» »

Dual Core AMD/Intel

Dual Core AMD/Intel

««
11 / 22
»»

PrimozR ::

Velikasova boš dal 1k+ € za CPU? Potem je vseeno če ga naročiš iz ZDA. Cenejši 45 nm proci se namreč še ne prodajajo.

Shegevara ::

model je napisu kdaj nasplošno pridejo 45nm inteli in ne, da prvega, ki pride misli pokavsat.

Ko AMD da ven nekaj spodobnega. In točno tako je. SO sami pri Intelu tako rekli.

Velikasova ::

lol,tocno to. Pravzaprav cakam te nove C2D s 6MB cache-a-recimo 2.66 ali 3.00. Zakaj pa ne ce bo cena priblizno enaka trenutni 6750.

Dr_M ::

pridejo ko pridejo in nic prej.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

macgajver ::

Ko AMD da ven nekaj spodobnega. In točno tako je. SO sami pri Intelu tako rekli.

Sej pri amdju pa tud niso resni dobro takrt so nrdil s939 amd 64 to je bil soliden procesor potem so isti procesor zapakirali v opetorne dual core in kasneje v x2 zaradi ddr2 rama am2 podnožje čeprav povsem nepotrebno in končno jim je uspelo zapakirat 4 procesorčke skupaj osnova je še vedno enaka s 939 amd 64. Razn proces so zmanjšali na 65nano. In če mislijo tkole nadaljevat res ni potrebe intelu izdat hitrejšega čipa. Amd bo moral korenito spremeniti ubistvu ustvariti nov procesor če bo hotel konkurirat.
leta 2003 so ustvarrili amd 64 samo v njihovo in naše dobro upam da so v teh 5 letih uspeli skupaj vreči spodobno mašinerijo in jo bodo v kratkem predstavili.
tenstan krompir je pa zakon

Ubistvu so samo tako rekli, v resnici pa so si uzel mal vec casa, da odpravijo hrosce, ki pestijo nove procesorje. Kar pa sploh ni slabo, samo ni lepo, da zavajajo ljudi.

kekz ::

A ni ravno obratno?

Intel dobesedno pakira po dva (stara) čipa v eno ohišje in to marketinško razglaša kot veliko novost.

AMD naredi NOV 4 jedrni čip z zelo dobro med jedra povezanim kešem. Kaj potem, če to zapakira v obstoječe ohišje. Podnožje pri AMDju je itak pogojeno z vrsto pomnilnika, ki zaenkrat ostaja enak.

Kaj je pri AMDju boljše od Intla:
- NUMA tehnologija (ostanek razvoja alpha procesorjev) (Intel jo napoveduje šele za konec 2008)
- HiperTransport (ostanek razvoja alpha procesorjev)
- integriran pomnilniški krmilnik (je tudi bremza, ko se menja vrsta pomnilnika)

Kaj je slabše:
- Intel obvlada bolj zgoščeno (manj nm) tehnologijo
- AMD (zaenkrat) ne dosega tako visokih taktov (zaradi 1. slabosti)
- marketing
- premajhne proizvodne zmogljivosti

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kekz ()

macgajver ::

Intel dobesedno pakira po dva (stara) čipa v eno ohišje in to marketinško razglaša kot veliko novost.
Intel je naredil nov čip core2 ki je še dokaj mlad in ga zapakiral še v quad core to tehnologijo je sedaj spravil na še manjši proizvodnji proces.

AMD naredi NOV 4 jedrni čip z zelo dobro med jedra povezanim kešem. Kaj potem, če to zapakira v obstoječe ohišje. Podnožje pri AMDju je itak pogojeno z vrsto pomnilnika, ki zaenkrat ostaja enak.
Amd je naredil nov 4jedrni čip iz 4 procesorskih jeder ki so enaka tistim leta 2003 razn manjše proizvidnje tehnologije in nekaj novim ukazom ki ji podpira.
Zato tud zadevščina ne leti kot je treba. potrebno bi bilo zasnovati nov čip če hoče amd uspet tako kot je intel naredil prehod iz p4 na c2duo. Samo to hočem povedat.
tenstan krompir je pa zakon

>>><<< ::

Core 2 Duo so razvili iz Intel P6, Pentium M in Netburst mikroarhitekture. Več o tem tukaj.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

Volta ::

"Core 2 Duo so razvili iz Intel P6, Pentium M in Netburst mikroarhitekture"

Malo za šalo, malo za res: Če mene vprašaš, so ga kupili od Izraelcev, ki so ta proc imeli še v povojih in ga seveda ustrezno razvijali dalje >:D

BorisKnez ::

Mene pa zanima kje bi najceneje dobil q6600 z G0 steppingom? Oz SLACR model

Hvala

OmegaM ::

In slucajno kdo ve kako je kaj z AMD, kaj se pripravlja?

