjem),...
Če ne bo z B3 verzijo nič bolje, potem odpade menjava X2 za X4-si bom raje omislil Intelčka

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

Hec je pa, da x45 govori, kako so Phenomi stabilni, Intel sistemi se pa usuvajo :D

Shegevara ::

pusti ti x45. In ne omenjaj, da nas ne bo spet krive vere začel učit.

jest ker forum ? al spet nakladaš oz iščeš kregarije?
AMD procesorji so vse kar sem mel dobre zadeve, nikol problemov. za intele pa maš tukaj na slo ju kr nekaj čudnih primerov in to z dobrimi platami....

Smeh... Kdo se oglaša in drugim očita nakladanje...
A nisem bil dovolj jasen, ko sem omenil uradni AMDjev forum?

WTF je s tem novim slo-techom?? Niti linka ne morem normalno vstaviti.. Nič, si pa sami pomagajte po svojih močeh, dokler ne zrihtajo strani http://forums.amd.com/forum/categories....

Zgodovina sprememb…

Tule so vsi primerki z celga sveta gor logično da sprašujejo če so težave pa slaba podpora....
intelov formum ( če je ) bi bil enak.... maš pa mnenja drugot npr newegg, zanimiva so tista ko je en uporabnik imel oba sistema intel in amd....

napišeš (a href="url")klik(/a) in zamenjaš () za trikotne oklepaje (:> style)

djordjevic ::

Ko ravno vidim, da je govora o navijanju. Kako se kaj obnese 5600 X2?

OmegaM ::

Tudi mene zanima za 5600+ X2 =)
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

jedro je isto kor 6400+ step je F3 90 nm. torej.... z dobrim hlajenjem mora it visoko ene 3500mhz.

boljša varianta je tole x2 5000 BE 65 nm, gre preverjeno na 3500 mhz, manj kuri, pa ugoden je... cena ugodna ene 90 eur max.

boljša varianta je tole x2 5000 BE 65 nm, gre preverjeno na 3500 mhz

Aha, torej se mi upaš tole garantirati?:D Mi ga zamenjaš, če ne bo šel...
Kot že 10000X do sedaj, ti pravim znova. Ne kotali buč! Če par primerkov vidi 3500MHz to ne pomeni, da se jih večina(po tvoje verjetno kar vsi)tako navije.

sem videl kup mnenj userjev vsi na ene 3400mhz pa pravijo da ni do konca navit, polg tega je to g2 step že izpopolnjen....

sicer pa če maš rad megahertze si kupi celerona 65 nm, pa boš mel mhz je... ostalo pa podn.

sem videl kup mnenj userjev vsi na ene 3400mhz pa pravijo da ni do konca navit, polg tega je to g2 step že izpopolnjen....

sicer pa če maš rad megahertze si kupi celerona 65 nm, pa boš mel mhz je... ostalo pa podn.

Misliš reči Celerona Dual Core E1200;) za 50€, ki navit na 3500MHz prežveči in izpljune tega AMDja?

Ekola, spet pojma nimaš. Kako hitro ti tvoj AMD zračuna 1 miljon decimalk PIja (SuperPI)? Novi Celeroni so bazirani na Core arhitekturi - so Core 2 Duo s precej manj predpomnilnika (512 kB) in enim samim jedrom. Prav tako se (tako kot Pentiumi E in E4x00 serija C2Djev) ne navijajo tako dobro, saj fašejo FSB wall. Pa vseeno, moj celly 420 pri 2,4 GHz (50% OC, vse ostalo na stock) naredi SuperPI s 26 sekundami pri neoptimiziranemu sistemu. Celeroni niso več poceni, a ZELO počasni procesorji - so poceni in dejansko precej hitri procesorji.

za celeronom dual core je prišel ven cenjši sempron dual core 2100+ ki ga nese v scorih.... tolko.
super pi pa je program ki je pisan na kožo inteluin sploh ni relevanten. maš druge programe kjer so take kalkulacije primerljive.

Intelom je 'pisan na kožo' zaradi večjega predpomnilnika. Nekaj, česar Celeron nima.