Se splaca nabavit Phenom in kaj bi bilo boljse navadna plata ali prav AM2+ plata?

Ja upam da se cim prej pobere.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Ne, še vedno se Phenoma ne splača, pa tudi B3 ne bo popravil frekvenc. TO se po novem pričakuje z B4.

OmegaM ::

Evo, neko novico, malo starejso sem nasel da naj bi cez mesec dni splavili B3, bomo videli kak bo.

http://www.xbitlabs.com/news/cpu/displa...
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

tanny87 ::

Cao!

Nimam dosti pojma o racunalnikih, mogoce mi bo tu kdo znal pomagati, zanima me ali se splaca kupiti:

AMD Phenom 64 X4 9500 BOX AM2 ... ali rajsi kaksnega Intelovega Core 2 Duo za podoben denar (okoli 180 eur, kot je cena za Phenoma).

Ce se komu da laicno argumentirati ce/zakaj ... bi bilo super!

Hvala, lp

Če nimaš plate za kateregakoli, E8200 in P35 plato ter DDR2 RAM.

Core 2 Duo = dve jedri
Phenom = 4 jedra

Najprej se mors odlocit, koliko jeder sploh potrebujes. Za multitasking in zahtevne programe optimizirane za vec jeder, bi biu boljsi phenom, za ostalo je pa prakticno useeno.

Razmisljala sem o

link (procesor)

ter
link (maticna plosca)

..potrebujem pa pretezno za snemanje ter photoshop obdelavo, vse skupaj pa naj bi bilo na Visti, podprto s 4gb RAMa. Kolikor sem videla prejšnji link ... link se je Phenom 9500 kar dobro odrezal.

Bomo videli :8)

Snemanje in photoshop obdelavo? Misliš fotkanje? To je potem popolnoma irelevantno, bolj je važen PS. In v PSu bi se moralo poznait, da ima Phenom dve jedri več.

dzinks63 ::

Očitno se bolj pozna frekvenca kot pa dodatni jedri. Sem imel občutek da bo kaj takega, a mi tisti del, ki pravi,d a PS podpira multithreading, ni dal miru...

Ok, odločila sem se za Intel Duo Core E8400 .. in pa zraven ATI Sapphire 3870 grafično kartico, zanima me le še kako je sedaj glede napajalnika, ali bo 500W dovolj ?

Najlepša vam hvala, zlati ste ;)

dzinks63 ::

Bo. Sploh če bo kvalitetna firma (tam okrog 100 €). Ampak tudi LC Power (550W, mislim da 50-60 €) dela presenetljivo dobro, za to ceno.

LC-ja 550W se dobi že za 45evrov in to GP 2.0 verzijo :))

No pol pa tko :) Cen PSUjev zadnje cajte bl mal gledam.

No, bom pa še jaz vprašal glede napajanja, ker me nekaj zanima. Nameravam kupiti še eno grafiko in vezat v CF. Torej 2x3870, navit 6750,...
Kateri napajalnik bi bil primeren za poganjanje tega sistema, s čim nižjo ceno seveda ( do 100eur). Recimo gledam tele nove LC-je, ki so baje zlo dobri. Izračunal sem si tudi porabo s tistim programom in CF vezava bi zahtevala nekje 420W realne porabe.

iverson3 ::

Kupil sem LCD tv, ga povezal prek hdmi/dvi kabla s compom in težava nastane pri predvajanju HD filmov, ki štekajo. Zanima me, če bo moja plata Asus P5P800 lahko folgala nov Dual Core procesor. Pred časom sem že kupil novo grafično na agp vodilu in sedaj res ne bi rad menjal vse, razen če bo to nujno potrebno. Hvala.

Nekaj o plati še tukaj, vendar mi zadeve niso povsem jasne.

Lp

SasoS ::

Sodeč po tem, plata ne podpira Core2 procesorjev.

Plata dvojedrnikov ne podpira zgolj zato, ker na s478 ni bilo izdanih nobenih temveč le na LGA 775. V teoriji bi jih lahko (865 čipset podpira Pentium D).