EDIT: maš kak test? Da vidmio te tvoje score.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

za celeronom dual core je prišel ven cenjši sempron dual core 2100+ ki ga nese v scorih.... tolko.

Res? Kje?:P Kakor jaz vidim teste, sta kar izenačena. Če pa oba navijemo, je pa rezultat dobro znan;) Sicer pa tale Sempron dual core je kakor vem namenjen za kitajsko tržišče, tako da se ga bo pri nas težko videlo.
klik
klik
klik

Ah ja... Mislim da bi lesenim vratom prej kaj dopovedal kot tebi...

Zgodovina sprememb…

ja res kosu opeke lažje kot tebi, poglej si nakupe.net tam maš semrona še 14 dni.... pa še kje drugje.

Scori pa se gledajo default ponavadi, navijajo redki.
pa še kak test si poglej ne samo te ko tebi pašejo.
jas pa se ne bom več ukvarjal s takimi kot ti...

Ja pa dej TI link do testa, kjer je sempron hitrejši, bemo. Samo nabijaš, kako so Phenomi in Semproni hitrejši, hladnejši in se manj usuvajo. DSaj linke, ker na splošno večina testov govori ravno nasprotno. In mislim da je PRECEJ več možnosti, da se bo motil en AMDjev fanboy (hja, 'motil', precej namenoma verjetno) kot pa cel svet...

Jaz se bom pa še dalje z največjim veseljem ukvarjal s tabo, da obvarujem pred tvojimi neumnostmi tiste, ki se ne spoznajo dobro na HW.
Sicer pa gledam sedaj nakupe.net in tvojega Semprona NE VIDIM. Prosim, pokaži mi ga

Zgodovina sprememb…

http://www.nakupi.net/kategorija_Proces...

tu so tud 3 jedrn not, pa ne dolgo nazaj je nekdo trobo da jih sploh ne bo....
on link za semprona x2 pa moram najt, v glavnem boljši je pa malo manj stane- tud plata.

M-XXXX ::

Spet jaz ja;)
Pa dajmo spet malo našega dragega x45 spet malo izpodbijati:
Gremo na HW-BOT (na njem so večina samo bolši rezultati pogledamo http://www.hwbot.org/quickSearch.do?har... pogledamo pod procesor X2 in vidimo povprečen OC 3244mhz (le zakaj ni to 3500mhz????) potem pa še pogledaš spodnji graf in vidiš da je le nekaj procesorjev nad 3500mhz (aja pa še to je SUPERPI):D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

pa na agt poglej... saj jih je cel kup...

AGT ima Semprona 2100+ za 10 evrov dražjega od Celerona dual core 1200. Smeh...

Zgodovina sprememb…

x45 pri AGTju je dual core Celeron cenejši za 1 €. Na nakupi net ga pa še vedno ni, tricore Phenomi tukaj sploh niso važni. Hočemo X2 Semprone, ki jih tako krbno oglašuješ.

<a href="http://www.agt.si/racunalniska-oprema/p...
<a href="http://www.agt.si/racunalniska-oprema/p...

Scori: celeron zgrne na celi črti ....

http://www.computerbase.de/news/hardwar...

Cene: Amd itak stane malo manj vedno in v povprečju je cenejši AGT je ( trenutno ) izjema.

No, najdi mi cene, kjer je Sempron cenejši. Jaz sem ti obratno situacijo nakazal.

Me zanima, kakšne so specifikacije sistema. Okej, za WinRAR nima veze, za 3D Mark pa to pa...

ENivej, najdu sem <a href="http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di... test, kjer Phenom zmaga v samo enem testu - navit na 2,6 GHz (~260 MHz x10) v h.264 enkodiranju. Sicer ga pa posekata tako Q6600 kot Q9300, oba pa porabita manj energije, tako v idel kot v load.

> Okej, za WinRAR nima veze, za 3D Mark pa to pa...

Ali če želiš testirati golo računsko moč, daš izračunalti v calcu 200.000!
A64 6000 X2 zadevo izpljune v 20 sekundah, opteron 2224 pa v 21. Žal zadeva ni paralelizirana, tako da je treba testirati v več calc-ih, da obremeniš vsa jedra.