EDIT: bemo! Mislil P4P800. Jah, teoretično naj bi, čipset nima problemov. Poskušaj dobiti kakega pentium Dja za test, na Core 2 Duo pa itak pozabi, saj plata nima standarda napajanja, potrebnega za Core procesorje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

iverson3 ::

Hvala za odgovore. Sem se že sprijaznil. Potrebno bo kupiti nov comp. :)

x45 ::

Agena x4 je precej spremenjeno jedro napram K8, ima 128 bitni sse enot SSE4a ipd.Crossbar - notranjo povezavo v cpu ju med jedri ( intel tega sploh nima ), imc, HTT 3,0 ipd... Po moje jo bolj bremzajo plošče in nizek takt..ker ma to vse v čipu pač ne leti tako visoko kot intel ki je že na 45 nm in ima golo jedro s kešem in nič drugega.

bomo didli zdaj so prve plošče od n vidie zunaj za AM2+...
590 sli je mel nekaj precej boljših scorov ( tudi + 25 % ) v gamih kot 790fx.

So pa Agene 9500 box po novem zlo ugodno 153 eur v LJ, Swedata sem videl. Za ta denar ni dileme....

Agena x4 je precej spremenjeno jedro napram K8...

Ampak je v osnovi še vedno v osnovi zelo podobno K8, ki je pravzaprav narejeno na osnovi K7. P4 in Core 2 se recimo POPOLNOMA razlikujeta. Zakaj bi spreminjal dizajn ki deluje, to je res, a očitno bodo morali spremeniti vsaj nekaj, saj hitrosti ni dovolj.

Crossbar - notranjo povezavo v cpu ju med jedri ( intel tega sploh nima ), imc, HTT 3,0 ipd...

Ne kje, Intel nima povezave med jedri. Sploh ne vejo, da obstajajo... Sam čip, torej 2 jedri imata lepo povezavo, med drugim je tudi deljen L2 cache. Problem je povezava med dvema čipoma na PCBju, le-ta pa poteka prek FSBja. In očitno je zadeva dovolj hitra.

Po moje jo bolj bremzajo plošče in nizek takt..ker ma to vse v čipu pač ne leti tako visoko kot intel ki je že na 45 nm in ima golo jedro s kešem in nič drugega.

Integrirani emmory kontroler te bremza pri OCju, seveda, ni pa spet tako hudo. No, kakšna je realna slika bomo videli z Nehalemom, kjer bo praktično enaka arhitektura. Drznil bi si reči, da se sama K8 arhitektura navija bolje kot pa se je K7. Da ima pa Intel golo jedro s prepdomnilnikom je pa tudi posploševanje. AMD ima navsezadnje dodan samo memory kontroler. Plus da si dejstvo, da je Intel na 45 nm povedla, kot da je Intel kriv, da se razvija hitreje in bolje ter da AMD še nima 45 nm... Tukaj je AMD kriv popolnoma sam oz. njegovi marketingarji. Ko so imeli hitre procesorje, je Ruiz raje pobiral denar namesto da bi dobro vodil firmo. Namesto velikih poslov, večjih fabrk in več denarja ni bilo nič, rezultat je pa tu - AMD komajda še živi.

Integrirani emmory kontroler te bremza pri OCju, seveda, ni pa spet tako hudo. No, kakšna je realna slika bomo videli z Nehalemom, kjer bo praktično enaka arhitektura. Drznil bi si reči, da se sama K8 arhitektura navija bolje kot pa se je K7. Da ima pa Intel golo jedro s prepdomnilnikom je pa tudi posploševanje. AMD ima navsezadnje dodan samo memory kontroler. Plus da si dejstvo, da je Intel na 45 nm povedla, kot da je Intel kriv, da se razvija hitreje in bolje ter da AMD še nima 45 nm... Tukaj je AMD kriv popolnoma sam oz. njegovi marketingarji. Ko so imeli hitre procesorje, je Ruiz raje pobiral denar namesto da bi dobro vodil firmo. Namesto velikih poslov, večjih fabrk in več denarja ni bilo nič, rezultat je pa tu - AMD komajda še živi.

Malo pretiravaš, AMD ima crossbar to je hitra povezava med vsemi jedri znotraj cpu ja, to je prednost tega cpu ja poleg IMC HTT SOI ipd.... Intel ma samo šeran cache v C2d, quad pa sta ločena dva c2d ja. pa še več razlik je... intel ma pač zmogljivejše golo cpu jedro ( še vedno zelo odvisno od vlke količine cache-a napram AMD ju ).... v P4 ja blo pa obratno, jedro je blo švoh pa niti frkvence niso pomagale.
Se pa opazi čist rahlo cukanje vseh C2d zarad FSB ja, ki je na meji in ne zmore več... tud zato Nehalem.

C2d je v bistvu druga evolucija P3 jeder...pa pač intel vkradli so vsaj en patent ( za 5 opercij na takt ) ipd, njihovi marketniški prijemi in oviranje konkurence in rezultat je tu... AMD ja bi radi zradirali, potem pa bo monopol in visoke cene.

Zdaj pa kopirajo K10 zasnovo z Nehalemom ki bi naj bil še zmogljivejši precej, pa tud velik ( in vroč )čip.

Jao, kako ti bluziš, če bi ti vedel... Grem brskat po netu za reply.

Malo pretiravaš, AMD ima crossbar to je hitra povezava med vsemi jedri znotraj cpu ja, to je prednost tega cpu ja poleg IMC HTT SOI ipd.... Intel ma samo šeran cache v C2d, quad pa sta ločena dva c2d ja. pa še več razlik je... intel ma pač zmogljivejše golo cpu jedro ( še vedno zelo odvisno od vlke količine cache-a napram AMD ju ).... v P4 ja blo pa obratno, jedro je blo švoh pa niti frkvence niso pomagale.
Se pa opazi čist rahlo cukanje vseh C2d zarad FSB ja, ki je na meji in ne zmore več... tud zato Nehalem.

C2d je v bistvu druga evolucija P3 jeder...pa pač intel vkradli so vsaj en patent ( za 5 opercij na takt ) ipd, njihovi marketniški prijemi in oviranje konkurence in rezultat je tu... AMD ja bi radi zradirali, potem pa bo monopol in visoke cene.

Zdaj pa kopirajo K10 zasnovo z Nehalemom ki bi naj bil še zmogljivejši precej, pa tud velik ( in vroč )čip.

Crossbar, kot sem lahko razbral, je sistem za talanje ukazov med dve jedri. HT pride v veljavo kasneje, tako da če en CPU potrebuje podatek, ki je v L2 drugega CPUja, ta podatek potuje precej naokoli. Pri šeranem cache-u (Intel) lahko vsako jedro dostopa do vsakega podatka, saj podatek ni alociran določenemu jedru - pospešitev. Med samimi jedri dvomim da je prav veliko komunikacije. Tuakj bi prosil, da zadevo razloži nekdo, ki to malo bolje pozna, da ne bom kvasil neumnosti. Ja, pri quadih je komunikacija med dvema čipoma (par jeder) prek FSBja, kaj sem pa rekel jaz??? In FSB ni tako počasen. TI oz. jaz, kot navadna uporabnika, tega ne bi opazila. Problem nastane pri večprocesorskih sistemih, kjer imaš več kot 2 procesorja. Tukaj AMD blesti zaradi HTja, saj se vsak procesor s HT linkom poveže na drugega (zato ima Opteron 5 HT povezav, Athloni pa samo 3 - eno za RAM, 2 za ostale podatke (NB?), Opteron pa še 2 za medsebojno komunikacijo). Tale SOI pa tudi mečeš naprej, kot da je od boga poslan. Odlična tehnologija, ki pa je na 65 nm malce odpovedala. Za 45 nm bo mogoče še, mogoče bo treba kaj novega. Intel ima High-k metal tranzistorje, samo podatek ker ga lahko povem. In ne skrbi, vsak ima nekaj svojega, v končni fazi je to le buzzword. Pomembno je tudi za porabo, saj določeni materiali pač manj 'puščajo' tok, le-ta pa pomeni več porabe. Nehalem pa več ali manj zaradi višjih hitrosti. Mogoče pa le zato, ker je to moderno. Je pa trend čim večje integracije koponent v procesorje - v določenih modelih še PCIe linki ter celo grafičen čip. Intelovi procesorji so pa pač zaradi večje latence RAMa (zaradi NBja) oz. toliko manjše latence 'odvisni' od cache-a. In ker ima Intel denar in proizvodne zmogljivosti, dela ogromne L2 cache-e. Tudi AMD bi jih, ne skrbi, a tako šparajo denar, kjer ga na srečo lahko - latence do RAMa so (prav zaradi integriranega kontrolerja) relativno nizke in ga v realnem svetu manj L2 ne tepe tako hudo.