Evo, 2,2 GHz barcelona (AMD Opteron 2354) pa izračuna v calcu 200.000! v 14 sekundah. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kekz ()

Pesimist ::

Kaj ste se ze odlocli kaj se bol splaca kupit X4 9850 ali Q6600. Navijal nebom. Plate sem pa gledal pod 150€ prakticno ni za AMD. wtf?

bluefish ::

sodeč po mnenjih je X4 za nenavijalce.

TOP ::

Če izbiraš med tema dvema je Q6600 bolši in še bolše se navija.Cena je približno ista.

Dr_M ::

Za tako ceno bi jest definitivno uzel X4 9850. Q6600 je kr neki, Q9450 je prava stvar, ampak zal ima se previsoko ceno.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Hmja torej toti so nekak zanimivi mi trenutno:

CORE 2 QUAD Q6600, 2.400 GHz 8MB, 1066MHz, LGA775 SLACR-G0 205,00
CORE 2 QUAD Q6700, 2.660 GHz 8MB, 1066MHz, LGA775 224,00
CORE 2 QUAD Q9300, 2.500 GHz 6MB, 1333MHz, LGA775 BOX 253,50

AMD Phenom X4 9850 2.5Ghz BOX AM2+ QUAD CORE Black Edition BOX WOF brez hladilnika 216,50

Kaj pa maticne plosce? Katera bi pasala k Intel in AMD sistemu, da ni prevec draga. Sli nerabi met. Zadna dva sistema sem mel SLI pa nisem nikdar dokupo seene grafe :P

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

plate za x4 9850 ( 203 eur na nakupi.net ):

ASUS osnovna plošča M3A32-MVP DELUXE, AM2+, SB 7.1, GLAN tudi www.nakupi.net

120 eur samo. imaš pa quad crossfire ipd ipd....
dost cenjeje kot za intela.

Po keri matematiki je 204€ za plato dost ceneje kot intel ki so okol 80€ :D

Ce je najcenejsa plata tak draga je AMD X4 procesor zgubil interes.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

hmmm to je zelo dobra plata, najcenejša za X4 9850 seveda spet poseka intela ker stane 35 eur ( nakupi. net ) Asrock x live crossfire...pa dobro poglejte CPU support na webu....

Ona plata zgoraj ASUS je top seveda stane samo 120 eur, cpu je tam 203 eure ( eni še vedno limajo neke cene po 217... ) plata pa 120eur !!

cpu x4 9850 na solo. si je 200 eur samo. Če tega ni pa je 9750 cca 185 eur.

Sawyer za Intel sistem poglej P5K PRO. Za Phenoma pa počakaj na 780a čipset. Mislim da bi dejansko plate morale bit že zunaj. Je pa M3A32-HT al nekaj na to foro. Grem prevert.

EDIT: M3N-HT. Klik! Morš pa upoštevat še, da bo Phenom sistem porabil več štroma kot pa Intelov (na stock), če hočeš navijat pa bo tudi Intel sistem boljši. Kupiš mal boljši zračni hladilnik pa zadeva leti. Na 333 MHz FSBja ni vrag da ne prideš. Phenom ajd, nekaj bo če gledaš Black edition (ki se IMO edin splača, best buy od AMDja pa je IMO 5000+ Black Edition), ampak za tam nekje 3 GHz rabš že toliko voltaže, da brez vode več ali manj ne gre. Takisto s srečo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

aha. Noja torej te pa je Q6700 bolsa izbira ? :P

Počakaj še malo, da pridejo pocenitve do nas. Q6600 in Q6700 naj bi se opazno pocenila
««
12 / 22
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katere procesorje ste že imeli (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
728724 (7618) H3ro1n
»

AMD Phenom (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Strojna oprema
133257171 (32629) Brane2
»

High-End računalnik (naveza amd/ati)!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
867148 (5200) Vuli
»

Kupujem procesor in plato,mnenja,cene. (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
24414340 (9617) Racunalnik
»

kateri procesor kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
816084 (4587) PrimozR

Več podobnih tem