Če se gremo evolucijo jeder, core 2 arhitektura pravzaprav bazira na pentium PRO - od P P pa vse do P III je namreč družina P6. P6/M je Pentium M, na tem je bil baziran Yonah, na njem pa je bil itak, z manjšimi modifikacijami, narejen Core 2. Vse od P6/M so naredili Izraelci. Delo so pač opravili odlično.
Glede 5 opracij na takt, misliš tole:
Core's execution unit is 4-issues wide, compared to the 3-issue cores of P6, P-M (Banias, Dothan, and Yonah), and NetBurst microarchitectures.
?

Glede marketinških prijemov in oviranja ne bom rekel nič, se je govorilo da je, a če bi bil na Intelovem mestu, bi se močno, res MOČNO bal za smrt AMDja, saj obstajajo določene stvari, ki se jim reče protimonopolni zakoni. Zato Intel monopola ne bo imel. Če AMD propade, bodo uradniki Intel razbili na več firm.

In spet, Intel NE kopira Nehalema, od kje ti to??? Vse, kar je enakega, je integriran memory kontroler. In od kje ti še, da bo čip velik in vroč??? Upam staviti, da je Phenom večji in bolj vroč - Nehalem bo pač true Quad (hm, kdo že pravi, da je to dobro? ;)), narejen pa bo v 45 nm (ki pa je itak bolj hladen proces od 65 nm, ki pa sploh AMDju ne gre tako dobro od rok, kot mu je šel 90 nm bolje od Intela ;)). Ker pa je proizvodni proces manjši, je tudi fizično samo jedro manjše. Tukaj pa število tranzistorjev ne šteje nič - važna je površina. Dvojna zmaga za Intel bi rekel - manj porabe in manjša površina (torej nižji rpoizvodni stroški). Ko bo pa AMD na 45 nm, se bomo pa drugače pogovarjali (upam).

Mnja, sem hotel editirati prejšni post, pa ga bom raje napisal kar na novo.

Glede na Wikipedijo, pri Nehalemu odhaja FSB, prihaja QuickPath, ne bo več 'odvisnosti' od cache-a (256 MB L2 na jedro, deljen L3, 4 MB za duote in 8 MB za quade ter 24 MB za serverski octalcore), bo nativni quad (oz. octalcore), quad bo imel 731 milijonov tranzistorjev, narejen v 45 nm, enak proces kot Penryni (High-K metal). Bolj zanimva pa je hitrost in poraba - 1x - 1,25x več zmogljivosti pri enonitnih ter 1,2x - 2x višje zmogljivosti pri večnitnih opravilih. Ter pomembneje, 30% manjša poraba za enake zmogljivosti. Tako je TDP 95 W oz. 75 W za dvojedrnike ter 130 W za ekstremne verzije (z drugimi povezavami in trokanalnim kontrolerjem pomnilnika). Itak povsod DDR3.

Upam da AMD da ven kaj dobrega tam v roku enega leta...

EDIT:
Performance numbers for QuickPath are reported to be 4.8 to 6.4 Gigatransfers per second (GT/s) per direction, and a link can be 5, 10 or 20 bits wide in each direction. Therefore the bandwidth provided by a full width link amounts to 12.0 to 16.0 GB/s per direction, or 24.0 to 32.0 GB/s per link.[6]

AMD ima pa koliko, 3 GT/s (s HTT 3.0)?

Zgodovina sprememb…

Si precej dobro povedal neke stvari, ampak amd ima tud že primerke 45 nm cpu jev ki so baje tudu Hi metal k... so bli na Ce bitu, v prodaji bodo v Q3.
pa pazi Intel ima 65 nm serijo navaden strined silicon tisti niso Hi metal k.

Ostalo bomo pa videli.

Kot sem rekel že višje, 'navaden'. Navaden silicij so opustili že DOLGO nazaj, z njim ne bi prišli prav daleč. AMD je pač bolj oglaševal SOI zaradi določenih prednosti. Marketing pač. Vem da ima tudi AMD že 45 nm procesorje, vem da so na koledarju načrtovani že letos. A Intel jih prodaja že pol leta. In dvomim, da ima AMD High-K metal tranistorje, saj bi rekel, da je to (patentirana ) Intelova tehnologija. Če me spomin ne vara, je 45 nm še SOI, nova zadeva pa pride pri 32 nm (spet kooperacija z IBMom).

EDIT: ekola, res ni samo silicij :P Pa prejšnega Novembra pri AMDju še niso bli ziher oz. so se odločil, da high-k pustijo kot opcijo na 45 nm, in grejo na nove tranzistorje z 32 nm. Klikot! In še: AMD is moving to ultralow-k dielectrics for 45 nm interconnects. (pod eno sliko).

EDIT2: Pravzaprav high-k in SOI niti približno nista podobna oz. nista tekmeca. High-k je tehnologija materialov pri samih tranzistorjih, SOI pa je pač tehnologija, kjer so tranzistorji postavljeni na izolator in se s tem znebiš dodatnega dela. SOI dejansko stane več kot pa druge stvari (minus za AMD), a ima baje precej velike prednosti pri 32 in manj nm (isti članek kot prejle).

Zgodovina sprememb…

ja eni ne gledajo samo na denar kot intel.

še nekaj, prav hecajo se eni...:

We have already told you a lot about Nehalem, but let me repeat some of the information. It is a scalable design and it can come as two to eight-core product.

The first to come will be a four-core unit that will share 8MB of total cache. Compared to Deneb, AMD's 45nm quad-core, Nehalem has 2MB more cache, but less L2 cache.

Nehalem has 256KB of L2 cache per core and 32KB cache for data and 32KB of L1 cache for instructions per core while Deneb has double of that or 512KB of L2 and 2x64KB L1 cache.

This is what it looks like, and let&#8217;s just hope that Intel won't run into a TLB problem. Well, if they do, they can always ask AMD how to fix it, at least they know how to do that by now.

Joj zdej pa že spet iščeš izgovore. ne delat tega. Resno. Tukaj VSI gledajo na denar. v IT industriji NE PREŽIVIŠ če ne gledaš na denar. Ker delaš (kakovostno) predobre izdelke, dobiš premalo denarja, ne moreš naresti raziskav, itd... Kdor ne gleda na denar, ampak na kakovost je obrtnik in ima prestižne izdelke, ker mi ni treba gledati na denar. Sploh AMD gleda na denar, pa še kako!

ja vsi gledajo na dnar jasno eno bolj podlo od drugih, mormo pa predvsem mi kupci, nepa da si zaserjemo konkurenco.

Čist sveže našel: Phenom 9850 BE na 3502 mhz !!
http://www.computerbase.de/news/hardwar...

jest10 ::

ja vsi gledajo na dnar jasno eno bolj podlo od drugih, mormo pa predvsem mi kupci, nepa da si zaserjemo konkurenco.

Čist sveže našel: Phenom 9850 BE na 3502 mhz !!
http://www.computerbase.de/news/hardwar...

Daj se raje namesto stresanja buč posveti učenju delanja linkov na slo-tech...
Pa še glede teh 3500MHz na tem linku. Sistem ni stabilen, če bi malo bolje prebral napisano

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

gruntfürmich ::

tisti ki kopujete amd procesorje: dobro pretehtajte zmogljivosti phenomov in x2 6400+, ter seveda ceno. dostikrat se zna zgodit da bo x2 bolje opravil nalogo.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

x2 ni šans clock to clock ne... mogoče kake igre je ekor enak, to pa je vse.

Ne, dejansko je 6400 kar lepo hitrejši ter se precej bolje navije. Ali pa kak 6000+ Black Edition, ampak 6400+ ima več L2 cache-a.

pip to bi pa lahko vedel x2 6000 in x2 6400 BE sta enaka cpu ja z 3000 oz 3200 mhz. 6400 se lepo navije na 3500 mhz. oba imata 2x 1024 mb cacha.
BE ma odklenjen množilnik.

Misliš 6000+ BE ter 6400+? ;) In ja, 6000+ BE ima 2 MB L2, se opravičujem. Potem pa itak 6000+ BE. mins je, da je 90 nm. Potem pa 5200+ BE, ki se navija še bolje. In vem kaj je fora Black Editiona :P

kekz ::

Eh, ravno sem si omislil 6400 X2, pa je nekam švoh. Niti mreže mi ne zmore furati s polno hitrostjo, pa je že 100% zaseden (obe jedri) - samo z mrežo. Malo razočaran...

Sicer je res, da imam 10 giga mrežo.
««
11 / 22
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katere procesorje ste že imeli (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
729096 (7990) H3ro1n
»

AMD Phenom (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Strojna oprema
133258707 (34165) Brane2
»

High-End računalnik (naveza amd/ati)!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
867374 (5426) Vuli
»

Kupujem procesor in plato,mnenja,cene. (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
24414842 (10119) Racunalnik
»

kateri procesor kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
816383 (4886) PrimozR

Več podobnih tem